سوال جالب خبر نگار از امام خمینی:
یک سوالِ شاید کمی شخصی دارم که مطرح کنم؛ چه شخصیت یا شخصیتهایی- در تاریخ اسلامی یا غیر اسلامی- غیر از رسول اکرم (ص) و امام علی (ع) شما را تحت تاثیر قرار داده است و روی شما موثر بوده است؟ و چه کتابهایی- بجز قرآن- در شما اثر گذاشته است؟]
- من نمیتوانم به این سوال الآن جواب بدهم. احتیاج به تامل دارد. کتابهای زیادی ما داریم؛ شاید بتوان گفت در فلسفه: #ملا_صدرا، از کتب اخبار: کافی، از فقه: جواهر. علوم اسلامی ما خیلی غنی هستند؛ خیلی کتب داریم. نمیتوانم برای شما احصا کنم.
امام خمینی (ره)؛ 02 دی 1357
__
#امام_خمینی
#فلسفه
__
@howzeh_enghlab
#امام_خامنه_ای
_
پیغمبر اکرم پیش خدای متعال التماس میکند، تضرّع میکند که «اَللّهُمَّ اهدِ قَومی»؛ قومش همانهایی بودند که او را میزدند، او را طرد میکردند، او را تهدید به قتل میکردند، اینهمه بر او زحمت وارد میآوردند، او پیش خدای متعال التماس میکند که خدایا، اینها را نجات بده، اینها را شفا بده، اینها را هدایت کن!
__
#سیره_نبوی
#خط_امام
_
☫ @howzeh_enghlab
کدام فقر افتخار دارد...الفقر فخری...
💠 #فقر، حایل و #مانع بسیاری از موفقیت های #استعداد_انسانی است. مردم فقیر و طبقات محروم نه فقط از این رنج می برند که از لحاظ گذران زندگی دچار #محرومیت_بالفعل هستند، بلکه محرومیت بزرگ تر آنها این است که چقدر #استعداد در میان قشرهای محروم و مستمند از بین می رود.
💠 #فقر برای جامعه بلای بزرگی است. فقری که نبیّ اکرم آن را #مدح کرده اند و فرموده اند:((الفقر فخری)) این است که یک نفر به #انتخاب خود، زندگی اش را #فقیرانه کند؛ به خصوص اگر مسئول و کلید دار و امانت دار مسئولیتی باشد؛ چه مسئولیت مالی، چه مسئولیت سیاسی، چه مسئولیت قانونی. اگر کسی به انتخابِ خود زندگی فقیرانه را انتخاب کند، برای او #افتخار است؛ یعنی همان چیزی که امیرالمومنین علیه الصلاه والسلام داشت.
💠 ما اگر یک روز هم قدری به خود سخت بگیریم، در دلمان خیلی احساس #غرور می کنیم، در حالی که بیست سال، سی سال، پنجاه سال این گونه زندگی کردن هم اگر درست بفهمیم و فکرمان را به کار بیندازیم، یک دوره ی #گذر است. مگر همه ی زندگی دنیا چقدر است؟ این احساس، گوهر تابناکی است که اگر در هر وجودی پیدا شود، خیلی با ارزش است.
💠 اینکه انسان از مال طیّب و طاهر خود، #خمس داده و #زکات داده و #صدقه در وقت خود داده، #استفاده_شخصی نکند و آن را وقف کند و در اختیار فقرا و مردم بگذارد، افتخار بزرگی است و مصداق((الفقر فخری)) است.
💠 فقری که در جامعه وجود دارد، جزو #سیاهترین و نامطلوب ترین چیزهاست. مردم محرومی در جامعه باشند و نتوانند زندگی خود را اداره و از مواهب زندگی استفاده کنند. مرد همه ی وقت خود را _ اگر کار پیدا کرد_ برای این صرف کند که نان بخور و نمیری برای خود و خانواده اش فراهم کند. #رسیدگی به اینها خیلی با ارزش است. این وظیفه ی سنگینی است که شما برعهده دارید.
📍صهبای اردوی جهادی/صص۷۰ و ۷۱
#امام_خامنه_ای
#فقر
#فقر_انتخابی
#فقر_نامطلوب
#جهاد
@howzeh_enghlab
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
🔸خوب حرف زدن دلیل بر خوب درس خواندن نیست! 🔹برای اینکه افکارتان اثر گذار باشد باید با سواد باشید! 🔸با
جا داره گاهی در کانال #فقاهت آقای #اکبر_نژاد از این حرف های حضرت آقا هم دیده بشه تا تهمت #تفسیر_به_رای حرف های آقا بهشون نزنن...
🔸پرداخت هزینه سفر زیارتی دیگران بهتر است یا تولید ثروت..؟
🔹پاسخ جالب رهبر انقلاب
___
#امام_خامنه_ای
#اصلاح_دینی
#تکلیف
__
☫ @howzeh_enghlab
علت پیشرفت مجامع غربی وجود اخلاق پسندیده در میان مردم آن است، نه صرفا قانون گذاری خوب..!
__
#علامه_طباطبایی
#تمدن
#اخلاق
#غرب
#پیشرفت
#نهاد
__
☫ @howzeh_enghlab
هدایت شده از عقل بی آرام (تاملات پراکنده امین اسدپور)
✅ روز پنج شنبه جلسه #هیئت_تحریریه_والعصر با
🔰 حجت الاسلام استاد امین اسدپور
💢 به مناسبت #بزرگداشت_علامه_طباطبایی برگزار شد.
@valasr_103
فیلم کامل این گفت و گو را از لینک زیر ببینید:
https://www.aparat.com/v/5XCTe/%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA_%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85_%D8%B7%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DB%8C_%28%D8%B1%D9%87%29
https://eitaa.com/amin_asadpour
امیدواری بسیار خوب است،حتی امروزه در شعار معروف (زندگانی امید و حرکت است برای ما بسیار اهمیت دارد) ولی این امید بمنزله روغن موتور است که بدون نیروی محرک و راننده به پشیزی نمی ارزد..
علامه جعفری. شرح مثنوی ج۱ص۲۶
#تدبیروامید
#کابینه_بی_وزیر
_
☫ @howzeh_enghlab
بازخوانی عتاب رهبر انقلاب به مسئولان دولت سازندگی
⚠️آقایان! مگر مردم کورند؟/ نمیشود ما در زندگی مادّی مثل حیوان بچریم و بغلتیم و بخواهیم مردم به ما به شکل یک اسوه نگاه کنند؛ مردمی که خیلیشان از اولیات زندگی محرومند/ چون آنها فقط ریششان تراشیده بود، ولی ما ریشمان را گذاشتهایم، همین کافی است!؟/ مخارج دولت برای تغییر دکوراسیون و ماشین جدید جرم و خطاست/ آن وقتی که آقایان امکانات شخصی دارند، حق ندارند از امکانات دولتی استفاده بکنند
🔹اگر ما دنبال مسایل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملات و تشریفاتمان رفتیم، در خرج کردن بیتالمال هیچ حدی برای خودمان قایل نشدیم - مگر حدی که دردسر قضایی درست بکند! - و هرچه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی میماند؟ مگر مردم کورند؟ ایرانیان همیشه جزو هوشیارترین ملتها بودهاند؛ امروز هم به برکت انقلاب از هوشیارترینهایند؛ از هوشیارها هم هوشیارترند. آقایان! مگر مردم نمیبینند که ما چگونه زندگی میکنیم؟
🔹برادران! من و شما داریم از آن ذخیره میخوریم؛ فراموش نکنید، آن را مردم دیدند. نمیشود ما در زندگی مادّی مثل حیوان بچریم و بغلتیم و بخواهیم مردم به ما به شکل یک اسوه نگاه کنند؛ مردمی که خیلیشان از اولیات زندگی محرومند.
🔹من و شما همان طلبه یا معلم پیش از انقلابیم. یکی از شماها معلم بود، یکی دانشجو بود، یکی طلبه بود، یکی منبری بود، همهمان اینطور بودیم؛ اما حالا مثل عروسی اشراف عروسی بگیریم، مثل خانهی اشراف خانه درست کنیم، مثل حرکت اشراف در خیابانها حرکت کنیم! اشراف مگر چگونه بودند؟ چون آنها فقط ریششان تراشیده بود، ولی ما ریشمان را گذاشتهایم، همین کافی است!؟ نه، ما هم مترفین میشویم. والله در جامعهی اسلامی هم ممکن است مترف به وجود بیاید. از آیهی شریفهی «واذا اردنا ان نهلک قریة امرنا مترفیها ففسقوا فیها» بترسیم. تُرف، فسق هم دنبال خودش میآورد.
🔹اگر مبلغی از مخارج دولت، عبارت از تغییر دکوراسیون اتاق مدیر کل و معاون وزیر و وزیر و فلان مسؤول قضایی و فلان مسؤول در بخشهای گوناگون دیگر باشد، این جرم و خطاست. اگر یکی از مخارج دولت این باشد که فلان تعداد ماشین جدید بیاوریم و بین دستگاهها تقسیم بکنیم، ما حق نداریم این را جزو مخارج دولت حساب کنیم و به حساب آن از سوبسید مردم بزنیم. نه، این خلاف است. برای این کارها حد بگذارید. دستگاهها باید بخشنامه کنند و در مورد این تغییر دکوراسیونها و تغییر خانهها و خرجهای اضافی حدی معین بکنند.
🔹گاهی از جاهایی گزارشهای نومیدکنندهیی میرسد و در برخی موارد انسان واقعاً عرق شرم بر پیشانیش مینشیند؛ رعایت کنید. سؤال میکنیم که چرا ماشین لوکس و نو و مدل بالا؟ میگویند که اشکال امنیتی داریم! چه اشکال امنیتی!؟ آقایان مسؤول در شورای امنیت کشور یا جاهای دیگر، بنشینند معین کنند و مسأله را در جایی ببُرند؛ من هم اگر باید دخالت کنم، بگویید در جایی دخالت کنم. این چه وضعی است که همینطور بیحساب و کتاب جلوی هر وزارتخانه و ادارهیی، دهها ماشین به رنگهای گوناگون متعلق به مسؤولانِ آنجا به چشم میخورد!؟ چه کسی چنین چیزی را گفته است؟
🔹گزارش آمده که روحانی عقیدتی، سیاسی در یکی از دستگاهها، خودش ماشین دارد، ولی ماشین دولتی سوار میشود! من نوشتم که حق ندارد این کار را بکند. برای من جواب آمد که این کار رویه است و همه میکنند! این آقا خودش یک ماشین دارد، که برای خودش لازم است؛ یکی هم خانمش دارد و نمیشود که خانمش از این ماشین استفادهکند! عجب! این چه حرفی است؟
🔹من الان اعلام میکنم و قبلاً هم نوشتم و این را گفتم که آن وقتی که آقایان امکانات شخصی دارند، حق ندارند از امکانات دولتی استفاده بکنند. اگر ماشین دارید، آن را سوار شوید و به وزارتخانه و محل کارتان بیایید؛ ماشین دولتی یعنی چه؟ والله اگر من از طرف مردم مورد ملامت قرار نمیگرفتم که مرتب ملاحظهی جهات امنیتی را توصیه میکنند، بنده با ماشین پیکان بیرون میآمدم.
🔹به حد ضرورت اکتفا کنید و اندازه نگه دارید. مردم رودربایستی ندارند؛ خدا هم با کسی رودربایستی ندارد.
🔹البته بسیاری هم هستند که دندان این چیزها را کشیدهاند و دور انداختهاند و به زندگی ساده ساختهاند و وسوسهها اینها را به طرف خودش نکشانده است. من اینها را در میان مسؤولانمان - معممان و غیرمعممان - میشناسم؛ کم هم نیستند. اینی که من عرض میکنم، جمع و اقلیتی هستند؛ اکثریتی نیستند. واقعاً جمع قابل توجهی هستند که به این چیزها بیاعتنایند و همانطوری که قبل از انقلاب و اول انقلاب زندگی میکردند، همانگونه زندگی میکنند؛ این درست است. پس، محبت و اعتماد مردم، از راه بیان صادقانه و صحیح واقعیتها حاصل میشود.
۱۳۷۰/۰۵/۲۳
_
#امام_خامنه_ای
_
@howzeh_enghlab