#حدیث_روز
💠 *«آثار و تجلیات امام حسین علیهالسلام در زیارت اربعین» ۸*
🔷🍃شناخت حقوق امام معصوم و نیز ادای آن تا جایی اهمیت دارد که قبولی زیارت نیز وابسته به آن است. در فضیلت زیارت امام حسین علیهالسلام از امام صادق علیهالسلام روایت شده که فرمود:
🔆 «کسی که به زیارت قبر جدم رود، در حالی که به «حق» آن جناب عارف باشد، خداوند متعال گناهان گذشته و آیندۀ او را میآمرزد.»
🔶🍃 همچنین، موسیبنجعفر علیهالسلام بخشش گناهان زائر امام حسین را منوط به شناخت «مَزور» دانسته، میفرماید:
🔆 «کسی که به زیارت قبر حسین علیهالسلام رود، در حالی که به حق آن حضرت عارف باشد، خداوند متعال گناهان گذشته و آیندهاش را می آمرزد.»
◀️ همچنین، امام رضا علیهالسلام، با اشاره به یکی دیگر از آثار زیارت سیدالشهدا یعنی تکلم با حضرت حق، شرط آن را شناخت حق امام دانسته، میفرماید:
🔆 «کسی که حضرت حسینبنعلی علیهالسلام را زیارت کند، در حالی که به حق آن حضرت عارف و آگاه باشد، از نعمت تکلُّم با حقتعالی در عرش او برخوردار است.»
❇️ بنابراین، زیارت اربعین دعوتی است از ناحیۀ امام که به منظور تجدید عهد و پیمان با مقام امامت و رهبری انجام میگیرد و زائرش، عارفانه و لبیکگویان، بیعتش با آرمانهای امام خویش را تجدید میکند. ندای «یا حسین» زائر را میتوان، در حقیقت، اجابت دعوت امام معصوم برای اتصال به منبع فیض الهی یا همان لبیک به ندای«هَل من ناصِرٍ یَنصُرُنِی» او دانست، که به خاطر آن، رنج سفر را به جان خریده است و در این مسیر قدم می نهد. در مثنوی معنوی، این واقعیت با تصویری زیبا و دلنشین نمایش داده شده است:
🍃 گفت: لبیکم نمیآید جواب
زان همی ترسم که باشم رد باب
🍃گفت آن اللهِ تو لبیک ماست
وآن نیاز و درد و سوزت پیک ماست
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#کعبه_مستور ۴۸
🔆 *«نادِ عَلیّاً مَظهَرَ العجائب»*
🔷🍃 در یکی از جنگهای صدر اسلام عدّۀ زیادی از مشرکین با تجهیزات نظامی کامل در مقابل تعداد قلیل مسلمانان، شرایط را بر پیامبراسلام دشوار کردند به گونهای که بیم شکست مسلمانان میرفت. ناگهان جبرئل امین بر پیامبر اکرم نازل شد وعرض کرد:«از جانب خدای سبحان هدیهای آوردهآم که عامل پیروزی لشکر اسلام است.»
🔆 «نَادِ عَلِیاً مَظْهَرَ الْعَجَائِب تَجِدْهُ عَوْناً لَک فِی النَّوَائِب کلُّ هَمٍّ وَ غَمٍّ سَینْجَلِی بِوَلَایتِک یا عَلِی یا عَلِی یا عَلِی....»
🔆 «علی را بخوان که ظاهر کنندۀ عجایب است و او را در سختیها یار و یاورخود مییابی. هر غمی بواسطۀ ولایت تو پایان میپذیرد، ای علی، ای علی، ای علی...».
📘 بحار الأنوار ، ج۲۰ ،ص۷۳
🔶 پس از ابلاغ این پیام؛ پیامبر با توسّل بر این ذکر شریف بر لشکر دشمن فائق آمد و پیروزی برای لشکر اسلام رقم خورد.
✍ مولای مهربانم! نام زیبایت همهجا و برای همه، عامل علوّ و برتری است که خدای سبحان حتی رسول خود را در سختیها به ذکر آن فرا میخواند.
✳️ به ما نیزاز کودکی آموختهاند هر بار زمین افتادی با ذکر نام علی علیهالسلام برخیز! زیرا این نامی است که ذکرش به هر محبّی، توان و برتری میبخشد. و هر اندوه و غمی را برطرف میسازد.
🍃مائیم پیر میکده و ذکر خیر او امید ماست نداریم غیر او
📚 «گزیدهای از کتاب کعبه مستور، اثر استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
🟩◾️🟩◾️🟩◾️🟩
🏴*السلام علیک یا اباعبدالله الحسين*
💠 باسلام و احترام
📣 به اطلاع می رساند: به مناسبت ایام اربعین حسيني و زیارت اربعین و حضور در پياده روي اربعين
مجالس سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) از روز دوشنبه ۱۳/شهریور برابر با۱۸/ماه صفر تا پایان روز شنبه ۱۸/شهریور برابر با ۲۳/ماه صفر برگزار نمیشود.
◻️ باتشکر
🌐 emamraoof.com
#راهکارها_در_نهج_البلاغه ۴۷
💠 *«عبرتآموزی؛ راهکار بصیرت یافتن»*
🔆 *«وَ مَنِ اعْتَبَرَ أَبْصَرَ وَ مَنْ أَبْصَرَ فَهِمَ وَ مَنْ فَهِمَ عَلِمَ»*
🔆 «و كسى كه عبرت آموزد آگاهى يابد، و آن كه آگاهى يابد مىفهمد، و آن كه بفهمد دانش آموخته است.»
📘 حکمت ۱۹۹
✴️ برای یافتن بینش در زندگی باید از امور «عبرت» گرفت. «عبرت» یعنی از هر آنچه آدمی در زندگی دیگران میبیند؛ عبور کند و از زندگی خود مراقبت کند. گاه نگاه آدمی به زندگی دیگران است و به اموری توجه دارد که به او ربطی ندارد.
✳️ عبرت یعنی هر مشکلی در زندگی هرکس دیده شد؛ از آن عبور کند و مراقب باشد تا آن مشکل در زندگی او واقع نشود. باید از حوادث زندگی دیگران عبور و آنها را در زندگی خود حلاجی کنیم تا به بصیرت و بینشی درست راه یابیم و بیاندیشیم که این مشکلات در زندگی ما به چه شکل ممکن است نمایان شود!
💢 اگر مشکلات را منحصراً در زندگی دیگران میبینیم؛ برای ما بصیرتی حاصل نمیشود.
* از زندگی دیگران بایستی عبور کنیم تا خدای سبحان بینش صحیحی به ما عطا کند.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
*#ثبتنام_مرحله_دوم_سال_تحصیلی
موسسه علميه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام*
💠 با سلام و احترام به اطلاع میرساند مهلت مرحله دوم ثبت نام ترم اول سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ از ۴ تا ۲۵ شهریور ماه میباشد.
💢 ویژه بانوان
🗓️ مدت زمان ترم اول سال تحصیلی از ۱۴۰۲/۰۷/۰۳ تا ۱۴۰۲/۱۰/۳۰ میباشد.
🔹 شنبه
🔸 تفسیر سوره فتح
🔸 عوامل شادکامی (صحيفه سجاديه)
🔹 دوشنبه
🔸 مدیریت بحران ٢ ( نهج البلاغه)
🔸 اسرار و آداب نماز
🔹 سهشنبه
🔸 شرح مثنوی معنوی
🔹 چهارشنبه
🔸 زندگی سالم
🔸 (دو هفته یکبار) امام زمانشناسی بر مبنای زیارت جامعه / شرح زيارت امین الله
✳️ کلیه کلاسها توسط استاد زهره بروجردی برگزار میشود.
جهت ثبت نام و دریافت توضیحات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید:
🔗 http://emamraoof.com/class-order
باتشكر 🌸
#مناجات
💠 *مناجاتالمریدین ۱۷*
🔆 *«وَأَعْلاهُمْ عِنْدَكَ مَنْزِلاً«*
🔆 «خدایا! مرا جزو بندههایی قرار بده که جایگاهشان نزد تو از بقیه بالاتر است.»
🔶🍃 میهمان حتی اگر فاسق و فاجر باشد هم محترم است؛ اما به یک میهمان جایگاه خاص میدهند و او را بسیار عزیز میشمارند؛ در این فراز آن جایگاه اعلی را از خدا درخواست میکنیم.
✳️ تصور کنید ماه رمضان، ماه ضیافت الهی است و شب جمعۀ آن میهمانی خاص خداست که حضرت ولیعصر در آن حضور دارد، ادب اقتضا میکند ما پایین مجلس جلوس کنیم، حال اگر حضرت به ما بفرماید کنار من بنشین، ادب اقتضا میکند ما پایین مجلس جلوس کنیم؛ اما وقتی حضرت امر بفرماید، امر ایشان بر ادب مقدم است، گرچه ما روسیاه و ناقابل باشیم.
✴️ بدیهی است در رشد کردن و نمرۀ متعالی گرفتن، باید خانواده را هم در نظر بگیریم
به تنهایی بالا رفتن برای انسان، طیب و گوارا نیست *از خدای سبحان میخواهیم بصورت جمعی و خانوادگی به ما بذل عنایت کند و منزلتی برتر و وسیع تفضل فرماید.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#دعای_صبحگاهی
🔆 دعای صبحگاهی روز سه شنبه را در لینک زیر میتوانید قرائت فرمایید:
🌐 http://emamraoof.com?p=12024
#حدیث روز
💠 *«حدیث قداست»*
🌷 شهید آیةالله علی قدوسی را به حق میتوان یک عالِم دینی نمونه معرفی کرد. علم، اخلاق، ادب، اخلاص، تسلط بر نفس، از خودگذشتگی، فداکاری در راه هدف، تعهد به سنتهای اصیل همراه با روشنبینی و روشنفکری، برخی از صفات این عالم برجسته است.
☘🍃 *سخنان او از دل پاک و پُرسوزش بر میخاست و از این رو بر دل مینشست.* هر کس نشستی با او داشت؛ تا چند روز و چند هفته در خود احساس نشاط میکرد. او همیشه سرخوش یاد خدا بود و این سرخوشی را با مهارت خاصی به دیگران منتقل میکرد.
✍ شهید قدوسی در همۀ مراحل زندگی، به تقوای استوار و تعهد خللناپذیر شناخته میشد. *او، مواظبتها، دقتها و موشکافیهایی در این خصوص داشت، و خود، به عمل کردن مستحبات و ترک مکروهات بسیار اهمیت میداد.*
✴️ شهید قدوسی از بندگان راستینی بود که خدا را یافته و یقین به قیامتْ در زندگی و اعمالش کاملاً مشهود بود. وی با توسل به خاندان عصمت و طهارت، به حالات عرفانی بالایی دست یافته بود و بارها میگفت: *«خدا یافتنی است، نه دانستنی و یافتنْ عنایت میخواهد.»*
✅ کار را تنها برای خدا انجام دادن و خلوص نیّت، از فضایل، کمالات روحی و ویژگیهای انسانهای وارسته است که با مهار نفس سرکشْ به دست میآید. شهید قدوسی، نمونۀ انسانهای خودساخته بود. او همیشه در راه تکامل خویش گام برمیداشت و در سخنرانیها و صحبتهایش، پیوسته به اخلاص توصیه و داستانهایی از علما نقل میکرد.
🔰 وی در خصوص ادارۀ مدرسه حقانی می فرمود: «من از خدا خواستهام و پیوسته میخواهم، به همۀ دست اندرکاران اخلاص عنایت کند و اگر در نیّت من بخواهد چیزی جز رضای حضرتش راه پیدا کند، مرا از ادامۀ این کار باز دارد.»
🍃 هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق
🍃 ثبت است در جریدۀ عالم نشان ما
📚حوزه.نت
🌐emamraoof.com
#شرح_زیارت_جامعه_کبیره ۱۳۳
🔆 *«وَ أَدْمَنْتُمْ ذِكْرَهُ»*
🔆 «شما حضرات معصومین ذكر خدای سبحان را ادامه دادهاید و دائمالذكر هستید»
🔷🍃 هفت عضو باید ذاكر باشند و هر كدام در امری باید استقامت كنند.
🔹 *ذکر زبان:* اقراری صادقانه و خالصانه به خدایی خدا و رسالت پیامبر صلیاللهعلیهوآله و ولایت امیرالمؤمنین علیهالسلام و پایداری بر این اقرار.
🔹 *ذکر روح:* فرد هم نگران ادب حضور است و هم امیدوار به فیض رب.
🔹 *ذکر نَفْس:* نفس صادقانه از خدا به جهت نواقصی كه گرفتار آن است عذرخواهی می كند. ذكر نفس این است كه برای خدا فراوان تلاش كند در عین حال خودی برای خویش نبیند.
🔹 *ذکر قلب:* ذكر دل یکرنگی با خداست، دل در محضر حق مصفاست و غباری ندارد.
🔹 *ذکر عقل:* ذكر عقل «التعظیم و الحیا»ست، یعنی نسبت عظمت را به حق میدهد و در مقابل او شرمنده است.
🔹 *ذكر معرفت:* به این است كه بنده خود را به خدا بسپارد و راضی باشد به آنچه او برایش پسندیده است؛ چون او زیباترینها را برای بندهاش میپسندد.
🔹 *ذکر سرّ:* توجه درون انسان به جهت ملاقاتی است كه میان سرّ او و حضرت حق صورت گرفته است.
🔹 *ذكر صوری و حضوری:* ذكر حضوری این است كه گویا حقیقتاً من در محضر مولا هستم و حضور او را احساس میكنم چه با زبان ذاكر باشم چه نباشم. ذاكر حقیقی كسی است كه عكس خدا را به نمایش گذاشته و جلوهگری خدا در وجود اوست.
🔹 *ذکر کثیر:* ذكر با عدد نیست بلكه ذكر بیغفلت است، یعنی باید به كیفیت ذكر پرداخت كه واقعاً در حضور مولا باشیم. اگر میخواهید نسبت به ذكرتان دقت خاص داشته باشید و كنترل كنید باید بدانید كه ذكر خدا شیرینی ایجاد میكند كه بنده آن لذت را با هیچ چیز عوض نمیكند.
✳️ حضرات معصومین دائمالذكرند؛ یعنی دائمالحضورند و در حضور خدای سبحان به ما بندگان توجه میكنند و ما در نگاه آنان اجنبی و بیگانه نیستیم.
◀️ ذكر كثیر به زبان ممكن نیست، چون انسان زمان خوردن نمیتواند ذكر بگوید، وقت خوابیدن نمیتواند ذكر بگوید *ذكر كثیر ذكر قلبی است كه قلب دائم در حضور است و دائم توجه به خدای سبحان دارد.*
❇️ معصوم، دائم الذكر است یعنی خدا دائم توجه به معصوم دارد وقتی معصوم دائم الحضور است خدا دائم متوجه به اوست، *ما هم به میزانی كه به حضرات معصومین علیهالسلام توجه داشته باشیم بالتبع از توجه خدا بهره میبریم.*
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
emamraoof.com🌐
*#ثبتنام_مرحله_دوم_سال_تحصیلی
موسسه علميه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام*
💠 با سلام و احترام به اطلاع میرساند مهلت مرحله دوم ثبت نام ترم اول سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ از ۴ تا ۲۵ شهریور ماه میباشد.
💢 ویژه بانوان
🗓️ مدت زمان ترم اول سال تحصیلی از ۱۴۰۲/۰۷/۰۳ تا ۱۴۰۲/۱۰/۳۰ میباشد.
🔹 شنبه
🔸 تفسیر سوره فتح
🔸 عوامل شادکامی (صحيفه سجاديه)
🔹 دوشنبه
🔸 مدیریت بحران ٢ ( نهج البلاغه)
🔸 اسرار و آداب نماز
🔹 سهشنبه
🔸 شرح مثنوی معنوی
🔹 چهارشنبه
🔸 زندگی سالم
🔸 (دو هفته یکبار) امام زمانشناسی بر مبنای زیارت جامعه / شرح زيارت امین الله
✳️ کلیه کلاسها توسط استاد زهره بروجردی برگزار میشود.
جهت ثبت نام و دریافت توضیحات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید:
🔗 http://emamraoof.com/class-order
باتشكر 🌸
#مهارتهای_ارتباطی ۵۶
🔆 «أَيُّمَا عَبْدٍ مِنْ عَبِيدِكَ أَدْرَكَهُ مِنِّي دَرَكٌ، أَوْ مَسَّهُ مِنْ نَاحِيَتِي أَذى، أَوْ لَحِقَهُ بِي أَوْ بِسَبَبِي ظُلْمٌ فَفُتُّهُ بِحَقِّهِ، أَوْ سَبَقْتُهُ بِمَظْلِمَتِهِ، عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَرْضِهِ عَنِّي مِنْ وُجْدِكَ وَ أَوْفِهِ حَقَّهُ مِنْ عِنْدِکَ»
🔆 «الهی و هر یک از بندگانت که از جانب من به او صدمهای رسیده، یا از سوی من آزاری متوجه او شده، یا از من و یا به سبب من ستمی بر او رفته، پس حق او را پایمال کرده، یا به مظلمهاش بر او سبقت جستم، پس بر محمّد و آلش درود فرست، و او را به فضل خود از من خشنود فرما، و حقّش را از نزد خود پرداخت کن.»
📘 دعای ٣٩ صحیفۀ سجادیه
❇️ از خدای سبحان درخواست میکنیم: هر کسی از بندگان تو که من به او ظلم کردم و موجب شدم او به من ظلم کند، تو با قدرتت به ميدان بيا و او را از من راضی كن چون من بهتنهایی استطاعت راضی كردن او را ندارم.
✨ *خدايا! اقدام برای مختومه كردن پروندۀ خسارتی که به دیگران رساندیم، در عهدۀ ما نيست و در اين زمينه ناکام هستیم. پس خودت عنايتی كن تا برای ردّ و دفع آن ظلم، اقدامی صورت گيرد.*
🔰 سپس میگوییم خدایا! من که میدانم مستحق عقوبت تو هستم! چون به بندۀ تو ستم کردم؛ اما مرا از عدل خودت حفظ و با فضلت برخورد كن! یعنی وقتی حق او را پرداخت کردی، مرا در محکمۀ عدالت خودت محاکمه نکن.
🔷🍃 اين فراز نشان میدهد «حق الناس» دو وِجهه دارد:
🔸با خدا
🔸با خلق
🍃 خدایا! وقتی تو بهجای من، حق خلق را پرداخت کردی، مرا از عذاب كوتاهیها و قصورم حفظ کن. چون ممکن است بعد از پرداخت به او، محاسبه و مؤاخذۀ من شروع شود و بفرمایی چرا با بندۀ من این چنین معامله کردی؟
⁉️ خدايا! به من نگو: «من حقّ او را دادم حالا نوبت خود توست! تو چرا این کار را کردی؟!»
✅ در روابط سالم، اولاً، انسان خود را به مردم بدهكار میبیند؛ ثانیاً، از خدا میخواهد که مردم را از او راضی کند.
🍃 خدایا! تو او را از ما راضی کن، وقتی تو او را از من راضی کنی، بدهی باقی نمیماند.
🍃 خدايا! آنقدر لطف تو وسيع باشد که جبرانِ خسارت ما بشود.
✅ باور داریم ما به وسیلۀ ظلمی که به دیگران کردیم، مستحق عقوبت خودِ خدا هستیم. اما تا تنور داغ است، از خدا درخواست میکنیم که ما طاقت عدل تو را نداریم. علاوه بر بخشش آن ظلم، خودِ ما را هم مورد مغفرت قرار بده!
📚 «برگرفته از بيانات استاد زهره بروجردى»
emamraoof.com🌐
#اربعین
🏴🏳🏴🏳🏴
🔳 فرارسيدن اربعين سيد و سالار شهيدان، حضرت اباعبداللهالحسين عليهالسلام و هفتاد و دو لالۀ گلگونکفن دشت
کربلا را به حضور حضرت ولیعصر عجلاللهتعلیفرجه و عاشقان و شيفتگان خاندان عصمت و طهارت عليهمالسلام تسليت و تعزیت عرض میکنیم.
emamraoof.com🌐
#اربعین
🏴🏳🏴🏳🏴
💠 *«زیباترین فصل زندگی»*
🔷🍃 دفتر زندگی ما فصلهای مختلفی دارد؛ گاه زیبا، گاه زشت، گاه تلخ و گاه شیرین؛ اما زیباترین فصل زندگی ما زمانهایی است که با حسین فاطمه سپری شده است؛ خصوصا در محرم، خصوصا از عاشورا تا اربعین.
✳️ چهل روز با حسین فاطمه همراه شدن، چهل روز از حسین گفتن و شنیدن، چهل روز بر مصائب حسین گریستن،
چهل روز رفتوآمد، همدردی و همراهی با کاروان ابا عبدالله رنگ و بوی انسان را تغییر میدهد.
◀️ این فصل از زندگی با هیچ فصل دیگری قابل مقایسه نیست.
*همراهی با خاندان پیامبر، حسین، عباس، زینب، چه درسها که به ما نمیآموزد! درس عشق، وفا، صبر، شجاعت،
فداکاری و از جان گذشتن.*
✴️ این همراهی چهل روزه قلب انسان را تطهیر میکند.این فصل، فصل عاشقی است؛ فصل خالص شدن و زیبا شدن.
🍃 سحرگه رهروی در سرزمینی
🍃 بگفتا اینمعما با قرینی
🍃که ای صوفی شراب آنگه شود صاف
🍃 که در شیشه بماند اربعینی
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com