امام زمان سلام الله علیه ✨
#طباهلبیتعلیهمالسّلام #ماساژ 💝ماساژ دادن بدن با روغن زیتون💝 🌹🍃حضرت امام رضا علیه السّلام فرمو
#طباهلبیتعلیهمالسّلام
#طولعمر
🌹🍃آنچه که باعث طول عمر انسان می شود:
💠ازدواج با دوشیزگان
🔹تزویج بالابکار
💠شستن بدن با آب گرم
🔹الاغتسال بالماء الحارّ
💠کمتر قرض گرفتن و کمی بدهکاری
🔹خفة الرداء أی قلة الدین
🔸باید توجه داشت که قرض گرفتن در روایات نهی شده است و مکروه می باشد تا جایی که انسان می تواند نباید قرض بگیرد و خود را بدهکار کند.
💠خوردن سیب در سحرگاهان
🔹أکل التفاح بالاسحار
💠صبحانه خوردن
🔹یباکر الغداء
💠کمتر با زنان آمیزش جنسی کردن
🔹قلة المجامعة النساء أو غشیان النساء
🔸در این مورد از ابن سینا نقل شده است که گوید: واحفظ منیک ما استطعت فإنه * ماء الحیاه یصب فی الأرحام (یعنی ای مرد! منی خود را حفظ کن تا جایی که می توانی! چرا که آن منی که در ارحام زنان ریخته می شود آب حیات و زندگی مردان است.)
💠شستن دست ها و رعایت بهداشت قبل و بعد از خوردن غذا
🔹غسل الیدین قبل الطعام و بعده
💠خوردن شام و ترک نکردن آن
🔹لا تدعوا العشاء
📔دانشنامه احادیث پزشکی، ج ۱ باب های: اسباب طول العمر و ما یورث الشیب.
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎اولین کسی که راستگو را تصدیق می کند ✍امام صادق علیه السلام: 🔻إِنَّ الصّادِقَ أَوَّلُ
💠حدیث روز💠
💎فریب نماز و روزه را نخورید!
✍امام صادق علیه السلام:
🔻لَا تَغْتَرُّوا بِصَلَاتِهِمْ وَ لَا بِصِیَامِهِمْ فَإِنَّ الرَّجُلَ رُبَّمَا لَهِجَ بِالصَّلَاةِ وَ الصَّوْمِ حَتَّی لَوْ تَرَکَهُ اسْتَوْحَشَ وَ لَکِنِ اخْتَبِرُوهُمْ عِنْدَ صِدْقِ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ.
❇️فریب نماز و روزه مردم را نخورید، زیرا آدمی گاه چنان به نماز و روزه خو میکند که اگر آنها را ترک گوید، احساس ترس میکند، بلکه آنها را به راستگویی و امانتداری بیازمایید.
📚کافی (ط-الاسلامیه) ج۲، ص۱۰۴، ح۲
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌قناعت از دیدگاه حضرت سلمان محمدی 🌻روزی
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌ماجرای تازه مسلمان
🍃امام صادق علیه السلام میفرماید: یکی از مسلمانان همسایه نصرانی داشت. او همسایه خود را به اسلام دعوت کرد و از مزایای اسلام آنقدر به نصرانی گفت که سرانجام نصرانی اسلام را پذیرفت و مسلمان شد. سحرگاه به در خانه تازه مسلمان رفت و در زد. تازه مسلمان پشت در آمد و پرسید: چه کاری داری؟ مرد گفت: وقت نماز نزدیک است. برخیز وضو بگیر و لباسهایت را بپوش تا با هم به مسجد برویم و نماز بخوانیم. تازه مسلمان وضو گرفت. جامه هایش را پوشید و همراه او رفت و مشغول نماز شدند. پیش از نماز صبح هر چه میتوانستند نماز خواندند تا صبح شد. سپس نماز صبح را خواندند و آنجا ماندند تا هوا کاملا روشن شد و آفتاب سر زد. تازه مسلمانان برخاست تا به خانه اش برود. مرد گفت: کجا میروی؟ روز کوتاه است و چیزی تا ظهر نمانده است. نماز ظهر را بخوانیم. تازه مسلمان را نگه داشت تا ظهر فرا رسید و نماز ظهر را نیز خواندند. دوباره گفت: وقت نماز عصر نزدیک است. نماز عصر را نیز بخوانیم. او را نگه داشت تا نماز عصر را نیز خواندند. تازه مسلمان برخاست به منزلش برود. مرد گفت: از روز چیزی نمانده، نزدیک غروب آفتاب است. نماز مغرب را هم بخوانیم. او را نگه داشت تا آفتاب غروب کرد. نماز مغرب را با هم خواندند.
🍃باز تازه مسلمان خواست برود. مرد گفت: یک نماز بیش نمانده، آن را نیز بخوانیم. او را نگه داشت. نماز عشا را نیز خواندند. سپس از هم جدا شده، هر کدام به خانه شان رفتند. وقتی که هنگام سحر فرا رسید. مسلمان قدیمی باز در خانه تازه مسلمان رفت و گفت: من فلانی هستم. تازه مسلمان پرسید: چه کار داری؟ مرد از او خواست وضو بگیرد و لباسهایش را بپوشد و با او برود تا نماز بخوانند. تازه مسلمان با حال ناراحتی گفت: برو من فقیر و عیال دار هستم. باید به کارهای زندگی برسم. برو برای این دین کسی را پیدا کن که بیکارتر از من باشد. امام صادق علیه السلام پس از نقل ماجرا میفرماید: او را در دینی (نصرانیت) وارد کرد که از آن بیرونش آورده بود! (یعنی پس از آنکه او را مسلمان کرد او را به خاطر سختگیری و تحمیل بی جا همسایه خود را نصرانی نمود).
📘بحار: ج ۱۹، ص ۱۹۲
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
امام زمان سلام الله علیه ✨
#عقائد #آیهاطاعت #اطاعتازغیرمعصوم 💥علامه محمّد تقی مجلسی رحمهُ الله تعالی گوید: ✍حق سبحانه و ت
#فقه #حرمتتعلیموتعلمعلمضلالت
💥ملا محمّد تقی مجلسی رضوان الله علیه گوید:
✍در حدیث صحیح از حضرت امام محمد باقر صلوات اللَّه علیه منقولست که هر که یاد دهد #علم_حقی را او راهست ثواب هر که بان علم عمل نماید تا روز قیامت بی آن که از ثواب ایشان چیزی کم گردد و هر که تعلیم نماید #علم_ضلالت را و راه باطلی را به کسی بنماید از بدعتها گناه هر که بان علم عمل نماید تا روز قیامت در کردن او خواهد بود بی آن که از گناه ایشان چیزی کم گردد. در حدیث کالصحیح از حضرت امام جعفر صادق صلوات اللَّه علیه منقولست که هر که یاد دهد #علم_حقی را او را هست ثواب هر که بان عمل نماید تا روز قیامت بی آن که از ثواب ایشان چیزی کم گردد و هر که تعلیم نماید #علم_ضلالت را و راه باطلی را به کسی بنماید از بدعتها گناه هر که بان علم عمل نماید تا روز قیامت در کردن او خود بود بی آن که از گناه ایشان چیزی کم گردد.
📚لوامع صاحبقرانی، ج ۱، ص: ۷۹
🆔 @mohadesin_marefat_110
🔰به وسیله اهل بیت علیهم السّلام...
🌹🍃حضرت امام جعفر صادق علیه السّلام فرمود:
⭕️إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَنَا فَأَحْسَنَ خَلْقَنَا وَ صَوَّرَنَا فَأَحْسَنَ صُوَرَنَا وَ جَعَلَنَا عَیْنَهُ فِی عِبَادِهِ وَ لِسَانَهُ النَّاطِقَ فِی خَلْقِهِ وَ یَدَهُ الْمَبْسُوطَةَ عَلَی عِبَادِهِ بِالرَّأْفَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ وَجْهَهُ الَّذِی یُؤْتَی مِنْهُ وَ بَابَهُ الَّذِی یَدُلُّ عَلَیْهِ وَ خُزَّانَهُ فِی سَمَائِهِ وَ أَرْضِهِ بِنَا أَثْمَرَتِ الْأَشْجَارُ وَ أَیْنَعَتِ الثِّمَارُ وَ جَرَتِ الْأَنْهَارُ وَ بِنَا أَنْزَلَ غَیْثَ السَّمَاءِ وَ نَبَتَ عُشْبُ الْأَرْضِ وَ بِعِبَادَتِنَا عُبِدَ اللَّهُ وَ لَوْ لَا نَحْنُ مَا عُبِدَ اللَّهُ.
💠خداوند ما را به بهترین وجه آفرید و به ما بهترین صورت را بخشید. ما را نماینده خود میان مردم قرار داد و زبان گویا میان خلق و دست گشاده به رأفت و رحمت و وجهی که از آن جانب به خدا نزدیک شوند و بابی که به سوی خدا هدایت میکند و گنجینههایی در آسمان و زمین. به وسیله و سبب ما اهل بیت درخت میوه میدهد و میوهها قابل استفاده میشود و جویها جاری میگردد و به وسیله ما باران از آسمان میبارد و روئیدنیها بر روی زمین میروید و به واسطه عبادت ما، خدا پرستیده شد؛ اگر ما نبودیم مردم خدا پرست نمی شدند.
📚بحارالانوار ج ۲۴، ص ۱۹۷، ح ۲۴
🌹🌿علامه محمّد باقر مجلسی رحمهُ الله تعالی در مورد ' لو لا نحن ما عبد الله ' چند احتمال می دهد:
1⃣یعنی ما اهل بیت راه و طریق و آداب عبادت خداوند را به مردم یاد دادیم.
2⃣احتمال دوم: یعنی فقط ما اهل بیت هستیم که می توانیم عبادتی کامل انجام دهیم و عبادت کامل انجام نمی شود مگر از ما.
3⃣ولایت ما اهل بیت شرط قبولی عبادات مردم است.
📚بحارالانوار ج ۲۴، ص ۱۹۸، بیان
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
•┈┈••••✾•🍃🌼🍃•✾•••┈┈• ☂ #نهجالبلاغه ☀️ #حکمتها ┄┅═══✼کلام مولا؏✼═══┅┄ ⭕️سَیِّئَةٌ تَسُوءُکَ خَیْ
•┈┈••••✾•🍃🌼🍃•✾•••┈┈•
☂ #نهجالبلاغه
☀️ #حکمتها
┄┅═══✼کلام مولا؏✼═══┅┄
⭕️قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَی قَدْرِ هِمَّتِهِ، وَ صِدْقُهُ عَلَی قَدْرِ مُرُوءَتِهِ، وَ شَجَاعَتُهُ عَلَی قَدْرِ أَنَفَتِهِ، وَ عِفَّتُهُ عَلی قَدْرِ غَیْرَتِهِ.
💠ارزش هر کس به اندازه همت او و راستگویی و صداقتِ هر کس به اندازه مروت و جوانمردی اوست و شجاعت هر کس به اندازه بی اعتنایی وی (به ارزشهای مادی) است و عفت هر کس به اندازه غیرت اوست.
📒 #حکمت47
┄═❁❈شرح❈❁═┄
✍🏼منظور از همت تصمیماتی است که انسان برای انجام کارهای مهم میگیرد و به دنبال آن تلاش میکند. هر اندازه این تصمیمات والاتر و این تلاشها گسترده باشد همت انسان بلندتر است و این که امام میفرماید: ارزش هر کسی به اندازه همت اوست برای آن است که اشخاص والا همت معمولاً تلاش میکنند تا به مقامات عالی برسند پس نباید ارزش وجودی ظاهری آنها را امروز ملاحظه کرد بلکه آن نیروی نهفته در درون آنها که نامش همت است باید مقیاس و معیار شمرده شود.در کتاب غررالحکم از امام همین معنا به صورت دیگری بیان شده است، میفرماید: «مَنْ شَرَفَتْ هِمَّتُهُ عَظَمَتْ قِیْمَتُهُ؛ کسی که همت عالی داشته باشد قیمت و ارزش او زیاد است». (. 📚غررالحکم، ص ۴۴۸، ح ۱۰۲۷۸. ) در حدیث دیگری از همان حضرت و در همان کتاب میخوانیم: «ما رَفَعَ أمْرَءٌ کَهِمَّتِهِ وَ لا وَضَعَهُ کَشَهْوَتِهِ؛ هیچ چیز انسان را به مانند همت او بلندمقام نمی کند و هیچ چیز، او را مانند شهوتش پست نمی سازد». (. 📚غررالحکم، ح ۱۰۲۷۱. ) در دومین جمله پرمعنای خود میفرماید: «راستگویی و صداقتِ هر کس به اندازه شخصیت و مروت اوست»؛ زیرا انسان با شخصیت و با مروت این کار را برای خود ننگ میداند که به دیگران دروغ بگوید. اضافه بر این، غالبا دیده شده است که دروغها بعد از مدتی فاش میگردد؛انسان با شخصیت حاضر نمی شود کاری انجام دهد که در آینده آبروی او را ببرد.
✍🏼سپس در سومین سخن حکمت آمیز خود میفرماید: «شجاعت هر کس به اندازه بی اعتنایی او (به ارزشهای مادی) است»؛ روشن است وابستگیهای انسان به مقام و مال و شهوات دنیا از شجاعت او میکاهد و او را به اسارت میکشاند؛اما هنگامی که خود را از این امور آزاد سازد، با شجاعت حرف خود را میزند و راه خود را میپیماید و در برابر کسی ذلیلانه سر تعظیم فرو نمی آورد و با توکل بر خدا در برابر حوادث سخت میایستد. در لسان العرب آمده است که«أنَفْ» (بر وزن هدف) به معنای کراهت داشتن چیزی و خود را برتر از آن دانستن است، بنابراین«أنف»در جمله بالا میتواند اشاره به بی اعتنایی نسبت به ارزشهای مادی باشد. آن گاه امام علیه السلام در چهارمین و آخرین سخن حکیمانه اش میفرماید: «عفت هر کس به اندازه غیرت اوست»؛ «غیرت»به گفته بعضی از شارحان نهج البلاغه عبارت از انزجار طبیعی انسان نسبت به تصور شرکت دیگران در اموری است که مورد علاقه اوست و به تعبیر دیگر غیرت به معنای حفظ ارزشهای مربوط به خود و جلوگیری از تجاوز دیگران به حریم اوست که غالباً در عرف ما در امور ناموسی به کار میرود.
بدیهی است کسی که نسبت به نوامیس خود غیرت دارد هرگز حاضر نمی شود به نوامیس دیگران چشم خیانت بدوزد، بنابراین هر اندازه غیرت انسان بیشتر باشد عفت او هم بیشتر خواهد بود.
گرچه عفت و غیرت هر دو غالباً در عرف امروز ما بیشتر در مسائل ناموسی به کار میرود؛ولی از نظر ارباب لغت و علمای اخلاق، هر دو معنایی وسیع دارند: «عفت» به معنای خودداری و حالت انزجار از ملاحظه صحنههای زشت و «غیرت» هرگونه اهتمام و دفاع از حقوق الهی و انسانی خویش است و بعید نیست که منظور از امام علیه السلام از جمله بالا همان معنای وسیع کلمه در هر دو مورد باشد. از این رو در حدیثی از امام باقر علیه السلام در کتاب کافی میخوانیم: «إِنَّ أَفْضَلَ الْعِبَادَةِ عِفَّةُ الْبَطْنِ وَ الْفَرْجِ؛ برترین عبادت پاک بودن از نظر تغذیه و امور جنسی است». (. 📚کافی، ج ۲، ص ۷۹، ح ۲. ) در حدیثی از امیر مؤمنان علیه السلام میخوانیم: «مَا زَنَی غَیُورٌ قَطُّ؛ شخص با غیرت هرگز زنا نمی کند». (. 📚نهج البلاغه، کلمات قصار، شماره ۳۰۵. )
•┈┈••••✾•🍃🌼🍃•✾•••┈┈•