✍ سخنى با حافظان
💠 در کار حفظ و یادگیری ضمن اینکه قطعا سن و سال تاثیر دارد
و استعداد و میزان یادگیری هم نقش دارد،
ولی
✔در تمام گروههای سنی موفق و ناموفق داشته و داریم!
و این طبیعت خلقت است.
نقاشی عالم هر چه طبیعیتر باشد
کج و راستیهای بیشتری دارد.
خطوط صاف
حاصل کار و اثری مصنوعی است.
✔پس به خودتان هرگز انرژی منفی ندهید!
اگر کارتان را دوست دارید و به محسنات و نتایج مثبت آن رسیدهاید،
✔شک نکنید که با توکل و نظم و جدیّت در برنامهریزی حتما موفق خواهید شد......
لذا بعد از سربالاییهاست که لذت سطح صاف را میبریم و بعد از سطح صاف است که سراشیبی لذتبخشتر میشود.
✔سراشیبی طولانی هم خسته کننده و خطر آفرین است!!!
✔سراشیبی قدرت ما را در سربالایی بیشتر میکند.
نشاط و خستگی در مسیر هر کاری وجود دارد.
✔ تنوع لازم است.
بعضی از حفاظ سوالاتی مطرح میکنند ک این مشکلات رو داریم و این صفحات مرورش سخت شده و مرور کردن این صفحات زمانبر است و نمیتونیم با سرعتی ک مد نظر است صفحات رو مرور کنیم و این باعث میشه کل برنامه طول بکشه و همیشه دنبال جواب های عجیب و غریب میگردیم و میگیم حافظه ما ضعیف شده یا حفظ قران سخت است و توانایی ما کمتره،ببینید ما اون موقعی ک کارمون رو درست انجام میدیم و دچار مشکل میشیم، دنبال نسخه باید بگردیم ،یعنی، مرحله اول اینه که ایا روش های ما کامله؟ با برنامه پیش میریم؟ ایا برنامه روزانه انجام میشده تا الان؟ درست و اصولی و استاندارد انجام میدیم؟ وقتی همه ی اینها کامل بوده دنبال نسخه میگردیم و تغییراتی در روش.حفظ و مرور ایجاد میکنیم، ولی وقتی با برنامه نبودیم و دچار مشکل شدیم باید بدونیم ک مشکل اصلی رعایت نکردن اصول و روش های حفظ است،مشکلی ک متاسفانه بین حفاظ است، وقتی اصول و روشهای حفظ رو میشنون میگن نه ما فرق میکنیم ما ذهنمون اینجوری و مشکلاتمون اینجوری و از بقیه فرق میکنیم و استاد که این چیزارو نمیدونه و نفسش از جای گرم بلند میشه، درسته که مشکلات همه یکی نیست و فرق دارد، ولی این مسیر و اصول حفظ برای همه یکی است و باید رعایت بشه، ،کاری نکنیم ک خدایی نکرده به جایی برسیم ک محفوظات رو از دست بدیم، همیشه به این فکر میکنید که این روحیه و انگیزه ای ک الان دارید و این وقت و فرصتی ک الان دارید تا اخر همینجوری باقی بمونه، ودر صورتی ک اینجوری نیست
ما باید زیرساخت های حفظمون رو طوری قوی ببندیم، ک هیچ وقت دچار مشکل نشیم، همیشه کارمون رو محکم کاری کنیم ک بعدا اگ دچار مشکل شدیم
اون مشکل نتونه اصل حفظ مارو از بین ببره
نهایتش یک لایه ای رو از بین ببره ک اونم با یک مرور و مباحثه مجدد بشه اون رو اصلاح کرد
خواهش همیشگیم اینه، اصول و روشهای حفظ رو به دقت انجام بدیم،
🌿یکی از سؤالات رایج برای کسانی که در ابتدای حفظ هستند، مربوط به حفظ شماره آیات می باشد. معمولاً افرادی که تازه شروع به حفظ کرده اند این سؤال برایشان ایجاد می شود که آیا حفظ شماره آیه، لزومی دارد یا نه؟
برای پی بردن به جواب این سؤال باید یک نکته بسیار مهم حل شود و آن این است که اصل و فرع در حفظ قرآن چیست؟ اهم و مهم در مقوله حفظ چه چیزی است؟ اولویت در حفظ با چه مواردی می باشد؟
در پاسخ به این سؤال می توان گفت که در حفظ قرآن، یک اصل وجود دارد و آن هم «تسلط بر الفاظ آیات» می باشد.
این اصل بیانگر این است که حافظ ، باید آیات قرآن را به خوبی به ذهن بسپارد و بتواند به راحتی الفاظ آیات را از حفظ، مرور کند و هم چنین اگر شخصی از او پرسشی داشت به سهولت بتواند آیات مورد پرسش را از حفظ بخواند.
در کنار این اصل، فروع دیگری وجود دارد که این فروع به دو دسته تقسیم می شوند:
دسته اول: فروعی که بسیار تأثیر گذار هستند و نقش کلیدی در جهت ماندگاری اصل را دارند و توصیه می شود که همه حافظان از آن استفاده کنند؛ مانند فرع تثبیت کردن و تصویر برداری از آیات و صفحات در ذهن. دسته دوم: فروعی که کمک کننده و یاری دهنده در جهت حفظ اصل هستند و این فروع برای برخی از حافظان توصیه می شود، نه برای همه آن ها. «حفظ شماره آیات» از این دسته می باشد. با توجه به این توضیحات آیا حفظ شماره آیات لزومی دارد یا نه؟
جواب : درباره حفظ کردن شماره آیات، نظرات کارشناسان و اساتید حفظ، متفاوت است. بعضی از آن ها تأکید بسیار زیادی بر حفظ شماره آیات دارند و عده ای دیگر حفظ شماره آیه را ضروری ندانسته، هر کدام از ایشان دلایل خاصی برای خود دارند. در این جا لازم است که چند نکته بیان شود : نکته اول- حفظ شماره آیات، یکی از فروع حفظ قرآن است و نه یک اصل در حفظ (اصل، حفظ خود آیات و داشتن تسلط عالی بر خود آیات می باشد.. ادامه دارد...
مناجاتی زیبا
بارالها، از كوی تو بيرون نشود پای خيالم، نكند فرق به حالم، که برانی چه بخوانی ، چه به اوجم برسانی، چه به خاكم بكشانی، نه من آنم كه برنجم، نه تو آنی كه برانی، نه من آنم كه ز فيض نگهت چشم بپوشم، نه تو آنی كه گدا را ننوازی به نگاهی، در اگر باز نگردد، نروم باز به جايی، پشت ديوار نشينم چو گدا بر سر راهی، كس به غير از تو نخواهم چه بخواهی چه نخواهی، باز كن در كه جز اين خانه مرا نيست پناهی.. آمین❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
... إِذَا رَأَیْتَهُمْ حَسِبْتَهُمْ لُؤْلُؤًا مَنْثُورًا ﴿١٩﴾ وَإِذَا رَأَیْتَ ثَمَّ رَأَیْتَ نَعِیمًا وَمُلْکًا کَبِیرًا ﴿٢٠﴾
🔹 تحقیق : محمود شحات انور (مصر)
🎙 صوتی
⏰ ۴۶ ثانیه
◾️ تلاوت : آیات ۱۹ و ۲۰ سوره الإنسان
◾️ به روایت : ورش از نافع مدنی
🔻 از طریق : الشاطبیة ٫ الأزرق
https://eitaa.com/GheraateQuran/7995
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امشب ✨
هرچی تو دلته بسپار به خدا♥️
اون همیشه حواسش به تو هست
پس تو هـم از یاد خدا✨♥️
غافل نشـو😇
شبتـون پراز آرامش خدايی ♥️🙏
🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر دلت گرفته ، رد نکن گوش بده 🤍🎧
امشب هم قبل از خواب چند فراز زیبایی از استاد عبدالباسط را بشنویم 😍
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 یا قاضی الحاجات .
🔹 ای برآورنده حاجتها .
♦️ ذکر روز دوشنبه .
Mondey
▫️ 05 آذر 1403
▫️ 23 جمادی الاولی 🌙 1446
▫️ 25 نوامبر 2024
_-__-___-___-____-____-____-__
_ روز بسیج مستضعفان (تشکیل بیسج مستضعفان به فرمان حضرت امام خمینی ره سال 1358 شمسی
_سالروز قیام مردم گرگان سال 1357 شمسی
_روز جهانی منع خشونت علیه زنان
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🆔کانال بین المللی آموزش قرآن کریم 💕
🔷♦️🔷♦️🔷♦️🔷♦️
سلام و عرض ادب
روز دوشنبه زیبایتان به خیر
💫اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ 💫
✅ اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
✅ آیات صفحه🌹(۲۵۹)🌹را به نیت سلامتی آقا امام زمان(عج)، آمرزش اموات،برآورده شدن حاجات یاهر نیت دیگری که دارید تلاوت می کنیم :
✅ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔷♦️🔷♦️🔷♦️🔷♦️
به جمع ما بپیوندید
🕌🕊https://eitaa.com/gooorrrran
4_5841221592041916029.mp3
864.3K
🔸ترتیل صفحه ۲۵۹ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : حجم - بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5841221592041916030.mp3
1.74M
🔸ترتیل صفحه 259 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز - بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 14
سوره مبارکه ابراهيم
صفحه 259
تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا ۗ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ (25)
در هر زمانى ميوه اش را به اذن پروردگارش مى دهد. و خدا مَثَل ها را براى مردم مى زند، شايد هشيار و آگاه شوند. (25)
وَمَثَلُ كَلِمَةٍ خَبِيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبِيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ (26)
و مثلِ کلمه اى نامطلوب چون درختى نامطلوب است که از بالاى زمين ريشه کن شده و هيچ قرار و ثباتى براى آن نيست. (26)
يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَةِ ۖ وَيُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمِينَ ۚ وَيَفْعَلُ اللَّهُ مَا يَشَاءُ (27)
خدا کسانى را که ايمان آورده اند، در زندگى دنيا و در آخرت با قول استوار پابرجا مى کند و خدا ستمکاران را گمراه مى سازد و هر چه خدا بخواهد انجام مى دهد. (27)
۞ أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ كُفْرًا وَأَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَارِ (28)
آيا ننگريستى به کسانى که [سپاس]نعمت خدا را تبديل به ناسپاسى کردند و مردم خود را به سراى هلاکت درآوردند؟! (28)
جَهَنَّمَ يَصْلَوْنَهَا ۖ وَبِئْسَ الْقَرَارُ (29)
[يعنى]جهنّم که در آن مى سوزند و بد قرارگاهى است. (29)
وَجَعَلُوا لِلَّهِ أَنْدَادًا لِيُضِلُّوا عَنْ سَبِيلِهِ ۗ قُلْ تَمَتَّعُوا فَإِنَّ مَصِيرَكُمْ إِلَى النَّارِ (30)
و براى خدا همتايانى قرار دادند تا [در نتيجه، مردم را] از راه او گمراه کنند. بگو: [چند روزى ]بهره برگيريد که حتماً سير شما به سوى آتش است. (30)
قُلْ لِعِبَادِيَ الَّذِينَ آمَنُوا يُقِيمُوا الصَّلَاةَ وَيُنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خِلَالٌ (31)
به آن بندگانم که ايمان آورده اند بگو: نماز را به پا دارند و از آنچه نصيب آنان کرده ايم، پنهان و آشکار انفاق کنند; پيش از آن که روزى بيايد که در آن نه داد و ستدى باشد و نه دوستى اى. (31)
اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَأَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَرَاتِ رِزْقًا لَكُمْ ۖ وَسَخَّرَ لَكُمُ الْفُلْكَ لِتَجْرِيَ فِي الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ ۖ وَسَخَّرَ لَكُمُ الْأَنْهَارَ (32)
خدا کسى است که آسمان ها و زمين را آفريد و از آسمان آبى فرود آورد که به وسيله آن برخى از ثمرات (فراورده ها) را بيرون آورد که رزق شما باشد و کشتى ها را[نيز] براى شما رام کرد، تا به فرمان او در دريا روان گردند و نهرها را براى شما رام کرد. (32)
وَسَخَّرَ لَكُمُ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ دَائِبَيْنِ ۖ وَسَخَّرَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ (33)
و خورشيد و ماه را که پيوسته در کارند، براى شما رام کرد و شب و روز را[نيز] براى شما رام کرد. (33)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۵۹🌷
پاداش پایداری:
در صفحه ی قبل خواندیم که پیشوایان مغرور و رهبران متکبّر گمراهان، و نیز رهبرِ همه ی آنان یعنی شیطان، در قیامت چگونه به پیروانِ سینه چاک خود پشت می کنند و از آنان بیزاری می جویند. امّا در مقابلِ آن سرنوشت دردناک، این آیه، از پاداشِ نیکوی کسانی سخن میگوید که به دعوت خدا پاسخ مثبت دادند و به او ایمان آوردند و با تمام وجود بر سر ایمانشان ایستادند، و به فرموده ی آیه ی 30 سوره ی فصّلت، به یگانگی خدا اقرار کردند و بر سر این اعتقاد پایداری نمودند. البتّه نگهداشتن ایمان، کار آسانی نیست و با مشکلات و موانع فراوانی همراه است. وسوسه های شیطان، علاقه ها و لذّات حرام، ثروت و قدرت نامشروع و ...، هر یک می توانند با جاذبه و کشش ظاهریِ خود، انسان را منحرف کنند و از ایمان و عقیده اش بازگردانند. این آیه می فرماید که تا هنگامی که مؤمنان با داشتن اخلاص و اراده ی جدّی، بر سر اعتقادشان بمانند و چیزی را به خواست و خشنودی خدا ترجیح ندهند، خداوند نیز آنان را بر اعتقاد راستین شان پایدار نگه می دارد و از آنان در برابر وسوسه های شیطان و هوس های آلوده ی هوای نفس محافظت کرده، از گوهر ایمانشان پاسداری می کند، و این حفظ و مراقبت را تا پایان عمر و حتّی در جهان پس از مرگ نیز ادامه می دهد. بر اساس روایات فراوانی که از پیشوایان معصوم در تفسیر این آیه نقل شده است، در هنگام جان دادن و پس از آن، در زمان سؤال فرشتگان از اصول دین انسان، شیطان نیز نزد انسان حاضر می شود و آخرین تلاش خود را برای گمراه کردن او به کار می بندد تا او را از اقرار به یگانگی خدا و اعتقاد به نبوّت پیامبر باز دارد، و بدینوسیله، نام او را در فهرست کافران قرار دهد. در این لحظه ی بسیار حساس، اگر آن شخص از افراد باایمان باشد، تحت محافظت ویژه ی خدا قرار می گیرد و با اطمینان و آرامش به عقاید پاک گذشته اش اعتراف می کند و در حالی که به خدا ایمان دارد، دنیا را به مقصد آخرت ترک می کند؛ ولی اگر در دوران زندگی اش، در دل به خدا ایمان نداشته و به جای پیروی از او، دنبال شیطان بوده باشد، در آن هنگام نیز از فرمان پیشوای خود یعنی شیطان اطاعت می کند و در حال کفر و گناه از دنیا می رود و از سوی خدا نیز هیچ کمکی به او نخواهد شد . آری، پیامبر دانای ما چه زیبا فرموده است: «همان طور که زندگی می کنید، می میرید، و همان طور که می میرید، [در قیامت] زنده می شوید.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
51.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت سوره انسان
استاد پناهی
قسمت اول
52.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت استاد پناهی
قسمت دوم