فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍕 بسیاری از ناآرامیها و بیماریهای روحی، فقط با یک تغییر در رژیم غذایی، درمان میشوند!
#استاد_شجاعی
#خانواده
#سواد_زندگی
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
27.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خانم فاطمه مهیمی شهروند جیرفتی مقیم آمریکا در مورد حجاب میگوید.....🧕💕
درمورد حجاب و درگیری هایش در این زمینه با دخترش که او را مجبور کرد تا شبیه خودش شود😉
#حجاب
#زن
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
✨🌙بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر پرده ڪنار برود و به حقایق
واقف شویم بیش از آنڪه خدا
را برای دعـــــاهایی ڪه اجابت
ڪرده شـــــاڪر باشــــیم برای
دعاهایی ڪه #اجابت نڪرده
شـــــاڪریم!
#الحمدلله🤲
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸محتواى این سوره را امور زیر تشکیل مى دهد.
1- بیش از همه بحث از نعمتهاى خداوند در این سوره به میان آمده و آن چنان ریزه کاریهاى آن تشریح گردیده که حسّ شکرگزارى هر انسان آزاده اى را بیدار مى کند.
این نعمتها شامل نعمتهاى مربوط به باران، نور آفتاب، انواع گیاهان و میوه ها و مواد غذایى دیگر، و حیواناتى که خدمتگزار انسانها هستند و انواع وسائل زندگى و حتى نعمت فرزند و همسر، و خلاصه شامل «انواع طیّبات» مى گردد.
2- بخش دیگرى از آن، از دلائل توحید و عظمت خلقت خدا، و معاد بحث مى کند.
3- قسمت دیگرى از آن از احکام مختلف اسلامى سخن مى گوید.
4- بخش دیگرى از بدعتهاى مشرکان سخن به میان آورده.
5- و بالاخره در قسمت دیگرى انسانها را از وسوسه هاى شیطان بر حذر مى دارد.🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#نحل
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌸🍃🌸🍃🌸حضرت مریم یک زن یکتاپرست از شهر ناصره جلیلی بود.
به روایت مسلمانان دختر عمران، از نسل هارون و از طایفهٔ لاوی بود ولی به روایت مسیحیان وی از لاوی نبود بلکه نسبش به داوود پادشاه میرسید و از طایفه یهودا بود.
به روایت قرآن، همسر عمران، در هنگام بارداری، آنچه در رحم داشت، برای خدمت در بیت المقدّس نذر کرد. با این که فرزند عمران، دختر بود، او را در خدمتگزاری معبد آزاد گذاشتند. مادرش حنا او را مریم به معنی عبادت کننده نام نهاد. شوهرخالهاش زکریا توانست کاهنان را متقاعد کند تا مریم برای خدمتگزاری معبد سلیمان در اورشلیم ساکن شود.
به روایت قرآن کاهنان معبد و علمای بنی اسرائیل برای کفالت و سرپرستی مریم با هم نزاع کردند. سرانجام برای قرعه کشی قلمهای خود را به آب افکندند، همهٔ قلمها به زیر آب فرورفت جز قلم زکریا که روی آب ماند. بنا به روایت قرآن، زکریا کفالت مریم را بر عهده گرفت. معروف است که زکریّا اتاقی در بلندترین نقطهٔ معبد برای مریم بنا کرد و هر چند روز با نردبان از آن بالا میرفت و وسایل راحت او را مهیّا میساخت.
در قرآن چنین آمدهاست: «هر گاه زکریا در محراب او وارد میشد، در نزد او روزی مییافت. گفت ای مریم این را از کجا آوردهای؟ گفت: این از نزد خداست، خداوند به هر کس که بخواهد بیحساب روزی میبخشد.»
زکریّا با شنیدن این کلمات از مریم، در محراب عبادت، به پروردگار دعا میکند تا به او که خودش کهنسال و همسرش نازا بود، فرزندی عطا کند. خداوند او را به یحیی بشارت داد که به تعمیددهنده مشهور است. مریم در بیت المقدّس به روزه و عبادت و نماز میپرداخت. بنا به روایت قرآن روح القدس – که از بندگان خاص خداوند میباشد – به صورت انسانی بر مریم نازل شد تا به او فرزندی به نام عیسی عنایت کند و مریم بدون این که تا پیش از آن با مردی تماس بگیرد، به عیسی حامله شد..
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#نحل
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آداب تدبّر در قرآن
♦️دو ادب دربارة تدبّر ميتوان بيان کرد:
🔺اولين ادب «تفهّم» است.
تفهّم يعني طلب فهم كردن از خداوند؛ يعني از خداوند بخواهيم كه اجازۀ فهم سخنانش را به ما عنايت فرمايد و ما را به مضامين كلامش متوجه و آگاه سازد.
🔺دومين ادب، زدودن موانع تدبّر است. که عبارتند از :
🔻مانع اول وسواس تجويد است، يعني گرچه در هنگام قرائت قرآن بايد قواعد ادبي رعايت شود، نبايد به وسواسِ تجويد دچار شد؛ زيرا گاه، آنقدر قاري را به زحمت مياندازد که مانع تدبّر وي در آيات ميشود.
🔻مانع دوم آن است که در حوزۀ قرآن، علم و دانش اندکي داشته باشيم. گاه، دانش اندک ، توهّم مقام دانشمندي را در وجود انسانهای كمظرفيت ايجاد ميكند؛ بهگونهاي كه گمان ميكنند قادر به دريافت مفهوم تمام قرآن هستند ❗️باور غلطي که موجب ميشود انسان به رشد علمي در باب قرآن دست نيابد و از تدبّر در آن بيبهره بماند. حتي ممکن است چنين علمي موجب تفسيربهرأی شود .
🔻سومين مانع تدبّر قرآن، ارتكاب گناه و اصرار بر آن است.
زماني قرآن حقيقت خود را بر ما آشکار ميکند كه دارالملك ايمان، يعني قلب انسان از غوغاي كبر، حسد، نفاق، ريا، غرور، جاهطلبي، شهوتپرستي و... خالي شده باشد و تنها در اين هنگام است كه عروس حضرت قرآن، نقاب خود را برداشته و چهرۀ زيباي خويش را به ما نشان ميدهد.
بهتعبير شاعر:
عروس حضرت قرآن نقاب آنگه براندازد
كه دارالملك ايمان را مجرد بيند از غوغا
عجب نبود گر از قرآن نصيبت نيست جز نقشي
كه از خورشيد جز گرمي نبيند چشم نابينا
پاکي از گناه بهترين راهِ رسيدن به مقام طهارت است:
(إِنَّهُ لَقُرْآنٌ كَریمٌ * فی كِتابٍ مَكْنُونٍ * لا یَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ).
بهراستي که آن قرآن ارجمندي است، در کتابي نهفته [که] جز تطهيرشدگان با آن تماس نمييابند.
چنين انساني شايستگي تماس فكري و عملي با حقيقت قرآن را پيدا ميكند، قرآن در جان او فروميرود، با قرآن ميزيد و نورانيتِ همنشيني با قرآن در اعمال و افكار او جلوهگر ميشود و اين حقيقتي است كه:
خلوت دل نيست جاي صحبت اضداد
ديو چو بيرون رود فرشته در آيد
🌸🍃🌸🍃🌸
#تدبر
#تفسیر_قرآن
#قرآن_مجید
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۹ سوره # نحل
وَعَلَى اللَّهِ قَصْدُ السَّبِيلِ وَمِنْهَا جَائِرٌ وَلَوْ شَاءَ لَهَدَاكُمْ أَجْمَعِينَ
و بر خداست كه راه راست را به بندگان نشان دهد، اما بعضي از راهها بيراهه است و اگر خدا بخواهد همه شما را (به اجبار) هدايت ميكند (ولي اجبار سودي ندارد).
🌐 خداوند براى راهيابى و وصول انسان به حق وحقيقت همه گونه امكانات را فراهم آورده است و از آن جمله براى رسيدن به حق، راه استوار و مستقيمى را قرار داده و انسان را به سوى آن خوانده است
و «راه قرار دادنش » همين است كه انسان و بلكه هر موجودى را به قوا و ادواتى مجهز كرده كه اگر درست به كارش بزند او را به كمال مطلوب و سعادتش ميرساند همچنانكه قرآن كريم فرمود: (الذى اعطى كلشى ء خلقه ثم هدى ) و در خصوص انسان فرمود: (فاقم وجهك للدين حنيفا فطرة الله التى فطر الناس عليها لا تبديل لخلق الله ).
🌐 و اما #هدايت، عبارت است از آن تلقين هائى كه از دو ناحيه در بشر القاء نموده ، يكى از ناحيه #فطرت و يكى از طريق بعث رسل و انزال كتب و تشريع شرايع ، همچنانكه در باره قسمت اول فرموده : 👈🏻(و نفس و ما سويها فالهمها فجورها و تقويها) و در باره قسمت دوم فرمود: 👈🏻(انا هديناه السبيل اما شاكرا و اما كفورا).
🌐 در اين آيه ، خداى سبحان #قصدالسبيل را به خودش نسبت داده ، ولى سبيل جائر را نسبت نداده ، جهتش اين است كه راهى كه خدا جعل كرده راه 👈🏻قصد و هدايت است ، و راه جائر، به معنى 👈🏻انحراف از راه هدايت و نپيمودن آن است ، پس در حقيقت راه نيست بلكه بيراهه است .
🌐و از آنجا كه نعمت #اختيار و آزادى اراده و انتخاب ، يكى از مهمترين عوامل #تكامل انسان مى باشد با يك جمله كوتاه به آن اشاره كرده مى گويد:اگر خدا مى خواست همه شما را به اجبار به راه راست هدايت مى كرد به گونه اى كه نتوانيد گامى از آن فراتر بگذاريد👈🏻 (و لو شاء لهداكم اجمعين ).
ولى اين كار را نكرد، چرا كه هدايت اجبارى ، نه افتخار است و نه تكامل ، بلكه به شما آزادى داد تا اين راه را با پاى خود بپيمائيد و به بالاترين اوج تكامل برسيد.🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#نحل
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸یُنْبِتُ لَکُمْ بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّیْتُونَ وَالنَّخِیلَ وَالْأَعْنَابَ وَمِنْ کُلِّ الثَّمَرَاتِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَهً لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ (۱۱ #نحل)
و هم زراعتهای شما را از آن آب باران برویاند و درختان زیتون و خرما و انگور و از هر گونه میوه بپرورد؛ همانا در این کار آیت و نشانهای (از رحمت و قدرت الهی) برای اهل فکرت پدیدار است.
در این ایه شریفه غذاهای اصلی انسان یا به تعبیری هرم تغذیه یا گروه های اصلی غذا ها اشاره شده است :
۱- گروه پروتئینها گیاهی :حبوبات و غلات خصوصا گندم و جو (الزرع)
۲- روغنها و چربیهای طبیعی خصوصا روغن زیتون
۳- قندها و شیرینجات طبیعی خصوصا خرما و انگور و مشتقات آنها
۴- ویتامینها و املاح که بیشتر در میوه جات موجود می باشد .
با این هرم تغذیه همه نیازهای بدن تامین می شود .🌸
#تدبر
#نحل
#تفسیر_قرآن
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir