امام زمان سلام الله علیه ✨
#اخلاق #معنیدنیا 💥حضرت شیخ الاسلام ملا محمّد باقر مجلسی(رحمة الله علیه) گوید: ✍پادشاهی حضرت سلیما
#فقه #کفرمنکرینولایت
💥شیخ الفقهاء یوسف بحرانی رحمة الله علیه گوید:
✍در میان بعضی از متأخرین مشهور شده است که یک ضروریات دین داریم و یکی ضروریات مذهب. مراد از ضروریات دین آنچه که امت بر آن اجماع نمودند مثل نماز و روزه و زکات، و مراد از ضروریات مذهب آنچه که ضروریت آن به مذهب اختصاص دارد مثل ولایت و متعه و... [بر همین اساس] گفتند که انکار ضروریات دین مستلزم کفر است و انکار ضروریات مذهب(مثل ولایت) مستلزم کفر نیست! من می گویم: بر این تقسیم(ضروری دین و مذهب) هیج دلیلی از کتاب الله و سنت و عقل نیست بلکه دلیل بر خلاف این تقسیم قائم است و این تقسیمات مأخوذ از اصول فقه اهل سنت و قواعد آنان است. امامت و ولایت از ضروری ترین ضروریات دین و آشکار ترین اوامر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می باشد. بر اساس روایات زیادی منکرین ولایت خارج از دین مبین اسلام هستند و آنان بر هیچ شیء ای از حق نمی باشند مگر استقبال به قبله و اینان به مانند یک دیوار می مانند تا جایی که از ائمه اطهار علیهم السّلام وارد شده است زمانی که در میان دو روایت اختلافی بود آن دو روایت را عرضه کنید بر مذهب اهل سنت و هر کدام که مخالف قول و سخن آنان باشد آن روایت را اخذ کنید، بلکه در روایات بزرگ تر از این نیز وارد شده است زمانی که حکم مسئله و قضیه ای را نمی دانید و در شهر فردی از شیعیان نیست که این سوال را از او استفتاءکنید در چنین موقعیتی از قاضی و عالم اهل سنت استفتاء کنید هر حکمی را داد بر خلافش عمل کنید.
📚الشهاب الثاقب فی بیان معنی الناصب، صفحه ۷۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
•┄┄┅━ ۩ ﷽ ۩ ━┅┄┄• ⚜️ #احـادیـثتـولـیوتـبـری (13) 🔳حضرت شیخ الائمة لسان الله الصّادق امام جعف
•┄┄┅━ ۩ ﷽ ۩ ━┅┄┄•
⚜️ #احـادیـثتـولـیوتـبـری (14)
🔳علامه محمّد باقر مجلسی رحمة الله علیه از تفسیر عیّاشی نقل می کند که:
▪️عَنْ أَبِی حَمْزَةَ الثُّمَالِیِّ قَالَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام یَا أَبَا حَمْزَةَ إِنَّمَا یَعْبُدُ اللَّهَ مَنْ عَرَفَ اللَّهَ وَ أَمَّا مَنْ لَا یَعْرِفُ اللَّهَ کَأَنَّمَا یَعْبُدُ غَیْرَهُ هَکَذَا ضَالًّا قُلْتُ أَصْلَحَکَ اللَّهُ وَ مَا مَعْرِفَةُ اللَّهِ قَالَ یُصَدِّقُ اللَّهَ وَ یُصَدِّقُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فِی مُوَالاةِ عَلِیٍّ وَ الِایتِمَامِ بِهِ وَ بِأَئِمَّةِ الْهُدَی مِنْ بَعْدِهِ وَ الْبَرَاءَةُ إِلَی اللَّهِ مِنْ عَدُوِّهِمْ وَ کَذَلِکَ عِرْفَانُ اللَّهِ قَالَ قُلْتُ أَصْلَحَکَ اللَّهُ أَیُّ شَیْ ءٍ إِذَا عَمِلْتُهُ أَنَا اسْتَکْمَلْتُ حَقِیقَةَ الْإِیمَانِ قَالَ تُوَالِی أَوْلِیَاءَ اللَّهِ وَ تُعَادِی أَعْدَاءَ اللَّهِ وَ تَکُونُ مَعَ الصَّادِقِینَ کَمَا أَمَرَکَ اللَّهُ قَالَ قُلْتُ وَ مَنْ أَوْلِیَاءُ اللَّهِ فَقَالَ أَوْلِیَاءُ اللَّهِ- مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ عَلِیٌّ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْنُ وَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ ثُمَّ انْتَهَی الْأَمْرُ إِلَیْنَا ثُمَّ ابْنِی جَعْفَرٌ وَ أَوْمَأَ إِلَی جَعْفَرٍ وَ هُوَ جَالِسٌ فَمَنْ وَالَی هَؤُلَاءِ فَقَدْ وَالَی أَوْلِیَاءَ اللَّهِ وَ کَانَ مَعَ الصَّادِقِینَ کَمَا أَمَرَهُ اللَّهُ قُلْتُ وَ مَنْ أَعْدَاءُ اللَّهِ أَصْلَحَکَ اللَّهُ قَالَ الْأَوْثَانُ الْأَرْبَعَةُ قَالَ قُلْتُ مَنْ هُمْ قَالَ أَبُو الْفَصِیلِ وَ رُمَعُ وَ نَعْثَلٌ وَ مُعَاوِیَةُ وَ مَنْ دَانَ دِینَهُمْ فَمَنْ عَادَی هَؤُلَاءِ فَقَدْ عَادَی أَعْدَاءَ اللَّهِ.
▫️ابو حمزه ثمالی گفت: حضرت باقر علیه السّلام فرمود: ای ابا حمزه! خدا را کسی پرستیده که او را بشناسد؛ کسی که خدا را نشناخته باشد، گویا دیگری را پرستیده است و این چنین گمراه میشود. عرض کردم: شناخت خدا چیست؟ فرمود: تصدیق کند خدا و پیامبرش محمّد مصطفی را درباره ولایت علی و پیروی از او و ائمه بعد از آن جناب و بیزاری از دشمنان آنها. شناخت خداوند این طوری است. گفت: عرض کردم: خدا خیرت دهد، چکار کنم ایمان واقعی را تکمیل نمایم؟ فرمود: دوست داشتن دوستان خدا و دشمنی با دشمنان او و با صادقان باشی، آن طور که خدا دستور داده است. عرض کردم: اولیای خدا کیانند؟ فرمود: محمّد رسول اللَّه و علی و حسن و حسین و علی بن الحسین، سپس منتهی به ما شد، بعد پسرم جعفر (در این موقع به فرزندش جعفر اشاره کرد که نشسته بود). پس هر کس که آنها را دوست داشته باشد، اولیاء خدا را دوست دارد و با صادقان است، همان طور که خدا امر کرده است. گفتم: دشمنان خدا کیانند، خدا خیرت دهد؟ فرمود: بتهای چهارگانه. گفتم: آن چهار بت کیانند؟ فرمود: ابوالفصیل(ابوبکر) و رمع(مقلوب اسم عمر) و نعثل(عثمان) و معاویه و هر کس که پیرو آنها باشد. هر که دشمن اینها باشد، دشمنی با دشمنان خدا کرده است.
📓بحارالانوار ، مجلد ۲۷، صفحه ۵۷، حدیث ۱۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎عذاب شدید برای زبان ✍رسول اکرم صلی الله علیه و آله: 🔻یُعَذِّبُ اللَّهُ اللِّسَانَ بِع
💠حدیث روز💠
💎دعوت مردم به دین با عمل نه با زبان
✍امام صادق علیه السلام:
🔻کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیَرَوْا مِنْکُمُ الْوَرَعَ وَ الِاجْتِهَادَ وَ الصَّلَاةَ وَ الْخَیْرَ فَإِنَّ ذَلِکَ دَاعِیَةٌ.
❇️مردم را به غیر از زبان خود، دعوت کنید، تا پرهیزکاری و کوشش در عبادت و نماز و خوبی را از شما ببینند، زیرا اینها خود دعوت کننده است.
📚کافی (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۷۸، ح ۱۴
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌مناظره امام کاظم علیه السلام با هارون
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌جادوگری که طعمه شیر شد
🌿هارون از جادوگری خواست که در مجلس کاری کند که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از عهده اش بر نیامده و در میان مردم شرمنده و سرافکنده گردد. جادوگر پذیرفت. هنگامی که سفره انداخته شد، جادوگر حیله ای بکار برد که هر وقت امام موسی بن جعفر علیه السلام میخواست نانی بردارد، نان از جلو حضرت میپرید. هارون بخاطر اینکه خواسته ناپاکش تأمین شده بود سخت خوشحال بوده و به شدت میخندید.
🌿حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام سربرداشت. نگاهی به عکس شیری که در پرده نقش شده بود نمود و فرمود: ای شیر خدا! این دشمن خدا را بگیر. ناگهان همان شکل به شکل شیری بسیار بزرگ درآمده، جست و جادوگر را پاره پاره کرد. هارون و خدمت گزارانش از مشاهده این قضیه مهم، از ترس بیهوش شدند. پس از آنکه به هوش آمدند. هارون به امام علیه السلام گفت: خواهش میکنم از این شیر بخواه که پیکر آن مرد را به صورت اول برگرداند. امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمود: اگر عصای موسی آنچه را که از ریسمانها و عصاهای جادوگران بلعیده بود، برمی گرداند، این عکس شیر هم آن مرد را بر میگرداند.
📘بحار: ج ۴۸، ص ۴۱.
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🔰به نتیجه و ثمره عمل دقت کنیم نه به لذت یا سختی کوتاه مدت آن.
🌹🍃حضرت امام صادق (سلام الله علیه) فرمود:
⭕️كم من صبر ساعة قد أورثت فرحا طويلا وكم من لذة ساعة قد أورثت حزنا طويلا.
💠بسا اندك صبرى كه شادى درازى به يادگار گذارد، و بسا اندك لذّتى كه اندوه طولانى ببار آورد.
📔أمالی المفید، المجلس الخامس، صفحه ۳۵، حدیث ۹
🆔 @mohadesin_marefat_110
🔰ائمه علیهم السّلام از خداوند سبحانه و تعالی حدیث می کنند.
⭕️عن جابر قال قلت لأبي جعفر محمد بن علي الباقر ع إذاحدثتني بحديث فأسنده لي فقال حدثني أبي عن جدي عن رسول الله ص عن جبرئيل ع عن الله عز و جل و كل ماأحدثك بهذا الإسناد و قال ياجابر لحديث واحد تأخذه عن صادق خير لك من الدنيا و ما فيها.
💠جابر بن يزيد گويد به حضرت امام باقر (ع) عرض كردم: هر گاه حديثى برايم باز گفتى سندش را نيز بيان فرما. امام (ع) فرمود: پدرم از جدّم از رسول خدا (ص) از جبرئيل (ع) از خدا- عزّ و جلّ- براى من حديث گفته است، و هر حديثى كه برايت گويم با اين سند خواهد بود. و فرمود: ای جابر! همانا اگر يك حديث از شخص راستگو و مورد اطمينان فراگيرى براى تو از دنيا و آنچه كه در آنست بهتر است.
📔أمالی المفید، المجلس الخامس، صفحه ۳۵، حدیث ۱۰
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
⚜ #اسماءامیرالمومنینﷻدرقرآن 🔶نام پنچم: مؤمن صالح العمل 🔺خداوند سبحان می فرماید: 🔸وَبَشِّرِ الَّ
⚜ #اسماءامیرالمومنینﷻدرقرآن
🔶بعوضة
🔺خداوند سبحان می فرماید:
🔸إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلًا ما بَعُوضَةً فَما فَوْقَها.
🔹خدای را از اینکه به پشه ای یا فروتر [یا فراتر] از آن مثل زند، شرم نکند.
🔖سوره بقره، آیه ۲۶
✳️این نام در واقع تشبیه می باشد، چنانکه علامه مجلسی رحمهُ الله فرموده: مراد این است که هر چند اهل بیت و امیرالمومنین علیهم السّلام دارای مقام و منزلت بزرگی باشند باید توجه داشت که در برابر آن عظمت و قدرت بزرگ الهی همچون پشه ای ناچیز و ضعیف می مانند و هدف از این تشبیه بیان عظمت خداوند و متذکر ساختن شیعیان به این نکته که در شأن اهل بیت علیهم السّلام غلو نکنند بدانند که مثل اهل بیت علیهم در برابر مشیت و قدرت خداوند به چه چیز می ماند.
🔹علامه مجلسی در بحارالانوار نقل کرده است که:
⭕️فَقِیلَ لِلْبَاقِرِ علیه السلام فَإِنَّ بَعْضَ مَنْ یَنْتَحِلُ مُوَالاتَکُمْ یَزْعُمُ أَنَّ الْبَعُوضَةَ عَلِیٌ وَ أَنَّ مَا فَوْقَهَا وَ هُوَ الذُّبَابُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فَقَالَ الْبَاقِرُ علیه السلام سَمِعَ هَؤُلَاءِ شَیْئاً لَمْ یَضَعُوهُ عَلَی وَجْهِهِ إِنَّمَا کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله قَاعِداً ذَاتَ یَوْمٍ وَ عَلِیٌّ إِذْ سَمِعَ قَائِلًا یَقُولُ مَا شَاءَ اللَّهُ وَ شَاءَ مُحَمَّدٌ وَ سَمِعَ آخَرَ یَقُولُ مَا شَاءَ اللَّهُ وَ شَاءَ عَلِیٌّ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله لَا تَقْرِنُوا مُحَمَّداً وَ لَا عَلِیّاً بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَکِنْ قُولُوا مَا شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ مَا شَاءَ مُحَمَّدٌ ثُمَّ مَا شَاءَ عَلِیٌّ ثُمَّ مَا شَاءَ مُحَمَّدٌ مَا شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ مَا شَاءَ عَلِیٌّ إِنَّ مَشِیَّةَ اللَّهِ هِیَ الْقَاهِرَةُ الَّتِی لَا تُسَاوَی وَ لَا تُکَافَی وَ لَا تُدَانَی وَ مَا مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فِی دِینِ اللَّهِ وَ فِی قُدْرَتِهِ إِلَّا کَذُبَابَةٍ تَطِیرُ فِی هَذِهِ الْمَمَالِکِ الْوَاسِعَةِ وَ مَا عَلِیٌّ فِی دِینِ اللَّهِ وَ فِی قُدْرَتِهِ إِلَّا کَبَعُوضَةٍ فِی جُمْلَةِ هَذِهِ الْمَمَالِکِ مَعَ أَنَّ فَضْلَ اللَّهِ تَعَالَی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ عَلِیٍّ الْفَضْلُ الَّذِی لَا یَفِی بِهِ فَضْلُهُ عَلَی جَمِیعِ خَلْقِهِ مِنْ أَوَّلِ الدَّهْرِ إِلَی آخِرِهِ هَذَا مَا قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فِی ذِکْرِ الذُّبَابِ وَ الْبَعُوضَةِ فِی هَذَا الْمَکَانِ فَلَا یَدْخُلُ فِی قَوْلِهِ إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلًا ما بَعُوضَةً.
💠به امام باقر علیه السّلام عرض کردند: بعضی از کسانی که ادعای دوستی شما را دارند گمان میکنند که منظور از پشه، علی علیه السّلام و منظور از «فَما فَوْقَها» که مگس است، پیامبر اکرم است. حضرت باقر علیه السّلام در جواب او فرمود: اینها حرفی را شنیده اند، ولی آن طور که باید، در جای خود پیاده نکرده اند. روزی پیامبر اکرم با علی علیه السّلام نشسته بود، شنید یک نفر میگوید: «ما شاء اللَّه و شاء محمّد» آنچه خدا و محمّد بخواهند. دیگری میگفت: «ما شاء اللَّه و شاء علی» آنچه خدا و علی بخواهد. حضرت رسول فرمود: محمّد و علی را با خدا قرین و هم طراز قرار ندهید، ولی بگویید آنچه خدا بخواهد، محمّد و علی نیز همان را میخواهند. مشیت و خواست خدا از همه بالاتر است و کسی را قدرت برابری و مقابله و نزدیک شدن به آن نیست. محمّد پیامبر خدا در مقابل دین خدا و قدرتش، مانند مگسی است که در این دنیای وسیع پرواز میکند، و علی نیز در مقابل دین و قدرت خدا چون پشه ای است در مقابل این دنیای وسیع، با اینکه لطف و فضل خدا بر محمّد و علی بیشتر است از فضل و عنایتی که بر تمام مردم از ابتدای پیدایش جهان تاکنون نموده است. این است فرمایش پیامبر اکرم در مورد مگس و پشه در این مورد، پس مربوط به آیه: «إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلًا ما بَعُوضَةً» است.
📒بحارالانوار مجلد ۲۴، صفحه ۳۹۱، حدیث ۱۱۲
📒اللوامع النورانیة فی اسماء علی و اهل بیتة القرآنیة، صفحه ۶۰، حدیث ۲۸ (الاسم السادس: إنّه البعوضة)
🆔 @mohadesin_marefat_110