💠شماره تماس دفتر برخی از مراجع عظام تقلید💠
📞شماره تماس دفتر رهبری:
02537474 و 02537746666
📞شماره تماس دفتر آیت الله مکارم:
02537743110 و 02537473
📞شماره تماس دفتر آیت الله سیستانی:
02537741415 - 9
📞شماره تماس دفتر آیت الله علوی گرگانی
02537741132
📞شماره تماس دفتر آیت الله بهجت :
02537476 و 02537740219
📞شماره تماس دفتر آیت الله تبریزی:
02537733419 و 02537744286
📞شماره تماس دفتر آیت الله شبیری زنجانی:
02537740321
📞شماره تماس دفتر آیت الله سبحانی:
02537743151
📞شماره تماس دفتر آیت الله صافی:
02537715511 - 6
📞شماره تماس دفتر آیت الله نوری:
02537741850
📞شماره تماس دفتر آیت الله وحید:
02537740611
📞شماره تماس دفتر آیت الله فاضل:
02537720500 - 2
📞شماره تماس دفتر آیت الله جوادی آملی:
025337751199
📞شماره تماس دفتر آیت الله مظاهری:
02537739026
_
باسلام باتوجه به اینکه در حال ماه مبارک رمضان هستیم.لطفا در گروههای که هستید نشر دهید شاید کسی سوال داشته باشد و بخواهد از دفتر مرجع خود بپرسد.
@ejtehadjame
♨️تا زمانی که کمیته فقهی بورس، مشروعیت رمز ارزها را تأیید نکند وارد بازار سرمایه نخواهد شد
✔️حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار🔻
🔹رمز ارزها مثل بیت کوین که خیلی هم مشتری پیدا کرده است و قیمتش هم به شدت بالا رفته و اخیراً هم شنیدیم که برخی شرکتهای بین المللی نیز خریدار بیت کوین شدند آیا اعتباری دارد؟
🔸نگرانی که وجود دارد اینکه اینها یک مرتبه رمز ارزها را جمع نکنند و ثروت مردم را هدر ندهند و یا نابود نکنند! چون هیچ گونه ضمانت حقوقی در آن وجود ندارد.یعنی هیچ دولتی، هیچ بانکی و یا بانک مرکزی ای، پشتوانه این رمز ارزها نیست و این ابهامات موجب شده که ما از نظر فقهی به مشروعیت این اوراق نرسیم.
🔹الآن عده زیادی از عقلای عالم به بیت کوین روی آوردند و ما هم منکرش نیستیم اما هنوز برای ما ابعاد دیگری از مسئله روشن نیست از این جهت به نظر قطعی در مورد آن نرسیده ایم و از طرفی آنچه میخواهد در بورس به کار گرفته شود باید از طریق کمیته فقهی عبور کند پس مطمئن باشید تا زمانی که کمیته فقهی بورس، مشروعیت رمز ارزها را تأیید نکند وارد بازار سرمایه نخواهد شد.
@ejtehadjame
یکی از علمای بزرگ می فرمود:
سعی کنید برای تک تک درس هاتون اهمیت و نگاه ویژه داشته باشید یا دفتر تمیز مخصوص داشته باشید و نکات را با ظرافت و قشنگی بنویسید. یا در کتاب با زیبایی و دقت بنویسید.
می گفت علم نوری است که از ملکوت توسط ملایکه ی پاک الهی به انسان القاء و تعلیم می شود و کارهایی مثل نگاه به کتاب و متن، گوش کردن صوت، نوشتن، مباحثه، پیش مطالعه، تدریس... همگی در کنار اخلاص مقدماتی است که زمینه ساز افعال ملایکه ی مقدس الهی است.
حال هر چه این مقدمات با اخلاص و نیت بهتر،با دقت، نظم، احترام، طهارت، زحمت بیشتر، توجه و تمرکز، ظرافت... انجام شود زمینه ی بهتری برای افعال و افاضه ملایکه فراهم می کند لذا علم بهتر، بیشتر، قویتر، عمیق تر، دقیق تر، با برکت تری افاضه می شود.
همین نکته رمز موفقیت و برکت علمی علمای بزرگ است.
#احترام_کردیم_احترام_دیدیم.
@ejtehadjame
🔳 حالا حل شد!
▪️ در دیداری که مرحوم علّامه جعفری با مرحوم علّامه عسکری داشتند، اوّل سؤالی که علّامه عسکری بدون مکث از ایشان کردند این بود که شما چرا مثنوی را شرح کردی؟! منظورشان این بود خب کارهای دیگری میکردی حدیث شرح میکردی. ایشان گفت: من 5000 روایت شیعه را بین این شرحم قرار دادم، هر کس بخواهد این شرح را بخواند، این روایات را هم لاجرم میخواند.
▪️ علّامه عسکری فرمودند: حل شد.
📚 بخشی از کتاب «سیره و خاطرات علما» نوشته آیت الله جاودان، صفحه 171
#پاراکتاب
#علما
#درس_حوزه
🆔 @ejtehadjame
مقایسه دو روش اجتهاد.pdf
434.1K
✅ تفاوت #روش_استظهار شیخ انصاری و علامه وحید بهبهانی
🔹در این مقاله که با عنوان «مقايسه تحليلي ميان دو روش اجتهادي متفاوت» به قلم حجت الاسلام مهدی برزگر به نگارش درآمده است؛ برخی مباحث علمی شیخ انصاری و علامه وحید بهبهانی در ابعاد چندگانهای مورد بررسی تطبیقی قرار گرفته است.
🔹یکی از ابعاد مقایسه، #روش_استظهار این دو فقیه است (ص ۱۶۶). در بخشی از این مقاله چنین آمده است:
«روش مرحوم #وحید در استظهار، مبتنی بر روش محاورهای و عرفی است ... مرحوم وحید میگوید: فقیه نباید خود را به تکثیر احتمالات در توجیه کلام عادت دهد (الاجتهاد و التقلید، ص ۳۴۱) ... #شیخ_انصاری استفراغ الوسع در معانی روایات را تا جایی پیش میبرد که گاهی به طرح هجده احتمال در معنای یک حدیث کوتاه میپردازد».
▫️منبع مقاله: مجله فقه اهل بیت(علیهمالسلام)، شماره ۷۵
🔸@ejtehadjame
کتاب های مرتبط با روش شناسی اجتهاد
✅ برخی کتاب های مرتبط :
🔹پیش درآمدی بر مکتب شناسی فقهی - سعید ضیایی فر
🔹مکتب فقهی امام خمینی(ره) - سعید ضیایی فر
🔹درس خارج و گام های اجتهاد - احمد مبلغی
🔹روش شناسی اجتهاد (الگوریتم اجتهاد) - عبدالحمید واسطی
🔹روش شناسی اجتهاد - سید محمدرضا واعظی
🔹درآمدی بر مکتب فقهی قم و نجف - حسین ایزدی
🔹فقه قرآنی با نفس رحمانی (روش اجتهاد محقق اردبیلی) - علیرضا خیراللهی
🔹مکتب اجتهادی آیت الله بروجردی - خانم اخوان صراف
🔹مکاتب فقهی - محمدحسن ربانی بیرجندی
🔹مکتب اجتهادی آخوند خراسانی - مصطفی محقق داماد
🔹مکتب اجتهادی سید طباطبایی یزدی - مصطفی محقق داماد
📕 روش شناسی اجتهاد مجتبی رحیمی زیرنظر استاد محمدتقی اکبرنژاد(2 جلد)
و ...
@ejtehadjame
◾️ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی درگذشت سردار پر افتخار سیدمحمد حجازی
🔸بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔹با تأسف فراوان خبر درگذشت سردار پر افتخار، سردار سیدمحمد حجازی رضواناللهعلیه را دریافت کردم. عمری سراپا مجاهدت، فکری پویا، دلی سرشار از ایمان راستین و آکنده از انگیزه و عزم راسخ، و نیروئی یکسره در خدمت اسلام و انقلاب، خلاصهئی از شخصیت این مجاهد فی سبیل الله است. او در مسئولیتهای بزرگ و اثرگذار در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خدمت کرده و در همه آنها، سربلند و موفق بوده است. فقدان او حقاً مایهی تأسف و اندوه است. لازم میدانم به همسر گرامی و فرزندان و دیگر افراد خاندان و به دوستان و همکاران ایشان صمیمانه تسلیت عرض کنم و صبر و تسلّا برای آنان از خداوند متعال مسألت نمایم. رحمت و مغفرت و رضوان الهی بر این برادر فقید باد.
سیّدعلی خامنهای
۳۰ فروردین ۱۴۰۰
🆔 @ejtehadjame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پشت صحنه کلیپ ساختگی تعرض به یک روحانی
@ejtehadjame
میگن شیر نفت تو جیب آخونداست. چقدر امتیازات ويژه دارند!!
هر ماه حقوق های کلان دارن!
بچه هاشون میتونن تابعیت
خارج بگیرن!!
میخواستم بگم ثبت نام
حوزه علمیه شروع شده این فرصت رو از دست نديد. 😁😂
آیت الله جوادی آملی حفظه الله:
جناب ابن ادریس، در کتاب سرائر، در مقدمه از بعضی از بزرگان نقل می کند که نصیحت می کردند به فرزندانشان که اگر از خانه بیرون رفتید و خواستید در جایی بشینید، فقط در کنار مغازه وراقان یا زرادان بشینید. بازار زردان، زره بافی بود، شمشیر سازی بود و بازار وراقان، نسخه نویسی بود، کتاب فروشی بود؛ بالاخره انسان یا شجاعانه مملکت را اداره میکند و یا عالمانه و فقیهانه.
این وصیتی رسمی بود که به فرزندانشان می کردند. میگفتند وقت را یا در شجاعت و یا در فقاهت صرف کنید.
باز نقل می کند که می گفتند: ما چه در خواب قیلوله و چه در خواب بیتوته با کتاب بودیم.
@ejtehadjame
◾️آیت الله مظاهری در یکی از بیمارستانهای اصفهان بسترى شد.
▫️آیت الله حسین مظاهری از مراجع عالیقدر و رئیس حوزه علمیه اصفهان در پی کسالتی در بیمارستان بستری شدند.
▫️از عموم مردم بزرگوار و مهربان درخواست دعا برای شفای بیماران و برای این مرجع عالیقدر داریم.
#علما
#آیتالله_مظاهری
🆔 @ejtehadjame
🔻به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله علیدوست عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به سوال جمعی از دانشجویان و طلاب در مورد تاثیر ویروس کرونا در اماکن مقدس و آیا این اماکن مانع از ابتلا به بیماری میشوند، ضمن بیان دو نظر متضاد در این زمینه، به تشریح میزان صحت فرضیات موجود پرداخته است که متن آن به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آله الطاهرین
✔️ تاثیر کرونا بر اشخاص در اماکن مقدس
🔹 در کشاکش انگاره اثبات و انکار
برخی از دانشجویان و طلاب سؤالی را مطرح کردهاند؛ سوال این است که در مورد تاثیر کرونا در اماکن مقدس دو نظر ضد هم ابراز شده است؛ و جالب این است که هر دو نظر هم به دین نسبت داده شده است.
نظر اول این که برخی گفتهاند: برای کرونا زمان و مکان تفاوتی نمی کند. او شعوری ندارد؛ برایش حرم امام رضا یا حرم امام حسین علیهما السلام یا اماکن مقدس با غیر این مکانها تفاوتی نمی کند. و لذا باید ما مسائل بهداشتی و آن چه را که متخصصان گفته اند در این مکانها رعایت کنیم.
نظر دومی که برخی دیگر ابراز کردهاند، و به گروه اول هم به شدت حمله کردهاند؛ گفته اند که مکان تاثیر گذار است؛ ائمه ما صاحب ولایت وصاحب کرامتاند؛ و در مکانهایی که به اینها منسوب است، کرونا اثر نمی گذارد. و حتی شنیدم که در برخی هیأت ها هم نوشتهاند که «لطفا بدون ماسک وارد شوید»!! کربلای معلا و یا اربعین امسال عراق را و برخی شواهد دیگر را به عنوان شاهد مثال بیان می کنند.
سوال شده از این دو نظر واقعا کدام درست است و تکلیف ما در این باره چیست؟
پاسخ به این سوال سخت نیست؛ میتوان پاسخ کوتاه داد و از مسلمات دین هم استفاده کرد، که قابل خدشه و بحث و گفتگو هم نباشد ... با بیان چند امر پاسخ را عرض می کنم.
1️⃣ نکته اول: ما به عنوان شیعه معتقدیم دعا و توسل و اولیای خدا می توانند کارهایی را انجام دهند؛ دعا و توسل اثر گذار است ... ما شیعیان معتقدیم که ائمه معصومین صاحب کرامتاند، صاحب ولایتاند و کارهایی را می توانند انجام دهند که دیگران نمی توانند انجام دهند و این قضیه حتی اولیای خدا را هم شامل می شود که کارهایی را انجام میدهند که ما آنها را «کرامت» می نامیم. مطالب در این باره به حد تواتر است که جای تردید باقی نمی گذارد. و حتی خود بنده دو مورد را به چشم خودم بدون واسطه دیدهام با همه این احوال باز هم ممکن است که عده ای بخواهند قبول نکنند و رد کنند!
2️⃣ نکته دوم: آن چه راجع به ائمه علیهم السلام گفته می شود یا اثر تضرع و توسل بیان می شود یا در مورد اثر اماکن مقدس گفته می شود، اینها همه در حد اقتضا است. یعنی هیچکس نمی تواند ادعا کند که وقتی مریض داخل حرم امام رضا علیه السلام برده شد، قطعا شفا پیدا می کند. و یا اینکه درخواست ما قطعا اثر گذار است، ... البته که اینجوری نیست و نمی توانیم در این خصوص به صورت قطعی ادعا کنیم. واقع امر این است که توسل ما ممکن است اثر گذار باشد و از طرفی هم ممکن است اثر گذار نباشد! این که گفته شود برخی ویروس ها در برخی مکانها اثر خود را از دست می دهند را می توان ادعا کرد اما در حد اقتضا اما این مطلب که قطعا ویروس در فلان مکان اثر نمی گذارد، این را باورهای دینی ما تایید نمی کند. آنهایی که قاطع ادعا میکنند، براساس موازین ادعا نمی کنند. در حد اقتضا است. ما اگر به اهل بیت علیهم السلام توسل بجوییم، اگر از اهل بیت تبعیت کنیم، قطعا نجات پیدا می کنیم. اما معنوی؛ اما آیا دیگر مریض نمی شویم؟! آیا سم در وجود ما اثر نمی گذارد؟ آیا مکان اثر را قطعا خنثی می کند؟ ما نمی توانیم به اینها پاسخ مثبت دهیم؛ اینجا است که افرادی که معتقدند و به توسل هم معتقدند می گویند که ممکن است ما به خاطر توسل چیزی را بگیریم که اگر تمام پزشکان عالم هم جمع شوند، نتوانیم از آنها بگیریم. اما ادعای قطع به نحو علت تام، کسی این گونه ادعا نمی کند.
✅ کانال دروس استاد علیدوست
📚 @alidost_fiqh