📝 ﷽▬
🌸🍃🌸🍃
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
🌸«اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَهَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَهِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین»
🌸«خدایا در این روز طاعت بندگان خاشع و خاضع خود را نصیب من گردان و شرح صدر مردان فروتن و خداترس را به من عطا فرما، به حق امان بخشی خود ای ایمنی دلهای ترسان.»
✋1️⃣👈 در فراز اوّل از دعای روز پانزدهم می خوانیم:
خدایا! امروز طاعت بندگان خاشع را نصیبم کن.
🔻خداوند متعال نمازگزارانی را اهل رستگاری می داند که در نمازشان #خاشع باشند. «خشوع» در طاعت و عبادت، جایگاه مهمی دارد. آن عبادتی ارزشمند است که با حضور قلب و خشوع باشد و این حالتی است که از قلب بر می خیزد و احساسی است که انسان را به محضر حق می برد، جهت و مسیر را یکی می کند و دل را از هواهای دیگر می شوید و پاک می کند.
🔺«نماز» بی خشوع مانند جسد بی جان است. #مرده ای است که از او حرکتی بر نمی خیزد و کاری از او ساخته نیست.
👈شخصی خدمت امیرالمؤمنین علیه السلام رسید و عرض کرد: «عبادت من از روی خضوع و خشوع است.» حضرت فرمود: «چگونه خضوعی؟!» عرض کرد: «در نماز #فقط به خدا فکر می کنم و از غیر او #غافل می شوم!» حضرت فرمود: «اکنون با همین حالتی که گفتی دو رکعت نماز بخوان تا من #شتری به عنوان جایزه به تو عطا کنم.» آن شخص به نماز ایستاد و پس از اتمام نماز تقاضای جایزه کرد!
🙃حضرت فرمود: «چگونه نماز خواندی؟» عرض کرد: «همان گونه که گفته بودم و به هیچ چیز جز خدا نمی اندیشیدم!» حضرت فرمود: «باز هم #تأمل کن ببین در نماز چه فکری در سر داشتی؟» عرض کرد: «تنها چیزی که گاهی فکر مرا به خود مشغول می ساخت، این بود که شتری که شما به من عطا می کنید #سرخ موی است یا زرد موی؟!»
😊آری، این گونه نماز از #سقف خانه بالاتر نمی رود و سبب معراج مؤمن و هیچ تقربی نمی شود. چشم ها روی نقش و نگار فرش و پُشتی و دست ها بر روی #محاسن و صورت مشغول است. حواس #ششگانه به شش جهت گریخته اند و هرکدام کاری انجام می دهند. غصه ها و غم ها، قسط های ماهانه و گم کرده ها در نماز به سراغ انسان می آیند. نقشه ی کارهای روزانه و کسب و کار و اقتصاد و اداره و خانه و موارد دیگر، خضوع و خشوع را از انسان می گیرند و نماز بی روح تحویل انسان می دهند.
😇کسی که در نماز، یاد خدا را در دل داشته باشد و متوجّه #جبروت او گردد، بی گمان با چشمی هراسان و قلبی خائف خدا را عبادت می کند. سجاده ای که با اشک و ناله به درگاه خدا پهن می شود و سرانجام با خون رنگین می شود، سجاده ی خاشعین و سجاده ی امیرالمؤمنین علیه السلام است. قرآن کریم در توصیف مؤمنان چنین می فرماید:
👌مؤمنان در #نمازشان خاشعند
➖امام صادق علیه السلام فرمود که خدای متعال به #موسی علیه السلام فرمود:
در شب و روز، مرا #بسیار یاد کن و هنگام ذکر من، #خاشع باش و به هنگام بلایم، شکیبا باش.
➖هم چنین امام صادق علیه السلام در ضمن #دعا، از خداوند چنین درخواست می کند:
خدایا! به تو پناه می برم از تنی که سیر نشود و از قلبی که خاشع نگردد و از دعایی که به اجابت نرسد و از نمازی که سود ندهد
2️⃣
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
🔰نشانه های خشوع واقعی
🔻قرآن مجید كسانی را «خاشع» واقعی میداند كه سه نشانه در عملكرد آنان نمودار باشد.
1- خاشع برای خدا:
👈خداوند در آیه 199 آل عمران در مقام تمجید از افرادی از اهل كتاب كه به خدا و نبوت رسول گرامی اسلام ایمان آورده، در حالی كه تورات و انجیل واقعی را قبول دارند برای خدا خشوع میكنند و آیات الهی را به بهای ناچیز نمی فروشند برآمده است.
2- خشوع در نماز:
👌نماز، برترین عبادات و خشوع، روح عبادت است. در صورتی كه نمازگزار حالت خشوع در اعضا و جوارحش هویدا نباشد معلوم میشود ایمان واقعی كسب نكرده است. خداوند در سوره مومنون آیه 1 میفرماید: «به راستی كه مومنان رستگار شوند. همان كسانی كه در نمازشان فروتنند».
3- آسان شدن نماز:
👈 انسانی كه به خشوع رسیده، دیگر نماز خواندن و شب زنده داری با نماز برای او ثقیل و سخت نیست و یا با كسلی و تنبلی و بدون حضور قلب به سراغ نماز نمی رود و در یك كلام برپایی نماز برای او لذتبخش است.
👌 قرآن كریم در سوره بقره آیه 45 میفرماید: «از صبر(روزه) و نماز یاری بجویید و آن(نماز) جز بر فروتنان گران میآید.»
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
👈در فراز دوّم از دعای این روز مبارک، چنین می خوانیم:
👌خدایا! سینه ام را به توبه ی فروتنان، فراخ ساز
👌«شرح صدر»، و سینه ی گشاده، حالتی از ایمان است که از توکل مطلق، #بی نیازی از مردم، #قدرت تحمل فراوان و اراده ی استوار سرچشمه می گیرد.
👈در این حالت معنوی انسان می تواند به جنگ #مشکلات و مصائب برود. دریا دل می شود، ترس و واهمه از بین می رود. از شکست ها #افسرده و ملول نمی شود. از کمی یاران دلتنگ نمی گردد و از انبوه دشمن نیز نمی ترسد. مسایل جزئی دنیا و دنیاپرستان او را از هدف باز نمی دارد و قدرت روحی او، کوه مصایب را آب می کند.
🍀در قرآن کریم، «سعه ی صدر» یکی از #مواهب بزرگ و «ضیق صدر» یکی از کیفرهای الهی شمرده شده است. خداوند به عنوان یک موهبت عظیم به #پیامبر خود می فرماید:
🔴الَمْ نَشْرَحْ لَکَ صَدْرَک
🔵آیا سینه ی تو را وسیع و گشاده نساختیم.
🔺آری، برخی افراد روحشان آن چنان باز و گشاده است که برای پذیرش هر واقعیتی هرچند بزرگ آمادگی دارند؛ امّا برعکس روح بعضی چنان تنگ و محدود است که گویا برای نفوذ هیچ حقیقتی در آن راهی و جایی نیست.
🔻در فراز دوّم از دعای این روز، از گشادگی سینه و تنگی آن سخن به میان آمد. افق دید افراد بی بهره از «شرح صدر»، به زندگی روزانه محدود خواهد بود. اگر نعمتی به آنان برسد، گویا به #همه چیز دست پیدا کرده اند، و اگر کم ترین تغییری در آن پیدا شود، همه چیز را پایان یافته می یابند.
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
🔰شرح صدر اولین شرط در سیر الی الله
☺️صدر مرتبه اولیه و ظاهریه قلب است و قابلیّت پذیرش اسلام و کفر را دارد و در این آیه به بنده نسبت داده شده، چرا که خداوند هیچگاه قلب بندة خود را با کفر انشراح نمیدهد. هرکس از حق دلتنگ شود، دلش با باطل وسعت گیرد و هرکس از باطل دلتنگ شود، دلش برای حق وسعت یابد. تنگدلی انبیا که ناشی از تکذیب قومشان است، از نوع دوم میباشد و ضیق صدر کفار را از دستة اول می دانیم.
🔰نتیجه اینکه شرح صدر تحقّق استعداد برای طلب کمال، اوّلین شرط در سیر الی الله و باب ورود به هدایت است.
🔰ضیق صدر مقابل شرح صدر
از آیه «فَمَن یُرِدِ اللّهُ أَن یَهْدِیَهُ یَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلإِسْلاَمِ وَمَن یُرِدْ أَن یُضِلَّهُ یَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَیِّقًا حَرَجًا کَأَنَّمَا یَصَّعَّدُ فِی السَّمَاء کَذَلِکَ یَجْعَلُ اللّهُ الرِّجْسَ عَلَی الَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ».
👌 برداشت میشود که در مقابل شرح صدر ضیق صدر است و همانطور که انشراح صدر مقدّمة هدایت است، ضیق صدر هم مقدمة ضلالت و گمراهی میشود.
👌 بنابراین در جبهة مقابل شرح صدر، ضیق و قساوت قلب قرار دارد. «أَفَمَن شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَی نُورٍ مِّن رَّبِّهِ فَوَیْلٌ لِّلْقَاسِیَی قُلُوبُهُم مِّن ذِکْرِ اللَّهِ...».
👈ضیق صدر به معنای دلتنگی و سخت شدن دل و کنایه از کمحوصلگی و تحمّل پایین میباشد؛ به صورتی که در مواجهه با حق و حتّی باطل عکسالعمل سریع و تندی در رد یا اثبات آن صورت گیرد.
👌امام علی علیه السلام میفرماید: «من ضاق صدره لم یصبر علی أداء حق»؛ «هر کس ضیق صدر داشته باشد، ادای حق را برنمیتابد».
👈آیة دیگری که میتوان از آن تقابل شرح و ضیق را فهمید، آیة دوم سوره اعراف است: «کِتَابٌ أُنزِلَ إِلَیْکَ فَلاَ یَکُن فِی صَدْرِکَ حَرَجٌ مِّنْهُ لِتُنذِرَ بِهِ وَذِکْرَی لِلْمُؤْمِنِینَ».
👈این آیه، بیان می دارد که در تبلیغ قرآن، پیامبر صلی الله علیه وآله هیچگونه دلتنگی به خود راه ندهد و همواره شرح صدر داشته باشد. به بیانی دیگر «شرط رسالت و تبلیغ سعه صدر است».
👌بنابرآنچه گذشت، دانستیم که ضیق صدر از صفات روحانی است که به سراغ هر انسانی میآید و آنچه ضرورت دارد این است که انسان باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا این ضیق صدر به شرح صدر تبدیل گردد.
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
▬📝 ﷽▬
🌸🍃🌸🍃
بسم الله الرحمن الرحیم-
✋ چهار نکته #فواید شرح صدر
✍️کسی که شرح صدر دارد، طبیعتاً در رفتار و روحیات اخلاقی وی نمایان میشود، به گونهای که از این راه میتوان فهمید شرح صدر دارد، یا از ظرفیت پایین برخوردار است.
دستهای از این فواید را میتوان از قرآن برداشت کرد:
← 1️⃣👈هدایت الهی
🌱از مهمترین فواید شرح صدر مؤمن، هدایت الهی است.«فَمَن یُرِدِ اللّهُ أَن یَهْدِیَهُ یَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلإِسْلاَمِ...»؛ «پس خدا هر که را بخواهد هدایت کند، سینهاش را برای پذیرش اسلام گشاده میگرداند».
🍂بنابراین شخص هدایتیافته همواره برخوردار از شرح صدر است، بهگونهای که در پذیرش حق و واقعیت هیچگونه لجاجت وعنادی ندارد.
🍃امام صادق علیه السلام میفرماید: «ان الله اذا اراد بعبد خیرا شرح صدره للاسلام»؛ «خداوند اگر خیر و نفع بندهای را بخواهد، به وی شرح صدر عطا میکند تا اسلام را بپذیرد».
🔵بنابراین هدایت شدن به اسلام از فواید شرح صدر است.
2️⃣👈آراستگی به نور الهی
🍃کسی که برخوردار از شرح صدر است، همواره از نور الهی بهره میگیرد. انسانی که از طریق شرح صدر تسلیم محض الهی میشود و حقیقت را از روی بصیرت و فهم قبول میکند، مانند این است که سوار بر مرکبی از نور، گسترة وسیعی از حق را میبیند و آن را از باطل باز میشناسد. چنین شخصی در ایمان خود دچار تزلزل و اضطراب نمیشود.
🌿«أَفَمَن شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَی نُورٍ مِّن رَّبِّهِ فَوَیْلٌ لِّلْقَاسِیَی قُلُوبُهُم مِّن ذِکْرِ اللَّهِ أُوْلَئِکَ فِی ضَلَالٍ مُبِینٍ» ؛ «آیا کسی که خدا سینهاش را برای اسلام گشاده کرده، و بر فراز مرکبی از نور الهی قرار گرفته (همچون کوردلانی است که نور هدایت به قلبشان راه نیافته) وای بر آنان که #قلبهایی سخت در برابر ذکر خدا دارند، آنان در گمراهی آشکارند».
این نور الهی میتواند عقل، علم و عرفان باشد که مسلمان با آنها حق را از باطل تشخیص میدهد.
🔷نشانهاش این است که در برابر یاد خدا دلهایشان لرزان است.
👌برخلاف کسانی که دلهایی سخت دارند که به یاد خدا هیچ اهمیتی نمیدهد و مانند سنگ سخت است؛ بلکه سختتر از سنگ چرا که برخی از سنگها میشکافد و از آن نهرها جاری میگردد و برخی دیگر تکه میشود و آب تراوش میکند. اما شخص سنگدل حتی اینگونه نیست.
🌴پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله میفرماید: «اذا دخل النور القلب انفتح القلب و استوسع»؛ «هرگاه نور الهی در دل مؤمن تابید، دلش باز میشود و وسعت میگیرد».
همچنین میتواند مراد از نور ادلّة موکد باشد، «بدان سان که شبهات برایش حل شده باشد و گمانها و افکار را دور ریزد. فَهُوَ عَلی نُورٍ (پس بر او نوری است) یعنی دلالت و هدایتی مِنْ رَبِّهِ (از پروردگارش)، خداوند ادله را به نور تشبیه کرده چون با وساطت آنها حق شناخته میشود. آن چنان که به واسطه نور و روشنی مکانها در دنیا شناخته میشود».
3️⃣👈عفو و گذشت
💐شرح صدری که در دل انسان به وجود آمده، در رفتار وکردار وی بروز پیدا میکند. #عفو و گذشت یکی از پیآمدهای آن است. زیرا هر که ظرفیت بالایی دارد، در عقاب کردن نمیشتابد و تا جایی که بتواند میبخشد.
«فَبِمَا رَحْمَة مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ...»؛ «به برکت رحمت الهی در برابر آنها (مردم) نرم و مهربان شدی و اگر خشن و سنگدل بودی، از گرد تو پراکنده میشدند. پس آنها را ببخش...».
این آیه پس از جنگ احد هنگامیکه برخی از مجاهدین فراری از جنگ، نزد پیامبر صلی الله علیه وآله آمده و اظهار ندامت و پشیمانی میکردند، نازل گشت. پیامبر صلی الله علیه وآله هم آنان را عفو کرد.
در این آیه به یکی از ویژگیهای پیامبر صلی الله علیه وآله در سعه صدر داشتن و نرمدلی نسبت به خطاکاران اشاره میکند و از پیامبرصلی الله علیه وآله میخواهد که عفو و گذشت را سرلوحة اعمال خویش قرار دهند؛ زیرا نبود گذشت و بخشش در برخی موارد موجب پراکندگی مردم و تشتت و اختلاف میگردد.
بنابراین بر ر هبری جامعه لازم است با سعة صدر از خطاهایی که پس از آن ندامت دارند، درگذرد. همچنان که امام علی علیه السلام میفرماید: «آلی الریاسة سعة الصدر»؛ «گشودهجانی سینه از ابزار مدیریت است».
4️⃣👈 دل کندن از دنیا
آخرین فایدة شرح صدر، دل بریدن از دنیا است.
دلبستگی به دنیا ناشی از این است که صدر، برای پذیرش کفر آماده بوده است نه اسلام. زیرا مسلمانی که شرح صدر دارد، دارالغرور را بر دارالخلود برتری نمیدهد:«ذَلِکَ بِأَنَّهُمُ اسْتَحَبُّواْ الْحَیَای الْدُّنْیَا عَلَی الآخِرَی...» ؛ «این به علّت آن است که زندگی دنیای پست را بر آخرت ترجیح دادهاند و خداوند افراد بیایمان را هدایت نمیکند».
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
آثار و لوازم شرح صدر
1️⃣👈 بیرون آمدن از حالت تردید
🔹«ضیق صدر کفار و معاندین نتیجة گناه و #جهل آنان به حقایق است. گرفتگی سینه، ضعف اراده و تحیر را دامن میزند و از نوعی انفعال و تأثّر روحی سرچشمه میگیرد که برگرفته از آثار و کشش تخیلات و جاذبههای آن است.
🔹همین که انسان بتواند خود را از معرض جاذبههای مخالف و تأثیرات آن برهاند و در یک جهت مصمم شود، سینهاش باز و سیرش آسان گردد. بنابراین مهمترین اثر شرح صدر بیرون آمدن از حالت تردید و تصمیم بر کار و تحمل دشواریها و ا طمینان نفس است».
2️⃣👈 گشادهرویی
قلب انسان منشأ تأثرات فکری و نفسانی است و در هنگام بسط و #گشادگی در #چهره نمایان میشود.
3️⃣👈عطوفت و لطف
🔹انسانی که بسط وجودی پیدا میکند، لطفی فراگیر دارد. هرچه #حیطة توانایی #روحی یک فرد بیشتر شود، عطوفت و لطف او نیز افزون میگردد که #شرح صدر این مشخصه را در خود دارد.
4️⃣👈عیب پوشی
🔹انسانی که شرح صدر دارد، رفتار مردم را حمل بر صحت میکند.
قرآن کریم در مورد پیامبر صلی الله علیه وآله میفرماید: «وَمِنْهُمُ الَّذِینَ یُؤْذُونَ النَّبِیَّ وَیِقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ قُلْ أُذُنُ خَیْرٍ لَّکُمْ یُؤْمِنُ بِاللّهِ وَیُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِینَ وَرَحْمَة لِّلَّذِینَ آمَنُواْ مِنکُمْ وَالَّذِینَ یُؤْذُونَ رَسُولَ اللّهِ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ».
؛🔹 «از آنان گروهی پیامبر صلی الله علیه وآله را آزار میدهند و میگویند: او آدم خوشباوری است! بگو: خوش باور بودن او به نفع شماست! (ولی بدانید) او به خدا ایمان دارد و (تنها) مؤمنان را #تصدیق میکند و رحمت است برای کسانی از شما که ایمان آوردهاند! و آنها که رسول خدا را آزار میدهند، عذاب دردناکی دارند!»
🔹گروهی از منافقان که سخنان ناروا در مورد پیامبر صلی الله علیه وآله میگفتند و در حقیقت یکی از نقاط قوت پیامبر صلی الله علیه وآله را که وجود آن در یک #رهبر کاملاً لازم است، به عنوان نقطة ضعف نشان میدادند، از این واقعیت غافل بودند که یک رهبر محبوب، باید نهایت لطف و محبت را نشان دهد، تا حد توان عذرهای مردم را بپذیرد، و در مورد عیوب آنها پردهدری نکند (مگر در آنجا که این کار موجب سوء استفاده شود).
5️⃣👈آرامش و وقار
انسانی که دلش نور حق و ایمان را بپذیرد، شرح صدر و آرامش مییابد و از اضطراب و بیثباتی آزاد میگردد. او بر آنچه از دست میدهد، #اندوهگین نمیشود و به آنچه دارد دل نمیبندد، پس چنین کسی در اداره امور دچار #تزلزل نخواهد شد.
سکینه و آرامش درونی موجب میشود آدمی در برابر #سختیها بهویژه در میدانهای نبرد از پا نیفتد، همچنان که در تاریخ میبینیم خداوند با اعطای سکینه و آرامش مسلمانان را در جنگ پیروز میگرداند.
6️⃣👈بردباری و فروبردن خشم
🔹انسانی که نور علم و حکمت، جانش را فرا میگیرد و توفیق معرفت خداوند را مییابد، رحمتش بر غضب پیشی دارد، خشمش را در اختیار میگیرد و همواره #صبر پیشه میسازد؛ صبر کردن در برابر #مصائب، شکیبایی در انجام واجبات و ترک محرمات، بردباری در رویارویی با مشکلات و آزار فرد مقابل که ناشی از جهل وی است و صفات دیگری از این دست، همگی در پی شرح صدر میآید.
🔹در مقابل آثار شرح صدر، اوصاف زشتی مانند #قساوت قلب، کینه، نفاق، حسادت، جهل، ظرفیت پایین و کمحوصلگی از ضیق صدر منشعب میشود که اگر برخی از اینها ـ به جز دو مورد اخیر ـ در عمل بروز نماید، موجب بدبختی و خسران فرد خواهد شد.
🔹تا اینجا دانستیم صفات حلم، صبر، آرامش، عطوفت و اطمینان نفس در شرح صدر ریشه دارد و قساوت قلب، کینه، نفاق و تردید در عمل منشعب از ضیق صدر میباشد.
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
منبرک فاطمی
🔖منبر کامل 🔖 #امام_حسن علیه السلام 💠سیره قرآنی وجود نازنین امام حسن مجتبی علیه السلام 💠 #استاد_ر
سیره قرآنی امام مجتبی علیه السلام
https://eitaa.com/fatemi5/2835
👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 ✋ سه نکته #علل_صلح_امام_حسن_علیه_السلام 🔺در مورد اینکه چرا امام حسن(ع) با معاویه ص
علل صلح امام مجتبی علیه السلام
https://eitaa.com/fatemi5/2836
👆
منبرک فاطمی
اخلاق و بخشش امام حسن مجتبی علیه السلام #منبر_مجازی #حجت_الاسلام_فاطمی @fatemi5
بخشش امام مجتبی علیه السلام👆
منبرک فاطمی
💠🔹امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: 🌸🌿عَجِبْتُ لِمَنْ یَتَفَکَّرُ فى مَأْکُولِه، کَیْفَ لا یَتَفَ
امام حسن مجتبی علیه السلام و سفارش به تفکر👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 ✋ نکاتی در #سیره امام حسن مجتبی ع 🔰الف) هنگام وضو: 👈آن حضرت هنگام وضو گرفتن بدنش می ل
سیره عبادی امام مجتبی علیه السلام👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 ✋ نکاتی #تواضع در برابر خداوند 🔰امام حسن(ع) فرمود: فای فقیر افقر منی. 👈کدام فقیر و در
تواضع در نگاه امام مجتبی علیه السلام👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 ✋ #موعظه و نصیحت #ماندگار امام حسن مجتبی علیه السلام 🔰جُناده می گوید در آخرین لحظات عم
نصیحت ماندگار امام مجتبی علیه السلام👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 بسم الله الرحمن الرحیم- ✋ چهار نکته #فواید شرح صدر ✍️کسی که شرح صدر دارد، طبیعتاً در رف
چهار نکته در شرح صد در دعای روز پانزدهم👆
منبرک فاطمی
آثار و لوازم شرح صدر 1️⃣👈 بیرون آمدن از حالت تردید 🔹«ضیق صدر کفار و معاندین نتیجة گناه و #جهل آنان
لوازم شرح صدر با توجه به دعای روز پانزدهم👆
روز پانزدهم.pdf
152.7K
🔰دعای روز پانزدهمدهم #نموداری
✍ارسالی از حجت الاسلام باقرپور روحانی مستقر شهر #جنگل
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
▬📝 ﷽▬
🌸🍃🌸🍃
✋چهار نکته در دعای روز #شانزدهم ماه مبارک
❇️اللَّهُمَّ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَارِ
👈و آوِنِی فِیهِ بِرَحْمَتِکَ إِلَی (فِی) دَارِ الْقَرَارِ بِإِلَهِیَّتِکَ یَا إِلَهَ الْعَالَمِین
← 1️⃣👈اللَّهُمَّ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ
👈خدایا کاری کن که من با #خوبان موافق باشم، #مثلا اگر قرار است برای ریاست جمهوری یا انتخابات مجلس شورای اسلامی رای گیری کنند، اگر #فردی خوب است من با او موافقت کنم و اگر بد است به او رای ندهم و #دنبال باند و باند بازی نباشم و دنبال منافع #شخصی خودم نباشم
👌بلکه هر جا #رضای خدا را دیدم به او رای بدهم و همیشه به کسی #رای بدهیم که اهل نماز شب و اهل خلوت با خدا و در پی خدمت به خلق باشد.
2️⃣👈و جَنِّبْنِی فِیهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَارِ
با این افراد رفاقت نکنیم
💐خدایا کاری کن که من با #بدان رفیق نشوم، با اهل دود و دم رفیق نشوم، با #سیگاری هم رفیق نشو، اگر پسر عموی شما سگ بغل می کند با او رفیق نشو ، حالا چون از ارحام است و #صله رحم باید کرد در حد یک تلفن و سلام و احوال پرسی با او رابطه داشته باشید؛ با رَحِم باید #سلام و علیک کرد، ولی اگر اهل تقوی نیست با او رفیق نشو. با کسانی که متدین هستند رفیق شو.
🌷با چه کسی مجالست کنیم؟
حواریون از حضرت عیسی (علی نبینا و آله و علیه السلام) سئوال کردند که با چه کسی مجالست کنیم؟ فرمود:
1. « من یُذَکِّرکُم اللهُ رُویَتَه » کسی که نگاه به او شما را به یاد خدا بی اندازد. به دنبال دوستانی باشید که شما را به یاد خدا می اندازند؛ حتی شما حق نداری با هر عالمی رفاقت کنی!
حدیثی از امام صادق (علیه السلام) وارد شده است که از حضرت سوال کردند که آیا حدیث « النَظَرُ اِلی وَجه العالِم عِبادة » درست است؟
حضرت فرمودند؛ درست است اما کلیت ندارد، بعد حضرت قیدی به آن اضافه نمودند که؛ نظر به عالمی عبادت است که « هُو العالمُ الذِی إذا نَظَرت إِلَیهِ ذَکَّرک الآخِرَة » عالمی که وقتی به او نگاه می کنی تو را به یا خدا بیاندازد « وَ مَن کَان خلافُ ذلک » و اگر عالمی بود که وقتی به او نگاه می کنی تو را به یاد آخرت نمی اندازد « فَالنظُر اِلیه فِتنَة » نظر کردن به او هلاکت است . با عالمی که شما را به شک می اندازد رفیق نشوید.
❇️چند خصلت باید در #عالم باشد
در حدیث آمده است با عالمی همنشین شوید که شما را از چند امر به چند امر دعوت کند:
از شک به یقین، از ریاکاری به اخلاص، از رغبت به دنیا به زهد از دنیا
👌مثل مرحوم شیخ حسین زاهد که وقتی در محضر او بودی و او را می دیدی رغبت انسان نسبت به دنیا کم می شد؛ اگر ریاکار بودی خالص می شدی، اگر اهل شک بودی اهل یقین می شدی.
❇️گرفتاری در برزخ به خاطر ممانعت از تحصیل در حوزه
مرحوم آیت الله آقا شیخ محمد تقی #بروجردی(ره) کتابی دارد به نام «سیر المنازل» و در آن کتاب آورده است که پدر و مادر من راضی نبودند من طلبه بشوم؛ من فرار کردم و به #گلپایگان و اصفهان و نجف رفتم و سالها زحمت کشیدم و به در جه اجتهاد رسیدم و پدر و مادرم مرحوم شده بودند، در عالم خواب و رویا ایشان را دیدم که به من می گفتند: ما در این عالم گرفتار هستیم و به ما می گویند: شما چرا به پسرتان می گفتید که طلبه نشو.
آن آخوندی هم که به شما می گوید؛ طلبه نشو او هم در قیامت گرفتار است و جهنمی می شود.
❇️خاطره
🍀سید مهدی خرازی پدر آیت الله خرازی برای من نقل کرد: بعضی از اهل علم به من می گفتند؛ شنیده ایم که پسرت را می خواهی طلبه کنی! این کار را نکن؛ ایشان به آیت الله خوانساری جریان را می گوید؛ تا مجبور شود فرزندش را به حوزه بفرستد و طلبه شود. هم اکنون فرزند ایشان یکی از بزرگان حوزه است و به درجه اجتهاد رسیده و دارای آثار و برکات فراوانی است.
❇️ادامه حدیث
سه ویژگی همنشینی در کلام حضرت عیسی (ع)
از حضرت مسیح سئوال شد که « مَن نُجالس » با چه کسی همنشین شویم؛ حضرت فرمودند:
اول- کسی که دیدن او شما را به یاد خدا می اندازد «مَن یُذَکِّرُکُم الله رؤیَتَه»
دوم- کسی که کلام او بر علم شما بی افزاید « مَن یزید فِی عِلمِکُم مَنِطِقُه»
سوم- کسی که عمل او رغبت شما را نسبت به آخرت زیاد کند « مَن یَرغبکُم فِی الآخره عَمَله » با کسی مجالست کن که یک پله از تو بالاتر است؛ اهل نماز شب و یاد خدا باشد
3️⃣👈و آوِنِی فِیهِ بِرَحْمَتِکَ إِلَی (فِی) دَارِ الْقَرَارِ
خدایا مرا با خوبان رفیق کن و به رحمت خودت مرا در بهشتت جای بده!
4️⃣👈بالَهِیَّتِکَ یَا إِلَهَ الْعَالَمِین
به خدایی خودت قسم که این دعاهای مرا مستجاب کن و در بهشتت جای بده، تازه اگر من را به جهنم بردی با دوری تو چه کنم؟!
#منبرک_فاطمی
@fatemi5
📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸
✅چهار نکته درباره #رکوع
1️⃣👈 در ركوع بايد به مقدار #ذكر_واجب، بدن آرام باشد.
2️⃣👈اگر نمازگزار پيش از آن كه به مقدار ركوع خم شود و بدن آرام گيرد، عمداً #ذكر_ركوع را بگويد، نمازش باطل است.
3️⃣👈اگر پيش از تمام شدن ذكر واجب، عمداً سر از #ركوع بردارد نمازش باطل است.
4️⃣👈بعد از تمام شدن ذكر ركوع، بايد بايستد و بعد از آن كه بدن آرام گرفت به سجده رود، و اگر عمداً پيش از ايستادن يا پيش از آرام گرفتن بدن به سجده رود، نمازش باطل است.
5️⃣👈 #قیام_متصل به رکوع یعنی:
چنانچه کسی پس از خواندن حمد و سوره یا تسبیحات اربعه، رکوع را فراموش کند و بنشیند پس از آن به یاد آورد که رکوع را به جا نیاورده باید دوباره قیام کند؛ سپس به رکوع برود و نمیتواند به حالت خمیده و نیم خیز درآمده و رکوع به جا آورد.
📗 #منابع:
۱. توضيح المسائل مراجع م ١٠٣٠ و ۱۰۳۲ و ۱۰۳۳ و ۱۰۴۰
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
🔴به #منبرک_فاطمی بپیوندید👇
@fatemi5