شخصیت اصلی، (علی)، به نوعی نماد انسان معاصر است که در میانه تقابل مرگ و زندگی، تقابل از دست دادن و بدست آوردن، در جستجوی معنای زندگی است.
مرگ و زایش، به موازات هم در فیلم دیده میشوند؛ علی از سویی در یک بحران وجودی قرار دارد (مواجهه با رفتن و نبودن) و به تردید درباره زندهگی میرسد. از سویی دیگر، برای زنده ماندن تلاش میکند و فرصتهای تازه در زایش فرزندش را میبیند.
اگر مرگ یا فکر آن، ترس ایجاد میکند، میل به آینده فرزندش در او امید ایجاد میکند. هر جا که ترس و امید با هم باشند، طرحهای خوب و معناداری در میاندازند.
علی در پایان داستان به این درک میرسد که برای دریافت عطر خوش خود و ساختن آن (که نامگذاری آن به حرف اول اسم خودش، میتواند استعارهای از این باشد)، باید با ترسهایش روبرو شود، باید به دیگران زندگی ببخشد، باید استعدادش را شکوفا کند (استعداد عطر ساختن) و از شکوفایی استعدادش ذوق کند؛ (استعداد پدر شدن)
#معنای_زندگی
#خودسازی
@ethicscafe
عاطفه، نقش بسیار تحسینبرانگیزی ایفا کرد؛ نقش زنی که همسرش به سرطان مبتلا شده و پزشکان از زنده ماندنش ناامید هستند، اما او هیچگاه تسلیم نمیشود. بلکه با عشق و فداکاری، تمام طلا و تلاش خود را برای درمان همسرش میگذارد و هیچ دغدغهای برایش مهمتر از این نیست. نه به خاطر خودش که سایه سرش نرود، بلکه به خاطر خود همسرش که زندگی کند و ایدههای موفقیتش را به اجرا برساند. چقدررر ذوق و شوق داشت در موفقیت ایدههای شوهرجان. بله؛ جایی که ترس نباشد، جای زندگیست. جای عشق است. جای قوت قلب است.
#اخلاق_خانواده
#اخلاق_همسرداری
@ethicscafe
15.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه دوگانه سادهانگارانه ای است دو گانهٔ «یا بخاطر خود یا بخاطر بچه» و چه نتیجهگیری سادهاندیشانه که «اگر پدرمادر بخاطر عشق و آرزوی خودشان بچهدار شوند، کار غیراخلاقی کردهاند!»
عاطفه چقدر راحت، بنای این فکر را بر باد میدهد و فکر ترکیبی درست را بیان میکند: «هم خود هم بچه». واقعیت همین است؛
والدین میتوانند به خاطر عشق و آرزوی خود بچهدار شوند، اما در عین حال معتقد باشند بچهها به خودی خود ارزش و اهمیت دارند و والدین باید به نیازها و خوشبختی آنها توجه کنند.
➖یکی از هشتگهای فیلم، #سقط_جنین است و مفصل میشود این موضوع را در آن ردیابی و تحلیل کرد.
#اخلاق_فرزندپروری
🛤️ میگن راننده خوب تو گردنه کوهستان معلوم میشه.
تو شرایط عادی، خیلیها شاید به اصول اخلاقی پایبند باشن و کار درست کنن. اما وقتی با بحرانهای سخت و فشارهای شدید روبرو میشن، کاسه صبرشون لبریز میشه و به راحتی از اصول اخلاقیشون عدول میکنن و دیگه براشون مهم نیست که چه کار باید بکنن و چه کار نباید.
یکی از دلایلی که پایبندی به اخلاق تو شرایط سخت مهمه، اینه که اکثر آسیبها و پیامدهای منفی به خاطر تصمیمات و رفتارهای نادرست و غیرمنطقی تو بحرانها و سختیها پیش میاد. گزاف نیست اگر بگیم بیاخلاقی، محصول عدم مدیریت بحران است و اخلاق، میوه تابآوری در شرایط سخت.
👈 علی رزاقی، در شرایط سخت جسمی و مالی، چند تا لغزش داشت ولی مجموعا در سیر تکاملی خود، در خط اخلاق پابرجا موند و خودشو ول نکرد.
🤔با خودم پرسیدم: آیا گرگ تو طوفان، گرگ نیست؟!... آیا کبوتر تو قفس، دیگه کبوتر نیست؟!... آیا گوزنها تو فصل سرد که با کمبود غذا مواجه میشن، دیگه گوزن نیستن؟!.. آیا پنگوئنها وقتی یخهای قطب آب میشن، دست از پنگوئن بودنشون برمیدارن؟!.. آیا فیلها وقتی شکارچیها بهشون حمله میکنن، هویت خودشون رو عوض میکنن؟!... پس چرا انسان وقتی تو شرایط سخت قرار میگیره، دیگه انسان نیست؟ چرا هویت خودش رو عوض میکنه؟!
🔹اخلاقیات، بخشی از هویت ما به عنوان «انسان» هستند. پایبندی به اخلاق به ما کمک میکند تا در سختترین شرایط هم انسانیت خود را حفظ کنیم.
#اخلاق_کاربردی
✍️ عبدالله عمادی (معین)
کافه اخلاق، نگاهی تازه به اخلاق┈•☕|👇🏻
https://eitaa.com/ethicscafe
#راه_و_روایت
دیلمی مینویسد:
اگر کسی بدون ادب با پادشاهان ارتباط برقرار کند، خودش را در معرض خطر قرار داده. پس چگونه است حال کسی که بدون ادب با شاه شاهان و بزرگ بزرگان ارتباط برقرار کند؟ (ص۱۰۶)
پیشوایمان آقا جوادالائمه در ارشادالقلوب فرموده: هر وقت دو نفر در يك جا اجتماع كنند، آن كس كه ادبش بيشتر است، نزد خدا برتر است. گفتند تا به حال فکر میکردیم نزد مردم برتر است! برتری وی نزد خدا به چیست؟ فرمود: به اینکه او قرآن را همانطور که نازل شده میخواند و حدیث ما را همانگونه که ما گفتهایم نقل میکند و از خداوند در حالتی درخواست میکند که خود را به او بدهكار میداند.
@ethicscafe
در این کانال، انواع کانال های ایتا در همه زمینه ها قرار داده شده تا مخاطبین محترم در هر زمینه ای برای پیدا کردن محتوا به راحتی پیدا کنند.
حتما عضو شوید تا کانال های مورد نظرتون رو به طور منظم پیدا کنید
https://eitaa.com/joinchat/3046048797C146f2b2fe1