#محرم
🏴🏳🏴🏳🏴
💠 *«طلیعه ورود به محرم عباسشناسی است»*
🔳🍃 ابالفضلشناسی جزو واجبات زندگی ماست. در زیارت حضرت ابالفضل آمده است:
🔆 «لَعَنَ اللّه مَن جَهِلَ حَقَّکَ»
🔆 «خدا از رحمتش دور کند هرکس حق تو را نمیشناسد.»
❓کدام یک از ما میخواهیم ملعون و از رحمت خدا دور باشیم ؟!
🍃 شاید به همین دلیل کلاس مقدماتی عاشورا، تاسوعاست. اول باید ابالفضلشناس شویم. مهمترین کاری که حضرت ابالفضل برای ما میکند گرهگشایی از مشکلات و باب الحوائجی او نیست. گرچه حوائجمان را هم میدهد؛ اما مهمترین کاری که حضرت ابالفضل انجام میدهد، معرفی حسین علیهالسلام است. *او وقتی میخواهد در پذیرایی برای ما سنگ تمام بگذارد ما را حسینشناس
میکند.*
🔲 گویا عباسبنعلی میگوید: «اگر میخواهید مرا بشناسید بدانید با تمام لطف و کرم و فضلی که خدا نصیبم کرده تسلیم محض حسینم!»:
🔆 «اَشهَدُ لَکَ بالتَّسلیم وَ التَّصدیقِ و الوَفاءِ وَ النَّصیحَه لِخَلَفِ النَّبیِ المُرسَل»
🔷🍃 یکی از آموزشهای حضرت ابالفضل که باید یاد بگیریم و در زندگی مثل نهر جاری باشد، *حدیث نفس* است. حضرت در آن شرایط به خود میفرماید:
🍃«يا نَفسُ لا تَخشَي مِنَ الكُفّارِ
🍃وأبشِري بِرَحمَةِ الجَبّارِ
🍃مَعَ النَّبِيِّ السَّيِّدِ المُختارِ
🍃قَد قَطَعوا بِبَغيِهِم يَساری
🍃فَأَصلِهِم يا رَبِّ حَرَّ النّارِ»
🌱 «اى جان! از كافران مترس و به رحمت خداى جبران كننده، بشارتت باد. همراه با پيامبر، سَرور برگزيده، با سركشىشان، دست چپم را قطع كردند، پروردگارا ! آنان را به داغىِ آتش برسان.»
⬅️ ما هم وقت بگذاریم روزی چند دقیقه با خود حرف بزنیم. دامنۀ حرف زدن با خود وسیع است.
هر کار حسابی که به صحتش یقین داریم، انجام دهیم و از هیچکس نترسیم.
نگران کثرات نباشیم. نگران افرادی که در مقابل ما قرار گرفتند نباشیم. *وقتی با نَفْسمان حرف میزنیم نفس را در انجام خیرات کمک میکنیم.*
✅ مورد دیگری که از حضرت ابالفضل آموزش میگیریم این است که روزی چند بار خود را مُرده حساب کنیم! خود برای خودمان تلقین بخوانیم! بهروزرسانی اعتقادات را به گوش دل برسانیم! به حول و قوۀ الهی خود را تقویت کنیم! به بصیرت حضرت توجه کنیم.
سپاه ِمقابل، قاری قرآن داشته، حافظ قرآن داشته؛ اما با بصیرت حضرت ابالفضل، کفر همه برملا شد.
☑️ نکته سوم اینکه همیشه امام را نزدیک خود ببینیم. ماه منیر بنیهاشم با این که بین او و امام فاصله افتاده است؛ اما خود را به امام نزدیک میبیند.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#شرح_زیارت_جامعه_کبیره ۱۳۱
🔆 *«وَ طَهَّرَكُمْ مِنَ الدَّنَسِ»*
🔆 «خدای سبحان شما معصومین را از آلودگیها تطهیر کرد.»
🔷🍃 تطهیر به معنی منزه کردن است، یعنی منزه از هر نجاستی و از هر آلودگی. «دَّنَسِ» لفظی است که عرب آن را برای هر امر خبیثی به کار میبرد میتواند نجاست ظاهری باشد یا نجاست باطنی و میشود اصلاً نجاست نباشد، بلکه کدورت باطنی باشد، نجاست نیست امّا «دَّنَسِ» است. دنس در زبان عرب به معنای چرکی است که بعد از کیسه کشیدن از تن جدا میشود؛ به همین جهت هر چیزی که نجس نیست، امّا کثیف است عرب «دَّنَسِ» میگوید.
◀️ نجاست ظاهری مشخص است؛ امّا نجاست باطنی چون در قلب جای دارد معلوم نیست. آلودگیهای قلبی مثل انواع رذائل اعتقادی و اخلاقی. شخصی که گرفتار رذیلۀ بخل است و یا حسود است هر چند ظاهراً آراسته است؛ امّا باطنش گرفتار نجاست است؛ به همین دلیل چنین شخصی محبوب همگان نیست.
🔶 حتی گاهی درون افراد گرفتار معصیت نیست؛ امّا تنگنظرند. تنگنظری حرام نیست؛ امّا یک کدورت است. جهل یک نجاست است هر چند که جهل، نجاست رسمی نیست؛ امّا کدورت است،
اگر نور و ظلمت تقسیمبندی شود جهل در خانوادۀ ظلمت جای میگیرد.
✅ *نکته جالب اینجاست که کدورت درون بر ارتباطات بیرونی اثر میگذارد و ارتباطات را آلوده میکند و سلامت آن را تحت الشعاع قرار میدهد.*
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#مهارتهای_ارتباطی ۵۴
🔆 *«اللَّهُمَّ إِنِّي أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِي فَلَمْ أَنْصُرْهُ»*
🔆 «خدایا! من از تو عذرخواهی میکنم از اینکه در حضور من به فردی ظلم شد و من او را یاری نکردم.»
📘صحیفه سجادیه، دعای ۳۸
🔷🍃 در ارتباط سالم، هر فردی باید توانا باشد و اين توانمندی در تمام امور لازم است. آدم ناتوان، نمیتواند ارتباط سالمی با ديگران برقرار كند. اگر در مقابل فرد ناتوان به كسی ظلم شود، او نمیتواند جلوی ظلم را بگيرد.
❇️ گرچه نگاه ما این است که چنانچه ظالمی رسماً به مظلومی جسارت و توهین کند، وظیفۀ ما کمک به این مظلوم در مقابل آن ظالم است، اما در یک نگاه عمیق، گاهی فردی خودش به خودش ظلم میکند و او هم ظالم است و هم مظلوم، از این جهت ظلم میکند که گرفتار منیّت، عُجب، خودبزرگبینی، کبر و فخرفروشی شده است.
*نفس او به عقل و قلب او ظلم میکند.* ما متوجه این امر هستیم؛ اما هیچگونه کمکی به او نمیکنیم تا او را از این مخمصه خلاص کنيم و از این مهلکه نجاتش دهیم.
💢 گمانمان این است که قابل اصلاح نیست؛ لذا او را رها میکنیم. در اینجا هم ما با او ارتباط صحیحی برقرار نکردیم و هم به نحوی به او ظلم کردهايم که اجازۀ ماندگاری رذايل را به او دادهايم.
✳️ در ارتباط سالم، به مظلوم کمک كنيم تا از مظلومیت رها شود؛ یعنی به فردی که گرفتار سلطۀ نفس اماره شده، کمک شود تا از این تسلط جدا شود. *بايد قدرت الهی را به رخ او بکشیم تا به حول و قوّۀ الهی در رفتارش بازنگری داشته باشد.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#زیارت_امین_الله ۱۸۱
🔆 *«وَ أَفْئِدَةَ الْعَارِفِينَ مِنْكَ فَازِعَةٌ»*
🔆 «و قلوب عارفان از شهود جلالت هراسان.»
🔷🍃 فردی بر امام صادق علیهالسلام وارد شد و حضرت فرمود: «کیستی؟ از کدام گروهی؟» بیان کرد: «از دوستان شما» امام فرمود: «از کدام دوستان؟» هیچ جوابی نداد. سدیر صیرفی که از اصحاب حضرت بود، در آن جمع حضور داشت از امام سوال کرد: «دوستان شما چند گروهند؟»
حضرت در جواب فرمود: «دوستان ما سه دستهاند:
1⃣ گروهی در ظاهر ما را دوست دارند و باطناً دوست ندارند؛ که زبان آنان با ماست؛ اما شمشیرشان در مقابل ما قرار دارد.
2⃣ گروهی بالعکس باطناً ما را دوست دارند؛ اما به علت تقیه، نمیتوانند آن را اظهار کنند.
3⃣ گروهی که در ظاهر و باطن ما را دوست دارند. این گروه، دائم مورد امتحان الهی واقع میشوند و به وسیلۀ این گروه، خیرات بر دو گروه دیگر جاری میشود و فقر و بیماری از زندگی آنان رخت بر میبندد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#دعای_صبحگاهی
🔆 *دعای صبحگاهی روز چهارشنبه* را میتوانید در لینک زیر قرائت نمایید:
🌐 http://emamraoof.com/?p=12133
#حدیث_روز
🔳🍃 *در دعاهای امام حسین علیهالسلام موضوع توسل چشمگیر است.* آن حضرت با بروز مشکلات عدیده، خدارا این گونه میخواند:
🔆 «یا عُدَّتِی عِنْدَ شِدَّتِی وَیا غَوْثِی عِنْدَکُرْبَتِی، اُحْرُسْنِی بِعَیْنِکَ الَّتِی لا تَنامُ وَاکْفِنِی بِرُکْنِکَ الّذِی لا یُرامُ وَارْحَمْنِی بِقُدْرَتِکَ عَلَیَّ فَلا اَهْلَکُ وَاَنْتَ رَجائِی»
🔆 «ای قدرت و توان من در هنگام شدت مشکلات و ای فریادرس من، هنگام سختی! مرا به چشمت که خواب در آن راه ندارد،حفظ فرما و به پناهت که بدان تعدی نمیشود، پناهم ده. به قدرتت بر من، پناه ده. پس من هلاک نمیشوم، تا زمانی که امیدواریام به توست.»
🔷🍃 حضرت در صبح عاشورا، آنگاه که دشمن، طبل جنگ میزد، به درگاه الهی عرض کرد:
🍃 «پروردگارا! تو در هر غم و اندوه، پناهگاه من، و در هر پیشامد ناگوار، مایۀ امید من هستی و در هر حادثهای، سلاح و تکیهگاه منی؛ آن گاه که غمهای سنگین بر من فرود آید. پروردگارا! تو صاحب هر نعمت من هستی و آخرین امید و آرزوی منی؟»
◼️🍃 و یا آنگاه که خود یکه و تنها نبرد را آغاز کرد، به لشکر نگونبخت عمرسعد چنین خطاب کرد:
🍃 «ای امت بدکار! چه بد کردید که به خاندان محمد صلیاللهعلیهوآله پس از او جفا کردید. پس از من، از کشتن بندگان خدا هراسی ندارید؛ زیرا کشتن من، کشتن آنان را بر شما هموار خواهد ساخت. من به خدا امیدوارم که در برابر خواری شما کرامت شهادت را به من عطا کند و از راهی که گمان نمیبرید، انتقام مرا از شما بگیرد.»
◼️ امام علیهالسلام یاران خود را نیز بر داشتن امید به خدا سفارش میکرد و در گرماگرم نبرد، آنگاه که آنان در آستانۀ شهادت قرار میگرفتند، ملاقات خدا را به آنان وعده میداد.
📚 حوزه.نت
🌐emamraoof.com