🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۱۸
✅ مخفی بودن ولادت امام زمان (ع) امر بدیع و جدیدی نیست که فقط در مورد ایشان رخ داده باشد بلکه در مورد برخی از انبیاء گذشته هم اتفاق افتاده است. مانند: ابراهیم (ع)، موسی (ع)
🖌 آیت الله صافی کتابی در «منتخب الأثر» مینویسند:
«راز مخفی نگه داشتن ولادت مهدی (عج) این بود: خلفاء #بنی_عباس، از طریق روایاتی که پیامبر (ص) و ائمه طاهرین (ع) نقل شده بود، میدانستند دوازدهمین امام، همان مهدی است که زمین را پر از #عدل وداد میکند و دژهای گمراهی و فساد را در هم میکوبد. دولت جباران را سرنگون میسازد و طاغوت را به قتل میرساند و خود، امیر مشرق و مغرب جهان میشود. چون این امر را میدانستند، در صدد برآمدند تا این #نور را خاموش کنند و او را به قتل رسانند. از این رو، جاسوسان و مراقبانی چند گماشتند؛ حتی قابلههایی را مأمور کردند تا داخل منزل امام عسکری (ع) را زیر نظر بگیرند. لیکن خداوند، در هر حال، نور #هدایت را پاینده خواهد داشت. این بود که خدا به اراده خویش، دوران بارداری مادر او را پنهان ساخت. مورخان گفتهاند: معتمد عباسی به قابلهها امر کرده بود تا وقت و بی وقت، سرزده، وارد خانه #سادات شوند {به ویژه خانه امام حسن عسکری(ع)} و در درون خانه بگردند و تفتیش کنند و از حال همسر او باخبر گردند و گزارش دهند. اما آنان از هیچ چیز آگاه نگشتند. خداوند در باره حضرت مهدی (عج)، همان کار را کرد که در باره موسی (ع) کرد؛ چنان که دشمنان حضرت مهدی (عج) نیز، همان روش فرعونی و سیاست فرعونی را دنبال کردند.»
⭕️ مخالفین ولادت امام زمان (ع) نمیتوانند به اختفای ولادت ایشان متعرض شوند و شرایط مادر ایشان را در زمان بارداری مستمسک قرار دهند.
✅ دومین دلیلی که مخالفین ذکر میکنند #طول_عمر حضرت است. مسلماً این اشکال بیهودهای است چون تا به حال رخ داده و هم از نظر مبانی عقلی و علمی منعی برای طول عمر وجود ندارد.
💠 سوره نساء آیه ۱۵۷ و ۱۵۸ میفرماید: «و به سبب گفتارِ [سراسر #دروغ] شان که ما عیسی بن مریم فرستاده خدا را کشتیم. در صورتی که او را نکشتند و به دار نیاویختند، بلکه بر آنان مُشتبه شد [به این خاطر شخصی را به گمان اینکه عیسی است به دار آویختند و کشتند]؛ و کسانی که درباره او اختلاف کردند، نسبت به وضع و حال او در #شک هستند، و جز پیروی از #گمان و #وهم، هیچ آگاهی و علمی به آن ندارند، و یقیناً او را نکشتند. بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد؛ و خدا همواره توانای شکست ناپذیر و حکیم است.»
👈 بنابراین جناب عیسی (ع) اکنون زنده هستند و بیش از ۲۰۰۰ سال از عمر مبارکشان میگذرد. هیچ کس اینجا را اشکال نمیکند.
📌 نمونه دیگر در مورد دشمن خدا #شیطان است و در سوره حجر آیات ۳۷ تا ۳۹ آمده است. از زمان آدم تا کنون که ده هزار سال گذشته است و در این مدت زندگی می کند.
👈 اکثر مفسرین میگویند مراد از «یومِ الْوَقْتِ الْمَعْلُومِ» در آیات بالا، #ظهور امام زمان (عج) است.
🔸 حضرت خضر (ع) نیز به حسب روایات مؤید این مطلب است که بیش از ۲ هزار سال عمر دارند و هنوز هم زندهاند.
🔸 قرآن دوران رسالت حضرت نوح را ۹۵۰ سال بیان میکند. عمرش را در روایات ۲۵۰۰ سال نقل کردهاند.
💢 حضرت عزرائیل (ع) بعد از ۲۵۰۰ سال که به محضر حضرت نوح رسید و از او سؤال کرد که زندگیات را چگونه دیدی؟ پاسخ داد: مثل یک خانهای است که از یک درب وارد شدم و از درب دیگر خارج میشوم.
🔆 بنا بر آنچه گفته شد، در #قرآن به طول عمر اشاره شده و انکار نشدنی است.
📚 #معرفی_کتاب:
📖 کتاب «امکان طول عمر تا بینهایت برگرفته از قرآن و حدیث» که در آن، کسانی که طول عمر پیدا کردهاند را ذکر کرده است.
📖 کتاب «دادگستر جهان» از آیت الله امینی است که از صفحه ۱۷۳ تا ۲۰۰ به تحقیقات علمی درباره طول عمر اشاره دارد.
____
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه ۱۸، #مهدویت
@Fares_ir
🔴 زندگی نامه آیت الله سیدمحمدرضا علوی تهرانی (ره)
مرحوم آيت الله سيدمحمدرضا علوی تهرانی (ره) در اسفند ماه ١٣۰٥ هجری شمسی در خاندانی روحانی از اهل علم و تقوی دیده به جهان گشود.
آباء و اجداد ايشان، از علماء و روحانيين نامدار عصر خويش بودند.
ایشان تحصيلات رايج آن روزگار را از سن ۵ سالگی شروع نمودند. همزمان با تحصیلات حوزوی خود، موفق به اخذ مدرك كارشناسی در رشته حقوق از دانشگاه تهران شدند.
مقطع سطح دروس حوزوی را نزد علماء بزرگ تهران حضرات آيات عظام: شاه آبادی، شعرانی، محمد تقی آملی، احمد آشتيانی، مهدی آشتيانی، سيدكاظم عصار و فاضل تونی گذرانده و دروس ادبيات، منطق، اصول، فقه، هيأت، فلسفه وعرفان را نزد آن بزرگان فرا گرفتند.
سپس براي تكميل تحصيلات حوزوی خود ، به شهر مقدس قم مشرف شدند. در آنجا نيز از درس اساتيد و مراجع عاليقدر همچون آيات عظام: بروجردی، حجت، محقق داماد، امام خمينی، گلپايگانی و علامه طباطبايی بهره مند شده و به تكميل مبانی فقه و اصول وفلسفه و تفسير وعرفان پرداختند و به درجه اجتهاد نائل آمدند و اجازاتی از مراجع وقت در اجتهاد اخذ نمودند.
درسال ١٣۴٥ هجری شمسی با ارتحال پدرشان، به تهران عزيمت نموده و به ترويج معارف الهی و نيز تدريس سطح و خارج علوم حوزوی در مدرسه سپهسالار قدیم واقع در بازارچه مروی و اقامه نماز جماعت در مسجد علوی در چهارراه سیروس پرداختند.
درسال ١٣٥١ شمسی به امر مرجع عالیقدر تهران، آیت الله العظمی سیداحمد خوانساری، به مسجد حضرت امير (ع) آمدند و به تبليغ و تدريس و اقامه جماعت پرداختند. در همان سال نيز در مجاورت مسجد، مكتب حضرت امير (ع) را بنا نهادند.
ایشان در حدود ۲۴ سال به فعاليت در مسجد حضرت امير (ع) پرداختند و همواره در نشر معارف اهل بيت همت گماردند.
سرانجام در صبح روز چهارشنبه ۲٣ آبان ماه ١٣۷۵ شمسی برابر با اول ماه رجب و روز ولادت حضرت امام باقر (ع) دعوت حق را لبيك گفته و به سرای باقی شتافتند.
پیکر ایشان پس از اقامه نماز توسط مرجع عالیقدر آیت الله شبیری زنجانی، با حضور گسترده عموم مردم از مسجد حضرت امیر (ع) بسوی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تشییع و در جوار ضریح ایشان به خاک سپرده شد.
____
📚 انتشار بمناسبت ۲٣ آبان، مصادف با ۲۴ سالگرد رحلت ایشان
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📖 اهل بیت (ع) مظهر اسماء الله هستند ...
🗓 ماه مبارک رمضان سال ١٣۷۲
🎤 مرحوم آیت الله سیدمحمدرضا علوى تهرانى (ره)
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
📚 انتشار بمناسبت ۲٣ آبان
مصادف با ۲۴ سالگرد رحلت ایشان
@Fares_ir
4_5881720835835693895.mp3
25.64M
📚 #مکارم_اخلاق | جلسه ۲۶
🗓 جلسه هفتگی صبحهای جمعه
📌 حسینیه آیتالله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مکارم_اخلاق / جلسه ۲۶
💠 امام صادق (ع) فرمودند: #قلب، خانه خدا است.
👈 قلب باید او را درک کند. هر گاه قلب خانه خدا شد، #نیت_خالص هم اتفاق میافتد.
🔸 خداوند در نهاد هیچ انسانی، دو قلب قرار نداده است. خداوند یا در آن هست یا نیست. بنابراین اول باید قلب را درست کرد. اینجا است که بحث #سلوک_عملی و #تربیت_دینی مطرح میشود.
⭕️ آنچه در محافل مذهبی ما میگذرد، تربیت دینی نیست؛ بلکه #تعالیم_دینی است. قبل از تعلیم #دین باید تربیت دینی داشته باشیم.
👈 برای این #انسان باید ظرفیتهای خودش را بشناسد. بداند خدا چه چیزهایی مانند: #عقل، #نفس، #فطرت، #فکر به او داده است. ما بلد نیستیم فکرمان را تعالی ببخشیم.
🔆 هیچ تغییری در #رفتار اتفاق نمیافتد مگر اینکه گرایش انسان و خواستههای او تغییر پیدا کند. گرایش انسان هم هیچگاه تغییر پیدا نمیکند مگر اینکه #بینش انسان یعنی #تفکر او تغییر پیدا کرده باشد.
💢 #اخلاص در #نیت به واسطه قلب است. اگر اخلاص حاصل شد قرب به خدا حاصل میشود. آنوقت است که آیه 16سوره قاف (ما به او از رگ قلبش نزدیکتریم!) را با تمام وجود درک میکنیم.
💠 سوره مائده آیه ۲۷ میفرماید: خدا، تنها از پرهیزگاران میپذیرد.
👈 اخلاص، خصیصه #اهل_تقوا است.
💠 امیرالمؤمنین (ع) در #خطبه_متقین ۱۱۰ ویژگی از اهل تقوا را بیان میکنند.
💠 امام صادق (ع) میفرمایند: #عمل در سایه #تقوا کم نیست. آنچه که پذیرفته شده است چگونه کم باشد؟
⭕️ ما مدام اصرار میکنیم و تکرار میکنیم که #جامعه ما، نمازخوان است. نمازخوان بودن کفایت نمیکند، جامعه ما باید جامعه با تقوا باشد.
💠 امیرالمؤمنین (ع) در تعریف تقوا میفرمایند: اگر عملت را بر یک سینی قرار دهند و روی آن هیچ پوششی قرار ندهند و بین همه #مردم بچرخانند، چیزی در آن میان نباشد که شرمندهاش نباشی.
💠 و نیز فرمودهاند: برای اهل تقوا سه علامت وجود دارد:
🔸 عمل خالصانه
🔸 کوتاهی آرزوها
🔸 از فرصتها استفاده کردن
👈 فرصت ما در دایره #عمر است. عمر ما، سرمایه ما است.
_________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
جلسه هفتگی صبحهای جمعه | جلسه ۲۶
حسینیه آیت الله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 #قبله_تهران / بخش اول
🌺 بمناسبت سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
✅ حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) مشهور به شاه عبدالعظیم و سیدالکریم از عالمان #سادات حسنی و از راویان #حدیث است که در روز پنجشنبه ۴ ربیعالثانی سال ۱۷۳ ق، در زمان حکومت هارونالرشید، در مدینه متولد شد.
🔸 نسب او با چهار واسطه به امام حسن مجتبی (ع) میرسد. نجاشی از عالمان شیعی میگوید: پس از رحلت وی به هنگام غسل، رقعهای در لباسش یافت شد که نسب وی در آن بدین صورت نوشته بود: من ابوالقاسم فرزند عبدالله، فرزند علی، فرزند حسن، فرزند زید، فرزند امام حسنبنعلیبنابیطالب (ع) هستم.
👈 شیخ صدوق، مجموعه روایات وی را با عنوان جامع اخبار عبدالعظیم گردآوری کرده است.
✅ مصاحبت با ائمه (ع)
حضرت عبدالعظیم (ع) محضر امام رضا (ع) و امام جواد (ع) را درک کرده و #ایمان خویش را بر امام هادی (ع) عرضه داشته و حضرت روش #دینداری وی را تأیید نمودند.
🔹درباره برخورد حضرت عبدالعظیم (ع) با امامان نقل شده که او با کمال ادب و #خضوع و نهایت #حیا و #تواضع وارد مجلس امام جواد (ع) یا امام هادی (ع) میشد و آن بزرگواران نیز او را در صدر جلسه و در کنار خویش همنشین کرده و از احوال او سؤال میکردند که این برخورد موجب #حسرت و #غبطه دیگران میشد.
✅ زندگی در دوران سرکوب #شیعیان
دوران زندگی حضرت عبدالعظیم (ع) مصادف با شرایط خفقان و #سرکوب شیعیان از سوی بنیعباس بود و همچون پدرانش سالها تحت تعقیب بود.
ایشان گرچه زمانی که در مدینه، بغداد و سامرا میزیست روش #تقیه را در پیش گرفته و #عقیده و مرام خود را پنهان میداشت، ولی با این حال مورد #غضب متوکل عباسی و معتز عباسی بود.
✅ #هجرت به ری
بنابر گزارشهای تاریخی، حضرت عبدالعظیم (ع) در زمان معتز عباسی، به جهت اذیت و آزار و ترس از قتل، به امر امام هادی (ع) از سامرا به ری که از پایگاههای مهم عباسیان بود، هجرت کرد. برخی هم نقل کردهاند به قصد #زیارت مزار حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به قصد خراسان هجرت کرد و در ری برای زیارت حمزةبنموسیبنجعفر (ع) توقف کرد و در آنجا مخفی شد.
🖌 نجاشی به نقل از خالد برقی ماجرا را اینگونه روایت میکند که حضرت عبدالعظیم (ع) در حال فرار از سلطان، به ری آمد و در سرداب خانه مردی از شیعیان در محله «سکة الموالی» ساکن شد. او در همان سرداب به #عبادت میپرداخت، روز را #روزه میگرفت و شب را به عبادت میگذراند. وی مخفیانه از منزل بیرون میآمد و به زیارت قبری میرفت که میگفت: این قبر مردی از فرزندان موسیبنجعفر(ع) است. پیوسته در آن سرداب بود و خبر ورود او به شیعیان یکی پس از دیگری میرسید تا اکثر شیعیان با وی آشنا شدند.
📌 درگذشت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در ۱۵ شوال سال ۲۵۲ ق در زمان امام هادی (ع) رخ داد.
✅ مدفن و ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
محدث نوری میگوید: فردی از شیعیان، رسول اکرم (ص) را در عالم رؤیا زیارت میکند که به او میفرمایند فردا یکی از اولاد من کنار درخت سیب در باغ عبدالجبار بن عبدالوهاب رازی تشییع و دفن خواهد شد. وی برای خرید آن مکان به صاحب باغ مراجعه میکند در حالی که صاحب آن باغ نیز همان خواب را دیده بود و آن باغ را وقف حضرت عبدالعظیم (ع) و دیگر شیعیان کرد که در آن دفن شوند.
💠 شیخ صدوق در باب زیارت مرقد وی، روایتی را نقل میکند که فردی از اهالی ری بر امام هادی (ع) وارد شد و گفت: به زیارت حضرت سیدالشهداء (ع) مشرف شدم. امام (ع) فرمودند: ثواب زیارت قبر عبدالعظیم که نزد شماست مانند کسی است که قبر حسینبنعلی(ع) را در #کربلا زیارت کرده است.
_________________
📋 واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
⚡️بخش اول
📕متن کامل در وبسایت بنیاد: 👇
http://www.fares.ir/post/1190
@Fares_ir
🔴 #قبله_تهران / بخش دوم
🌺 بمناسبت سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
✅ مقصود از برابرى زيارت حضرت عبد العظيم (ع) با زيارت حضرت سيد الشهداء (ع)
🔆 با توجه به ثواب عظیم زیارت قبر امام حسین (ع)، بیتردید مقصود امام هادی (ع) این نیست که از فضائل زیارت امام حسین (ع) بکاهند یا در بیان فضیلت حضرت عبدالعظیم (ع) مبالغه نمایند. بلکه برابری فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) با امام حسین (ع) مقید به فضای سیاسی ویژهای است که پیروان #اهل_بیت (ع) درآن مقطع تاریخی در آن زندگی میکردند. در زمانی که اختناق شدیدی جهان #اسلام را فراگرفته بود و #جامعه #تشیع در دوران زمامداری افرادی مانند متوکل، مُعتز و معتمد عباسی، سختترین دورانهای تاریخی خود را سپری میکرد ، در چنین شرایطی، امام هادی (ع) به منظور پیشگیری از خطرهایی که از طرف حکومتهای وقت، شیعیان را تهدید میکرد، فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم را با زیارت امام حسین (ع) برابر دانستهاند. به تعبیری روشنتر، زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) برای افرادی که آمادگی خطرپذیری برای زیارت امام حسین (ع) در آن شرایط را داشته باشند، پاداشی معادل زیارت آن حضرت دارد و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) شعبهای از حرم سیدالشهدا (ع) است چرا که حکومت وقت به دنبال حضرت عبدالعظیم (ع) بوده و مرتبطین با ایشان را که از شیعیان بودند نیز تحت تعقیب قرار میداد و خطرات جانی برایشان درپی داشت.
👈 این برابری با زیارت سیدالشهداء (ع) فضیلتی بزرگ و حاکی از جایگاه بلند حضرت عبدالعظیم (ع) نزد اهل بیت (ع) و عظمت معنوی ایشان است.
✅ فضائل و مقامات
علامه حلی در شرح حال حضرت عبدالعظیم (ع)، او را عالمی #پرهیزکار معرفی میکند. محدث نوری نیز درباره فضائل او نقل میکند که وی مردی با #ورع، پارسا، معروف به #امانت، #صداقت در گفتار، عالم به امور #دین، قائل به #توحید و #عدل و دارای احادیث بسیار بود.
📎 تقوا پیشگی و درستکاری حضرت عبدالعظیم (ع) باعث بلندی جایگاه و مقام وی نزد ائمه اطهار (ع) بود.
✅ حضرت عبدالعظیم (ع) در بیان امام معصوم (ع)
امام هادی (ع) در سفری که حضرت عبدالعظیم (ع) به سامرا داشت، او را تصدیق و اینگونه خطاب میکنند: یا اباالقاسم، تو به حق ولی ما هستی ... تو همان دینی را که پسندیده خداست، انتخاب کردهای ... خداوند تو را با گفتار ثابت در #دنیا و #آخرت تثبیت کند.
👈 این گفتگو میان امام (ع) و حضرت عبدالعظیم (ع) به #حدیث_عرض_دین مشهور است که آیت الله صافی گلپایگانی این حدیث را در قالب کتابی مستقل به نام «شرح حدیث عرض دین» شرح کردهاند.
✅ مقام علمی
ابو حماد رازی میگوید: در سامرا بر امام هادی (ع) وارد شدم و از بعضی مسائل #حلال و #حرام پرسیدم. چون قصد وداع داشتم حضرت فرمودند: چنانچه در امور دینی در [تشخیص] حلال و حرام، مسئلهای بر تو دشوار شد، از عبدالعظیم حسنی سؤال کن و سلام مرا به او برسان.
✅ روایات حضرت عبدالعظیم (ع)
📚 در کتب حدیثی و متون روایی، بیش از ۱۰۰ روایت از حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) آمده است و شیخ صدوق، مجموعه روایات ایشان را با عنوان «جامع اخبار عبدالعظیم» گردآوری کرده است. شمار احادیثی که ایشان بیواسطه از امامان (ع) نقل میکند، ۲ روایت از امام رضا (ع)، ۲۶ روایت از امام جواد (ع) و ۹ روایت از امام هادی (ع) است و شمار روایات باواسطه هم به ۶۵ حدیث میرسد.
📌 از حضرت عبدالعظیم (ع) کتابهایی که در دست است «خُطَب امیرالمؤمنین» و «الیوم و اللیلة» که اعمالی است که بنابر اخبار ائمه اطهار (ع) با اذکار خاصه روایت شده است و هر مکلفی میتواند در تمام روز و شب از #مستحبات و #واجبات به جا آورد.
✅ ارادت همگان به حضرت عبدالعظیم (ع)
از دیر باز مدفن ایشان مورد توجه شیعیان و علماء و بزرگان شیعه از همه نقاط جهان اسلام و حتی پادشاهان و حاکمان بوده و هست به طوری که دفن شدن در جوار ایشان از مباهات افراد به حساب میآید.
👈 بزرگان متعددی از علمای شیعه در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) مدفون هستند از جمله: شیخ ابوالفتوح رازی، ملاعلی کنی، آیت الله شاهآبادی، آیت الله سیدمحمدرضا علوی تهرانی و ...
_________
واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بخش دوم
متن کامل در وبسایت بنیاد:
http://www.fares.ir/post/1190
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۱۹
✅ یکی از موضوعات مهم پیرامون امام عصر (عج) بحث تبارشناسی ایشان است.
🔸 تبار ایشان از طریق پدر به پیامبر اسلام (ص) بر میگردد.
💠 پیامبر (ص) فرمودند: مهدی پسر من است نامش نام من، کنیهاش کنیه من و شبیهترین مردم به من از جهت خَلق و خُلق است.
🔆 سلمان فارسی میگوید: روزی حسین (ع) در دامن رسول اکرم (ص) نشسته بود و حضرت او را میبوسیدند و میفرمودند: تو بزرگی و پدرِ بزرگان هستی، تو امامی و پسر #امام و پدر امامان، تو حجت خدایی و پسر #حجت خدای و پدر حجتهای خدای، و آن حجتهای خداوند ۹ نفرند که از نسل تو هستند و نهمین آنان قائم آل محمد است.
🔹 انتساب امام عصر (ع) را به پیامبر و سیدالشهدا (ع) را بیان کردیم. روایت دیگر نیز ایشان را به حضرت امیر (ع) و حضرت فاطمه (س) منتسب کرده است و نیز روایاتی داریم که حضرت را به ترتیب از نسل امام سجاد (ع) و امام باقر (ع) و دیگر ائمه مطرح و معرفی میکند.
🔸 ضرورتها و اهمیتهای #شناخت_امام از آیه ۱۴۴ سوره آلعمران برمیآید و خط بطلان بر دورانی به نام #جاهلیت کشیده میشود.
⭕️ این جاهلیت اختصاص به سرزمین حجاز ندارد و ما از چه شاخصههایی باید بفهمیم که بعد از پیامبر (ص) به جاهلیت ورود پیدا نکردهایم؟
👈 شاخصهای که بدانیم بعد از پیامبر (ص) به دوران جاهلیت بازنگشتهایم بحث از #امامت است.
💠 پیامبر (ص) فرمودهاند: هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناسد به #مرگ_جاهلیت مرده است.
✳️ شناخت اسمی امام که تبارشناسی ایشان است لازم بوده و شناخت وصفی که در زیارات غدیریه و #جامعه_کبیره آمده است نیز #واجب است.
📌 شناخت اسمی یا تبارشناسی برای دفع اشکال است.
📚 در بعضی کتب #اهل_سنت امام زمان (ع) را از فرزندان امام حسن (ع) میدانند که قول ضعیفی است چرا که ما روایاتی متواتر داریم که ایشان از صلب امام حسین(ع) هستند.
📚 در برخی از مصادر غیر اصیل اهل سنت، از پیامبر (ص) نقل میکنند که امام زمان (ع) را منسوب به عباس عموی پیامبر میکند. و حال آنکه اگر امام زمان (ع) از بنیعباس بود چرا آنان این همه امام کشی کردند؟
🔆 تبارشناسی اینجا به درد ما میخورد و اثبات میکند که بنیعباس این احادیث را جعل کردهاند تا مسیر امامت را منحرف کنند.
____
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه ۱۹، #مهدویت
@Fares_ir
4_5893262619845856204.mp3
26.45M
📚 #مکارم_اخلاق | جلسه ۲۷
🗓 جلسه هفتگی صبحهای جمعه
📌 حسینیه آیتالله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مکارم_اخلاق / جلسه ۲۷
✅ اگر کسی بخواهد از #حیوانیت خارج شود باید سه مرحله در #انسانیت داشته باشد:
🔸 #انسان_عالم: این، وظیفه مراکز علمی است. اگر مراکز علمی، خروجی داشته باشند #انسان عالم وجود خواهد داشت.
🔸 #انسان_سالم: که محصول #تربیت است. تربیت یعنی شکوفا کردن تمام ظرفیتهای انسان مانند #عقل و #فطرت و #قلب و #فکر و تمام ظرفیتهای درونی بشر. این، کار #دین است. هیچ کس دیگری نمیتواند این کار را بکند.
🔸 #انسان_کامل: ساختن انسان کامل، کار #وحی است. خداوند و پیامبر (ص) هستند که میتوانند انسان کامل درست کنند.
⭕️ انسان کامل را #ادعا نمیکنیم کسی برسد. فقط چهارده نفر انتخاب شدهاند. ما باید به انسان سالم برسیم. یعنی باید #نظام_تربیتی داشته باشیم. نظام تربیتیمان چقدر قوی بوده است؟
💠 پیامبر (ص) دستور به #اخلاص_عمل میدهند و نیز امیرالمؤمنین (ع) به جناب کمیل فرمودند: مهم نیست که تو #نماز بخوانی و #روزه بگیری و #صدقه بدهی، بلکه مهم این است که آن نماز با یک قلب پاک و #عمل خداپسندانه و خشوعِ راستین انجام شود.
💢 #اخلاص در مقابل #ریا است. ریا چهار علامت دارد:
۱. زمانی که شخصی نزد او باشد در انجام اعمال دینی بسیار #حریص است.
۲. اما وقت تنهایی #بیرغبت و تنبل است.
۳. در انجام هر کاری، شیفته این است که دیگران او را ستایش کنند.
۴. تمام تلاشش بر این است که میان مردم وجههای زیبا و نیکو داشته باشد.
✅ کسانی که اخلاص در عمل دارند، چند خصوصیت دارند:
🔸 ظاهر و باطن آنها یکی است.
💠 حضرت امیر (ع) فرمودند: کسی که باطنش و ظاهرش فرق نکند و رفتارش با گفتارش فرق نکند، #امانت الهی را ادا کرده است و خالصانه #بندگی کرده است.
🔸 از #گناه، دور هستند.
💠 پیامبر (ص) فرمودند: هر کس که از روی اخلاص کلمه #توحید را بگوید به #بهشت میرود و مراد از اخلاص این است که «لا اله الا الله» او را از ارتکاب گناه باز دارد.
🔸 در انجام عمل، خسته نمیشوند.
💠 امام صادق (ع) فرمودند: كمترين نشانه اخلاص آن است که آدمی در #اطاعت و #عبادت کوشا باشد و برای عمل خود اهمیتی قائل نباشد و خود را در برابر خدا طلبکار نداند، زیرا #بنده میداند که اگر خدا از بندگان خود عبادت واقعی را خواستار بشود همگان عاجز خواهند بود.
🔸 منتظر ستایش دیگران نیستند.
💠 پیامبر (ص) میفرمایند: انسانهای #مخلص به دنبال ستایش دیگران نیستند.
🔸 از رزقی که به آنها میرسد راضیاند و اضافه آن را میبخشند.
💠 جبرئیل به پیامبر (ص) عرض کرد: مخلص کسی است که از #مردم چیزی درخواست نکند تا اینکه یافت شود، هرگاه به آن دست یافت، خشنود شود و هرگاه چیزی از آن باقی ماند، در راه خدا [به دیگران ] ببخشد.
👈 زیرا کسی که از مخلوق چیزی نخواهد، به #عبودیت خداوند رسیده است ...
_________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
جلسه هفتگی صبحهای جمعه | جلسه ۲۷
حسینیه آیت الله علوی تهرانی
@Fares_ir
🌸 از قدر درخشندگیاش، عقل گمان کرد
خورشید، زمین گشت و زمین گشت چو خورشید
🌺 ولادت با سعادت حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام مبارک باد
@Fares_ir
🔴 خورشیدِ در بند
🌸 حضرت حسنبنعلیبنمحمد ملقب به امام حسن عسکری(ع)، یازدهمین امام #شیعیان هستند که در روز ۸ ربیعالثانی سال ۲۳۲ ق در مدینه چشم به جهان گشودند و به مدت ۶ سال در دوران خلفای بنیعباس، #امامت کردند.
✅ ترس #بنی_عباس
💠 در حدیثی از جابر آمده است که رسول خدا (ص) اوصیای پس از خودشان را معرفی نموده و فرمودند: آنان جانشینان من و امامان مسلمانان بعد از من هستند که اولِ ایشان علیبنابیطالب است و بعد از او به ترتیب حسن، حسین، علیبنحسین و محمدبنعلی که در #تورات به باقر معروف است و تو در هنگام پیری او را خواهی دید و هر وقت او را دیدی، سلام مرا به او برسان. پس از او (نیز به ترتیب) جعفربنمحمد، موسیبنجعفر، علیبنموسی، محمدبنعلی، علیبنمحمد، حسنبنعلی و پس از ایشان فرزندش همنام و همکنیه من است. اوست که از نظر مردم پنهان میشود و غیبتش طولانی میگردد تا آن جا که فقط افرادی که #ایمان_راسخ دارند، بر عقیدهٔ به او باقی میمانند.
🔸 خلفای عباسی که دیده بودند تمامی افرادی که پیامبر (ص) ذکر کردهاند به امامت شیعیان رسیدهاند، هرچند در طول تاریخ افراد متعددی ادعای امامت را کردهاند اما در نهایت رسوا شده و مردم اقبال به این بزرگواران نشان دادند.
👈 بنا بر این تصمیم بر #حصر امام هادی (ع) و امام عسکری (ع) گرفتند و به سامرا تبعیدشان کردند.
📌 سامرا از دیرباز شهری بوده است که قاطبه ساکنین آن به مخالفین #اهل_بیت (ع) گرایش داشتهاند و به همین سبب بود که بنیعباس در آنجا منطقه نظامی داشت و حضرات را نیز در همین منطقه جای داده بود.
🖌 عسکر در لغت عرب نیز به همین معنا است. از این روی امام هادی (ع) و امام عسکری (ع) را عسکریین میگویند.
🔆 دلیل تبعید به عسکر این بود که در این منطقه نظامی بتوانند بهتر ایشان را در نظر گرفته و مانند فرعون که در تلاش بود از ولادت موسی (ع) جلوگیری کند، مانع ولادت امام عصر (عج) شوند تا بساط حکومتشان باقی بماند و این ناشی از ترس بنیعباس بود.
✅ اقدامات امام عسکری (ع) در برابر #حکومت_عباسی
🔸 در این میان امام عسکری (ع) یکی از بزرگترین اقداماتی که انجام دادند، حفظ #تداوم_امامت و #رهبری_الهی اهل بیت (ع) شده و نیز گسترش حلقه ارتباطی شیعیان با امام خود از طریق وکلای خودشان بود که در واقع زمینهساز ایجاد ارتباط امام عصر (عج) با شیعیان از طریق #نواب_اربعه بود و نیز #جامعه #شیعه را آماده #غیبت و در دسترس نبودن امام نمودند.
📎 یکی از نمایندگان امام عسکری (ع)، احمدبناسحاق قمی است که از یاران ویژۀ امام و از شخصیتهای بزرگ شیعی در قم بود. برخی از دانشمندان #علم_رجال، از او به عنوان رابط بین قمیها و امام و از جمله اصحاب خاص آن حضرت یاد کردهاند. وی به دستور حضرت، مسجدی در جوار مرقد حضرت فاطمه معصومه (س) بنا کرد که امروزه به نام مسجد امام حسن عسکری (ع) معروف است.
🔸 با وجود همۀ محدودیتها و کنترلهای دستگاه #خلافت، حضرت یک زنجیره فعالیتهای سیاسی را رهبری میکردند که از چشم جاسوسان دربار، به دور میماند.
📋 برای نمونه، عثمان بن سعید عمری (از نزدیکترین و صمیمیترین یاران امام) در پوشش روغنفروش فعالیت میکرد. پیروان آن حضرت، اموال و وجوه خود را به او میرساندند و او آنها را در ظرفهای روغن قرار داده، به حضور امام (ع) میبرد. و حضرت نیز شیعیانی که زیر فشار مالی حکومت عباسی بودند را حمایت مینمودند تا بر اثر آن فشارها جذب #حکومت نشوند.
✅ زمینهسازی برای امامت #منجی #آخرالزمان
آخرین #رسالت حضرت این بود که مردم را برای زندگی در زمان غیبت امام عصر (ع) آماده کنند.
از آن جا که پنهان شدن پیشوا و رهبر حادثهای طبیعی نیست و باور کردن تحمل مشکلات ناشی از آن، برای #مردم دشوار است، پیامبر اسلام (ص) و امامان پیشین (ع)، به تدریج مردم را با این موضوع آشنا ساخته و #افکار_عمومی را برای پذیرش آن آماده میکردند.
🔸 این تلاش، در زمان امام عسکری (ع)، جلوۀ بیشتری به خود گرفت زیرا با وجود تأکید بر تولد حضرت مهدی (عج)، ایشان را فقط به شیعیان خاص و بسیار نزدیک نشان میدادند. از سوی دیگر، تماس مستقیم شیعیان با خود آن حضرت نیز روز به روز محدودتر و کمتر میشد؛ به گونهای که حتی در شهر سامرا از طریق نامه یا نمایندگان خود به مردم پاسخ میدادند. بدین ترتیب، آنان را برای پذیرش اوضاع و شرایط عصر غیبت و ارتباط غیرمستقیم با امام آماده میساختند. این همان روشی است که امام عصر (ع) در زمان #غیبت_صغری در پیش گرفته و به تدریج شیعیان را برای دوران #غیبت_کبری آماده ساختند.
✅ خاصیت #زیارت امام عسکری (ع)
💠 حضرت امام حسن عسکری (ع) در حدیثی میفرمایند: هر کس میخواهد از #غم رها شده و شادمان شود به زیارت من بیاید که زیارت من رفع غم میکند.
_________
واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بخوانید در:
http://www.fares.ir/post/1192
4_5904376848451635629.mp3
28.28M
📚 #مکارم_اخلاق | جلسه ۲۸
🗓 جلسه هفتگی صبحهای جمعه
📌 حسینیه آیتالله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مکارم_اخلاق / جلسه ۲۸
✅ امام سجاد (ع) در دعای شریف مکارم الاخلاق از خدوند درخواست میکنند: #عمل مرا به احسن الأعمال منتهی بگردان.
🔸در #بینش_اسلامی مانند #علم، به مراتب عمل نیز اهمیت داده میشود.
💠 سوره نجم آیات ۳۹ و ۴۰ میفرماید: برای #انسان بهرهای جز سعی و کوشش او نیست و اینکه تلاش او بزودی دیده میشود.
🔸عمل را #خیر_کثیر میدانند. [بقره / ۲۶۹]
🔸عمل را هم موهبت الهی میدانند. [بروج / ۱۱]
💠 سوره جاثیه آیه ۳۰ میفرماید: امّا کسانی که #ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، پروردگارشان آنها را در #رحمت خود وارد میکند؛ این همان پیروزی بزرگ است!
🖌 یک موقع هست که خداوند، افراد را مشمول رحمت میکند. ولی یک وقتی هست که شما را در اقیانوس رحمتش وارد میکند. این برای اهل #عمل_صالح هستند.
⭕️ خودمان را گول نزنیم که بدون عمل میتوانیم مشمول رحمت خدا باشیم. اصلاً چنین چیزی امکان ندارد.
💠 اگر کسی اهل عمل صالح باشد، در زندگی #دنیا صاحب #حیات_طیبه میشود. [نحل / ۹۷]
🔸عمل باعث #کمال و #رشد انسان است. [طه / ۷۵]
💠 سوره کهف آیه ۱۱۰ میفرماید: پس هر که به لقای پروردگارش امید دارد، باید کاری شایسته انجام دهد، و هیچ کس را در #عبادت پروردگارش شریک نکند.
🔸با عمل صالح، #بهشت به دست میآید. [بقره / ۸۲]
🔸اگر کسی دست از عمل صالح بردارد خداوند زندگیش را دچار نکبت و سختی میکند. [ طه / ۱۲۴]
💠 پیامبر (ص) فرمودهاند: احمق کسی است که تابع #هوای_نفس است و از خدا مطالبه بهشت میکند.
_________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
جلسه هفتگی صبحهای جمعه | جلسه ۲۸
حسینیه آیت الله علوی تهرانی
@Fares_ir
کوثری از سلسلهی حیدری
پاره ای از عصمت پیغمبری
✅ عرض تسلیت ایام عزای حضرت فاطمه معصومه (س)
@Fares_ir
🔴 رستگاری در آستان شفیعۀ محشر
🔸 خداوند دو هدف از آفرینش دارد، یک اهداف مقدماتی است و یک اهداف عالی.
👈 اهداف مقدماتی، سه مورد هستند؛ آزمون و #معرفت و بندگی.
💠 در سوره مبارکه ذاریات آیه ۵۶ میفرماید: «ما انسان و جن را برای #بندگی خلق کردهایم».
👈 بندگی یعنی تسلیم بودن. اگر بنده خدا باشیم به مطلوب دست یافتهایم.
✅ به فرمودۀ حضرت امیر (ع) بندگی، نتیجه #ایمان است.
💠 امیرالمؤمنین (ع) به خداوند عرض میکنند: «معبودم، در عزت و شرافت من همین بس که بنده تو باشم و در افتخارم همین بس است که تو پروردگارم هستی. خدایا، تو همانی هستی که من دوست دارم. من را همان طور قرار بده که خودت دوست داری».
📌 طبق آیه شریفه و روایت حضرت، خداوند دوست دارد تا ما #مؤمن باشیم.
👈 انسانی که مؤمن شود، #بینش، کنش، تمایلات و اعمال او متفاوت میشود چرا که هر کار و فکری بخواهد انجام دهد، اول به دنبال رضای خدا در آن هست.
🔹 ایمان به خدا، هیچ انسانی را محدود نمیکند بلکه چشم دل را به جهان نامتناهی باز میکند. کسی که متصل به خدا شود، به موجود نامتناهی رسیده است و سعۀ وجودی پیدا میکند.
🔸 #منزلت_انسان نزد خداوند فقط به واسطه ایمان تأمین میشود و محترمترین و محبوبترین خلایق نزد خداوند، #اهل_ایمان هستند.
💠 حضرت رسول گرامی اسلام در حدیثی فرمودهاند که خداوند میفرماید: «مخلوقی نیافریدهام که نزد من محبوبتر از بنده مؤمنم باشد».
پس اگر #انسان به رتبه ایمان برسد بنده اوست؛ چون ایمان، عنصری است که معنایش #تسلیم است و تسلیم، حقیقتی است که در #قلب انسان تجلّی و ورود و ظهور پیدا میکند. تسلیم است که انسان را بنده میکند.
✅ در قرآن کریم، ثمراتی برای ایمان بیان شده است:
🔸 اهل #بهشت بودن (بقره / ۸٢)
🔸 خشنودی خداوند (توبه / ۷٢)
🔸 عاقبت به خیری (رعد / ٢۹)
🔸 خارج شدن از #زیان (عصر/ ٢و۳)
🔸 #حیات_طیبه (نحل / ۹۷)
🔸 #آرامش (فتح / ٢۴)
🔸 خروج از ظلمات به سوی #نور (طلاق / ۱۱)
🔸 #خلیفه شدن خداوند بر روی زمین (نور / ۵۵)
🔸 #هدایت (یونس / ۹)
🔆 همگان خواهان عاقبت به خیری هستند و در اماکن مقدسه و مواقع دعا در زمانهای خاص مانند شب قدر یکی از خواستهها همین عاقبت به خیری است. برای اینکه #عاقبت_به_خیر شویم باید ایمان داشت.
حال سؤال این است که چطور میتوان به ایمان دست یافت؟
✳️ برای رسیدن به ایمانی که در قلب مستقر شود و از بین نرود باید به ساحت قدسی خداوند #تقرب جست و این تقرب جستن از راهی باید باشد که خود حضرت حق در آیه ۳۵ سوره مائده میفرماید: «ای اهل ایمان، از خدا پروا کنید و دست آویز و وسیله ای [از ایمان، #عمل_صالح و آبروی مقرّبان درگاهش] برای تقرّب به سوی او بجویید؛ و در راه او #جهاد کنید تا رستگار شوید.»
👈 در این آیه خداوند راه رستگاری را ایمانی میداند که با #تقوا، جهاد در راه خدا و وسیلهای (واسطه) محکم شده باشد. این وسیلهای که به آن اشاره میشود، #اهل_بیت (ع) هستند.
ما برای اظهار #مودت و #محبت خودمان به زیارت قبور اهل بیت (ع) میرویم تا با این واسطه به تقرب الهی برسیم.
✅ حرم حضرت فاطمه معصومه (س) حرم اهل بیت (ع) است.
امام صادق (ع) میفرمایند: «خدا را حرمی است که مکه است و پیامبر(ص) نیز حرمی دارد که مدینه است و امیرالمؤمنین(ع) حرمی دارد که کوفه است و حرم ما قم است. به زودی زنی از فرزندان من در آنجا دفن میشود، هر کس او را #زیارت کند بهشت برین بر او #واجب میشود».
🔸 در زیارتنامه مأثور ایشان که بعد از حضرت ابوالفضل العباس (ع) تنها زیارت مأثور است، میخوانیم:
«أَتَقَرَّبُ إِلَى اللهِ بِحُبِّکُمْ وَ الْبَرَاءَهِ مِنْ أَعْدَائِکُمْ وَ التَّسْلِیمِ إِلَى اللهِ رَاضِیاً بِهِ غَیْرَ مُنْکِرٍ وَ لَا مُسْتَکْبِرٍ وَ عَلَى یَقِینِ مَا أَتَى بِهِ مُحَمَّدٌ وَ بِهِ رَاضٍ نَطْلُبُ بِذَلِکَ وَجْهَکَ یَا سَیِّدِی اللَّهُمَّ وَ رِضَاکَ وَ الدَّارَ الْآخِرَةِ یَا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ؛
به درگاه خدا به سبب دوستى شما، و بیزارى از دشمنانتان و تسلیم بودن به خدا، تقرب میجویم، در حال خشنودى به آن، نه با انکار و #تکبر بلکه بر پایه #یقین به آنچه محمد آن را آورده، و به آن خشنودم. به این امور، خاطر تو را میخواهم اى آقاى من، خدایا خشنودىات و خانه آخرت را میخواهم. اى فاطمه درباره بهشت برایم #شفاعت کن به درستى که براى تو نزد خدا مقامى از مقامات بلند است».
📌 دوست داشتن حضرت معصومه (س) باعث تقرب الهی و در نهایت رستگاری مؤمن است و موجبات شفاعت حضرت در #قیامت را فراهم میآورد.
🔆 رستگاری فرد مؤمن یکی از برکات این بانوی بزرگ اسلام است که ایرانیان باید بیش از پیش قدردان وجود این #نعمت الهی در کشور باشند.
_________
واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بخوانید در:
http://www.fares.ir/post/1193
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۲۰
✅ در این جلسه به تبار امام زمان (ع) از جهت مادر ایشان می پردازیم.
🔸 در مورد فرزند حضرت نوح، قرآن میفرماید: «لَیْسَ مِنْ أهْلِکَ؛ او از نسل تو نیست»
👈 در حالی که پدرش پیامبر خداست و نمیتوان در #نظام_تربیتی و #لقمه_حلال وی شبهه کرد. اما طبق آیات قرآن مادر او گمراه بوده است. پس مادر در نظام تربیتی عنصر مهمی است.
⭕️ همسران ناصالح برخی بزرگان و امامان مثل لوط، نوح، امام حسن (ع) و امام جواد (ع) و چرایی ازدواج این بزرگواران با آنها بحث مفصلی دارد که در جای خود به آن خواهیم پرداخت.
🖌 بحث #وراثت علمی بوده و اصلی است که باید تبار #خانواده و اصالت و شرافت و خلقیات خانوادگی طرف مقابل را در ازدواج مورد توجه قرار داد چرا که در فرزند تأثیرگذار است.
🔆 برای مادر امام زمان (ع) ۸ اسم در کتب تاریخی و تراجم نقل شده است: ملیکه، خمط (نوعی درخت میوه)، حکیمه، صقیل، ریحانه، سوسن، مریم و نرجس (که مشهورترین نام ایشان بوده) از اسامی آن حضرت است.
✅ حضرت نرجس خاتون در یک ویژگی با مادران همه ائمه (ع) شباهت دارند.
💠 در زیارات می خوانیم: «أَشْهَدُ أَنَّکَ کُنْتَ نُوراً فِی الْأَصْلابِ الشَّامِخَةِ وَ الْأَرْحَامِ الْمُطَهَّرَةِ، لَمْ تُنَجِّسْکَ الْجَاهِلِیَّةُ بِأَنْجَاسِهَا؛ شهادت میدهم که تو نوری بودی در صلبهای شامخ و رحمهای پاکیزه، #جاهلیت با ناپاکیهایش، آلودهات نکرد».
👈 زندگانی مادران حضرات ائمه (ع) هرگز مانند #دوران_جاهلیت نبوده است.
💢 جاهلیت مقطع زمانی خاصی نیست که بگوییم فقط قبل از #اسلام بوده است بلکه نپذیرفتن #دین است. کسی که #حق را نمی پذیرد در دوران جاهلیت زندگی میکند.
🔹 در رابطه با سرگذشت آن بانوی عُظمی چهار دسته روایت وجود دارد. یک دسته از روایات ایشان را شاهزاده رومی و اسیر معرفی میکنند که در اینجا شبههای اتفاق میافتد که اگر ایشان اسیر شده باشند باید جنگی نیز رخ داده باشد و نحوه آمدن ایشان به بغداد مشخص باشد.
📚 در کتابهای تاریخی مثل تاریخ یعقوبی، مقدمه ابن خلدون، الکامل فی التاریخ نوشته ابن اثیر، آمده که در بین سالهای ۲۴۵ تا ۲۵۴ هجری قمری درگیریهای متفاوتی بین رومیها و مسلمانان گزارش شده است. از جمله دو درگیری مهم در ۲۴۹ و ۲۵۳ اتفاق افتاده است که میتواند زمینهساز اسارت طایفهای از رومیان شده باشد. بنابراین شاهزاده بودن و اسیر بودن ایشان را کتابهای تاریخی جنگِ در آن مقطع را تأیید میکند. اما اینکه بانو در جنگ اسیر شدهاند یا اینکه خود را در بین اسرا وارد کردهاند در کتابهای تاریخ اختلاف وجود دارد ولی مسلم این است که به عنوان اسیر وارد بغداد میشوند.
🖌 بزرگان محدثین ما مثل شیخ صدوق، شیخ طوسی این داستان را نقل کردهاند.
📖 شیخ صدوق در کتاب کمالالدین و تمامالنعمة و کتب دیگری داستان اسارت و وارد شدن نرجس خاتون به بغداد و در نهایت نائل شدن به مقام خدمتگزاری #اهل_بیت (ع) را نقل میکنند.
📎 افراد بسیاری این #روایت را نقل کردهاند و قعطاً جعلی نیست و این بزرگان وقتی این روایت را نقل کردهاند یعنی قابل استناد است.
📍راوی روایت شخصی است به نام بشربنسلیمان که از ارادتمندان امام هادی (ع) و امام عسکری (ع) و همسایه ایشان در شهر سامرا است.
🔆 در جلسات دیگر به بررسی سه دسته دیگر از این روایات خواهیم پرداخت.
____
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه ۲۰، #مهدویت
@Fares_ir
4_5913368371075745901.mp3
20.76M
📚 #مکارم_اخلاق | جلسه ۲۹
🗓 جلسه هفتگی صبحهای جمعه
📌 حسینیه آیتالله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مکارم_اخلاق / جلسه ۲۹
💠 امام سجاد(ع) در دعای شریف مکارم الأخلاق به خداوند عرض میکنند: عملم را به احسن الأعمال منتهی بگردان.
🔸 #برزخ و #قیامت مهمترین مرحلههای زندگی #بشر است، چون برزخ بسیار طولانی و #آخرت ابدی است.
👈 این دو را #عمل انسان میسازد.
✅ #عمل_صالح، زمینهساز بهشت
امام باقر (ع) میفرمایند: عمل صالح به #بهشت میرود و بهشت را برای صاحب آن عمل صالح آماده میکند. مثل اینکه #انسان، کسی را میفرستد تا جایی را برای او فرش کند. سپس فرمودند: کسانی که #ایمان میآورند و عمل صالح انجام میدهند، برای خودشان آماده میکنند.
🔆 فلسفه ملاقات عمل در روز قیامت، همین است. چون این عمل ما است که آخرت ما را میسازد؛ چه بهشت باشد و چه #جهنم.
💠 سوره زلزله آیه 7 و 8 میفرماید: پس هر کس هموزن ذرهای کار #خیر انجام دهد آن را میبیند! و هرکس هموزن ذرهای بدی کند، آن بدی را میبیند!
💠 امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: فرزند آدم هنگامى که در روز آخر زندگى #دنیا و روز اول زندگى آخرت (هنگام مرگش) قرار گیرد، مال و فرزندان و اعمالش در مقابلش مجسم میشوند؛ رو به سوى مالش کرده و میگوید: به خدا سوگند که من بر تو #حریص و #بخیل بودم از تو چه بهرهاى دارم؟ مال میگوید: از من به مقدار کفنت بردار. سپس به فرزندانش رو کرده و میگوید: به خدا سوگند من شما را دوست داشتم و از شما حمایت مىکردم، چه بهرهاى از شما دارم؟ فرزندانش میگویند: ما تو را تا قبرت همراهى کرده و در آن تو را میپوشانیم. سپس به عملش رو کرده و میگوید: به خدا سوگند من در راه انجام تو تنبلی کردم اگر چه بر من گران بود. اکنون چه بهرهاى از تو دارم، عملش میگوید: من در #قبر و در برخاستن از قبر (روز قیامت) همراهت هستم تا من و تو بر خدایت عرضه شویم.
⭕️ در قیامت از اینکه چه دوستی را انتخاب میکنیم هم سؤال میکنند.
💠 رسول خدا (ص) فرمود: بنگرید که با چه کسی هم صحبت هستید؟ زیرا هیچ کس نیست كه مرگش فرا رسد جز آن که یارانش در پیش خدا برابرش مجسم شوند، اگر از نیکان باشد، دوستانش از نیکانند (و با دیدن آنها شاد میشود) و اگر از بدان باشد، یارانش بد هستند. و هيچ كس نيست كه بميرد و هنگام مرگش (یارانش) برابر او مجسم نشود.
💢 این شر بودن رفیق که عمل رفیقتان است و خیر بودن رفیق هم که عمل رفیق شماست، در #سرنوشت شما تأثیر دارد. چه کسی گفته است مرا فقط در قبر خودم میگذارند؟ ما را فقط در قبر خودمان میگذارند؛ ولی عمل خیر و عمل شر رفیقمان در ما اثر میگذارد.
_________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
جلسه هفتگی صبحهای جمعه | جلسه ۲۹
حسینیه آیت الله علوی تهرانی
@Fares_ir
مکارم اخلاق ، جلسه ٣٠.mp3
21.93M
📚 #مکارم_اخلاق | جلسه ۳۰
🗓 جلسه هفتگی صبحهای جمعه
📌 حسینیه آیتالله علوی تهرانی
@Fares_ir