هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
⁉️غفلت از موشکهای دلاری
🔹 اقتصاد ما همواره در معرض موشکهای دلاری بوده است، این موشکها همیشه به قلب سفره مردم اصابت میکنند و همه جور تلفاتی میگیرند.
🔻 پاشنه آشیل سیاست اقتصادی دولت سیاست ارزی است که متاسفانه از آن به شدت غفلت شده است به خصوص در جنگ اقتصادی که مهمات اصلیاش دلار است و بس!
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
‼️اگر جای رئیسی بودم..
🎙دکتر وحید شقاقی شهری
⁉️ اگر جای رئیسی بودم برای بهبود وضعیت اقتصادی چه میکردم ؟
1⃣تقویت حکمرانی ریال و مدیریت ریال برای مدیریت دلار و کنترل گردش ریالی در شبکه بانکی و مبادلات رمزارزها،
2⃣کاهش واردات و تلاش برای کاهش کسریهای تجاری غیرنفتی،
3⃣برنامه کاهش کسریهای حساب سرمایه،
4⃣مقابله جدی با قاچاق
5⃣حفاظت جدی از بازارهای هدف صادراتی بالاخص بازارهای منطقه همچون عراق
6⃣ ارائه سیاستهای قیمتی- غیرقیمتی و سرمایهگذاری جهت کاهش و یا کنترل تشدید ناترازی های اقتصاد کلان،
7⃣رفع گسست بخش پولی از بخش واقعی اقتصاد ایران،
8⃣برنامه کمک به بخش واقعی اقتصاد ایران با تکیه بر بهبود محیط کسب و کار،
9⃣تقویت رقابتپذیری اقتصاد ملی و رفع انحصارات و پدیده عجیب و غریب ظهور شبه دولتیها
🔟برنامه مدیریت انتظارات تورمی
khabaronline.ir/xm5Kj
🔗 همفکری و مشورت گرفتن از صاحبنظران و اقتصاددانان بهنام کشور و بهرهمندی از تجربیات و انباشت دانش اقتصادی موجود
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻وقتی در جمهوری اسلامی ایران به عنوان قلب تپندۀ مبارزه با رژیم منحوس صهیونیستی و با وجود دستور صریح مقام معظم رهبری مبنی بر تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی، مسئولان نمیتوانند حداقل ارتباط اقتصادی کشور را با شرکتهای اسراییلی متوقف کنند و تولید محصولات با برندهای اسراییلی را ممنوع کنند چطور از سایر کشورها انتظار متوقف کردن حجم بالایی از مراودات اقتصادی را داریم؟
🔻چطور حاکمیت نمیتواند تولیدات برندهای اسراییلی را ممنوع کند و با برند دیگری که نیاز به پرداخت مالی به این شرکتهای خونخوار را نداشته باشد جایگزین کنند؟
🔻تعامل حاکمیت با بخش خصوصی در راستای اهداف، آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی باید به چه نحو برنامهریزی و مقرراتگذاری شود تا هم فعالیت بخش خصوصی متوقف نشود و هم ارزشهای انقلاب؟
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از سیدمحسن خادمی
🔘پنیر و مرغ و پرتقال از خارج وارد می کردیم
🔘برای سیگار و شیر و نفت، در صفهای چند ساعته می ایستادیم
🔘همزمان در یک عملیات ۱۲۰۰۰ کشته می دادیم تا عراق از تهاجم بیشتر پشیمان شود.
🔘اسرائیل هم مشغول انباشت سلاح هسته ای و کشتار صبرا و شتیلا بود.
🔘یک لشکر هم فرستادیم برای مبارزه با یهود که ۴فرمانده اش را گرفتند و هنوز از سرنوشتشان بی خبریم.
🔹حالا بعد از گذشت ۳۰ سال، مشغول سفر و شمال و میهمانی و انباشت طلا و ثبت نام خودرو شده ایم و با شهادت چند فرمانده ایرانی جبهه مقاومت، از سلبریتی و راننده کامیون و آشوبگر، منتظر انتقام سخت و
🔹و صهیونیست ها از ترس پاسخ ایران، مشغول ذخیره آب و دستمال توالت و سکونت در پناهگاه هستند.
🔻آقای جمهوری اسلامی؛
🔹ممنونیم برای عزتی را که پس از ۲۰۰ سال به ما و کشورمان برگرداندی...
@seyedmohsenkhademi
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
the bride was married only 6 months ago.hugging the shoes of her husband who was killed in an israeli bombing.
اینک نگاه کن تا که نگویی ندیدهام
در کار ظلم بستن چشم و زبان یکیست
آنجا که پشت گردن مظلوم میخورد
حدّ گناه تیغ و تماشاگران یکیست...
@Hamyar_vet
📍@etehad_razi #اتحاد_رازی 📍
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 واکنش قالیباف به افزایش قیمت ارز
🔹رئیس مجلس: صحن مجلس حتماً جلسهای درباره افزایش قیمت ارز خواهد داشت.
🔹حاجیدلیگانی: قیمتها ترمز بریده است. مجلس در اولین فرصت رئیس بانک مرکزی را فرابخواند. اگر ارز نداریم، چرا ارزپاشی میشود؟ اگر ارز داریم، این قیمتها چیست؟
هدایت شده از عدالت یاوران قصد
🔅 شیوهٔ اداره
دکتر علی سعیدی
🔸اداره کشور به #شیوه_اسلامی و الگوسازی برای اداره جهان و اصلاح آن، دو آرمان کلانی هستند که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار امروز با دانشجویان بر آن تاکید کردند.
▪️ میگویم اساسیترین مسأله حال حاضر ما در حکمرانی، نداشتن شیوه بومی مستقل است و متاسفانه نگاه تقلیدی در اداره کشور غلبه دارد که معمولا در عباراتی همچون «در دنیا/ اروپا/ آمریکا اینگونه است که ...» خود را نشان میدهد انگار که جمهوری اسلامی در اداره امور خود باید به سبک و شیوه دیگران عمل کند!
🔹 در حالیکه مطالبه جدی رهبر انقلاب این است که شیوهٔ اداره باید اسلامی باشد، الگوی پیشرفت باید اسلامی باشد و به همین ترتیب، سیاست و اقتصاد هم باید اسلامی باشد. معنی ندارد اقتصاد جمهوری اسلامی شیوهای غیر اسلامی داشته باشد و متاسفانه غفلت از همین شیوه اداره است که ما را گرفتار لیبرالیسم در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگیاش کرده است تا آنجا که مترجمان و مروجان وطنی لیبرالیسم با صراحت و وقاحت تمام از بودجهها و امکانات دولتی استفاده میکنند و اقتصاد اسلامی را انکار و تمسخر میکنند! یأکلون رزقه و یعبدون غیره، فتامل.
🆔 @DrSaeedi
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای مهدی عسگری
نامزد انتخابات مجلس
راه یافته به دور دوم
از تهران
خدائیش ما به همچین نماینده ای احتیاج نداریم
واقعا مجلس و مردم همچنین آدمای لازم داره
✅ لطفا به دوستان ساکن تهران اطلاع رسانی کنید
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
♦️اثرات تورم؟
🔸آسیب دیدن صاحبان درآمد های ثابت: کارگران و حقوق بگیران نمی توانند به محض تورم دستمزد های خود را افزایش دهند و لذا قدرت خرید آنها پایین می آید.🌱
🔹 منتفع شدن بدهکاران:با توجه به ثابت بودن بدهی،وقوع تورم باعث کاهش ارزش پول شده و سبب متضرر شدن طلبکار و منتفع شدن بدهکار می شود و لذا خیلی ها در این شرایط اقتصاد ایران به دنبال وام گرفتن می روند حتی با نرخ سود ۲۳ درصد،چون در تورم ۴۰ درصدی باز برای آنان صرفه اقتصادی دارد.🌱
🔸 تغییر در تخصیص منابع:چون قیمت ها ثبات ندارد سرمایه گذاران نمی توانند بهترین و سود آور ترین موقعیت سرمایه گذاری را تشخیص دهند و به همین دلیل متاسفانه پول به جای اینکه سمت تولید برود سمت بازارهای غیر مولد مثل طلا،ارز،ملک و حتی خودرو می رود و فضای سفته بازی و دلالی تشدید می شود.🌱
🔹 توزیع نامناسب ثروت:افزایش نرخ تورم در یک کشور منجر به توزیع درآمد و ثروت به گونه ای میشود که افرادِ با درآمد ثابت را فقیرتر کرده و در عین حال، افرادِ با درآمد متغیر یا سرمایهگذاران را ثروتمندتر میکند.
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
حلول ماه شوال و فرا رسیدن عید سعید فطر و روز برکت و شادی مسلمانان جهان را به شما سروران ارجمند و خانواده های محترمتان تبریک و تهنیت عرض مینمایم… در این روز مبارک مرا از دعای خیر خود، محروم ننمایید.🌷🍃🌸🎉🎊🎉🎊
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
بسم الله الرحمن الرحیم
چرا مردم پیشرفت های اقتصادی ایران را احساس نمی کنند؟
پاسخ به این پرسش بسیار کار سختی است و قطعا جوانب بسیار زیادی دارد که نگارنده از پس درک و بیان آنها برنمی آید. اما در این نوشتار سعی شده است به برخی از علل این ماجرا اشاره شود.
امروزه مردم ایران (تقریبا همه، به جز کسانی که هنوز می گویند رضاشاه روحت شاد) به لحاظ شناختی اعتراف دارند که ما نسبت به چهل و پنج سال پیش خیلی پیشرفت کرده ایم اما دو نکته بسیار مهم اجازه نمی دهد گرایش و احساسشان هم منطبق با این انگاره معرفتی باشد:
1. شکاف طبقاتی و بی عدالتی در ایران بیشتر شده است
2. آنقدر که کشورهای دیگر پیشرفت کرده اند ما پیشرفت نکردیم
این گزاره دوم را حتی برخی طرفداران پهلوی هم می گویند! یعنی اصل پیشرفت را قبول دارند ولی می گویند اگر شاه بود هم پیشرفت می کردیم. دنیا پیشرفت کرده است و هنری نیست که ایران هم پیشرفت کرده!
این دو گزاره هم درست است هم غلط!
باید دقیق این دو گزاره را بررسی کنیم تا ببینیم آنچه در ذهن مردم است دقیقا چیست و اعتراضشان به کجاست؟
در مورد گزاره اول سه نکته وجود دارد
الف: قطعا شکاف طبقاتی در ایران به نسبت قبل انقلاب بسیار کاهش پیدا کرده و ضریب جینی از بالای پنجاه صدم به 36 صدم هم رسید در اوائل دهه نود و با اینکه در دهه نود رشد داشته باز هم نسبت به قبل از انقلاب وضعیت بهتر است.
ب: مردم توقعشان بیش از این است و مخصوصا افزایش ضریب جینی و شکاف طبقاتی در دهه نود در خلال جنگ تمام عیار اقتصادی و تحریم، مردم را ناراحت کرده است. در همین دوره مقام معظم رهبری بارها فرمودند ما در عدالت عقبیم.
ج: هرچند در چهاردهه بعد از انقلاب شکاف طبقاتی کم شده و بسیاری از افراد طبقه پایین جامعه به طبقه متوسط تبدیل شدند (مثل خیلی از پدران خود ما که در فقر و نداری زندگی می کردند) اما آنچه در شأن ایران نیست و اتفاق افتاده بوجود آمدن "ابرطبقه" است. یعنی تعداد معدودی که فاصله شان بسیار نجومی شده است با سایر مردم.
اما در مورد گزاره دوم نیز چند نکته وجود دارد
الف: کشورهای دیگر یا همان چیزی که معمولا ایرانی ها به آن "خارج" یا "دنیا" می گویند مشخص نیست کجاست. ترکیبی از تصاویر فیلم های هالیوودی و تبلیغات تورهای گردشگری و شایعات فضای مجازی و ویژگی های مثبت کشورهای مختلف و ... تبدیل شده به ذهنیت یک ایرانی از "خارج" و زندگی در بهشت غرب!
2. تصور مردم ایران از توسعه یافتگی یعنی رسیدن به نقطه ای که "همه مردم" شبیه بیل گیتس و ایلان ماسک و قارون های غرب زندگی کنند. مثلا ایرانی ها پراید را با لامبورگینی مقایسه می کنند! گویی که تمام مردم خارج از ایران لامبورگینی سوار می شوند! قطعا نقد به کیفیت پایین پراید سرجای خود مفید است اما این مقایسه به نظر میرسد مقایسه منطقی نباشد.
3. باز تصور مردم ایران از توسعه یافتگی این است که در اقتصاد رشد کرده باشیم و مثلا درآمد بیشتری داشته باشیم. ولی توسعه فرهنگی و اجتماعی و حفظ ارزش های انسانی و الهی و امنیت و آموزش و بهداشت و... را توسعه نمی دانند. البته توسعه هم همین است و با پیشرفت متفاوت است اما این باعث شده که مردم نتیجه بگیرند ما پیشرفته هم نیستیم!
4. تصور ایرانی ها به خصوص جوان تر ها نسبت به مفهوم پیشرفت در کشور خودمان نیز یک مفهوم دچار اختلال شناختی نسلی است. طبیعی است که یک دهه هشتادی تصورش با یک دهه شصتی د رمورد پیشرفت کاملا متفاوت است. یک ایرانی هم نسل من سه دوره تمدنی را تجربه کرده است. (شاید نسل ما جزء معدود افرادی در تاریخ باشیم که چنین امکانی را داشته که سه دوره تمدنی را به چشم خود ببیند)
نسلی که از نفت برای روشنایی، از الاغ برای حمل و نقل، از کرسی برای گرم کردن، از شلنگ برای کتک زدن، از خانه همسایه برای مهمانی گرفتن، از حمام عمومی برای نظافت و قس علی هذا استفاده کرده است قطعا متفاوت است با نسلی که نهایتا از گوشی دکمه ای به گوشی لمسی رسیده است. از پلستیشن به PS5 رسیده است. از بلوتوث به shareit رسیده است.
5. تصور ما نسبت به پیشرفت یک اشکال دیگر هم دارد. خبر نداریم. دستگاه رسانه ای جمهوری اسلامی آن چنان ضعیف است که هوادارن دو آتشه نظام هم از بسیاری از پیشرفت های آن بی خبرند. کافی است در جمعی از برخی پیشرفت های حیرت انگیز ایران نام ببرید ولی نگویید پیشرفت های ایران است. هیچ کس به شما نمی گوید اینها را که خودمان هم داریم!
ادامه
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
🌙 رهبر انقلاب: قطع رابطه اقتصادی و سیاسی با رژیم صهیونیستی، توقع ملتهای مسلمان از دولتهایشان است
✏️ رهبر انقلاب، پیش از ظهر امروز در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی:
دولتهای اسلامی رابطهشان را - رابطهی اقتصادی، رابطهی سیاسی را - با رژیم صهیونیستی قطع کنند. لااقل به طور موقت! تا وقتی که این جنایت را اینها دارند انجام میدهند رابطهها قطع باشد، کمکی نشود، ارتباطی وجود نداشته باشد. این توقع از دولتهای اسلامی است. توقع ما هم نیست فقط، توقع ملتهای مسلمان است. اگر الان همهپرسی کنند در کشورهای اسلامی، بدون تردید همه نظر میدهند به اینکه دولتهایشان بایستی قطع رابطه کنند با رژیم صهیونیستی. در این تردیدی نیست. ۱۴۰۳/۱/۲۲
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پند| پرهیز از اسراف
🔺 رهبر انقلاب: مسئلهی اسراف؛ یکی از مشکلات کشور ما الان مسئلهی اسراف است. در آب اسراف می کنیم؛ در نان اسراف می کنیم؛ در بازماندهی غذا اسراف می کنیم؛ در وسایل زندگی، آنهایی که میتوانند اسراف میکنند؛ در برق اسراف می کنیم. اینها مسائل اجتماعی است؛ باید موعظه کرد، باید به مردم گفت، باید توجّه داد که نکنیم این کارها را.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨این دو کتاب را جمع خوانی کنید
بسیاری از جوانان انقلابی سوال میکنند که برای آشنایی با سیاستهای نئولیبرال و سابقه اجرای آنها در ایران، چه منابعی وجود دارد؟
اول این حقیر معتقدم در این عصر جنگ اقتصادی، آشنایی با این سیاستهای تجویز شده از سوی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، برای جریان انقلابی از نان شب هم واجبتر است.
ثانیا منابع فراوانی در این زمینه وجود دارد. اما برای شروع، توصیه میکنم دو کتاب زیر را جمعخوانی کنید. در جمعهای دانشجویی، هیئتها، مساجد و... گروههای مطالعاتی تشکیل دهید (چه حضوری و چه مجازی). این کتابها چون جنبه تاریخی دارند و به نوعی روایت تاریخ هستند، در هر رشتهای که تحصیل کرده باشید، به راحتی مطالب آنها را درک خواهید کرد.
در این جنگ تمام عیار اقتصادی، سلاحی که باید دست بگیرید و به میدان بیائید، سلاح آگاهی است. اگر در جنگ نظامی، پیر و جوان، دانشجو و بنّا، همه رفتند آموزش نظامی دیدند و به میدان رفتند و پیروز شدیم، امروز همه باید آموزش اقتصادی ببینند.
یک روز هم فرصت را از دست ندهید.
۱- دکترین شوک؛ نائومی کلاین
۲- اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی؛ بهمن احمدی امویی
با کلیک روی عنوان کتابها میتوانید آنلاین خریداریشان کنید.
⚠️در این جنگ، تماشاگر نباشید...
@syjebraily
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
🔻چرا باشگاههای فوتبال اروپایی، عید فطر را تبریک میگویند و جشن ادیان دیگر را نه؟
#بازنشر از دینآنلاین
✔️امسال برای چندمین سال متوالی، شاهد تبریک باشگاههای اروپایی به مناسبت عید فطر بودیم: از رئال و بارسا تا چلسی و آثمیلان و پاریسنژرمن.
به عنوان مثال صفحات رسمی منچسترسیتی پوستری را منتشر کردهاند که در آن بازیکنان این تیم مثل هالند، در حال آماده کردن خانهای برای جشن عید فطر هستند.
این فارغ از توجهات در طول ماه رمضان نظیر برگزاری افطار عمومی در ورزشگاه چلسی و چند باشگاه دیگر بودهاست.
به نظر میرسد جذب مارکت مسلمانان، واگذاری بیشتر بلیتها در میان آنها و فروش محصولات جانبی یک دلیل محکم برای چنین کنشهایی باشد.
امّا چرا چنین توجهی مثلاً نسبت به آئین یهودیان(هانوکا) و یا هندوها(دیوالی) انجام نمیشود؟
احتمالاً باید دلیل این امر را در نظریاتی جست که رفتار اقتصادی مسلمانان را بیشتر متاثر از مذهبشان میداند تا سایر ادیان. در حقیقت مسلمانان کشورهای غربی، با احتمال بیشتری به برندی که به عقاید مسلمانان احترام میگذارد علاقمند میشوند تا مثلاً مسیحیان.
هرچه هست این توجهات، خواسته یا ناخواسته هم در برندینگ آئینهای اسلامی مهم بودهاست هم در ایجاد جریانی غیرمستقیم علیه اسلامهراسی برخی رسانههای بزرگ.
🆔 @DrSaeedi
اعزام کاروان زیارتی و سیاحتی بیت المقدس
سه شب اورشلیم
دوشب حیفا
دوشب عسقلان
همراه با مداح مولودی خوانی
قیمت رایگان
😂😂
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🚨🚨#فوری | وزیر دفاع ایران:
هر کشوری که حریم هوایی یا خاک خود را برای حمله به ایران به روی اسرائیل باز کند، پاسخ قاطع ما را دریافت خواهد کرد
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صدای پهبادها در آسمان کرمانشاه
https://eitaa.com/ghalvazi911
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دفاع از حرم یعنی: قرار جنگ اگر باشد زمین کارزار ما تل آویو است تهران نه
https://eitaa.com/ghalvazi911
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
واکنش جکسون هینکل اینفلوئنسر آمریکایی
به حملات سپاه پاسداران به سرزمینهای اشغالی
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
اینترنت در سرزمین های اشغالی با اخلال و قطع سراسری مواجه شده است.
به نظر بسیاری از کارشناسان این اقدام به جهت جلوگیری از ارسال تصاویر اصابت پهپادها و موشکهای ایرانی انجام گرفته است.
پ ن:
عه اینام مگه اینترنتشون قطع میشه ؟
ما به سازمان ملل باید شکایت کنیم اینها نباید مردمشون رو بایکوت خبری کنن این چه کاریه دیکتاتور ها 🤭
🆔 @alikhani_ra
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
#اقتدار ایران در حمله به اسرائیل، خود را بر بازار ارز و طلا و سایر بازارها تحمیل کرد و دشمنان را در ناآرام کردن اقتصاد ایران ناکام گذاشت.
رابطه اقتدار بینالمللی و اقتصاد در این ماجرا به وضوح نمایان شد.
رابطهای که گمشده دهههای اقتصاد ایران بود و در دولت سیزدهم در حال بازیابی است.
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
#اقتصاد_قوی
#اقتصادمقاومتی
#تحلیل_اقتصادی
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
چرا میگوییم ایران قویترین اقتصاد دنیا را دارد؟ 🧐
شاید در نگاه اول شما هم که به انقلاب و جمهوری اسلامی دلبستگی دارید از این ادعا تعجب کنید! اما آن چیزی که اهمیت دارد و قابل نقد است ادعا نیست؛ بلکه استدلال است.
من در این متن سعی میکنم استدلال مختصری برای مدعای خودم بیاورم و شما هم سعی کنید آن را نقد کنید.
✍ شرح استدلال:
تعریف: اقتصاد یعنی تامین نیازهای انسان در مسیر رشد با حفظ آزادیهای فردی و اجتماعی (استقلال) برای تحقق پیشرفت مردم پایه (عدالت) با توجه به شرایط زمانی و مکانی
البته ممکن است شما تعریف دیگری از اقتصاد داشته باشید. اما استدلال من بر اساس تعریف فوق است و اگر شما این تعریف را نپذیرید دلیلی ندارد استدلال را هم بپذیرید.
۱. نظامات اجتماعی در هم تنیدهاند. آنچه اقتصاد، فرهنگ یا سیاست نامیده میشود مطلقا مرز مشخصی ندارند و هیچ متر و معیاری وجود ندارد برای جدا کردن رابطهها/پدیدهها/طرحها/برنامههای اقتصادی از رابطهها/پدیدهها/طرحها/برنامههای فرهنگی یا سیاسی. مثلا هیچکس نمیتواند بگوید مصرف یک پدیده اقتصادی است یا فرهنگی یا سیاسی!
۲. تحریم و جنگ اقتصادی: یک اقتصاد قوی باید بتواند در مقابل نیروهای معارض خود مقاومت کند. هم خود را حفظ کند هم از مرزهای فرهنگی، سیاسی و امنیتی خود دفاع نماید.
اقتصاد جمهوری اسلامی ایران تنها اقتصادیست که توانسته بیش از ده سال جنگ تمام عیار اقتصادی و چهل سال تحریم را تحمل و درعین حال پیشرفت کند.
هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که بتواند حتی یک ماه در مقابل چنین فشاری مقاومت کند.
۳. پاک و مشروع و حلال: بسیاری از اقتصادهای ظاهرا بزرگ دنیا بوسیله استعمار و استثمار و جنگ و غارت و ... توانستند قدری رفاه برای بخشی از مردم خود فراهم کنند. صنایع پورن، قمار، رقص، مشروبات الکلی و... جزء جدانشدنی از بسیاری از اقتصادهای دنیاست. اما به برکت مجاهدت مردم ایران و قیامی که برای خدا انجام دادند اقتصاد ما دچار این ناپاکیها نیست.
همچنین ایران مثل آمریکا با ایجاد بدهی و چاپ دلار، منابع و کالاها و خدمات سایر ملتها را نمیدزدد.
۴. قدرت فرهنگی: بدون تردید ایران به لحاظ فرهنگی و حفظ ارزشها و سنتها و هنجارهای اجتماعی و معنویت فرسنگها نسبت به کشورهای بهاصطلاح توسعه یافته جلوتر است و این ممکن نیست اتفاق بیفتد مگر اینکه بردار اقتصاد با بردار فرهنگ همجهت شده باشد. بعنوان مثال هزینههای فرهنگی برای حفظ خانواده در ایران را مقایسه کنید با هزینههای ضدفرهنگی آنها در ترویج همجنسبازی و...
یا هزینههای مردم و دولت برای هیاتها، مسجدها، آموزش و پرورش، صدا و سیما و...)
۵. قدرت سیاسی: امروز در دنیا هیچ سیاستمداری نیست که بتواند مسائل سیاسی دنیا را منهای ایران تحلیل کند. امکان ندارد نقش و قدرت سیاسی ایران امروز را با ایرانِ قبل از انقلاب مقایسه کرد. نمیتوان قدرت سیاسی ایران را با کشورهایی که مطیع نظام سلطه هستند مقایسه کرد. و البته نمیتوان قدرت سیاسی در این سطح را بدون توان و توازن در نظامات اجتماعی و بویژه اقتصاد به دست آورد.
۶. امنیت: قرنهاست نظام سلطه سعی کرده تا مسیر تجارت زمینی دنیا که از ایران میگذشته را ناامن کند ولی به برکت جمهوری اسلامی و مجاهدت امامین انقلاب و سربازان و سردارانشان از پکن تا مدیترانه امن است و ما به مرزهای تمدنی خود رسیدهایم.
آیا امکان دارد بدون اقتصاد و با دست خالی چنین امنیتی به وجود بیاید؟
۷. شاخص تامین نیاز: ایران در مجموع شاخصهای تامین نیاز با اختلاف نسبت به تمام کشورهای دنیا جلوتر است. از نیازهای ابتدایی مثل خوراک و پوشاک و مسکن و ازدواج گرفته تا امنیت و عزت و آموزش و پرورش و بهداشت و ...
در حقیقت مجموع نمره ایران در تمام شاخصهای تامین نیاز با توجه به شرایطش بسیار بالاتر از کشورهای دیگر است اگرچه ممکن است کشوری در یکی دو شاخص از ایران پیشتر باشد.
۸. مقایسه با غرب: کشورهای غربی که خود را توسعه یافته میدانند علاوه بر اینکه فرهنگ و نظام اجتماعی و استقلال خود را نابود کردند در تامین کوچکترین نیازهای بسیاری از شهروندان خود ناتواناند. کشتهشدن صدها هزار نفر از سرما و گرما در اروپا و بیخانمانی میلیونها نفر از جمله دو و نیم میلیون کودک در آمریکا مسائلی است که در ایران وجود ندارد.
موارد مهم دیگری از جمله مساله عدالت و توزیع مالکیت و حجم زیرساختهای ایجاد شده و پیشرفتهای علم و فنآوری و حفظ و تقویت نهادهای اصیل اجتماعی مثل خانواده و... نیز وجود دارد که از حوصله این نوشتار خارج است.
نتیجه: اگر بدون توجه به شاخصهای ناقص و غلط و جهتدار غربیها به اقتصاد ایران بنگریم و آن را با گذشته خود و یا با کشورهای دیگر در شرایط جنگ و تحریم مقایسه کنیم بدون تردید ایران قویترین است اما در مقایسه با مطلوب خودمان قطعا عقب هستیم.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
رهبر معظم انقلاب:
قضیّهی حجاب را بایستی رعایت بکنند؛ همه باید رعایت کنند.
1403/1/15
این یعنی عده ای بالا بروند، پایین بیایند ما از مساله حجاب کوتاه نخواهیم آمد. حجاب قانون اسلام است. امر ولی جامعه است. باید رعایت شود.
وقتی ولی جامعه گفته باید رعایت شود یعنی خدا گفته
والسلام
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷حسن عباسی فر
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
و همچنان اجرای سند کثیف ۲۰۳۰ در کشور ادامه دارد
یهو دیدی در سند ازدواج هم نام همسر حذف شد😳
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
عزتت مستدام ایرانم...
توئیت یک کاربر عرب
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷عباسی فر
هدایت شده از دکتر غزل قلوزی
1. اگر این سوال را در جمع اقتصادخوانده ها بپرسید قطعا صد در صد به گزینه یک رأی می دهند!
2. اقتصاددان ها اعتقاد دارند بر اساس "واقعیت ها" نظر می دهند
3. نظر واقعی مردم را در این نظر سنجی می بینید
4. اقتصاددان ها می گویند این "نظر واقعی" مردم است نه "رفتار واقعی" مردم
5. رفتار واقعی مردم معلول "شناخت ها" و "انگیزه ها"ی آنهاست
6. شناخت ها و انگیزه های افراد کاملا قابل ساختن و تغییر است
نتیجه: علم اقتصاد اگر میخواهد روی رفتار انسان مطالعه کند نمی تواند ادعا کند که آنچه بر اساس رفتارهای نامطلوب انسان توصیه می کند مطلوب است! در حقیقت گزاره های اثباتی نامطلوب که ریشه در هنجارها و ارزش های نامطلوب دارند اگر مبنای سیاست گذاری قرار گیرند قطعا سیاست های نامطلوبی خواهند بود و به تشدید رفتارهای نامطلوب منتهی خواهند شد.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷حسن عباسی فر