هدایت شده از استاد محمدی قائینی
#لینک_مطالب_مکتب_شناسی
#مکتب_شناسی_فقهی
🔰 چندی پیش مصاحبه ای با جناب استاد محمدی قائینی درباره #مکتب_شناسی_فقهی صورت گرفته و بخش هایی از آن در کانال بارگزاری شد.
🔰️ در ادامه #لینک بخش نخست این مصاحبه که تا کنون در کانال منتشر شده است، جهت #دسترسی_آسان مخاطبان قرار می گیرد. 🔻🔻
1⃣ بخش اول: آیا مکتبی به نام مکتب قم و نجف داریم؟ 🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/64
2⃣ بخش دوم: واکاوی معانی و اطلاقات واژه #مکتب🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/65
3⃣ بخش سوم: نقد و بررسی رویکردهای اصلی در تفقه، بخش نخست: مکتب اصولیون🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/73
4⃣ بخش چهارم: نقد و بررسی رویکردهای اصلی تفقه، بخش دوم: مکتب اخباریون🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/94
5⃣ بخش پنجم: نقد و بررسی رویکردهای اصلی تفقه، بخش سوم: رویکرد قواعد گریز🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/106
6⃣ بخش ششم: بررسی #مکتب_نجف: شکل گیری مکتب نجف🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/124
7⃣ بخش هفتم: بررسی #مکتب_نجف: مولفه های اصولی 🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/133
8⃣ بخش هشتم: بررسی #مکتب_نجف: نجف، مساوی آیت الله خویی نیست 🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/175
9⃣ بخش نهم: بررسی #مکتب_نجف: روش فقهی آیت الله خویی 🔻🔻
https://eitaa.com/ghaeeni/195
@ghaeeni
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
https://eitaa.com/joinchat/1631322177Cbbf2249cb6
#روش_تحصیل_درس_خارج
#تقریر_نویسی (1)
#ضرورت_تقریرنویسی
#استاد_محمدی_قائینی
💢 بحث تقریرنویسی یا رسالهنویسی بهعنوان مکمل و متمم درسهای خارج انجام می گیرد. اگر این مرحله وجود نداشته باشد، تلاشهای انسان به مقصود نمیرسد. کسی که درس میخواند، معمولاً منابع را میبیند، مباحثه میکند،حضور مستمر در کلاس دارد و سعی و تلاش وافری میکند تا مطالب را حفظ کند؛ اما اگر مطالبی را که ثبتوضبط کرده است، صورتبندی و دستهبندی نکند و خودش با دیدگاه مستقل، مطالب را به نگارش درنیاورد، صرفاً معلومات عمومی برایش حاصل میشود.
💢 این معلومات را شاید بتوان به دیگران ارائه کرد، اما برای کسی که میخواهد #مجتهد شود، فایدهای ندارد. افراد بسیاری سالیان دراز با دقت و زحمت فراوان، مباحث را پیگیری کردهاند و وقت صرف کردهاند و آنها را جمعآوری کردهاند؛ ولی چون صاحبنظر نبودهاند، مفسر و مجتهد نخواهند شد. چنین کسی حداکثر نقّال است. نظرات دیگران و حاصل مطلب را بیان میکند، اما اگر کسی بپرسد نظر خودتان چیست، نمیتواند بهجز تکرار مطالبی که یاد گرفته چیزی بگوید.
💢 او عالم نیست، بلکه مانند رایانه مطابق برنامهای که به او دادهاند، تجزیه و تحلیل میکند. دوربین و ضبطصوت دستگاههای خوبی هستند، ولی نمیتوانند به خود بنازند و ببالند که من چیزی دارم که دیگران ندارند. بنابراین پس از اینکه محقق مطالعات خود را به پایان رساند، نوبت کار اصلی اوست که با قلم و سلیقه خود، مطالب علمی را تنظیم کند. این را رساله و #تقریرنویسی می گویند.
🔰️ درس استاد وسیلهای است که شخص به کمال برسد و تعدد اقوال، کیفیت استدلال و تطورات تاریخی مسئله را ببیند؛ اما هدف این نیست که با این مسائل آشنا شود، بلکه باید خودش #صاحبنظر شود و درباره مسائلی که یاد گرفته اظهارنظر کند؛ بگوید رأی من این است و از نظر من مطلب اینگونه است. با حفظ احترام گذشتگان، میخواهد بفهمد که این حرف و استدلال تام و درست است یا نیست.
@ghaeeni
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
https://eitaa.com/joinchat/1631322177Cbbf2249cb6
#روش_تحصیل_درس_خارج
#تقریر_نویسی (2)
#انواع_تقریرنویسی
#استاد_محمدی_قائینی
💢 #انواع_تقریر:
🔰️ بیشترین فعالیت در درس خارج به تقریر مطالب بازمیگردد. باید بدانیم مطالب را چگونه تنظیم کنیم تا چیزهایی که آموختهایم، در ما ملکه شود. به این کار، تقریرِ درس خارج یا تقریرنویسی میگویند؛ هرچند تقریر مقید به نوشتن نیست، بلکه گاهی احتیاج به بیان نیز دارد و بیان از اجزاء اصلی تقریر است. تقریر اصطلاحی عربی است و در فارسی به آن یادداشت میگوییم.
🔰️ استاد به هر روشی که مطلب را القا کرد، #سه_روش برای برداشت مطالب در کلاس برای شاگردان وجود دارد:
#روش_اول
۱ـ هرچه استاد میگوید، بنویسد و مانند ضبط صوت، بلافاصله شروع به نوشتن کند؛
#روش_دوم
۲ـ اصلاً دست به کاغذ و قلم نبرد و به نوشتن کاری نداشته باشد و فقط مشغول حفظ ذهنی مطلب باشد. دقت میکند که روش طرح بحث چیست و آن را به ذهن میسپارد و بعداً مطالب را پیاده میکند و مینویسد؛
#روش_سوم
۳ـ توجه اصلی او در کلاس حفظ و درک و فهم کردن مطالب استاد است، ولی دفترچه یادداشتی دارد که نکات اصلی را مینویسد و آن نکات، جنبۀ راهنما دارند و رمز مسئله هستند. بهویژه اگر پیش از کلاس مطالعه کرده باشد و زمینۀ بحث را بداند، دراینصورت فقط دقت میکند که کدام اقوال مطرح میشود و روش رد و ابطالش چیست و فقط آنچه نشنیده یا مهم باشد را مینویسد. متون مهم را علامت میزند یا پررنگ میکند.
🔰️ در ادامه به ارزیابی و بررسی این سه روش می پردازیم...
@ghaeeni
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
https://eitaa.com/joinchat/1631322177Cbbf2249cb6
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا