💢 به منزله تنگه احد در جنگ احد
آیت الله #حایری_شیرازی:
«کرسی علوم انسانی دانشگاهها برای نظام، به منزله تنگه احد در جنگ احد است».
اگر اسلام این کرسی را فتح کرد، عقب ماندگیهایش خطری ندارد و همه جبران میشود،
اما اگر اسلام از فتح این کرسی عاجز ماند، تمام پیروزیها روی هواست.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
🔴 بررسی وضعیت اسلام و تبلیغ آن در ژاپن از نگاه متفکر مسلمان ژاپنی، خانم آتسکو هوشینو 💢 ۱. شناخت مر
💢 دلایل رشد تفکر اهل تسنن در روسیه
💢 بوق های تبلیغاتی اهل سنت
هر جوانی که بخواهد اندک تحقیقی درباره اسلام انجام بدهد نامی از شیعه نمیبیند تنها چیزی که پیش روی جوان با ضمیر پاک و آمادهی پذیرش حقیقت وجود دارد دهها سایت و صفحه های اینترنتی و کتابهای ترجمه شده اهل تسنن است.
در واقع جوان روس در تحقیق ها و مطالعات خود چیزی جز اسلام صادر شده از عربستان را نمی بیند و درکی از اسلام به جز مطالب این کتاب ها و سایت ها ندارد و گمان میکند که اسلام تنها و تنها همین است و بس.
⭕️ کانال تربیت مبلغ زبان روسی: 👇
🆔 @Islam_in_Russia
▫️ وضعیت ژاپن را نیز در اینجا مطالعه نمایید
#زبان_آموزی
♦️ کانال حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 وضعیت دانشگاههای ما بسیار وخیم، نامطلوب و غربزده است بخشی از سخنان دکتر مهدی #گلشنی در مراسم رون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 چگونه دانشگاه، اسلامی میشود؟
علامه #جوادی_آملی:
اسلامی شدن #دانشگاه به این نیست که ما #نمازخانه داشته باشیم، این وظیفه همه ماست. عکس امام و رهبری را داشته باشیم و آرم جمهوری اسلامی داشته باشیم، اینها جزء سنن ملّی ماست.
دانشگاه را ( #دانش ) اداره می کند. اگر دانش اسلامی شد، دانشگاه اسلامی است؛ و اگر _ معاذ الله _ او از این فیض و فوز محروم ماند، دانشگاه اسلامی نیست.
آن وظائف فردی است، در حکمت عملی نقش دارد؛ نماز خواندن همه ما و مانند آن در #حکمت_عملی نقش دارد، نه در #حکمت_نظری !
📋 پیام به _ بر خط (آینده فلسفه در ایران)
📆 قم ؛ آبان ۱۴۰۰
✒ شانزدهم آذر . روز دانشجو
......................................
▫️ بیانات استاد مهدی #گلشنی نویسنده کتاب «رابطه علم و دین از نگاه چهار حکیم مسلمان معاصر»، را در اینجا مرور فرمایید.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 ننگ بود طلبهای نمازشب نخواند
آیتالله حسین مظاهری:
طلبهها و روحانیّون، لازم است به مستحبّات اهمیّت بدهند تا تبلیغ آنها کاربرد داشته باشد و بتوانند در دل مردم نفوذ کنند و تأثیرگذار باشند. مخصوصاً ارتباط و انس با قرآن و اهمیّت به توسّل، با ادعیه و زیاراتی که مرحوم محدّث قمی در مفاتیح الجنان آورده است، برای طلبهها لازم است. درس خواندن برای طلاب علوم دینی واجب است، امّا آنچه برای آنها کاربرد دارد، عمل به مستحبّات است. طلبهای که با قرآن کریم و با روایات مأنوس نباشد، به هیچ جایگاهی نمیرسد.
اهتمام به مستحبّات خیلی مهم است و باید ترک نشود. در زمان جوانی ما، همه به مستحبات اهمیّت میدادند. قبل اذان صبح که به حرم مطهّر حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» مشرّف میشدیم، مسیر مدرسه تا حرم، مثل روزها خیلی شلوغ بود. گاهی مرحوم آیتالله مرعشی نجفی«رحمتاللهعلیه» را میدیدیم که در هوای سرد، در حالی که هنوز درب حرم بسته بود، پشت درب نشستهاند تا درب باز شود و به داخل حرم بروند. طلبهها، واقعاً تقیّد به نماز شب داشتند. آن وقتها ننگ بود کسی نماز شب نخواند یا نماز صبحش را قدری مانده به طلوع آفتاب بخواند. انس نداشتن طلاب با قرآن ننگ بود، نقص بزرگی محسوب میشد.
مهمتر از آن، در جلسات عمومی و خصوصی، غیبت نبود، تهمت نبود، شایعه نبود. در حالی که ما به قول عوام، سیاستمدار هم بودیم، امّا کسی بهعنوان سیاست، آبروریزی و اهانت نمیکرد و غیبت و تهمت سیاسی در بین طلبهها رایج نبود.
طلاب و روحانیّون در زمان حاضر نیز باید چنین باشند تا به پیشرفت معنوی و علمی دست یابند و به جایی برسند. من خیلی دلم برای طلبههای مبتدی میسوزد، امروزه کمتر به این مطالب توجه میشود. متأسفانه گاهی هنگام اتمام درس، فوراً چند نفر دور همدیگر جمع میشوند، یک نفر میگوید: چه خبر؟ ناگهان تهمت و غیبت و شایعه شروع میشود.
استاد بزرگوار ما علامه طباطبائی نقل میکردند: یک بچه گربه افتاده بود در چاه باران خانۀ ما، و من شب خوابم نمیبرد که چه کار بکنم؟ بالاخره خرج و مخارج بالایی کردم تا آن را از چاه در آوردم و به مادرش رساندم. ایشان میفرمود: من میدانم یکی از توفیقاتی که خدا به من عنایت کرد، همین است که به فریاد این بچه گربه رسیدم.
✅ @feghheakbar
1_1345624687.pdf
568.5K
📔 کتاب قورباغه را قورت بده (اثر برایان تریسی)
۲۱ روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار در کمترین زمان
پن۱:
حداقل تیترها و هایلایتها مطالعه شوند.
پن۲:
این کتاب و نیز کتاب اثر مرکب (نوشته دارن هاردی)، دو کتاب بسیار ارزشمند در حیطههای کسب موفقیتاند.
رهبر انقلاب:
هر طلبهاى براى آيندهى زندگى علمى و فكرى خودش #برنامهريزى كند؛ بى هدف در حوزه نماند.
مدتى تحصيلات هست؛ دارد كفايه مىخواند، مىخواهد درس خارج برود، درس خارج میرود، مى خواهد مجتهد بشود، خيلى خوب، بعد براى آينده بايد برنامه ريزى كند.
هركسى ذوقى دارد، هركسى توانى دارد، هركسى ممكن است موقعيت خاصى در اختيارش قرار بگيرد؛ اينها را از پيش برنامه ريزى كند و خودش را آماده نمايد.
اينچنين نباشد كه ده سال، پانزده سال، بيست سال بگذرد و همينطور بى هدف در حوزه باشند و پاى اين درس و آن درس بنشينند و فسيل بشوند؛ نه فايده اى براى مردم، و نه فايدهاى براى خودشان داشته باشند.
۱۳۷۰/۰۶/۳۱
♦️ کانال حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
#تازه_های_نشر
📔 احکام گناهان مورد ابتلا / ۵۴ گناه
▫️ زیر نظر استاد فیاضبخش از شاگردان توثیق شده پهلوانی تهرانی
👈 معرفی و تهیه کتاب
👈 اولین دستور استاد به طالب سیر و سلوک بر اساس مکتب تربیتی علامه #طباطبایی
💢 قرارداد عوامانه برجام
علامه #جوادی_آملی (۱۴۰۰/۹/۱۸): ... لیاقت این مردم نه آن قراردادهای عوامانه است و نه این اختلاس و سوء مدیریتها.
1_1353480056.mp3
418K
بنده راضی نیستم کسی که #اصلا نماز شب نمیخواند از این درس استفاده کند.
▫️ برشی از جلسه ۳۷۸ درس نهایه استاد علی #امینی_نژاد
تذکر: استاد بعد از کلاس فرمودند همه کسانی که از کلاس استفاده می کنند، چه افرادی که اکنون حاضر در کلاس هستند، چه کسانی که صوتی کلاس را دنبال می کنند و چه کسانی که در آینده صوت ها را گوش خواهند داد، همگی شرعا موظف هستند که نماز شب را بخوانند و اگر روزی نماز شب قضا شد، قضای آن را(حداقل سه رکعت آخر) بجا آورند.
⭕️ منبع: کانال نهایهالحکمه استاد امینی نژاد: 👈 @nehayeh
.....................
پینوشت کانال حوزه علمیه تمدن ساز:
علت تاکید این کانال بر تدریسهای استاد #امینی_نژاد، علاوه بر تدریس دقیق و منظم، داشتن روحیه و روش سلوکیِ صادقانه وی و اهل مراقبه بودن اوست. که ناچار روی شاگرد نیز اثر میگذارد.
#سهروردی: من لا ینفعك لحظه لا ينفعك لفظه. عالمی که دیدن او انسان را عوض نکند و به حال انسان نافع نباشد، لفظ و سخن او هم اثرگذار نیست.
💢 بررسی تطبیقی؛ راهبردیترین نکته و توصیه علامه #جوادی_آملی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت علامه #مصباح_یزدی
« این کارهایی که بیان کردید، کارهای بسیار خوبی است اما کارهای بالاتری باید صورت گیرد ... توصیه بنده اینست که علاوه بر یادنامهها، مقالات علمی تألیف گردد که نظریات اندیشمندان غربی با اندیشههای آیت الله مصباح #مقابل_هم قرار گیرد تا #قوت_فکری_اندیشه_اسلامی در مقابل آن نظریات مشخص شود»
..................................
پن:
۱. خود آثار علامه جوادی آملی نیز مستحق و بلکه در بین اندیشمندان اسلامی، احقِ برای بررسی تطبیقی است.
۲. بین آراء این علمای اسلام شناس و جامع الاطراف با اندیشمندان غربی، مقالات علمی و پایاننامهها، نگاشته شود بهگونهای که خوانندگان به برتری و مترقی بودن این اندیشهها بر اندیشههای غربی (هم از حیث #مطلب و هم #ساختار و هم #تفصیل و هم #انسجام و هم #عدمابهام و هم ابتنا بر #برهان و #فطرت انسانی) اذعان کنند.
۳. چنین بررسیهای تطبیقیای، متفرع بر اموری است، تا دارای بلوغ باشد و خضوع محققانِ صادق و حقیقتجو را برانگیزاند:
الف) #اشراف بالا و همه جانبه بر #مساله مورد بررسی
ب) #اشراف بر اندیشه عالم #اسلامی
ج) #اشراف بر اندیشمند یا مکتب #غربی مورد نظر (بهگونهای که متخصص آن اندیشه غربی اذعان کند که نویسنده بر آن دیدگاه اشراف همهجانبه داشته)
۴. در نگاشتن این گونه آثار از حرص رزومه جمع کردن باید پرهیز کرد و باید با حوصله و ادای حق مطلب به پیش بُرد و الا موجبات خامنِگاری و آسیب به شخصیت متفکر اسلامی و اصل اندیشه اسلامی میگردد
✍ حوزه علمیه تمدن ساز
✅ @feghheakbar