6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمیفهمم چرا اسمش را گذاشتند غار.
بیشتر شکل گوشهای ست متشکل از چند تخته سنگ بزرگ، که در قلبشان جای کسی را خالی کردهاند. مثل راهی که برای شخصی باز میکنیم.
مثل اینکه سنگها بگویند ما بی توی محمّد سنگ نیستیم و بعد رو به هم اشاره کنند جمع بنشینید که محمّدمان دلش کنج میخواهد.
شکل بالش هایی هستند که قدیمتر با آن برای خودمان گوشهای میساختیم و وسط خانه، خانهی دیگری علم میکردیم.
شما یادتان هست آخرین بار کی گوشه داشتید؟
گوشه خلوت نیست، انزوا نیست. بسته به تصمیم هم نیست. گوشهها خودشان بودند، فقط باید پیدایشان میکردیم. یعنی آن قدیم ندیمها جاها انگار ذاتا گوشهخیز بودند.
گویا گردش جهان چیزی میآورد و چیزی میبرد.
جهان هرچه که آورد کاش این گوشه را از بشر نمیگرفت. جهان ما مدت هاست دیگر گوشه ندارد. ما هر کجا باشیم به طرز هولناکی پرتاب شدهی وسطیم. در تنهاترین لحظات، ما خلوت نشین نیستیم، ما فقط یک تنهای گیر افتاده در وسطیم.
#زمان #اسم #رنج #مکان #جهان
@Esrar3
🔸در یوم الترویه چه کسی عطش غزه را روایت میکند؟
🔸و چه کسی گرسنهشان را سیر میکند؟
🔸و چه کسی زخم هایشان را درمان میکند؟
🧷 با خودم فکر میکنم طوفان الاقصی چه حادثه ای ست که با تک تک حوادث تقویم در رفت و آمد است؟
مثل اینکه با طوفان الاقصی حوادث دوباره و از نو در تقویم نازل شده باشند.
#غزه #مصیبت #زمان #طوفان_الاقصی
@Esrar3
🔰به خانه برگردان
بخشی از پیام رهبر انقلاب به حجاج :
تدبّر در آیات مربوط به حج و تأمّل در اعمال و مناسک این فریضهی بیمثال، اینها و راز و رمزهایی از قبیل اینها را در ترکیب پیچیدهی حج به ما نشان میدهد.
شما برادر و خواهر حجگزار، اکنون در عرصهی تمرین این حقایق و معارف پُرفروغ قرار دارید. اندیشه و عمل خود را به آن نزدیک و نزدیکتر کنید، و هویّت بازیافته و آمیخته با این مفاهیم متعالی را به خانه برگردانید. این همان سوغات ارزشمند و حقیقی سفر حجّ شما است.
#خانه
@Esrar3
حسین بن علی(ع): در این حین که می رفتیم، خوابم برد و دیدم هاتفی را که ندا می کرد:
القومُ یَسیرونَ وَ المَنایَا تَسِیرُ اِلیهم
این کاروان می رود، و مرگ هم اینها را بدرقه می کند.
علی اکبر(ع) سوال کرد: یا أبَتِ! ألَسنَا علی الحقِّ؟
آیا ما بر حق نیستیم؟ امام (ع) فرمود: بَلَی وَاللهِ آری به خدا سوگند.
علی اکبر(ع) گفتند: فَاِنَنَّا اِذَاً مَانُبَالِی اَن نَمُوتَ مُحِقِّینَ پس اهمیت نمیدهیم اگر به حق بمیریم.
🧷فکر کنید یک پرسش شعار باشد.
شعار حزب الله لبنان محرمِ امسال همین است.
شعاری که حق بودنش را میپرسد.شعاری که حق را از حقش میپرسد.
امام حقِ من است و من از نزدیکترین حقم «حق» را میپرسم.
البته که خواندم قسمی شعار را «جواب» گفتهاند. پرسش از حق مگر تعارف است که در جواب می خواهیم به جویایش تعارف کنیم؟
وقتی گفتن عادت است و سامان و نجات و زندگی در همین «گفت» دنبال میشود، رد کردن سوال با تعارف جواب چندان عجیب نیست.
تحمل سوال این اندازه گرانبار است که راضی باشیم با جواب جفا کنیم؟
این سوال است. سوال دلی شکافته که پشتش روضهی بغضهای تمام جهان به امانت نهفته است.
این سوال شاید ماییم و آنی خواهیم که آنَش جواب ماست. این سوال شاید ماییم که بلیمان را نمیخواهیم بدانیم، میخواهیم نفس بکشیم.
این سوال فراخواندن است. پشت این سوال دو چشم منتظر نشسته است به تماشا، که ای آنکه نامت سرآمد نامها و جانت سرآمد جان هاست تو با من بگو. پس اگر تو باشی و تو بگویی من لا ابالی مرگ خواهم بود. اصلا من لا ابالی توام که لا ابالی مرگم. تنها تو، تنها تو بگو .. «آیا ما بر حق نیستیم؟»
#لبنان #شخص #زمان
@Esrar3
هرچه بیشتر میشنوم، صدای عباس کیارستمی در گوشم بیشتر میپیچد؛ آن روزها که برای محمود احمدی نژاد نامهای نوشته بود، قبل از انتخابات ۸۴. نامهای که شرح یک انتخاب سخت بود. وقتی در یک تصمیم دشوار باید انتخاب کنی بیسکویتت را به کسی بدهی که کمتر دوستش داری.
آنچه عباس کیارستمی برای محمود احمدی نژاد نوشته بود:
پسرم وقتی ۵ساله بود روزی مشغول خوردن بیسکویت بود، دوستی از او بیسکویت خواست و من هم از او خواستم که بیسکویتی به من بدهد. اما بهمن یک بیسکویت بیشتر نداشت. بلاتکلیف به هر دوی ما نگاه کرد که تنها بیسکویتش را به کدام یک از ما دهد. دوست من مشکل را ساده کرد و به او گفت: "بیسکویت را به کسی بده که بیشتر دوستش داری."
بهمن نگاهی به هر دوی ما انداخت و به من گفت: " بابا من تو را بیشتر دوست دارم اما دلم میخواهد بیسکویتم را به او بدهم." هنوز نمیدانم آن روز، آن بیست چند سال پیش در ذهن پسر ۵سالهام چه گذشت که بیسکویتش را به آن دیگری داد، که کمتر از من دوستش میداشت. ولی من دلیلی دارم که چرا رأیام را به دیگری خواهم داد.
آقای احمدینژاد، برای من دلایل بسیار سادهای وجود دارد که تو را بیشتر از او دوست دارم. تو برای من یادآور سال ۵۷ هستی. در آن زمان اخلاق، آرمان و از خودگذشتگی برای تغییر زندگی مردم مفاهیمی انتزاعی نبودند؛
چیزهای طبیعی و جزییاتی زنده از روحیه و عملکرد میلیونها جوان معتقد و سالم و راستگویی بودند که میخواستند از انقلاب فرصتی فراهم آورند تا طبقهی محروم جامعه شرایط بهتری برای زندگی داشته باشند. بعد از بیست و چند سال نگاه که میکنم به وضوح آن اعتراض را همراه با افسردگی درونی تو را درک میکنم.
تو همچنان بیدروغ «ما»ی سال ۵۷ را زنده میکنی. من تو را دوست دارم چون نمیتوانم به خودم راست نگویم که میدانم آنچه میگویی راست میگویی. این واقعیت است که در جهان کنونی قلههای ثروت با دستاندازی به پلههای قدرت جایی برای رشد مردم باقی نمیگذارند.
در این میان، آقای احمدینژاد اما چیزی وجود دارد که تو را در دنیای ۲۰۰۵ ما وصلهی ناجور میکند. پس اکنون با کمال تأسف تو تنها به درد آن میخوری که از دنیایی چنین آرمانباخته و بازیگر، افسرده شوی. دنیایی که در ۲۷ سال ساخته شده است و ما هم جزیی از این دنیا هستیم. دنیا شرایط دشواری برای برای بازی راستگویان آفریده است اما همجنسان قادرند دست یکدیگر را بخوانند و...
دوست عزیز، بهسادگی بگویم ما نمیتوانیم خود را در سال ۵۷ متوقف کنیم. دیگر آن باورها از زندگی واقعی رخت بربسته است و در معادلات سخت کنونی، ما تنها تصمیمگیرندگان بازی کنونی نیستیم.
تو درستتر از آن و اصولگراتر از آن هستی که بتوانی در بازی پیچیدهی سیاستگذاران آلوده به قدرت بازی کنی، پس به قول مدرس " اکنون کسی لازم است که قاعدههای بازی این جهان را آموخته باشد."
برای همین من رأیام را به کسی میدهم که او را کمتر از تو دوست دارم اما کسی توانمندتر از تو در درک واقعیتهای امروز زندگی است. همهی امیدم آن است که او لااقل اینبار با عطف به آرای تو بداند هنوز مردم محروم ما چشم به راهاند.
پس گوشهچشمی به طبقهی محروم داشته باشد و به سلامت ادارهی جامعه بها دهد. دوست عزیز من، تا کنون دو بار رأی دادهام و هر دو بار پشیمان. این بار با آمادگی بیشتر بار دیگر پای صندوق رأی خواهم رفت و اما رأیام را به دیگری خواهم داد که او را به اندازهی تو دوست نمیدارم. روزگار غریبی است برادر.
#هنر #شخص #سینما #ایران
@Esrar3
اصرار
یوسف فارِس خبرنگار در توضیح این تصاویر نوشت:
حاجیان گریه کردند در حالی که در مرکز ایواء لباس احرام به تن میکردند. یکی از آنها صد نفر از خانوادهاش را از دست داده. حاجیهی دیگری هزینهی حج را که پسرش ریال به ریال جمع کرده بود، همچنان به همراه داشت. پسرش که آن را تمام و کمال برای مادرش فراهم کرده بود، شهید شد. مادر دل دل میکرد غم و فقدانش را در بر خدا بیفکند. قلبم با شماست ای پدران و مادران ما. هیچکس همچون شما لبیک نگفت. شما بیش از هشت ماه است حج را آغاز کردهاید، لبیکی که خون بود.
#غزه #مصیبت
@Esrar3
یکی از اهالی غزه:
لبیک خدا... خسته شدیم طوری برای ما جبران کن که انگار هیچ اندوهی ندیدهایم.
لبیک خدا... ما گم شدیم هدایت مان کن.
لبیک... اگر دلهایمان به سنگدلی رفت.
لبیک... اگر گناهان سرریز شد.
لبیک...ما برگشتهایم، توبه کردهایم پس از ما بگذر و بر ما ترحم فرما و عاقبت بخیری را روزیمان کن.
لبیک اللهم لبیک
#دعا #غزه #صفا #مصیبت
@Esrar3