انقلابِ قَلم
📋 او روحی بی کینه و باطنی مصفّا داشت
✍️ پیام تسلیت آیت الله خامنه ای در پی شهادت آیتالله دستغیب
بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا أیتها النفس المطمئنّة ارجعی الی ربّک راضیة مرضیة فادخلی فی عبادی و ادخلی جنّتی. (۱)
مردم دلیر و مقاوم فارس! برادران و خواهران انقلابی شجاع! آیت الله حاج سید عبدالحسین دستغیب این روحانی مبارز و پرهیزکار به دست جنایتکاران و دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب شهید شد و شما بیش از هر کس میدانید که او شخصیت مغتنم و ارزشمند برای عالم اسلام بود. آنان که از سوابق زندگانی این شهید بزرگوار آگاهند میدانند که او از نخستین کسانی بود که پرچم تبلیغ انقلاب اسلامی را در سختترین شرایط در استان فارس برافراشت و بر معابر و مجامع، نام امام امت را بر زبان جاری ساخت، با دستگاه ظلم و جور به مبارزه برخاست. این چهره پارسا و پرهیزکار در بهترین بخش از عمر پربرکتش بیاعتنا به زخارف دنیوی همت و نیروی خود را در راه استقرار حاکمیت الله صرف کرد و به یاد خدا دلخوش بود که «الا بذکر الله تطمئن القلوب».(۲) چهره معظّم و دوست داشتنی این مرد خدا محبوبترین چهره در میان مردم فارس و مورد احترام عمیق مردم در سراسر ایران بود. روح بی کینه و صفای باطن و لحن روحانی او گرمی بخش دل مردم بود و مردمی که او را صمیمانه دوست داشتند به شخصیت والای این روحانی مبارز و متقی احترام میگذاشتند. هفتاد سال زندگی همراه با طهارت و تقوا و سالها صرف عمر در راه اسلام و انقلاب از این مرد بزرگوار چهرهای مورد علاقه و احترام مردم ساخته بود.
چنین مردی از سلاله پاک پیامبر و از خدمتگزاران صادق و فداکار اسلام و از یاران باوفا و مهربان امام و امت امروز در شیراز همراه تنی چند از یاران و شاگردان خویش در راه اسلام و قرآن به شرف شهادت نائل آمد.
شهادت این عالم ربانی و سید بزرگوار سند دیگری است بر پلیدی و ناپاکی روح و ماهیت رسوایانی که بقای خود را در فنای مردان خدا میجویند، اما هرچه بیشتر در این راه گام بر میدارند رسواتر میشوند و صفوف مردم را در جهت حفظ دستآوردهای انقلاب و ادامه راه شهیدان مستحکمتر میکنند. خفاشانی که چشم دیدن پیروزیهای امت شهیدپرور ایران را ندارند زهر حقد و کینه خود را با کشتن چهرههای محبوب و مردمی به کام انقلابیون میریزند تا کام دشمنان خلق خدا را شیرین کنند امّا جز خسران دنیا و آخرت نصیبی نخواهند برد.
اطمینان دارم که شهادت این مرد خدا همچون زندگی پرافتخارش برای اسلام و انقلاب اسلامی ایران خیر و برکت به همراه خواهد داشت؛ چرا که همه ما را در ادامه راهی که برگزیدهایم مصمّمتر میکند. تا راه اسلام در پیش روی ماست دشمن حقیرتر از آن است که بتواند ما را از این سیر الهی منحرف سازد.
شهادت این مرد میدان تقوا و مبارزه را به مردم شهیدپرور ایران خصوصاً به اهالی غیور فارس و فرزندان و بازماندگان و شاگردان آن شهید تسلیت و تبریک میگویم. سلام بر همه شهیدان اسلام!
سیّدعلی خامنهای
۲۰ آذر ۱۳۶۰
۱) فجر: ۲۷-۳۰
۲) رعد: ۲۸
#تقویم_تاریخ
#شهید_محراب
#عالمِ_عامل
🆔@mannar_ir
انقلابِ قَلم
📋 او روحی بی کینه و باطنی مصفّا داشت ✍️ پیام تسلیت آیت الله خامنه ای در پی شهادت آیتالله دستغیب
🔰نفس ِ گرم شهید دستغیب
شیراز مأمن امامزادگان بزرگوار بود؛ در هیچ نقطهای از کشور به قدر فارس، مرقدِ امامزاده وجود ندارد. معنای این حرف این است که از هر کجا امامزادهها و فرزندان معصومین، یا از جور خلفا میگریختند و یا به امیدِ کمک مردم حرکت میکردند، متوجه شهر شیراز یا شهرهای دیگر استان فارس میشدند. آن معنویتی که شخصیتی مثل شهید بزرگوار مرحوم آیتالله دستغیب مظهر آن معنویت بود، از این خانواده و از این مرکز فیاضِ تمام نشدنی اهل بیت (علیهمالسّلام) سرچشمه گرفته است. این عمق انگیزهی دینی را نشان میدهد. این نورانیت، شخصیتی مثل شهید دستغیب میسازد و میپروراند و نفَس گرم آن شهید عزیز، در این منطقه این همه دل جوان و جوینده را شیدای معنویت میکند؛ دلهای جوانی که از همان روزهای اول به میدانهای جنگ رفتند.
من دیروز در جمع نظامیان مستقر در شیراز گفتم: اولِ انقلاب و اوائل جنگ تحمیلی، در دورانی که جبههها از همه طرف محنتبار بود و اکثر خرمشهر زیر چکمهی اشغالگران بود، بنده به منطقهی آبادان و این بخشِ خرمشهر رفتم؛ یک عده جوانِ بااخلاص نورانىِ پرشور، با سلاحهای ابتدائی به آنجا آمده بودند برای اینکه بجنگند؛ گفتم: از کجا آمدهاید؟ گفتند: از شیراز. در سرتاسر دوران جنگ تحمیلی بچههای استان فارس - چه در لشکر فجر، چه در لشکر المهدی و چه در یگانهای ارتشی که در شیراز مستقرند و بسیاری از کارکنان آنها شیرازی یا اهل شهرهای استان فارسند - وجودشان اثرگذار و نمایان بود. این نفَس گرمی که این همه جوان را در راه دفاع از اسلام، دفاع از استقلال ملی، دفاع از کشور و دفاع از بزرگترین حادثهی تاریخ ما - یعنی انقلاب اسلامی - اینجور به میدان کشانده بود، نفَس گرم مردان بزرگی مانند مرحوم آیتاللّه شهید دستغیب و دیگران، و پشت سر همه و قویتر از همه نفَس گرم امام بود. این یکی از آن شگفتیهای بسیار برجستهی انقلاب ماست!
📅 بیانات در دیدار جانبازان و ایثارگران و خانوادههای شهدای استان فارس ۱۳۸۷/۰۲/۱۳
#تقویم_تاریخ
#شهید_محراب
#عالمِ_عامل
انقلابِ قَلم
🔉 بعضیها انتظار فرج را به این میدانند که در مسجد، در حسینیه، در منزل بنشینند و دعا کنند و فرج امام زمان- سلام الله علیه- را از خدا بخواهند. اینها مردم صالحی هستند که یک همچو اعتقادی دارند. بلکه بعضی از آنها را که من سابقاً میشناختم بسیار مرد صالحی بود، یک اسبی هم خریده بود، یک شمشیری هم داشت و منتظر حضرت صاحب- سلام الله علیه- بود.
اینها به تکالیف شرعی خودشان هم عمل میکردند و نهی از منکر هم میکردند و امر به معروف هم میکردند، لکن همین، دیگر غیر از این کاری ازشان نمیآمد و فکر این مهم که یک کاری بکنند، نبودند.
یک دسته دیگری بودند که انتظار فرج را میگفتند این است که ما کار نداشته باشیم به اینکه در جهان چه میگذرد، بر ملتها چه میگذرد، بر ملت ما چه میگذرد؛ به این چیزها ما کار نداشته باشیم، ما تکلیفهای خودمان را عمل میکنیم، برای جلوگیری از این امور هم خود حضرت بیایند ان شاء الله، درست میکنند؛ دیگر ما تکلیفی نداریم.
تکلیف ما همین است که دعا کنیم ایشان بیایند و کاری به کار آنچه در دنیا میگذرد یا در مملکت خودمان میگذرد، نداشته باشیم. اینها هم یک دستهای، مردمی بودند که صالح بودند.
یک دستهای میگفتند که خوب، باید عالم پر [از] معصیت بشود تا حضرت بیاید؛ ما باید نهی از منکر نکنیم، امر به معروف هم نکنیم تا مردم هر کاری میخواهند بکنند؛ گناهها زیاد بشود که فرج نزدیک بشود.
📅 ۱۴ فروردین ۱۳۶۷/ ۱۵ شعبان ۱۴۰۸
📚 جلد ۲۱ صحیفه امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)، از صفحه ۱۳ تا صفحه ۱۷
📖 بیشتر بخوانید
جمعه ها با هشتگ #رایحه_ظهور همراه باشید.
#انتظار_فرج
#امر_به_معروف
#بشنوید
13880531_2227_128k.mp3
2.34M
🔊 تأثیر تلاوت زیبای قرآن
هر روز صبح با هشتگ #ما_و_قرآن همراه باشید.
#پادکست
هدایت شده از انقلابِ قَلم
همراهان مَنار سلام علیکم
لطفا از طریق آدرس زیر در نظر سنجی شرکت کنید:
EitaaBot.ir/poll/fpxc1
13870829_2269_32k.mp3
341.7K
🔊 "روح نماز توجه است"
👤 آیت الله سید علی خامنه ای
هر روز ظهر با هشتگ #ما_و_نماز همراه باشید.
#پادکست
انقلابِ قَلم
⛔️ "حب نفس" این حب نفس؛ این حب جاه؛ این حب مسند- اینها دین را از بین میبرد. یک قدری فکر کنید که ای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 "اعتبار مکتب ما،بسته به اعمال ماست"
مکتب ما منحرف جلوه داده بشود: یا از اعمال من و شما؛ یا از اعمال کمیتهها؛ یا از اعمال دادگاهها؛ یا از اعمال ادارات و وزارتخانهها، و امثال ذلک.
رژیم سابق برای ما خطر نداشت. رژیم سابق ادعا نمیکرد که من [اسلامی هستم] ادعایش را میکرد، لکن کسی از آن قبول نمیکرد. رژیم سابق خطری نداشت.
اگر معممی در رژیم سابق یک کار خلاف میکرد، میگفتند این ساواکی است؛ این درباری است؛ این ساواکی است.
امروز که ساواکی در کار نیست و همه دفن شدهاند، اگر از شما آقایان یک چیزی صادر بشود، میگویند جمهوری اسلامی این است. مکتب ما متزلزل میشود. مسئولیتتان زیاد است آقایان!
📆 ۷ تیر ۱۳۵۸/ ۳ شعبان ۱۳۹۹
📚 جلد ۸ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۳۲۴ تا صفحه ۳۴۰
🌐 بيشتر بخوانيد:
http://emam.com/posts/view/24373
#ببینید
🆔@manaar_ir
13870612_2232_32k.mp3
163.4K
🔊 "اهمیت معنای قرآن"
آیت الله سید علی خامنه ای
هر روز صبح با هشتگ #ما_و_قرآن همراه باشید.
#بشنوید
13870829_2271_32k.mp3
395K
"لذت توجه به نماز"
آیت الله سید علی خامنه ای
هر روز ظهر با هشتگ #ما_و_نماز همراه باشید.
#بشنوید
هدایت شده از محمد هادی سمتی
"آغازی بر یک پایان"
✍ گزارشی از نقش حضرت آیتالله خامنهای در تحصن بیمارستان امام رضا علیهالسلام در مشهد در آذر و دی ۱۳۵۷
🔰 روزهای تابستان داغ ایرانشهر رو به پایان بود و آیتالله خامنهای پس از اتمام دوران تبعید باروبنه را جمع کردند تا دوباره به شهر مادری مشهد برگردند. ماه محرم هرسال برای نهضت اسلامی فرصت مناسبی برای نشر تبیین و ترویج ابعاد ظلمستیزانهی قیام امام حسین علیهالسلام بود. دوماه تا شروع ماه محرم باقی مانده بود و این فرصت مغتنمی بود تا ایشان دوباره به جمع دوستان و یارانش در مشهد بپیوندد و با هم برای استفاده از فرصت ماه محرم و پرشورتر شدن مبارزه با رژیم برنامهریزی کنند. این در حالی بود که با شهادت حاج آقا مصطفی خمینی در ۱ آبان ۵۶ سرعت و شدت مبارزات مردم و نهضت مبارزه با رژیم شاه تندتر شده بود و خبر از محرمی متفاوت و پرشورتر میداد.
🔰 اولین روز مهرماه، آخرین روز تبعید آیتالله خامنهای در ایرانشهر بود و ایشان پس از توقفی کوتاه در یزد و تهران راهی مشهد شدند. با استقرار آقای خامنهای در مشهد، مسجد کرامت هم که پایگاه چندین ساله او و یارانش از جمله حجج اسلام سیدعبدالکریم هاشمینژاد و عباس واعظ طبسی بود مجدداً رونق گرفت و به کانون هماهنگی مردم و علما در جریان مبارزه تبدیل شد...
🌐 بیشتر بخوانید:
https://farsi.khamenei.ir/memory-content?id=28473
#تقویم_تاریخ
13870612_2233_32k.mp3
465K
🎵 "جلساتی فقط برای شنیدن قرآن!"
👤 آیت الله سید علی خامنه ای
هر روز صبح با هشتگ #ما_و_قرآن همراه باشید.
#بشنوید
اهمیت نماز را باید بهدرستی فهمید. این که فرمودهاند: اگر نماز در درگاه خداوند، مقبول افتد، دیگر خدمات و زحمات نیز پذیرفته شده و اگر نماز مردود باشد، هرچه جز آن نیز مردود گشته است، حقیقتی بزرگ را به ما مینمایاند. آن حقیقت این است که اگر در جامعهی اسلامی نماز در جایگاه شایستهی خود قرار گیرد، همهی تلاشهای سازندهی مادی و معنوی، راه خود را به سمت و سوی آرمانها میگشاید و جامعه را به نقطهی مطلوب آرمانی اسلام میرساند و اگر از اهمیت نماز غفلت شود و نماز مورد بیاعتنایی قرار گیرد، این مسیر بهدرستی طی نخواهد شد و تلاشها و مجاهدتها تأثیر لازم را در رساندن به قلهای که اسلام برای جامعهی بشری ترسیم کرده است، نخواهد داشت.
📅 پیام آیت الله سید علی خامنه ای به بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز،۱۳۹۱/۰۶/۱۵
هر روز ظهر با هشتگ #ما_و_نماز همراه باشید.
🔰 حنای بیرنگ
✍️ زهرا نجاتی،طلبه و مبلغه حوزه
قاضی اُول، انصافه گَل، حکم زمان وئر تازه دن
غصب اولان تورپاقلاری وابسته ایران ائله
قاضی باش! انصاف کن، دوباره حکم بده
سرزمینهای غصب شده را به ایران ملحق کن/ جهان نیوز ۲۲ آذر 99
جملههای بالا بخشی از شعری است که رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه در رژه مشترک نیروهای جمهوری آذربایجان و ترکیه خواند. مسئلهای که واکنشهای مختلفی را در پی داشت.
هرکس اندکی با تاریخ آشنایی داشته باشد بهخوبی میداند که جمهوری کنونی آذربایجان همراه با بخشهای وسیع دیگری از قفقاز در سال ۱۱۹۲ شمسی (۱۸۱۳ میلادی) و در جریان معاهده استعماری و ننگین گلستان از خاک ایران جدا شد. بیتی که اردوغان به آن استناد میکند، ازجمله اشعار حماسی فراوانی است که مردم آذربایجان در هر دو سوی باقیمانده و جداشده آن سامان، در اعتراض به بیکفایتی شاهان قاجار و در غم جدایی این بخش از سرزمین ایران سروده و زمزمه میکردند.
حال اردوغان علاوه بر آنکه با سوءاستفاده از ابزار ادبیات، غرضورزی خود را نسبت به ایجاد تفرقه قومی، آشکار کرده، توانسته کمهوشی وبی اطلاعی از تاریخ خود را هم با همین شعر به تصویر بکشد. کاری که چهبسا به ضرر همپیمانان صهیونیستی و آمریکاییاش هم تمام شود.
اما اینها برای کشور ما، قصه است. کشور ما یک کشور تازه تأسیس نیست که هر بادی، بتواند بیدش را به هر سو بچرخاند، کشور ما چون سروی بلند و تناور، ریشه در عمق خاک دارد و سر به آسمان و ریشههایش پیوند عجیبی دارد با ملیت و اسلامگرایی مردمان.
عشقی که عجیب میان رگ و خون مردم نسلهای جدید، جاری است و نمونه آن را علیرغم همه دشمنیهای چندین جانبه، در انتخابات و راهپیماییها میشود دید و رهبر انقلاب اسلامی این نعمت را از برکت وجود انقلاب و امام راحل میدانند.
البته که ایشان همواره راجع به افراد و جریانهایی که در فرصتهای مناسب، زمینه را برای تحریکهای قومی و نژادی، مساعدتر میکنند، هشدارهایی فرمودند. مثلاً در سال ۹۶ در دانشگاه افسری امام حسین خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری میفرمایند: «نامزدها سعی کنند گسلهای اعتقادی، جغرافیایی، زبانی و قومی را تحریک نکنند؛ مراقب باشند؛ نامزدها به خاطر خطای در تشخیص، این گسلها را به نفع دشمن تحریک نکنند.»
مردادماه 1372 ایشان آب پاکی را اینچنین روی دست دشمنان ملت ایران ریختهاند: «همه ملت ایران از تمامی اقوام شامل ترک / فارس/ عرب/ کرد/ لر/ بلوچ و ترکمن و دیگر اقوام ایرانی قبل از هر چیز مسلمان هستند و کسانی که در سالهای گذشته تلاش کردند انگیزههای قومی را در ایران رودرروی اسلام و قرآن قرار دهند اکنون بهاشتباه خود پی بردهاند زیرا در سراسر میهن اسلامی این درس بزرگ را فراگرفتهاند که برادری اسلامی و ایمان بر هر انگیزه دیگر ترجیح دارد و مقدم بر همه آنهاست و سخن اسلامی و ایمانشان را بر هر انگیزه دیگر ترجیح میدهند». (5/5/72)
اردوغان و همپیالههای غربیاش خوب میدانند که این حربههای قدیمی و پوسیده اثری ندارد و همان بهتر که سر در کار خود داشته باشند و به رتقوفتق امور مردم خود مشغول شوند.
#یادداشت
#فتنه_قومیت
🆔@manaar_ir
13930417_8938_192k.mp3
4.83M
🔊 "استحکام قرآنی"
بخشی از سخنان حضرت آیتالله خامنهای که در این صوت میشنوید:
* و شما برادران عزیز توجّه داشته باشید که نظام اسلامى و جامعهى اسلامى با انس روزافزون با قرآن استحکام درونى پیدا میکند؛ و استحکام درونى آن چیزى است که جوامع را در راههاى مطلوب خودشان و بهسوى مطلوبهاى خودشان قادر میسازد و قدرت برخورد با چالشها به جوامع میدهد. باید در درون مستحکم بود؛ این استحکام درونى به برکت انس با قرآن حاصل میشود. انس با قرآن ایمان را تقویت میکند، توکّل به خدا را زیاد میکند، اعتماد به وعدهى الهى را زیاد میکند، ترس و خوف از مشکلات مادّى را در انسان کم میکند، انسانها را تقویّت روحى میکند، اعتماد به نفس میدهد، راههاى تقرّب به خدا را براى انسان روشن میکند. فواید و منافع انس با قرآن در این بخش اینها است.
📅 محفل انس با قرآن کریم ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
#پادکست
هر روز صبح با هشتگ #ما_و_قرآن همراه باشید.
🆔@manaar_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
اجلاس سالانهی نماز از سوئی نشانهی حقگزاری در برابر فریضهئی است که میتواند بر همهی اعمال و فرایض دیگر، روح بدمد و آنها را کارآمد کند: «إن قُبِلَت قُبِلَ ماسِواها» و از سوی دیگر خدمت بزرگی است به آنان که حقِّ این هدیهی الهی را ندانسته و در آن سهلانگاری میکنند.
نماز آنگاه که با خشوع و حضور گزارده شود جامعه را به صلاح و سداد در زبان و عمل میکشاند و اعتلاء میبخشد.
بخش مهمی از گرفتاریها و آلودگیهای ما بر اثر نپرداختن به این حقیقت هشداردهنده است. از این رو ترویج نماز با همهی شیوههای اثرگذار، در شمار وظایف بزرگی است که همه باید بدان اهتمام ورزیم و شما دستاندرکاران این اجلاس بویژه عالم مجاهد جناب حجةالاسلام آقای قرائتی بحمدالله در این راه از توفیق الهی بهرهمند شدهاید.
آموزش و پرورش میتواند در این عرصه از اثرگذارترینها باشد.
مدارس را مزین کنید به نمازخوانی نوجوانان؛ این برترین تضمین برای سلامتی آیندهی جامعه است.
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
سیّدعلی خامنهای
۱۳ آذر ۱۳۹۷
هر روز ظهر با هشتگ #ما_و_نماز همراه باشید.
انقلابِ قَلم
#سخن_سردبیر ✍ اُدکلن های سَمّی جام شوکران را بنوش؛ این حکمی بود که دادگاه آتن _پایتخت یونان_ برای
🔰 امام خمینی (قدس سره):
ما پیشرفتهای دنیای غرب را میپذیریم، ولی فساد غرب را که خود آنان از آن ناله میکنند نه.
📚 صحیفه امام، ج۴، ص۵۰۸
#عکس_نوشته
هدایت شده از انقلابِ قَلم
همراهان مَنار سلام علیکم
لطفا از طریق آدرس زیر در نظر سنجی شرکت کنید:
EitaaBot.ir/poll/fpxc1
انقلابِ قَلم
📋 ابعاد رشد جامع ✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی در یادداشت
🗒 ابعاد رشد جامع
✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی
در ادامه یادداشت قبلی، مهمترین ابعاد رشد جامع در شخصیت امام عبارتاند از:
4️⃣ فقاهت و اجتهاد
ازجمله مهمترین ابعاد شخصیتی امام، برخورداری از فقه شیعی بود. کرسی درس خارج ایشان در زمینه فقه و اصول زبان زد خاص و عام است. آثار گرانقدری همچون مکاسب محرمه، تحریر الوسیله، تهذیب الاصول، تنقیح الاصول و... گویای توانمندی ایشان در دانش فقه و اصول است. پس از گذشت سالها از رحلت ایشان، هنوز آراء و نظریات فقهی و اصولی این فقیه عالیقدر محور دروس برخی از فقیهان حوزههای علمیه است. تااندازهای که برخی بر این باورند امام بزرگوار، صاحب یک مکتب فقهی است و ایشان باوجود مشغلههای فراوانی که داشتهاند، توانستهاند این مکتب فقهی را بهخوبی تبیین نمایند و ضروری است که طلاب جوان با محوریت فقه الخمینی این مسیر را ادامه دهند.
5️⃣ عرفان و معنویت
سخن از گفتن از معرفت به خداوند، مجال این یادداشت نیست و نگارنده شایستگی واژهپردازی از مقامات عرفانی این سالک الی الله را ندارد؛ اما آنچه در این مختصر موردتوجه است اصل ورود به وادی معرفت و سلوک الی الله است. شاگردی در محضر شخصیتی همچون آیتالله شاهآبادی از او عاشقی دلسوخته ساخته بود. زندگی روزمره و دنیایی، اگر با محوریت معنویت و محبت الهی گذران نشود، بوی رشد را نخواهد داد. بسیاری از عالمان و بزرگان هستند که پس از گذشت سالیان متمادی از عمرشان، بهرهمندیشان از دیانت، بهقدر الفاظ و عبارات احادیث و قرآن است. غافل از آنکه زمینِ دلِ انسان اگر بذر معرفت و محبت خداوند در آن نباشد، به سرچشمههای تعالی وصل نخواهد شد. آثاری همچون چهل حدیث، جهاد با نفس، آدابالصلوه و... حکایتگر عمق بینشهای معنوی این عارف وارسته است.
6️⃣ فلسفه و حکمت
ازجمله ویژگیهای این عالم برجسته حوزوی، نمایش جلوههای عقلانی و فلسفی دین است. آنچه از آثار و مطالعه زندگانی این حکیم خردمند به دست میآید، حاکی از آن است که استاد حکمت و فلسفه ایشان مرحوم آیتالله سید ابوالحسن رفیعی قزوینی بوده است و به مدت چهار سال درس منظومه حاج ملا هادی سبزواری را در محضر ایشان خواندهاند. حیرتانگیز است که انسانی بتواند در عمر کوتاه خویش در دانشهای متعددی همچون فقه، عرفان، فلسفه و... غور کند بهگونهای که متخصصین هر فن، او را صاحب دیدگاه و نظر بدانند و نظرات او را محور نوشتههای خود قرار دهند. هرچند که ایشان اسلام را نیز دینی جامع از قبیل فقه، فلسفه، عرفان و... میدانست و بر همین اساس بود که این جامعیت را در وجود خود نهادینه ساخت. ایشان پیرامون جامعیت اسلام میفرمود: «اسلام همهچیز است. قرآن همهچیز است. قرآن «انسانْ درستْ کن» است، کتاب انسانسازی است. قرآن همهچیز دارد: سیاست دارد، فقه دارد، فلسفه دارد، همهچیز دارد. انسان همهچیز است و باید همه احتیاجاتش را قرآن تأمین بکند.» (صحیفه امام، ج 6، ص 287)
#یادداشت