هدایت شده از حوزه علمیه تمدن ساز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نشر حداکثری به حوزویان
علامه #جوادی_آملی:
"عالم زمان شناس" ، به شبهه عبائیه نائینی نمی پردازد. به شبهه #کانت و #هگل می پردازد که دانشجویان ما را بی نماز می کند.
♦️ حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از حوزه علمیه تمدن ساز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد #رحیم_پور_ازغدی:
🔸خداوند درقیامت این حوزه و علما را محاکمه خواهد کرد
🔸مقصر اصلی رواج سکولاریسم، حوزه های علمیه اند...هر کجا که حوزه ها حضور ندارند، سکولاریزم حضور پیدا می کند
✅ @feghheakbar
💎 من با فلسفه آیه 《لوکان فیهما...》 و روایت 《هو داخل فی الاشیاء...》 را فهمیدم. شما چی...؟ فهمیدید...؟
⭕️ ( خاطره ای خواندنی از استاد فیاضی با مخالف فلسفه و عرفان ! )
آیت الله #فیاضی :
یک وقت آقایی که مخالف فلسفه بود و بیشتر کارهای قرآنی و حدیثی انجام می داد، به من گفت:
شما با فلسفه چه فهمیدی که من با کتاب و سنّت آن را نفهمیدم؟
گفتم: خود کتاب و سنّت را؛
بعد گفتم این آیه مبارکه «لوکان فیهما الهه الا الله لفسدتا» را شما یک تقریری بفرمایید که اشکال به آن وارد نباشد. زیرا شکی نیست که این برهان است و بر توحید خداوند برهان اقامه می کند؛ از سوی مفسران بیش از بیست تقریر شده است که بیشتر آنها اشکال دارد! حتی کار به جایی رسیده که مثل مرحوم آقا جمال خوانساری که استاد ما گاهی از ایشان به عقل حادیعشر تعبیر می کرد، می گوید اصلاً این بیان، خطابی است؛ اصلاً این بیان برهانی نیست و این بیان برای خاموش کردن و قانع کردن است؛ ولی آیا واقعاً همینطور است؟
یا اینکه واقعاً این آیه یک بیان خطابی، برای اهل خطابهاست ولی بیان برهانی است برای اهل تعقل و برهان؟
سؤال این است که حالا این آیه برای اهل برهان چگونه باید تقریر شود؟
امیرمؤمنان فرمودند: «داخلٌ فی الاشیاء لا بالمُمازجه»این که خدا در همه چیز است ولی با هیچ چیز ممزوج نیست را من به کمک فلسفه فهمیده ام
و می توانم این حقیقت را تبیین علمی کنم که واقعاً خدا در همه چیز هست؛
بعد پرسیدم آیا شما این را فهمیدی؟
خدا در همه چیز است یعنی چی؟
چیزی نگفت.
نتیجه فلسفه این شده است که من این کلام امیرمؤمنان را می فهمم.
پس ما فلسفه را می خواهیم برای فهم خود کتاب و سنّت.
همانگونه که شما در فقه به اصول نیاز دارید، در فهم روایات معارفی هم به اصول نیاز دارید، هم به همه چیزهایی که فقیه به آنها نیاز دارد و هم به فلسفه نیاز دارید که فلسفه بیاید تا ملازمات و لوازم را تفهیم کند و فهم آن را برای انسان میسر کند.
روایات دقیق معارف که با لغت و ادبیات حل نمی شود! با فقه و اصول که حل نمی شود!
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
💎 فرازی از #سیرمطالعاتی فلسفه استاد #عبودیت
برای شروع فلسفه میتوان از اندیشههای فلسفی شهید #مطهری رحمةالله علیه که مطالب را شیرین و ساده بیان کردهاند کمک گرفت. چکیدهای از فلسفه اسلامی از دیدگاه ایشان در کتاب فلسفه مقدماتی گردآوری شده است.
یکی از ویژگیهای شهید مطهری رحمةالله علیه، خوش بیان بودن ایشان است، اما گاه، در بحثهایی که ایشان بیان کردهاند کرّ و فرّی ملاحظه میشود که ممکن است برای خواننده خسته کننده به نظر برسد.
کتاب فلسفه مقدماتی که اکثر مطالبش از شهید مطهری رحمةالله علیه است، به ارائه اندیشههای فلسفی ایشان به شکل مدون پرداخته و بسیاری از مباحث فلسفی را در خود جای داده است.
بهتر است این کتاب - حتی در حوزههای علمیه- قبل از بدایة الحکمة علامه طباطبایی رحمةالله علیه خوانده شود. نیز کتاب درآمدی بر فلسفه اسلامی و یا خداشناسی فلسفی - تهیه شده برای طرح ولایت- نقطه شروع خوبی به حساب می آیند.
پس از گذراندن این مرحله، خواندن متنی مانند شرح منظومه یا نهایة الحکمة کفایت میکند.
یکی از ویژگیهای شرح منظومه این است که همه ابواب فلسفه را بررسی کرده است، اما نهایة الحکمة این ویژگی را ندارد. علاوه بر این، نهایه گاه بسیار پیچیده است و توضیح زیادی میطلبد.
پ ن:
کتاب فلسفه مقدماتی تدوین خود استاد عبدالرسول عبودیت ( عضو هیئت علمی موسسه آموزشی_پژوهشی امام خمینی ره ) می باشد که توسط انتشارات امام خمینی ره چاپ شده.
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
🔴 نتیجه "نگاه جزیره ای" به مسائل و علوم اسلامی
با سلام با توجه به شناختی که از حضرت آقای فاضل لنکرانی داریم به خوبی می دانیم که منظور ایشان از عدم فیلترینگ رواج فضای بی بند و باری، جاسوسی دشمنان انقلاب، به هم ریختن اقتصاد مملکت، تخریب و نابود شدن پیام رسانها ی داخلی، راه افتادن گروهک های تروریستی، نفوذ بیگانگان و دهها معضل دیگر در کشور نیست. اما متاسفانه بنظر میرسد همان نگاه جزیره ای به مسائل و علوم اسلامی و قائل نبودن به این که اسلام دارای یک نظامی واحد هست که برای حکم کردن راجع به یک موضوع، موضوعات جانبی و متفرع بر آن راه هم باید بررسی کرد، سبب شده که ایشان به این نتیجه برسند.
این مساله دقیقا مثل برخورد بعضی بزرگان راجع به برجام بود که یک اظهار نظر (خسارت روزانه کشور ) بدون در نظر گرفتن شرایط سیاسی حاکم بر کشور، باعث سوء استفاده جریان لیبرال در تصویبِ نپخته وعجولانه برجام نقش اساسی ایجاد کرد.
همچنین بد نبود از باب «من جرّب المُجرَّب حَلّت به الندامة» در مساله فیلترینگ به این آمار هم توجه می شد که در جهان، رژیم صهیونیستی با بیش از ۹۷%، انگلستان با ۷۰%، فرانسه ۶۶%، آمریکا ۳۶% در صدر فیلترینگ جهان قرار دارند و اساساً برای اولین بار نرمافزارهای فیلترینگ توسط آمریکا تولید شد و اولین قانون فیلترینگ سختگیرانه در آمریکا تصویب شد.
هر چند فی نفسه آگاهی دادن بهتر از فیلترینگ است اما اگر ایشان موقع اظهار نظر همه ابعاد این قضیه را بررسی میکردند، و ارتباط این مسایل را در نظر میگرفتند (آنهم بعد از تصویب فیلترینگ توسط قوه قضائیه و عدم اجرای آن توسط دولت) هرگز به این جمع بندی نمیرسیدند که در نتیجه باز همان جریان مرموز لیبرال بتواند از این فرمایشات سوء استفاده کنند.
_ مصطفی خلفانی از کنگان
✅ @feghheakbar