فجازی پاک برای خانواده
#بهمن_تماشایی removed!
📽 محمدفراهانی کارگردان فیلم کوتاه "از حسکه با عشق" درباره ایده اصلی فیلمش اینگونه میگوید:
روزی سوار اتوبوسی در لس انجلس شدم.دنبال یک نشانی میگشتم. از راننده که مرد سیاه پوست میانسالی بود پرسیدم. از من پرسید اهل کجایی.
🇮🇷 گفتم ایران. پرسید کدام ایالت است؟ گفتم ایران در امریکا نیست! یک کشور است در خاورمیانه.
پرسید خاورمیانه کجاست؟ 🌍 گفتم در آسیا! جواب داد اسمش را شنیده ام!
فراهانی با تعجب از این همه #بی_خبری از راننده میپرسد اخبار میبینی؟ در خاورمیانه #جنگ است. حالا راننده هم متعجب میشود از جنگی که وجود دارد و او هیچ خبری از جنگ نداشته است. میپرسد در این جنگ مردم هم کشته میشوند؟ کودکان هم کشته میشوند؟ و وقتی جواب مثبت فراهانی را میشنود تا انتهای مسیر گریه میکند.
🔴 وقتی رسانه داری، یعنی صاحب ذهن مردم جهان هستی. می توانی تصمیم بگیری مردم چه خبری را بشنوند، چه تصویری را ببینند.به چه چیز علاقه مند شوند و... تا جایی که حتی ممکن است کسی نداند کشورش در یک کشور دیگر جنگ خونینی به راه انداخته است.
⚫️ پی نوشت یک: فیلم از حسکه با عشق را تعریف نمیکنم. خودتان ببینید. این فیلم هرچند مستند نیست اما ساخته شده است تا دیده شود.
⚫️ پی نوشت دو: امروز که برادرم عکس های راهپیمایی اش را با هشتگ #بهمن_تماشایی توییت کرد و بلافاصله پاک شد، حس غرور کاذبی داشت. اما به من حس وابستگی با چاشنی ذلت دست داد.
⚫️ پی نوشت سه: چند بهمن_تماشایی باید بدون تماشاچی (آنچنان که لایقش است) بگذرد تا بفهمیم برای صدور قدرتمندتر انقلاب، به #استقلال در فضای مجازی محتاجیم؟
❌ عکس مربوط به صحنه ای از فیلم "از حَسَکه با عشق" است.
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp
فجازی پاک برای خانواده
فقط یک کتاب نبود ...
⭕️ آخر این چه کتابی است که ...
🔸با دوپینگ رسانهای - تبلیغاتی اروپاییها به معروفیتی غیرطبیعی میرسد. برگزیدهی کتاب سال انگلستان میشود و با سرعتی چشمگیر به زبانهای مختلف ترجمه میشود.
🔸به هویت میلیاردها انسان هتاکی میکند.
🔸چندین نفر در اعتراض به آن کشته میشوند.
🔸اسرائیل، انگلیس و امریکا با خرج هزینههای سنگین، محافظ نویسندهاش میشوند.
🔸 ۱۲ کشور اروپایی به نام حراست از آزادی بیان و حقوق بشر سفرای خود را از ایران میبَرند و البته کمتر از دو هفته با سرافکندگی برمیگردنند.
🔸بعد از این همه قضایا و اعتراضات، نشان شوالیه توسط ملکه انگلستان به نویسنده آن داده میشود.
⛔️ این فقط یک کتاب نبود!
بلکه یک توطئه بود بر علیه نهضتی دینی که چهارچوبها را شکست؛ کهنگی کلیشهها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود.
در طی این ۳۲ سالی که از این ماجرا میگذرد، روایتهایی در جهت تقلیل و تحریف آن به میدان آمدهاند. امروزه جنگ روایتها به عنوان شاخهای مهم از جنگ شناختی و رسانهای در تلاش برای تصاحب ذهنیتها جهت تغییر عینیتهاست.
✅ در عصر کنونی که هر فرد یک رسانه است، ما مکلّف به بهرهگیری از دانش و بصیرت در جهت مقابله با این مقوله هستیم. از منابع موثق بخوانیم، بیاندیشیم و روایتهای صحیح را به دیگران منتقل کنیم.
📌 پینوشت: ۲۵ بهمنماه مصادف با اعلام حکم تاریخی امام خمینی مبنی بر ارتداد سلمان رشدی (نویسنده کتاب «آیات شیطانی»)، اعدام وی و عاملین این توطئه توسط ملل مسلمان است. این کتاب سال ۶۷ به چاپ رسیده است.
📌 پینوشت: *حواسمان باشد که آزادی اهانت را جایگزین آزادی بیان و قلم نکنند!*
#جنگ_روایتها
#تیری_که_به_هدف_خواهد_خورد
#سلمان_رشدی_مرتد_است_حتی_اگر_زاهد_شود
#میخواهند_نور_خدا_را_با_دهانشان_خاموش_کنند
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp
علم بهتر است یا نماز شب
🔆 شیخ ما مرحوم علامه انصاری در جواب کسی که از او این سوال را نموده بود که آیا نماز شب افضل است یا مطالعه و تحصیل علم؟! چه نیکو جواب گفته است که خطاب به او فرموده بود: آیا تو قلیان میکشی؟! او در پاسخ گفته بود: بلی. شیخ فرموده بود: به جای دو بار قلیان کشیدن، نماز شب را بخوان.
اگر تو تا این اندازه مراقب احوال و اخلاص در اعمالت هستی به گونه ای که برایت تشخیص این مطلب مشکل شده که نماز شب افضل است یا مطالعه و تحصیل علم، چگونه اوقاتت را به کشیدن قلیان که در این باب، اقوال مختلف است که یا حرام است و یا مکروه است و یا مباح است می گذرانی؟! و چه طور می شود که بین دو عمل که هر دو مستحب است، به بهانه کمی وقت، یکی را می خواهی انتخاب کنی، در حالی که در جای دیگر، وقتت را به کاری که یا حرام است و یا مکروه و یا لااقل مباح است، صرف می کنی؟!
⛔️ پرواضح است نظر علامه انصاری و دیگر مردان خدا درباره وقت گذرانیهای (ان شاءالله غیر حرام!) ما در فضای مجازی چیست...
📚 کتاب باده گلگون. ص 41
#این_الرجبیون
#گوشی_بازی
#قلیانت_را_پیدا_کن!
#عمر_برف_است_و_آفتابِ_تموز
#علیکم_انفسکم
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp
فجازی پاک برای خانواده
ماجرای پهنای باند و نعل وارونه زدن
🧐 کشوری رو تصور کنید که در آن، سیستم بهداشت بسیار ضعیف است و پزشک ندارد. مردم برای کارهای جزئی حتی سرماخوردگی باید به کشور همسایه سفر کنند، عدهای به دنبال تاسیس دانشکدهی پزشکی هستند.
رئیس جمهور و وزیر بهداشت اما مخالفند، آنها معتقدند به جای تربیت پزشک و تاسیس بیمارستان باید جادهها را توسعه بدهند تا مردم به راحتی برای درمان به کشورهای دیگر سفر کنند. عجیبتر آنکه به این ناکارآمدی افتخار هم میکنند.
❗️ این حکایت کشور ماست و فضای مجازی!
⭕️ متاسفانه آنچه که مغفول مانده توسعهی متوازن شبکهی ملی اطلاعات و به تبعِ آن، تثبیتِ حکمرانی بر فضای مجازی است. شبکه ملی اطلاعات متشکل از سه بخش زیرساخت، خدمات و محتواست.
دولت فعلی تمرکز خود را بر روی توسعه زیرساخت، آن هم از نوع پهنای باند معطوف کرده بود و این امر سبب ایجاد آدمکی کاریکاتوری با دست و پای دراز و مغز کوچک شده است که همین مغز کوچک او را ملعبه دست سایرین کرده است!
✅ افزایش پهنای باند بدون تلاش کافی در جهت توسعه خدمات و محتوا بومی موجب آن میشود که سکوهای خارجی بتوانند از ظرفیتی که ما ایجاد کردهایم بهره ببرند به بیان دیگر چرخ آنها بچرخد و چرخ ما لنگ بزند.
📌 پینوشت: درحال حاضر کمتر از نیمی از ظرفیت پهنای باند توسط خدمات بومی مورد استفاده است و بیشتر آن در اختیار سکوهایی همچون اینستاگرام است! مگر ما هزینه کردهایم که اغیار سود آن را ببرند و دست خودمان خالی بماند؟!
📌 پینوشت: به این دست از مسائلِ ملی باید فراتر از پنجره کوچک جناح بازیهای سیاسی نگاه کنیم.
#دشمن_فرضی_افزایش_پهنای_باند
#توسعه_نامتوازن_شبکه_ملی_اطلاعات
#حکمرانی_بر_فضای_مجازی
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp
دیارِ غربت
🔅 انسانها دور هم جمع میشوند، نيازمندیهايی دارند، اين نيازمندیهايشان از طريق برنامههايی تأمين می شود. بعد برای اينکه اين نيازمندیها را تأمين کنند، شهری درست میکنند که دارای خصوصيات و ارکانی است.
🔅 يک شهر، پرتوی از روح اهل اين شهر است. به يک شهر که وارد میشويد اگر میخواهيد ببينيد مردم اين شهر چطوری فکر میکنند، به تجسد اين شهر نگاه کنيد. اگر می خواهيد ببينيد چه احساساتی دارند، به تجسد اين شهر نگاه کنيد. به عنوان مثال اگر وارد يک شهری شديد ديديد اين شهر مثلا پر از مسجد است، میفهميد اين مردم مردمی هستند که اهل عبادت هستند. اگر وارد يک شهری شديد ديديد پر از مراکز فسق و فجور است، می فهميد مردمی هستند که جهت غالبشان، احساس و نيازمندیهايشان، اينها است.
✅ تجسدِ یک شهر، تجسد نيازمنديیهايی است که يک جامعه دارد. نيازهايشان در قالب اين شهر تدبير میشود.
«استاد میرباقری»
⭕️ شهر مجازی ما چگونه است؟ آیا آشفته بازاری که هماکنون با آن مواجهیم عینیت یافتهی احساسات و نیازهای ماست یا ما در ایجاد این شهر نقشی نداریم و تابع امواجیم؟! چه کنیم در این دیار غربت ...
🔸 هر که را در خاک غربت پای در گل ماند، ماند
🔸 گو دگر در خواب خوش بینی دیار خویش را
«سعدی»
#دیار_غربت
#شهر_خود_را_بسازیم
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp
فجازی پاک برای خانواده
حقیقت خیالی
✳️ در مطالب قبلی به قدرت رسانه در جهتدهی به افکار عمومی و اثرگذاری آن در ساحات مختلف زندگی بشر اشاره شد از سویی به بحران اخبار جعلی و نادرست ⛔️ نیز پرداخته شد.
⁉️ حال سوال این است که چگونه اخبار جعلی و نادرست قدرت استدلال و ادراک انسان را دور میزند؟!
✅ پژوهشهای انجام شده در حوزه روانشناسی شناختی از یک واقعیت علمی با نام «اثر حقیقت خیالی» پرده برداشته است.
✅ نتایج این پژوهشها نشان داده است که انسانها برای داوری درباره درستی یا نادرستی گزارهها، به دنبال آسانترین راه هستند و چیزی را که راحت میفهمند، راحتتر باور میکنند بنابراین آشنایی قبلی با یک خبر، به راحت فهمیدن آنها کمک میکند.
✅ همچنین مشخص شد که رویارویی پیشین یا آشنایی قبلی با یک خبرحتی میتواند راستپنداری خبرهای دروغ عجیب و غریب را نیز افزایش دهد. از طرفی تکرار یک گزاره و عبارت ارتباط مستقیمی با باورپذیر شدن آن در انسان دارد و منطقی بودن آن را بیشتر جلوه میدهد.
✅ اگرچه بنظر میرسد دروغ بودن خبرهای عجیب و غریب را با اندکی اندیشیدن و بهره گرفتن از دانش و منطق میتوان مشخص کرد اما این مطالعه نشان داد که دانش و منطق به سختی میتوانند جلوی اثر حقیقت خیالی را بگیرد مخصوصا زمانی که افراد به خود فرصت اندیشیدن در باب یک موضوع یا خبر را نداده باشند. (مطلب پرخوری و درهمخوری را که خاطرتان هست. 😊)
#اثر_حقیقت_خیالی
#بمباران_اطلاعاتی
#عدم_پرخوری_و_درهمخوری
#تفکر_نقادانه
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا. eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp
-1444077823_-233693.pdf
3.17M
آموزش ابزارهای ارتباط پاک در فضای مجازی
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp
هویت (قسمت اول)
💑 خاطرم هست، سال ۹۴ که همسرم به خواستگاریام آمد یکی از کارهایی که در روند تحقیقات انجام دادیم، بررسی حساب فیسبوک و عکسهای نمایهاش (پروفایل) بود ...
✅ حال شما فرزندانی را تصور کنید که از سنین پایین، فعالیت خود در فضای مجازی را شروع کردهاند. قطعا در سالهای آتی یکی از مراجع برای شناخت افراد، چگونگی زیست مجازی آنهاست و این نه فقط شامل خود فرد، که سایر اعضای خانواده و دوستان وی را نیز دربرمیگیرد. حتی اطلاعاتی که دیگران از ما در فضای مجازی منتشر میکنند نیز در مسئله فوقالذکر تاثیرگذار است.
✅ هماکنون نیز در برخی کشورهای غربی در فرآیند مصاحبه و استخدام افراد، دیگر به سراغ تستهای شخصیتشناسی و امثالهم نمیروند بلکه برای یافتن حقیقت فرد به سراغ هویتی که از خود در فضای مجازی ساخته، میروند و از این طریق به شناخت میرسند.
📌 پینوشت: چندی پیش یکی از آشنایان، عکسهای جوانی دوره طاغوت یکی دیگر از اعضای فامیل را در اینستاگرام منتشر کرده بود و فرد مذکور از اینکار بسیار آزرده شده بود! حواسمان باشد چه اطلاعاتی از دیگران را منتشر میکنیم. حریم خصوصی سایرین را رعایت کنیم.
#چه_تصویری_از_خود_ایجاد_کردهام
#هویت_من
#تاثیر_فجازی_در_آینده_من
#فجازی_پاک_برای_خانواده
بله. ble.ir/famp_for_family
ایتا eitaa.com/famp_for_family
سروش. sapp.ir/famp_for_family
واتساپ. chat.whatsapp.com/BMagptt56aJJHRK9d0xGPp