🔷🔷🔷🔷
@ داستان سوم:
🔶🔶🔶🔶
خواهش دعا
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
شخصي با هيجان و اضطراب به حضور امام صادق عليه السلام آمد و گفت:
«درباره من دعايي بفرماييد تا خداوند به من وسعت رزقي بدهد، که خيلي فقير و تنگدستم.».
امام: «هرگز دعا نميکنم.».
- چرا دعا نميکنيد؟!.
«براي اينکه خداوند راهي براي اين کار معين کرده است. خداوند امر کرده که روزي را پي جويي کنيد و طلب نماييد. اما تو ميخواهي در خانه خود بنشيني و با دعا روزي را به خانه خود بکشاني!» «1»
(1). وسائل، چاپ اميربهادر، ج 2/ ص 529.
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
تعارفهاي دروغين...pdf
249.8K
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
تعارف های دروغین
از دیدگاه شهید مطهری
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
... [اگر کودک] چشمش به يک خوردني يا اسباب بازي در دست ديگري بيفتد بي محابا علاقه مندي خود را ظاهر ميکند و اگر از چيزي ناراحت بشود فوراً جلو گريه را رها ميکند، در صورتي که بزرگسالان تحت تأثير عرف و عادات و به خيال حفظ شئون و شخصيت خود ممکن نيست در چنين مواردي احساسات خود را ظاهر سازند و حتي صاحبخانه هر اندازه اصرار و تعارف کند ميهمان بيشتر اظهار بي ميلي ميکند.
در تواريخ آمده است که در شب زفاف عايشه که به سادگي برگزار ميشد، کاسه شيري به دست رسول خدا داده شد. آن حضرت بعد از آنکه مقداري از آن شير تناول فرمود، کاسه را به امّ سلمه داد و فرمود: ميل کن امّ سلمه. گفت: ميل ندارم.
رسول خدا فرمود: هم گرسنگي کشيدن و هم دروغ؟! يعني ميدانم ميل داري و به دروغ تعارف ميکني. عرض کرد: آيا اين هم دروغ محسوب ميشود؟ فرمود: ......
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔶🔷🔶🔷🔶
🔷🔶🔷🔶
🔶🔷🔶
🔷🔶
🔶
ماهر و توانا در تحلیل مطالب
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
ویژگی شهید مطهری (رضوانالله علیه) در تحریر و تحلیل بود؛ یعنی اگر میخواست مطلبی را بررسی کند و اثری را به منشأ آن استناد دهد، تمام جوانب قضیه را با تحلیل بررسی میکرد، آنگاه با نفی و اثبات ثابت میکرد که این اثر مال آن امور نیست مال این شیء خاص است. شهید مطهری در راه تحلیل خیلی ماهر و توانا بود، یعنی میشکافت و دوباره میبافت. گرههای کور را که دیگران نمیدیدند شهید مطهری میدید، آن گره را باز میکرد و نشان میداد و دوباره میبافت. این هنر در شهید مطهری بود. منشأ این توان هم از نظر قرآن کریم، شرح صدر است. انسانی که دارای شرح صدر است چشم و دلش بیناست، وقتی که چشم و دل بینا بود نقطه کوری نمیماند. شهید مطهری برای متن عالَم، شارح خوبی بود و برای متن جهان، مفسر خوبی.
آیتالله جوادی آملی (مصلح بیدار، ج 2 / ص 95 و 96)
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌺🍃🌺🍃🌺
آزادی از منظر
رهبر فرزانه انقلاب:
🍃🌺🍃🌺🍃
من عمیقا متأسفم که برخی میان مرداب «سکوت و جمود» با گرداب «هرزهگوئی و کفرگوئی»، طریق سومی نمیشناسند و گمان میکنند که برای پرهیز از هر یک از این دو، باید به دام دیگری افتاد. حال آنکه انقلاب اسلامی آمد تا هم «فرهنگ خفقان و سرجنبانیدن و جمود» و هم «فرهنگ آزادی بیمهار و خودخواهانه غربی» را نقد و اصلاح کند و فضائی بسازد که در آن، «آزادی بیان»، مقید به «منطق و اخلاق و حقوق معنوی و مادی دیگران» و نه به هیچ چیز دیگری ، تبدیل به فرهنگ اجتماعی و حکومتی گردد و حریت و تعادل و عقلانیت و انصاف، سکه رائج شود تا همه اندیشهها در همه حوزهها فعال و برانگیخته گردند و «زاد و ولد فرهنگی» که به تعبیر روایات پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت ایشان (علیهم السلام)، محصول «تضارب آراء و عقول» است، عادت ثانوی نخبگان و اندیشهوران گردد.
(پاسخ مقام معظم رهبری به نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد کرسیهای نظریهپردازی 16/11/81)
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
متن نامه جمعی.pdf
113.1K
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه به رهبر معظم انقلاب در مورد آزاد اندیشی.13/11/1381
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
جواب رهبر انقلاب.pdf
116.2K
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
جواب رهبر معظم انقلاب به جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد آزاد اندیشی.
16/11/1381
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🌿🌸🌿🌸
🌸🌿
🌸
@داستان چهارم:
بستن زانوي شتر
قافله چندين ساعت راه رفته بود. آثار خستگي در سواران و در مرکبها پديد گشته بود. همينکه به منزلي رسيدند که آنجا آبي بود، قافله فرود آمد. رسول اکرم نيز که همراه قافله بود شتر خويش را خوابانيد و پياده شد. قبل از همه چيز، همه در فکر بودند که خود را به آب برسانند و مقدمات نماز را فراهم کنند.
رسول اکرم بعد از آنکه پياده شد، به آن سو که آب بود روان شد، ولي بعد از آنکه مقداري رفت، بدون آنکه با احدي سخني بگويد به طرف مرکب خويش بازگشت.
اصحاب و ياران باتعجب با خود ميگفتند آيا اينجا را براي فرودآمدن نپسنديده است و ميخواهد فرمان حرکت بدهد؟ چشمها مراقب و گوشها منتظر شنيدن فرمان بود. تعجب جمعيت هنگامي زياد شد که ديدند همينکه به شتر خويش رسيد، زانوبند را برداشت و زانوهاي شتر را بست و دومرتبه به سوي مقصد اولي خويش روان شد.
فريادها از اطراف بلند شد: «اي رسول خدا! چرا ما را فرمان ندادي که اين کار را برايت بکنيم، و به خودت زحمت دادي و برگشتي؟ ما که با کمال افتخار براي انجام اين خدمت آماده بوديم.».
در جواب آنها فرمود: «هرگز از ديگران در کارهاي خود کمک نخواهيد، و به ديگران اتکا نکنيد ولو براي يک قطعه چوب مسواک باشد.» «1»
(1). لا يستعن احدکم من غيره ولو بقضمة من سواک. کحل البصر محدث قمي، صفحه 69.
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🍂🍃🍂🍃🍂
🍃🍂🍃
🍂🍃
رهبر معظم انقلاب:
جوانان عزیز ما باید با آثار شهید مطهری آشنا شوند. اگر بنده می خواستم برنامه حوزه علمیه قم را بنویسم، بلاشک یکی از مواد برنامه را این می گذاشتم که کتاب های آقای مطهری خوانده شود، خلاصه نویسی شود و امتحان داده شود.
15/4/83
🌸🌸🌸
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌿🌺🍃🌺🌿
لینک کانال محتوای علمی بینش مطهر
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
اهداف اصلی کانال:
1. چرایی و چیستی آثار و شخصیت علامه شهید مرتضی مطهری
2. ارائه و تبیین اندیشه های استاد
3. نظرات تکمیلی و مرتبط متفکران بزرگ اسلامی
و..........
🌺🍃🌺🍃🌺
🔶🔶🔶🔶🔶🔶
گاهی در میان یک ملت، ضرب المثل ها و تک مصرع هایی شیوع پیدا می کند که هیچ منطق و استدلالی پشتوانه آنها نیست اما بصورت خودکار، اندیشه ها و اعمال مردم را راهبری و هدایت می کنند و گاه و بی گاه بر ذهن و زبان آنان جاری می گردند.
از این ضرب المثل ها و تک بیت و تک مصراع ها چقدر در جامعه ما سراغ دارید؟؟
🔷🔷🔷🔷🔷🔷
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔷🔷🔷
🔶🔶🔶
اشاره شهید مطهری به یکی از این تک مصرع ها و توضیحات و برداشت خواندنی و زیبای ایشون رو از اینجا بخوانید👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
آیا ما قادر به پیروی از اولیا دین نیستیم.pdf
117.8K
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh