✨🌷✨〰〰〰〰✨🌷✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیه ۱۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰✨
تَتَجَافَىٰ جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضَاجِعِ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفًا وَطَمَعًا وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ
〰〰〰〰〰〰🌷
شبها) پهلو از بستر خواب تهی کنند و با بیم و امید (و ناله اشتیاق در نماز شب) خدای خود را بخوانند و آنچه روزی آنها کردهایم (به مسکینان) انفاق کنند.
〰〰〰〰〰〰✨
تفسیر آیه۱۶)- سپس به وصف پنجم آنها اشاره کرده، میگوید: «پهلوهایشان از بسترها در دل شب دور میشود» «2» و به پا میخیزند و رو به درگاه خدا میآورند (تَتَجافی جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضاجِعِ).
آری! آنها به هنگامی که چشم غافلان در خواب است و آرامش و خاموشی همه جا را فراگرفته و خطر آلودگی عبادت و ریا کمتر وجود دارد و بهترین شرایط حضور قلب فراهم است، با تمام وجودشان رو به درگاه معبود میآورند و آنچه در دل دارند با او در میان میگذارند.
و در وصف ششم و هفتم میافزاید: «آنها پروردگار خود را با بیم و امید میخوانند» (یَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفاً وَ طَمَعاً).
نه از غضب و عذاب او ایمن میشوند، و نه از رحمتش مأیوس میگردند،
(1) این آیه سجده واجب دارد.
(2) این تعبیر کنایه از بر خاستن از خواب و پرداختن به نماز شب و عبادت پروردگار در دل شب است.
چرا که غلبه خوف بر امید، انسان را به یأس و سستی میکشاند. و غلبه رجا و طمع انسان را به غرور و غفلت وا میدارد، و این هر دو دشمن حرکت تکاملی انسان در سیر او به سوی خداست.
آخرین و هشتمین ویژگی آنها این است که: «و از آنچه به آنها روزی دادهایم انفاق میکنند» (وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ).
نه تنها از اموال خویش به نیازمندان میبخشند که از علم و دانش، نیرو و قدرت، رأی صائب و تجربه و اندوختههای فکری خود، از نیازمندان مضایقه ندارند.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
✨امام على عليه السلام :
كسى كه كمتر اعتماد كند، به سلامت ماند؛ كسى كه زياد اعتماد كند پشيمان شود
مَن أقَلَّ الاستِرسالَ سَلِمَ، مَن أكثَرَ الاستِرسالَ نَدِمَ
ميزان الحكمه ج12 ص200
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رسم خدا این است که نعمت را برای این گونه افراد زیادتر کند‼️
📌سخنرانی استاد عالی
🆔@ghorun
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾▫️▫️▫️▫️▫️
🔸امام رضا علیه السلام:
اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِی مِنْه
خدایا اگر ما را در روز هایی که از ماه شعبان گذشت نبخشیدی پس ما را در باقیمانده آن بیامرز{این دعا سفارش شده است در روز های پایانی ماه شعبان زیاد خوانده شود}
(وسایل الشیعه ج 10، ص 301، ح 13471 )
🆔@ghorun
•☘•🌱•☘•🌱•☘•🌱•☘•🌱•
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیه ۱۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰🌱
آیه۱۷) فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
〰〰〰〰〰〰🌱
پس هیچ کس نمیداند که به پاداش نیکوکاریشان چه نعمت و لذّتهای بینهایت که روشنیبخش (دل و) دیده است در عالم غیب برایشان ذخیره شده است.
〰〰〰〰〰〰🌱
تفسیر آیه۱۷- در این آیه به پاداش عظیم و مهم مؤمنان راستین که دارای نشانههای مذکور در دو آیه قبل هستند پرداخته، با تعبیر جالبی که حکایت از اهمیت فوق العاده پاداش آنان میکند، میفرماید: «هیچ کس نمیداند چه پاداشهای مهمی که مایه روشنی چشمهاست برای آنها نهفته شده»! (فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ ما أُخْفِیَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْیُنٍ).
«این پاداش کارهایی است که انجام میدادند» (جَزاءً بِما کانُوا یَعْمَلُونَ).
در حدیثی میخوانیم که پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله میگوید: «خدا میفرماید: من برای بندگان صالحم نعمتهائی فراهم کردهام که هیچ چشمی ندیده، و هیچ گوشی نشنیده، و بر فکر کسی نگذشته است»!
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔@ghorun
📖📔📖📔📖📔
🖊امام صادق علیه السلام فرمود: همانا براى خداوند فرشتهاى است كه به او اسماعیل مىگویند و او در آسمان دنیا ساكن است هرگاه بنده هفتبار بگوید یا ارحم الراحمین، اسماعیل مىگوید: خداوند كه ارحم الراحمین است صدایت را شنید حاجتت را از او بخواه.
🆔 @ghorun
✨🌟✨〰〰〰〰✨🌟✨
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیات ۱۸ و ۱۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰✨
آیه۱۸) أَفَمَنْ كَانَ مُؤْمِنًا كَمَنْ كَانَ فَاسِقًا ۚ لَا يَسْتَوُونَ
آیه۱۹) أَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ جَنَّاتُ الْمَأْوَىٰ نُزُلًا بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
〰〰〰〰〰🌟
آیه ۱۸) آیا آن کس که ایمان آورده (حالش در قیامت) مانند کسی است که کافر بوده؟ هرگز یکسان نخواهند بود.
آیه۱۹) اما آنان که (در دنیا) با ایمان و نیکو کار بودند به پاداش اعمال صالح منزلگاه پر نعمت در بهشت ابد یابند.
〰〰〰〰〰✨
تفسیر آیات۱۸و۱۹) این آیه مقایسهای را که در آیات گذشته بود بطور صریحتر روشن میسازد میگوید: «آیا کسی که با ایمان باشد همانند کسی است که فاسق است؟! نه هرگز این دو برابر نیستند» (أَ فَمَنْ کانَ مُؤْمِناً کَمَنْ کانَ فاسِقاً لا یَسْتَوُونَ).
در این آیه، «فاسق» در مقابل «مؤمن» قرار گرفته، و این دلیل بر آن است که فسق، مفهوم گستردهای دارد که هم کفر را شامل میشود، و هم گناهان دیگر را.
***
این آیه، این عدم مساوات را به صورت گستردهتری بیان کرده، میفرماید: «اما آنها که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند باغهای بهشت جاویدان از آن آنها خواهد بود» (أَمَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَلَهُمجَنَّاتُ الْمَأْوی)
.سپس میافزاید «این (جنات مأوی) وسیله پذیرایی (خداوند) از آنهاست به پاداش آنچه انجام میدادند» (نُزُلًا بِما کانُوا یَعْمَلُونَ).
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
💐〰〰💐💐〰〰💐
وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ ۗ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ
و البته شما را به پارهای از سختیها چون ترس و گرسنگی و نقصان اموال و نفوس و آفات زراعت بیازماییم، و صابران را بشارت و مژده بده.
آیه ۱۵۵ سوره بقره)
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷🌷🔅🌷🌷🔅🌷🌷
✋اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِ اللهِ وَعَلَی الْاَرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِکَ ، عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْن وَ عَلی عَلَیِ بْن الْحُسَین وَ عَلی اَوْلادِ الْحْسَیْن وَ عَلی اَصحابِ الْحُسَین
🤲اللّهُمَ اَرزُقنـٰا فِی اَلْدُنْیٰا زیٰارَۃ اَلْحُسَیْن
وَ فِی اَلْاٰخِرَۃ شِفٰاعَة اَلْحُسَیْن
#شب_جمعه
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @ghorun
🖋✏️🖋✏️🖋✏️🖋✏️🖋
امام باقر ع)
إذا أرَدتَ أن تَتَصَدَّقَ بِشَيءٍ قَبلَ الجُمُعَةِ، فَأَخِّرهُ إلىٰ يَومِ الجُمُعَةِ؛
اگر خواستی پیش از فرا رسیدن جمعه صدقهای بپردازی، آن را تا روز جمعه به تأخیر بینداز.
📘عدّة الداعي: ص٣٧
🆔 @ghorun
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیه ۲۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰
۲٠وَ أَمَّا الَّذِینَ فَسَقُوا فَمَأْواهُمُ النّارُ کُلَّما أَرادُوا أَنْ یَخْرُجُوا مِنْها أُعِیدُوا فِیها وَ قِیلَ لَهُمْ ذُوقُوا عَذابَ النّارِ الَّذِی کُنْتُمْ بِهِ تُکَذِّبُونَ
🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
۲٠ ـ و اما کسانى که فاسق شدند، جایگاه همیشگى آنها آتش است; هر زمان بخواهند از آن خارج شوند، آنها را به آن باز مى گردانند و به آنان گفته مى شود: بچشید عذاب آتشى را که انکار مى کردید !.
🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
و در آیه بعد، به نقطه مقابل آنها پرداخته مى گوید: اما کسانى که فاسق شدند و از اطاعت پروردگارشان، بیرون رفتند، جایگاه همیشگى آنها آتش دوزخ است (وَ أَمَّا الَّذِینَ فَسَقُوا فَمَأْواهُمُ النّارُ).
آنها براى همیشه، در این جایگاه وحشتناک زندانى و محبوسند به گونه اى که: هر زمان بخواهند از آن خارج شوند آنها را باز مى گردانند (کُلَّما أَرادُوا أَنْ یَخْرُجُوا مِنْها أُعِیدُوا فِیها).
و به آنها گفته مى شود: بچشید عذاب آتشى را که پیوسته انکار مى کردید (وَ قِیلَ لَهُمْ ذُوقُوا عَذابَ النّارِ الَّذِی کُنْتُمْ بِهِ تُکَذِّبُونَ).
بار دیگر، در اینجا مى بینیم که عذاب الهى در برابر کفر و تکذیب قرار گرفته و ثواب و پاداش او در برابر عمل .
اشاره به این که: ایمان به تنهائى کافى نیست، بلکه باید انگیزه بر عمل باشد ولى کفر به تنهائى براى عذاب کافى است هر چند عملى همراه آن نباشد.
🆔@ghorun