فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❎ مستند جنگ ارزی تایلند
❇️ حکایتی از بحران اقتصادی شرق آسیا ♦️در اواخر دهه ۹۰ میلادی (۱۹۹۷)
فروپاشی اقتصاد تایلند در اثر پذیرش دستورالعمل های صندوق بین المللی پول، ورود شوک ارزی و مالی سازی اقتصاد و البته مداخلات جورج سوروس
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
⁉️ پارادوکس حمایت از حفظ ارزش پول ملی و افزایش نرخ ارز در گزارش مرکز پژوهش های مجلس
✅ در گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده است که پذیرش حفظ ارزش پول ملی مستلزم تثبیت نرخ ارز نیست.
❎ بنا به تعریف، کاهش ارزش پول ملی(devaluation) به معنای کاهش ارزش آن نسبت به پول های خارجی است. وقتی دلار گران میشود، یعنی ریال ضعیف میشود.
❇️ افزایش نرخ اسمی ارز (گران کردن دلار) چیزی جز کاهش ارزش پول ملی(ریال یا تومان) نیست. ما با گران کردن دلار قدرت خرید ریال را کاهش دادیم.
✳️ بیان دقیق نویسنده مرکز پژوهش های مجلس این است که کاهش ارزش پول ملی، مفید و مطلوب است چون مثلاً موجب افزایش صادرات و کاهش واردات می شود، ادعایی که شواهد اقتصاد ایران آن را تایید نمیکند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
👈🏼 تاملی در باب نظام اقتصادی ایران
📌مناظره
🔶دکتر مسعود درخشان؛ استاد تمام اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و
🔷دکتر موسی غنی نژاد؛ هیات علمی دانشگاه صنعت نفت و رییس مرکز تحقیقات اقتصادی روزنامه دنیای اقتصاد
📺 برنامه زنده #جهانآرا
✅ امشب؛ دوشنبه 4 اردیبهشت 22:00
تکرار فردا 14:30
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✳️ و اینک اقتصاد اسلامی در برابر اقتصاد لیبرال
✳️ مناظره دیشب دکتر #درخشان و #غنینژاد، این سوال قدیمی را بازطرح کرد که حرف حساب اقتصاد اسلامی چیست و نقطه محوری تمایز آن از سرمایه داری و سوسیالیسم کدامست؟
✳️ پاسخ در مبانی فلسفی الهی آن نهفته است، اقتصاد اسلامی یک اقتصاد الهی است که میگوید امور اقتصادی باید بر اساس فرامین الهی نه عقلانیت محدود بشر اداره شود، عواید اقتصادی باید عادلانه و متوازن توزیع شود نه بر اساس نظم کور بازار آزاد،
✅ در اقتصاد الهی، اقتصاد ابزاری برای تکاثر سرمایه و تفاخر بدان نیست(الهیکم التکاثر حتی زرتم المقابر)، بلکه ابزاری برای کمک به تکامل و کوثری شدن انسان است، انسانی که نماز می خواند و در راه خدا انفاق میکند(فصل لریک و انحر)
✅ اقتصاد لیبرال در تدبیر امور اقتصادی جامعه خدا را کنار میگذارد (خدای ساعتساز) و تدبیر را به نظم خودجوش بازار می سپارد، نظم رقابتی خیالی که دچار شکست میشود و توزیع منافع در آن به شدت ناعادلانه و نامتوازن است، مشکلی که حتی مداخله سوسیالیستی دولت نیز نمیتواند آن را حل کند.
✅ اقتصاد اسلامی خلق پول از هیچ را آکل مال به باطل و رباخواری را حرام می داند و دنبال نظم اقتصادی است که طبقه محروم زیر چرخ دندههای کارخانه سرمایه دار له نشود.
❇️ ما هنوز در جنگ فکری ترسیم مرزهای اقتصاد اسلامی و مکاتب رقیب قرار داریم، باید نسخه های عملیاتی آن برای تدبیر امور اقتصادی را استخراج و طراحی کنیم، راهی دراز در پیش است و تلاش فکری زیادی نیاز است، ما به #شهید_صدر های زیادی نیاز داریم که خطوط مرزی اقتصاد ما را ترسیم کنند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❇️ پارادوکس آزادی در لیبرالسم اقتصادی
❎ دکتر غنی نژاد در مناظره با دکتر درخشان، آزادی را تقدیس کرد و به عرش برد، ولی سوال، آزادی از چه چیزی مطلوب است ؟
❇️آمارتیا سن یکی از فیلسوفان اقتصادی معاصر تلاش می کند در کتاب توسعه به مثابه آزادی (development as freedom) بین عقل و میل آشتی برقرار کند. وی میگوید توسعه یعنی افراد آزاد باشند که راهی که بر آن دلیل دارند را دنبال کنند.
❇️ تحلیل او وظیفه گرایانه کانتی است و تلاش کرده بین عقل گرایی و لیبرالیسم آشتی برقرار کند. او به شدت مطلوبیت گرایی غالب در اقتصاد را نقد می کند و از انسان اقتصادی آن با عنوان عاقل دیوانه (rational fool) یاد میکند
✳️ ولی تلاش سن با رویکرد غالب در اقتصاد که اقتصاد و توسعه را میل-محور تعریف می کنند متفاوت است. علاوه بر اینکه تلاش سن هم به خاطر رویکرد الحادی اش به نتیجه نمی رسد و در نهایت او هم به امیال انسان تن می دهد. باز هم آزادی یعنی تبعیت از امیال نفسانی.
❇️عقبه اقتصاد متعارف به رویکرد میل محور امثال هیوم و سپس بنتام بر میگردد که بر اساس آن کاری درست است که امیال و لذت انسان را بیشینه کند، در این قضاوت جایی برای خدا و جهانبینی الهی وجود ندارد، دلیل هم در چارچوب تنگ مادیگرایی اسیر می شود.
❇️ در چارچوب تفکر اقتصاد لیبرالی، آزادی در نهایت به ورطه آزادی امیال می غلطد، در حالی که در رویکرد اسلامی آزادی واقعی یعنی رهایی از هوا و هوس و تبعیت از فطرت الهی، در این چارچوب بالاترین آزادی میشود آزادی معنوی (رک به مباحث شهید صدر و مطهری در مورد آزادی واقعی و معنوی)
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 *هزینه بالای سود سپردههای کلان بانکی برای کشور
🔹محمدرضا یزدیزاده کارشناس اقتصادی، با اشاره به حجم بالای سپردههای اشخاص حقوقی و تمایل آنها به دریافت سود سپرده به جای کسب درآمد از طریق فعالیت اقتصادی مولد گفت: صاحبان این سپردهها عملا در بانک سپردهگذاری نکردهاند، زیرا علاوه بر دریافت سود، چندین برابر مبلغ سپرده وام میگیرند و طبق برآوردها حدود ۴۰ ه.م.ت به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی از درآمدهای دولت کم میکنند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✅ قوانین اقتصادی وضع میشوند نه کشف
❎ دکتر #غنی_نژاد در مناظره با دکتر #درخشان میگفت ما قوانین را کشف میکنیم، قاعدتاً هم منظورش قواعدی است که بر افراد حاکم است.
❇️ ایشان بین قوانین عینی و قوانین وضعی خلط کردهاند. قانون تقاضا یک قانون عینی است که از رفتار انسانها کشف میشود، ولی قانون مالیاتی قاعدهای است که برای تنظیم رفتار وضع میشود.
✅ قوانین عینی شدیداً تحت تأثیر قوانین وضعی قرار دارند، حتی قانون تقاضا متاثر از این است که شما چه قواعدی بر بازار حاکم کنید.
❎ بله دکتر غنی نژاد تحت تاثیر اندیشه اقتصاد لیبرالی محض است که از قانون طبیعی (natural law) و نظم طبیعی (natural order) حمایت میکند که بر اساس آن هر نظم فاقد مداخلهای مطلوب است حتی اگر به بیعدالتی و استثمار محرومان بینجامد، که البته از نظر ایشان محصول نظم به اصطلاح خودجوش بازار عین عدالت است. در واقع حرف آنها این است که نباید مداخله کرد و همان نظم بازاری را پذیرفت، یعنی نباید قانون تنظیمی وضع کرد.
✅ همین امر اختلاف دیدگاه امثال ایشان با اقتصادهای الهی از جمله اقتصاد اسلامی است، قوانین اقتصادی مطلوب قوانینی نیستند که از نظم کور بازاری حاصل میشوند، بلکه قواعدی میباشند که وضع میکنیم تا نظم بازار را در راستای عدالت اقتصادی تنظیم کنیم، در صدر این قواعد، قوانینی است که خداوند متعال وضع کرده است مانند قانون ممنوعیت ربا، منع خوردن به ناحق مال مردم و ...
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در ژاپن رد شدن از خط عابر به این صورت است که پا را بروی دایره عبور قرار میدهند و سپس رانندگان از سرعت خود کاسته و توقف میکنند و فرد به راحتی عبور میکند.
❎جنگ آمریکا با ما برای حفظ حاکمیت دلار است نه تسخیر لانه جاسوسی
✳️ دکتر #غنی نژاد در مناظره با دکتر #درخشان وانمود کرد که ریشه دشمنی آمریکا با ما تسخیر لانه جاسوسی بوده است
❇️ این برداشتی بسیار سطحی از اقتصاد بینالملل است
✳️ آمریکا با ما و امثال ما در دنیا می جنگد چون منافعش را به خطر انداختیم،چون جهان روایی دلار به مثابه ابزار چپاول جهان به خطر افتاده است.
✅داستان از کنفرانس برتون وودز بعد از جنگ جهانی دوم آغاز می شود که در آن آمریکا علیرغم مخالفتهای جان مینارد کینز دلا را جهانروا کرد
👈 با این اقدام «نظام پرداخت دلار» در تمام دنیا جاری شد و بانک مرکزی آمریکا چند دستاورد مهم کسب کرد:
🔸١) امکان رصد نقل و انتقال پول و در نتیجه تجارت بینالمللی کشورها و در صورت لزوم محدود کردن آن!
🔸٢) توان مسدود کردن داراییهای کشورها!
🔸٣) #صدور_تورم به سایر کشورها با انتشار #دلار_بدون_پشتوانه.
👈 در صدور کالا از چین به روسیه، تاجر چینی روبل روسیه را قبول ندارد و یوآن چین یا دلار آمریکا را میپذیرد؛ از سوی دیگر تاجر روس، یوآن در اختیار ندارد و ناچار است به دلار معامله کند. دولت روسیه به فراخور میزان واردات کشورش همواره به مقدار قابل توجهی «دلار مبادلاتی» نیاز دارد؛ اما آمریکا این دلارها را مجانی در اختیار کشورها قرار نمیدهد، بلکه در ازای آن کالا یا خدمات وارد میکند. آمریکا با این حربه علاوه بر مبادلات داخلی، به اندازهی کل مبادلات بینالمللی برای دلار تقاضا بهوجود میآورد، که این به معنای ورود بدون زحمت همین اندازه ثروت به این کشور است.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✅ اصول اقتصادی قانون اساسی محصول اندیشههای ضدسوسیالیستی شهید صدر
✳️در مناظره اخیر، دکتر #غنینژاد، اصول اقتصادی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را به چپها و سوسیالیستها نسبت داد؛ این در حالی است که این اصول متاثر از اندیشه های شهید صدر پدر اقتصاد اسلامی است که پیش از تدوین قانون اساسی در کتاب الاسلام یقود الحیات منتشر شد.
✳️ عنوان نوشته شهید صدر در این کتاب «لمحة فقهیة تمهیدیة عن مشروع دستور الجمهوریة الإسلامیة فی ایران» رهیافت فقهی مقدماتی نسبت به قانون اساسی جمهوری اسلامی در ایران است. این متن نامهای است که شهید سید محمد باقر صدر در پاسخ به درخواست تعدادی از علمای لبنان و در توضیح و تبیین اندیشه فقهی خود نسبت به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نگاشته است.
❇️ این متن در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۵۷ یعنی در بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی نوشته شده است.
✳️طرح پيشنهادي قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران توسط آیتالله سيد محمود هاشمي شاهرودي كه رابط وی و امام خميني بود، به محضر ايشان تقديم شد. شباهت مبنايي رساله شهید صدر برای قانون اساسی ایران با پيشنويس ارائه شده از سوي شهيد بهشتي در مجلس خبرگان قانون اساسي و قانون اساسي مصوّب، نشان از تأثير مهم و حياتي آن دارد.
✳️ باید توجه داشت که شهید صدر پیش از آن کتاب اقتصادنا را نوشت که عمده آن رد اندیشه های اقتصادی سوسیالیستی و مارکسیستی است. در آن زمان عراق به شدت در معرض هجوم سوسیالیسم بود، و ایشان با نگارش این کتاب در مقابل آن قد علم کرد،و اندیشه های اصیل اقتصاد اسلامی را تبیین کرد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❇️ اندیشه اقتصادی امام و رهبری
✅ دکتر #غنی نژاد در مناظره اخیر عنوان کردند امام و رهبری چون متخصص اقتصادی نیستند، نباید به حرفشان استناد کرد.
✳️ امام و مقام معظم رهبری به عنوان دو اسلام شناس اقدام به کشف خطوط کلی اسلام نسبت به تدبیر اقتصاد جامعه اسلامی کردند، و تحلیلی علمی و بدیع نسبت به اقتصاد سیاسی بینالملل دارند. ایشان با ایده های ابداعی خود نظم اقتصادی بینالملل را به نفع کشورهای محروم بر هم زده اند
❇️ایشان دیدگاهی علمی نسبت به پیشرفت اقتصادی در چارچوب پارادایم اقتصاد اسلامی دارند
❇️ امام مشابه تحلیلی که ساختارگرایانی مثل پربیش در زمینه دلایل عدم توسعه دارند، تحلیل عمیقی از نقش استعمار در عقبماندگی کشورهای اسلامی دارند.
❇️ رهبری تحلیل علمی دقیقی از شکنندگی اقتصاد ایران در فضای اقتصاد بینالملل دارند، و در تراز نظریه پردازان تاب اوری اقتصادی، نظریه و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ارایه میدهند، ایشان ایده حذف دلار از اقتصاد بینالملل را بیان کردند. ایشان مشابه نظریه پردازانی همچون فردریک لیست و چانگ، الگوی اقتصاد ملی گرایی ارزشی در حمایت از تولید داخلی را طرح کردند
✳️ امام و رهبری متخصصان اسلامشناسی هستند که همانند شهید صدر به گسترش اندیشه اقتصاد اسلامی کمک کردند،هم تحلیل علمی ارایه دادند و هم سیاست اقتصادی بر اساس خطوط کلی اقتصاد اسلامی برآمده از وحی، پیشنهاد دادند.
✳️ مشارکت ایشان هم در سطح تبیین ارزشهای محوری در اقتصاد اسلامی مانند عدالت اقتصادی است، هم در تبیین علمی در چارچوب پارادایم اقتصاد اسلامی و هم تجویز نسخه برای حل مشکلات اقتصادی
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✨نرخ ارز بازار غیررسمی؛ موتور اصلی تورم در اقتصاد ایران
📝 یادداشت مهم دکتر محمدجواد ایروانی؛ استاد دانشگاه تهران و وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی
🔹هم تحلیل کمی سریهای زمانی متغیرهای اقتصادی و هم تحلیلهای ناظر به محیط واقعی اقتصاد حاکی از این است که متغیر نرخ ارز غیررسمی بیشترین اثر را بر افزایش نرخ تورم داشته و جالب است که هرچه زمان گذشته ضریب همبستگی و ضریب تعیین نرخ ارز غیررسمی و تورم بیشتر و بیشتر شده و با مشاهده و تحلیل روند تغییرات نرخ ارز میتوان تغییرات متغیر نرخ تورم را پیشبینی کرد.
🔸برخی متاثر از دیدگاههای متعارف، تورم اقتصاد ایران را صرفا ناشی از کشش تقاضا (Demand-Pull) دانسته و نقدینگی را عامل اصلی بروز تورم در اقتصاد ایران معرفی و صرفا کنترل نقدینگی را بهعنوان راهحل مهار تورم اعلام میکنند. این درحالی است که نسبت نقدینگی به GDP در ایران 75 درصد است که از پایینترین نسبتها در جهان بوده و هم زمان تولید دچار کمبود شدید تامین مالی و تسهیلات بانکی در اقتصاد بانکمحور ایران است.
🔹واقعیت این است که نسخههای مهار تورم بدون توجه به رفع عوامل تورم ناشی از فشار هزینه کارساز نیست. بهعنوان مثال تورم کنونی آمریکا که در 40 سال گذشته بیسابقه بوده و تورم کنونی کشورهای اروپایی، مصداقی از تورم ناشی از فشار هزینه بهدلیل افزایش قیمت گاز و انرژی است که راهحلهای خاص خود را اقتضا دارد.
🔸پدیدهای مخرب در اقتصاد ایران که در ذیل عنوان و رویکرد «ارز شناور مدیریت شده» مشاهده میشود این است که نرخ ارز غیررسمی عملا نرخ ارز رسمی را بهدنبال خود کشانده و افزایش داده است و با توجه به اینکه 75 درصد واردات رسمی ایران مواد اولیه، واسطهای و ماشینآلات است، بالا بردن نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت تمامشده محصولات و کالاها دارد که این افزایش قیمتها با وجود مدیریتهایی که قائل به رهاسازی کنترل و نظارت بر قیمتها هستند، تشدید میشود. لذا تورم فشار هزینه عامل اصلی افزایش قیمتها و بروز تورم است. بیاعتنایی نسبت به افزایش نرخ ارز و همزمان دلاریزه کردن عملی اقتصاد ایران یعنی قیمتگذاری مواد اولیه و انرژی و کالاها و خدمات به دلار و نادیده گرفتن مزیتهای نسبی کشور در تولید و تجارت، درواقع رشد مداوم قیمتها و تورم افسارگسیخته را در پی دارد. ضمن اینکه ناکاراییها و عدمبهرهوری را نیز پنهان میسازد.
🔅متن کامل : روزنامه فرهیختگان
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
1_4473916840.pdf
5.28M
شاخصهای کلان اقتصادی ایران
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
رشد بی مهابای اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی
❇️ متاسفانه کارشناسان اقتصادی ما در بحث نقدینگی عمدتا دولت را متهم میکنند و نسخه آنها هم کاهش بدهی دولت به بانکها است.
❎ ولی آنها از کنار بدهی بانکها به بانک مرکزی به راحتی میگذرند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✳️ کوچک بودن دولت در ایران
✳️ علیرغم ادعاهای اقتصاددانان لیبرال در مورد بزرگی حجم دولت در اقتصاد کشور، گزارش صندوق بین المللی پول حاکی از حجم کم دولت در اقتصاد کشور دارد.
❇️ بر اساس جدیدترین آمار صندوق بینالمللی پول، مخارج دولت ایران در میان دولتهای خاورمیانه در سال 2022 کمترین میزان بوده است.
✳️ نسبت هزینههای دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2022 بالغ بر 12.29 درصد بوده است که کمترین رقم میان 11 دولت خاورمیانهای در این سال بوده است.
❎کویت با نسبت 40.67درصدی هزینهکرد دولت به تولید ناخالص داخلی بالاترین رتبه را داشته است.
❇️بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول در سال 2021 مخارج دولت در ایران کاهش یافت و در حالی که نسبت مخارج دولت به تولید ناخالص داخلی در سال 2020 بالغ بر 13 درصد بود این رقم در سال 2021 به 12.2 درصد کاهش یافت و در سال 2022 با افزایش نسبی به 12.29 درصد رسیده است
❇️ فوکویاما: ضرورت اقدامات سوسیالیستی در نظام بازار برای باز توزیع درآمد
✳️ فوکویاما ، از نظریه پردازان لیبرال، در اظهارنظر عجیب اخیرش از لزوم تجدیدنظر در سیاست های بازار آزاد سخن گفته است.
✅ فوکویاما در پاسخ به سوال از خطر بازگشت سوسیالیسم در انگلستان می گوید بازگشت به معنا اشتراکی شدن ابزار تولید محقق نمیشود، «اما اگر آن [سوسیالیسم] را برنامه بازتوزیعی بدانید که شکاف بزرگ میان درآمد کارگران و ثروتمندان را جبران کند، نهتنها قابلیت ظهور مجدد دارد بلکه اجبارا باید بازگردانده شود. دوره متمادی استقلال بازار که در زمان ریگان و تاچر آغاز شد، از جوانب مختلف آثار فاجعهباری داشته است.»
❇️ وی اضافه میکند؛ «در شرایط فعلی به نظرم میرسد برخی چیزهایی که مارکس گفته، درست از آب در آمده است؛ او درباره بحران تولید مازاد هشدار داده بود که فقیر شدن کارگران و تقاضای ناکافی را به دنبال خواهد داشت.»
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❎سهم بالای مسکن در بودجه خانوار
✳️سهم در تهران حدود ۵۰ درصد، یعنی نصف درآمد باید برود برای هزینه مسکن
✳️ سهم متوسط در ایران ۳۶ درصد
✅ برای مهار تورم در سال جاری باید طرحی ضربتی برای مسکن داشت
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✅ دلارزدایی داخلی در اقتصاد ایران
🎙دکتر همت قلیزاده
❇️ کارشناس برنامه و بودجه
✳️هشتمین نشست کارگروه سیاست ارزی
🕰️ زمان: سهشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ، ساعت 15 الی 17
🌍 مکان: پژوهشکده امور اقتصادی
✅ مشارکت کنندگان
محمدجواد توکلی، رئیس پژوهشکده امور اقتصادی
مرتضی عزیزی, رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع شیمیایی پارسیان
🔻پیوند شرکت در نشست:
https://b2n.ir/earcc
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏠طرح ابداعی مسکن محرومین در عراق
🏚در عراق جوانی به نام سیف عباس با راه اندازی طرح جمع آوری مبلغ ناچیزی از مردم، بانی یکی از شهرکهای مهم مسکونی برای مستمندان شد.
شهرکی که حالا جزو مشهورترین شهرکهای مسکونی عراق است. ساخت این شهرک سه سال پیش با جمع آوری مبلغ هزار دینار از مردم برابر با سی و پنج هزار تومان شروع شد.
این شهرک در شهر الشوملی استان بابل، در شصت و شش کیلومتری شهر کوفه واقع است.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وامهایی که در بانک ماندند!
🔹بررسیها نشان میدهد در حالی که بسیاری از مردم در صف دریافت وامهای خرد هستند، بانکها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱ به اشخاص مرتبط به خود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان وام دادند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
36.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حکایت دودهه رونق ساخت مسکن در چین با استقراض و اکنون ورشکستگی غولهای صنعت ساختمان چین
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*تامین مسکن ارزان قیمت؛ طرح دولت پاکستان برای افراد فاقد مسکن*
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
⭕️ نهاده های دامی در صدر واردات
🔹تازه ترین داده های گمرکی نشان می دهند که در فروردین ماه امسال، نهاده های دامی در صدر فهرست اقلام عمده وارداتی به کشور قرار گرفته اند. در این مدت ذرت دامی، دانه سویا، برنج کامل سفید شده، گوشی تلفن همراه و قطعات خودرو، 5 قلم اصلی واردات کالا به کشور بوده است.
🔹گفتنی است در سال های اخیر، کاهش وابستگی به نهاده های دامی که طبق آمارها، هم اینک 75 درصد است در دستورکار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و قرار است تا 5 سال آینده، این وابستگی تا سطح 50 درصد کاهش یابد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
⁉️ جدال احسن در پی اقتصاد اسلامی
❇️ بعد از مناظره دکتر #غنی_نژاد و #درخشان فضای نقد و نظر گسترده ای بین موافقان و مخالفان آن شکل گرفته است. این تحلیل ها گاهی به #جدال غیراحسن بدل شده است.
❎ برخی مخالفان اقتصاد اسلامی، آن را سوسیالیستی یا مارکسیستی قلمداد کرده و ادعاهای دکتر غنی نژاد مبنی بر سوسیالیستی بودن قانون اساسی را تکرار میکنند،برخی همچون آقای علوی بروجردی هم به شکلی متناقض اقتصاد اسلامی را رد می کنند ولی در نهایت تجویزهای اقتصاد سرمایه داری را مورد تأیید عقلا و اسلام میدانند.
✅ برخی موافقان هم این دو استاد را متهم به نفهمیدن اقتصاد اسلامی و اقتصاد لیبرالی میکنند. در مقابل برداشت خودشان را به عنوان اقتصاد اسلامی ارائه میکنند، از طرفداران پول طلا گرفته، تا طرفداران اقتصاد مردمی و حذف خلق پول و مانند آن.
✳️ این فضای گفتمانی خوب است، اگر به حاشیه نرود و ما را دچار مطلق گرایی نکند، در فضای اقتصاد اسلامی نیز باید تکثر اندیشهها و نظریهها را پذیرفت، همانطور که نظریه مشارکت در سود و زیان دکتر میرآخور بخشی از اقتصاد اسلامی است، نظریه بانکداری تجاری مرحوم موسویان، الگوی تفکیک دکتر صمصامی و دیدگاه ضد خلق پول دکتر بخشی و مکتب اصفهان بخشی از ادبیات اقتصاد اسلامی است.
❇️ در فضای تاریخ اندیشه اقتصادی ، غربی ها متفکران شان را تمجید می کنند نه تحقیر, نویسندگان سعی میکنند یک واو در کلمات آدام اسمیت پیدا کنند و نظریه خودشان را موافق ایشان جلوه دهند، ولی ما خودزنی میکنیم و دستاوردهای بزرگانی همچون شهید صدر، شهید بهشتی و دکتر درخشان را زیر سوال می بریم.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❎ میراث هایک نه اولیانوفسکی
✳️😡هفته نامه #تجارت_فردا اوضاع اقتصادی کنونی را میراث تبعیت از سوسیالیست هایی همچون اولیانوفسکی تلقی کرده و ریشه مشکل را در تبعیت از قانون اساسی میداند.
❇️ این در حالی است که مشکلات اقتصادی کنونی ریشه در تبعیت از میراث هایک و عدول از اصول قانون اساسی دارد، اقتصاد ما زمانی دچار مشکل شد که به تبعیت از توصیه های اجماع واشنگتنی صندوق بین المللی پول به دنبال کوچک سازی افراطی دولت، شوک های قیمتی و یارانه زدایی رفتیم، و با اجرای سیاست های تعدیل اقتصادی، سروکله بانکهای خصوصی را در اقتصاد کشور بازکردیم و همینک توان کنترلشان را نداریم.
❇️ کافی است یاداشت دکتر حسین #نمازی در مورد مشکلات سیاست تعدیل اقتصادی را بخوانید(اینجا) که واقعه تن دادن مسولان در دهه ۷۰ به توصیه های مخرب صندوق بینالمللی پول را گزارش می کند
✳️ اگر حرف ایشان را قبول ندارید، کتاب دکترین شوک نائومی کلاین (اینجا) و کتاب جهانی شدن و مسایل آن نوشته جوزف #استگلینز، برنده جایزه نوبل اقتصادی، را (اینجا)بخوانید که چگونه تبعیت شیلی و آرژانتین و ... از نسخههای لیبرالی امثال هایک اقتصاد این کشورها را تا مرز فروپاشی پیش برد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2