🔘🔷🔘〰〰〰〰〰〰〰〰🔘🔷🔘
💎 پاسخ جن بزرگ، به سوالات سليمان
{حضرت سليمان عليهالسلام از پيامبرانى بود كه خداوند او را بر جن و انس و... مسلط نموده بود. روزى چند نفر از اصحاب خود را همراه يكى از جن هاى بزرگ و گردنكش فرستاد، تا چند ساعتى به ميان مردم بروند و گردش كنند و سپس بازگردند و به اصحاب فرمود: در اين سير و سياحت هر چه را از آن جن شنيديد به خاطر بسپاريد و وقتى نزد من آمدند براى من بيان كنيد.}
آنها همراه آن جن سركش حركت كردند تا به بازار رسيدند و امور زير را از آن جن ديدند:
🔹۱- ديدند آن جن به آسمان نگاه كرد و سپس به مردم نگريست و سرش را تكان داد.
🔹۲- از آن جا عبور نمودند تا به خانهاى رسيدند. ديدند شخصى از دنيا رفته و بستگان او گريه مىكنند. آن جن وقتى كه آن منظره را ديد خنديد.
🔹۳ - از آن جا عبور نمودند و افرادى را ديدند كه سير را با پيمانه مىفروشند، ولى فلفل را با وزن (و سنجش دقيق ترازو) می فروشند. آن جن با ديدن آن منظره خنديد.
🔹۴ - از آن جا عبور نمودند و به گروهى رسيدند. ديدند آنها ذكر خدا مىگويند و به ياد خدا به سر مىبرند، ولى گروه ديگرى در كنار آنها هستند و به امور بيهوده و باطل سرگرم مىباشند. آن جن سرش را تكان داد و لبخند زد.
ياران سليمان عليهالسلام، از اين سير و عبور بازگشتند و جريان را (در چهار مورد فوق) به سليمان عليهالسلام گزارش دادند.
سليمان عليهالسلام آن جن را احضار كرده و از او چهار موضوع مذكور پرسيد:
💠۱- وقتى كه به بازار رسيدى، چرا سرت را به آسمان بلند نمودى، و سپس به زمين و مردم نگاه كردى و سرت را تكان دادى؟
جن گفت: فرشتگان را بالاى سر مردم ديدم كه اعمال آنها را با شتاب مىنوشتند. تعجب كردم كه آنها اين گونه با شتاب مىنويسند ولى انسانها آن گونه با شتاب سرگرم (امور مادى خود) هستند.
💠۲ - وقتى كه به خانهاى وارد شدى، شخصى مرده بود و حاضران گريه می كردند، چرا خنديدى؟
جن گفت: خندهام از اين رو بود كه آن شخص مرده، به بهشت رفت، ولى حاضران (به جاى خوشحالى) گريه می كردند.
💠۳- چرا وقتى كه ديدى سير را با پيمانه، و فلفل را با وزن می فروشند خنديدى؟
جن گفت: از اين رو كه ديدم سير را با آن همه ارزش، كه كيمياى درمان است با پيمانه مىفروشند، ولى فلفل را كه مايه بيمارى است با وزن دقيق به فروش می رسانند! از اين رو از روى تعجب خنديدم.
💠۴ - چرا در مورد آن دو گروه كه يكى در ياد خدا و ديگرى سرگرم لهو و امور بيهوده بودند، سر تكان دادى و خنديدى؟
جن گفت: زيرا تعجب كردم كه دو گروه، هر دو انسانند، ولى گروه اول بيدار و در ياد خدايند، اما گروه دوم غافل و سرگرم در بيهودگى هستند.
#حضرت_سلیمان
#داستان
📝📙📝📙📝
⚫️ @ghorun⚪️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 داستان #آیت_اللّه_بهجت فوت
زعفر جنی و جن های شیعه
⚫️ @ghorun ⚪️
✨▫️✨🍃▫️✨▫️〰〰〰〰〰〰〰
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
اِدَّخِروا لِبُيوتِكُم نَصيباً مِنَ القُرآنِ ، فَإِنَّ البَيتَ إذا قُرِئَ فيهِ أَنَسِ عَلى أهلِهِ ، وَ كَثُرَ خَيرُهُ ، وَ كانَ سُكّانُهُ مُؤمِنِي الجِنِّ وَ إذَا لَم يُقرَأ فيهِ أوحَشَ عَلى أهلِهِ ، وَ قَلَّ خَيرُهُ ، وَ كانَ سُكّانُهُ كَفَرَةَ الجِنِّ .
براى خانه هايتان بهره اى از قرآن بگيريد كه اگر در خانه قرآن قرائت شود با اهل خود انس مى گيرد و خيرش فراوان شود و جنّيان مؤمن در آن سكونت مى كنند و اگر در آن قرآن خوانده نشود، با اهلش انس نمى يابد و خيرش اندك مى گردد و جنّيان كافر در آن سكنى مى گزينند.
( كنز العمّال : ۴۱۵۲۵ )
#قرآن_کریم
⚫️ @ghorun ⚪️
📙•📘•📙•📘•➖➖➖➖➖➖➖➖➖
حکمت ۵۱ نهج البلاغه:
🍃بخت و اقبال و پنهان ماندن عیوب
📖 وَ قَالَ (علیه السلام): عَيْبُكَ مَسْتُورٌ، مَا أَسْعَدَكَ جَدُّك.
و فرمود (ع): عيب تو پوشيده است تا بخت مساعد توست.
#نهج_البلاغه
▪️ @ghorun ▫️
• • • • • • • •🌀🔷🌀🔷🌀🔷🌀• • • • • • • •
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره هود آیه ۴۴ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
... ... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۴۴) وَقِيلَ يَآ أَرْضُ ابْلَعِي مَآءَكِ وَيَا سَمَآءُ أَقْلِعِي وَغِيضَ الْمَآءُ وَقُضِيَ الْأَمْرُ وَاسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِيِّ وَقِيلَ بُعْدًا لِلْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
• • 🌀 • • 🌀 • • 🌀 • •
آیه۴۴) و گفته شد: «ای زمین، آبت را فرو بر! و ای آسمان، خودداری كن! و آب فرو نشست و كار پایان یافت و (كشتی) بر (دامنه كوه) جودی، پهلو گرفت؛ و (در این هنگام،) گفته شد:» دور باد قوم ستمگر (از سعادت و نجات و رحمت خدا!)»
... ... ... ... ... ... ... ... ...
تفسیر آیه۴۴) همان گونه که در آیات گذشته به طور اجمال و سر بسته، خواندیم، سرانجام امواج خروشانِ آب همه جا را فرا گرفت، آب، بالا و بالاتر آمد، گنهکاران بى خبر، به گمان این که یک طوفان عادى است، به نقاط مرتفع و برآمدگى ها و کوه هاى زمین پناه بردند، اما آب از آن هم گذشت و همه جا در زیر آب پنهان شد، اجسام بى جان طغیانگران، و باقیمانده خانه ها و وسائل زندگانیشان در لابلاى کف ها روى آب به چشم مى خورد!
نوح، زمام کشتى را به دست خدا سپرد، و امواج، کشتى را به هر سو مى برد در روایات آمده است: شش ماه تمام (از آغاز ماه رجب تا پایان ماه ذى الحجة و به روایتى از دهم ماه رجب تا روز عاشورا) این کشتى سرگردان بود، و نقاط مختلفى و حتى طبق پاره اى از روایات، سرزمین «مکّه» و اطراف خانه «کعبه» را سیر کرد.
و پس از این همه، فرمان پایان مجازات و بازگشت زمین به حالت عادى صادر شد.
🔺آیه فوق، چگونگى این فرمان و جزئیات و نتیجه آن را در عبارات بسیار کوتاه و مختصر، و در عین حال فوق العاده رسا و زیبا، در ضمن شش جمله بیان مى کند و مى گوید: «به زمین دستور داده شد: اى زمین آبت را در کام فرو بر»! (وَ قیلَ یا أَرْضُ ابْلَعی مائَکِ).
«و به آسمان دستور داده شد: اى آسمان! دست نگهدار» (وَ یا سَماءُ أَقْلِعی).
«و آب فرو نشست» (وَ غیضَ الْماءُ).
«و کار پایان یافت» (وَ قُضِیَ الأَمْرُ).
«و کشتى بر دامنه کوه جودى پهلو گرفت» (وَ اسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِیِّ).
«در این هنگام گفته شد: دور باد قوم ستمگر (از رحمت خدا)»! (وَ قیلَ بُعْداً لِلْقَوْمِ الظّالِمینَ).
تعبیرات آیه فوق، به قدرى رسا، دلنشین، و در عین کوتاهى گویا و زنده، و با تمام زیبائى آن قدر تکان دهنده و کوبنده است، که به گفته جمعى از دانشمندان عرب، این آیه
✨«فصیح ترین و بلیغ ترین»✨ آیات قرآن محسوب مى شود، هر چند همه آیات قرآن در سر حد اعجاز از نظر فصاحت و بلاغت است.
شاهد گویاى این سخن، همان است که در روایات و تواریخ اسلامى مى خوانیم: گروهى از کفار قریش، به مبارزه با قرآن برخاستند و تصمیم گرفتند آیاتى همچون آیات قرآن ابداع کنند، علاقمندانشان براى مدت چهل روز، بهترین غذاها و مشروبات مورد علاقه آنان برایشان تدارک دیدند، مغز گندم خالص، گوشت گوسفند و شراب کهنه! تا با خیال راحت، به ترکیب جمله هائى همانند قرآن بپردازند!
اما هنگامى که به آیه فوق رسیدند، چنان آنها را تکان داد که بعضى به بعض دیگر نگاه کرده گفتند:
🔅 «این سخنى است که هیچ کلامى شبیه آن نیست، و اصولاً شباهت به کلام مخلوق ندارد» این را گفتند، از تصمیم خود منصرف شدند و مأیوسانه پراکنده گشتند.
✴️جودی" کجا است؟
بسیارى از مفسران گفته اند: «جودى» که محل پهلو گرفتن کشتى نوح در آیه فوق معرفى شده، کوه معروفى است در نزدیکى «موصل».
بعضى دیگر از مفسران، آن را کوهى در حدود «شام» و یا نزدیک «آمُد» و یا در شمال «عراق» دانسته اند.
در کتاب «مفردات راغب» آن را کوهى در میان «موصل» و «الجزیره» (نام منطقه اى است در شمال عراق و آن غیر از الجزائر و الجزیره معروف امروز است).
اما بعید نیست همه اینها به یک معنى باز گردد; زیرا «موصل»، «آمُد» و «جزیره»، همه جزء مناطق شمالى «عراق» و نزدیک «شام» مى باشند.
تفسیر نمونه)
🔳 @ghorun
🌿▪️🌿▫️🌿▪️🌿〰〰〰〰〰〰〰
☀️فصاحت و بلاغت قرآن، زیبایی خیره کننده
در آیه ۴۴ هود که عده ای از دانشمندان علم بلاغت، آن را از بلیغ ترین آیات قرآن میدانند میخوانیم:
«وَ قيلَ يا أَرْضُ ابْلَعي ماءَكِ وَ يا سَماءُ أَقْلِعي وَ غيضَ الْماءُ وَ قُضِيَ الْأَمْرُ وَ اسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِي[هود/۴۴] و به زمين خطاب شد كه اى زمين، فورا آب خود را فرو بر، و به آسمان امر شد كه باران را قطع كن، و آب(به يك لحظه) خشك شد و حكم(قهر الهى) انجام يافت و كشتى بر كوه جودى قرار گرفت.»
🔸این آیه با آنکه کمتر از ۲۰ کلمه است؛ اما ۲۳ نوع از صنایع علم بدیع در آن بکار رفته است.
از جمله صنعت طباق(ارض و سماء در آیه ضد هم هستند)، و صنعت جناس لاحق(اقلعی و ابلعی در همه چيز همگون هستند و تنها در يك حرف با هم تفاوت دارند)، صنعت ایهام(جودی دو معنی دارد یکی کوه جودی و ديگري مشكي كه پر از باد ميشد و كشتي هاي بادي را بر آن سوار ميكردند) و همچنین صنعت تعلیل(فروکش کردن آب سبب استقرار کشتی بر کوه جودی شد).
جالب است بدانیم که فصاحت و بلاغت قرآن، حتی برای دانشمندان غیر مسلمان نیز ستودنی است.
«ولتر» فیلسوف نامدار فرانسوی در باره فصاحت و بلاغت قرآن میگوید: «قرآن با رساترین و فصیح ترین زبان و به لهجه قبیله قریش که نجیب ترین و مؤدب ترین عرب هایند، نازل شد ... و پر از درخشنده ترین شکلها و محکم ترین تشبیه ها است.»
#قرآن_کریم
#سوره_هود
🔳 @ghorun
✏️🖌✏️🖌✏️🖌✏️🖌✏️🖌✏️🖌✏️🖌
💫 کشتی نوح
الصّادق (علیه السلام)- فَدَارَتِ السَّفِینَهًُْ وَ ضَرَبَتْهَا الْأَمْوَاجُ حَتَّی وَافَتْ مَکَّهًَْ وَ طَافَتْ بِالْبَیْتِ وَ غَرِقَ جَمِیعُ الدُّنْیَا إِلَّا مَوْضِعَ الْبَیْتِ وَ إِنَّمَا سُمِّیَ الْبَیْتُ الْعَتِیقَ لِأَنَّهُ أُعْتِقَ مِنَ الْغَرَقِ فَبَقِیَ الْمَاءُ یَنْصَبُّ مِنَ السَّمَاءِ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً وَ مِنَ الْأَرْضِ الْعُیُونُ حَتَّی ارْتَفَعَتِ السَّفِینَهًُْ فَمَسَحَتِ السَّمَاءَ قَالَ فَرَفَعَ نُوحٌ (علیه السلام) یَدَهُ ثُمَّ قَالَ یا رهمان أتقن وَ تَفْسِیرُهَا رَبِّ أَحْسِنْ فَأَمَرَ اللَّهُ الْأَرْضَ أَنْ تَبْلَعَ مَاءَهَا وَ هُوَ قَوْلُهُ وَ قِیلَ یا أَرْضُ ابْلَعِی ماءَکِ وَ یا سَماءُ أَقْلِعِی أَیْ أَمْسِکِی وَ غِیضَ الْماءُ وَ قُضِیَ الْأَمْرُ وَ اسْتَوَتْ عَلَی الْجُودِیِّ فَبَلَعَتِ الْأَرْضُ مَاءَهَا فَأَرَادَ مَاءُ السَّمَاءِ أَنْ یَدْخُلَ فِی الْأَرْضِ فَامْتَنَعَتِ الْأَرْضُ مِنْ قَبُولِهَا وَ قَالَتْ إِنَّمَا أَمَرَنِیَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ أَنْ أَبْلَعَ مَائِی فَبَقِیَ مَاءُ السَّمَاءِ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ وَ اسْتَوَتِ السَّفِینَهًُْ عَلَی جَبَلِ الْجُودِی.
امام صادق (علیه السلام)- کشتی در آب میچرخید و امواج آن را به هر سو میبرد تا به مکّه رسید و مدّتی را در اطراف خانهی خدا، به طواف گذراند و به خاطر اینکه بیتاللَّهالحرام از غرقشدن در امان ماند آن را بیتالعتیق (خانهی در امانمانده) نامیدند. مدّت چهلروز، بیوقفه باران از آسمان بارید و چشمههای زمین میجوشید. ارتفاع آب بهاندازهای بالا آمده بود که دکلهای کشتی به آسمان میسایید، نوح (علیه السلام) دست به آسمان بالا برد و [به زبان سریانی] گفت: یا رهمان أتقن؛ یعنی خدایا به ما رحم و نیکی کن. پس خداوند متعال به زمین امر کرد تا آبهای جاری را در خود ببلعد که همان کلام خداست که فرمود: وَ قِیلَ یا أَرْضُ ابْلَعِی ماءَکِ وَ یا سَماءُ أَقْلِعِی که یعنی ای آسمان دست از باریدن بکش وَ غِیضَ الْماءُ وَ قُضِیَ الْأَمْرُ وَ اسْتَوَتْ عَلَی الجُودِیِّ». به این صورت، زمین آبهای خود را بلعید، آب آسمان نیز میخواست که به دل زمین برود امّا زمین از پذیرفتن آن امتناع کرد و گفت: «خداوند به من امر کرده که فقط آب خودم را ببلعم پس آبهای فروآمده از آسمان همچنان بر سطح زمین باقی ماند و کشتی نوح (علیه السلام) بر کوه جودی استقرار یافت».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۶۷۸
بحار الأنوار، ج۱۱، ص۳۱۲/ القمی، ج۱، ص۳۲۶
#کشتی_نوح
🔳 @ghorun
🔸🌿🔸🌿🔸➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💢 حق نوح بر گردن ابلیس❗️
امام باقر (علیه السلام)- هنگامیکه نوح (علیه السلام) نزد پروردگار خود دست به دعا برداشته و بر قوم خود نفرین کرد، شیطان ملعون به نزد نوح (علیه السلام) آمده و گفت: «ای نوح (علیه السلام)! تو را بر من حقّی است که میخواهم تلافیاش کنم». نوح (علیه السلام) گفت: «به خدا قسم! بر من بسی ناگوار است که بر تو حقّی داشته باشم؛ چه حقّی به تو دارم»؟ گفت: «آری! تو به قوم خود نفرین کردی و همه را غرقنمودی و دیگر کسی که من گمراهش کنم باقینماند و هم اکنون دوران استراحت من است تا نسل دیگری بهوجود آید و من گمراهشان نمایم». نوح (علیه السلام) به او گفت: «آنچه که میخواهی بهسبب آن مرا پاداش دهی، چیست»؟ گفت: «در سهجا به یاد من باش که نزدیکترین حالات من به بندهی خدا در یکی از این سه مورد است: به هنگام خشمت به یاد من باش، هنگامیکه میان دو نفر قضاوت میکنی به یاد من باش و هنگامیکه با زنی به خلوت نشستهای و هیچکس دیگری با شما نیست به یاد من باش».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۶۸۲
الخصال، ج۱، ص۱۳
#ابلیس
#حضرت_نوح
🔳 @ghorun