بسم الله الرحمن الرحیم
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
اجلاس سالانهی نماز از سوئی نشانهی حقگزاری در برابر فریضهئی است که میتواند بر همهی اعمال و فرایض دیگر، روح بدمد و آنها را کارآمد کند: «إن قُبِلَت قُبِلَ ماسِواها» و از سوی دیگر خدمت بزرگی است به آنان که حقِّ این هدیهی الهی را ندانسته و در آن سهلانگاری میکنند.
نماز آنگاه که با خشوع و حضور گزارده شود جامعه را به صلاح و سداد در زبان و عمل میکشاند و اعتلاء میبخشد.
بخش مهمی از گرفتاریها و آلودگیهای ما بر اثر نپرداختن به این حقیقت هشداردهنده است. از این رو ترویج نماز با همهی شیوههای اثرگذار، در شمار وظایف بزرگی است که همه باید بدان اهتمام ورزیم و شما دستاندرکاران این اجلاس بویژه عالم مجاهد جناب حجةالاسلام آقای قرائتی بحمدالله در این راه از توفیق الهی بهرهمند شدهاید.
آموزش و پرورش میتواند در این عرصه از اثرگذارترینها باشد.
مدارس را مزین کنید به نمازخوانی نوجوانان؛ این برترین تضمین برای سلامتی آیندهی جامعه است.
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
سیّدعلی خامنهای
۱۳ آذر ۱۳۹۷
هر روز ظهر با هشتگ #ما_و_نماز همراه باشید.
انقلابِ قَلم
#سخن_سردبیر ✍ اُدکلن های سَمّی جام شوکران را بنوش؛ این حکمی بود که دادگاه آتن _پایتخت یونان_ برای
🔰 امام خمینی (قدس سره):
ما پیشرفتهای دنیای غرب را میپذیریم، ولی فساد غرب را که خود آنان از آن ناله میکنند نه.
📚 صحیفه امام، ج۴، ص۵۰۸
#عکس_نوشته
هدایت شده از انقلابِ قَلم
همراهان مَنار سلام علیکم
لطفا از طریق آدرس زیر در نظر سنجی شرکت کنید:
EitaaBot.ir/poll/fpxc1
انقلابِ قَلم
📋 ابعاد رشد جامع ✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی در یادداشت
🗒 ابعاد رشد جامع
✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی
در ادامه یادداشت قبلی، مهمترین ابعاد رشد جامع در شخصیت امام عبارتاند از:
4️⃣ فقاهت و اجتهاد
ازجمله مهمترین ابعاد شخصیتی امام، برخورداری از فقه شیعی بود. کرسی درس خارج ایشان در زمینه فقه و اصول زبان زد خاص و عام است. آثار گرانقدری همچون مکاسب محرمه، تحریر الوسیله، تهذیب الاصول، تنقیح الاصول و... گویای توانمندی ایشان در دانش فقه و اصول است. پس از گذشت سالها از رحلت ایشان، هنوز آراء و نظریات فقهی و اصولی این فقیه عالیقدر محور دروس برخی از فقیهان حوزههای علمیه است. تااندازهای که برخی بر این باورند امام بزرگوار، صاحب یک مکتب فقهی است و ایشان باوجود مشغلههای فراوانی که داشتهاند، توانستهاند این مکتب فقهی را بهخوبی تبیین نمایند و ضروری است که طلاب جوان با محوریت فقه الخمینی این مسیر را ادامه دهند.
5️⃣ عرفان و معنویت
سخن از گفتن از معرفت به خداوند، مجال این یادداشت نیست و نگارنده شایستگی واژهپردازی از مقامات عرفانی این سالک الی الله را ندارد؛ اما آنچه در این مختصر موردتوجه است اصل ورود به وادی معرفت و سلوک الی الله است. شاگردی در محضر شخصیتی همچون آیتالله شاهآبادی از او عاشقی دلسوخته ساخته بود. زندگی روزمره و دنیایی، اگر با محوریت معنویت و محبت الهی گذران نشود، بوی رشد را نخواهد داد. بسیاری از عالمان و بزرگان هستند که پس از گذشت سالیان متمادی از عمرشان، بهرهمندیشان از دیانت، بهقدر الفاظ و عبارات احادیث و قرآن است. غافل از آنکه زمینِ دلِ انسان اگر بذر معرفت و محبت خداوند در آن نباشد، به سرچشمههای تعالی وصل نخواهد شد. آثاری همچون چهل حدیث، جهاد با نفس، آدابالصلوه و... حکایتگر عمق بینشهای معنوی این عارف وارسته است.
6️⃣ فلسفه و حکمت
ازجمله ویژگیهای این عالم برجسته حوزوی، نمایش جلوههای عقلانی و فلسفی دین است. آنچه از آثار و مطالعه زندگانی این حکیم خردمند به دست میآید، حاکی از آن است که استاد حکمت و فلسفه ایشان مرحوم آیتالله سید ابوالحسن رفیعی قزوینی بوده است و به مدت چهار سال درس منظومه حاج ملا هادی سبزواری را در محضر ایشان خواندهاند. حیرتانگیز است که انسانی بتواند در عمر کوتاه خویش در دانشهای متعددی همچون فقه، عرفان، فلسفه و... غور کند بهگونهای که متخصصین هر فن، او را صاحب دیدگاه و نظر بدانند و نظرات او را محور نوشتههای خود قرار دهند. هرچند که ایشان اسلام را نیز دینی جامع از قبیل فقه، فلسفه، عرفان و... میدانست و بر همین اساس بود که این جامعیت را در وجود خود نهادینه ساخت. ایشان پیرامون جامعیت اسلام میفرمود: «اسلام همهچیز است. قرآن همهچیز است. قرآن «انسانْ درستْ کن» است، کتاب انسانسازی است. قرآن همهچیز دارد: سیاست دارد، فقه دارد، فلسفه دارد، همهچیز دارد. انسان همهچیز است و باید همه احتیاجاتش را قرآن تأمین بکند.» (صحیفه امام، ج 6، ص 287)
#یادداشت
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊"با قرآن مأنوس شوید"
آیت الله سید علی خامنه ای
هر روز صبح هشتگ #ما_و_قرآن را دنبال کنید.
#ببینید
انقلابِ قَلم
#سخن_سردبیر ✍ انسان غربی/جستاری درباره تاریخ تمدن غرب در اندیشه امامین انقلاب "بزرگی اروپا روبهزو
این جاهلیّت مدرن در حقیقتِ خود، این قدر ظلمانی است و این قدر وحشی است. البتّه پنهان میکنند این وحشیگری را؛ چون از علم و دانش و فنّاوری برخوردار هستند، ظاهر علم و فنّاوری را [به آن] میپوشانند و آن وحشیگری را در ذیل آن پنهان میکنند.
📅 سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سالروز ولادت پیامبر اکرم،۱۳ آبان
#عکس_نوشته
#تمدن_وحشی_غرب
#انسان_غربی
🆔@manaar_ir
✅ "دنیای استکباریِ سرشار از جاهلیت در اشتباه است که خیال می کند ارزش و اعتبار زن به این است که خود را در چشم مردان آرایش کند تا چشمهای هرزه به او نگاه کنند و از او تمتّع گیرند و او را تحسین نمایند."
آیت الله سید علی خامنه ای، ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
🔰 به مناسبت ولادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار می خوانید:
✍ "بانویِ طراز"
💠 سلسله یادداشت های تبیینی درباره شاخصه های زنِ مسلمان در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی
با مَنار همراه باشید.
#عکس_نوشته
#بانویِ_طراز
🆔@manaar_ir
نماز بیذکر و حضور، کالبدی بیروح است که اگر چه نام نماز بر آن، مجاز نیست، لیکن اثر و خاصیت نماز نیز از آن مترتب نیست. از این حقیقت، در آثار دینی با عنوان قبولی نماز سخن رفته است، و چنین آمده است که یک نماز که تو میگزاری تنها هر آنچه با حضور و توجه آورده شده قبول است و بس.
پیام به سومین سمینار نماز،۱۳۷۲/۰۶/۱۶
هر روز ظهر هشتگ #ما_و_نماز را دنبال کنید.
تصویری ویژه از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در جلسه مسئولان ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید #حاج_قاسم_سلیمانی
📆 چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹
#من_ماسک_میزنم
#فرامینِ_رهبری
انقلابِ قَلم
تصویری ویژه از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در جلسه مسئولان ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید #حاج_قا
🔰 شهید سلیمانی هم در زمان حیات و هم با شهادت خود استکبار را شکست داد
🔴 آمران و قاتلان سردار باید انتقام پس دهند.
🔺️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده شهید سلیمانی:
شهید سلیمانی، هم در زمان حیات و هم با شهادت خود استکبار را شکست داد. رئیسجمهور امریکا گفت ۷ تریلیون دلار در منطقه هزینه کردیم اما چیزی به دست نیاوردیم و در نهایت هم مجبور شد در تاریکی شب و برای چند ساعت به یک پایگاه نظامی برود.
همه دنیا اذعان دارند که امریکا به اهداف خود در سوریه و بویژه در عراق نرسیده است. قهرمان این کار بزرگ، سردار سلیمانی است که در زمان حیات او، انجام شد.
دشمن پس از شهادت سردار سلیمانی نیز شکست خورد. تشییع میلیونی و فراموشنشدنی شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در عراق و ایران و مراسمهای بزرگداشت این دو شهید، ژنرالهای جنگ نرم استکبار را متحیر کرد و اولین سیلی سخت به امریکاییها بود.
سیلی سختتر از حمله موشکی به پایگاه امریکایی عینالاسد عبارت است از غلبه نرمافزاری بر هیمنه پوچ استکبار که نیازمند همت جوانان انقلابی و نخبگان مؤمن ما است و همچنین اخراج امریکاییها از منطقه که همت ملتها و سیاستهای مقاومت را میطلبد.
البته این سیلی سخت غیر از انتقام است زیرا آمران و قاتلان سردار سلیمانی باید انتقام پس دهند و این انتقام در هر زمانی که ممکن باشد قطعی است، اگرچه به گفته آن عزیز، کفش پای سلیمانی بر سر قاتل او شرف دارد.
📅 بیانات رهبر انقلاب اسلامی در جلسه ستاد بزرگداشت سالگرد شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی،۹۹/۹/۲۶
#حاج_قاسم_سلیمانی
#ابو_مهدی_المهندس
#انتقام_سخت
انقلابِ قَلم
🔰 شهید سلیمانی هم در زمان حیات و هم با شهادت خود استکبار را شکست داد 🔴 آمران و قاتلان سردار باید ان
🔰 شهید سلیمانی نرمافزار مقاومت و الگوی مبارزه را در میان ملتهای اسلامی رایج کرد
🔺️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده شهید سلیمانی:
شهادت سردار سلیمانی یک حادثه تاریخی بود و آن شهید به قهرمان ملی برای ایرانیان و قهرمان امت اسلامی تبدیل شد. علت آنکه شهید سلیمانی قهرمان ملت ایران شد و قشرهای مختلف مردم -حتی آنهایی که تصور نمیرفت- او را تکریم و به او ابراز احساسات کردند، این بود که شهید سلیمانی تبلور ارزشهای فرهنگی ایران و ایرانی بود.
شجاعت و مقاومت از جمله ویژگیهای بارز شهید سلیمانی بود. شجاعت و روحیه مقاومت از خصلتهای ایرانی است و زبونی و انفعال ضد روحیه ملی است، بنابراین آنهایی که ادعای ملیت میکنند اما زبونی نشان میدهند، دچار تناقض هستند.
درایت، تیزهوشی، فداکاری و نوعدوستی از دیگر ویژگیهای شهید سلیمانی بود. آن شهید والامقام همچنین اهل معنویت، اخلاص و آخرت بود و هیچگاه اهل تظاهر نبود.
این خصلتها و روحیات ایرانی که در شهید سلیمانی تبلور یافته بود و آنها را در کشورهای منطقه بهصورت عملی به نمایش گذاشت، زمینهساز تبدیل شدن آن شهید به قهرمان ملت ایران شد. شهید سلیمانی از طرف دیگر به قهرمان امت اسلامی نیز تبدیل شد زیرا تلاشها، روحیات و شهادت آن عزیز، «اسم رمز برانگیختگی و بسیج مقاومت در دنیای اسلام» است و در هر نقطه جهان اسلام که بنای مقاومت در مقابل استکبار وجود داشته باشد، اسم رمز شان «شهید سلیمانی» است.
شهید سلیمانی نرم افزار مقاومت و الگوی مبارزه را در میان ملتهای اسلامی رایج کرد.
📅 بیانات رهبر انقلاب اسلامی در جلسه ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی،۹۹/۹/۲۶
#نرم_افزار_مقاومت
#قهرمان_امت
انقلابِ قَلم
🔰 شهید سلیمانی نرمافزار مقاومت و الگوی مبارزه را در میان ملتهای اسلامی رایج کرد 🔺️ رهبر انقلاب صب
🔰 برای رفع مشکلات مردم، به دشمن اعتماد نکنید.
دشمنی فقط مخصوص آمریکای ترامپ نیست، اوباما هم به ملت ایران بدی کرد.
🔺 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده شهید سلیمانی:
باید در همه عرصهها از جمله اقتصاد، علم و فناوری و دفاعی قوی شویم چون تا قوی نشویم دشمنان از طمع، تعرض و تجاوز دست بر نخواهند داشت.
توصیه قطعی من این است که به دشمن اعتماد نکنید. برای رفع مشکلات مردم و درست شدن آینده کشور به وعدههای این و آن اعتماد نکنید، زیرا اینها وعدههای خوبان نیست بلکه وعدههای اشرار است، ضمن آنکه دشمنیها را نیز نباید از یاد ببرید.
دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. دشمنیها فقط مخصوص آمریکای ترامپ نیست که با رفتن آن تمام شود، آمریکای اوباما نیز با شما و ملت ایران بدی کرد.
سه کشور اروپایی نیز نهایت بدعملی، لئامت، دورویی و نفاق را از خود نشان دادند.
📅 بیانات رهبر انقلاب اسلامی در جلسه ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی،۹۹/۹/۲۶
#باید_قوی_شویم
انقلابِ قَلم
🔰 برای رفع مشکلات مردم، به دشمن اعتماد نکنید. دشمنی فقط مخصوص آمریکای ترامپ نیست، اوباما هم به ملت
🔺 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده شهید سلیمانی:
کشور ما احتیاج به اتحاد دارد، اتحاد ملت ایران. ملت ایران در خیلی از امور صدایشان صدای واحد است، خواستشان خواست واحد است.
مسئولان نباید این اتحاد و همصدایی مردم را از بین ببرند و ملت را تکهتکه کنند، بلکه باید هر سه قوه بویژه رؤسای آنها با همافزایی و همکاری، اتحاد ملی را روز بهروز تقویت کنند.
اختلافاتی ممکن است وجود داشته باشد، با مذاکره این اختلافات را حل کنید. مگر شما نمیگویید با دنیا مذاکره کنیم؟ خیلی خب، چه طور با دنیا میشود مذاکره کرد، با عنصر داخلی نمیشود مذاکره کرد؟ خب بروید مذاکره کنید حل کنید.
📅 بیانات رهبر انقلاب اسلامی در جلسه ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی،۹۹/۹/۲۶
#اتحاد_ملت_ایران
#مذاکره_داخلی
انقلابِ قَلم
🔰 شهید سلیمانی هم در زمان حیات و هم با شهادت خود استکبار را شکست داد 🔴 آمران و قاتلان سردار باید ان
🛑 قاتل و آمر #شهید_سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند.
#عکس_نوشته
13890618_2645_128k.mp3
904.2K
«اهدنا الصّراط المستقیم»
نکتهای در سوره مبارکهی حمد هست که من مکرّر در جلسات مختلف آن را عرض کردهام. وقتی که انسان به پروردگار عالم عرض میکند «اهدنا الصّراط المستقیم» -ما را به راه راست و صراط مستقیم هدایت کن- بعد این صراط مستقیم را معنا میکند: «صراط الّذین انعمت علیهم»؛ راه کسانی که به آنها نعمت دادی. خدا به خیلیها نعمت داده است؛ به بنی اسرائیل هم نعمت داده است: «یا بنیاسرائیل اذکروا نعمتی الّتی انعمت علیکم». نعمت الهی که مخصوص انبیا و صلحا و شهدا نیست: «فاولئک مع الّذین انعماللَّه علیهم من النّبیّین و الصّدّیقین و الشّهداء و الصّالحین». آنها هم نعمت داده شدهاند؛ اما بنیاسرائیل هم نعمت داده شدهاند.
📆 بیانات در نماز جمعه تهران،۱۳۷۷/۰۲/۱۸
هر روز ۷ صبح،هشتگ #ما_و_قرآن را ببینید.
حقیقت آن است که نماز با نقش عظیم تربیتی، با تأثیر شگرف در ایجاد آرامش و سکینهی قلبی مؤمنان، با دمیدن روح توکل و تقوا و اخلاص در نماز گزار، با ایجاد فضای تقدس و معنویت در پیرامون نمازگزار که موجب دوری او و دیگران از گناه است، و با درسهای معرفتی گوناگون که در الفاظ و اذکار آن نهفته است، بسی بیش از صرفاً یک وظیفهی شخصی، و در واقع دارای نقش کلیدی در ادارهی فرد و جامعه است. تأکیدهای بلیغی که بر گزاردن این واجب شده، و حتی پدر و مادر موظف شدهاند که فرزند خود را از دوران کودکی با آن مأنوس سازند، در میان همهی واجبات دینی بینظیر است؛ و این به خاطر نقش استثنایی نماز در تنظیم انگیزههای روانی فرد و تأمین فضای مساعد برای تحمل بارهای سنگین وظیفه در جامعه است. با توجه به همهی این جهات، بحق باید نماز را برترین اعمال دانست و صلای «حی علی خیرالعمل» را در بانگ نماز، سخنی حکمت آمیز به حساب آورد.
پیام به هفتمین اجلاس سراسری نماز،1376/07/07
هر روز ساعت یازده هشتگ #ما_و_نماز را پیگیری کنید.
💠 "مرحوم فلسفی این سنت غلط را شکست"
صاحب حرفهی مداحی که خود را مفتخر کرده است به اینکه در این راه خدمت و کار کند، اگر بخواهد همهی این خصوصیات را جمع کند، اولاً احتیاج دارد به مطالعه و کار. به قول معروف، بیمایه فطیر است. احتیاج به مطالعه هست، احتیاج به کار هست.
البته مداحهای قدیمی ما مقید بودند حتماً از حفظ بخوانند؛ بد میدانستند که از رو بخوانند. امروز خوشبختانه اینجور نیست. هیچ لازم نیست که حالا مثلاً ساعتها صرف وقت کنند، قصیدهای را، شعری را حتماً حفظ کنند؛ نه، از رو هم بخوانند. منبریها هم همین جورند.
ما در دوران جوانی و نوجوانی هرگز ندیده بودیم که منبری از جیبش کاغذ در بیاورد، حدیث را از رو بخواند؛ این را بد میدانستند. مرحوم آقای فلسفی (رضوان اللَّه علیه) این سنت غلط را شکست؛ از جیبش کاغذ در آورد، روایت را از رو خواند. خب، ایشان واعظ درجهی یک کشور بود.
حالا هم وعاظ یاد گرفتهاند. برای اینکه درست بخوانند، برای اینکه بجا بخوانند، برای اینکه آنچه میخواهند بخوانند، بخوانند، کاغذ را از جیبشان در میآورند، حدیث را میخوانند؛ مطلب را که نوشتهاند، میخوانند؛ شعر را میخوانند؛ این خیلی کار را آسان کرده. مداحی هم همین جور. بنابراین مطالعه کردن، یادداشت کردن، یادداشت داشتن، با حساب و کتاب و مطالعه حرف زدن، شرط اول است.
📅 بیانات در دیدار جمعی از شاعران و ذاکرین اهل بیت(علیهم السلام) 1390/03/03
۲۷ آذرماه سالروز درگذشت خطیب شهیر،مرحوم حجت الاسلام محمد تقی فلسفی
#تقویم_تاریخ
#سنت_شکنی
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
💠 "مرحوم فلسفی این سنت غلط را شکست" صاحب حرفهی مداحی که خود را مفتخر کرده است به اینکه در این راه
«یگانهی اصحاب تبلیغ»/ روایتی تصویری از زندگی حضرت حجتالاسلاموالمسلمین محمدتقی فلسفی
✅ به منبرهای جاندار و ماهرانهاش معروف بود. معروف بود که «دو»تا ندارد؛ «حتى تا همین اواخر که پیرمردی نود ساله شده بود.»
اما مهارت در منبر، همه مناقب فلسفی نیست. سخنانش خطابههای پرشور و بیمحتوا نبود؛ در آن روزگار، «مسألهى زن، جوان، کودک و مسائل روانشناسى» را وارد منبر کرد؛ «آن هم نه به شکل خطابههاى خشک، بلکه با همان قالبى که منبر مىطلبد.»
سیاستش را هم همه دیدند. پانزده خردادش را و امامدوستیاش را.
هنرمند حیرتآوری بود. «حدود چهل سال پیش یکى از دوستان ما که دانشجو بود، به تهران آمده بود و براى من نقل مىکرد و مىگفت رفیقى دارم که هنرمند است. یک روز او را پاى منبر آقاى فلسفى بردم. پس از منبر، او گفت: من بیش از آنچه که به مطلب منبر توجّه کنم، به این توجّه مىکردم که این مرد یک هنرمند تمام عیار است. نگاه کردنش، دست تکان دادنش، تُنِ صدا بالا برود، پایین بیاید، چگونه حرف بزند؛ همهى اینها هنرمندانه بود.»
مجموعه تصاویر «یگانه اصحاب تبلیغ»، روایتی است ناب از قابهای ماندگاری که عکاسان از آن حیات درخشان برداشتهاند. این تصاویر به مناسبت بیست و هفتم آذرماه، سالروز درگذشت آن عالم بزرگوار پیشکش مخاطبان KHAMENEI.IR میشود.
تصاویر بیشتر را اینجا ببینید.
#تقویم_تاریخ
#محمد_تقی_فلسفی
روحانی؛فداکار؛روشنفکر/ مروری بر بیانات رهبرانقلاب درباره شهید مفتح:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=44426
۲۷ آذر سالروز شهادت شهید محمد مفتح گرامی باد.
#شهید_مفتح
#وحدت_حوزه_ودانشگاه
#تقویم_تاریخ
انقلابِ قَلم
روحانی؛فداکار؛روشنفکر/ مروری بر بیانات رهبرانقلاب درباره شهید مفتح: https://farsi.khamenei.ir/speec
✍ پیام به ملت ایران به مناسبت شهادت آقای مفتح (محکومیت ترور)،۲۷ آذر ۱۳۵۸/ ۲۸ محرّم ۱۴۰۰
بسم الله الرحمن الرحیم
إنا للَّه و إنا إلیه راجعون «۱» آن گاه که منطق قرآن، آن است که ما از خداییم و به سوی او میرویم و مسیر اسلام، بر شهادت در راه هدف است، و اولیای خدا- علیهم السلام- شهادت را یکی از دیگری به ارث میبردند، و جوانان متعهد ما برای نیل شهادت در راه خدا درخواست دعا میکرده و میکنند، بدخواهان ما که از همه جا وامانده دست به ترور وحشیانه میزنند، ما را از چه میترسانند؟ امریکا خود را دلخوش میکند که با ایجاد رعب در دل ملت- که سربازان قرآنند- میتواند وقفهای در مسیر حق و عقبگردی از جهاد مقدس در راه خدا ایجاد کند؛ غافل از اینکه ترس از مرگ برای کسانی است که دنیا را مقرّ خود قرار داده و از قرارگاه ابدی و جوار رحمت ایزدی بیخبرند. اینان از کوردلی، صحنههای شورانگیز ملت عزیز و شجاع ما را در هر شهادتی، پس از شهادتی که در پیش چشمان خیره آنان منعکس است نمیبینند. صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لا یَعْقِلُونَ «۲» اینان میبینند که هزار و سیصد سال بیشتر از صحنه حماسهآفرین کربلا میگذرد و هنوز خون شهیدان ما در جوش و ملت عزیز ما در حماسه و خروش است. جناب حجت الاسلام دانشمند محترم آقای مفتح و دو نفر پاسداران عزیز اسلام- رحمة الله علیهم- به فیض شهادت رسیدند و به بارگاه ابدیت بار یافتند، و در دل ملت و جوانان آگاه ما حماسه آفریدند و آتش نهضت اسلامی را افروختهتر و جنبش قیام ملت را متحرک تر کردند. خدایشان در جوار رحمت واسعه خود بپذیرد و از نور عظمت خود بهره دهد. امید بود از دانش استاد محترم و از زبان و علم او بهرهها برای اسلام و پیشرفت نهضت برداشته شود؛ و امید است از شهادت امثال ایشان بهرهها برداریم. من شهادت را بر این مردان برومند اسلام، تبریک و به بازماندگان آنان و ملت اسلام تسلیت میدهم. سلام بر شهیدان راه حق.
روح الله الموسوی الخمینی
📚جلد ۱۱ صحیفه امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)، از صفحه ۳۲۰ تا صفحه ۳۲۱
(۱) - بخشی از آیه ۱۵۶ سوره بقره:« همه از خداییم و به سوی او بازمیگردیم»
(۲) - سوره بقره، آیه ۱۷۱:« وَ مَثَلُ الَّذینَ کَفَرُوا کَمَثَلِ الَّذی یَنْعِقُ بِما لا یَسْمَعُ إلّا دُعاءً وَ نِداءً صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لا یَعْقِلُونَ» و مثل کافران در شنیدن سخن انبیا و درک نکردن معنای آن، چون حیوانی است که آوازش کنند، از آن آواز معنایی درک نکرده، جز صدایی نشنود، و کفار هم از شنیدن و گفتن و دیدن حق، کر و لال و کورند، زیرا عقل خود را در کار نمیبندند.
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/09/27/1
#شهید_مفتح
#وحدت_حوزه_ودانشگاه
انقلابِ قَلم
✍ پیام به ملت ایران به مناسبت شهادت آقای مفتح (محکومیت ترور)،۲۷ آذر ۱۳۵۸/ ۲۸ محرّم ۱۴۰۰ بسم الله ال
📋 مفتح؛ درخشش استدلال بر دامن اجتماع
✍ زهرا نجاتی، طلبه و مبلغه حوزه علمیه
اتحاد و انسجام بین حوزه و دانشگاه ازجمله رویشهای مبارک انقلاب اسلامی است. دو پایگاه و مرجعِ علمی جامعه که بهمثابه محل پرورش استعدادها و تولید راهبردهای مختلف جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود.
پدیده وحدتِ این دو نهاد در مقابل بخشی از خیانت نظام طاغوت، یعنی جهتدهی عجیبِ ضد دینی در دانشگاهها شکل گرفت. بهنحویکه خروجی تحصیل در دانشگاه عضویت رسمی در گروهکهای مارکسیستی و کمونیستی یا لااقل ایجاد تشکیک در ذهنیت جوانان بود.
حضرت آیتالله خامنهای فضای دانشگاه الهیات آن روز را اینگونه به تصویر میکشند: «بیانات ایشان (شهید مفتح) در خطبههای نماز جمعه بسیار بابرکت بود. هم ازنظر رشد و اشاعهٔ تفکرات اسلامی عمیق و جدید، هم ازلحاظ مقابلهٔ با امواج خنثیسازی حرکت دانشکده الهیات، در خود این دانشکده یک امواج ضد اسلامی وجود داشت. شاید بهعمد مراکز فکری ضد اسلامی در اینجا کاشته شده بود، برای اینکه از داخل خود دانشکده الهیات که دانشکدهای برای ساختن عالم ضد الهی یا لااقل کماعتقاد به الهیات بیرون بیاید، این کارشده بود. بنده همان وقت هم باور نمیکردم که حضور بعضی از اساتیدی که جزو پایگاههای الحاد، ازلحاظ فکری شمرده میشدند در دانشکده الهیات یکچیز تصادفی باشد. به نظر من یکچیز تعمدی میآمد؛ و اینیک واقعیتی بود که آن روز وجود داشت.» ۲۶/۸/۶۸
شهید بزرگوار آیتالله دکتر مفتح در کنار یارانش شهید مطهری، شهید باهنر و شهید بهشتی، جزو معدود روحانیونی بود که اوایل انقلاب، از طریق ارتباط با دانشجویان و جوانان، توانستند حلقه وصلی بین حوزه و دانشگاه بسازد. او با گفتار جذاب علمی و سبک خودش در مناظره و گفتگوهای مستدل، پنجه بر موهومات علمی، دانشجویان میکشید و حقیقت را از میان خرقههای پوسیده باطل، بیرون میآورد و به جوانان عرضه میکرد.
آیت الله سید علی خامنه ای ایشان را اینگونه توصیف میکنند: «مرحوم شهید مفتّح علاوه بر اینکه یک روحانی برجسته و فداکار و روشنفکر و آشنای به نیاز زمان بود، خصوصیتی داشت که در تعداد معدودی از فضلای آن زمان دیده میشد. و آن، قدرت ارتباطگیری با نسل جوان و دانشجویان و کسانی بود که مایل بودند پیام دین را با زبان روز از یک روحانی و یک عالم به دین بشنوند»
رهبری عزیز، در تجلیل از این شخصیت، و نامگذاری این هفته از تصادفی نبودن این همزمانی میان شهادت ایشان و روز وحدت حوزه و دانشگاه یاد میکنند و شهادت را اجر این بزرگمرد میدانند.
گویا در آن زمان، بیش از اکنون، حضور طلاب مسلط به علوم، در میان دانشجویان ضرورت داشت. وحدتِ حوزه و دانشگاه روزنهای بود که هرچند مبارک، اما به نتیجهای که باید نرسید. بهگونهای که رهبری در همان سالهای آغاز این حرکت، از درخشان نبودن ثمرات آن، گله میکردند.
هم چنانکه هنوز هم باوجود ورود دانشجویان به حوزه و بالعکس، نتایج چندان چشمگیری حاصل نشده است.
به نظر میرسد با توجه به تأکیدات رهبری، بر اصل این حرکت، باید ریشههای این مشکلات را در ساختارهای حوزه دانشگاه که هردو، به جِد موردنقد رهبری بودهاند، جستجو کرد.
اتفاقی که اگر بهدرستی رخ دهد، روزبهروز شاهد گرهگشاییهای بزرگتر علمی و اجتماعی توسط این دو نهاد ارزشمند، خواهیم بود.
#یادداشت
#شهید_مفتح
#وحدت_حوزه_ودانشگاه
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
📋 مفتح؛ درخشش استدلال بر دامن اجتماع ✍ زهرا نجاتی، طلبه و مبلغه حوزه علمیه اتحاد و انسجام بین حوزه
امید بود از زبان و علم او بهرهها برده شود
امید بود از دانش استاد محترم و از زبان و علم او بهرهها برای اسلام و پیشرفت نهضت برداشته شود؛ و امید است از شهادت امثال ایشان بهرهها برداریم. من شهادت را بر این مردان برومند اسلام، تبریک و به بازماندگان آنان و ملت اسلام تسلیت میدهم. ۲۷ آذر ۱۳۵۸
کنا نامل ان تتم الاستفاده من معرفه الاستاذ المحترم ومن لسانه وعلمه فی طریق الإسلام ودفع عجله الثوره؛ ونامل ان نستفید من شهاده امثال هولاء. ابارک لرجال الإسلام الابطال هولاء استشهادهم، واقدم فی الوقت نفسه تعازیَّ لذویهم وشعب الإسلام. ۲۸ محرّم ۱۴۰۰
It was our greatest desire to make use of his knowledge for the enhancement of Islam and of our Islamic movement. We hope, as well, to benefit from the martyrdom of others. I congratulate these brave men for their martyrdom and send my condolences to those who survive them and their relatives and the Muslim nations of the world. December 18, 1979
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/09/27/1#quote22858
#وحدت_حوزه_ودانشگاه
#شهید_مفتح