# ضیافت_سلطان ۲۶
💠 *«صلوات خاصه، درودی جاودانه»*
❇️ عشق و محبّت یکی از احساسات خاص بشر است که از قلب و باطن او آغاز و در اعمال و گفتار او نمودار میشود.
❇️ ذکر و یاد فراوان عاشق از محبوب خود، از نشانههای عاشق صادق است.
✨ *از دل ما نشود یاد تو خالی نفسی
حاصل از عمر گرانمایۀ ما خود نفسی ست*
🔰 در صلوات خاصۀ حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام عشق و محبّت موج میزند و زائر با این صلوات درودی ابدی به محضر سلطان رئوف، علیبنموسیالرضا علیهالسلام میرساند.
🔆 *«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ صَلاَةً كَثِيرَةً تَامَّةً زَاكِيَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ»*
🔆 *«بارالها درور فرست بر علیبنموسیالرضا(ع) ،امامی که پسندیدهی توست پیشوای متقی و منزّه و حجت تو بر هر که در روی زمین است و هر کس در زیر خاک است، امامی در نهایت صداقت، امامی شهید و گواه، درود و رحمتی فراوان، کامل، با برکت، متصل، پیوسته و پیاپی، همانند بهترین درود و رحمتی که بر یکی از اولیائت فرستادی.»*
✳️ با این درود و صلوات خاص، گویا زائر با زبان عشق و از عمق جان اقرار میکند که نمیخواهد حتی لحظهای را بدون اظهار محبت و عشق به ساحت مقدس امام رئوف که مظهر تمام خوبیها و پاکیهاست، سر کند؛ بلکه میخواهد اظهار محبت او قالب زمان و مکان را طی کند و برای همیشه در صفحۀ روزگار ثبت شود؛ چه در زمان حیات دنیوی و چه آنگاه که به سرای باقی شتافته است.
🔰 زائر در تمام آنات عمر، جوشش عشق و محبّت خویش را از سویدای دل آشکار میکند.
🔹 گویی آوازۀ محبوب خویش را به گوش جهان میرساند تا زمین و زمان نیز به عشق معشوق او دچار شوند.
🔹 درود و سلامی این چنین و از سر صدق و اخلاص پاسخی چشمگیر و خارج از تصوّر آدمی بهدنبال خواهد داشت؛ آنچنان که امورات حیات دنیوی و اخروی آدمی را سامان میبخشد.
✨ *می نوازد ساز من آواز عشقت را مدام
میتراود راز تو بر زخم دوری التیام
ای که بر سلطان عالم جانشینی بر زمین
لایقم گردان که باشم بندهای خالص مرام*
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#ماه_ذیالقعده
📿 *نماز روز یکشنبه ذی القعده*
🍀 [سید بن طاووس] برای روز یکشنبه این ماه نمازی با فضیلت بسیار از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله روایت کرده؛
🔶🔹 مختصر آن فضیلت این است که هرکه آن را بجا آورد، توبهاش پذیرفته حق و گناهش آمرزیده میشود و طلبکاران او در قیامت از وی راضی گردند و با ایمان از دنیا برود و ایمانش از او گرفته نشود و قبرش وسیع و نورانی گردد و پدر و مادرش از او راضی شوند و آمرزش حق نصیب پدر و مادر و فرزندان و نژاد او گردد و روزی او توسعه یابد و فرشته مرگ در وقت مردن با او مدارا کند و جانش را به آسانی بستاند.
✍ و کیفیت آن نماز چنین است:
✅ روز یکشنبه غسل بجا آورد و وضو بگیرد
✅ و *چهار رکعت* نماز بخواند، در هر رکعت سوره *«حمد»* را *«یک مرتبه»* و سوره *«توحید»* را *«سه مرتبه»* و سوره *«فلق»* را *«یک مرتبه»* و سوره *«ناس»* را *«یک مرتبه»* بخواند و
✅ پس از نماز *«هفتاد مرتبه»* استغفار کند و استغفار را با *«لَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»* ختم نماید،
✅ سپس بگوید: *«يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِناتِ فَإِنَّهُ لَايَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلّا أَنْتَ»*؛ «ای توانا، ای آمرزنده، گناهان من و همه مردان و زنان مؤمن را بیامرز که گناهان را جز تو کسی نمیآمرزد.»
📚 مفاتیح الجنان
🌐 emamraoof.com
#مناجات_المعتصمین ۲۱
🔆 *«اَسْئَلُكَ بِاَهْلِ خآصَّتِكَ مِنْ مَلائِكَتِكَ وَ الصَّالِحينَ مِنْ بَرِيَّتِكَ أن تَجْعَلَ عَلَيْنا واقِيَةً تُنْجينا مِنَ الْهَلَكاتِ، وَ تُجَنِّبُنا مِنَ الْافاتِ»*
🔆 *«خدایا از تو درخواست میکنم و قَسَمَت میدهم به ملائکه مقربت (جبرئیل و میکائیل و…) و به خوبان درگاهت (ابراهیم و نوح … ) که برای من پاسدار و محافظی بگذاری تا در مهلکهها نمانم و مرا از آفات دور نگهدار.»*
🔷 مرا از اشتغالات عالم ماده بالا بیاور که وقتی در مکان مرتفع قرار گرفتم، دچار عجب و ناشکری و کبر و بیادبی نشوم.
⬅️ *آفات بهتدریج میآید و ما همیشه مورد هجوم تدریجی آن هستیم.*
❇️ خدایا! من از تو درخواست نگهبان میکنم؛ اما دلم نمیخواهد فقط من حمایت شوم؛ بلکه میخواهم همه حمایت شوند، هم بر مجموعه وجودی ما نگهبان و محافظ باش و هم برای مجموعه ای که در آن زندگی میکنم، نگهبان بفرست.
❇️ خدایا! بزرگترین مصیبت، مصیبت دینی است؛ پس از تو میخواهم برای جلوگیری از آسیبهای دینی، محافظی قرار دهی تا به اعتقادات ما صدمهای وارد نشود.
🔷 نیش و نوش دنیا با هم است گاهی اوقات مصیبات دنیا چنان بیقرارمان میکند که از توفیقات الهی جا میمانیم و دچار قصور میشویم.
🔷 حضرت زینب سلاماللهعلیها با آن همه سختی و مشاهدۀ مصیبتها حتی نماز شبش ترک نشد و سختیها سرسوزنی بر اعتقادات ایشان خدشه وارد نکرد!
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#دعای_صبحگاهی
🔆 *دعای صبحگاهی روز یکشنبه* را میتوانید در لینک زیر قرائت فرمایید:
🌐 https://emamraoof.com/?p=34991
#حدیث_روز
💠 *«مصادیق تکریم»*
🔹 ۵. *اخلاق پسندیده:*
✍🏼 اخلاق پسندیده، نقطۀ مقابل اخلاق نـاپسند و بـه مـعنی اخلاقی است که عقل آن را میپسندد.
✅ اخلاق پسندیده از نظر عقل پسندیده است، تا آنجا که پیامبر اکرم هدف از بـعثت خـود را کامـل کردن آن اعلام فرمود:
🔆 *«إِنَّمَا بُعِثْتُ لُاتَمِّمَ مَکارِمَ الأَخْلاقِ»*
🔆 «به درستی که من مـبعوث شـدم تا تمام کنم مکارم اخلاق را.»
✍🏼 کلمۀ «اخلاق» از مادۀ «خُلق» گرفته شده که به معنی آفرینش شـکل بـاطن و خصلت درونی انسان است که به دست خود او انجام شده و خود طراح امـور نـفسانی خویش است.
🔶 وقتی آدمی متولد میشود، خـلقتش کامـل اسـت و تمام اعضا و جوارح مورد نیاز را دارد؛ اما از نـظر «خـُلق» باید آفرینندۀ خصلتهای روحی خودش باشد.
🔶 تفاوت او با حیوان در همین است که حیوان وقـتی مـتولد میشود، همراه با یک سلسله غـرایز پا بـه دنیا مـیگذارد و روح و جـسم او بـا هم هماهنگ است؛ اما انسان اگـرچه از لحـاظ جسمی کامل به دنیا میآید؛ ولی روحش باید تکامل پیدا کند.
🍃 امام علی(ع) دیـگر مـصادیق کرامت را چنین معرفی میفرماید:
🔆 *«اَلکرَمُ حـُسْنُ السَّجِیةِ وَ اجْتِنَابُ الدَّنِیةِ»*
🔆 *«کـرم و بـزرگواری، نیکویی خلق و پرهیز از پستی اسـت.»*
🔷 بـنابراین، آراستگی به اخلاق نیکو و منزّه بودن از اخلاق زشت نیز جزو تعلیمات اسلام است.
هـمچنین تمام کارهای فردی و اجتماعی انـسان از نـظر اسـلام دارای دستور و حکم است.
🔷 هـر کس توفیق یابد اخلاق پسـندیده را تـحصیل کند و ناپسند را از خود دور سازد، روز به روز حالش در ترقی است، حسناتش افزوده و سیئاتش مغفور و درجاتش مـرفوع و بـاطنش صاف میشود.
✨ *گرچه وصالش نه بـه کوشـش دهند
آنقدر ای دل که تـوانی بـکوش*
📚 «حوزه.نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام