🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟
📙امام علي (ع) : با گفتن ذکر (( استغفر و الله ربي و اتوب اليه )) و طلب آمرزش باطن خود را خوشبو و معطر سازيد تا بوهاي بد گناهان شما را رسوا و مفتضح نسازد.
📎خداوندا ببخش مرا از گناهانی که لذتش رفته و مسئولیتش مانده
🆔 @ghorun
📖📚📖📚📖📚📖📚〰〰〰〰〰
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
دوستان سوره احزاب ۶ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۶النَّبِیُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُمْ وَ أُولُوا الأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْض فِی کِتابِ اللّهِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُهاجِرِینَ إِلاّ أَنْ تَفْعَلُوا إِلى أَوْلِیائِکُمْ مَعْرُوفاً کانَ ذلِکَ فِی الْکِتابِ مَسْطُوراً
📘📚📘📚📘📚📘📚📘
۶ ـ پیامبر نسبت به مؤمنان از خودشان سزاوارتر است، و همسران او مادران آنها مؤمنان محسوب مى شوند; و خویشاوندان نسبت به یکدیگر از مؤمنان و مهاجران در آنچه خدا مقرر داشته اولى هستند، مگر این که بخواهید نسبت به دوستانتان نیکى کنید (و سهمى از اموال خود را به آنها بدهید); این حکم در کتاب (الهى) نوشته شده است.
📘📚📘📚📘📚📘📚📘
آیه بعد به مسأله مهم دیگرى یعنى ابطال نظام مؤاخات مى پردازد.
با این توضیح: هنگامى که مسلمانان از مکّه به مدینه هجرت کردند، و اسلام پیوند و رابطه آنها را با بستگان مشرکشان که در مکّه بودند، به کلى برید پیامبر(صلى الله علیه وآله) به فرمان الهى، مسأله عقد اخوت و پیمان برادرى را در میان آنها برقرار ساخت.
به این ترتیب که میان مهاجران و انصار (دو به دو) پیمان اخوت و برادرى منعقد شد، و آنها همچون دو برادر حقیقى از یکدیگر ارث مى بردند، ولى، این یک حکم موقت و مخصوص به این حالت فوق العاده بود، هنگامى که اسلام گسترش پیدا کرد، و ارتباطات گذشته تدریجاً برقرار شد، دیگر ضرورتى براى ادامه این حکم نبود.
آیه فوق نازل شد و نظام مؤاخات را به طورى که جانشین نسب شود ابطال کرد، و حکم ارث و مانند آن را مخصوص خویشاوندان حقیقى قرار داد.
بنابراین، نظام اخوت و برادرى، هر چند یک نظام اسلامى بود، (بر خلاف نظام پسرخواندگى که یک نظام جاهلى بود) اما مى بایست پس از برطرف شدن حالت فوق العاده، ابطال گردد و چنین شد.
منتهى، در آیه مورد بحث، قبل از ذکر این نکته، به دو حکم دیگر، یعنى اولویّت پیامبر(صلىم الله علیه وآله) نسبت به مؤمنین ، و بودن زنان پیامبر(صلى الله علیه وآله) به منزله مادر به عنوان مقدمه، ذکر شده است:
مى فرماید: پیامبر، نسبت به مؤمنان از خود آنها اولى است (النَّبِیُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ).
و همسران او مادران مؤمنین محسوب مى شوند (وَ أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُمْ).
با این که پیامبر(صلى الله علیه وآله) به منزله پدر، و همسران او به منزله مادران مؤمنین هستند، هیچ گاه از آنها ارث نمى برند، چگونه مى توان انتظار داشت که پسر خوانده ها وارث گردند.
پس از آن مى افزاید: خویشاوندان نسبت به یکدیگر، از مؤمنان و مهاجرین، در آنچه خدا مقرر داشته است اولى هستند (وَ أُولُوا الأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْض فِی کِتابِ اللّهِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُهاجِرِینَ).
ولى، با این حال براى این که راه را به کلى به روى مسلمانان نبندد، و بتوانند براى دوستان و کسانى که مورد علاقه آنها هستند، چیزى به ارث بگذارند ـ هر چند از طریق وصیت نسبت به ثلث مال باشد ـ در پایان آیه، اضافه مى کند: مگر این که بخواهید نسبت به دوستانتان کار نیکى انجام دهید این مانعى ندارد (إِلاّ أَنْ تَفْعَلُوا إِلى أَوْلِیائِکُمْ مَعْرُوفاً).
و در آخرین جمله، براى تأکید همه احکام گذشته، یا حکم اخیر، مى فرماید: این حکم، در کتاب الهى (در لوح محفوظ یا در قرآن مجید) نوشته شده است (کانَ ذلِکَ فِی الْکِتابِ مَسْطُوراً).
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬سخنرانی حجت الاسلام قرائتی با موضوع تفسیر سوره احزاب- آیه ۶
🆔@ghorun
🔷خداوند متعال می فرماید: بايد از ميان شما گروهى [مردم را] به نيكى دعوت كنند و به كار شايسته وادارند و از زشتى بازدارند و آنان همان رستگارانند.
✨ آیه ۱۰۴ سوره آل عمران
🆔@ghorun
💠طبق گفته پیامبر اعظم وقتی خداوند برای خانواده ای خیر بخواهد:
✅کوچکترها،بزرگترهایشان رااحترام مینمایند.
✅درزندگی وخرج روزانه شان مدارا میکنند.
✅آنهارا بر عیوبشان آگاه میسازد که برای رفعش تلاش کنند.
📖نهج الفصاحه(ص۱۸۱،ج۱۴۷)
🆔@ghorun
🔵〰🔷〰🔵〰🔷〰🔵〰🔷〰🔵
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
دوستان سوره احزاب ۷ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰
۷وَ إِذْ أَخَذْنا مِنَ النَّبِیِّینَ مِیثاقَهُمْ وَ مِنْکَ وَ مِنْ نُوح وَ إِبْراهِیمَ وَ مُوسى وَ عِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ وَ أَخَذْنا مِنْهُمْ مِیثاقاً غَلِیظاً
🔘⚪️🔘⚪️🔘⚪️🔘⚪️
۷ ـ (به خاطر آور) هنگامى را که از پیامبران پیمان گرفتیم، و (همچنین) از تو و از نوح و ابراهیم و موسى و عیسى بن مریم، و ما از همه آنان پیمان محکمى گرفتیم (که در اداى مسئولیت کوتاهى نکنند)!
🔘⚪️🔘⚪️🔘⚪️🔘⚪️
پیمان محکم الهى
از آنجا که در آیات گذشته اختیارات وسیع و گسترده پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) تحت عنوان النَّبِىُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِیْنَ مِنْ أَنْفُسِهِم بیان شد، آیات مورد بحث وظائف سنگین پیامبر(صلى الله علیه وآله) و سائر پیامبران بزرگ را بیان مى کند; زیرا مى دانیم همواره اختیارات توأم با مسئولیتها است، و هر جا حقى وجود دارد تکلیفى در مقابل آن نیز هست که این دو، هرگز از هم جدا نمى شوند، بنابراین، اگر پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) حق وسیعى دارد، تکلیف و مسئولیت سنگینى نیز در برابر آن قرار داده شده.
نخست مى فرماید: به خاطر بیاور هنگامى را که از پیامبران پیمان گرفتیم و همچنین از تو و از نوح و ابراهیم و موسى و عیسى بن مریم ، آرى، از همه آنها پیمان شدید و محکمى گرفتیم (وَ إِذْ أَخَذْنا مِنَ النَّبِیِّینَ مِیثاقَهُمْ وَ مِنْکَ وَ مِنْ نُوح وَ إِبْراهِیمَ وَ مُوسى وَ عِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ وَ أَخَذْنا مِنْهُمْ مِیثاقاً غَلِیظاً).
به این ترتیب، نخست تمام پیامبران را در مسأله میثاق مطرح مى کند، سپس از پنج پیامبر اولوا العزم نام مى برد که در آغاز آنها شخص پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) به خاطر شرافت و عظمتى که دارد، آمده است، و بعد از او چهار پیامبر اولوا العزم دیگر، به ترتیب زمان ظهور (نوح و ابراهیم و موسى و عیسى(علیهم السلام)) ذکر شده اند.
این، نشان مى دهد که پیمان مزبور، پیمانى همگانى بوده که از تمام انبیاء گرفته شده، هر چند پیامبران اولوا العزم به طور مؤکدترى در برابر این پیمان متعهد بوده اند، پیمانى که با جمله أَخَذْنا مِنْهُمْ مِیثاقاً غَلِیظاً تأکید فوق العاده آن بیان شده است.
مهم این است، بدانیم این چه پیمان مؤکدى بوده که پیامبران همه، زیر بار آن هستند، در اینجا مفسران سخنان گوناگونى دارند، که مى توان گفت همه آنها شاخه هاى مختلف یک اصل کلى است، و آن: ادا کردن مسئولیت تبلیغ و رسالت و رهبرى و هدایت مردم در تمام زمینه ها و ابعاد است.
آنها موظف بودند، همه انسانها را قبل از هر چیز، به سوى توحید دعوت کنند.
و نیز موظف بودند یکدیگر را تأیید نمایند، و پیامبران پیشین امتهاى خود را براى پذیرش پیامبران بعد، آماده سازند، همان گونه که پیامبران بعد، دعوت پیامبران پیشین را تصدیق، و تأکید نمایند.
خلاصه، دعوت همه، به یک سو باشد، و همگى یک حقیقت را تبلیغ کنند، و امتها را زیر پرچم واحدى گرد آورند.
شاهد این سخن را در سائر آیات قرآن نیز مى توان یافت، در آیه ۸۱ سوره آل عمران مى خوانیم: وَ إِذْ أَخَذَ اللّهُ مِیثاقَ النَّبِیِّینَ لَما آتَیْتُکُمْ مِنْ کِتاب وَ حِکْمَة ثُمَّ جاءَکُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَکُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَ لَتَنْصُرُنَّهُ قالَ أَ أَقْرَرْتُمْ وَ أَخَذْتُمْ عَلى ذلِکُمْ إِصْرِی قالُوا أَقْرَرْنا قالَ فَاشْهَدُوا وَ أَنَا مَعَکُمْ مِنَ الشّاهِدِینَ:
(به خاطر بیاورید) هنگامى را که خداوند پیمان مؤکد از پیامبران (و پیروان آنها) گرفت که، هر گاه کتاب و دانش به شما دادم، آن گاه پیامبرى به سوى شما آمد که آنچه را با شما است تصدیق مى کند، به او ایمان بیاورید، و او را یارى کنید، سپس (خداوند ) به آنها گفت: آیا اقرار به این موضوع دارید؟ و پیمان مؤکد بر آن بسته اید؟ گفتند: (آرى) اقرار داریم، (خداوند به آنها) فرمود: (بر این پیمان مقدس) گواه باشید من هم با شما گواهم !.
نظیر همین معنى در آیه ۱۸۷ سوره آل عمران آمده است و در آن صریحاً مى گوید: خداوند از اهل کتاب پیمان گرفته بود، که آیات الهى را براى مردم تبیین کنند، و هرگز آن را کتمان ننمایند.
به این ترتیب، خداوند هم از پیامبران پیمان مؤکد گرفته، که مردم را دعوت به توحید اللّه، و توحید آئین حق و ادیان آسمانى نمایند، و هم از علماى اهل کتاب، که آنان نیز تا آنجا که در توان دارند، در تبیین آئین الهى بکوشند، و از کتمان بپرهیزند.
🆔@ghorun