#سخن_بزرگان
💥احتیاط بزرگان و بیاحتیاطی ما
✔️ آیت الله شیخ حسین حلی قدس سره
🔹استاد ما مرحوم نائينى قدّس الله نفسَه يک مرتبه در بالاى منبرِ تدريس فرمود: يا أيّها الطّلّاب! مرحوم حاج ملّا على كنى (صاحب كتاب نفيس «قضاء» و معاصر شيخ انصارى و از اعلام شاگردان و شايد همرديف شيخ انصارى كه اوّل عالم و اوّل مجتهد تهران بود، و اگر كسى بخواهد از علميّت او مطّلع بشود كتاب «قضاء» ايشان را ببيند، «قضاء» حاج ملّا على كنى معروف است) ايشان به تهران رفت و تمام علماى تهران كه در مقابل او خاضع و خاشع و به اعلميّت او اذعان داشتند نزد او آمده و تقاضا كردند كه شما متصدّى امور مردم باشيد و در امر قضا و مرافعات، مردم به شما مراجعه كنند و شما نظر بدهيد و فصلِ خصومت نمائيد!
🔹استاد میفرمود: مرحوم حاج ملّا على كنى گفت: «من اين كار را نمىكنم زيرا من در اجتهاد خود شکّ دارم» تا اينكه پنجاه نفر از مجتهدين تهران و اطراف از كسانى كه ايشان آنها را مجتهد میدانست خدمت ايشان آمده و بر اجتهادشان شهادت دادند، آن وقت ايشان اين پيشنهاد را پذيرفت.
🔹امّا شما جالسين و حاضرين در مجلس درس اگر پنجاه نفر از مجتهدين هم شهادت بدهند كه شما مجتهد نيستيد باز قبول نمىكنيد و ادّعاى اجتهاد مىكنيد.
📚 ولایت فقیه در حکومت اسلام (علامه تهرانی)، ج۲، ص۳۵.
@ejtehad_jame
* #حرز #دعا #حفظ #امام_جواد
🔻حرز امام جواد عليه السلام براي حفظ خیلی موثر است. اصلاً يك برهه اي از زمان، علما و بزرگان مقيد بودند اين حرز را بنويسند و همراه خودشان داشته باشند.
🔸این حرز از موت ناگهانی و از اين بيماري ها و اين مشكلاتي كه در زندگي براي اولاد ما پيش مي آيد محافظت می کند. اين ها درس هايي است كه در روايات اهل بيت عليهم السلام آمده و اهل بيت عليهم السلام راه پيشگيري از مشكلاتي كه براي فرزندان و براي خانواده ما پيش مي آيد را میگفته اند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
👉 @ejtehad_jame
🔸نرم افزار نشریه #عهد
🔹دو هفته نامه عهد، نشریه علمی فرهنگی است که با ماموریت تبیین گفتمان #طلبه_عصر_انقلاب در حوزه علمیه و با تکیه بر فرهنگ غنی حوزه و منویات امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب در سایه هدایتها و حمایتهای بزرگان و فرهیختگان حوزوی از سوی #خانه_طلاب_جوان منتشر می شود.
📲📲 دانلود از بازار 🔰🔰
https://cafebazaar.ir/app/ahd.khaneh.tolab/
🆔 @gharar_at
🌴 احادیث معنوی 🌴
🌺. قال رسولالله صلی الله علیه وآله ما من ذي غنى إلّا سيودّ يوم القيامة لو كان إنّما أوتي من الدّنيا قوتا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر ثروتمندى روز قيامت آرزو كند كه کاش در دنيا فقط قوت خويش مىداشت.
🌺. قال رسولالله صلی الله علیه وآله إذا رأى أحدكم من أخيه ما يعجبه فليدع له بالبركة.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: وقتى يكيتان از برادر خويش چيزى ديد كه جالب نظر بود براى او بركت بخواهد.
🌺. قال رسولالله صلی الله علیه وآله لكلّ شي ء طريق و طريق الجنّة العلم.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر چيزى راهى دارد و راه بهشت دانش است.
قال رسولالله صلی الله علیه وآله العالم من يعمل.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: عالم حقيقى آنست كه عمل كند.
🌺. قال رسولالله صلی الله علیه وآله ليس منّا من وسع اللَّه عليه ثمّ قتر على عياله.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كس خدا بدو گشايش دهد و باز بر عيال خود سخت گيرد از ما نيست.
🌺. قال رسولالله صلی الله علیه وآله خلق اللَّه الإنس ثلاثة أصناف: صنف كالبهائم و صنف أجسادهم أجساد بني آدم و أرواحهم أرواح الشّياطين و صنف في ظلّ اللَّه يوم لا ظلّ إلّا ظلّه.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خداوند آدميان را سه قسم آفريده يك قسم مانند چهارپايانند و قسم ديگر تنهايشان مانند تن آدميان و جانهايشان مانند جانهاى شياطين است و قسم ديگر روزى كه سايهاى جز سايه خدا نيست در سايه او هستند.
🌺. قال رسولالله صلی الله علیه وآله الدّعاء هو العبادة.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دعا عبادت است.
✅ @avaymarefat 🌼
📢📢📢
🍀 یک اپلیکیشن بینظیر حدیثی
✅ «شرح» (شبکه روابط حدیثی)، یک نرمافزار تلفنهمراه است که به پژوهشگران، مبلغان و همه دوستداران حدیث کمک میکند.
✅ تا با جستجوی یک عنوان خاص، علل، موانع و آثاری که در احادیث برای آن عنوان ذکر شده است را بیابد و به شبکهای از مفاهیم مرتبط پیرامون آن موضوع دست یابد.
✅ نسخه این نرمافزار را به صورت رایگان با کلیک روی لینک زیر دانلود کنید یا از نرم افزار بازار بگیرید.
🆔 https://www.hamrahmorabi.ir/sharh/sharhapp.apk
👉 @gharar_at
"نکات قرآنی"
(۴۲۱)
"وَ یَحسَبُونَ اَنَّهُم مُهتَدُونَ"
(و آنها گمان می کنند که هدایت شده اند!)
و این بدترین نوع گمراهی است. اینکه کسی یا کسانی خیال کنند که از میان این همه مخلوقات خدا، فقط آنهایند که هدایت شده اند. چنین اندیشه ای همواره در طول تاریخ مصیبت ساز بوده است. بسیاری از جنگها و کشتارها و ویرانی های تاریخ بشر، ریشه اش همینجاست. همین توهّم حق بجانبی و گمانِ هدایت شدگی. و این یک بیماری بزرگ و خطرناک است که قرآن کریم مستقیماً بدان اشاره می کند. بیمارانی که چنین بیماری دارند جز خودشان، دیگران را گمراه و نادان تصور می کنند و دقیقاً به همین علت است که برای خود حق تصرف و دخالت در همه ی امور را قائل اند و براحتی همه را به قضاوت می نشینند. یک سالک فرهیخته از چنین بیماری خانمان سوزی به دور است. او خود را از هیچکس و هیچ چیز برتر نمی داند و همواره با دو بال خوف و رجا سیر می کند. او از توهّم هدایت شدگی رهاست. زیرا نیک می داند که هدایت واقعی به دست خداست "اِنَّ الهُدَی هُدَی الله". و این هدایت، سخت و منجمد نیست. نرم و روزافزون است، پویاست "زادَهُم هُدََی". زیاد می شود و رشد می کند. و هر چه زیادتر شود، لطیف تر می گردد و هر چه لطیف تر شود، به ملکوت اعلی نزدیکتر می شود. ای دوست، هدایت شده راستین کسی است که به مقام فنا رسیده است. نفسانیتش مرده است و منیّتی در کارش نیست. هدایت شده کسی است که از برداشت های تاریک ذهنی اش خلاص شده و آن به آن با نور خدا می بیند "یَنظُرُ بِنُورِ الله". هدایت شده کسی است که تسلیم محض است. که در کیفیت تفویض امر است. هدایت شده کسی است که بودن و نبودن، داشتن و نداشتن، برایش یکسان است. هدایت شده همچون یک مسافر سبکبار، هر آن در حال گذر است.
بر گرفته از مجموعه نکات قرآنی
مسعود ریاعی
✏️ @ejtehad_jame
♨️ ماجرای اصلاحات حوزه در زمان آیت الله بروجردی (ره) و ناکام ماندن آن و سپس ناراحتی امام خمینی (ره) و هجرت شهید مطهری (ره) به تهران
🔰 مرحوم محقق علی دوانی
📚 زندگینامه آیت الله بروجردی ص 307-326
🌿🌿🌿🌿🌿
🔅 نویسنده در اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۸ وارد قم شدم. در همان موقع یا یکی دو ماه بعد مسئله روز حوزه، ایجاد اصلاحات در حوزه بود. میگفتند هیئت مصلحین حوزه مشغول اقداماتی هستند تا با امر آیت الله بروجردی نظمی و سر و صورتی به حوزه بدهند، و جلساتی دارند و مذاکره میکنند.
🔅 در آن اثنا روزی نزاعی بین طلاب ترک و رشتی در مدرسه فیضیه به وقوع پیوست که خود شاهد آن بودم. آن زمانها تا مدتها بعد در مدرسه فیضیه به طرف صحن کوچک حضرت معصومه باز بود. مردم قم و زوار مرد و زن از جمله از در مدرسه دارالشفا وارد مدرسه فیضیه می شدند و از آنجا به صحن می آمدند و به زیارت میرفتند. در ایام عزادی هم که مجلسی در مدرسه فیضیه بود، عموم مردم از در صحن کوچک و میدان آستانه وارد فیضیه می شدند و در مجلس شرکت میکردند. این آمد و رفت مردم به فیضیه حالت خوشایندی نداشت و طلاب را محدود می کرد. بعدها به امر آیت الله فقید و برخلاف میل تولیت در مدرسه فیضیه به طرف صحن برای همیشه بسته شد.
@ejtehad_jame
🔅 در آن نزاع بعضی از طلاب رشتی با قندشکن و بعضی از طلاب ترک با آفتابه به جان هم افتادند. کار به جایی رسید که مأمورین شهر بانی دخالت کردند و سرهنگ نگهبان رئیس شهر بانی هم شخصأ به فیضیه آمد، و چون به وی گفته شد نزاعی بین خودمان بوده و به شما مربوط نیست، گفت پس به شرطی که نیائید شهربانی و شکایت کنید! این را گفت و با تمسخر رفت. دو سه روز بعد روزنامه « استوار» قم، موضوع نزاع فیضیه را منعکس کرد و در آخر نوشته بود:
🔹 هرچه بگندد نمکش میزنند
🔹 وای بر آن دم که بگندد نمک
🔅 میگفتند امام خمینی، آیت الله بروجردی را ملاقات کرده و گفته بودند آقا باید در اصلاح حوزه تعجیل کرد. کار بجائی رسیده که مأمورین شهربانی و رئیس آنها به فیضیه آمده اند، و روزنامه استوار هم موضوع را شرح داده است، دیگر چه می ماند برای ما؟
🔅 بنا شد یک روز بروند منزل آیت الله بروجردی و آخرین حرف خود را بگویند. آن موقع سر پرست فیضیه حاج میرزا عبدالحسین صاحب الداری بروجردی بود که طلاب از وی دل خوشی نداشتند. اطرافیان آقای بروجردی و از جمله حاج احمد خادمی و آقا سید مرتضی برقعی واعظ از وی دفاع می کردند، و سعی داشتند طوری نشود که او معزول گردد....
✍ ادامه ماجرا را در pdf زیر #بخوانید 👇👇
اصلاحات حوزه و ناکامی آن- علی دوانی (زندگینامه آیت الله بروجردی ص 307-326).pdf
2.64M
♨️ ماجرای اصلاحات حوزه در زمان آیت الله بروجردی (ره) و ناکام ماندن آن و سپس ناراحتی امام خمینی (ره) و هجرت شهید مطهری (ره) به تهران
🔰 مرحوم محقق علی دوانی
📚 زندگینامه آیت الله بروجردی ص 307-326
#نقل از المرسلات
@ejtehad_jame