لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیده_بان_تحول6
🎬 این قسمت: تحول، وظیفه کیست؟
حجت الاسلام والمسلمین لاجوردی:
▪️متولی تحول در حوزه، مشخص نیست.
❓آیا ساختمان های شیک یا دانشگاهی کردن حوزه، نشانه تحول است؟
❗️پنجاه هزار طلبه را اسیر می کنیم که ده مرجع تقلید بدست بیاوریم!
🆔 @feghahat
3️⃣ آیا ما می توانیم طرح دین، برای تمدن اسلامی و الهی را ترسیم کنیم؟ ما نباید از این مسأله نا امید باشیم. گرچه نباید دچار توهم نیز شویم. یعنی طراحی تمدن الهی، متکی بر متون 1200 -1400 سال پیش که با ادبیات همان دوره بیان شده اند، کار سهلی نیست و بلکه در حدودی ناممکن است و یکی از جاهایی که می شود ضرورت امام معصوم (ع ) را احساس کرد، همین جاست.
✅ با این حال ما باید تلاش مان را بکنیم و نا امید نباشیم و صد البته می توانیم تا حدودی به ترسیم این گوهر عظیم بپردازیم.
4️⃣ چیزی که تذکر آن را لازم می دانم این است که مهم ترین تهدید برای تمدن اسلامی را، قبول مدرنیته به عنوان یک مرحله از سیر تکاملی انسان می دانم. این باور، ما را گرفتار وادادگی خواهد کرد. به باور حقیر مدرنیته چه در حوزه مبانی فکری و اندیشه ای و چه در ظهور و بروزهای تکنولوژیک و ابزاری آن، تسهیل کننده رفتارهای مادی است و برآمده از نیازها و دغدغه های انسان الهی نیست.
🔸برای همین نیز کفر را با خود حمل می کند و هر جا که وارد می شود روح ایمان را بیرون کرده و روح مادی گری را وارد می سازد. جدا بر این باورم که مدرنیته همان انحطاطی است که در روایات آخر الزمان از آن خبر داده اند.
✳️ بنابراین تمدن اسلامی به معنای اسلامیزه کردن علوم انسانی غربی نیست. بلکه تولید محتوایی جدید است که به احتمال زیاد قبل از قیام قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف امکان عینیت کامل نخواهد یافت. زیرا با سازوکارهای مقبول بسیار فاصله دارد. این همان است که فرمودند وقتی قائم ما دین را به مردم می گوید، خواهند گفت که او دین جدیدی آورده است.
👈🏻در ضمن بنده هم با این برادری که تحت عنوان "یا علی" در گروه هستند موافقم. بنده فاضل نیستم و این بیان ایشان را هم بی ادبی تلقی نمی کنم. بلکه یادآوری یک حقیقت برای بنده و شما بود. انشاء الله که خدای متعال همه ما را بپذیرد.
سلام و درود خدا بر همه شما عزیزان
🆔 @feghahat
بسم الله الرحمان الرحیم
عرض سلام و احترام خدمت برادرن بزرگوار
از بذل توجهتان به حقیر سپاسگزارم اما در مورد پرسش؛
نکاتی را خدمتتان عرض می کنم:
1️⃣ ما، انسان و بلکه کل ماسوی الله را از منظر صفت حکمت و یا دقیق تر بگویم ربوبیت حکیمانه مورد مطالعه قرار می دهیم. به این معنا که دلیل آفرینش کل هستی و از جمله انسان به حکمت الهی باز می گردد که با غرض ربوبیت موجودات انجام پذیرفته است. ربوبیت به معنای اقدام مشفقانه به رشد و بالندگی و خیر بندگان است. برای همین نیز در قرآن هیچ وصفی به اندازه ربّ، تکرار نشده است.
👈🏻یعنی خداوند انسان و بلکه هستی را وجود بخشید تا در راستای کمال، تربیت کند و تکامل بخشد. هر موجودی به حسب خودش. (ربنا الذی اعطی کل شیء خلقه ثم هدی)
🔸هدایت به حسب ظرفیت وجودی اتفاق می افتد. هدایت یک زنبور متناسب با آفرینش خود و هدایت انسان متناسب با آفرینش خودش. پس اگر انسان ظرفیت والای معنوی دارد باید در همان ابعاد، ربوبیت شود و اگر رشد و شکوفایی استعدادهای بالقوه او جز در حیات اجتماعی اتفاق نمی افتد، پس باید ربوبیت و هدایت الهی به عرصه های خصوصی محدود نشود و این مخلوق را در عرصه جامعه نیز هدایت کند.
👈🏻پس اگر خداوند انسان را در عرصه اجتماع که جزو فطریات و ضروریات تکاملی اوست تنها بگذارد و هدایتش نکند، به ربوبیت خود آسیب زده و ربوبیتش حکیمانه نخواهد بود.
🔸از اینجاست که ما به مقوله جامعه و سیاست از منظر ربوبیت و تربیت نگاه می کنیم و بر این باوریم که اگر خداوند، ولی جامعه و سیاست نباشد، جریان تربیت نه عمق پیدا می کند و نه گسترش! زیرا گستردگی تربیت الهی در حکومت فرعون ها و نمرودها ممکن نیست.
👈🏻با این حساب اثبات اینکه دین یک مجموعه کامل به هم پیوسته و متناسب و هماهنگ با کل وجود انسان در همه ابعاد است، کار دشواری نخواهد بود. به این آیه توجه کنید: فاقم وجهک للدین حنیفا "فطره الله" التی "فطر الناس" علیها لا تبدیل لخلق الله ذلک الدین القیم. یعنی آفرینش دین، متناسب با آفرینش انسان هاست و سرّ پایداری و قوام دین همین هماهنگی با آفرینش است. پس سیستمی بودن دین و هماهنگی آن با انسان در همه ابعاد وجودیش یک ضرورت عقلی است که به تایید آیات و روایات نیز رسیده است.
2️⃣ اگر جامعیت دین را در تناسب با ابعاد وجودی انسان بپذیریم، پس دین باید برای همه ابعاد وجود انسان برنامه داشته باشد . از عبادت در خلوت گرفته تا عبادت اجتماعی و سیاسی و یا عبادت اقتصادی. پس ما علوم خودمان را لازم داریم.
👈🏻 علومی که در ذات خودشان عبد بودنشان را ثابت کرده باشند. یعنی تسهیل و تقویت کننده ارتباط ما با خدای متعال باشند. مهم ترین اشکال به علوم انسانی غربی این است که برآمده از خود انسان است با تعریف مادی از آن و هدفی نداشته است جز تسخیر عالم در برابر اراده مادی انسان. برای همین نیز هر جا که این تمدن راه یافته، ماده گرایی را تقویت کرده و بنیان دین را سست کرده است.
🆔 @feghahat
🔹فایده شرح حال علما
آیت الله میانجی رحمة الله علیه فرمودند:
شرح حال علما و بزرگان را مطالعه کنید. این کتاب روضات الجنات، ریاض العلما، تحفه الاحباب شیخ عباس قمی و فواید الرضویه شیخ عباس قمی را مطالعه کنید. ببینید علمای گذشته چه کارها کرده اند. آنها برای ما الگو هستند. یکی از چیزهایی که اخلاق و رفتارها را اصلاح می کند و ما را تشویق به مطالعه می کند همین خواندن شرح حال بزرگان است. واقعا آدم وقتی اینها را می بیند خجالت می کشد که ما چه کاره هستیم؟ این قدر علما کار کرده اند من شرح حال محقق حلی صاحب شرایع را مطالعه کردم چه زحماتی کشیده است. شرح حال علامه حلی (خواهر زاده محقق حلی) را ببینید که روی اسب هنگام راه رفتن کتاب می نوشته! در آخر کتابهایش نوشته که کجا کدام قسمت را تالیف کرده. یک جز از کتاب تذکره را در سلطانیه زنجان نوشته، یک تکه اش را نمی دانم در کرمانشاه نوشته، کتابهایش را همین طور در سفرها تالیف کرده است. وقتی شاه خدابنده به دست علامه حلی شیعه شد، ایشان علامه را ول نکرد. برای علامه یک مدرسه سیار ترتیب داد. یک سالن درس و حجره ها و غیره، همه این ها را از خیمه درست کرد. هر کجا می رفتند خیمه ها را می زدند طلبه ها در آنها مشغول درس و بحث و مطالعه می شدند.
مرحوم علامه هم مشغول نوشتن می شد. اگر شما شرح حال علما را ایام بیکاری مطالعه کنید، شما را خیلی برای مطالعه تشویق می کند و خیلی به خود سازی راغب می سازد. حالات علما، شما را وادار به زهد و فداکاری می سازد. من یک وقتی رفته بودم همدان خدمت مرحوم آخوند ملاعلی همدانی همانجا گفتم خدایا این آقا چه کار کرده که این قدر خوب شده است! آخوند همدانی هم گفته بود که اگر آدم از همدان برود دو رکعت نماز پشت سر آقای زنجانی (آیت الله سید احمد شبیری زنجانی)بخواند برگردد، می ارزد.
یک آقایی هم از قم پا شده بود رفته بود همدان خانه آخوند همدانی دو تا چایی خورده برگشته بود حتی ناهار هم نمانده بود فقط برای دیدن آن بزرگوار رفته بود. اینها الگو هستند شرح حال اینها را بخوانید.
منبع : کانال تلگرامی سیره علما
🗓سالروز تاسیس کانون نویسندگان
💠رهبرانقلاب
‼️به نظر من، دیرپاییِ حزب توده در کشور ما و گسترش تشکیلاتش، که خیلی وسیع و بدون سروصدا بود، دو عامل داشت: یکی همان مسئله سازماندهی بود، که آنها یک استاندارد جهانی داشتند. همهجا آن سازماندهی از پیش آماده شده، بدون هیچ زحمتی داده میشد و پیاده میشد. یکی هم ادبیات قوی آنها بود. آنها از سالهای دوران اختناق رضاخان، یک ادبیات بسیار قوی داشتند. شما بعد از انقلاب دیدید که بلافاصله آنها کانون نویسندگان را روبهراه کردند؛ و اگر این «کانون نویسندگان» نبود، آنها توفیقات اینگونه نداشتند. صدها کتاب چاپ کردند، هزارها جزوه و نوشته و تحلیل در جاهای مختلف منتشر کردند، که خودش از نظر کسانی که بخواهند آنکار را انجام بدهند، یا برای کسانی که بخواهند تحلیل بدهند، سرمایه عظیمی است. ۷۱/۴/۱۴
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز آغاز رسالت پیامبراعظم
🏳و آغاز دعوت به شریعت اسلام/۳
💠گفتار استاد سیدعلی خامنه ای
🏳باعنوان «درست فهمیدن اسلام»
🏳در کانون فرهنگی اسلامی اهواز:
‼️باید سعی کنیم به راستی اسلام را بشناسیم. کوشش نکنیم که تفکرات اسلامی را بر معیارهای غیر اسلامی منطبق کنیم. این یک اصل بسیار مهم است و اگر کسی امروز هم این اصل را درست و از بن دندان درک نکرده باشد و نفهمیده باشد باید گفت که اسلام را دیر میفهمد. سعی کنیم اسلام را با شیوه درستش بشناسیم. ما سالها دچار تحریف بودیم. اگر نگویم در همه مفاهیم و واژه های فرهنگ اسلام باید بگویم در بیشتر آنها در گمان و فهممان دچار تحریف شده بود. ما صبر را نمیفهمیدیم، عبادت را نمیفهمیدیم، توحید را نمیفهمیدیم، نبوت را نمیفهمیدیم، جهاد را نمیفهمیدیم، همه این واژه ها را در قرآن و متون اسلامی میخواندیم، اما مفهومی که از این واژه ها در ذهن ما نقش میبست آن مفهوم ناب اسلامی نبود، یک چیز آمیخته و ناخالص بود. علت اینبودکه در طول قرنها این فرهنگ اصیل اسلامی به سبب آمیختگیش با غرض ورزی ها و جهالتها تبدیل به یک شیء منفعل شده بود! ۵۸/۳/۱۶
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
#طلبگی
💠 اول از خود
🔻 شما آمده ايد براي اصلاح «اِن اُرِيدُ إلَّا الإصلَاح .هود/۸۸» طلبه يعني: آمده ام خودم را اصلاح کنم، اول در حجره يک فضاي اصلاح و آرامش برقرار کنم و بعد توسعه بدهم، تا بتوانم حرف هايم را براي يک شهر بزنم، براي يک مملکت بزنم و...
🔸 مواظب باشيد در اوّليات طلبگي کم نياوريد، حرف که مي خواهيد بزنيد، روي حساب و کتاب بزنيد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
💠 @nasery_ir
#امام_زمان #طلبگی
💠 رابطه عاطفی با امام زمان
🔻 جالب نيست در سنين نوجواني دو نفر با هم خيلي رفيق بشوند، در حد هم مباحثه کافي است. هر چيزي حد و جايگاهي دارد. انسان خانواده دارد، برادر دارد، خواهر دارد، پدر و مادر دارد و روابط او تعريف شده و حساب شده است.
🔸 در مدرسه نیز، هم مباحثه و استاد دارد و... اين روابط هم تعريف شده است. انس بیش از حد مجاز نيست و غالبا هم بر فرضي که پيش بيايد، شيطان دام خودش را پهن مي کند.
🔹 ولي بر فرض که انسان مي گويد من محبت نديدم، خب اگر محبت نديدي و مي خواهي به يک کسي محبت پيداکني، به آقا امام زمان عليه السلام محبت پيدا کن، که همه رقم برايت خوب باشد، دنيايی و آخرتی... و تا آخر عمر بلکه تا چند نسل بعد هم برايت بماند.
🔸 محبتت را اينجا هزينه کن و صرف کن، نه با يک نفر مثل خودت که اگر امروز رهايت نکند فردا رهايت مي کند، او هم کار و زندگي دارد و بايد برود دنبال کار و زندگي خودش، و اصلا اين نوع علاقه ها[ی افراطی و بچه گانه] نبايد بين ما ها باشد.
🔹 ما اگر محبتي داريم يا محبت نديده ايم، با آقا امام زمان عليه السلام شروع کنيم و ارتباط برقرار کنيم و به ياد حضرت باشيم و به ياد حضرت شعر بخوانيم و...
🔸 اين بزرگوار معدن لطف و کرم است و عشق و محبت را خوب جواب مي دهد. خودمان را دور نکنيم، خودمان را در چارچوب هاي تعريف شده قرار بدهيم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#طلبگی
💠 معامله با خدا
🔻 انسان خيلي ضعيف است، فوري نبايد خودش را بفروشد. ما خودمان را به خدا فروخته ايم، به دين خدا فروخته ايم. اين قاعده در نظرتان باشد که روز اول که طلبه شديد، خودتان را به خدا فروخته ايد.
🔸 حالا که خودتان را به خدا فروخته ايد، بايد خدايي باشيد، همه همتتان اين باشد که دين خدا را ياري کنيد، همه همتتان اين باشد که خدا را از دست خودتان راضي کنيد و امام زمان پسند زندگي کنيد.
🔹 ما با خدا معامله کرده ايم. اگر اينجوري زندگي کنيم و طلبگي کنيم، آن وقت متوجه مي شويم و لذتش را مي بريم که خداوند چگونه با مشتريِ خود رفتار مي کند. آنقدر عزت مي دهد، و اصلا عزت مال مشتري هاي خدا است. ولي ما خودمان را بايد در اين مسير قرار بدهيم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
💠 @nasery_ir
🎧 استاد میرباقری | #شهید صدر و ارتقای سطح مواجهۀ #فقه با جهان، ۱۳۹۹/۱/۲۱
(به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت شهید صدر)
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2624
💥 شهید صدر توجه کردند که مسئلۀ مستحدثۀ ما، تمامیت تمدن غرب است. ایشان میفهمیدند که چالش ما و غرب چالش تمدنی است. (مقدمۀ چاپ دوم اقتصادنا را بخوانید.)
💥 در نگاه شهید صدر، تمدن غرب توفیق نخواهد داشت در تسخیر لایههای باطنیِ جهان اسلام
💥 شهید صدر گمشدۀ خودشان را در انقلاب اسلامی و حرکت امام خمینی(ره) پیدا کردند.
☑️ @mirbaqeri_ir
🆔 @shahidsadr
shahidsadr_mirbagheri.mp3
21.75M
🔉🎧 استاد میرباقری | #شهید صدر و ارتقای سطح مواجهۀ #فقه با جهان، ۱۳۹۹/۱/۲۱
(به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت شهید صدر)
💥 شهید صدر توجه کردند که مسئلۀ مستحدثۀ ما، تمامیت تمدن غرب است. ایشان میفهمیدند که چالش ما و غرب چالش تمدنی است. (مقدمۀ چاپ دوم اقتصادنا را بخوانید.)
💥 در نگاه شهید صدر، تمدن غرب توفیق نخواهد داشت در تسخیر لایههای باطنیِ جهان اسلام
💥 شهید صدر گمشدۀ خودشان را در انقلاب اسلامی و حرکت امام خمینی(ره) پیدا کردند.
☑️ @mirbaqeri_ir
🆔 @shahidsadr
⭕️ نه با فرهنگ جهان آشنایید، نه زبان بلدید، چه فایده ای برای امام زمان(ع) دارید؟
آیت الله جوادی آملی:
👈 باید بروید کانت، هایدگر و دکارت بخوانید تا با زاویه دید اروپای غربی و شرقی و آمریکا و ... آشنا باشید تا بتوانید ماموریتتان را به خوبی انجام بدهید. واِلا اگر مطالبی که مطالعه میکنید یا موارد تحقیقیتان فقط به کار «تبلیغِ از حرم تا جمکران» باشد، فایدهای نمیتواند داشته باشد و به درد نهضت امامزمان(ع) نمیخورد.
💥 یک #احتمال و فرضیه این است که اشاعۀ بیماری #کرونا در جهان، با هدفِ عبور دادنِ ملتها از نظم فعلیِ تمدنی بهسمتِ حکمرانیِ بلامنازع مجازی باشد.
💥 جوانانِ آتشبهاختیار بستر تأیید یا رد این قبیل فرضیهها را فراهم کنند.
💥 ویروس کرونا برخلاف همۀ طراحیها، میتواند ضربههای مهلکی بر پیکرۀ مدرنیته وارد کند.
📄 متن کامل در: ↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2584
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2585
💥 یک #احتمال و فرضیه این است که اشاعۀ بیماری #کرونا در جهان، با هدفِ عبور دادنِ ملتها از نظم فعلیِ تمدنی بهسمتِ حکمرانیِ بلامنازع مجازی باشد.
💥 جوانانِ آتشبهاختیار بستر تأیید یا رد این قبیل فرضیهها را فراهم کنند.
💥 ویروس کرونا برخلاف همۀ طراحیها، میتواند ضربههای مهلکی بر پیکرۀ مدرنیته وارد کند.
🔵 آیتالله میرباقری:
بیماریای که اخیراً فراگیر شده و به یک ابتلای بزرگ برای جامعه جهانی تبدیل شده، از نظرِ اجتماعی و تمدنی، یک پدیدۀ چندوجهی است نه یکوجهی. ما با یک امرِ میانرشتهای و بلکه #فرارشتهای مواجه هستیم که نباید یک وجهۀ آن غلبه پیدا کند و باید ابعاد مختلف این پدیده به شکلِ جدی موردِ تأمل قرار بگیرد. وجهی از این پدیده، جنبۀ بهداشتی است که مربوط به دانشهای وابسته به پزشکی است. وجه دیگر مربوط به حوزه علوم انسانی و علومِ شناختی و همچنین دانشهای تمدنی و فلسفه تاریخ و حوزۀ رسانه و امثال اینها است. حتی جنبۀ امنیتی و #جنگ_بیولوژیکی هم مورد توجه قرار گرفته و آمادگیهایی برای مقابله با این تهدید فراهم شده است.
امروز این بیماری با تهدیدِ سلامت بشر و مخیر کردن بشر بین انتخاب سلامتی یا انتخاب پیوستارهای کنونی، فضای سیاست، فرهنگ و اقتصادِ جهانی را بهشدت تحتتأثیر قرار داده و نوعی گسست اجتماعی ایجاد کرده است، به طوری که بعضی از صاحبنظران جهانی دربارۀ دنیای #پساکرونا شروع به نظریهپردازی کردهاند. این حوادث نشان میدهد که این واقعه، جدیتر و فراتر از یک پدیدۀ یکبُعدیِ بهداشتی و پزشکی است.
به نظر میرسد با در نظر گرفتنِ گستردگی و بزرگیِ این واقعه، و فرضِ پایداریِ این شرایط، این احتمال وجود دارد که در کنارِ همۀ جنبههایی که عرض شد، مقصد جدیتر و بزرگتری هم در پشتصحنه وجود داشته باشد و آن، عبور دادنِ جامعه جهانی از نظم کنونیِ زندگی به یک سامان و نظم جدید است.
دربارۀ این جنبه، دو احتمال هست و ما باید این احتمالاتِ مختلف را در نظر بگیریم و طراحیهای خود را متناسب با آنها دنبال کنیم. #احتمال_اول این است که واقعاً در امتداد این واقعه، فضای عبور از نظم مادیِ مدرن، به نظم معنوی و نظمِ تحتتأثیرِ هدایتهای الهی و در جهتِ غلبۀ ولایت حقه به وجود بیاید؛ یعنی این پدیدهها یک امری تلقی شود که تحت تدبیر ولی الله الاعظم (عج) جامعه جهانی را بهتدریج از نظمِ مادی و سیطرۀ قدرتها بهسمتِ یک نظمِ معنوی و رهایی از تسلط مادی سیر دهد.
#اما در نقطۀ مقابل، این هم محتمل است که مهلت شیطان هنوز تمام نشده باشد و خدای متعال مهلتی به شیاطینِ جن و انس داده باشد و دستگاه ابلیس و شیاطین انس از این فرصت استفاده کنند و با طراحیهای بزرگ و پنهان در پشتِ صحنه، بهدنبالِ تغییر مفهوم و سازوکارهای حُکمرانی بر جهان و ایجاد یک نظم پیچیدهتر مادی، یعنی عبور از حاکمیت کنونیِ قدرتهای مادی بر جهان بهسمتِ حاکمیت مجازی و #حکمرانی_مجازی و سایبری باشند که فضایی مدیریتپذیرتر، خشکتر و سختتر است.
این طراحیها ممکن است توسط دستهای پشتِ صحنۀ قدرت در جهان انجام شود؛ کمااینکه #دستهای_پشت_صحنه در بعد از جنگ جهانی، صحنه را به گونهای مدیریت کردند که جامعه بشری را به پذیرشِ یک حاکمیت جهانی، و محدود کردن اختیارات دولت_ملتها، واداشتند و تحت عنوانِ سازوکارهایی برای تحقق صلح پایدار، سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل و زیرمجموعههای آن را بر جهان حاکم کردند و فضایی از رعب و هراس و اضطراب و گریز از جنگ را در جامعه جهانی به وجود آوردند. آنها آسیب را به حدّی گسترده کردند که حتی کشورهایی که مستقیماً درگیر آن جنگها نبودند، به پذیرش این نظم جهانی و سیطره قدرتها از طریقِ شبکۀ سازمانهای بینالمللی تن بدهند.
میدانید بیش از هفتاد میلیون کشتۀ رسمی در آن جنگها بوده که بسیاری از آنها مربوط به کشورهای درگیر است، ولی در ورای آن، کشورهایی که درگیر جنگ جهانی نبودند، شاید دهها میلیون کشتههای خاموش دادهاند و این هم طراحی همان کسانی بوده که این جنگها را هدایت میکردند تا بتوانند آن کشورها را هم به نقطۀ پذیرشِ این نظم نوین جهانی بر محور قدرتهای برندۀ جنگ برسانند و نیز آنها را در نقطۀ آسیبپذیری قرار بدهند که مسلط بر اوضاع نشوند.
علیایّحال، همانطور که بحرانِ جنگ جهانی اول و دوم، بستر جامعه جهانی را برای پذیرش یک نظم جدید با ادعای صلح پایدار مهیا کرد، این فضای ناامنِ کنونی هم میتواند جامعه جهانی را برای پذیرش یک پیشنهاد جدید برای تحققِ یک نظم مادی و ایجاد #حکمرانی_مجازی مهیا کند. @mirbaqeri_ir
ص ۱ از ۲ ⬇️
ص ۲ از ۲ ⬆️
این دورکاریها و این تعطیل کردن تجمعات حقیقی و عبور از #جامعۀ_حقیقی به #جامعۀ_مجازی و ایجاد بستر برای پذیرشِ حلوفصل امور (تحصیل، اشتغال و سایر ارتباطات اجتماعی) در فضای مجازی، و قرائن فراوان دیگر بهویژه قرار گرفتن در شرایطِ یک رزمایش بزرگِ زیست در فضای مجازی، که آخرین مقاومتها در برابرِ آن در حال فروریختن است و...، مؤیداتی بر این احتمال است که شاید چنین پشتِ صحنهای وجود دارد تا بتوانند سیطره بلامنازع مجازی بر جهان پیدا کنند. گمان من این است که این بیانی که رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در روز عید مبعث فرمودند و اشاره کردند که ما در فضای مجازی هم باید قوی بشویم، شاید با توجه به این نکته بوده باشد.
این احتمال و فرضیه ممکن است معارضاتی داشته باشد، از جمله اینکه اگر چنین مقاصدی در کار باشد، پس چرا این بیماری دامن اروپا و آمریکا را هم گرفته است؟ در پاسخ باید گفت: منافاتی ندارد، چون در جنگ جهانی هم کل جامعۀ جهانی ناامن شد و جهان به سمتی کشیده شد که شعار نظم نوین و صلح پایدار را بپذیرند.
به هر حال، ما باید احتمالات و فرضیهها، بهخصوص احتمالات و #فرضیههای_بزرگ و استراتژیک را در نظر بگیریم و صحت و سُقم آنها را دنبال کنیم و برنامهریزی و رزمایشِ متناسب برای مواجهۀ فعال و هوشمندانه با آن انجام دهیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. نباید فرضیههای بزرگ را صرفاً با چند قرینۀ خُردِ مخالف رد کرد. البته این فرض هم دور از نظر نیست که این ویروسِ منحوس اما هوشمند، از همان آغاز هم با هدفِ ایجاد گسست اجتماعی از یک طرف، و شکلدهی به پیوست و انسجامِ مجازی و کلبۀ الکترونیکی از طرف دیگر، مهندسی و مدیریت شده باشد.
به نظر میرسد اگر آن نهادها و ساختارهایی که باید پشتیبانیِ فکری کنند، شکل گرفته بود و مسیر خودش را طی میکرد، امروز میتوانست دربارۀ این مسائل، نظر کارشناسی بدهد، ولی تلقی حقیر این است که اکنون، شبکۀ نیروهای جوان و فعال و بهخصوص نیروهای #آتش_به_اختیار، و نخبگان، فضاهای اندیشهورزی در این زمینهها را باید بهسرعت فراهم کنند و بستر #تأیید_یا_رد این فرضیهها را بررسی کنند و سپس بهدنبال یک طراحی همهجانبه و سازوکار جامعی در مقابلِ این پدیده، با ابعادی که برای آن مفروض است، داشته باشند و در برنامههای خود، علاوه بر حوزه بهداشت و حوزه جنگهای بیولوژیکی که بخشی از کار هستند، به این فرضیهها هم توجه کنند. اگر مقیاس این بحران، عبور دادنِ جامعه جهانی بهسمتِ یک حکمرانی بلامنازع جدید باشد و ظرفیت چنین تصرفاتی فراهم آمده باشد، باید تحرکات و اقدامات متناسب با آن طراحی و عملیاتی شود و این کار نیاز به فعالیتهایی در لایههای مختلفِ بنیادی، راهبردی و برنامهریزیهای عملیاتی دارد و بعد اقدام گسترده در صف بهصورت یک شبکه منسجم انجام بگیرد.
شکی نیست که تابآوری جامعه دینی در برابر این ابتلا بسیار بیشتر از جامعه مادی و مدرن است. این ویروس میتواند برخلاف همۀ طراحیها، ضربههای مهلکی بر پیکرۀ مدرنیته وارد کند. این ویروس میتواند به ظهور شکافها و ضعفهای فراوانِ مستتر در نظم مدرن (از جمله اصالت منافع فردی) منتهی گردد. از طرف دیگر، امروز، تمدن غرب یک تمدنِ بیرقیب نیست. در رقابت تمدنی بین جبهۀ غرب و جبهۀ اسلام، اگر مقاومت کنیم و موضعگیری و برخورد آگاهانه و فعال در مقابلِ طراحیهای غیرانسانی غرب داشته باشیم، نتیجۀ متفاوتی رقم خواهد خورد و فروپاشیِ تمدن غرب تسریع خواهد شد.
راه ما آماده شدن برای مواجهه با احتمالات است و این آمادگی چیزی نیست جز #قوی_شدن در عرصههای مختلف اقتصادی، مجازی، علمی و فرهنگی. (۱۳۹۹/۱/۱۰)
☑️ @mirbaqeri_ir
⭕️ آرامش حاج قاسم سلیمانی در مواجهه با جنگندههای آمریکایی
🔺خاطره شهید شهید حسین پورجعفری :
بین زمین و آسمان بودیم، توی هواپیما داشتیم میرفتیم سوریه. نگاهم به حاجی بود، سرش را تکیه داده بود به صندلی و چشمهایش را بسته بود، انگار که خوابیده باشد. از شیشه هواپیما دو جنگنده آمریکایی را دیدم که مثل لاشخور دورمان میپلکیدند. دلم هری ریخت، ترس برم داشت، فکرم پیش حاجی بود، یک دقیقه گذشت، دو دقیقه، همانطوری که سرش را به صندلی تکیه داده بود چشمهایش را باز کرد. خونسرد گفت: نگران نباش چند دقیقه دیگه میرن، دوباره چشم هایش را بست. چند دقیقه گذشت و رفتند.
هواپیما میخواست توی فرودگاه سوریه بنشیند که از چپ و راست تیر سمت ما حواله شد. حاجی رو کرد به خلبان و گفت: ما سریع پیاده میشیم، تو دوباره تیکاف کن.
تا چرخهای هواپیما به زمین خورد و سرعت کم شد پریدم پایین، خلبان دوباره سرعت گرفت و هواپیما از زمین توی چشم به هم زدن از آسمان فرودگاه دور شد و ما تغییر موضع دادیم و آمدیم یک کنج امن.
تا خودمان را پیدا کنیم چند خمپاره درست خورد همان جایی که پیاده شده بودیم، خدا بخیر گذراند.
☫ ﷽. ☫
✅ نامه پر محتوای حاج آقای قرائتی به امام خامنه ای :
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین، اللهم صل على محمد وآل محمد
🌹محضر مبارک حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر عزیز انقلاب اسلامی (دامت برکاته)
سلام علیکم اگر احساس وظیفه نمیکردم، با توجه به وقت عزیز شما و مشکلات بسیار مهم و پیچیده این مقدار از وقت شما را نیز نمیگرفتم. آنچه مرا به نوشتن این چند سطر وادار کرد، چند آیهی قرآن بود:
۱. پیامبر در قیامت از مظلومیت و شهید شدن اهل بیت علیهم السلام سخنی نمیگوید، ولی از #مهجوریت_قرآن گله میکند. «و قال الرسول یا رب إن قومی اتخذوا هذا القرآن مهجورا» (فرقان، ۳۰)
٢. دومرتبه سفارش شده است که کتاب آسمانی را جدی بگیرید. «خذ الکتاب بقوة» (مریم، ۱۲)
٣. در سخنرانی پیامبر مأمور میشود که از وحی بگوید، «لتبین للناس ما نزل إلیهم» (نحل، ۴۴) در حالی که امروز بسیاری از سخنرانیها از شعر، رؤیا، تاریخ، حکایات و نظرات این و آن پر است، ولی سخنرانی با محوریت قرآن کم است.
۴. قرآن عالم ربانی را عالم قرآنی میداند. «کونوا ربانیین بما کنتم تعلمون الکتاب و بما کنتم تدرسون» (آل عمران، ۷۹)
۵. اساس همهی حوزههای علمیه یک توبیخ قرآنی است که فرمود: «فلولا نفر من کل فرقه...» (توبه، ۱۲۲) در حالی که تدبر در قرآن با دو توبیخ مطرح شده است:
الف) «أ فلا یتدبرون القرآن»
ب) «أم على قلوب أقفالها» (محمد، ۲۴)
۶. مشکل حوزههای علمیه این است، که با اینکه خوشبینانه ده درصد طلاب فقیه میشوند، ولی عمدهی مغزهای حوزوی برای تربیت این ده درصد زحمت میکشند، که البته این زحمت لازم است زیرا شاید ما به تعداد فرمانداریها فقیه نداشته باشیم و برای نود درصدی که قدرت اجتهاد ندارند، برنامهی چشمگیری نظیر شیوهی پاسخ به سؤالات، شیوهی کلاسداری، شیوهی بیان تفسیر و حدیث، شیوهی جذب جوانان به نماز و... وجود ندارد. گرچه در این سالها تخصصهایی به راه افتاده است، ولی خروجی آنها چشمگیر نیست و جای بعضی از تخصصها خالی است.
۷. ای کاش همانگونه که پیامبر فرمود: نباید بین کتاب الله و عترتی جدایی باشد «لن یفترقا»، ما باید تعداد جلسات قرآن را به تعداد جلسات عزاداری محرم و جشنهای نیمه شعبان برسانیم.
۸. گرچه امروز در سایه انقلاب تحولاتی در حوزهها پیدا شده است، لکن کم نیستند کسانی که قرآن و نهجالبلاغه را علم نمیدانند، در حالی که امام رضا علیهالسلام فرمود: «من أراد العلم فلیثور القرآن» (مجمع البحرین، ج ۳، ص ۲۳۸)
۹. با اینکه قرآن، کتاب تزکیه و تهذیب است، در حوزهها معاونت تهذیب هست، در حالی که قرآن مهمترین سرچشمهی تهذیب است، و میتوان آیات اخلاقی را در همان معاونت تهذیب مطرح کرد.
۱۰. بحمدالله امروز حفظ قرآن و تلاوت و مسابقات قرآنی با گذشته قابل قیاس نیست، اما نسبت به آنچه میتوانیم انجام دهیم، فاصلهها داریم. سزاوار است اقامهی قرآن دوشبهدوش اقامهی نماز باشد. زیرا کلمهی أقیموا، هم برای نماز آمده «أقیموا الصلاة» و هم برای کتب آسمانی آمده است «أقاموا التوراة و الإنجیل و ما أنزل».
۱۱. با اینکه شب قدر شب نزول قرآن است ولی در شب قدر انواع ادعیه، سخنرانیها، مراسم و عزاداریها مطرح است ولی در کمتر مسجدی در شب نزول قرآن از قرآن گفته میشود.
۱۲. با اینکه هدف قرآن بیشتر عموم مردم است، «بیان للناس» (آل عمران، ۱۳۷۸) ولی اکثر تفاسیر «بیان للخواص» است.
۱۳. با اینکه قرآن کتاب تذکر است، « فَذَکِّرْ بِالْقُرْآنِ» (ق، ۴۵) ولی بیشتر موعظهها از دیگران است.
۱۴. با اینکه از آیه «أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ» (نساء، ۸۲) (که خداوند توبیخ میکند) استفاده میشود تدبر واجب است، زیرا خداوند برای ترک کار مستحب توبیخ نمیکند، اما ما تفسیر را مستحب میدانیم.
۱۵. با اینکه برای هر رشتهی دانشگاهی در کنار معارف عمومی، باید آیات و روایات همان رشته جزء کتب درسی شود، ولی چنین نیست. در ادعیه میخوانیم که اولیای خدا برای هر عضوی یک دعا داشتند، و میگفتند: «و اکف أیدینا عن الظُلم و السرقه، طَهِّر بُطوننا من الحَرام والشُبهة». و بعد از اعضا، برای هر قشری و صنفی یک دعای خاصی داشتند. «و على الشباب بالانابة والتوبة و على النساء بالحیاء والعفة و على مشایخنا بالوقار و السکینة»
۱۶. با اینکه در قیامت درجات معنوی بر اساس قرآن است، «اقْرَأْ وَارْتَقِ»(مکاتیب الائمه، ج ۲، ص ۲۰۶) ولی شهریههای حوزهها بر اساس قرآن نیست.
۱۷. با اینکه قرآن و اهلبیت علیهمالسلام در کنار هم هستند، ولی بحمدالله برای اهلبیت موقوفات هست، ولی برای قرآن و تفسیر موقوفات نیست.
.
✅✅پاسخ رهبر معظم انقلاب به نامه حاج آقای قرائتی:
«بعدالسلام خداوند به جنابعالی توفیق عطا فرموده است و امیدواریم آن را افزایش دهد. حقیر با کار برای #ترویج #قرآن و#تفسیر #کاملاً_موافقم.»
🔷 @ejtehadjame
⭕️مقام معظم رهبری فرمودند: #با_حنجره اذان بگویید. نه اینکه بلندگو یک نوار بگذارد و اذان بگوید. نه. [اذان گفتن با حنجره باعث می شود که] انسان خودش ساخته شود. اذان یکی از اثراتش این است که انسان را می سازد.
⭕️وقتی یک چیزی تعطیل بشود و ترک بشود، آرام، آرام اگر کسی هم بخواهد انجام بدهد ممکن است با نظر تعجب و تردید به آن نگاه بکنند. طبیعتاً باید این حالت تعجب از اذان گفتن در ملاء عام برطرف شود. بزرگترها، کوچکترها، همه اذان بگویند. باید [سکوت شکسته بشود]. [خوب است] برای اینکه سکوت شکسته بشود، یک روز را به عنوان #روز_اذان انتخاب کنند.
👈برادران صدا و سیما روی این روز کار کنند و این برنامه را ترویج و ترغیب کنند. مسئول ها هر کدام در حوزه ی مسئولیت خودشان [اذان بگویند و آن را ترویج کنند]. این کار را هر کسی در آن روز انجام بدهد تا این مسأله ان شاء الله احیاء بشود.
#پویش_اذان
#پویش_سراسری_اذان
#اذان_میگویم
📌 از نظر رهبری معظم، مهمترین وظیفه روحانیت چیست؟
🎙بیانات بسیار مهم مقام معظم رهبری درباره اهمیت پاسخ به شبهات و وظیفه روحانیت در این عرصه
✳️ امروز هم فضاى مجازى یک صحراى بىپایانى است که از همه طرفش میشود حرکت کرد؛ دیگر مثل سابق نیست که شما بخواهید یک مطلبى را بیان کنید، ناچار باشید روى کاغذ بنویسید، آن را پلىکپى کنید یا فتوکپى کنید ده نسخه، صد نسخه، دویست نسخه؛ اینجورى نیست. هر یک نفرى که بتواند با رایانه کار بکند یک رسانه است.
💠 مىنشینند پخش میکنند شبهات را، حرفها را، جوانهاى مؤمن را، جوانهاى سالم را گمراه میکنند. اینها را باید شناخت.
⛔️👈چه کسى بایستى بیاید وسط میدان و سینه سپر کند و مانع بشود از گمراهى جوانان❓
🔹 چه کسى باید مانع بشود از اقدام دشمن براى انحراف ذهن جوانان❓
به عهدهى چه کسى است این کار❓
👈جامعهى علمى و مذهبى، 👈یعنى #روحانیّت.
👈اوّلین وظیفهاش این است؛ مهمترین وظیفهاش این است.👉
🔰 بیانات در اوّلین جلسه درس خارج فقه در سال تحصیلى 95 ، 16 شهریور ماه
27.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵⚪️🔴 در پی #مطالبه_حوزویان سراسر کشور از رئیس قوه قضائیه جهت محاکمه عاملان ولنگاری فضای مجازی مطرح شد؛
🎥 دکترمحمد صادق کوشکی:
🔸سال ۲۰۱۸ به دستور دادگاه عالی روسیه فعالیت تلگرام دراین کشورممنوع شد وبیش از ۱۸ میلیون کاربرتلگرام آی پی هایشان بسته شد.
این #دادگاه دلیل این تصمیم را دفاع ازامنیت ملی روسیه اعلام کرد.
🔸در چین نیزسالهاست عمده ی فعالیت های اینترنتی توسط اینترنت بومی و #موتور_های_جستجوگر_بومی اداره شده و نیازهای جامعه اشان تامین میشود
چین دلیل این اقدام را جلوگیری ازتسلط رقبای آمریکایی واروپایی براقتصاد وسیاست و عرصه های فرهنگیش عنوان کرد.
🔸ازدیدگاه قرآنی، قرآن هرگونه فعالیتی که موجب #سلطه_کفار_بر_مومنین بشود را جایز ندانسته است.
🔻 متاسفانه امروزفضای مجازی ما به گونهای است که عملا دشمنان وکفار مسلطند برجامعه ی ما
🔻 #اینستاگرام سبک زندگی ما را به طورجدی تهدید میکند.
🔻 ابزارهای به ظاهر ارتباطی همچون تلگرام و واتس اپ نیز انتقال دهنده اطلاعات جامعه ما به دشمنان ما هستند.
🔻🔺آن چه درفضای مجازی غیربومی میگذرد به تعبیر رهبرانقلاب یک ولنگاری است؛ ناشی از بی اعتنایی، غفلت، تساحل و یا خدایی ناکرده #نفوذ_دشمن_در_عرصه_های_اجرایی_ما ،
در #وزارت_ارتباطات، #شورای_عالی_فضای_مجازی و شاید #ما_فوق_آن
🔶 از #قوه_قضائیه توقع میرود که برای مقابله ی با این ولنگاری فرهنگی تلاش بکند و #بیش_از_این_سکوت_نکند.
🔷 از #منتخبین_مجلس_آینده توقع می رود که نگرانی رهبری درخصوص ولنگاری فضای مجازی را جدی بگیرند وبا تصویب قوانین قاطع،تلاش کنند فضای مجازی درکشور بومی بشود.
🔹گفتوگوی کیهان با طلبهای که همسر باردارش را حین کار جهادی از دست داد
طلبه گاهی بر منبر میرود، گاهی بیل به دست میگیرد وگاهی پرستار بیماران میشود
http://kayhan.ir/fa/news/187417
#حضرت_خدیجه
💠 القاب حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔻با داشتن حضرت خديجه جايگاه ام المؤمنيني براي شيعه است، و قدر آن را شيعه بايد بداند. جای غصه فراوان دارد که اینقدر درباره حضرت خديجه کار نکرديم و حضرت خديجه (سلام الله عليها) را معرفی نکردیم که دیگران اسوههاي خود را بر سر تاريخ زدند. ما با داشتن حضرت و آن همه کرامت وفضیلت، چرا نبايد مصداق ام المؤمنين را ما ارائه کنيم؟ در همان زمان هم نسبت به حضرت خديجه حسادت مي کردند.
🔹 ايشان خانهای پشت مسعی (محل سعی بین صفا ومروه) داشت آنقدر بزرگ بود که اهل مکه آن زمان يکجا براي اطعام آنجا جمع می شدند. قبل از اينکه همسر رسول خدا بشود به ام الأيتام، مشهور بود خيلیها (از اشراف وغیره) اين لقب را برای او نمی پسندیدند... میگفت: نه، من همين لقب را میخواهم.
🔸 از ایشان يک جمله نقل نشده که اشارهای باشد به این که من اموالم را براي رشد اسلام دادم؛ خيلي مهم است، يک نفر اين همه اموال را اصلاً نبيند، فقط رسول خدا را ببیند. آن وقت چرا ما درباره شخصيت ايشان کار نمیکنيم؟ سزاوار است گروهی از خواهران حوزههای علمیه ممحض شوند در احياء چنین اسوهای. پژوهش کنند ببينند چقدر بزرگ است؟! بعد مستدل و مستند ارائه کنند ؛ حضرت زهرا خشنود میشوند، اميرالمؤمنين و رسول خدا خشنود میشوند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
◾️حوزه های علمیه، قوام اصلی انقلاب اسلامی
📍عزیزان! طلاب جوان! فضلا! توجّه کنید که حوزه ی علمیّه، همانطور که امام (ره) مکرّر فرمودند، قاعده ی نظام جمهوری اسلامی است و همه چیز روی این قاعده بنا شده و دوام خواهد یافت. این قاعده باید محکم باشد. استحکام این قاعده، با تضمین سه عنصر اصلی امکانپذیر است، و هر کدام از آنها نباشد و یا کم باشد، این قاعده متزلزل خواهد شد، و اگر قاعده متزلزل شد، طبیعتا همه ی آنچه که بر او سوار است تکان خواهد خورد.
🗓۱۳۶۸/۰۳/۲۲
@ejtehadjame
👤 سخنان آیت الله محسن اراکی پیرامون طب اسلامی، در دیدار طلاب استان مرکزی:
🔸بگذارند ما هم یک شهر اسلامی بسازیم تا ببینید یک بیماری قندی و سرطانی، پیدا نمی شود.
🔸چه کسی گفته روایات طبی سند ندارد؛ ما ناب ترین روایاتمان در زمینه ی تغذیه است. باید در زمینه طب الائمه کارجدی شود.
🔸غرب با هرچه برای ما سودمند است مخالفت می کند اگر می بینید غرب با طب اسلامی مخالفت می کند از همین قسم است.
🔸ما هرچیز خوبی که داریم دشمن بر سرمان میزنند که این چیز مفید نیست و هرچیز غیرمفید خودشان را به عنوان بهترین به جامعه و مردم ما عرضه میکنند.
🌷 @ejtehadjame