امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎شادی و اندوه صحیح ✍مولی الموحدین علی علیه السلام فرمود: 🔻فَلْیَکُنْ سُرُورُکَ بِمَا نِ
💠حدیث روز💠
💎عذاب شدید برای زبان
✍رسول اکرم صلی الله علیه و آله:
🔻یُعَذِّبُ اللَّهُ اللِّسَانَ بِعَذَابٍ لَا یُعَذِّبُ بِهِ شَیْئاً مِنَ الْجَوَارِحِ فَیَقُولُ أَیْ رَبِّ عَذَّبْتَنِی بِعَذَابٍ لَمْ تُعَذِّبْ بِهِ شَیْئاً فَیُقَالُ لَهُ خَرَجَتْ مِنْکَ کَلِمَةٌ فَبَلَغَتْ مَشَارِقَ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبَهَا فَسُفِکَ بِهَا الدَّمُ الْحَرَامُ وَ انْتُهِبَ بِهَا الْمَالُ الْحَرَامُ وَ انْتُهِکَ بِهَا الْفَرْجُ الْحَرَامُ
❇️خداوند! زبان را عذابی دهد که هیچ یک از اعضای دیگر را چنان عذابی ندهد. زبان گوید: ای پروردگار! مرا عذابی دادی که هیچ چیز را چنان عذاب ندادی! در پاسخش گفته شود: سخنی از تو بیرون آمد و به شرق و غرب زمین رسید و به واسطه آن خونی بناحقّ ریخته شد و مالی به غارت رفت و ناموسی هتک شد.
📚کافی (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۱۱۵، ح ۱۶
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌راز صله رحم و طول عمر 🌷شعیب عقر قوفی
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌مناظره امام کاظم علیه السلام با هارون
🍃روزی هارون(خلیفه عباسی) به امام کاظم علیه السلام گفت: چرا اجازه میدهید مردم شما را به پیغمبر صلی الله علیه و آله نسبت بدهند؟ به شما بگویند فرزندان پیغمبر، با اینکه فرزندان علی علیه السلام هستید، نه فرزندان پیغمبر؟ البته مسلم است شخص را به پدرش نسبت میدهند و مادر به منزله ظرف است و نسل را پدر تولید میکند نه مادر. امام کاظم علیه السلام در پاسخ فرمود: خلیفه! اگر پیامبر صلی الله علیه و آله زنده شود و دختر تو را خواستگاری کند، به او میدهی؟ گفت: سبحان الله! چرا ندهم؟ البته که میدهم و بدینوسیله بر عرب و عجم افتخار میکنم. امام علیه السلام فرمود: پیغمبر هرگز از من خواستگاری نمی کند و من نیز دخترم را به او تجویز نمی کنم. هارون گفت: چرا؟ امام علیه السلام فرمود: چون پیامبر صلی الله علیه و آله پدر بزرگ من است. هارون گفت: احسنت! آفرین! پس چگونه خود را فرزند پیغمبر صلی الله علیه و آله میدانید با اینکه پیغمبر صلی الله علیه و آله فرزند پسری نداشت؟ و نسل از پسر است نه از دختر.
🍃امام علیه السلام فرمود: تو را به حق قبر پیامبر صلی الله علیه و آله و کسی که در آن مدفون است سوگند، مرا از پاسخ این سؤال معذور بدار. هارون گفت: غیر ممکن است. باید بر گفتار خود دلیل بیاوری و اثبات کنی که شما فرزندان رسول خدا صلی الله علیه و آله هستید. تا از قرآن دلیل بیان نکنید، عذرتان پذیرفته نیست و شما به همه علوم قرآن آشنایید. امام علیه السلام فرمود: حاضری پاسخ این پرسش تو را بدهم؟ هارون گفت: بگو. امام علیه السلام فرمود: (بسم الله الرحمن الرحیم؛ و من ذریته داود و سلیمان و ایوب و یوسف و موسی و هارون و کذلک نجزی المحسنین و زکریا و یحیی و عیسی). [یعنی: و از فرزندان او (ابراهیم) داود و سلیمان و ایوب و یوسف و موسی و هارون و این چنین نیکوکاران را پاداش میدهیم و همچنین زکریا و عیسی] آن گاه امام علیه السلام پرسید: پدر عیسی کیست؟ هارون گفت: عیسی پدر نداشت. امام علیه السلام فرمود: در این آیه خداوند از طرف مادر عیسی، مریم، که فاطمه زیاد با حضرت ابراهیم دارد، در عین حال عیسی را از فرزندان ابراهیم شمرده است. همچنین ما نیز از طرف مادرمان، فاطمه، فرزند پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله هستیم.
🔖متأسفانه هنوز هم این طرز تفکر غلط در بعضی مردم و در فرهنگ برخی جوامع حکم فرماست و نسل پیغمبر (صلی الله علیه و آله) را منحصر در نسل پسری میدانند! و سلسله نسل دختری را نسل رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) نمی دانند و منشأ اصلی موضوع آن بوده است که مادر را در تولید فرزند سهیم نمی دانستند. در صورتی که این تفکر نادرست از نظر حدیث و علم روز و همچنین از لحاظ قضاوت عرف مردود است زیرا که پدر و مادر در تولید نسل سهیم هستند. فرزندان دختر و پسر از لحاظ نسل بودن یکسانند. بنابراین کسانی که نسبتشان از جانب مادر، حتی مادران بزرگ به پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) میرسند همگی از فرزندان آن حضرت بوده و با نسل پسری فرقی ندارند و مسئله خمس که یک قانون الهی است مورد توجه فقهای اسلام بوده و در جای خود در پیرامون آن بحث و گفتگو شده است. به طوری که بعضی از بزرگان فقها معتقدند، نسل دختری نیز همانند نسل پسری، میتوانند از خمس (سهم سادات) استفاده کنند.
📘بحار: ج ۴۸، ص ۱۲۷ و ج ۱۶، ص ۲۴۰.
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🔰مصائب و رنج های اهل بیت (علیهم السّلام) با هیج مصیبت و رنجی قابل مقایسه نیست.
❤️💐حضرت زینب کبری سلام الله علیها فرمود:
⭕️لما اجتمع رأي أبي بكر علي منع فاطمة ع فدك والعوالي و أيست من إجابته لها عدلت إلي قبر أبيها رسول الله ص فألقت نفسها عليه وشكت إليه مافعله القوم بها وبكت حتي بلت تربته ع بدموعها و ندبته ثم قالت في آخر ندبتها:
قد كان بعدك أنباء وهنبثة || لوكانت شاهدها لم تكثر الخطب
إنا فقدناك فقد الأرض وابلها || واختل قومك فاشهدهم فقد نكبوا
قد كان جبرئيل بالآيات يؤنسنا || فغبت عنا فكل الخير محتجب
فكنت بدرا ونورا يستضاء به || عليك ينزل من ذي العزة الكتب
تجهمتنا رجال واستخف بنا || بعد النبي و كل الخير مغتصب
سيعلم المتولي ظلم حامتنا || يوم القيامة أني سوف ينقلب
فقد لقينا ألذي لم يلقه أحد || من البرية لاعجم و لاعرب
فسوف نبكيك ماعشنا و مابقيت || لنا العيون بتهمال له سكب.
💠چون ابو بكر بر آن شد كه فاطمه عليها السّلام را از فدك و عوالى ممنوع و محروم سازد (و كار از كار گذشت)، و فاطمه (ع) از اينكه ابو بكر فدك را باز پس دهد نا اميد گشت، بسوى قبر پدرش رسول خدا (ص) رفت و خود را بر وى قبر انداخت و از اعمالى كه آن قوم در حقّ وى انجام داده بودند بآن حضرت شكوه نمود، و آنقدر گريست تا تربت قبر شريف با اشكهاى حضرتش تر شد، و زارى و شيون سر داد، و در پايان آن همه شيون عرضه داشت: همانا پس از تو خبرها و غوغائى بپا شد كه اگر تو بودى اين همه گرفتارى و دشوارى رخ نمى داد. ما بمانند زمينى كه از باران محروم بماند تو را از دست داده ايم، و در قوم تو اختلال پديد آمده و شاهد باش كه دست از ايمان شسته اند. جبرئيل پيوسته با آوردن آيات مونس ما بود. و تو از ما پنهان شدى و با رفتن تو تمام خيرات از ما پوشيده گشت. تو ماه درخشان و نور پرفروغى بودى كه از تو كسب نور مى شد، و از جانب خداى با عزّت كتاب بر تو نازل مى گشت. پس از پيامبر مردانى با چهره هاى درهم و خشن با ما روبرو شدند و به ما توهين و استخفاف نمودند، و تمام خيرات به تاراج رفته است. آن كس كه بما خانواده ستم روا داشته بزودى خواهد دانست كه روز قيامت به چه سرانجام شومى دچار خواهد شد. 👈ما با مصائبى روبرو شديم كه هيچ كس از مخلوقات چه عرب و چه عجم بدان گرفتار نيامده است.👉 ما تا زنده ايم و تا چشمانمان باقى است در سوگند فقدان تو مى گوييم و از ديدگانمان سرشك غم ميباريم.
❌ #کربلای_ایران
❌ #عاشورای_دوم
❌ #زینب_زمان
📔أمالی المفید، المجلس الخامس، صفحه ۳۴، حدیث ۸
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
#اخلاق #معنیدنیا 💥حضرت شیخ الاسلام ملا محمّد باقر مجلسی(رحمة الله علیه) گوید: ✍پادشاهی حضرت سلیما
#فقه #کفرمنکرینولایت
💥شیخ الفقهاء یوسف بحرانی رحمة الله علیه گوید:
✍در میان بعضی از متأخرین مشهور شده است که یک ضروریات دین داریم و یکی ضروریات مذهب. مراد از ضروریات دین آنچه که امت بر آن اجماع نمودند مثل نماز و روزه و زکات، و مراد از ضروریات مذهب آنچه که ضروریت آن به مذهب اختصاص دارد مثل ولایت و متعه و... [بر همین اساس] گفتند که انکار ضروریات دین مستلزم کفر است و انکار ضروریات مذهب(مثل ولایت) مستلزم کفر نیست! من می گویم: بر این تقسیم(ضروری دین و مذهب) هیج دلیلی از کتاب الله و سنت و عقل نیست بلکه دلیل بر خلاف این تقسیم قائم است و این تقسیمات مأخوذ از اصول فقه اهل سنت و قواعد آنان است. امامت و ولایت از ضروری ترین ضروریات دین و آشکار ترین اوامر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می باشد. بر اساس روایات زیادی منکرین ولایت خارج از دین مبین اسلام هستند و آنان بر هیچ شیء ای از حق نمی باشند مگر استقبال به قبله و اینان به مانند یک دیوار می مانند تا جایی که از ائمه اطهار علیهم السّلام وارد شده است زمانی که در میان دو روایت اختلافی بود آن دو روایت را عرضه کنید بر مذهب اهل سنت و هر کدام که مخالف قول و سخن آنان باشد آن روایت را اخذ کنید، بلکه در روایات بزرگ تر از این نیز وارد شده است زمانی که حکم مسئله و قضیه ای را نمی دانید و در شهر فردی از شیعیان نیست که این سوال را از او استفتاءکنید در چنین موقعیتی از قاضی و عالم اهل سنت استفتاء کنید هر حکمی را داد بر خلافش عمل کنید.
📚الشهاب الثاقب فی بیان معنی الناصب، صفحه ۷۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
•┄┄┅━ ۩ ﷽ ۩ ━┅┄┄• ⚜️ #احـادیـثتـولـیوتـبـری (13) 🔳حضرت شیخ الائمة لسان الله الصّادق امام جعف
•┄┄┅━ ۩ ﷽ ۩ ━┅┄┄•
⚜️ #احـادیـثتـولـیوتـبـری (14)
🔳علامه محمّد باقر مجلسی رحمة الله علیه از تفسیر عیّاشی نقل می کند که:
▪️عَنْ أَبِی حَمْزَةَ الثُّمَالِیِّ قَالَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام یَا أَبَا حَمْزَةَ إِنَّمَا یَعْبُدُ اللَّهَ مَنْ عَرَفَ اللَّهَ وَ أَمَّا مَنْ لَا یَعْرِفُ اللَّهَ کَأَنَّمَا یَعْبُدُ غَیْرَهُ هَکَذَا ضَالًّا قُلْتُ أَصْلَحَکَ اللَّهُ وَ مَا مَعْرِفَةُ اللَّهِ قَالَ یُصَدِّقُ اللَّهَ وَ یُصَدِّقُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فِی مُوَالاةِ عَلِیٍّ وَ الِایتِمَامِ بِهِ وَ بِأَئِمَّةِ الْهُدَی مِنْ بَعْدِهِ وَ الْبَرَاءَةُ إِلَی اللَّهِ مِنْ عَدُوِّهِمْ وَ کَذَلِکَ عِرْفَانُ اللَّهِ قَالَ قُلْتُ أَصْلَحَکَ اللَّهُ أَیُّ شَیْ ءٍ إِذَا عَمِلْتُهُ أَنَا اسْتَکْمَلْتُ حَقِیقَةَ الْإِیمَانِ قَالَ تُوَالِی أَوْلِیَاءَ اللَّهِ وَ تُعَادِی أَعْدَاءَ اللَّهِ وَ تَکُونُ مَعَ الصَّادِقِینَ کَمَا أَمَرَکَ اللَّهُ قَالَ قُلْتُ وَ مَنْ أَوْلِیَاءُ اللَّهِ فَقَالَ أَوْلِیَاءُ اللَّهِ- مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ عَلِیٌّ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْنُ وَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ ثُمَّ انْتَهَی الْأَمْرُ إِلَیْنَا ثُمَّ ابْنِی جَعْفَرٌ وَ أَوْمَأَ إِلَی جَعْفَرٍ وَ هُوَ جَالِسٌ فَمَنْ وَالَی هَؤُلَاءِ فَقَدْ وَالَی أَوْلِیَاءَ اللَّهِ وَ کَانَ مَعَ الصَّادِقِینَ کَمَا أَمَرَهُ اللَّهُ قُلْتُ وَ مَنْ أَعْدَاءُ اللَّهِ أَصْلَحَکَ اللَّهُ قَالَ الْأَوْثَانُ الْأَرْبَعَةُ قَالَ قُلْتُ مَنْ هُمْ قَالَ أَبُو الْفَصِیلِ وَ رُمَعُ وَ نَعْثَلٌ وَ مُعَاوِیَةُ وَ مَنْ دَانَ دِینَهُمْ فَمَنْ عَادَی هَؤُلَاءِ فَقَدْ عَادَی أَعْدَاءَ اللَّهِ.
▫️ابو حمزه ثمالی گفت: حضرت باقر علیه السّلام فرمود: ای ابا حمزه! خدا را کسی پرستیده که او را بشناسد؛ کسی که خدا را نشناخته باشد، گویا دیگری را پرستیده است و این چنین گمراه میشود. عرض کردم: شناخت خدا چیست؟ فرمود: تصدیق کند خدا و پیامبرش محمّد مصطفی را درباره ولایت علی و پیروی از او و ائمه بعد از آن جناب و بیزاری از دشمنان آنها. شناخت خداوند این طوری است. گفت: عرض کردم: خدا خیرت دهد، چکار کنم ایمان واقعی را تکمیل نمایم؟ فرمود: دوست داشتن دوستان خدا و دشمنی با دشمنان او و با صادقان باشی، آن طور که خدا دستور داده است. عرض کردم: اولیای خدا کیانند؟ فرمود: محمّد رسول اللَّه و علی و حسن و حسین و علی بن الحسین، سپس منتهی به ما شد، بعد پسرم جعفر (در این موقع به فرزندش جعفر اشاره کرد که نشسته بود). پس هر کس که آنها را دوست داشته باشد، اولیاء خدا را دوست دارد و با صادقان است، همان طور که خدا امر کرده است. گفتم: دشمنان خدا کیانند، خدا خیرت دهد؟ فرمود: بتهای چهارگانه. گفتم: آن چهار بت کیانند؟ فرمود: ابوالفصیل(ابوبکر) و رمع(مقلوب اسم عمر) و نعثل(عثمان) و معاویه و هر کس که پیرو آنها باشد. هر که دشمن اینها باشد، دشمنی با دشمنان خدا کرده است.
📓بحارالانوار ، مجلد ۲۷، صفحه ۵۷، حدیث ۱۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎عذاب شدید برای زبان ✍رسول اکرم صلی الله علیه و آله: 🔻یُعَذِّبُ اللَّهُ اللِّسَانَ بِع
💠حدیث روز💠
💎دعوت مردم به دین با عمل نه با زبان
✍امام صادق علیه السلام:
🔻کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیَرَوْا مِنْکُمُ الْوَرَعَ وَ الِاجْتِهَادَ وَ الصَّلَاةَ وَ الْخَیْرَ فَإِنَّ ذَلِکَ دَاعِیَةٌ.
❇️مردم را به غیر از زبان خود، دعوت کنید، تا پرهیزکاری و کوشش در عبادت و نماز و خوبی را از شما ببینند، زیرا اینها خود دعوت کننده است.
📚کافی (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۷۸، ح ۱۴
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌مناظره امام کاظم علیه السلام با هارون
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌جادوگری که طعمه شیر شد
🌿هارون از جادوگری خواست که در مجلس کاری کند که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از عهده اش بر نیامده و در میان مردم شرمنده و سرافکنده گردد. جادوگر پذیرفت. هنگامی که سفره انداخته شد، جادوگر حیله ای بکار برد که هر وقت امام موسی بن جعفر علیه السلام میخواست نانی بردارد، نان از جلو حضرت میپرید. هارون بخاطر اینکه خواسته ناپاکش تأمین شده بود سخت خوشحال بوده و به شدت میخندید.
🌿حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام سربرداشت. نگاهی به عکس شیری که در پرده نقش شده بود نمود و فرمود: ای شیر خدا! این دشمن خدا را بگیر. ناگهان همان شکل به شکل شیری بسیار بزرگ درآمده، جست و جادوگر را پاره پاره کرد. هارون و خدمت گزارانش از مشاهده این قضیه مهم، از ترس بیهوش شدند. پس از آنکه به هوش آمدند. هارون به امام علیه السلام گفت: خواهش میکنم از این شیر بخواه که پیکر آن مرد را به صورت اول برگرداند. امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمود: اگر عصای موسی آنچه را که از ریسمانها و عصاهای جادوگران بلعیده بود، برمی گرداند، این عکس شیر هم آن مرد را بر میگرداند.
📘بحار: ج ۴۸، ص ۴۱.
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🔰به نتیجه و ثمره عمل دقت کنیم نه به لذت یا سختی کوتاه مدت آن.
🌹🍃حضرت امام صادق (سلام الله علیه) فرمود:
⭕️كم من صبر ساعة قد أورثت فرحا طويلا وكم من لذة ساعة قد أورثت حزنا طويلا.
💠بسا اندك صبرى كه شادى درازى به يادگار گذارد، و بسا اندك لذّتى كه اندوه طولانى ببار آورد.
📔أمالی المفید، المجلس الخامس، صفحه ۳۵، حدیث ۹
🆔 @mohadesin_marefat_110
🔰ائمه علیهم السّلام از خداوند سبحانه و تعالی حدیث می کنند.
⭕️عن جابر قال قلت لأبي جعفر محمد بن علي الباقر ع إذاحدثتني بحديث فأسنده لي فقال حدثني أبي عن جدي عن رسول الله ص عن جبرئيل ع عن الله عز و جل و كل ماأحدثك بهذا الإسناد و قال ياجابر لحديث واحد تأخذه عن صادق خير لك من الدنيا و ما فيها.
💠جابر بن يزيد گويد به حضرت امام باقر (ع) عرض كردم: هر گاه حديثى برايم باز گفتى سندش را نيز بيان فرما. امام (ع) فرمود: پدرم از جدّم از رسول خدا (ص) از جبرئيل (ع) از خدا- عزّ و جلّ- براى من حديث گفته است، و هر حديثى كه برايت گويم با اين سند خواهد بود. و فرمود: ای جابر! همانا اگر يك حديث از شخص راستگو و مورد اطمينان فراگيرى براى تو از دنيا و آنچه كه در آنست بهتر است.
📔أمالی المفید، المجلس الخامس، صفحه ۳۵، حدیث ۱۰
🆔 @mohadesin_marefat_110