فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردم عادی هم می فهمند اما محقق داماد نه!
ما جنگ طلب نیستیم!
ما در مقابل جنگ طلب ها ایستادگی و استقامت را می فهمیم!
شما نه!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
چطور میتوان اسرائیل و آمریکا را ترساند؟
سنت خداوند میگوید اگر به قدر استطاعت، هرآنچه که میتوانی را پای کار عِده و عُده دین آوردی، دشمن میترسد.
وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرینَ مِنْ دُونِهِمْ لاتَعْلَمُونَهُمُ اللهُ یَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فی سَبیلِ اللهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَ أَنْتُمْ لاتُظْلَمُونَ
براى مقابله با آنها [= دشمنان]، هر چه در توان دارید از نیرو و از اسبهاى ورزیده آماده سازید، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن (شناخته شده) خویش را بترسانید! و دشمنان دیگرى غیر از اینها، که شما آنها را (به علت نفاقشان) نمى شناسید و خدا آنها را مى شناسد. و هر چه در راه خدا (و تقویت اسلام) انفاق کنید، بى کم و کاست به شما بازگردانده مى شود، و به شما ستم نخواهد شد.
شهید سنوار، در آن لحظه، همه آنچه داشت، آن چوبدستی بود. همان چوب دستی، به سوی دشمن پرتاب کرد و همان چوب دستی، اگر فیلم را دیده باشید در مرحله اول، کنترل کننده پهپاد و در مراحل بعد کل هیمنه رژیم صهیونیستی را ترساند و به لرزه درآورد.
حال ما مردم هستیم و تواناییهایمان. لازم است همه توانمان (مَا اسْتَطَعْتُمْ) را به خدمت جبهه حق بیاوریم. که اگر چنین کنیم، دشمنان خداوند و دشمنان ما چه آنهایی که میشناسیم و چه آنهایی که نمیشناسیم به لرزه در میآیند.
شک نکنید. این وعده الهی است. هر چه در توان دارید را به میدان بیاورید و دریغ نکنید.
حال ممکن است سوال کنید که این توان چیست؟
همان که همیشه در زیارت جامعه کبیره میخوانیم:
بأبی انت و امی و مالی و اسرتی
یعنی پدرومادرم، خانوادهام و مالم به فدای شما.
یعنی هم جهاد نفس میکنیم و هم جهاد مال.
اینجاست که باید همه توانمان را به کار ببندیم برای ضربه زدن به اسرائیل. از مصرف نکردن کالاهای اسرائیلی تا مبارزه نظامی. از فدا کردن مال تا فدا کردن خود.
این است معنای استطاعت. و اگر دشمن بداند که همه چیزمان را به میدان آوردهایم میترسد.
همانگونه که در ماجرای مباهله، نبیاکرم صلواتالله علیه، همه چیزش را به میدان مباهله برد.
فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ
هرگاه بعد از علم و دانشی که (درباره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم. (سوره آلعمران،۶۱)
و از اینجا بود که طرف مقابل ترسید و به حقانیت رسول خدا صلیالله علیه وآله هم پی برد.
نتیجه: اگر دشمن نمیترسد، ناشی از این است که مومنان تمام توانشان را به میدان نبردهاند.
پس بسمالله
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
📉حکایت تجویزهای اقتصادی که تعمیق بحران است.
🔖 اقتصاد نئوکلاسیکی که غالب اقتصاددان های ایرانی در حال ترویج آن هستند حائز مفروضات و زمینههایی است که با بافت اقتصادی کشور سازگار نیست.
🔖 از طرف دیگر غالب اقتصاددان های ایرانی حتی به مفروضات نظریات متعارف اقتصادی هم بی توجه اند فلذا عملا «تجویزهای آن ها تعمیق بحران است».
📍برای مثال:
1️⃣ برای ناترازی! در بودجه و انرژی و ... نسخههایی مبتنی بر «تعدیل» (حذف دفعی ارز ترجیحی، آبان 98 و ...)ارائه میدهند اما نسبت به لزوم برقراری «تعادل عمومی» میان بازیگران و متغیرهای اقتصادی در نظام اقتصادی غافل هستند.
2️⃣ برای تورم نسخههای مبتنی بر کنترل کلهای پولی ارائه میدهند اما نسبت به «ساختار مخارج مصرفی دولتی و خصوصی(PCE+GCE)،سطح مصرف نامکفی، مفاهیمی مثل پیشران های رقابت تورمی، سطح توسعه یافتگی بازارهای پولی و اعتباری و حتی پیشران های مؤثر بر بازده انتظاری عاملان اقتصادی» غافل هستند.
3️⃣ برای کنترل بازار ارز نسخه های مبتنی بر کنترل نقدینگی و کسری بودجه و ... ارائه میدهد اما نسبت به «ساختار تراز پرداختها، کشش پذیری تقاضای رسمی و غیررسمی به نرخ ارز، درونزایی متغیرها مبتنی بر رفتار عاملان اقتصادی و ...» تقریبا ناآگاه هستند.
📍جالب توجه اینکه حتی علم متعارف اقتصاد هم فرسنگ ها جلوتر از نوع ایرانی آن است. صرفا به عنوان یک مثال میتوان به صحبتهای پرفسور گودهارت در ECB اشاره کرد که تأکید میکند و تشریح میکند که جهان شمول بودن بحث نقدینگی- تورم اساسا بی معنا است.
@Economics_Finance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نسخه جدید نماهنگ #چوب_اسرائیل_کش
با شعری از دکتر #محمدمهدی_سیار
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
بسماللهوبالله
سلام بزرگواران
حالا که به لطف خدا و محبت شما ۶ هزار نفر عضو کانال شدند به نظرم رسید ایدهی تولیدمحتوای جمعی را رقم بزنیم.
این ایده به این صورت است که چند موضوع را عرض میکنم برای شروع و هرکدام از بزرگواران تمایل دارند یکی از موضوعات را انتخاب میکنند و هر روز فقط همان مطلب را در زمان مشخصی در کانال قرار میدهند.
۱. روزانه یک آیه قرآن با محتوای اقتصادی
۲. روزانه یک روایت با محتوای اقتصادی
۳. روزانه یک صفحه از کتابهای منتخب اقتصادی (سه کتاب_سه نفر)
۴. روزانه یک نکته اقتصادی از امامین انقلاب
۵. روزانه یک نکته اقتصادی در نقد لیبرال سرمایهداری
۶. روزانه یک بیت شعر اقتصادی
۷. روزانه یک نکته/فیلم/خبر در عرصه جهاد تبیین اقتصادی (ناظر به غرب)
۸. روزانه یک دستاورد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران
فعلا با همین ۸ مورد شروع میکنیم
در مواردی که نیاز به معرفی منبع هست معرفی خواهم کرد.
در صورتی که تمایل به همکاری با حقیر دارید محبت بفرمایید و به پیام دهید با ذکر شماره موضوع مورد نظر:
@h_abbasifar
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
May 11
هدایت شده از شیپا - شبکه پیشرفت
9.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اصل ۴۴، برجام اقتصادی...
روایت تصویب بند سوم سیاستهای کلی اصل ۴۴ و مقدمهسازی برای خصوصیسازی
▪️ حجتالاسلام دکتر محسن خاکی
🔸برشی از دوره MPA با رویکرد حکمرانی مردمی
متن سیاستهای کلی اصل ۴۴:
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=165
🔹در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/shipaa
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
متاسفانه گروه معارف فرهنگستان علوم، در یک بیانیه علیه استاد میرباقری، هم از دروغ و هم از تحریف استفاده کرده و هم علی ما نقل، از نام و امضای افراد، بدون اجازه آنها!
به قول قدیمی ها:
وای به وقتی که بگندد نمک...
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از تحلیل های اقتصاد - سیاسی
#منهای_اقتصاد_دیجیتال
اینم کار دانشگاه هاروارد هست که نشان میدهد، چطور این نظام آموزشی دانشجویان اقتصاد را بر اساس نفع شخصی به بار می آورد!
سوالی که اینجا مطرح است این است که تقریبا همگی اقتصاددانان در جهان به تبعیت از آدام اسمیت، پدر اقتصاد مدرن، انگیزه اصلی انسان را نفع شخصی میدانند، بسیاری از آنان نیز تنها انگیزه انسان را نفع شخصی میدانند و منکر انگیزههایی همچون نوعی دوستی، دگر خواهی و... هستند؛
حال سوالی که اینجا مطرح میشود، این است که کسانی که چنین تفکری دارند، در نظریه پردازی، چطور نظریه پردازی میکنند؟ در نظریه پردازی نفع چه فرد یا افرادی را در نظر میگیرند؟ بین منافع جامعه و نفع خود چه کسانی را در نظر میگیرند؟
اصلا چرا با نظریات اقتصاددانان همچون مصلحان اجتماعی برخورد میشود؟!!
چرا اگر صحبت از نظریه کارآفرینی (entrepreneurship) شومپیتر صحبت کنیم یا ایده خلق پول از هیچ وی (money creation out of nothing) یک حرف علمی زده ایم ولی اگر یگوییم وی که مدافع خلق پول از هیچ بانکهاست، خود یک بانکدار بوده است، یک حرف کاملا غیر علمی زده ایم!
نگاهی به رابطه هایک و پروژه سنگینی که از آنتونی فیشر گرفت، بیاندازید.
همینطور ساموئلسون، بوم باورک، توبین و بانکداران
و انجمن MPS با هایک، میزس، فریدمن، موریس آله، کوز، گری بکر، بوکانون و.... بندازید. کمی جریانات مالی را کنکاش کنید!
همین روند در همه جا مطرح است، ما دنبال چگونگی عوامل تورم هستیم (از فشار هزینه ، فشار تقاضا، ساختاری و....) ولی یکبار بررسی نمیکنیم که ذینفعان تورم چه کسانی هستند و از چه جریاناتی حمایت میکنند. متضررین و ذینفعان تورم چه کسانی هستند؟
🔰 @digital_economy_analysis
هدایت شده از تحلیل های اقتصاد - سیاسی
💢مسئله بر سر چراییهاست نه چگونگیها
یکی از اشتباهات نظام حکمرانی مواجهه با پدیدههای سیاسی از جنس چگونگی است. مثلا در قضیه تورم ، علت نقدینگی است؟ نرخ ارز است؟ ترکیبی از این دو هست و....
در نهایت سیاستگذار هم بین چند راهکار فنی گیر کرده و راهکاری انتخاب میشود که صدا و رسانه بلندتری داشته باشد.
اما یک موقع میپرسیم تورم چرا حل نمیشود؟
بگذارید مثالی بزنم – در دهه 90 رشد اقتصادی تقریبا صفر بوده و قدرت حقیقی اکثریت مردم کاهش یافته و از آن طرف باستی هیلزهایی در شمال شهر رشد کرده اند. خب این ذیننفعان تورم چه کسانی هستند؟ از کدام سیاست ها دفاع میکنند ؟
🔰مثالی دیگر: در شرایطی هستیم که همه مسئولین هشدار انفجار نقدینگی را داده و از آن طرف تا خرده فروشی ها رو به فروش اقساطی آورده اند! که نشان میدهد مردم حداقل نقدینگی مورد نیاز را هم ندارند – خب این نشان میدهد توزیع نقدینگی بشدت نابرابر است – خب نقدینگی کجاست؟
❌چرا کسی سوال نمیپرسد که چرا یک بانک باید دانشکده اقتصاد تاسیس کرده و بهترین دانشجویان را با بورس سنگین جذب کند؟ در این دانشکده کدام مکتب اقتصادی تدریس میشود و چرا؟ آیا موارد تدریس شده یکسری گزارههای کاملا علمی یا به قول خودشان همچون فیزیک است یا در نهایت این نظریات به نفع کارفرما تورش دارد
مثالی دیگر: چرا فولاد مبارکه که مشتریانش در صف هستند، باید در یکسری از رسانههای خاص پول تبلیغات دهد؟ مگر فولاد مثل چیپس و پفک است که دنبال مشتری باشد
اگر نگارنده توصیهای درباره سیاست ارزی داشته باشم و همزمان عضو هیات مدیره فلان شرکت سبدگردانی باشم – آیا نظریاتم تورش دار نیست
اینها سوالاتی که پرسیده نمیشود و بسیار مهم هستند
🔰 @digital_economy_analysis