شاید برخیها بگویند چطور امام زمان (عج) در زمان ظهورش کارهای فوقالعادهای خواهد کرد در حالی که امام علی (ع) که مقامش از وی بیشتر است نتوانست چنین کارهای فوقالعادهای انجام دهد. پاسخ این است که "مردمان آخرالزمان مردمان فوقالعادهای هستند".
_ آیت الله #حایری_شیرازی (نقل به مضمون)
خدمت ایشان باید عرض کرد، شدت فقر معنویت در غرب کنونی (بعد از عقلگرایی افراطی و شک گرایی قرن هجده تا الان) در حدّی است که در پذیرش مباحث عرفانی (غالبا و متاسفانه عرفانهای کاذب)، به عرفانهای شرقی روی آوردهاند ... و در این روزها به خاطر مسائل غزه، گرایش به شناخت اسلام افزایش پیدا کرده و نوعا با مطالعه چند خط قرآن، گمشدهی فطرتی خود را پیدا میکنند و خود را در ولایتالهی جستجو می کنند.
نکته دیگر اینکه، همين به بی راهه رفتن و حس ازخودبیگانگی وحشتناک در غربیها باعث شده که انقیاد و کرنش در قبال اشخاص صوریِ هالیوودی و سلبریتی و ... داشته باشند و گمشدهی خود را در آنان بجویند، نمونهی آن: به فروش گذاشتن آدامس جویدهشده فرگوسن و خرید آن به مبلغ ۴۵۶ هزار یورو!!
بنابراین:
۱. نه تنها حکومت دینی در عصر مدرن امکان وقوع موفق دارد، بلکه جهان تشنهی چنین حکومتی است، و باید امکان تحقق چنین حکومتی را با مردم جهان در میان گذاشت.
۲. عدم انقیاد مردمان عصر مدرن در قبال اشخاص والا، سخنی است به دور از تحقیق و استقراء.
و در پایان باید افزود: تحلیل حقیقت مدرنیته و بررسی ظاهر و باطن تحقق یافتهی فعلی آن، نیاز به بحث وسیعی دارد که در این مجال نمیگنجد.
✍ امین دهقانی
12.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 غرب چگونه غرب شد؟
برشی از گفتگوی علی علیزاده در برنامه ثریا
@Islamicphilosophy_ir
@jenayaat
💢 داشتن همت بلند، و پرهیز از درجا زدن و تکرار مکررات.
آیت الله #جوادی_آملی:
مبادا یک وقت بگویید فارغ التحصیل شدم اگر طلبه هستید اگر دانشجو هستید، تا نفس می کشید با کتاب باشید
اما این طور نیست که همان خوانده ها را تکرار کند و برای مردم بگوید
این از بدترین نقص هاست کسی بگوید الان بیست دور است دارم مکاسب می گویم. اشتباه می کنی؛ همان یک دور گفتی حداکثر دور دوم بس است، چرا بیست سال یک جا ماندی؟!
کسی بگوید من الان ده دوره شرح لمعه می گویم، خب این از بدترین اشتباهات شماست، چرا ده سال یک جا ماندی؟!
معصوم فرمود: انّ الله عز و جل یحبّ معالی الامور و یکره سفسافها؛
همت بلند، فکر بلند، ایده و اندیشه بلند را خدا دوست دارد. کارهای پست، همت های پست، فکر پست، خیال باطل این ها نزد خدا مکروه است.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
طلبهای که سالی یک دور اصول کافی و نهجالبلاغه نخواند، ول معطل است.
(علامه #جوادی_آملی، به نقل یکی از اساتید)
..................................................
✍ حوزه علمیه تمدن ساز:
از همان اوایل طلبگی میتوان با #تفسیر و #روایات مأنوس بود؛ مثلا شخص با نذر یا عهد یا اراده قوی، بر خود واجب کند، سالی یک دور اصول کافی و نهجالبلاغه [با ترجمه دشتی] بخواند. البته به این شکل که خواندن سلسله راوی ها لازم نباشد. در این صورت خواهید دید که با هفتهای ۶۰ دقیقه آنها را در طی یکسال به پایان خواهید برد. هفتهای ۶۰ دقیقه را میتوان واجب کرد (نذر [لله علیَّ] یا عهد [عاهدتُ الله]) و برای ترکش فلان مبلغ را به عنوان جریمه تعیین کرد. میتوان هر سال بر خود الزام نمود و هر سال آن را تمدید کرد (البته اوایل شاید جزء جزء بهتر باشد). در مورد دورههای تفسیر (مثلا تفسیر موضوعی آیت الله #جوادی_آملی و آیت الله #مصباح_یزدی) و سایر کتب ارزشمند نیز این قبیل اقدامات را میتوان اعمال کرد و به سهولت به پیش برد.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 به اندازه یک محقق کتاب میخواند!
از زمان جنگ که سردار سلیمانی را شناختم، شبانه روز مطالعه می کرد. عاشق کتاب بود. سلیمانیِ فرمانده جنگ که وقت نداشت سرش را بخاراند، به اندازهی یک محقق که کارش مطالعه است کتاب می خواند. در بعضی سفر های سوریه و عراق که خیلی کم می خوابید، از توی کیفش کتاب در می آورد و مشغول خواندن می شد.
سردار سلیمانی قرآن را با تدبر می خواند، تفسیر مطالعه می کرد و یادداشت برمی داشت. نهج البلاغه و صحیفهی سجادیه می خواند. به کتاب های تاریخی، اخلاقی، فقهی و رمان های ایرانی و خارجی هم علاقه داشت.
کتاب هایی میخواند که وقتی به بعضی آقایان اهل مطالعه گفتم، اسمشان را نشنیده بودند.
یکبار مطلبی از کتاب اخلاق آیت الله مصباح نقل کردم. گفت:«کتاب را بیاور، بخوانم». سه جلد است، هر سه جلد را گرفتم و به او دادم. کتاب اول را بیست روزه خواند. وقتی هر سه جلد را تمام کرد. گفت:«کتاب های بعدی آقای مصباح را بده». رفتم قم و چند جلد کتاب مربوط به مباحث اخلاقی ایشان را گرفتم و به سردار سلیمانی دادم. پس از مدتی گفت:«کتاب ها را خواندم و نکته برداری کردم.»
یک دوره کتاب های شهید مطهری را به او دادم. استقبال کرد. گفت:«بیشترش را خواندهام، آن هایی را که نخواندهام می خوانم.»
📔 حاج قاسمی که من می شناسم،
صفحات:126،130،131،133.
حوزه علمیه تمدن ساز
شکست دینها در دنیا زیر سر کسانی است که میان دین و سایر نیازهای بشری جنگ انداختند. 📔 استاد شهید #مط
تعلیمات خلاف حقیقت برخی مبلغین موجب گشت که مردم از دین فراری شوند و خداشناسی را مستلزم قبول محرومیت و تحمل بدبختی و ذلت این جهانی بپندارند.
📗 شهید استاد #مطهری، علل گرایش به مادیگری