4_5929439438617707936.mp3
905.2K
🔸ترتیل صفحه ۲۸۹ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : سه گاه
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5929439438617707937.mp3
1.81M
🔸ترتیل صفحه ۲۸۹ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
سوره 17
سوره مبارکه الاسراء
صفحه ۲۸۹
وَإِذَا مَسَّكُمُ الضُّرُّ فِي الْبَحْرِ ضَلَّ مَنْ تَدْعُونَ إِلَّا إِيَّاهُ ۖ فَلَمَّا نَجَّاكُمْ إِلَى الْبَرِّ أَعْرَضْتُمْ ۚ وَكَانَ الْإِنْسَانُ كَفُورًا (67)
و هنگامى که در دريا به شما سختى برسد، هر که را جز او مى خوانيد،[همه] گم و محو مى شوند; پس چون شما را برهاند و به خشکى رساند[از او ]روى مى گردانيد! و انسان بسيار ناسپاس است. (67)
أَفَأَمِنْتُمْ أَنْ يَخْسِفَ بِكُمْ جَانِبَ الْبَرِّ أَوْ يُرْسِلَ عَلَيْكُمْ حَاصِبًا ثُمَّ لَا تَجِدُوا لَكُمْ وَكِيلًا (68)
با اين وصف آيا در امانيد از اين که در ناحيه خشکى شما را [در زمين] فرو برد يا طوفانى از سنگريزه بر شما بفرستد، آن گاه نگاهبانى براى خود نيابيد؟! (68)
أَمْ أَمِنْتُمْ أَنْ يُعِيدَكُمْ فِيهِ تَارَةً أُخْرَىٰ فَيُرْسِلَ عَلَيْكُمْ قَاصِفًا مِنَ الرِّيحِ فَيُغْرِقَكُمْ بِمَا كَفَرْتُمْ ۙ ثُمَّ لَا تَجِدُوا لَكُمْ عَلَيْنَا بِهِ تَبِيعًا (69)
يا در امانيد از اين که شما را بار ديگر در آن [دريا ]برگرداند، پس تندبادى شکننده بر شما بفرستد و شما را به سزاى کفرتان غرق کند; پس کسى را نيابيد که براى شما درباره آن از ما بازخواست کند؟! (69)
۞ وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَىٰ كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا (70)
و همانا فرزندان آدم را کرامت داديم و در خشکى و دريا[بر مرکب ها و کشتى ها ]سوارشان کرديم و از چيزهاى دلپذير روزيشان داديم و آنان را بر بسيارى از آفريده هاى خود برترى کامل بخشيديم. (70)
يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ ۖ فَمَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَأُولَٰئِكَ يَقْرَءُونَ كِتَابَهُمْ وَلَا يُظْلَمُونَ فَتِيلًا (71)
[ياد کن]روزى را که هر گروهى از مردم را با پيشوايشان مى خوانيم; پس کسانى که نامه آنان به دست راستشان داده شود، آنان نامه خود را مى خوانند و به قدر نخکِ هسته خرمايى ستم نمى بينند. (71)
وَمَنْ كَانَ فِي هَٰذِهِ أَعْمَىٰ فَهُوَ فِي الْآخِرَةِ أَعْمَىٰ وَأَضَلُّ سَبِيلًا (72)
و هر که در اين [جهان] کور [دل] باشد، او در آخرت [نيز] کور و گمراه تر [از کور]خواهد بود. (72)
وَإِنْ كَادُوا لَيَفْتِنُونَكَ عَنِ الَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ لِتَفْتَرِيَ عَلَيْنَا غَيْرَهُ ۖ وَإِذًا لَاتَّخَذُوكَ خَلِيلًا (73)
و به راستى نزديک بود که از آنچه به تو وحى نموديم منحرفت کنند تا غير آن را به دروغ بر ما ببندى و آن گاه تو را دوست مى گرفتند. (73)
وَلَوْلَا أَنْ ثَبَّتْنَاكَ لَقَدْ كِدْتَ تَرْكَنُ إِلَيْهِمْ شَيْئًا قَلِيلًا (74)
و اگر تو را ثابت [قدم] نمى داشتيم، به راستى نزديک بود اندکى به سوى آنان متمايل شوى. (74)
إِذًا لَأَذَقْنَاكَ ضِعْفَ الْحَيَاةِ وَضِعْفَ الْمَمَاتِ ثُمَّ لَا تَجِدُ لَكَ عَلَيْنَا نَصِيرًا (75)
در آن صورت دو برابر در زندگى و دو برابر پس از مرگ [عذاب را] به تو مى چشانديم; آن گاه ياورى در برابر ما براى خود نمى يافتى. (75)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۸۹🌷
انسان؛ گل سرسبد آفرینش:
علمِ «زیست شناسی»، یکی از گسترده ترین و شگفت انگیزترین علوم در میان دانشهاست. پرشماری موجودات زنده ای که فقط در روی زمین وجود دارند و ما انسان ها به آن ها دسترسی داریم، این سؤال را در ذهن پدید می آورد که به راستی شمار مخلوقات خدا چقدر است. بدون شک پاسخ درست دادن به این سؤال، از عهده ی انسان ها خارج است؛ امّا آفریدگار هستی در کتاب خود به پیامبرش فرموده است: «بگو: اگر تمام دریاها برای نوشتن شمار مخلوقات پروردگارم مرکّب شوند، پیش از آن که مخلوقات پروردگارم پایان یابد، آب دریاها تمام میشود؛ حتّی اگر همانند آن دریاها را به آن اضافه کنیم.» (کهف ـ 109). در میان میلیاردها مخلوق خدا امّا ما انسان ها متفاوت خلق شده ایم، و به فرموده ی این آیه، خداوند، ما را به طور ویژه گرامی داشته است (لَقَد کَرَّمنا بَنی آدَم). آری، به فرموده ی قرآن، انسان، گل سرسبد جهان آفرینش است و تمام هستی برای کمال این موجود شگفت انگیز تلاش می کنند.
در آیه ی 13 سورهی جاثیه می خوانیم: «خداوند آنچه را که در آسمان ها و زمین است، در اختیار شما قرار داد [تا به سعادت و کمال خود برسید].» آفریدگار والامقام هستی در آیهی مورد بحث (70 اِسراء) با احترام ویژه ای از ما سخن می گوید، و برای نمونه، از دو نعمت ویژه ی خود به ما انسان ها یاد می کند؛ نخست این که برای سیر و سفر در روی زمین، برایمان مرکب هایی قرار داد تا بتوانیم به راحت در هر جای زمین سیر کنیم و مانند جانداران دیگر، به پاهایمان رنج سیر و سفر را ندهیم(حَمَلناهُم فِی البَرِّ وَ البَحر). اسب های تیزرو، شتران بااستقامت و چهارپایان قوی، همچنین پدیده هایی که با فکر خودِ انسان ها به وجود آمده است، نمونه های روشنی از لطف خاص خدا به انسان هاست. به راستی چه کسی به انسان نیروی ساختن کشتی های غول پیکر و هواپیماهای سریع السیر و اتومبیل های راهوار و قطارهای استوار را داده است؟ دوّمین لطف خاص خدا به انسان ها که در این آیه بیان شده، روزی های پاکیزه است (رَزَقناهُم مِنَ الطَّیِّبات). بدون شک تنها جانداری که غذای خود را کاملاً پاکیزه می کند و آن را با روش های گوناگونی از آلودگی می زداید و سپس با آداب و رسوم خاصّی می خورد، ما انسان ها هستیم. مثال انسان در این آیه، مانند کسی است که او را با کمال احترام به یک میهمانی دعوت کنند، سپس بهترین مرکب را برایش مهیّا کرده، با بهترین غذاها از او پذیرایی کنند؛ آیا از این بهتر می توان کسی را گرامی داشت؟ این موجود ویژه امّا می تواند در دو سیر صعودی یا نزولی بی پایان قدم گذارد، و در صورت یکم، از فرشتگان والامقام برتری یابد، و در حالت دوّم، از حیوانات پست و بی مقدار، پست تر شود .
در روایتی می خوانیم که شخصی از امام صادق (ع)پرسید: فرشتگان برترند یا انسان ها؟ حضرت در پاسخ او، به این سخن امیر مؤمنان علی(ع) اشاره کرد و فرمود: «خداوند در وجود فرشتگان، تنها عقل قرار داده و هیچ شهوتی در آن ها وجود ندارد، و در وجود حیوانات فقط شهوت قرار داده و هیچ عقلی در آن ها وجود ندارد، و در وجود انسان ها، هم عقل قرار داده و هم شهوت. پس هر کس که عقلش بر شهوتش پیروز شود، از فرشتگان بهتر است، و هر کس که شهوتش بر عقلش پیروز شود، از حیوانات پست تر است.» به راستی چقدر حیف است انسانی که چنین مورد عنایت خدا قرار گرفته و می تواند به چنان مقام والایی برسد، خودش را به لذّات زودگذر دنیا بفروشد. پیشوای آزادگان جهان، علی، چه زیبا فرموده است: «برای جان های شما هیچ بهایی جز بهشت وجود ندارد؛ پس خودتان را فقط در برابر آن بفروشید.» «غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود/ ز هر چه رنگ تعلّق پذیرد، آزاد است/ تو را ز کنگره ی عرش می زنند صفیر/ ندانمت که در این دامگه چه افتاده است».
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
جشن بزرگ حضرت زهرا سلامالله علیها
باسلام و خداقوت و تشکر از جناب آقای زارع مسئول میز خدمت جلسات قرآن
با آوردن پرچم متبرک گنبد امام حسین علیه السلام
فضای جلسه قرآن وهیات ام البنین سلام الله علیها راعطر آگین کردند
درآخر جوایزی به دخترخانم ها به نام های فاطمه و زهرا اهداء شد
بلوار خیام شمالی ۷۲
#محله_کرامت_اسماعیل_آباد
#هیئت_بانوان_متوسل_به_ام_البنین سلام الله علیها
#لبیک_مساجد
۱۴۰۳/۱۰/۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرازی زیبا با صدای استاد محمدجواد پناهی از سور مبارکه حمد و اخلاص .
صلی الله علیک یا اباصالح المهدی.
اللهم عجل لولیک الفرج.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
✅🕊https://eitaa.com/gooorrrran
مصطفی - حج (Trimmed).mp3
23.76M
#تلاوت_ماندگار
❇️شاهکاری دیگر از أکبـرالقُـرّاء، استاد مـصـطـفـیٰ اسـمـاعـیـل
📖سوره مبارکه حـــج آیات ۱ الیٰ ۲۹
⏰مدتزمان: ۳۳ دقیقه
┄┅═✧❁💠❁✧═┅┄
✳️امروزهماڹ شنبه است
همان شنبه ای که قرار بود همه چیز را از آن روز شروع کنیم پس از امروز آغاز میکنم،💪
هیچ راهی به بن بست ختم نمی شود،
این یک توهم است.انچه به بن بست ختم میشود بی حرکتی است
همین الان شروع کن.
از همین لحظه و از همین اول هفته...
دستهایت را روی زانوهایت بگذار و بلند شو
✳️هیچ کس در این دنیا به اندازه خودت, تو را دوست ندارد پس منتظر نباش یک نفر بیاید و تو را به آرزوهایت برساند !
"تو" همان یک نفری.
آرزوهایت نزدیکند فقط باید همت کنید
و از راه پیشِ رو نترسی...
✳️دوباره آغاز كنید...
با خودتون بگید
"گذشته عزیز
بخاطر همه درس هایی که به من دادی متشکرم
و آینده عزیز من آماده ام.
چون...
یک شروع عالی همیشه در نقطه ای اتفاق می افتد که فکر می کردید پایان همه چیز است...
✳️ایجاد تمرکز در حفظ قرآن
روش «تار عنکبوت»
این روش یکی از تکنیکهایی است که پایه و اساس تمرکز است و به شما کمک میکند تا تمرکز داشته باشید و از حواس پرتی جلوگیری کنید. این روش برای کنترل محرک های محیطی بسیار سود مند می باشد به گونه ای که به کمک این روش می توانید حتی در یک محیط نسبتا شلوغ هم تمرکز داشته باشید. اگر تار عنکبوتی را تحریک کنید، تار تکان میخورد و عنکبوت نسبت به جنبش تار ، از خود واکنش نشان داده و میخواهد علت حرکت را بیابد، ولی وقتی چندین بار این عمل را تکرار کنید، خواهید دید که عنکبوت ، دیگر نسبت به حرکت تار هیچ عکس العملی از خود نشان نمیدهد و متوجه میشود که حشرهای به دام او نیامده است. این روش را یاد گرفته و ذهن خود را پرورش دهید و در برابر حواس پرتی تسلیم نشوید. وقتی کسی داخل اتاق میشود یا وقتی در با صدای بلند به هم میخورد، نباید به خودتان اجازه دهید که حواستان پرت شود. شما باید تمرکزتان را برای هدفی که در ذهن دارید، حفظ کنید. مثلاً هنگامی که درگوشه ای نشسته اید و مشغول انجام برنامه هستید اجازه دهید که دیگران جلوی شما حرکت کنند و سرفه کنند، بدون اینکه به آنها نگاه کنید فقط بین خودتان و برنامه ها ، تونل ارتباطی ویژهای ایجاد کنید و بگذارید دیگران از این تونل خارج باشند. با این روش و پس از گذشت مدت زمانی خواهید توانست نسبت به وقایع محیطی بی تفاوت و نسبت به موضوع مورد نظر خود متمرکز باشید که این حالت در برنامه های حفظی که نیاز به تمرکز دارد بسیار مفید و لذتبخش می باشد.
🔸چگونگی حفظ یک صفحه قران🔸
✳️اولین قدم درست خوانی و صحیح خوانی است . اینکه شما بتوانید صفحه مورد نظر را صحیح و بدون غلط بخوانید . صفحه را ابتدا خوب نگاه می کنید و یک یا چند بار از طریق استماع نوار گوش دهید بعد از روخوانی به سراغ تفسیر میریم، مطالعه تفسیر در حد خلاصه کفایت میکند نیاز نیست ترجمه تحت الفظی حفظ شود
✳️پس از سپری کردن این موارد از آیه اول شروع می کنیم ایه را با توجه به تواناییمون به ۲ یا ۳ بخش تقسیم میکنیم و هر بخش را جدا حفظمیکنیم، با حفظ هر بخش با بخش های قبلی از حفظ تکرار میکنیم، به همین منوال پیش می رویم تا آیه تمام شودو بعد به سراغ آیه بعدی می رویم .
✳️آیه دوم را که حفظ کردیم دوباره برمیگردیم و از آیه اول شروع می کنیم و از حفظ آن را تلاوت میکنیم و بعد آیه دوم . زمانی که از حفظ بودن آن مطمین شدیم به آیه بعد می رویم واین روند را تا پایان صفحه ادامه می دهیم . از آنجا که آیات پایین صفحه کمتر تکرار میشود آیات را از پایین به بالا تکرار می کنیم.
🕗حال زمان آن شده است که کمی استراحت کنید .
پس از ۲ ساعت بدون نگاه کردن به قرآن صفحه ای را که حفظ کردید را بخوانید اگر جایی را فراموش کردید کمی فکر کنید تا به یاد بیاورید اگر کاملا فراموش کردید آن را جا بیندازید و به سراغ آیه بعد بروید . بعد از اتمام صفحه قران را باز کنید و عباراتی را که فراموش کرده بودید را مرور کنید و دوباره از حفظ صفحه را تکرار کنید .
✳️دو ساعت به دو ساعت همین کار را انجام می دهیم .شب حفظ خود را به کسی تحویل دهید
💢به یاد داشته باشید که حفظ خوب حفظ بدون تکرار، مکث و البته بدون غلط است.🔸⭕️
نکته مهم: در همان ابتدا حتی بدون اشتباه هم حفظ کردید هنوز ابتدای برنامه هستید چون حفظ جدید زمانی کامل میشود که بتوانید هر دو ساعت تا پایان روز با فاصله تمرین کنید تا در ذهن پخته تر شود
✳️نکاتی که در ادامه گفته میشود نه تنها هنگام انجام برنامه بلکه در آینده نیز میتواند کمک بزرگی به کنترل و مدیریت زمان هر شخص بکند.
1⃣ همواره فعاليتها و تكاليف روز بعد را از شب قبل برنامهريزي كنيد و كارهايي را كه بايد به انجام رسانيد روي كاغذ يادداشت كنيد.
2⃣ فهرست تكاليف و كارهاي خود را اولويتبندي كرده و براي هر كدام از آنها ضربالعجل اجرايي منظور كنيد.
3⃣ هميشه برنامه ها و کارهای دشوار و پردغدغهتر را زودتر از بقيه يا هنگامي كه در بهترين شرايط جسمي و روحي هستید انجام دهيد. كارهاي سبكتر را هنگام خستگي نيز ميتوان به انجام رساند.
4⃣ امور مهم اما ناخوشايند را به تعويق نيندازيد. هيچگاه كارها با به تعويق انداختن، خوشايندتر نميشوند.
5⃣ هرگاه شروع به انجام كاري كرديد سعي كنيد بدون وقفه آن را به پايان رسانيد.
6⃣ مابين فعاليتها براي خود وقت استراحت در نظر بگيريد.
7⃣ مكالمات تلفني خود را نيز از پيش برنامهريزي كنيد.
8⃣ همواره خودانگيخته باشيد و با پشتكار كارهاي خود را به پايان رسانده و مقهور موانع نشوید.
9⃣ در هر زمان كه تصور كرديد كاري كه در حال انجام آن هستید عبث، بيفايده و غير سازنده است، بیدرنگ آن را کنار بگذارید.
0⃣1⃣ به اولويتبندي خود، اعتماد و ايمان داشته باشيد و در هر شرايطي به آن پايبند باشيد.
1⃣1⃣ اينكه وقت خود را صرف چه اموري ميكنيد مورد بررسي و نظارت قرار دهید و در صورت لزوم يكسري تغييرات آگاهانه در رفتار خود پديد آوريد.
2⃣1⃣ همواره در زندگي فرد منظم و سازمانيافتهاي باشيد تا وقت خود را بيهوده صرف يافتن وسايل گمشدهی خود نكنيد.
3⃣1⃣ براي وقت خود ارزش قائل باشيد. زمان هيچگاه به عقب بازنميگردد.
4⃣1⃣ به خاطر داشته باشيد استرس و خستگي به خاطر كارهايي نیست كه به انجام رساندهايم بلكه بيشتر ناشی از افسوس كارهايي است كه ميتوانستيم انجام دهيد اما انجام ندادهايم.
5⃣1⃣ به هيچ کس اجازه ندهيد وقت شما را تلف كرده و براي خود مصرف کند. براي خود مرزبندي مشخصي تعيين كنید و بياموزيد كه در صورت لزوم با صراحت «نه» بگوييد.
6⃣1⃣ از تمام لحظات زندگي خود به نحو احسن استفاده كرده و سعي كنيد از آنها لذت ببريد.
7⃣1⃣ سعي كنيد خوشبين باشيد و همواره در انتظار رويدادهاي خوشايند در زندگي خود باشيد.
🟠 توضیحات :
استاد گرامی در این قسمت، مقام «کُرد» را مقامی عاشقانه میخواند. دارای حزنی عارفانه بوده و باطنی زیبا دارد. از جمله مقامهایی است که خیلی کم مورد استفاده قرار میگیرد و بسیاری از قاریان هم به این مقام در تلاوتهای خود نپرداختند و لذا نمونههای کرد را به سختی میتوان در تلاوتهای قاریان یافت.
بنا به گفته این مدرس قرآن، برخی از استادان مصری همچون محمد عمران و اخیراً محمود شحات نسبت به دیگر قاریان از این مقام در تلاوتهای خودشان استفاده کردهاند، اما در دل مقامهای دیگر هم اجرا شده که از آن جمله میتوان به مقامهای مرکب اشاره کرد. در آینده این دوره آموزشی بیشتر به این موارد مرکب پرداخته میشود.
براساس تصویر ارائه شده در فیلمی که به شرح این مقام میپردازد و نحوه قرارگیری درجات بر روی سُلَّم(گام) موسیقی را بیان میکند، چنین نتیجه میشود که این مقام متشکل از دو جنس متصل کرد در پایین و نهاوند در بالاست و اگر به شکل منفصل آن را منظور کنیم، میشود «کُرد، کُرد» که در برخی از مکاتب موسیقی نیز به همین شکل، آن را میشناسند.
درجه رکوز این مقام هم «رِ» است و فواصل درجات آن نیز شامل «نیم، یک، یک، یک و نیم، یک، یک» میشود و مجموعاً شش پرده را تشکیل میدهد، ضمن آن که از این مقام نوعاً در ترتیلخوانی موسوم به ترتیلخوانی خلیجی استفاده میشود.