فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰اقدامات مهم #شهید_رییسی در حوزه زنان و خانواده
⬅️ رییس جمهور تراز را با شهید جمهورمان ،خواهیم سنجید ...
بعد از شما ، هرکسی لایق نشستن بر صندلی ریاست جمهوری نخواهد بود ...
#انتخابات
#شهید_جمهور
#شهید_رئیسی
#سیدالشهدای_خدمت
#تمدن_اسلامی
#حرمت_حریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ظاهراً نظام ارزشی «بیبی عصمت» (مادر شهید رئیسی) با همه ما فرق دارد!.
شاید خیلی از مادران، دوست داشته باشند که پسر فقیر و یتیمشان، رئیس مملکت و نفر اول کشور شود؛ اما بیبی عصمت، پسرش رئیس مملکت هم که شده میگوید:
«از همان بچگی، دوست داشتم خادم امام حسین بشه، خادم امام رضا بشه، روضهخون بشه، منبری بشه!»
انگار مقامات و مناصب ظاهری پسرش اصلا به چشمش نیامده!!.
🔻براستی، این زنان خانهنشین بیاسم و رسم ولی بزرگ اندیش و انسان ساز، در کجای الگوسازیها و گرته برداریهای ما قرار دارند؟!
✍️ روح الله شمسی کوشکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک روز نامه ای از دانش آموزان سرخ پوست ایالت آمریکا به همراه هدیه ای به دست امام رسید
در نامه از ایشان خواسته بودند تا یادگاری هرچند کوچک برای یادبود برای آنان ارسال کنند
شما هم دوست دارید ادامه این داستان بدونید؟؟
#امام
#روح_الله
#امام_خمینی
💥زنان ایرانی بر روی سکوی اول مصرف لوازم آرایش در جهان
🔹ایران در رتبه اول پر مصرفترین کشورهای دنیا از نظر مصرف مواد آرایشی است، این درحالیست که بیش از ۸۰ درصد کالاهای بازار غیر بهداشتی هستند.
🔹این درحالیست که مدیرکل امور فراوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذاودارو از استفاده از مواد اولیه با گرید صنعتی و فلزات سنگین برای پایین آمدن هزینه تولید لوازم آرایشی غیر مجاز خبر داد که برای سلامتی به شدت خطرناک است.
🔘. به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت فاطمه(س)؛ اول ذيحجة
در فرهنگ اسلامی، خانواده نخستین كانونی است که شخصیت افراد در آن شکل میگیرد. خانواده شکل کوچکی از اجتماع و جامعه است و هر انسانی قبل از هر جا، ابتدا در خانواده تربیت میشود. در واقع خانواده یک کشور کوچکی است که مدیریت و اداره آن خیلی مهم است. یک خانواده برای اینکه محکم بماند باید حواسش به دشمن باشد.
🔹امروز دشمن روی سُستکردن بنیان خانواده خیلی کار میکند؛ دشمنی که باعث شده است که کانون خانواده در غرب از هم پاشیده شود.
🔖وظایف ما برای تحکیم بنیان خانواده
🔹۱. ابراز محبت: شخصی کنار امام صادق(ع) نشسته بود فردی از کنار آنها عبور کرده شخصی که کنار امام صادق(ع) نشسته بود به ایشان گفت: یابن رسول الله! من ایشان را خیلی دوست دارم. امام صادق(ع) فرمودند: به او بگو، پیامبر(ص) فرمود: «إِذَا أَحَبَّ أَحَدُكُمْ أَخَاهُ فَلْیُعْلِمْهُ»(وسائل الشیعه، ج۱۲، ص۵۵).
🔹 درست است که دوستی در قلب است ولی در روایات آمده است نسبت به همسر و فرزندانتان دوستی را اعلام کنید و لذا پیامبر(ص) فرمود: مرد اگر به همسرش بگوید من تو را دوست دارم این جمله هیچگاه از دلش پاک نمیشود(قَوْلُ الرَّجُلِ لِلْمِرَّةِ: إِنِّی أُحِبُّكِ. لَا یَذْهَبُ مِنْ قَلْبِهَا أَبْدَاهُ(الکافی، ج۵، ص ۵۶۹)). متأسفانه بسیاری از خانوادهها فقر عاطفی دارند. اگر روزی چندبار امام حسن(ع) و امام حسین(ع) خدمت پیامبر(ص) میرسیدند، حضرت آنها را میبوسید. شخصی که آنجا بود تعجب کرد و گفت: یا رسول الله! هر بار که شما اینها را میبینید به آنها محبت میکنید؟ من ده اولاد دارم که هنوز یکبار این حرکت را انجام ندادهام! پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند: «مَنْ لَا یَرْحَمْ لَا یُرْحَمْ»(وسائل الشیعه، ج ۴، ص۱۹۷)؛ کسی که رحم ندارد خدا هم به او رحم نمیکند.
📌ادامه دارد...
🔻بیانات حجت الاسلام والمسلمین قاسم خانی امام جمعه شهرستان خوی در خطبه دوم آیین عبادی سیاسی نماز جمعه خوی[ ۱۸ خرداد ماه ۱۴۰۳ ]: ( بخش سوم )
🔹۲. معاشرت نیکو (احترام و تشکر متقابل): قرآن کریم میفرماید: «وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»(نساء:19)-با همسرتان خوب برخورد کنید-. پیامبر(ص) فرمودند: «أَحْسَنُ النَّاسِ إِیمَاناً أَحْسَنُهُمْ خُلُقاً وَ أَلْطَفُهُمْ بِأَهْلِهِ وَ أَنَا أَلْطَفُكُمْ بِأَهْلِی»(وسائل الشیعه، ج ۱۲، ص۱۵۳). بعضی از افراد میگویند: همسر من(چه مرد و چه زن) اهل فحاشی، بددهانی، زخمزبان و بهانهجویی است.
🔹در روایات داریم اگر کسی به همسرش بگوید: من که در خانه تو خیر ندیدم، اعمال آن روز او حبط میشود(أَیُّمَا امْرَأَةٍ قَالَتْ لِزَوْجِهَا مَا رَأَیْتُ مِنْكَ خَیْراً قَطُّ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهَا(مکارمالاخلاق، ص215)).
🔹همچنان که فرمودند: «زنان را كسى گرامى نمىدارد، مگر انسانِ بزرگوار، و كسى به آنان اهانت نمىكند، مگر انسان پَست»(ما أكرَمَ النِّساءَ إلّا كَریمٌ، و ما أهانَهُنَّ إلّا لَئیم(كنز العمّال: ج16، ص371)). بیشتر اهانتها در گفتار است. امام سجاد(ع) فرمودند: اگر کسی خوب و محترمانه حرف بزند پنج اثر دارد: ۱- ثروت را زیاد میکند، ۲- رزق را رشد میدهد، ۳- مرگ انسان را به تأخیر میاندازد، ۴- آدم را نزد خانوادهاش محبوب میکند، ۵- آدم را بهشتی میکند(الْقَوْلُ الْحَسَنُ یُثْرِی الْمَالَ وَ یُنْمِی الرِّزْقَ وَ یُنْسِی فِی الْأَجَلِ وَ یُحَبِّبُ إِلَى الْأَهْلِ وَ یُدْخِلُ الْجَنَّةَ(الخصال، ج ۱، ص ۳۱۷)).
🔹یکی از مهمترین ابعاد احترام متقابل، تشکر و قدرشناسی متقابل است. امام سجاد(ع) فرمودند: «خداوند متعال در روز قیامت به یكى از بندگان خود مىفرماید: آیا از فلانى سپاسگزارى كردى؟ عرض مىكند: نه]، بلكه از تو سپاسگزارى كردم. خداوند مىفرماید: چون از او تشكّر نكردهاى از من هم نیز تشكّر نكردهاى؛ شاکرترین شما از خدا، شاکرترین شما از مردم است. (... لَمْ تَشْكُرْنِی إِذْ لَمْ تَشْكُرْهُ ثُمَّ قَالَ أَشْكَرُكُمْ لِلَّهِ أَشْكَرُكُمْ لِلنَّاسِ(الکافی، ج2، ص99)).
🔹۳. همکاری متقابل: رسول خدا(ص) به امیرالمؤمنین(ع) که در حال کمک به همسرشان، حضرت صدیقه طاهره(س) بودند، فرمودند: «خدمت به خانواده، از خصال افراد صدیق یا شهید یا کسی است که خدای متعال خیر دنیا و آخرت را برای او اراده فرموده است»(یا عَلِىُّ لَا یَخْدُمُ الْعِیَالَ إِلَّا صَدِّیقُ أَوْ شَهِیدُ أَوْ رَجُلُ یُرِیدُ اللَّهُ بِهِ خَیْرَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ(جامع الاخبار، ص ۱۰۲). صدیق در قرآن وصف حضرت یوسف(ع) است.
🔹همچنین حضرت فرمودند: «بانویی که خانهداری میکند، مورد نظر الهی قرار دارد و کسی که مورد نظر الهی است، گرفتار عذاب الهی نخواهد شد»«اَیُّمَا امْرَأَةٍ رَفَعَتْ مِنْ بَیْتِ زَوْجِهَا شَیْئاً مِنْ مَوْضِعٍ مَوْضِعٍ ترید بِهِ صَلَاحاً نَظَرَ اللَّهُ إِلَهاً وَ مَنْ نَظَرَ اللَّهُ إِلَیْهِ لَمْ یُعَذِّبْهُ»(تنبیه الخواطر، ج ۲، ص ۱۲۲)).
🔹۴. صبر بر ناملایمات: زندگی فراز و نشیب دارد. در زندگی انبیاء و ائمه و اولیای الهی فقر، بیماری، مرگ اولاد جوان و... بوده است. حضرت سلیمان(ع) با آن همه عظمتش که خدا چیزی برای او کم نگذاشت ولی به او فرزند نداد، تنها یک فرزند داشت که فلج بود و قرآن میگوید: مثل جسدی بود(نک: تفسیر نمونه، ج19، ص280- 281). در زندگی ایوب(ع) بلایا و مصائب بسیاری بود از جمله داغ اولاد، بیماری همسر و بیماری خودش. حضرت ابراهیم(ع) تا سنین کهنسالی فرزند نداشت. برخیشان(مانند حضرت نوح(ع)، هود(ع)، لوط(ع)، پیامبر اسلام(ص) و برخی از ائمه(ع)) همسران ناسازگار و یا برخی فرزندان بد داشتند.
📌ادامه دارد ...
🔻بیانات حجت الاسلام والمسلمین قاسم خانی امام جمعه شهرستان خوی در خطبه دوم آیین عبادی سیاسی نماز جمعه خوی[ ۱۸ خرداد ماه ۱۴۰۳ ]: ( بخش چهارم )
🔹ناملایمات در زندگی سه نوع است: ۱-گاهی ناملایمات مالی است، ۲- گاهی ناملایمات جسمی است، ۳-گاهی هم سوء خلق است. این ناملایمات در زندگیهای همه کم و بیش وجود دارد. امام باقر(ع) فرمودند: «وقتی امیرالمؤمنین با حضرت زهرا(ع) ازدواج کردند، حضرت خانه را با رمل و شن فرش کردند و یک پوستین گوسفند را زیرانداز نمودند(لَمَّا تَزَوَّجَ عَلِیٌّ فَاطِمَةَ ع بَسَطَ الْبَیْتَ كَثِیباً وَ كَانَ فِرَاشُهُمَا إِهَابَ كَبْش(مکارم الاخلاق، ص131)). شخص امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: حضرت زهرا(س) آنقدر در خانه زحمت میکشید و آن قدر با مَشك، آب كشید كه بند آن در سینهاش ردّ انداخته بود، و چندان دستاس كرد كه دستهایش تاول زده بود، و چندان خانه را رُفت و روب كرد كه لباسهایش رنگِ خاك به خود گرفته بودند، و آنقدر زیر دیگ را آتش افروخته بود كه جامههایش تیرهرنگ شده بودند. از این كار، رنج و آسیب سختى به او میرسید»(مکارم الاخلاق، ص280).
🔹علاوه بر این چهار مورد، موارد دیگری مثل: (۵) کسب رضایت؛ (۶) تغافل و رازداری؛ (۷) رعایت حقوق میتوان اشاره کرد. در مجموع خانواده ما قطعاً سرنوشت یکی از چهار نوع خانواده ذیل را خواهد داشت، مراقب باشیم که از نوع خانوادههای آسمانی باشیم.
🔖چهار نوع خانواده در قرآن
قرآن به چهار نوع خانواده اشاره فرموده است:
🔹۱. خانوادهای که زوجین هردو خوب و پسندیده هستند، مثل خانواده آسمانی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهما السلام که سوره (هل اتی) در شأنشان نازل شده است. همچنین خانواده حضرت ابراهیم(ع) و خانواده حضرت یحیی(ع)(انبیاء: 90).
🔹۲. خانوادهای که زوجین هر دو بد هستند، مثل خانواده ابولهب(نک: سوره لهب).
🔹۳. خانوادهای که مرد آن خوب است ولی زن خانواده خوب نیستند، مثل خانواده حضرت نوح(ع) و لوط(ع)(تحریم:10).
🔹۴. خانوادهای که مرد آن بد و زن آن خوب است، مثل: آسیه همسر فرعون(تحریم:11).
📌پایان
یادداشت رسیده | تأثیر پدر بر شکلگیری هویت دختر در جامعه

حوزه/ اما پدرانی که نقش طبیعی خود را به عنوان حامی جنسیت دختران نادیده میگیرند آسیب زیادی به روحیه دختر میرسانند و روند رشد عادی او را برای معاشرت با دیگران و زندگی اجتماعی به خطر میاندازند. عدم رابطه صحیح با پدر سبب بروز افسردگی در دختران شده و آنها را به شخصی تبدیل میکند که باید بخشی از عمر خود را صرف بازپسگیری جنسیت خود کند.
یادداشت رسیده | رابطه عاطفی پدران و ارتباط آن با سلامت روانی دختران

حوزه/ پدر اولین مردی است که دختر در زندگی خود با او آشنا میشود، بنابراین کیفیت ارتباط او با پدرش می تواند در شکلگیری ذهنیت او نسبت به مردان و ارتباطی که در آینده با همسرش خواهد داشت مؤثر باشد
خانواده و اهمیت آن در قرآن | خبرگزاری صدا و سیما
https://www.iribnews.ir/fa/news/3974401/%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86
ده نکته مهم بـراي سـال اول ازدواج:
👌سال اول ازدواج از بقیه سالهای زندگی سختتر است، به این خاطر که هریک از دو طرف ازدواج تا پیش از این، تجربه زندگی مشترک را نداشته اند و هنوز با قواعد همسرداری آشنا نیستند؛ بنابراین وقتی از افراد متأهل در مورد دشواریهای ازدواج سؤال ميکنيد، بسیاری معتقدند، نخستین سال زندگي مشترک، سختتر از بقيه آن است.
به همین خاطر کسانی که قصد ازدواج دارند، بهتر است روشهايي را ياد بگيرند تا ورود به دنياي تأهل از همان اول خوب و موفقيتآميز باشد.
کارشناسان خانواده اين روشها را اینگونه بیان کرده اند:
1. قبل از هر چيز #عاشقخودتان باشيد.
تعجب نکنيد! تا وقتي که هريک از شما براي خودش ارزش قائل نشود، نميتواند براي ديگري مفيد باشد.
به خودتان #اهميت بدهيد، بکوشید هميشه طوري زندگي کنيد که کمترين فشار و استرس را متحمل شويد.
#شادبودن شما فاکتوري است که باعث احساس رضايت و شادي در همسرتان نیز میشود.
2. #آسانگير و #شوخطبع باشيد.
با شروع زندگي مشترک بايد کمکم بياموزيد که بهتر است مشکلات رو بررسی و براي حل مسائل خود راههاي منطقي را به کار بیرید، و اگر مشکل حل نشد، خيلي سخت نگيريد.
مطمئن باشيد خوشاخلاقي شما و گذر زمان، دو عاملي هستند که دستبهدست هم ميدهند و هر ناممکني را ممکن ميکنند.
3. هنگام عصبانی بودن همسرتون سعی کنید گوش خوبی باشید،
تصور کنيد همسرتان پس از يک روز کاري سخت به شما ميرسد و شروع ميکند به شکايت کردن از در و ديوار و غر زدن و نق زدن. بهتر است اجازه دهيد که خودش را خالي کند، البته تا جايي که رفتارش شما را آزار ندهد. پس از تمام شدن حرفهاي همسرتان، شما هم فرصت داريد مشکلاتي را که در طول روز برايتان پيش آمده است، براي او تعريف کنيد. به اين شکل هر دوي شما هم ميشنويد و هم شنيده ميشويد. ميتوانيد پس از بازگشت اوضاع به حالت عادي، بيشتر و مفصلتر در مورد مسائل با هم بحث کنيد.
4. با هم حرف بزنيد.
شما و همسرتان هر دو انسانهاي بالغي هستيد؛ پس نيازها و خواستههايتان را خيلي روشن و منطقي با هم در ميان بگذاريد. هر دوي شما بايد بدانيد که همسرتان کجا و چه وقت به شما نياز دارد. همچنین خط قرمزهاي يکديگر را بشناسيد؛ يعني وقتي در حل مسألهاي نيازي به دخالت شما نيست، به زور خود را وارد ماجرا نکنيد.
5. پيش هرکس درددل نکنيد.
تا حدّ ممکن مشکلات زندگي مشترک خود را بيرون از خانه نبريد. بکوشید همه مسائل را خودتان دو نفري حل کنيد. در نهايت اگر به نتيجه نرسيديد، از کارشناسان و #مشاوران خانواده کمک بگيريد. مثلاً همسر شما خيلي شلخته است. اگر اين مسأله را پيش دوستان و نزديکان خود بازگو کنيد، احتمالاً هرکس نظر خودش را براي بهبود اوضاع ميگويد، ولي هيچيک از نظراتي که اطرافيان ميدهند، علمي و کارشناسانه نيست؛ بنابراين به احتمال زياد مشکل حل نخواهد شد. تنها اتفاقي که ميافتد اين است که اعتبار و شخصيت همسر شما و بهدنبال آن آبروي شما به خطر ميافتد.
6. نقاط قوت و ضعف يکديگر را بشناسيد و تقسيم کار کنيد.
بيشتر آدمها دوست ندارند بپذیرند که برخي ميتوانند کار خاصي را بهتر از آنها انجام دهند، ولي پس از ازدواج بايد وجود بعضي استعدادهاي خاص را در همسر خود بپذیرید؛ درست همانطور که او وظيفه دارد تواناييهاي ويژه شما را بشناسد. مثلاً ممکن است يکي از شما دو نفر استعداد بهتري در برنامهريزي مالي داشته باشد. خُب بهتر است تنظيم خرج خانه به او سپرده شود. البته مواظب باشيد اين تقسيم وظايف تبديل به ديکتاتوري نشود؛ يعني مشورت هر دوي شما در چنين اموري لازم است، اما بهتر است برنامهريزي کلي را کسي که توانايي بيشتري دارد انجام دهد.
7. محبت و عشق خود را #ابراز کنيد
شايد اهميت ابراز عشق به همسر را بارها در مقالههای روانشناسي مختلف خوانده باشيد، اما واقعاً چند نفر را ميشناسيد که هميشه و هر روز اين کار را انجام دهند؟ خود را عادت بدهيد که حتماً اين توصيه را عملي کنيد؛ چون واقعا ساده و #مؤثر است.
اگر در خانه هستيد و همسرتان از بيرون برميگردد، به پيشواز او برويد، هرگز از گفتن جمله «دوستت دارم.» خسته نشويد؛ زیرا اين جمله هيچوقت تکراري نميشود و هميشه اثرگذار است.
ادامه دارد...
📝 استاد طیبی پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 وقتی یکی از طنزپردازان از رهبر انقلاب درخواست انگشتر کرد و با یک اشکال فنی مواجه شد!
👈🏻 انگشتر درخواستی، یادگار عقد ازدواج رهبر انقلاب بود
📲 روایت کامل دیدار را از آدرس زیر تماشا کنید:
Farsi.khamenei.ir/live
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 زمان ازدواج رهبرمعظم انقلاب از زبان خودشان در مصاحبه تلویزیونی
♦️ انتشار بمناسبت ۱ذیالحجه؛ سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺 ببینید حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) وحضرت زهرا (علیهاالسلام) چگونه ازدواج کردند؟
🌺امام خامنه ای: بهترین دخترهای عالم، حضرت_زهرا (علیهاالسلام)بود. بهترین پسرهای عالم و بهترین دامادها هم، حضرت_امیرالمؤمنین (علیه السلام)بود. ببینید اینها چگونه ازدواج کردند؟
🌺هزاران جوانِ زیبا و با اصل و نسب و قدرتمند و محبوب به یک تار موی علی بن ابیطالب(علیه السلام) نمیارزند. هزاران دختر زیبا و بااصل و نسب هم به یک تار موی حضرت زهرا(علیهاالسلام)نمیارزند. آنهایی که هم از لحاظ معنوی و الهی آن مقامات را داشتند، هم بزرگان زمان خودشان بودند.
🌺ایشان دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله)بود. رئیس جامعه اسلامی. حاکم مطلق. او هم که سردار درجهی یک اسلام بود. ببینید چطوری ازدواج کردند؟ چه جور مهریه ی کم، چه جور جهیزیه ی کم. همه چیز با نام خدا و با یاد او. اینها برای ما الگو هستند. همان زمان هم جاهلانی بودند که مِهریّهی دخترانشان بسیار زیاد بود مثلاً هزار شتر. آیا اینها از دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله) بالاتر بودند؟ از آنها تقلید نکنید. از دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله) تقلید کنید، از امیرالمؤمنین(علیه السلام) تقلید کنید.
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹سالروز ازدواج پرخیر و برکت حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها که به حق روز ازدواج نامگذاری شده است، فرصتی است برای اینکه بیشتر بتوانیم از اهمیت تشکیل خانواده و عوامل تحکیم و استحکام آن و همچنین ازدیاد نسل در خانواده صحبت شود .
🌹اهمیت تشکیل خانواده در اسلام
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
«ما بُنِیَ فی الإِسلامِ بِناءٌ أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ أَعَزُّ مِنَ التَّزویجِ»
هیچ بنیادی در اسلام بنا نهاده نشده است که در نزد خدای عزوجل دوست داشتیتر و عزیزتر از ازدواج باشد.
بحارالانوار ج۱۰۰، ص۲۲۲
✨✨✨
🌹ازدواج دو سوم دین جوان را حفظ میکند
در روایتی از رسول خدا (ص) آمده است
ما مِن شابٍّ تَزَوَّجَ فی حَداثَهِ سِنِّهِ إِلَّا عَجَّ شَیطانُهُ یا وَیلَهُ یا وَیلَهُ عَصَمَ مِنّی ثُلُثَی دینهِ»
هیچ جوانی در آغاز جوانی ازدواج نمیکند، مگر آنکه شیطان [موکّل بر] او واویلا کنان فریاد برمیآورد که دو سوم دینش را از گزند من ایمن کرد.
بحارالانوار، ج۱۰۰؛ص۲۲۱
✨✨✨
🌹اهمیت واسطه گری در ازدواج
«وَ أَنکِحوا الأَیامى مِنکُم وَ الصّالِحینَ مِن عِبادِکُم وَ إِمائِکُم إِن یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ»[نور/۳۲]
بیهمسران خود و غلامان و کنیزان درستکارتان را همسر دهید. اگر تنگدستاند، خداوند آنان را از فضل خویش بینیاز خواهد کرد، و خدا گشایشگر داناست.
✨✨✨
✅عوامل استحکام خانواده در آیات قرآن :
وَ مِن آیاتِهِ أَن خَلَقَ لَکُم مِن أَنفُسِکُم أَزواجاً لِتَسکُنوا إِلَیهاوَ جَعَلَ بَینَکُم مَوَدَّهً وَ رَحمَهً» (روم/۲۱)
و از نشانههای او اینکه از [نوع] خودتان همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنها آرامش یابیدو میانتان دوستی و رحمت قرار داد.
✅ برداشت از این آیه
۱_"خلق لکم من انفسکم "همسرانی از جنس خودتان میتواند اشاره به هم کفو بودن همسران باشد که مایه استحکام زندگی هاست
۲_ "لتسکنوا الیها " اشاره به این موضوع هست که وجود همسران میتواند مایه آرامش روحی و روانی همدیگر باشد.
🔺در واقع یکی از اهداف اصلی ازدواج ، رسیدن به آرامش در زندگی است
۳_مودّت و رحمت میان همسران از عوامل اصلی استحکام و تحکیم زندگی خانوادگی است که خداوند در اول ازدواج بین ایشان قرار داده و در ادامه زندگی هم لازم است زن و مرد این دو مسئله را در خود تقویت کنند.
🔺"مودّت" یعنی دوستی و محبتی که در عمل خود را نشان دهد
🔺 و "رحمت" هم اشاره به ندیده گرفتن عیبها و توجه به اغماض و گذشت در زندگی دارد.
✨✨✨
✅در آیات قرآن وجود همسران به مثابه لباس برای همدیگر میباشد
«هُنَّ لِباسٌ لَکُم وَ أَنتُم لِباسٌ لَهُنَّ»
[بقره/۱۸۷]
شما لباسی برای آنها و آنها لباسی برای شما هستند.
۴_ تشبیه زنان به لباس برای همدیگر در این آیه قران هم میتواند اشاره به این باشد که زن و مرد لازم است یکدیگر را کامل کنند و کمک کنند که عیبهای همدیگر را از بین میبرند و یا لااقل بپوشانند .
✨✨✨
✅✅🌹🌹زندگی و ازدواج آسمانی این زوج خدایی ،پر از نکته های درس آموز برای جوانان است
1⃣شناخت وانتخاب آگاهانه در ازدواج لازم است
2⃣ توجه به علاقه و نظر دختر و پسر در ازدواج لازم است .
🌹پیامبر اکرم (ص) با آنهمه عظمت تمام خواستگاری های افراد مختلف را نزد حضرت زهرا (س)مطرح میکردند تا ایشان درباره انتخاب فرد مورد علاقه خود برای ازدواج تصمیم بگیرند.
3⃣توجه به معیارهای خدایی در ازدواج
حضرت زهرا س امام علی علیه السلام را که از لحاظ ایمان و تقوا از همه بالاتر بودند را انتخاب میکنند با اینکه از لحاظ مالی در وضعیت خوبی نبودند
4⃣ ازدواج آسان و ساده زیستی در ازدواج
میزان مهریه و جهیزیه و خرج و مخارج این ازدواج حاکی از توجه به ساده زیستی و درنظر گرفتن وضعیت اقتصادی داماد دارد. آنجا که پیامبر از حضرت علی علیه السلام میخواهند فقط زره خود را بفروشند وشمشیرشان بماند برای استفاده در جنگ ها
5⃣توجه به اهداف خدایی در ازدواج
چند روزی از آغاز زندگی مشترک مولا علی علیه السلام و خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها میگذشت که پیامبر اکرم نظر مولا علی علیه السلام را درباره همسرش جویا شدند: علی جان ! فاطمه را چگونه همسری یافتی ؟مولا علی میفرمایند"نعم العون علی طاعه الله " بهترین یار در انجام طاعت پروردگار
✅این روایت به زیبایی اهداف ازدواج در دیدگاه اسلام را بیان میکند که بهتر است زوجین اهداف و معیارهای خدایی را در ازدواج در نظر بگیرند وکسی را انتخاب کنند که بتوانند با همدیگر در راه طاعت الهی قدم بردارند. در این صورت زندگی هایشان مستحکم ترخواهد شد
5⃣فرزندان خدایی در سایه خانواده متعالی
ثمره ازدواج آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) دو پسر میشود که امام و معصوم هستند و دو دختر که پیام آوران کربلا میشوند
📝محمدلو
@hagigatevasel
✅نکات کوتاه همسرداری
🚨خانم ها گفتگو محور هستند
ولی آقایون سکوت رو ترجیح میدهند
خانم ها علاقه دارند در مورد مسائل مختلف و به ویژه در مورد ناراحتی هاشون صحبت کنن و اینطوری آروم میشن.
اما آقایون دوست دارن در مواقعی و در ناراحتی ها اصطلاحاً به غار تنهایی خودشون پناه ببرن
خب که چی؟
آقایون محترم خانم ها مثل شما سکوت رو دوست ندارن پس اول این تفاوت رو بپذیرید و بعد با توجه به اون وقتی خانمتون از چیزی ناراحت و عصبیه و حتی گاهاً با صدای بلند مشغول صحبت کردن با شماست سعی کنید صبوری کنید و گوش بدید و حتی واکنش هایی نشون بدید که آرومشون کنه ...
📌 ادامه دارد...
#پس_از_ازدواج
#عشق_پاک
✅الگو گیری از سبک زندگی همسرداری حضرت زهرا سلام الله علیها
1⃣ هم کفو بودن همسران
✅اگر زن و شوهری قبل از ازدواج به مسئله هم کفو بودن توجه کنند
( به ویژه هم کفوی ایمانی و اخلاقی)
خیلی از مشکلات بعد از ازدواج برایشان ایجاد نمیشود .
۱_ برای مثال درباره نماز خواندن جوری نباشد که یکی از زوجین به نماز اول وقت توجه کند و دیکری اصلا نماز خواندن برایش اهمیت ندارد
۲_یا درباره اخلاقیات جوری نباشد که یکی به ادب و احترام معروف باشد و دیکری لااقل در حدظواهر هم بی توجه است
همان طور که در زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها در میان همه خواستگاران خود ؛ آقا امام علی علیه السلام را که از لحاظ ایمان و علم و حکمت سرآمد هستند را انتخاب میکنند. در روایتی از امام صادق علیه السلام میخوانیم که اگر خداوند امیرمومنان علی علیه السلام را نیافریده بود ، فاطمه علیه السلام همتایی برای همسری اش در تمام روی زمین نداشت .( بحارالانوار، ج ۴۳ ص۹۷)
2⃣ تاثیر عشق و محبت در زندگی همسران
✅زن و شوهری که همدیگر را واقعی دوست داشته باشند و این عشق و محبت را به همدیگر ابراز کنند زندگی شان بسیار دوام پیدا می کند.
چون عشق و محبت بین همسران ، باعث میشود اختلافات و مشکلات زندگی، زیاد به چشم نیاید.
✅در زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها این عشق و محبت را در خطاب های زیبای همسران به همدیگر و درک همدیگر شاهد بودیم و اوج این عشق و محبت را در جملات امام در نهج البلاغه که بعد از فراق خانم حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند میبینیم .
3⃣ توجه به مسئله شناخت
🔺شناخت چند قسمت است :
۱_شناخت ویژگی ها و علایق خود
۲_شناخت ویژگی ها و علایق همسر
۳_و شناخت تفاوتهای زن و مرد به صورت کلی
۴_شناخت وظایف و مسئولیت های همدیگر در خانواده
⭕️این شناختها باعث تعدیل انتظارات و خواسته هاشون از همدیگر شده در نتیجه در استحکام زندگی ها موثر هست
✅ همین شناخت عمیق از روحیات همدیگر هست که زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها و امام علی علیه السلام را برای همدیگر شیرین میکند
4⃣ تاثیر تفکرات مثبت و خوش بینی در زندگی همسران
یکی از معضلات عمده زندگی خانوادگی، تحریف های شناختی وخطاهای فکری و بی توجهی به جنبه های مثبت زندگی است
ذهن خوانی، خیال بافی، بزرگ نمایی مشکلات ، تعمیم افراطی مشکلات ، مقصر دانستن دیگران ، منفی نگری و بدبینی و سوء ظن نسبت به رفتارهای دیگران از جمله اموری است که به شدت زندگی را دچار آسیب میکند.
نباید در زندگی همیشه دنبال مقصر باشیم در زندگی مشکلاتی رخ میدهد و باید به دنبال حل آنها باشیم و دنبال مقصر گشتن مشکلات را حل نخواهد کرد .
✅ فکرها را باید اصلاح کرد که اصلاح فکر منجر به اصلاح رفتار میشود .
✅اگر بخواهیم زندگی هامون استحکام داشته باشد باید به جنبه های مثبت زندگی و همسرمان بیشتر فکر کنیم و سعی کنیم مدام ویژگی های مثبت همسرمان را برایش تکرار کرده و از بابت آن از او تشکر کنیم.
جملاتی مانند من بهت افتخار میکنم . خدا را هزار مرتبه شکر که تو را نصیب من کرده و ..
💢زن و شوهر بهتر است دفتری داشته باشند و در آن از جنبه های مثبت زندگی شون و ویژگی های #خوب همدیگر در آن بنویسند و در درجه اول از خدا بعد از همدیگر به خاطر این ویزگی ها تشکر و قدردانی کنند که این مسئله شکر گزاری خیلی در اصلاح تفکرات شان و معنا داشتن زندگی هاشون موثر است .
✅همچنانکه در زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها این رضایت و شکرگزاری را شاهد هستیم
5⃣ توجه به اخلاقیات در زندگی
اخلاق خوش، زندگی ها را شیرین میکند
درک همدیگر و گوش دادن به درد دلهای همدیگر ،لبخند زدن، قدردانی؛ ادب و احترام و..
خیلی در روابط اجتماعی لازم است در زندگی خانوادگی هم بیشتر لازم است
✅مهمترین خصوصیات اخلاقی:
۱_احترام
یکی از مهمترین ویژگی ها برای حفظ استحکام خانواده ،احترام قائل شدن برای نظرات اعضای خانواده و پرهیز از لجبازی و یک کلامی در خانواده است
۲_صداقت
صداقت یعنی فکر و گفتار و رفتار افراد باید باهم تطبیق داشته باشد و یکی باشند تا بگوییم که فرد صادق هست.
صداقت میتواند اعتماد طرف مقابل را جلب کند
۳_صبر
یکی از مهمترین عوامل تحکیم خانواده صبر است .افراد صبور از مشکلات زندگی پیروزمندانه خارج میشوند
۴_گذشت و بخشش
یکی از عواملی که زندگی ها را دچار تلخی و آسیب فراوان میکند ،کینه در اعضای خانواده است . و نقطه مقابل آن گذشت و بخشش است که خصلت بزرگان است
۵_توجه به نیازها و علایق طرف مقابل
توجه به نیازها و علایق همسر از عوامل استحکام خانواده ها است.
۶_ داشتن انتظارات معقول
یکی از عوامل که بنیان خانواده را متزلزل میکند انتظارات بیجا و توقع بیش از حد داشتن است
۷_تواضع و دوری از منیت و غرور
منیت و غرور بیش از حد و خود را برتر و محقق دانستن باعث مشکلات عمده ای در زندگی خانوادگی میشود
ادامه دارد..
📝محمدلو
✅ بخش دوم عوامل استحکام خانواده ها
7⃣توجه به آراستگی و زیبایی در خانواده
از عوامل استحکام خانواده ها، توجه به مسئله نظافت و زیبایی در خانه و میان همسران است
8⃣توجه به ذکر و دعا و توسل
مهمترین عامل استحکام زندگی ها رابطه با خداست
🚨همسرداری در اسلام
در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
جِهَادُ الْمَرْأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّل»( تحف العقول ،ص۶۰)
🌹جهاد زن، حسن شوهرداری است.
✅امام خامنه ای در توضیح این روایت میفرمایند:
««جهاد المرأة حسن التّبعّل»؛ یعنی ثواب مجاهدت آن جوانی را که رفته توی میدان جنگ و جان خودش را کف دستش گرفته، به خاطر این کار، به این زن میدهند؛ چون این کار هم زحمتش کمتر از آن نیست. البته شوهرداری خیلی سخت است. با توقعاتشان، با انتظاراتشان، با بداخلاقیهاشان، با صدای کلفتشان، با قد بلندترشان؛ خب، زنی بتواند با این شرائط، محیط خانه را گرم و گیرا و صمیمی و دارای سکینه و آرامش - سَکَن - قرار بدهد، خیلی هنر بزرگی است؛ این واقعاً جهاد است؛ این شعبهای از همان جهاد اکبری است که فرمودهاند؛ جهاد با نفس است.»
منبع: نقش و رسالت زن ۳، زن و خانواده، برگرفته از بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، نشر انقلاب اسلامی، ص۱۲۸
✅ خصوصیات بارز حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان یک همسر نمونه در زندگی شان :
🔺همدلی و همراهی با همسر
🔺سازگاری با همسر
🔺فرمان پذیری و رعایت حق مدیریت شوهر
🔺صبوری و بردباری
🔺اظهار محبت و احترام به همسر
🔺عدم سرزنش شوهر بر مسائل اقتصادی
🔺تقسیم کار در خانواده
🌹ان شاءالله به برکت دعای خیر مادرمان حضرت زهرا سلام الله علیها همه زندگی هامون رنگ و بوی فاطمی بگیرد .
📝 محمدلو
@hagigatevasel
https://hawzahnews.com/x9Lh3
راههای رسیدن به آرامش در زندگی و لذت بردن از آن از دیدگاه دینی توسط خانم محمدلو تشریح شد 👆👆
❇️ یکی از گناهان کبیره تمدن غرب نسبت به بشریت
🔻به مناسبت سالروز پیوند آسمانی حضرت علی علیهالسلام و حضرت زهرا سلام الله علیها، رسانه رسمی حوزه به انتشار گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «ازدواج و تشکیل خانواده» می پردازد:
◻️تشکیل خانواده را دستِکم نگیرید. یکی از گناهان کبیرهی تمدن غرب نسبت به بشریت، این است که ازدواج و تشکیل خانواده را در چشم مردم سبک و کوچک کرد. این تمدن، قضیهی زن و شوهر را مثل لباس که عوض میکنند رفتار کرد.
عواطف و غرایزی را که از زن و مرد زود برانگیخته میشود، به جان خانواده انداختند، که تا هر کدام از دیگری دلخوری پیدا کرد یا مانعی ایجاد شد و عیبی دید؛ یا چیز دیگری چشمش را گرفت، خانواده تهدید شود.
◻️ اسلام اینگونه نیست؛ اسلام بهشدت بنیان #خانواده را مستحکم قرار داده و پایههای آن را قرص کرده و به آن سفارش کرده است؛ این را حفظ کنید. اگر شما توانستید این پیوند خوب حفظ کنید، زندگی شما شیرین خواهد شد؛ هرچند که در هر سطح مالی، اعتباری، ارزشی و علمی که باشید.
بیشتر بخوانید:
https://hawzahnews.com/xcTjB
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رابطه فرزندان با والدین
🏡 برای خانهی ما؛ برای ایران...
❤️ پوستر ویژه «ریحانه» KHAMENEI.IR بر اساس تاکید رهبر انقلاب بر نقش بانوان در #انتخابات
🖼 حضرت آیتالله خامنهای: «در این قضیّهی انتخابات، شما بانوان و خانمهای عزیز میتوانید نقش ایفا کنید. مهمترین نقش شما هم در داخل خانه است؛ وادار کنند فرزندان را و همسر را برای اینکه در زمینهی انتخابات فعّال باشند و درست تحقیق کنند... در شناخت نامزدهای انتخاباتی، در حضور در پای صندوقها، هم در داخل خانه و هم در خارج خانه میتوانید نقش ایفا کنید.» ۱۴۰۲/۱۰/۶
📥 دریافت نسخه قابل چاپ
🖥 @khamenei_reyhaneh