eitaa logo
فهام
1هزار دنبال‌کننده
1.2هزار عکس
181 ویدیو
29 فایل
💠فهام: فرهنگ. هنر. ادبیات. مذهب💠 ✅محتوای فاخر و عمیق ✅زبان ساده و قابل فهم ❌شعار ❌حرف بی‌سند ⏱شبی 5 دقیقه رضا بیات: استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر و منتقد ادبی. @DR_Reza_Bayat
مشاهده در ایتا
دانلود
نشست علمی در آستانه شروع جغرافیای تاریخی تعزیه
فهام
شروع شد
اسب تروا وقتی فیلم می‌بینید، فراتر از قصه و تصویر و موسیقی، یک سبک فکری وجود دارد که همۀ این عناصر را سامان می‌دهد. وقتی ترانه گوش می‌دهید، یک ساختار فکری را به درون خود راه می‌دهید. وقتی یک تابلوی نقاشی می‌خرید، یک فرهنگ را بر دیوار اتاقتان نصب می‌کنید. دوره ، به شما کمک می‌کند که آگاهانه انتخاب کنید؛ که بدانید چه چیزهایی را به روح و روانتان راه می‌دهید. مدرس این دوره، نه منتقدی است که با همه چیز سر ناسازگاری داشته باشد و نه توهم توطئه دارد و همه چیز را کار انگلیسی‌ها و تشکیلات فراماسونری می‌داند. توصیف می‌کند و شرایط اجتماعی به وجود آمدن یک فکر را بررسی می‌کند. حتی تاریخ 300 سالۀ مکاتب غربی را با تاریخ 1000 سالۀ مکاتب ادبی ایرانی تطبیق می‌دهد و مدعی است یک سری از ساختارهای فکری و فرهنگی در همه جای جهان مدام تکرار می‌شوند.
تصاویر برهنه در کلیسا اگر دغدغۀ سازندگان شهوانی بود، بر اندام‌های جنسی تأکید ویژه می‌کردند که می‌بینیم چنین نیست. اگر مقصودشان دین‌گریزی بود، چرا این تصاویر را در کلیسا‌ها کشیدند؟ چرا مجسمۀ پیامبرانی مثل حضرت داوود (ع) را به شکل برهنه ساختند؟ به گمان من، این مسائل ریشه در اومانیسم دارد؛ یعنی انسان‌گرایی. آنها دین دارند؛ اما دینی که محورش انسان است نه خدا. قدیم می‌گفتند ایمان بیاورید تا خدا خشنود شود و در این دوره گفتند ایمان بیاورید تا خودتان رستگار شوید. هدف غایی آنان انسان بود نه خدا. شاخص‌ترین نکته در تصاویر و مجسمه‌های برهنه، دقت عجیب هنرمندان در نمایش عضلات است. گویی با این نمایش، می‌خواهند بعد زمینی انسان و محوریت و اصالت انسان را به رخ بکشند.
فهام
توضیح ضروری: حواسم هست و می دانم که آوردن اسم احمدی نژاد و خاتمی هزینه دارد؛ چون اینها موافقان و مخا
1. وقتی این متن را می نوشتم، خودم را آماده کرده بودم که کلی ریزش مخاطب داشته باشم. اما فقط یک نفر رفت. 2. بازدید این پست از قبل و بعدش بیشتر است. 3. دیروز و امروز چند نفر از عزیزان که تا حالا پیامی نداده بودند، با مشورت و بحث و... به جمع دوستان نزدیکتر اضافه شدند. 👋👋👋👋👋👋 این مقدمات نشان می دهد که مخاطبان فهام، فرهیخته و فهمیده و احترام برانگیزند. به هم کلامی با شما افتخار می کنم.
سازمان تبلیغات جمعی از فرهیختگان و فعالان فرهنگی را در گروهی گرد آورده بود. آنقدر سطح تحمل و فهم حرف دیگری پایین بود که مدام کار به درگیری و مشاجره می کشید! مسؤولان گروه عذرخواهی کردند که برخی کم ظرفیت بوده اند، این رویکرد عمومی ما نیست و ما خیلی باز و روشنیم و... برای نشریه شان مطلب خواستند، فرستادم. مرور تاریخ فرهنگی معاصر بود. گفته بودم در دوره هر رئیس جمهور چه فیلم‌های مهمی تولید شده و حرفهایی از این دست. باورتان نمی شود، اسم رفسنجانی و خاتمی را نتوانسته بودند تحمل کنند و متن را این طور تغییر داده بودند که در دوره یکی از روسای جمهور فلان فیلم تولید شد! همین قدر باز و روشن!
هدایت شده از جهاد تبیین ✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ صدایی که اشک مردم اسپانیا رو درآورد ...😔 🔹یه آزمایش اجتماعی غم‌انگیز تو اسپانیا که خیلی‌ها رو تحت تاثیر قرار داد! ┏━━ °•🖌•°━━┓ @jahad_tabein ┗━━ °•🖌•°━━┛
این دو کتاب را می بینید؟ نویسندۀ هر دو یک نفر است. رفته آثار هنری را در طول تاریخ بررسی کرده، دیده به طور جدی و معنادار، بخشی از آثار زشت ساخته شده اند و با همان زشتی طرفدار پیدا کرده اند. جالب است که قطر «تاریخ زشتی»، دو برابر «تاریخ زیبایی» است! این پدیده را من و شما هم دور و بر خودمان دیده ایم. از فیگورهای کج و کولۀ بچه ها در عکسها تا مدهای لباس آرایش سر و صورت و وسایل دکوری و ... تفاوت سلیقه را می فهمم؛ اما بعضی چیزها بدون هیچ تعارف و تسامحی زشت است. اگر فرض کنیم که آدمها فطرت و غریزه دارند و این دو به طور معمول میل به زیبایی دارند، فکر می کنید چرا این همه میل به زشتی وجود دارد؟ منتظر جوابهای شما هستم.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کارتون 6 دقیقه ای را ببینید. این لک‌لک چرا این طوری انتخاب می کند؟ در روند داستان می بینیم که او اگر خوبی را انتخاب کند، او را می پذیرند، اما باز هم خدمت به بدی را وظیفه (!!) می داند! ببینید و نظرات خود را بفرستید. ممنون @DR_Reza_Bayat راستی، هنوز از مبحث خارج نشده ایم. این سؤالات در همان راستا است.
چراغ اول روشن شد.
هدایت شده از فهام
عرضۀ دورۀ از جمعه 3 آذر
خوبی خوب است؛ اما طول که می‌کشد حوصله را سر می‌برد؛ پس بچه پولدارها دزدی می‌کنند برای هیجانش! عین همین اتفاق در فرهنگ می‌افتد. در ایران، از وصف روابط عاشقانه می‌رسیم به واسوخت و دیس‌لاو. در غرب از ادبیات رمانتیک و رئال، می‌رسیم به ناتورالیسم که به شکل افراطی به بدی‌ها می‌پردازد. همین الآن فیلم‌های ‌هالیوودی را ببینید: نگاه دینی و اخلاقی را کنار بگذارید. این که یک نفر از نمایش سکس خوشش بیاید، طبیعی است؛ اما چرا باید یک آدم سالم از خشونت و قتل و سلاخی لذت ببرد؟ سکس و خشونت، دو عامل اصلی جذابیت فیلم‌های ‌هالیوودی هستند.