🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای شمال ایران بر این باور بودهاند که:
گوش سگ را میبُرند تا ترسش بریزد و بتواند بر گرگ و پلنگ حمله کند.
و برای اینکه سگ، زرنگ و باهوش شود باید از تولگی گوشهایش را برید و کوتاه کرد و اگر دم سگ را بزنند و کوتاه کنند سرعت و دوندگیاش بیشتر میشود و اگر سگ به صاحبش پشت کند نشانه آن است که پشت سر صاحبش غیبت میکنند.
🔴 قدیمیای تبریز بر این باور بودهاند که:
اگر در خانهای سگ باشد فرشتهها به آن خانه نمیآیند.
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگـی
قانون باورها
و لياقتهاست
دوست خوبم
هميشه باور
داشته باش
لایق بهترينهایی💐
روزتون بهترین
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاری که مجید تو این خواستگاری کرد، آمریکا با هیروشیما نکرد🤣
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_هشتادوهفتم
... و مهمتر اینکه این روش، مانع تربیت و رشد و بلوغ سیاسی مردم خواهد شد. بله ممکن است بعضاً در این فرایند انقلاب و نظام، بخاطر انتخابهای ناصحیح مردم هزینه بدهد اما مصلحت بزرگِ رشد و تربیت دینی و اجتماعی مردم بر این هزینهها ترجیح دارد مثل این است که پدر خانواده برای راه رفتن فرزند دوساله اش دستش را نگیرد و مرتب به او بگوید خودت باید راه بروی تا راه رفتن را یاد بگیرد؛ خب اینجا راه رفتن این بچه هزینه دارد، چرا که ممکن است بارها زمین بخورد و سر و صورت او آسیب ببیند اما ارزش دارد تا راه رفتن را یاد بگیرد و رشد کند یعنی پدر این بچه حاضر است هزینه های زمین خوردن و آسیب دیدن فرزندش را بپردازد تا او رشد کند و در مواجهه
با مشکلات زندگی گرفتار نشود و بتواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد. نکته ی مهم دیگری که باید اینجا گفت این است که ما برای تشکیل دولت اسلامی باید یک فرایند و یک چرخه را در نظر بگیریم. به این معنا که مردم ما نباید پس از انتخابات بنشینند کنار گود و هیچ تحرک و دغدغه ای از خود نشان ندهند پیگیری، مطالبه، نقد، روشنگری، امر به معروف و نهی از منکر کردن انواع حمایتها و فعالیت در تشکلهای مردمی مثل بسیج و نیروهای جهادی و غیره جزو چرخه ی وظایف مردم هستند. اینها بسته ای هستند که باید تک تک آنها در همه زمانها به کار گرفته شوند تا سایه ی آنها بر سر هر مسئول سنگینی کند در نتیجه مسئولین، مجبور به انجام وظایف خود باشند پس حتی اگر در انتخابات فرد صالح رأی نیاورد نباید این خط سیر حمایتی و پیگیرانه ی مردم قطع گردد. حمید گفت: حاج آقا من زمان انتخابات خیلی از زبان مردم شنیده ام که میگویند اینها همه شان سر و ته یک کرباس هستند و در کشورمان آدم خوب و مناسب برای حل مشکلاتمان نداریم لذا هرکس رأی بیاورد وضع ما فرقی نمیکند. به نظرتان چه جوابی به این افراد بدهیم؟ بله متأسفانه این حرف غلط زیاد تکرار میشود. جواب این سؤال واضح است؛ اگر قائل باشیم به اینکه همه در این مملکت مشکل داشته و مفید نیستند الان باید کشوری کاملاً عقب افتاده و توسری خور در جهان و منطقه باشیم در حالیکه در جلسات قبل مفصلاً پیشرفتها و دستاوردهای عظیم و جهانی انقلاب و مظاهر قدرت و عزّت خود را برشمردیم. پس معلوم میشود اگر مردم با انتخاب صحیح خود، میدان را به افراد متخصص و متعهد و انقلابی بدهند و به جوانهای مسئولیت پذیر و مؤمن و دانا و جهادی اعتماد کنند تمام دنیا در مقابل توان و استعداد و ابتکار ایرانی کُرنش خواهد کرد کما اینکه در عرصههای گوناگون، دشمنان به این قضیه اعتراف کرده اند.
خب دیگر وقتمان رو به اتمام است بگذارید مطلب آخر را هم عرض کنم؛ در پایان میخواهم این را به شما بچهها و دوستان عزیزم بگویم که این انقلاب حاصل خون صدها هزار شهید و صبر و تحمل جانبازان اسرا، خانواده های ایشان و مجاهدتهای مخلصانه جوانهای ما در همه ی عرصه هاست که تربیت شده مکتب خمینی کبیر و رهبر حکیم شجاع و عزیزمان هستند پای این انقلاب خیلیها زجر کشیدند و خون دل خوردند. خیلیها برای دفاع از این نظام شکنجه شدند خیلیها آبرو گذاشتند و برای حفظ انقلاب انواع مشقّتها را به جان خریدند پس بچه ها! بدانیم دِین بزرگی بر گردن همهی ماست و این را هم بدانیم که خدای متعال اگر اراده نکرده بود که این انقلاب پیش برود این همه مقدّمات را فراهم نمیکرد ایجاد انقلاب، تشکیل جمهوری اسلامی و نظام اسلامی، همه مقدمات کار است برای ایجاد آن تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای ظهور صاحبمان حجت بن الحسن علیهالسلام. اینها مقدّماتی است که خدای متعال فراهم کرده تا به آن نقطه برسیم. بیاییم همین جا همگی عهدی با امام عصر ع و شهدا ببندیم که تا جان در بدن داریم برای این انقلاب و اهداف آن تلاش کنیم از خدا بخواهیم همهی ما را جزو سربازان امام عصر ع قرار بدهد، عاقبت ما را ختم به شهادت نماید و در بهشت همنشین اهل بیت علیهمالسلام و شهدا و امام شهدا باشیم. همه وقت دعاگوی شما خواهم بود و از شما نیز میخواهم برای من رو سیاه نیز دعا کنید. کلاس یکپارچه گوش شده بود کسی حواسش به نزدیک شدن زنگ تفریح نبود گفتم بچه ها کلاس تمام شده اگر مایلید یک عکس یادگاری بگیریم. یکی از بچه ها گفت حاج آقا اجازه بدهید به آقای نادری هم بگویم تشریف بیاورند چون قبل از آمدن شما گفتند آخر کلاس مرا خبر کنید تا بیایم داخل کلاس و عکس یادگاری بگیریم. صدای در کلاس آمد. گفتم: بفرمایید!
در باز شد و آقای نادری و معاون پرورشی هر دو داخل شدند. آقای نادری گفت: ببخشید حاج آقا! اگر کلاس تمام شده یک عکس یادگاری بگیریم. گفتم: بله حتماً اتفاقاً ذکر خیر شما بود که در زدید. من و آقای نادری و معاون پرورشی رفتیم انتهای کلاس و بچه ها همگی آخر کلاس جمع شدند و یکی از بچه ها چند تا عکس به یادماندنی گرفت.
🍃ادامه دارد...
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
49.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 باخانمان
#قسمت_سیوهفتم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
اینم یه نوستالژی رو اعصاب 😵💫😉
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای ایلام بر این باور بودهاند که:
خرس در آغاز انسان بودو بهسبب گناه فراوان به صورت خرس درآمد.
🔴 ودر باور دیگری میگویند
خرس اولش خمیرگیر بوده است، حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام از راه میرسند،از او نان میخواهند، بیدین نانها را در تنور قایم میکند و به حضرت نمیدهد،این است که نفرین میشود و به صورت خرس، در میآید.
🔴 پوست خرس برای ناسور و نقرس مفید است.
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙃💚🌼 سلام صبحتون بخیر
پاشید خودتونو
دوست داشته باشید.
اگه امروزتون رو خوب ثبت کنید
یه برگ زندگی نوستالژی خوب
خواهد داشت.
این جمعه با همه جمعهها میتونه فرق داشته باشه اگه،
اگه برای خوب شدنش فقط یه قدم تا خدا جلوتر بری.
👌یادت باشه امروز
پیرترین روز تا الان هستی و نسبت به آینده جوانترین روز 💚
پس این روز مهم رو از دست نده، با یه بندگی خاص یه ثبت خاص کن👌
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
12.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معلم خاطره انگیز دهه شصت 🌹🌹🌹
این ویدئویی است از برنامه ماندگار بر و بچههای پشت پنجره. ویدئویی قدیمی برای ابتدای دهه ۶۰ با اجرای استاد حسن نیرزاده نوری.
حسن نیرزاده در سال ۱۳۰۷ در محله پامنار تهران متولد شد. چند ماه بعد پدرش، دکتر غلامحسین نیرزاده سردبیر روزنامه غربال، را از دست داد. در سال ۱۳۳۲ آموزگاری را آغاز کرد و پس از آشنایی با سید جعفر بهشتی شیرازی و علامه کرباسیان در مدارس نیکان و علوی مشغول تدریس شد.
او که پس از مشاهده سختگیریهای آموزگاران تصمیم گرفته بود معلم شود، همواره با صدای گرم و نگاه مهربان در کلاس حاضر میشد و با استفاده از مهارتهای بازیگری تدریس میکرد. او پس از مطالعه روش باغچهبان، روشی نوین برای تدریس الفبا ابداع کرد.
در سالهای اول پیروزی انقلاب ۵۷ کلاس درس او با نام «بروبچههای پشت پنجره» در برنامه کودک شبکه یک سیما پخش میشد و طرفداران بسیاری داشت.
برنامهای که مخاطبان باسواد و بزرگسال را هم شیفته خود کرده بود.
مرحوم نیرزاده در سال ۱۳۶۲ دنیا را وداع گفت.
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
اینارو قدیما کادو میدادن تو تولد به
بچه ها!! کله قندم میدادن بعضیا :))
یعنی میخوام بگم ما همچین
نسل قانع و کم توقعی بودیم😊
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_آخر
پس از خداحافظی تلفنی با مدیر مدرسه، ساعتی در تنهایی خود غرق در فکر شدم، خود را روی سکوی کلاس در مقابل بچه ها میدیدم بسمالله گویان، اندرزها و درددلهای پدرانه ی خود را با چشمان بارانی و قلبی تپنده برای تمدن سازان ایران سربلند، سیاهه کردم. نامه ای که بعد از گذشت چند سال هربار در آن سیر کرده و خاطرات «ایستادن در کلاس و زنگ گام دوم انقلاب برایم زنده میشود.
متن نامه: بچه ها به شما از دور سلام از بالای دکل «انقلاب» برایتان مینویسم؛ این چکیدهی زنگ انشای انقلاب است...
... و ثانیه ای که تصمیم گرفت برود و حالا حالاها برنگردد، تلخ ترین و پربغضترین لحظه ی عالم است از مدرسه ما فقط همین معلّم باقی مانده بود. ده ها کلاس بود و همین یک معلم مهربان که شاگردان حرفشنوی کافی نداشت تک و توک شاگردان سربه راهی داشت اما او میدانست با کلاسهایی که شبیه آسایشگاه شده، نمیتوان راهی دانشگاه شد جو سنگین تنبلی و شرارت در فضای مدرسه او را مصمم کرد تا به یکباره عزم رفتن کند او با هجرت خود از مدرسه، غمی سنگین بر دل شاگردان خوب خود گذاشت؛ غمی که هزار و صد و اندی سال است در سینه ی دنیا به دردی کهنه تبدیل شده است و کماکان شاگردانش در کلاس حاضرند و او غایب. قرنهاست که کلاس ما نه نظم دارد و نه کلاس. هوای کلاسها، هوای درس خواندن نیست. بیش از هزار سال است که محصلین او، چشم به در کلاس دوخته اند تا با صدای برپای مبصر پیش پایش قیام کنند. به ما گفتهاند باید منتظر استاد باشید ولی اشتباه ما این بود که فکر کردیم معنای انتظار چشم دوختن به در کلاس است اعتراف میکنیم که نباید با کنار دستی خود مشغول تماشای کاردستیهای خود میشدیم؛ نباید دلبسته ی زنگ تفریح و ورزش میشدیم. کاش خود را همرنگ بچههای بیریا و درسخوان مدرسه میکردیم؛ کاش مدرسه را از لوث شاگردان بینظم و دشمن معلّم خوبمان پاک میکردیم؛ کاش می فهمیدیم که شاگردانی همچون ابراهیم همتها، چگونه در میز خود با همت و جهاد خستگی را خسته میکردند؛ کاش به حُججیها دقت میکردیم که چگونه حجّت را بر مدرسه تمام کردند؛ کاش و ای کاش به قاسمها نگاهی میانداختیم که چگونه در کلاس تصمیم گرفتند قبل از آمدن استاد و برپای مبصر انتظار خود را با سرپا ایستادن نشان دهند! کاش وقتی میدیدیم بچههای بزرگ و زرنگ مدرسه در کلاس و حیاط يا حتى سر کوچه در مقابل الوات مدرسه دست به یقه شدهاند، پشتشان در می آمدیم و برای همیشه آن لاتهای بیقابلیت را از مدرسه پابُر میکردیم و اکنون همه باید شرمندهی این بچههای خاکی و باصفا باشیم که جانشان را کف دست گرفتند و بارها برای آرمانهای کلاس ما خونشان کف کلاس جاری گشت باید مدیون آنها بود که با خون خود به قلم همشاگردی هایشان جوهره دادند. و ای کاش برای یکبار هم که شده وقتی زنگ تفریح میخورد، سرعتمان را برای رسیدن به بوفهی خوراکی مدرسه کم میکردیم و با یک گردش چشم وصیت نامههای سرخشان را که در تابلوی اعلانات مدرسه سنجاق شده است، آنها خطاب به همکلاسیهای خود نوشتند: برای برگرداندن استاد باید مؤدّبانه و عاشقانه و یکپارچه اعتصاب ایستادن در کلاس به راه بیندازید باید صبحگاهان در کلاس، سطر به سطر دعای عهد را تمام قد بخوانید و عهد ببندید که ما نمی نشینیم، مگر با صدای شنیدن برجای استاد. باید خبر قیام شما به گوش آن غایب برسد؛ استاد غایبی که طاقت درد پای شاگردان خود را ندارد و اگر خوب بایستید و کم نیاورید، حتماً هوای پاهای شما را خواهد داشت. باید فرهنگ قیام و مقاومت را قبل از آمدنش در تمام کلاسها باب کنیم. باید از نیمکت خود شروع کنیم باید با بغل دستی خود تمرین ایستادن کنیم. باید این ادب و فرهنگ را نیمکت به نیمکت انتقال دهیم ،این تازه اول راه است و او زمانی برمیگردد که تمام کلاسها مقاومتی از جنس «ثَبِّت لى قَدَمَ صِدق» و انتظار عاشقانه ای با چشمان بارانی و آرزویی با نوای «متی ترانا و نَراک» به نمایش گذارند. و حالا زنگ انقلاب است و بیش از چهل سال است که کلاس ما منتظر زنگ تفریحی است که با استاد خوب خود به حیات واقعی برسد. این کلاس با دیگر کلاسهای دنیا فرق میکند آسمان این کلاس، رنگین کمانی سه رنگ به رنگهای سبز و سفید و قرمز دارد فرق این کلاس با کلاسهای دیگر دنیا این است که بزرگترین آرمان بشریت بر روی تختهی آن حک شده است. آرمان این کلاس تمدن ساز است سربسته بگویم: قرار است از مهد کلاس به مهدی شهر برسند؛ آنها میدانند که بر سر راهشان قلدران و یاغیان زیادی با مدرن ترین تجهیزات جولان میدهند، اما در درس دینی به آنها آموختهاند که وعده ی حتمی پروردگار این است که تو پشت نیمکت خود بایست و دیگران را تشویق به مقاومت کن، بقیه اش با من.
سلام بر حضرت بقیة الله عج، سلام بر روح مطهر امام بزرگوار و سلام بر ارواح طیبه ی شهیدان والامقام؛ بویژه شهید عزیز سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی.
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
48.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 باخانمان
#قسمت_سیوهشتم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110