.
✨﷽✨
.
☀️ امام زمان غائب يا امام زمان قائم؟ کدام بهتر است؟
🌟 در گفتمان شيعی، امام دوازدهم شيعيان و مسلمانان جهان، حضرت حجة بن الحسن العسکری عليهما السلام، هماکنون زنده است و به دلايل مختلف تربيتی - يعنی برای تربيت انسان و رساندن او به کمال مطلوب و خلافت الهی - و به سبب دلايل امنيتی - از جهت خوف بر ناامنی نسبت به وجود مطهّر آن حضرت - در پس پردهی غيبت قرار گرفته است.
✨ حال که در دوران غيبت آن حضرت هستيم، برخی در رابطهی خود با آن امام مظلوم، به انزوا روی آورده و خود را زاهدان و عابدان روزگار معرفی میکنند؛ زاهدان و عابدانی که هيچ مناسبت و رابطهای با اجتماع و مبارزه و جانبازی و شهادت ندارند.
✨ اينان تا دلتان بخواهد، در اندرونی خانهی خود به نماز و روزه مشغول هستند و کاری به کار جامعه ندارند و برايشان مهم نيست که در جامعه، ظلم برقرار است يا عدل! برايشان تفاوتی نمیکند که مردم در آسايش هستند يا در سختی! البته برايشان بسيار مهم است که مبادا فلان ذکر را از تعداد ۱۰۰ عدد، خدای ناکرده به ۹۹ مرتبه تقليل بدهند و از فيض عدد ذکر محروم نشوند!
✨ اين گروه از دوستداران امام زمان، در عصر غيبت حضرت صاحبالامر، با مشکل خاصی مواجه نيستند؛ از اينرو، عدم ظهور حضرت برای اينان چندان نقشی در تکامل آنان ندارد؛ چرا که بحمدالله عدد اذکار و کيفيت نمازهای مستحب و واجب را میدانند و نيازی به ظهور حضرت نيست. البته از ظهور امام زمان مسرور خواهند شد، و البته فقط مسرور خواهند شد!
🌟 در مقابل، گروهی هستند که در زندگی خويش در عصر غيبت، خلل و مشکل بنيادين احساس میکنند؛ اينان گروهی از پيروان حضرت هستند که به دليل عدم تقليل دين به رهبانيّت، ظلم و ستم موجود در جامعه و بر عليه بشريت را مشاهده میکنند و خون به دلشان به خروش میآيد و از سويی نمیتوانند به تنهايی، آن ظلم دامنگير را رفع کنند، و از سوی ديگر، نمیتوانند سکوت کنند.
🌟 از اينرو، تا جايی که برايشان مقدور است، با جان و مال و همهقوای خود، به مقابله با آن ظلم اقدام میکنند، و با اين اقدام خود و با زبان خود، اينگونه شکوه به محضر ربّالارباب میبرند که «الهی شکايت به نزد تو آوردهايم از کمبود نفرات و موج فزايندهی ظلم و ظالم...»
🌟 اينان شيران روز و عابدان و ذاکران شب هستند و تمام فکر و ذکرشان اين است که ای کاش حضرت صاحبالامر ظهور کند تا ظلم دامنگير جهانی رفع شود و انسان قدری نفس بکشد و در آسايش و آرامش، به بندگی خداوند بپردازد. بنابراين، غيبت امام برای اين گروه، يک خسارت عظيم است و هر روز تأخير در ظهور منجی، معادل سالها پيرشدن اينان است.
☀️ حال ای نفس! خود را ببين که در کدام صف نشستهای! با غيبت امام زمان، کمبودی در زندگیات داری، يا مشکلی حسّ نمیکنی؟ آرزوی امام غائب را داری يا امام قائم را؟
_
✨کانال استاد سيداحمد غفاری؛ دريچهای بهسوی انديشه
🆔 @ghafari_ir
21.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚜ برای نفی خواطر (يعنی برای حذف هرگونه فکری که مخالف عبوديت است) چه راهی خوب است؟
⚜ حتما ببينيد.
#یا_صاحب_الزمان
#بنده_باشيم
🆔 @ghafari_ir
⚜ #بخش_اول بیانیهی دعوت از آیتالله رییسی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری، از سوی مجموعهی مردمی جهادگران فاطمی سلامالهعلیها
----------------------------
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّمَا ٱلْمُؤْمِنُونَ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ بِٱللَّهِ وَ رَسُولِهِۦثُمَّ لَمْ يَرْتَابُوا۟ وَ جَٰهَدُوا۟ بِأَمْوَٰلِهِمْ وَ أَنفُسِهِمْ فِی سَبِيلِ ٱللَّهِۚ أُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلصَّٰدِقُونَ «حجرات/۱۵»
محضر مبارک حضرت آیتالله سید ابراهیم رئیسی دامتبرکاته
رییس محترم قوه قضاییه
با تقدیم سلام واحترام و دعا برای قبولی طاعات و عبادات در ماه رمضان المبارک
مدیریت جهادی و دفاع از حقوق آحاد مردم و به ویژه مبارزه با فساد و رانت خواری در ایام حضور پربرکتتان در جایگاه ریاست قوه قضائیه، منشاء تحولات ارزشمندی بوده و بارقهی امید را در دل دوستداران و مشتاقان انقلاب اسلامی زنده نموده است و یادآور سلامت نفس و پاکدستی و ایثار و جهاد شهید بهشتی شده است.
حضرت آیتالله!
آنچه مورد توقع رهبر معظم انقلاب و مردم عزیز ایران بوده و هست، تبدیل روحیه جهادی و مبارزه با فساد، به گفتمان حاکم برکشور می باشد. چرا که بررسی علمی ساختار مدیریتی کشور نشان میدهد که جبران عقبماندگی در حوزههایی نظیر فرهنگ و معیشت، مبارزهی همهجانبه با فساد و گسترش شفافیت و کارآمدی در نهادهای بنیادین نظام، نیاز به تحول عمیق و ساختاری دارد که قلب آن، نظام مدیریتی و اجرایی کشور است.
با توجه به اهمیت بیبدیل این موضوع برای انقلاب و ایران عزیز و همینطور اقبال چشمگیر مردم برای حضور جنابعالی در عرصۀ انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، ما اعضای مجموعهی مردمی جهادگران فاطمی استان آذربایجان غربی بههمراه قاطبهی مردم شریف استان، با توجه به دلایل ذیل، درخواست جدی میکنیم که در انتخابات پیشِ رو، به عنوان کاندیدای مردمی و مورد اجماع، حضور یابید:
۱. ضرورت تحقق انسجام و وحدت اجتماعی
متأسفانه حرکتهای تفرقهافکنانه و ناامیدکننده در کنار شرطیسازی اقتصاد کشور به مذاکرات آن سوی مرز، موجب به هم خوردن تعادل اقتصادی، اجتماعی و روانی جامعه گردیده است. با توجه به مدیریت جهادی حضرتعالی در دستگاه قضا، و شخصیت اجماعساز و اقبال فطری افکار عمومی، حضور چنین شخصیت ممتازی میتواند بسترساز شکلگیری دولت قوی و انسجام اجتماعی در آینده شود.
۲. ضرورت تحقق امید در دل مردم و در نتیجه، تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات
سیاستگذاریهای غلط در سالهای گذشته، حقیقتا مردم را در تأمین معیشت روزمرهی خود، کلافه کرده است و مشکل کمبود لوازم ضروری زندگی، به مشکل گرانی آنها افزوده شده است. همگان اذعان میکنند که مشکل اصلی، نه تحریم دولتهای خارجی، بلکه در عدم چالاکی و عدم تدبیر مدیران مربوطه است.
در همین راستا، تحلیل نظرسنجیهای مستند در ماههای اخیر، نشان از احتمال کاهش مشارکت مردم درصورت عدم حضور جنابعالی در انتخابات ریاست جمهوری دارد. روشن است که مشارکت حداکثری مردم با انتخاب اصلح، میتواند پایههای نظام را بیش از پیش مستحکم سازد.
۳. ضرورت مقابله با غرب گرایی در ریلگذاری حکمرانی
دشمنان در پی تثبیت ریلگذاری کشور به سمت غرب هستند؛ تجربۀ هشتساله گذشته نشان داده است که این روند نه تنها عقبماندگی کشور در حوزههای مختلف را جبران نکرده، بلکه آن را تشدید میکند. حفظ استقلال و عزت ملی و باور به استعداد ایرانی و ظرفیتهای داخلی در کنار تعامل مثبت با دنیا و به دور از وابستگی و دلبستگی، میتواند آیندۀ درخشانی را برای مردم رقم بزند. حضور جنابعالی میتواند تضمینکننده اجرای این نگاه راهبردی در آغاز قرن جدید باشد.
#ادامه_دارد
-----------------------
🆔 @ghafari_ir
⚜ #بخش_دوم بیانیهی مجموعهی مردمی جهادگران فاطمی سلامالهعلیها
-----------------------
۴. ضرورت رفع شبههی ناکارآمدی نظام اسلامی
کارآمدی از ارکان اصلی حکومت محسوب میشود. این در حالی است که بررسی برنامههای توسعه در طول دورههای ششگانه نشان میدهد که متأسفانه دولتها غالبا به دلیل عدم همراهی با سیاستهای کلی نظام و منویات رهبر حکیم انقلاب، موفق به اجرای صحیح سیاستها در مسیر پیشرفت جمهوری اسلامی نشدند و با اصالتبخشی به توان خارجی و شرطی ساختن اقتصاد کشور، کارآمدی نظام اجرایی کشور را با اختلال مواجه ساخته و موجب به هدر رفتن منابع کشور شدهاند. شما با توجه به تجربۀ مدیریتی، میتوانید با مدیریت قوی و پیگیر، کارآمدی نظام سیاسی و اقتصادی اسلامی را ارتقا داده و امید و اعتماد مردم به سیستم اجرایی کشور را بهبود ببخشید.
۵. اولویت دستگاه اجرایی در ایجاد تحول کلان
با وجود اهمیت مجموعهی قضا و اقدامات صورت گرفته، نکات زیر ما را بر آن میدارد تا بر حضور جنابعالی در عرصۀ انتخابات ریاست جمهوری تأکید نماییم:
الف: سطح تأثیرگذاری قوه مجریه بر سرنوشت کشور و پیشرفت آن بسیار فراتر از قوه قضائیه است؛ بهتعبیر رهبر انقلاب در سخنرانی نوروزی امسال: «تقریباً همهی مراکز مدیریتی و اکثر امکانات حکومتی در اختیار رئیسجمهور است و مدیریتها در بخشهایی مثل قضایی و نظامی در قبال ریاست جمهوری، ناچیز است.» برای خشکاندن ریشۀ فساد و تحول ساختاری در نظام مدیریتی کشور، باید بستر وقوع آن را اصلاح کرد.
ب: مقدمۀ تحول ساختاری در دستگاه قضا، تحول در نظام مدیریتی کشور است. اگر قوه مجریه اصلاح و به شکل صحیح ساماندهی شود، از بسیاری از زمینههای بروز تخلفات و سرازیر شدن پرونده به دستگاه قضا جلوگیری به عمل خواهد آمد.
ج: در رابطه با تحقق برنامۀ تحول در دستگاه قضا، تحول، بیش از آنکه متکی به شخص رئیس قوه باشد، بر مبنای برنامهای است که در قالب سند تحول قضایی انتشار یافته است؛ بنابراین، عدم حضور جنابعالی در جایگاه ریاست قوه قضائیه، به معنای تعطیلی برنامۀ تحول نیست؛ بلکه به معنای همهگیری آن در نظام حکمرانی کشور (قوۀ قضائیه، قوۀ مجریه و قوه مقننه) است.
حضرت آیتالله رییسی!
با توجه به استدلالهای فوق، اکیداً از حضرتعالی درخواست میکنیم که برای اعتلای کشور و انقلاب، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ورود پیدا کنید و با همان رویکرد ایمانی و انقلابی و تحولی، زمینهساز کارآمدی نظام اجرایی کشور و شکلگیری ایران قوی و مقتدر در گام دوم انقلاب شوید.
بطور قطع، همهی دلسوزان انقلاب اسلامی از همهی گروهها، فارغ از علایق حزبی و جناحی، در این درخواست همصدا هستند و برای تحقق این مقصود، همهی توان خود را بکار خواهند گرفت.
والسلام علیکم و علی عبادالله الصالحین
مجموعهی مردمی جهادگران فاطمی سلامالهعلیها- ارومیهالخیر
بندهی خدا: سیداحمد غفاری قرهباغی
۱۴۰۰/۱/۳۰
------------------------
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
.
⚜ چند سالی است که صداوسیما اقدام به تهیه سریالهای فرهنگی متناسب با حال و هوای ماه رمضان میکند. ولی واقعیت این است که غالب این سریالها، نه مراعات حال معیشتی و اقتصادی جامعه را میکنند و نه تناسبی با حال و هوای روزهداری و شبهای قدر دارند.
⚜ باید این سوال روشن را برای مسئولان بهاصطلاح اصولگرای صداوسیما طرح کرد که آیا اصول مدنظر امام راحل، در نظارت بر این فیلمها مورد توجه قرار میگیرد؟! مگر امامین انقلاب نمیفرمایند که این انقلاب برای پابرهنگان است؟ امروز جوانی که نمیتواند کار پیدا کند، چرا باید ۳۰ شب پای تماشای فیلمی بنشیند که پسری جوان با زندگی لاکچری سوار بر ماشین میلیاردی، بر روی اعصاب و روان او رژه میرود؟
⚜ آقایان بهاصطلاح مسئول! حال اقتصادی و معیشتی مردم خوب نیست؛ حداقل با روان آنها بازی نکنید!
#احضار
.
پ.ن: مقصود از همسر شرعی و قانونی، همان همسر مخفی است، که با وجود او، سراغ دختر جدید برای خواستگاری رفته است.
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
⚜ دو مطلب بهمناسبت رحلت أمّالمؤمنین خدیجةالکبری سلاماللهعلیها
🌟 یک روایت در فضیلت أمالمؤمنین خدیجةالکبری:
▪️ در کتاب مسند احمد بن حنبل، ج ۴، ص ۷۷، حدیث شماره ۲۹۰۱، ابن عباس میگوید:
خطّ رسولالله صلى الله عليه و سلم فی الأرض أربعة خطوط؛ قال أتدرون ما هذا؟ قالوا الله و رسوله أعلم. فقال رسولالله صلى الله عليه و سلم: أفضل نساء أهل الجنة خديجة بنت خويلد و فاطمة بنت محمد و مريم بنت عمران و آسية بنت مزاحم امرأة فرعون؛
▪️ نبی مکرم با انگشتشان روی زمین چهار خط کشیدند و فرمود: بگویم این چهار خط معنایش چیست؟ عرض کردند که خدا و رسولش بهتر میدانند. حضرت فرمود: با فضیلتترین زنان اهل بهشت؛ خدیجه بنت خویلد، فاطمه بنت محمد «ص»، مریم بنت عمران و آسیه بنت مزاحم همسر فرعون است.
🌟 بررسی سنّت الهی در قبال محاصرهی امت اسلامی
◾️ در عصر حضرات معصومین، شاهد مواردی چند از تنگنای اقتصادی بر امت اسلامی هستیم، که بررسی آنها در شناخت شیوهی دشمن از یکسو، و شناخت سنّت الهی در رفع حصر از سوی دیگر، کمک شایانی میکند.
⚜ ماجرای حصر مسلمانان در منطقهای بنام شعب أبیطالب، ماجرای معروفی است.
اين محاصره به این دلیل رخ داد که کفار از گسترش اسلام در مناطق حبشه و یمن، کلافه شدند و چارهای جز محدود نمودن هرگونه رابطهی مردمی با مسلمانان نیافتند.
این حصر همهجانبه، سه سال طول كشيد و فشار و سختگيری به حد عجيبی رسيد. بگونهای که جوانان و مردان با خوردن يك دانه خرما در شبانهروز زندگی میكردند.
حضرت علی عليهالسّلام از ۱۷ سالگی تا ۲۰ سالگی در شعب، همراه پيامبر صلّیالله عليه و آله بود. همچنين حضرت زهرا سلاماللهعليها نيز دو ساله بودند كه به همراه مادر خود حضرت خديجه در شعب بسر میبردند. تصور بیغذايی برای مادر شيرده، بسيار دشوار است.
در اثر این محاصره، دوتن از شخصیتهای بینظیر تاریخ اسلام، حضرت خدیجه کبری سلاماللهعلیها و حضرت ابوطالب علیهالسلام، به شهادت رسیدند.
لیکن، خداوند متعال به شیوهای معجزهوار، امداد امت اسلامی نمود و عهدنامهی کفار توسط موریانهها نابود شد، و پس از خروج مسلمانان از شِعب، فتوحات مسلمانان یکی پس از دیگری محقّق شد.
⚜ متوکل عباسی که از سختگیرترین خلفای عباسی به اهلبیت علیهمالسلام محسوب میشود، دستور داده بود که هیچ ارتباطی میان امام هادی علیهالسلام و اصحابش، با جامعهی اسلامی نباشد.
این حصر همهجانبه تا بدانجا پیش رفت که در گزارشات تاریخی آمده است مخدّرات اهلبیت رسولالله، گاه در چادری که برای نماز باید به سر میکردند، رعایت نوبت میکردند.
در این ماجرا نیز، خداوند متعال با یدِ اعجاز، مرگ متوکل را با نفرین حجّت زمان، محقق ساخت و متوکل سه روز پس از نفرین حضرت، به درک واصل شد. همچنین، ملیکا یا همان حضرت نرجس سلاماللهعلیها، در همین شرایط خفقان و بطور معجزهوار، به حریم اهلبیت علیهمالسلام وارد شد و خلعت مادری حضرت ولیعصر اروحنالهالفداء را به تن نمود و سبب به دنیاآمدن منجی موعود شد.
🌟 پ.ن ۱: بررسی سنّت الهی در این دو جریان تاریخی، خبر از سنّت ویژهی الهی میدهد، بدین بیان که محاصرههای دشمن بر ضد امت اسلامی، همواره تأثیر معکوس گذاشته و بجای آسیب به امت اسلامی، نابودی امت کفر را به همراه دارد.
🌟 پ.ن ۲: رهبر معظم انقلاب، در اوج محاصرهی کشور اسلامی ایران، خبر از افول هژمونی آمریکا دادند، که از منظر تحلیلگران، شبیه پیشبینی افول اقتدار شوروی سابق توسط رهبر کبیر انقلاب است. فَتَدَبَّر.
┈••✾•🌿◾️◾️🌿•✾••┈┈
✍ کانال حجتالاسلام دکتر سیداحمد غفاری
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
.
⚜ بیاييد هزينه افطاری ماه مبارك رمضان امسالمان را كه با شرايط كرونايی نمیتوانيم توفيق ميزبانی از روزه داران را داشته باشيم، با نيازمندان تقسيم كنيم:
⚜ انفاق، احسان و خيرات در حق اموات، نذورات به نيّت اهل بيت عليهالسلام، صدقات، كفاره روزههای اداء نشده، هدايا، هزينه افطاری.
⚜ مجموعه جهادگران فاطمی سلامالهعلیها با نظارت و مديريت مستقيم حجتالاسلام والمسلمين دكتر سيد احمد غفاری قرهباغی
🌟 طرح كمك مومنانه «مرحله هفتم» (ضيافت الله) را جهت تهيه بستههای ارزاق و حل مشكلات موردی و ضروری خانوادههای نيازمند اعم از : جبران هزينههای درمانی و دارویی بيماران، تعميرات ضروری خانه، پرداخت بدهی، خريد اثاث ضروری و اساسی زندگی و كمك هزينههای تحصيلی . . . برگزار مینمايد.
⚜ محسنين میتوانند مبالغ خود را به شماره حساب زير واريز نمايند:
شماره حساب:
015200508022166
شماره شبا:
IR120520000015200508022166
شماره کارت بانکی:
6395991164726390
بنام آقای محرم مجرد (امين مالی)
⚜ نكته: لطفاً در صورت واريز «كفاره روزه اداء نشده» مبلغ واريزی اعلام تا در محل خود صرف گردد.
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
⚜ نفوذی وابسته به سعودی در وزارت خارجه!
⚜ انتشار مصاحبهی محرمانهی وزیر خارجه کشورمان در رسانه سعودیِ «ایران اینترنشنال» حکایت از نفوذ سازمانیافته در دستگاه دیپلماسی کشور دارد.
⚜ درهرحال، این شکست امنیتی برای دولت، حاوی نکات جالبی برای تولید گاندوی سه و چهار است.
⚜ ظریف در این فایل میگوید: شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی به او اجازه نداده است که میدان مبارزه با داعش را فدای دیپلماسی کند. این اعتراف جالب از سوی ظریف، به این معناست که اگر حاج قاسم سلیمانی میدان را هم مانند عرصه دیپلماسی به دولت واگذار میکرد، احتمالاً همانطور که هنوز برجام بعد از هزاران بار نقض و رفتوبرگشت، همچنان در وین در دست مذاکرههای نافرجام است، میدان مبارزه با داعش نیز باید همچنان بعد از سالها ادامه پیدا میکرد.
⚜ ظریف همچنین ادعا میکند که برای برخی عملیاتهای مهم نظامی به او از قبل اطلاعاتی داده نشده است. فارغ از اینکه این ادعا چقدر راست یا دروغ است، باید این سؤال را پرسید که چرا باید به وزارت خارجهای که یک فایل صوتی محرمانه در آن قابل حفاظت نیست، اعتماد کرد؟!
🆔 @ghafari_ir
🎗 ماه مبارک به نیمه رسیده بود. در خانهی کوچکی چسبیده به مسجد پیامبر رحمت (ص)، نوزادی به دنیا آمده بود. اسمش را جبرئيل آورد: «حسن» معرَّب «شبّر»؛ اسم پسر بزرگ هارون علیهالسلام.
🎗 اسمی که سند تأیید دوبارهای بود بر نسبت میان حضرت پیامبر (ص) و حضرت علی (ع)
⚜ پ.ن: حدیث منزلت: أنتَ مِنّی بمَنزلة هارون مِن موسی إلا أنّه لا نَبِیّ بَعدی
#کریم_آل_طه
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
👤 کانال استاد سیداحمد غفاری
🆔 @ghafari_ir
⚜ https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/03/27/1439257/درسهای-امام-علی-ع-برای-تعامل-با-جهان
⚜ حجتالاسلام سید احمد غفاری٬ عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران و مدرس عالی عرفان نظری:
⚜ یکی از مهمترین ابعاد کشورداری و اسلوب فرماندهی یک حاکم سیاسی، مسئله تعامل بینالمللی است. طبیعتا طرف مقابل این تعامل، کسانی هستند که تفکرشان با افراد جامعه اسلامی متفاوت است. توقعی که از هر حاکمی(چه اسلامی و چه غیر اسلامی) درمورد تعامل بینالمللی وجود دارد، حفظ امنیت همهجانبه برای ملت کشور خویش است. عزت، استقلال و... در راستای همین امنیت فراهم میشود.
در کتاب نهجالبلاغه در مواقع مختلف، حضرت امیر(علیه السلام) به امنیت داخلی و اجتماعی پرداختهاند که مفصلترین آنها عهدنامه ایشان با فرمانده رشید اسلام جناب مالک اشتر است که یک خطمشی برای شیوهی حکمرانی محسوب می شود.
۱. ضرورت نگاه دشمنشناسانه
اجمالا، به چند نکته در این مورد بسنده میشود. اولا، حضرت امیر (علیه السلام) در مورد نحوه تعامل با کشورهای خارجی بر کلیدواژه «عدو» تاکید میکنند. در روزگار ایشان، تقریبا تمام کشورهای پیرامون حکومت اسلامی در جنگ و ستیز با کشور اسلامی بودند، چه از ناحیه ایران چه از ناحیه شامات، روم قدیم و...
اگر ما بخواهیم با این واژه، طرف مقابل خودمان را تبیین کنیم، قاعدتا شکل تعامل و نحوه رفتار متفاوت خواهد شد. شرایط زمانی حضرت امیر (علیه السلام) باعث می شود که این کلمه بطور پر رنگ به کارگزار حکومتی ابلاغ شود، وگرنه به هیچ عنوان منطقی نیست که ما همه دنیا را دشمن خویش ببینیم.
طبیعی است که ملتهایی هستند که میتوانند با کشور اسلامی رفتار صلحجویانهای داشته باشند مثل کشور حبشه قدیم که همواره رفتارشان با دنیای اسلام بنابر برادری و انصاف بوده است. از اینرو، تاکید بر کلیدواژهی عدوّ به این خاطر است که مالک در حال اعزام به مصر است و مصر تحت الشعاع دشمنان متعدد از چند جانب بود.
۲. ضرورت تحفظ بر پیمانهای بینالمللی
حضرت امیر درمورد نحوه تعامل با دنیا توصیه اکیدی بر حفظ پیمانها و عهدنامهها میکنند، یعنی دنیا باید دولت و حاکم اسلامی را طایفهای حافظ بر پیمانها ببینند و هیچ وقت نباید در جامعه بین الملل، تردیدی درخصوص عهد شکنی جامعه اسلامی وجود داشته باشد.
این نکته در ادبیات قرآنی هم مشاهده میشود، وقتی خداوند متعال به پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله) دستور جهاد با کفار را میدهد و میگوید هیچ وقت به آنها خوشبین نباش و امیدی نداشته باش"قاتلوا ائمة الکفر إنهم لا أیمان لهم". در این تعبیر از کلمه ایمان استفاده نشده بلکه بجای آن از کلمه أیمان که جمع یمین است، استفاده شده است.
مشکلی را که خداوند متعال برای جامعه کفر معین میکند عهدناشناسی آن است. در مقابل، جامعه اسلامی باید خوش عهد و پیمان باشد. لذا حضرت امیر (علیه السلام) میفرمایند «اگر پیمانی را با دشمنت بستی که در آن، صلاح کشورت و رضایت خداوند متعال بود، هیچگاه آن را آسیب نزن».
۳. ضرورت نگاه بدبینانه به دشمن
حضرت امیر(علیه السلام) نسبت به کارگزاران پرهیز میدهد که مبادا خوشبین به دشمن بشوند. خوشبینی حتما ناشی از فریب خوردن از دشمن، نادانی و جهل نسبت موقعیت است. دشمن هیچ وقت به فکر جامعه اسلامی نیست و حتما درصدد ایحاد خلل در جامعه است؛ پس حضرت امیر(علیه السلام) تاکید میفرمایند که در عین اینکه باید تحفظ بر عهد خود با دشمن داشت، اما همیشه باید یک نگاه بدبینانهای هم نسبت به او داشت، «ای مالک! دوراندیش باش و همیشه خوشبینی خودت را متهم کن!» این امر ناشی از شاکله شناسی عدوّ است.
⚜ رهبر معظم انقلاب در بحبوحه مذاکرات برجام در عین تاکید بر تحفظ جمهوری اسلامی از پیمان با دیگران تاکید کردند که نباید به هیچ عنوان به این پیمانها خوشبین بود و فرمودند که خود من هم خوشبین نیستم. چه بسا ایشان وضعیت فعلی را میدیدند که رئیس جمهور آمریکا نه تنها برجام را یک کاغذپاره تلقی کرد، بلکه اقدام به تحریمهای جدید کرد. این طبیعی است؛ زیرا خوی ددمنشانهی دشمن همین است.
⚜ در مجموع، این سه نکته بینشی یعنی نگاه دشمن شناسانه به دشمن، تحفظ از پیمان بسته شده و عدم حسن ظن به جامعه کفر، کلیدواژههای سهگانهای است که در تعامل حضرت امیر با جامعه بینالملل پر رنگ بود.
🆔 @ghafari_ir
دکتر غفاری قره باغی.mp3
19.27M
⚜ پاسخ استاد دکتر سیداحمد غفاری به اشکال دکتر عبدالکریم سروش دربارهی غیرعاطفی بودن جامعهی متدینان به دلیل غیرروحانی بودن محتوای دین
🎗🎗🎗🎗🎗
🆔 @ghafari_ir