📚🌱📚🌱📚〰〰〰〰〰〰〰
علامه شهید مرتضی مطهری گفته است: یکی از آن گنجینههای بزرگی که در دنیای شیعه وجود دارد این دعاهاست. به خدا قسم گنجینهای است از معرفت . اگر ما هیچ دلیل دیگری نداشتیم غیر از دعاهایی که داریم، از زین العابدین (علیهالسّلام) صحیفه سجادیه یا دعاهای غیرصحیفة سجادیه، مانند دعای ابوحمزة ثمالی از علی بن الحسین (علیهالسّلام) نداشتیم و اسلام در چهارده قرن چیز دیگری نداشت، جز همین که توسط شاگردهای اسلام چنین اثری ظاهر شده کافی است، آن قدر اینها اوج و رفعت دارد که اصلا اعجاز جز این چیزی نیست.
#صحیفه_سجادیه
📚 @ghorun 🌿
🍁🍁🔸🔸🔸🍁🍁🔸🔸🔸〰〰
☀️نیایش امام سجاد(ع) در فرازی از صحیفه سجادیه
✨دعا در ستایش خدای عزوجل -
دعای یکم
ثُمَّ سَلَكَ بِهِمْ طَرِيقَ إِرَادَتِهِ، وَ بَعَثَهُمْ فِى سَبِيلِ مَحَبَّتِهِ، لا يَمْلِكُونَ تاءخيرا عَمَّا قَدَّمَهُمْ إِلَيْهِ، وَ لا يَسْتَطِيعُونَ تَقَدُّما إِلَى مَا أَخَّرَهُمْ عَنْهُ.
آن گاه در راهى که خود خواست آن ها را سالک گردانید و در طریق محبت خویش بر انگیخت بدان سوى که آنان را کشانید، یاراى باز پس شدن ندارند و از آن سو که آن ها را بازداشت توانایى پیش رفتن نه!
وَ جَعَلَ لِكُلِّ رُوحٍ مِنْهُمْ قُوتا مَعْلُوما مَقْسُوما مِنْ رِزْقِهِ، لا يَنْقُصُ مَنْ زَادَهُ نَاقِصٌ، وَ لا يَزِيدُ مَنْ نَقَصَ مِنْهُمْ زَائِدٌ.
براى هر زنده نصیبى معلوم و رزقى مقسوم فرمود. کسى نتواند از روزى او اگر وافر است چیزى بکاهد و اگر ناقص است چیزى بیفزاید.
ثُمَّ ضَرَبَ لَهُ فِى الْحَيَاةِ أَجَلا مَوْقُوتا، وَ نَصَبَ لَهُ أَمَدا مَحْدُودا، يَتَخَطَّأ هُ إِلَيْهِ بِأَيَّامِ عُمُرِهِ، وَ يَرْهَقُهُ بِأَعْوَامِ دَهْرِهِ، حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَقْصَى أَثَرِهِ، وَ اسْتَوْعَبَ حِسَابَ عُمُرِهِ، قَبَضَهُ إِلَى مَا نَدَبَهُ إِلَيْهِ مِنْ مَوْفُورِ ثَوَابِهِ، أَوْ مَحْذُورِ عِقَابِهِ، لِيَجْزِىَ الَّذِينَ أَسَاءُوا بِمَا عَمِلُوا وَ يَجْزِىَ الَّذِينَ أَحْسَنُوا بِالْحُسْنَى.
آن گاه براى عمر هر یک انجامى معلوم مقرر داشت و مدتى معین، هر روزى که بگذرد گامى است که به سوى اجل برداشته و هر سال که بر آید لختى از عمر است که تباه شود، چون به منتهى رسد و نشان آخرین گام او بر زمین نقش بندد و حصه خویش را از عمر، مطابق حساب معلوم دریافت دارد، خداوندش بدان جاى که فراخوانده است از ثواب موقور یا عقاب محذور، به قهر ببرد تا بدکاران را به عمل زشت کیفر کند و نیکوکاران را به عمل نیک پاداش دهد.
#صحیفه_سجادیه
🍁 @ghorun 🔸
♦️♦️🌹♦️♦️🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💫راه بهشت
روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به علی (علیه السلام) فرمود: ای علی (علیه السلام) آیا آگاهتان نسازم که کدامیک از شما در اخلاق و روش به من شبیه ترید؟
علی (علیه السلام) عرض کرد:، بفرمائید یا رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم
آنگاه حضرت فرمود: خوش اخلاق ترین شما، و بردبارترین شما و نیکوترین شما نسبت به بستگان خود، و انصاف دهنده ترین شما نسبت به خود... آنگاه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم اضافه کرد: ای علی (علیه السلام): هر کس صلوات بر من را فراموش کند راه بهشت را گم کرده است.
#لبیک_یا_رسول_الله
♦️الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
و عَجّل فَرَجَهم♦️
🌹 @ghorun ✨
✏️📝✏️📝✏️📝✏️〰〰〰〰〰
حکمت ۹۶ نهج البلاغه:
🌼 اطاعت، ملاک دوستی و دشمنی
وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِالْأَنْبِيَاءِ أَعْلَمُهُمْ بِمَا جَاءُوا بِهِ؛ ثُمَّ تَلَا "إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِإِبْراهِيمَ لَلَّذِينَ اتَّبَعُوهُ وَ هذَا النَّبِيُّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا" الْآيَةَ. ثُمَّ قَالَ إِنَّ وَلِيَّ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه وآله) مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ وَ إِنْ بَعُدَتْ لُحْمَتُهُ، وَ إِنَّ عَدُوَّ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه وآله) مَنْ عَصَى اللَّهَ وَ إِنْ قَرُبَتْ قَرَابَتُهُ.
ارزش علم و بندگى (اخلاقى، علمى):
و درود خدا بر او، فرمود: نزديك ترين مردم به پيامبران، داناترين آنان است، به آنچه كه آورده اند. سپس اين آيه را تلاوت فرمود: «همانا نزديك ترين مردم به ابراهيم آنانند كه پيرو او گرديدند، و مؤمنانى كه به اين پيامبر خاتم پيوستند».
(سپس فرمود) دوست محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم كسى است كه خدا را اطاعت كند هر چند پيوند خويشاوندى او دور باشد، و دشمن محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم كسى است كه خدا را نافرمانى كند، هر چند خويشاوند نزديك او باشد.
#نهج_البلاغه
🌀 @ghorun 📘
🍃🍃🍃🍃🍃.🌸.🍃🍃🍃🍃🍃
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره انفطار آیه۸ به همراه ترجمه تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
✨.🌸🌸.✨
آیه۸) «فِي أَيِّ صُورَةٍ مَا شَاءَ رَكَّبَكَ»
✨.🍃🍃.✨
🍃آیه۸)و به هر صورتى كه خواست، تو را تركيب كرد.
✨.🌸🌸.✨
تفسیر آیه۸) و به هر صورتى مى خواست تو را ترکیب نمود (فِی أَىِّ صُورَة ما شاءَ رَکَّبَکَ).
و به این ترتیب، مراحل چهارگانه عظیم خلقت را یعنى اصل آفرینش، و سپس تنظیم، و بعد از آن تعدیل، و سرانجام ترکیب بندى را در عباراتى کوتاه و پر معنى بیان مى کند.
🔸در مرحله اول، اصل آفرینش انسان قرار دارد که او را از نطفه اى ناچیز در ظلمتکده رحم آفرید.
🔹در مرحله بعد، که مرحله تسویه و تنظیم است، هر عضوى از اعضاء پیکر او را با نظم بندى عجیبى موزون ساخت، چشم، گوش، قلب و عروق و سایر اعضاء را که اگر انسان در ساختمان و نظام هر یک به تنهائى بیندیشد، و الطاف و مواهب الهى را در هر یک از آنها بنگرد دنیائى از علم و قدرت و لطف و کرم را در برابر چشمان خود مجسم مى بیند.
مواهبى که هزاران سال است دانشمندان علوم طبیعى درباره آن مى اندیشند، مى گویند، و مى نویسند، و هنوز آغاز دفتر است و آنها همچنان در اول وصف او مانده اند.
🔸سپس، نوبت به موهبت سوم مرحله دیگرى مى رسد که تعدیل میان قوا و اعضاى پیکر و هماهنگى و رابطه آنها با یکدیگر است .
بدن انسان عمدتاً از دو بخش آفریده شده که قرینه یکدیگرند: دست ها و پاها، چشم ها و گوش ها و استخوان بندى ها و عروق و اعصاب و عضلات در دو بخش بدن هماهنگ و مکمل یکدیگرند.
به علاوه، اعضاء مختلف نیز کار یکدیگر را تکمیل مى کنند، فى المثل دستگاه تنفس به گردش خون کمک مى کند، و دستگاه گردش خون به تنفس، براى بلعیدن یک لقمه غذا، دندان ها و زبان، و غده هاى بزاقى، و عضلات اطراف دهان، و گلو، همه دست به دست هم مى دهند تا لقمه اى وارد دستگاه هاضمه
شود، و از آن پس نیز هماهنگى هاى زیادى صورت مى گیرد تا غذا هضم و جذب بدن گردد، و نیروى لازم را براى تلاش و حرکت ایجاد کند، اینها همه در جمله فَعَدَلَکَ جمع است.
بعضى این جمله را اشاره به راست قامت بودن انسان در میان انواع حیوانات که فضیلت و مزیتى براى او محسوب مى شود دانسته اند، این معنى با مرحله بعد سازگارتر است ولى معنى قبل جامعتر مى باشد.
🔹و سرانجام، مرحله ترکیب و صورت بندى او در مقایسه با موجودات دیگر فرا مى رسد، آرى خداوند نوع انسان را در مقایسه با انواع حیوانات و جانوران، صورتى موزون، زیبا و بدیع داده است، همچنین سیرتى زیبا توأم با فطرتى بیدار، و ترکیبى که آماده پذیرش هر گونه علم و آگاهى و تعلیم و تربیت است.
و از این گذشته، صورت هاى افراد انسان با یکدیگر متفاوت است و همان گونه که در آیه ۲۲ سوره روم آمده است: اختلاف رنگ ها و زبان هاى شما از آیات خدا است (وَ مِنْ آیاتِهِ خَلْقُ السَّماواتِ وَ الاْ َرْضِ وَ اخْتِلافُ أَلْسِنَتِکُمْ وَ أَلْوانِکُمْ) که اگر این تفاوت نبود، نظام زندگى اجتماعى بشر مختل مى شد.
علاوه بر این، اختلاف ظاهرى، اختلاف هائى در استعدادها و ذوق ها و سلیقه ها قرار داده، و آنها را به صورت هائى که حکمتش اقتضاء مى کرده، ترکیب و تنظیم نموده، تا از مجموع آنها جامعه اى سالم به وجود آید که همه نیازمندى هاى خود را تأمین کند و قواى ظاهر و باطن انسان ها مکمل یکدیگر شوند.
در مجموع همان گونه است که در آیه ۴ سوره تین آمده: لَقَدْ خَلَقْنَا الاِْنْسانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیم: خداوند این انسان را به بهترین صورت آفریده است .
کوتاه سخن این که: در این آیات و بسیارى دیگر از آیات قرآن خداوند این انسان فراموشکار و مغرور را وادار به عرفان خویشتن مى کند، از آغاز آفرینش در رحم مادر، تا لحظه تولد، و از آنگاه تا نمو و رشد کامل، وجود خویش را مورد بررسى دقیق قرار دهد، و ببیند در هر گام، و در هر لحظه، نعمت تازه اى از سوى آن منعم بزرگ به سراغش آمده، تا خود را سراپا غرق احسان او بیند و از مرکب غرور و غفلت پائین آید و طوق بندگى حق را بر گردن نهد.
تفسیر نمونه)
🍃.🌸.🍃
🆔📖 @ghorun
💢💠💢💠💢▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🤝انس و الفت
قال الباقر (علیه السلام): یا معشر المؤمنین تألفوا و تعاطفوا. امام محمد باقر (علیه السلام) فرمود:
هان ای گروه مؤمنان، مأنوس و متحد باشید و به هم مهربانی کنید.
(الکافی، جلد 2، ص 345)
#هفته_وحدت
🔸الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🔸
🌸 @ghorun 👈
♦️♦️♦️🔸🔸🔸♦️♦️♦️🔸🔸🔸
🌸نیایش امام سجاد(ع) در فرازی از صحیفه سجادیه
🌱دعا در ستایش خدای عزوجل
دعای یکم
عَدْلا مِنْهُ، تَقَدَّسَتْ أَسْمَاؤُهُ، وَ تَظاهَرَتْ آلاؤُهُ، لا يُسْأَلُ عَمَّا يَفْعَلُ وَ هُمْ يُسْأَلُونَ.
رفتار او عدل است تقدست اسمائه نام هاى او پاک است (و او برى از نقص) و نعمت هاى او پى در پى، هر چه کند مسؤول دیگران نیست و دیگران همه مسؤول اویند.
وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى لَوْ حَبَسَ عَنْ عِبَادِهِ مَعْرِفَةَ حَمْدِهِ عَلَى مَا أَبْلاهُمْ مِنْ مِنَنِهِ الْمُتَتَابِعَةِ، وَ أَسْبَغَ عَلَيْهِمْ مِنْ نِعَمِهِ الْمُتَظَاهِرَةِ، لَتَصَرَّفُوا فِى مِنَنِهِ فَلَمْ يَحْمَدُوهُ، وَ تَوَسَّعُوا فِى رِزْقِهِ فَلَمْ يَشْكُرُوهُ.
سپاس خداوند را که با بخشش عطایاى پیوسته و تکمیل نعمت هاى پى در پى اگر ایشان را از معرفت حمد خویش باز مى داشت، همه در نعمت او مستغرق بودند، بى آن که شکر او به جا آرند، و به فراخى از روزى او بهره مند مى گشتند، بى آن که سپاس او گزارند.
وَ لَوْ كَانُوا كَذَلِكَ لَخَرَجُوا مِنْ حُدُودِ الْإِنْسَانِيَّةِ إِلَى حَدِّ الْبَهِيمِيَّةِ فَكَانُوا كَمَا وَصَفَ فِى مُحْكَمِ كِتَابِهِ:((إِنْ هُمْ إِلا كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلا.))
و اگر چنین بودند از حد انسانى بیرون رفته، از چهارپایان به شمار مى آمدند، چنان که در کتاب محکم خود وصف ایشان کرد: إِنْ هُمْ إِلا کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِیلا: (نیستند آن ها مگر مانند چهارپایان بلکه گمراه تر).
#صحیفه_سجادیه
🌸 @ghorun ✨