@fetrat_tehran.mp3
1.98M
🔹صحبت های بسیار مهم و کاربردی استاد وزیری فرد با موضوعات :
🔻اگر استاد ندارید ، به دانسته ها عمل کنید ، استاد رو هم خدا می رساند.
لزوم استفاده از یک استاد
شرایط وخصوصیات استادچیست؟
چطور می توانیم از اساتید استفاده نماییم؟
#پیدا_کردن_استاد
#ویژگی_استاد
@erfanvaakhlagh
تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
🔹توضیحی در مورد انحراف حاج اقای طاهر زاده ، در مورد لزوم استاد عرفان 🔻قبلا در کانالمون ، حاج اقای ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹پاسخ استاد وزیری فرد به سوالی در خصوص فرمایش آیت الله بهجت که به برخی فرموده اند ؛
به واجبات عمل کن (به استاد نیاز نیست).
#پیدا_کردن_استاد
@erfanvaakhlagh
🔹نحوه ی اشنایی ، آیت الله شیخ محمد صافی اصفهانی وصی مرحوم آیت الله کشمیری ، با ایشان
روزی کسی نزد حضرت آقای صافی آمد و گفت من میخواهم اگر شما افتخار میدهید شاگرد شما در سیر و سلوک باشم و علاقه زیادی به این راه دارم ، ایشان فرمودند باید برای یافتن استاد سلوکی متوسل به ائمه اطهار(ع) شوید.
بنده وقتی با ایشان تنها شدم خدمتشان عرض کردم خودتان چگونه حضرت آقای کشمیری را به عنوان استاد انتخاب کردید؟
🔻فرمودن در حرم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) متوسل به آن حضرت شدم که برای این راه استادی به من معرفی کنند تا به بیراهه نروم .در عالم خواب حضرت رضا ( ع) را زیارت کردم و بنده همراه با حضرت آقای کشمیری روبروی حضرت ایستاده بودیم و حضرت رضا(ع) در حالی که روی سنگ قبر داخل ظریح نشسته نگاهی به من کردند و اشاره به آقای کشمیری کردند و نام این بزرگوار را به زبان مبارک جاری کردند، بنده بلافاصله به اقای کشمیری گفتم شنیدین حضرت نام شما رو بردند و شما باید قبول کنید دیدم حضرت رضا(ع) لبخندی به معنی تایید زدند.
بعد آن خواب وقتی خدمت آقای کشمیری رسیدم خودشان قبل از اینکه من بگویم از همه چیز مطلع بودند از من استقبال گرمی به عمل آوردند.
#پیدا_کردن_استاد
@erfanvaakhlagh
🔹به هر دستی نباید داد دست!
🔻برای پیداکردن استاد اخلاق، باید دقت فراوان کنیم که خدای ناکرده کسی را انتخاب نکنیم که لیاقت چنین سِمَتی ندارد؛ زیرا ضرر عملکردن به دستورهای او، سیهروزی دنیایی و آخرتی است آن هم به جهل مرکب و ندانسته.
آنکه سراغ استادنما میرود، از دست او دوغ مینوشد و خیال میکند دوشاب(شیرهی انگور) است!
👈ضررِ انتخاب نادرست استاد به مراتب بیشتر از اشتباه انتخاب پزشک غیرحاذق در عمل جراحی است:
🔸اولاً نهایت آن ضرر، کشتهشدن است و مرگ فقط ضرری دنیای به حساب می.آید و نه آخرتی؛
🔸ثانیاً مُردنِ دیگران را همه میبینند و ضررش را میفهمند و به فکر دورکردنِ آن هستند؛ پس جهل مرکبی نیز وجود ندارد.
✅برای نزدیککردن ذهن به تفاوت این دو، به این مثال توجه کنید:
نسبت دنیا به آخرت مانند حجم رَحِم مادر نسبت به این دنیای پهناور مادی است که تنها در آسمانی که ما میبینیم، میلیونها کهکشان هست.
▫️بنابراین زیان دنیوی، محدود و پایانپذیر است؛ ولی خسران و اخروی نامحدود و بیانتهاست. باز از نظر کیفیت و شدت رنج نیز به هیچوجه نمیتوان آنها را مقایسه کرد.
بههمین دلیل بزرگان دین، از طرفی به داشتن استاد سفارش میکنند و اینکه انسان با یافتن استاد، نصف راه را رفته است و نصف دیگرش عمل به دستورهای اوست و از طرف دیگر، به دقت و احتیاط در پیداکردن استاد سفارش میکنند و اینکه دعا کند و فراهمشدن استاد را از خدای متعال و اهلبیت معصوم"علیهمالسلام" بخواهد.
#پیدا_کردن_استاد
@erfanvaakhlagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فرق استاد کامل با استاد ناکامل ؛
حکایت دیدار عارف کامل مرحوم قاضی با شیخ رجبعلی خیاط ، قسمت اول
#استاد_کامل
#عارف_کامل
@erfanvaakhlagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فرق استاد کامل با استاد ناکامل ؛
حکایت دیدار عارف کامل مرحوم قاضی با شیخ رجبعلی خیاط ، قسمت دوم
#استاد_کامل
#عارف_کامل
@erfanvaakhlagh
🔹نکته ای مهم در مورد علت ، تشخیص ندادن افراد عارف و قوی ، از افراد معمولی ، توسط عموم مردم جامعه ، به علت هجمه ی تبلیغات اشتباه در جامعه در مورد عرفان
.
🔻در این چند سال اخیر ، تبلیغات وسیعی در مورد عرفان و شناساندن عرفان ، توسط صدا و سیما ، دنیای مجازی و نوشتن کتب مختلف عرفانی انجام شده که این تبلیغات اکثرشون متاسفانه ، در مسیر اشتباهی بوده اند و سطح فکر عموم جامعه رو ، در مورد عرفان پایین اورده اند و بسیار سطحی کرده اند.
در این سال ها بیشتر ، افراد مشخصی که در عرفان به کمال نرسیده اند، مثل شیخ رجبعلی خیاط ، مرحوم دولابی و... تبلیغ شده اند ، این افراد در مرحله ی مکاشفات صوریه برزخیه بوده اند و یک سری مکاشفاتی داشتن و چیز هایی می دیدند ولی به کمال نرسیده بودند ؛ همین به کمال نرسیدنشون هم باعث اشتباهاتشون در برخی مکاشفاتشون میشده ، برای نمونه شیخ رجبعلی ، مولوی رو اسیر و گرفتار دیده بودند ، در حالی که عارف کامل سید علی قاضی یا دیگر افراد کامل ، چیز هایی که در مورد مولوی میدیدند ، کاملا بر عکس ایشان بوده و به شاگردان مبرزشون خوندن برخی اشعار مولوی رو دستور میدادند ، یا اشتباه دیگر شیخ رجبعلی خیاط در مکاشفه ای که در مورد فوت کردن اقای انصاری همدانی در پیری دیده بودند.
البته شیخ رجبعلی یا اقای دولابی انسان های راه رفته ای بودند ، و اخلاق و رفتارشون بسیار اموزنده هستش ، قصد پایین اوردن مقام معنوی اون بزرگواران رو نداریم ؛ ولی این غلو هایی که در مورد شخصیت این افراد و افراد مشابه ، در صدا و سیما ، دنیای مجازی و کتاب هایی که در این چند ساله شده ، خیلی سطح افکار عمومی جامعه رو در مورد عرفان پایین اورده.
البته مطالعه کتبی که در مورد افرادی چون شیخ رجبعلی خیاط هستند ، خالی از توفیق نیست ، ولی اولویت برای شخصی که با عرفان اشنایی نداره ،در ابتدا مطالعه ی شرح حال افراد کامل هستش ، تا دیدگاهی که پیدا میکنه در مورد عرفان ، دیدگاه اشتباهی نباشه ، بعد از اون میتونه به کتب شرح حالی ، سایر بزرگواران هم مراجعه کنه...
🔻متاسفانه اکثر مردم طرز تفکرشون بدین شکل هستش که ، دنبال این هستند که یک نفر رو پیدا کنند که ، مثل شیخ رجبعلی خیاط باشه و در سطح ایشون باشه ، و بیاد و مشکل زندگیش رو بگه که دقیقا کجاست تا شخص بتونه حلش کنه!!! متاسفانه این دیدگاه غلط ، تاثیر کتب و فیلم هایست که در این چند سال روی افکار مردم کار کرده اند.
عموم مردم اطلاع ندارند که اگر میخواهند عرفان ناب رو بشناسند ، باید مطالب مربوط به معدود عارفان کامل رو مطالعه کنند.
متاسفانه کتاب هایی مثل روح مجرد ( شرح حال عارف کامل ، سید هاشم حداد ) ، دارن خاک میخورند و عموم مردم اونها رو نمیشناسند و برخی کتاب های تجاری که حرف های غلو امیز در مورد برخی افرادی که در حد اون افراد کامل نیستند ،در جامعه منتشر میشوند.
عموم مردم، امثال ایت الله شجاعی ره و مرحوم علامه طهرانی و اثار و کتب دیگر بزرگان عرفان رو نمیشناسند و هجمه ی سنگین تبلیغات ،داره مردم رو به یه سمت دیگری میبره و سطح تفکرشون رو از عرفان پایین میاره و حتی بعضا داره دیدگاه غلط در مورد عرفان به جامعه تزریق میکنه.
معرفی مرحوم قاضی برای مردم ، توسط مرحوم علامه طهرانی ره انجام شد .
علامه طهرانی ، با کتاب های مختلفی مثل ، روح مجرد ، مهرتابان، توحید علمی و عینی و معاد شناسی و ... ،عرفان را وارد جامعه نمودند.
انشالله که هممون بتونیم ، در راستای شناساندن عرفان اسلامی و افراد قوی و کامل ، چنین گام هایی برداریم.
انشالله چند مورد از کتب خوب و قابل استفاده ، در پست های بعدی ، معرفی خواهند شد .
#عارف_کامل
@erfanvaakhlagh
21.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹صحبت های مرحوم محسن طهرانی در مورد موضوعات زیر :
🔻چرا برخی افراد بیمار ، پس از مراجعه به اولیا الهی ، مشکلشون حل نمی شود؟
آیا وظیفه ی شخص عارف درمان بیماری ها و مشکلات مردم است؟
🔻تفاوت مكتب عرفاني علامه سيد علي قاضي با بزرگاني چون مرحوم نخودكي در چیست
قدرت شخص کامل در دفع مشکل
#عارف_کامل
@erfanvaakhlagh
🔹معرفی سیر مطالعاتی مختصر و مفید در مورد عرفان :
🔻در ابتدا شخص باید ، کتاب سیر و سلوک اقای رضایی طهرانی و کتاب رساله لب اللباب علامه طهرانی ، را مطالع کند ، تا یه دید کلی نسبت به عرفان پیدا کند ، بعدش بیاد کتب حالی رو مطالعه کند؛ .یعنی کتبی که شرح احوالات بزرگان و اولیاست ، از مقاماتشون و گفتارشون و....
بهتر اینه در ابتدا زندگینامه ی افراد کامل مطالعه شود ، مثل کتاب عطش ( در مورد سید علی قاضی ، انتشارات شمس الشموس ) ، کتاب روح مجرد ( شرح حال سید هاشم حداد ) ، بعد از اون کتاب های خوبی مثل ، سفینه الصادقین،نشان از بی نشانها ، یک کتاب خوبی هم در مورد سه تن از اولیا الهی در قید حیات هست ، به نام دالان بهشت این هم کتاب خوبیست ، اگر تونستید تهیه کنید.
با خواندن کامل ، کتب روح مجرد و نور مجرد ، یک دوره عرفان به صورت چکیده اموخته میشه.
یکی از کسانی که فعالیت های گسترده ای در زمینه ی عرفان انجام داده اند و اثار قابل استفاده ای دارند ، استاد محمد حسن وکیلی هستند.
برای اشنایی بیشتر با مطالب عرفانی ، میتونید مقالات و مطالب استاد وکیلی رو در سایت عرفان و حکمت و یا شبکه های رسمی ایشون در فضای مجازی مطالعه بفرمایید.
#معرفی_کتاب
@erfanvaakhlagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹سخنرانی کوتاه حاج اقای پناهیان :
چرا چرا نمیخوای مثل ایت الله بهجت بشی؟
#تلنگر
@erfanvaakhlagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹حاج اقا دانشمند :
مگه از بزچران و خرما فروش کمتری؟
#تلنگر
@erfanvaakhlagh
موعظه_از_این_جدی_تر_نشنیده_اید_و.mp3
643.4K
🔹موعظه از این جدی تر نشنیده اید و از این جدی تر نخواهید شنید.
#تلنگر
@erfanvaakhlagh
🔹چرا اولیا الله همیشه گمنام هستند و کسی آنها را نمیشناسد؟چه اشکالی دارد فردی که به واسطه بندگی و عبادات خداوند قدرتهای غیبی گرفته و مستجاب الدعوه است خود را به مردم عرضه کند و مثلا برای شفای مریضان دعا کند و برای حل مشکلات مردم دعا کند و به واسطه قدرتهای غیبی که خداوند به او داده است حلّال و غم خوار و کمک یار مشکلات مردم باشد؟
پایگاه پاسخگویی به سؤالات و شبهات (ایکس – شبهه):
🔻اول آن که اگر خودتان این پرسش را مجدد و با تأمل بخوانید، متوجه میشود که مشکلتان، در ناشناخته بودن اولیاء الله نمیباشد، بلکه این است که چرا آنان در اختیار و در خدمت "منِ نوعی" نیستند، تا اگر بیمار شدم، یک دست بکشند و بهبود یابم، یا اگر گرفتارم، دعایی کنند که مثل جادو و جنبل، گرفتاری "من" بر طرف شود؛ و خلاصه آن که "من" هیچ کاری نکنم و خیالم راحت باشد که به فلانی دستور میدهم و او چون از اولیاء الله است، سریعاً یک دعایی میکند و خداوند متعال نیز زمین و زمان و هر چه هست را به هم میریزد، تا دعای او مستجاب گردد؟!
شاید اولیاء الله، برای بنده و شما ناشناخته باشند، برای خداوند متعال که ناشناخته نیستند؛ حال آیا برای برچیده شدن ظلم در سطح جهان، دعا نمیکنند، یا دعایشان مستجاب نمیشود؟! یا استجابت و تحقق نیز ایجابها و مراحل و مراتبی دارد که ما نمیدانیم؟!
الف – پس این نگرش جادو و جنبلی که نامش را "غیب" میگذاریم که تطهیر شود، راجع به اولیاء الله و نظام خلقت و هدایت، کاملاً غلط است. رأس اولیاء الله، اهل عصمت علیهم السلام میباشند، که هم ناشناس نبودند، و هم نرفتند یک گوشه بنشینند و فقط دعا بکنند، و نیز چنین نبود که وقتی مردم به آنها رجوع مینمودند، وِردی، دعایی یا ... بگویند، و تمامی مشکلات از خودشان و مردم مرتفع گردد.
●- انبیا و رسولان الهی و اهل عصمت علیهم السلام (اولیاء الله) نیز مثل همگان زندگی میکردند، ازدواج داشتند، کار میکردند، گشایش رزق و تنگنا برایشان پیش میآمد، بیمار میشدند و بهبود مییافتند، با افتراها، طعنهها، تهمتها، شایعات و ... مواجه میشدند، در راه خدا فعالیت میکردند و حتی اگر لازم بود میجنگیدند، مجروح و کشته میشدند ... .
ب – تمامی اولیای الهی، ناشناخته نیستند؛ نه تنها اهل عصمت علیهم السلام را میشناسیم، و با یک سلام و صلوات، هر چند مختصر و از راه دور نیز متصل و مرتبط میگردیم، بلکه این همه انسان عالم (نه الزاماً روحانی)، مؤمن، متقی و با کرامتی که میشناسیم، همه "اولیاء الله" میباشند. حال با اینها چه کردید (کردیم) که دنبال نوع دیگرش بگردیم؟! و به فرض که بیابیم، میخواهیم چه کنیم؟! بگوییم: «من اینجا مینشنیم و شما برای این مشکل و آن مشکلی که من میگویم، دعا کن، تا یک دفعه حل شود»!
●- اگر شما به حد خودتان، سعی در شناخت، اطاعت، عبادت و انجام امر و نهی الهی بنمایید، میشوید "اولیاء الله"؛ و وقتی دعا میکنید، یا عیناً اجابت میشود، و یا به مصلحت الهی برای شما عمل میشود و برای شما "نصرت" و گشایشهای دیگری که رفع مشکل کند، میرسد.
ج – اولیاء الله، نیازی ندارند که من و شما آنها بشناسیم، لذا جار نمیزنند که ما اولیاء الله هستیم؛ بلکه ما نیاز داریم که آنها بشناسیم و از آنان بیاموزیم و وصل شویم؛ حال چقدر در این امر همّت نمودهایم؟!
اما این که من و شمای نوعی، آنها را نمیشناسیم، دلیل نمیشود که آنها به حد توان و وسعشان، کار نکنند، برای مردم اعم از آشنا یا غیر آشنا، دعا نکنند، اگر کمکی از دستشان بر میآید انجام ندهند و ...؛ مگر شما خودتان برای شفای بیماران، و رفع مشکل دیگران دعا نمینمایید که گمان میکنید، آنها پنهان و دور از چشم و شناخت همه در یک گوشه نشستهاند و به امور غیبی مشغول هستند و پس هیچ کار و دعایی برای دیگران نمیکنند؟!
●●●- بنابراین، مشکل در اولیاء الله نیست، بلکه مشکل اساسی ما در شناخت ما نسبت به توحید، معاد، اولیاء الله، خودمان، جهان هستی، دعا، استجابت و ... میباشد؛ ما بیشتر درگیر اوهام هستیم، تا واقعیتها. بسیاری از باورهای ما، مبتنی بر گمانهاست، و حال آن که آن گمانها خطاست.
منبع : http://www.x-shobhe.com/view/9594.html
@erfanvaakhlagh
🔻مبحث عرفان تا اینجا کفایت میکند ، انشالله در پست های بعدی شروع میکنیم به پرداختن به ، مباحث مربوط به تصوف و مطالب مربوط به اون مباحث ؛ در لابه لای این مباحث اگر نیاز شد ، شاید دوباره در مورد مباحث اخلاق و عرفان هم اشاره هایی کردیم...
🔻در ابتدا مطالبی رو در مورد تصوف مطرح خواهیم کرد و در انتها ، با توجه به مطالب مطرح شده ، سعی خواهیم کرد در مورد تصوف نتیجه گیری کنیم که ایا ، رفتن به سمت تصوف درسته یا خیر...
#اخلاق
#عرفان
#تصوف
@erfanvaakhlagh
معرفی استاد اسماعیل پیر هادی استان #لرستان شهر #درود :
🔻ایشان از شاگردان مرحوم حاج اسماعیل دولابی هستند و حدود 15سال خدمت ایشان بوده اند.
ایشان حسینه ای در درود دارند که جلساتشون در اونجا برگزار میشود.
روحانی نیستند ولی میشه گفت به اندازه یک مجتهد اطلاعات دارند ،ازشون میتوان به عنوان، استاد عرفان ، فیلسوف ، مفسرقران و...
نام برد.
🔹 نشاني صفحات و شبكه های مربوط به استاد پیر هادی در فضاي مجازي
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
📌اینستاگرام :
https://www.instagram.com/pv59.ir/
📌سایت :
http://pv59.ir/
📌تلگرام :
https://t.me/pv59ir
@shia12t
@erfanvaakhlagh
معرفی سالک الی الله حجت الاسلام شیخ محمدحسن وکیلی شهر #مشهد :
محقق ارجمند، استاد و مدرّس حکمت و عرفان، سالک الی الله حجة الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد حسن وکیلی که آثار ارزشمند او در نقد مکتب تفکیک، و مناظرات عالمانه اش با منتقدان حکمت و عرفان، برگ زرینی در تاریخ مناظرات شیعی است.
ایشان از اساتید عرفان فلسفه ، دروس خارج اصول ، حوزه ی علمیه ی مشهد می باشند.
🔻ایشان ، در سن دوازده سالگی در سایه آشنائی با مکتب تربیتی مرحوم علامه حسینی طهرانی قدس سره به شدت علاقه مند به ورود به حوزه علمیه شده و علی رغم مخالفت همه نزدیکان در نهایت برای این جهت به محضر مرحوم علامه رفته و ایشان از خانواده تقاضا نمودند که برای ورود وی به حوزه رضایت دهند و بدین شکل وارد حوزه شد و مرحوم حضرت علامه قدسسره وی را در امور درسی و تربیتی به فرزند ارشد خود حضرت آیةالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی مدظله ارجاع دادند.
از همین رو بسیاری از دروس را در نزد شاگردان مرحوم علامه طهرانی درس گرفت و طبق روش درسی مورد نظر حضرت علامه طهرانی و حضرت آیة الله حسینی طهرانی دروس خود را ادامه داد.
ایشان در کنار خواندن دروس ادبیات و منطق به تحصیل عرفان و تفسیر نیز پرداختند و از شاگردان ایت الله حجت خراسانی ، رضایی ، نیز می باشند.
وی از معدود کسانی است که توفیق یافته علاوه بر اجتهاد در فقه و اصول، طبق تاکید و سفارش مرحوم حضرت علامه آیةالله حسینی طهرانی در علوم مقدماتی نیز به تحصیل اجتهادی و تدریس انتقادی و اجتهادی بپردازد.
وی هم اکنون ار مبرزترین و سرشناسترین اساتید مباحث اعتقادی در حوزه خراسان است.
ایشان مدیر پایگاه «عرفان و حکمت در پرتو قرآن و عترت» نیز میباشند که پایگاهی تخصصی جهت پاسخ به شبهات عرفان و حکمت است.
نقد مخالفان عرفان و حکمت :
علی رغم اینکه تخصص وی در ادبیات و منطق و اصول بیشتر از حکمت و عرفان است،ولی به جهت فعالیتهای گستردهاش در نشر معارف الهی و تبیین مسائل حکمی و عرفانی و نقد مخالفان، وی را بیشتر به عنوان حکمت و عرفان و منتقد جریانهائی چون مکتب تفکیک میشناسند.
نکته :
ایشان نه استاد سلوکی هستند و نه شاگرد تربیت میکنند .بلکه بیشتر جامعیت و مرتبه والایی در بعد علمی مسایل نظری و عملی عرفان و اخلاق و فلسفه و ... دارند و متاثر از مکتب عرفانی علامه طهرانی ره هستند و جلساتی درباره موضوعات مختلف مثل اخلاق و فقه و... در مشهد برپا کرده کرده اند که برای جوانان قابل استفاده است ؛ هدف از معرفی ایشان این بود که جوانان بتوانند با شرکت در جلسات ایشان و دنبال کردن کتاب ها و صوت ها و... ایشان (در فضای مجازی و ..) که در موضوعات عرفان های نو ظهور و عرفان اسلامی و تشریح و بررسی علم عرفان نظری و عملی و مباحث اخلاقی و موضوعات دیگر میباشد و یا با رسیدن حضوری خدمت ایشان در جلسات جواب سوالات خود را در مسایل اخلاق و عرفان و... از ایشان بگیرند و بپرسند.
🔹 نشاني صفحات و شبكه های مربوط به حجت الاسلام وکیلی در فضاي مجازي
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
📌سایت رسمی ایشان :
http://mhva.ir/
📌سایت عرفان و حکمت :
http://erfanvahekmat.com/
📌 کانال تلگرام رسمی ایشان :
https://t.me/mhva_ir
📌 کانال راه وصل :
https://t.me/rahevasl_video
📌کانال تلگرام عرفان و حکمت در پرتو قرآن و عترت :
https://t.me/erfanvahekmat_com
📌کانال استاد وکیلی :
https://t.me/Ostad_vakili
📌پیج رسمی اینستاگرام ایشان :
www.instagram.com/mhva_ir/
🔻زمان و مکان جلسات ایشان :
زمان و مکان جلسات ایشان در کانال زیر اطلاع رسانی می گردد:
https://t.me/heyatehazratezahraa
عکس ایشون👇🏻
@shia12t
@erfanvaakhlagh
معرفی دکتر عبدالحمید واسطی ، شهر #مشهد :
🔻دکتر واسطی ، از شاگردان مرحوم علامه آیت الله حسینی طهرانی افاض الله علینا من برکاته تربته هستند.
حجت الاسلام واسطی، از محققان فلسفه و عرفان، هستند.
ایشان در حوزه خراسان مشغول به فعالیت هستند.
📌قسمتی از فعالیت های دکتر واسطی :
🔻سال ۱۴۲۱ قمری(۱۳۸۵) بطور متمرکز به طراحی و تولید سایت سه زبانه «علوم و معارف اسلام » حاوی مجموعه تمام متن از تالیفات علامه طهرانی رضوان الله علیه، سپری شد و مجموعه الکترونیکی این آثار نیز عرضه گردید. این مجموعه تألیفات، یک نظام فکری توحیدمحور در کلیه معارف است.
همچنین طراحی و تولید وبگاه «مکتوبات خطی علامه طهرانی قدسسره » که حاوی بیش از پنج هزار صفحه دستخط ایشان بود انجام و بارگذاری گردید. این مجموعه یک گنجینه نفیس از طرائفالحکم است که در حیطههای مختلف علوم اسلامی عرضه شده است. نرمافزار مدیریت تولید محتوای موضوعی این آثار (CMS) نیز طراحی و تولید شد تا جستجوی موضوعی و هوشمند در این مجموعه در آینده قابل بهرهبرداری شود.
حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ عبدالحمید واسطی دامت برکاته معاونت محترم پژوهش مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام هستند.
حجت الاسلام واسطی صاحب نظریه و کتاب نگرش سیستمی به دین می باشند که سالها بر روی تولید سیستم های دینی برای مدیریت زندگی و فردی اجتماعی بشر در ساحت تمدنی پژوهش های فراوانی داشته اند. از جمله تولیدات ایشان میتوان به سیستم علم آموزی در اسلام اشاره کرد که در قالب 3کتاب روش تحصیل، روش تحقیق و روش تدریس در حوزه های علمیه براساس نگرش دین به علم و عالم منتشر شده است.
ازجمله ویژگی های برجسته فعالیت های علمی ایشان، حرکت در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی با رویکرد فعالسازی ظرفیت های حوزه های علوم دینی و طلاب و تحلیل استراتژیک گزاره های دینی با نگاه تمدنی است. مقوله ای که حرکت به سمت ایجاد و تحقق آن بارها و بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است.
🔻حجت الاسلام واسطی نیز ، مانند استاد وکیلی جامعیت و مرتبه والایی در بعد علمی مسایل نظری و عملی عرفان و اخلاق و فلسفه و ... دارند و متاثر از مکتب عرفانی علامه طهرانی ره هستند ؛ هدف از معرفی ایشان این بود که جوانان بتوانند با شرکت در جلسات ایشان و دنبال کردن کتاب ها و صوت ها و... ایشان (در فضای مجازی و ..) که در موضوعات عرفان های نو ظهور و عرفان اسلامی و تشریح و بررسی علم عرفان نظری و عملی و مباحث اخلاقی و موضوعات دیگر میباشد و یا با رسیدن حضوری خدمت ایشان در جلسات جواب سوالات خود را در مسایل اخلاق و عرفان و... از ایشان بگیرند و بپرسند.
منابع :
http://erfanvahekmat.com
Gofteman-bartar.ir
Ruholah.com
عکس ایشون👇🏻
@shia12t
@erfanvaakhlagh
تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
🔻مبحث عرفان تا اینجا کفایت میکند ، انشالله در پست های بعدی شروع میکنیم به پرداختن به ، مباحث مربوط ب
🔻هدف از معرفی استاد وکیلی واسطی و پیر هادی این بود که ، از مطالب برخی از این اساتید بزرگوار نیز در مباحث مربوط به تصوف استفاده خواهد شد ، و همچنین خواستیم ، دوستان با این پژوهشگران عرفان و اخلاق اشنا شوند ، و اگر سوال یا شبهه ای در زمینه ی عرفان و اخلاق داشتند ، میتوانید از طریق شبکه های مجازیشون ، ازشون سوال بفرمایید...
#اخلاق
#عرفان
#تصوف
@erfanvaakhlagh
معني تصوف و تاريخچه مختصري از تصوف.mp3
9.29M
🔹معني تصوف و تاريخچه مختصري از تصوف
#تصوف
@erfanvaakhlagh
تصوف خوب است يا بد؟.mp3
5.83M
🔹تصوف خوب است يا بد؟
#تصوف
@erfanvaakhlagh
ايا_رواياتي_که_در_رد_صوفيه_هستند.mp3
2.79M
🔹ايا رواياتي که در رد صوفيه هستند ، سند صحيح دارند؟
#تصوف
@erfanvaakhlagh
🔹در پست های پایین ، تعدادی از مطالب استاد پیر هادی ، جهت اشنایی با مباحث تصوف و عرفان ، ذکر خواهد شد.👇🏻
#تصوف
@erfanvaakhlagh
🔹 تفاوت عرفان و تصوف :
🔻اولین مبحث ما فرق عرفان و تصوف است ؟
جواب این سوال بخاطر تنوع دیدگاه، موافق و مخالف فراوان دارد اما اگر پای خرد را از دایره انصاف بیرون ننهیم ، مخالفان نیز به حق روی می آورند .
اما چند نظریه متصور است :
۱/ عرفان با تصوف یکی است
۲/ عرفان قدمت تاریخی دارد و تصوف قدمت اسلامی یا بالعکس
۳/عرفان بیشتر رنگ و بویی شریعت دارد و تصوف بیشتر طریقت
۴/ تصوف آداب عمومی دارد و عرفان آداب مخصوص
۵/ تفاوت عرفان و تصوف فقط در لفظ است و در مدلول یکی است
۶/در عرفان خیلی دربند سلسله و مراسمات نیست اما در تصوف هست
۷/ عرفان بیشتر با اجتهاد و دانش همراه است اما تصوف کمتر
۸/تصوف در هر منطقه ای رنگ و بو و غبار زمان و مکان میگیرد اما عرفان نه
۹/ و .... تعاریف و اختلافات فراوانی که در کتب مسطور است .
اگر به تعریف تصوف در طول تاریخ نگاه کنیم فقط یک جلد کامل تصوف تعاریف و لوازمات گوناگون دارد در حالیکه در تعریف عرفان چنین کثرتی یافت نمیشود.
🔻در کتب صوفیه با اموری چند روبرو هستیم :
۱/ با سلسله های طولانی یا کم و اهمیت خاص آن . ۲/ با آداب طریقتی خاص که ممکن است از حالت انفرادی شخصی وارد طریقت ها شده باشد و ریشه تشرعی نداشته باشد .۳/ در تصوف کثرت تعاریف داریم بر خلاف عرفان ۴/ تصوف شهر بزرگی است از افراد عامی و خاص و حتی خاص الخاص بر خلاف عرفان تعداد محدود بواسطه اجتهادی بودن مسیرشان است و ......
#تصوف
#تفاوت_عرفان_و_تصوف
@erfanvaakhlagh
🔹 تفاوت عرفان و تصوف :
🔻حاج ملاهادی سبزواری ره ، از فلاسفه و عرفای نامی قرن سیزدهم بود ؛ در محضر ایشان دو تن از نوابغ روزگار تلمذ می کردند با دو مشرب متفاوت :
۱/ سلطانعلیشاه گنابادی ره ۲/ آقا حسینقلی همدانی درجزینی .
اولی موسس طریقه ی نعمت اللهی سلطانعلیشاهی شد و دومی موسس طریقه معرفت النفس نجف و کربلا گردید . در سیره مبارکه اولی عموم مردم با هر سلیقه ای حضور تشرف داشتند و در دومی عرفا و مجتهدین از ملاقلی جولاه ره یعنی مجذوب سالک تا آیت الله بهجت ره ادامه داشت....
در مسیر جناب سلطانعلیشاهی اهتمام تام به پیر و مراد است و این مطلب در مثنوی شریف تجلی تام دارد در حالیکه در مسیر اجتهادی عرفان نجف و کربلا این اندازه اهتمام به ثقلین مخصوصا ادعیه است و پیر و مراد وسیله ای ارزشمند است( با اغماض از تشبیه ) .
🔻روانشناسی و روانکاوی یک مساله :
در حوزه های علمیه بیشتر عرفان معرفت النفسی هست و در جامعه بیشتر تصوف یافت میشود ، علت این امر چه چیزهایی میتواند باشد ؟ و چه مسائل و توابعی را بدنبال دارد ؟
پاسخ سوال :
از استثنائات که بگذریم چون حوزه های علمیه با شریعت و قشریگری دینی برخورد دارند ، لذا در برابر طریقت که گذشتن از پوسته ی دین است دلخوشی ندارند و از طرفی ترس از بدعت و عذابی که بر آن مقرر شده اهل طریقت و تصوف را بدعت کاران می نامند که البته صحیح نیست.
اما اهل عرفان که در حوزه ها رشد میکنند چون غالبا از مجتهدین هستند وصله ناجور بدعت به آنها نمیچسبد ، دست بالا اینکه با عارفان کج دهنی کنند اما خصمانه آنگونه که با اهل تصوف رفتار میکنند با عرفا آنگونه نیستند
🔻پیشاپیش تذکر دهم از استثنائات عدول بفرمائید . اما توابع این تقیسم بندی مغلطه آور جدائی بین آنهاست که شیاطین جن و انس خیلی بیکار نبودند و به توفیقاتی دست یافتند . با صراحت عرض کنم :
🔻 هیچ عارف کاملی سلسله ها را مطرود نمی داند اگر دانست کامل نیست و هیچ صوفیی عرفا را قدح نمی کند اگر بی حرمتی کرد صوفی صافی نیست .
🔻🔻🔻از جناب دولابی ره سوال کردم آیا اهل تصوف بر حقند ؟ فرمود بله و مکاشفه ای از خودشان در ارتباط با این موضوع بیان فرمودند . اما هیچگاه حدیث معروف علی ع را از یاد نبریم هر اشتباهی که مرتکب میشویم چه حیطه نظری و چه در حیطه عملی بواسطه خروج از جاده امامت و ولایت ائمه ع است
#تصوف
#تفاوت_عرفان_و_تصوف
@erfanvaakhlagh
🔹در پست های پایین ، میخواهیم ، برخی از صوفی های اهل معنا و خوبی ، که قبلا در کانال معرفیشون کرده ایم و شاید خیلی ها اطلاع نداشته باشند که صوفی هستند ، صحبت کنیم.👇
#تصوف
@erfanvaakhlagh
معرفی آیتالله ابومعين حميدالدين حجت هاشمى خراسانى شهر #مشهد :
حضرت آیت الله حجت هاشمی خراسانی استاد تام در علوم غریبه هستن.
ایشان نوه دختری شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی هستند.
آیتالله ابومعين حميدالدين حجت هاشمى خراسانى (زادگاه: مشهد مقدس - 1354ق)، مدرس، مؤلف، ادیب،شاعر و عارف برجسته
او فرزند مرحوم حاج سید حسین موسوی در سال 1354 قمری در روستايى نزديك شهر مشهد چشم به جهان گشودند.
ایشان به دلیل کهولت سن کمتر با کسی ملاقات میکنند.
ایشان در مشهد ساکن هستند ؛
آدرس بیت ایشون: میدان شهدا امام خمینی 6 اخر کوچه درب سفید سمت چپ
گاهی اوقات اشخاص با مراجعه به بیتشان اجازه پیدا میکنند که وارد شوند و عرض ادب کنند ؛ اغلب صبح ها تقریبا 7 تا 8 صبح میپذیرند و بسیار کم و در هفته شاید یک یا دو روز ؛ در حرم مطهر رضوی نیز اغلب سحر و قبل از نماز صبح میروند حضبه
منابع اول: ویکی نور
منبع دوم:
http://tohidesamadi.blog.ir/
عکس ایشون👇🏻
@shia12t