چگونه با کودکانمان هم کارتون ببینیم هم آسیب نبینیم ...؟
در حین مشاهدهٔ کارتون ها و انیمیشن ها خوب است ذهن کودک خود را نسبت به پیامهای کارتوت حساس کنیم، و او را با بازی به تحلیل وادار کنیم!
🔹مثلا از کودک بخواهیم قصهای را که دیده، دوباره تعریف کند. ببینیم چه مقدار ارتباط میان اجزای داستان را درک کرده است.از او بخواهیم شروع وپایان داستان را از هم تفکیک کند.همچنین حادثه های داستان را تشخیص دهد.
🔻سوالاتی را طرح کنیم و از او جوابش را بخواهیم.
سوالاتی از قبیل:
- در این فیلم مادر چگونه زنی بود؟ او چگونه نمایش داده شده بود؟ چه ویژگیهایی داشت؟
- پدر در این فیلم چگونه بود؟ چه ویژگیهایی داشت؟
_شخصیت ها داستان چه کسانی بودند؟ چه تفاوت هایی داشتند؟
_قهرمان داستان کدام شخصیت بود؟
_ضدقهرمان که بود؟
- برادر و خواهر چطور بودند؟
- اوج این داستان کجا بود؟
- این داستان چه مشکلی را طرح کرد؟
- مشکل چگونه حل شد؟
- بهترین شخصیت این فیلم که بود؟
- کدام شخصیتها با هم مبارزه میکردند یا مقابل هم بودند؟
- مضمون و محتوای این فیلم چه بود؟میخواست چه بگوید؟
- داستان چگونه به پایان رسید؟
_آیا می شود جور دیگری داستان پایان یابد؟
⚠️مراقب باشید در فضای پرسشها از حالت صمیمیت خارج نشوید؛ چرا که هدف رسیدن به پاسخ آنی از کودک نیست، مهم آن است که کودک مجبور به تفکر برای رسیدن به نگاه نقادانه شود!
آیا می دانیم قهرمانان کودکمان کیست؟
🔸 قهرمانان انیمیشنها و فیلمها معمولاً چه ویژگیهایی دارند؟
🌀 آنها اکثراً موجوداتی باهوش، عضلانی و پرزور و... هستند که معمولاً قدرتی ماوراءطبیعی دارند. اکثریت آنها پرواز میکنند و از لحاظ جنسیت مرد هستند.
🎬 زمانی که قهرمانها در فیلم، انیمیشن، داستان و بازی اینگونه بازنمایی میشوند باعث میشود مفهمومی از قهرمان در ذهن کودک شکل بگیرد. او تنها به فردی که این خصوصیات را داشته باشد قهرمان میگوید. در این صورت میگوییم این مفهوم در ذهن کودک به یک مستبد تبدیل شده است و بر ذهن کودک حکم میراند.
🌀 یکی از وظایف اصلی ما مبارزه با این مفاهیم مستبد است. باید سعی کنیم آنها را با بسطدادن و آوردن مثال و نقضکردن شکست دهیم.
💡 گفتوگو و بحث با کودک را به آیینی بعد از تماشای فیلم تبدیل کنیم .البته فیلم ها و انیمیشن های سالم مفید ومناسب کودکانمان ....
بدون شک مدیریت مصرف مشروط و محدود در عین همراهی و گفت و گو والدین با کودکان مسیر نجات از پرتگاه آسیب های رسانه های نوین است .
با رعایت ۱۱ نکته امنیتی، از خطر دستبرد مجرمان سایبری در امان بمانید:
🔰 1. هنگام انجام خرید اینترنتی، پیش از وارد کردن اطلاعات کارت، از اینکه به «درگاه پرداخت اینترنتی» معتبر هدایت شدهاید، اطمینان حاصل کنید.
🔰 ۲. برنامکهای همراه فراهم کننده خدمات پرداخت را تنها از مراجع معتبر بارگیری، نصب و استفاده کنید.
🔰 ۳. از درج اطلاعات کارت خود در کانال ها و گروه های تلگرامی یا صفحات اینستاگرامی یا هر شبکه اجتماعی که توسط بانک یا شاپرک تایید نشده باشند، خودداری فرمایید.
🔰 ۴. کارت و رمز کارت خود را تا آنجا که می شود، در اختیار دیگران قرار ندهید.
🔰 ۵. خریدهای اینترنتی خود را از فروشگاه های مطمئن انجام دهید.
🔰 ۶. از امنیت رمزهای خود اطمینان یابید. توصیه می شود رمز اول و دوم کارت را به صورت دورهای تغییر دهید.
🔰 ۷. تا آنجا که میتوانید از ارائه اطلاعات کارت خود در بستر های ارتباطی پرخطر نظیر؛ تلفن ثابت، پیامک و کد های دستوری *...# یا #USSD خودداری کنید.
🔰 ۸. از ابزارهای شخصی امن برای انجام تراکنشهای بانکی استفاده کنید. مطمئن شوید که ابزارهای شخصی (تلفن همراه، تبلت، رایانه شخصی و غیره) مورداستفاده در تراکنشهای بانکی از امنیت کافی برخوردار باشند.
🔰 ۹. درصورتیکه از اینترنت #WiFi اماکن عمومی مانند رستورانها، فروشگاه ها، مراکز خرید و ... استفاده میکنید، تا آنجا که می توانید تراکنش مالی یا خرید اینترنتی انجام ندهید و با استفاده از آن به برنامههای همراه بانک و اینترنت بانک خود وصل نشوید.
🔰 ۱۰. هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز یا پایانه فروش، از عدم وجود تغییرات/دستکاری یا نصب تجهیزات اضافی غیرمجاز در بخشهای مختلف آن اطمینان حاصل کنید.
🔰 ۱۱. تا آنجا که میتوانید از مراجعه به دستگاه هایخودپردازی که در مکانهای تاریک، نقاط خارج از دید و کم رفتوآمد نصب شدهاند، خودداری کنید.
🔻 ۱۰ شغلی که توسط هوش مصنوعی تهدید می شوند
🔸 از روزی که چت جیپیتی (ChatGPT) قدم به دنیای ما انسانها گذاشت، توانست به لطف قابلیتهایی چون نوشتن نامه، مقالات و حتی کتاب برای کودکان، نگاههای زیادی را به خود جلب کند.
🔸 این چتبات اما بسیار قدرتمندتر از آن چیزی است که تصور میشود. گوگل اخیرا اعلام کرد که اگر این ابزار هوش مصنوعی در مصاحبههای شغلی این مجموعه، شرکت میکرد میتوانست به عنوان یک مهندس نرمافزار تازهکار استخدام شود.
رابط کاربردی مدیریت باتری به جدیدترین نسخه اندروید ۱۴ اضافه شد. به این ترتیب کاربران میتوانند جزئیاتی مانند سلامت باتری گوشی، تاریخ تولید، زمان اولین استفاده، تعداد چرخه های شارژ تکمیل شده و سیاست شارژ را مشاهده کنند.
اینکار تا کنون توسط اپلیکیشن های پایش سلامت باتری نظیر AccuBattery و BatteryGuru انجام میشد؛ البته دارندگان آیفون هم از نسخه iOS 11.3 به ویژگی پایش سلامت باتری دسترسی دارند
گوترش درباره استفاده از هوش مصنوعی برای اهدف نظامی ابراز نگرانی کرد
🔹 آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف و برنامه های نظامی ابراز نگرانی کرد و گفت که دولتها باید خطراتی را که در این زمینه وجود دارد، کاهش دهند.
🌐 گولزدن در اینستاگرام ممنوع!
🔹یورونیوز: پارلمان فرانسه لایحهای را برای تنظیم فعالیت اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی تصویب کرد.
🔹طبق این مصوبه، ترویج برخی کارها ممنوع شده و درصورت رعایتنکردن میتواند تا ۲ سال زندان و ۳۰۰ هزار یورو جریمه درپی داشته باشد.
🔷عمل زیبایی و تبلیغ برخی دستگاههای پزشکی ممنوع است.
🔷تبلیغ محصولات نیکوتیندار ممنوع است.
🔷شرطبندی و قمار ورزشی ممنوع است.
🔷نشاندادن صحنههای نمایشی با حیواناتی که نباید در مالکیت انسان باشند ممنوع است.
🔷در تصاویر تبلیغاتی باید مشخص کنند که آیا تصویر روتوش شده یا برای جذابترشدن از فیلتر استفاده میکنند یا نه.
#اختصاصی | #یادداشت
🎥 نگوید تاثیر ندارد...
▪️بچه های دهه شصت وقتی می خواستیم جنگ بازی کنیم دعوا سر این بود که این بار کدوم دسته ایرانی باشیم و کدوم دسته بعثی ، یا اینکه کی نقش شهید بازی کنه و کی فرمانده باشه...
▫️ولی حلاوت این خاطرات در کامم زهر می شود وقتی می بینم...
دیگر در هر خانه چهار پنج بچه نیست و همان تک فرزند هم با شخصیت های ماینکرافت و کلش رویال بیشتر مانوس است تا با والدینش و پدر و مادری که خوشحال از تفریح سالم کودکشان ساعت ها او را با انیمیشن سگ های نگهبان که در شبکه های ماهواره پخش می شود تنها میگذارند و کودکی که آرزو دارد روزی با ساعت دیجیتالی اش سگش را تبدیل به هیولای کند که از او در مقابل همه محافظت کند، مثل دیجمون ها ...
▪️ شعر خانه مادربزرگ چقدر قشنگ بود ...
▫️خونهی مادربزرگه هزارتا قصه داره
▪️خونهی مادر بزرگه شادی و غصه داره
#سواد_رسانه
🔴 جنگ شناختی چیست؟!
🔷جنگ شناختی به معنای آماج قرار گرفتن قوه شناخت مردم و نخبگان یک جامعه به منظور تغییر باورها و در نهایت رفتارهاست. این جنگ البته شکل تکامل یافتهتر و عمیقتری از جنگ روانی است. اساسیترین نتیجه در جنگ شناختی تلفات مضاعف انسانی است. در جنگ سخت وقتی یک نفر مجروح یا کشته شد عملاً فقط یک نفر از جبهه خودی کم میشود، اما در جنگ شناختی وقتی یک نفر نسبت به باورهای خود تردید کرد علاوه بر اینکه یک نفر از گروه خودی کم شده، یک نفر هم به گروه مقابل اضافه میشود.
13.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📱یک راهکار ساده برای نظارت بر بازیهای رایانهای 🕹
🔸 با کمک این راهکار:
▫️دیگه بچههاتون جلوتون گارد نمیگیرند.
▫️به راحتی آسیبها را میبینید و تذکر میدهید.
🎙با بیانِ:
حجتالاسلام مصطفی طالبی
برای پـدرها و مـادرهای دغدغهمند.
#مدیریت_رسانه
#مدیریت_ابزار
📓#معرفی_کتاب| کتاب ما و مسائل فضای مجازی
☑️کتاب ما و مسائل فضای مجازی، مسئله شناسی روابط در فضای مجازی را با تکیه بر آنچه کاربر ایرانی معمولاً با آن سروکار دارد در دستور کار قرار دارد. در این زمینه فرشاد مهدیپور، نویسنده کتاب تلاش کرده راهحلیابی و شناخت مسیرهای طی شده و ناشده را در نظر داشته باشد.
📸 سالهاست که درخصوص هجوم دشمن از طریق برخی بازیهای رایانهای، در حال روشنگری هستیم
از طریق برخی بازیهای رایانهای؛ هم به نمادها باورهای دینی، سبک زندگی و حتی قهرمانان ملّیِ ما حمله میکنند، و هم قدرت پوشالیِ خودشون رو با ضریبدادن به تواناییهای غیرواقعی و بزرگنماییهای اغراقآمیزشون تبلیغ میکنند
اخیرا در بازی Subway Surfers که توسط فروشگاههای اینترنتی مشهور داخلی هم بصورت رایگان عرضه میشه، با تبلیغ LGBT (همجنسبازی) روبرو شدم
💡 مراقب فرزندانمون باشیم و دوستانه باهاشون بازی کنیم تا با محیط و شرایط بازیهای رایانهای، آشنا بشیم و بهجا و درست راهنماییشون کنیم
#سواد_رسانه
#جنگ_ترکیبی