آنچه در کتابِ #قدرت_و_پیشرفت می خوانیم
وجود دو بینش در عرصه اقتصاد کشور
اسلام یا لیبرالیسم؟
سه دوره استعمار
تجویزهای نئولیبرال
ضروری ترین نیاز دانشگاه مبارزه با استبداد علمی است
احیای اقتدار دولت اولین گام برای پیادهسازی اقتصاد مطلوب
الگوی رابطه دولت و بازار
کارکرد سياستهای كلی ابلاغی نظام
استقلال بانك مركزی راهکار یا بیراهه؟
علت تورم در ایران
پدیدارشناسی سقوط ریال
ارز و عدالت
استفاده عادلانه از منابع عمومی
مردمیسازی اقتصاد
پیشنهاد تدوین سیاستهای کلی اصل ۴۳ قانون اساسی
افزايش نرخ ارز و صادرات
دولت ضعیف خامفروش
پیمانسپاری صددرصد یعنی چه؟
بورس در ایران
اثر استعمار فراحاکمیت بر تولید و بازار
رابطه قدرت و رفاه ملی/ ژاپن چه کرد؟
بیراههی شاخصِ رشد اقتصادی
بيشينه سازی قدرت
نتیجه تنشزدایی یکطرفه
راز سردرگمی اقتصادی
اضمحلال هژمونيك آمريكا در عرصه اقتصادی
رژیم صهیونیستی عضو تصمیمگیر FATF در مبارزه با تروریسم و تسلیحات کشتار جمعی
مسائل FATF
پدرجد تروریسم و ادعای مبارزه با تروریسم در FATF
کژروایتهایی درباره FATF
پشت پرده خاموشیها
@haad1442
ظهور حکومت پلیسیِ خصوصیسازی شده
🔸تا آن روز از فجایع و بحرانها در سراسر دنیا با این هدف بهرهبرداری شده بود که برنامههای رادیکال خصوصیسازی را بعد از وقوع فاجعه یا بحران پیش ببرند، اما حالا این حرکت به زادگاهش آمریکا برگشته بود و با صورتی جدید و مرحلهای پیشرفتهتر.
🔸 همان نهادهایی که هم قدرت داشتند تا وقایع مصیبتبار را ایجاد و هم در قبال آن وقایع اقدام کنند، آخرین دژهایی بودند که هنوز تحت کنترل دولت باقیمانده بودند و حالا نوبت حراج آنها بود. نهادهایی مثل ارتش، سازمان سیا، صلیب سرخ، سازمان ملل، گروههای امداد سوانح فوری
🔸اکنون که قرار بود "قلب دولت" نیز برای بلعیدن آماده شود، روشهای سوء استفاده از بحران که در سه دهه گذشته به کمال رسیده بود، برای کمک به خصوصی سازیِ نهادهای زیربناییِ "ایجاد فاجعه و واکنش به فاجعه" (دولت آمریکا) به خدمت گرفته میشد. نظریه فریدمن میرفت کهپسامدرن شود.
🔸دیک چنی، دونالد رامسفلد و جرج دبلیو بوش تدوین کنندگان طرحی بودند که فقط میتوان آن را "حکومت پلیسی خصوصیسازی شده" نامید.
🔸رامسفلد از اوایل دهه شصت در سمینارهای دانشکده اقتصاد دانشگاه شیکاگو شرکت میکرد. روابط صمیمانهای با میلتون فریدمن داشت و وقتی رامسفلد در سی سالگی به نمایندگی کنگره آمریکا برگزیده شد، فریدمن رامسفلد را زیر پر و بال خود گرفت و به او کمک کرد که خط مشی جسورانهای مبتنی بر بازار آزاد را ارائه کند.
🔸رامسفلد به امور دارویی علاقهمند بود و با شرکتهای دارویی که داشت معاملات نان و آبداری انجام میداد. دیک چنی دست پرورده رامسفلد بود. گرچه رامسفلد بازار پررونق را در ظهور بیماریها میدید، دیکچنی به آینده جنگ چشم داشت. جنگ از نظر او آینده پررونقتری داشت. جرج دبلیو بوش در دوره فرمانداری ایالت تگزاس در تقسیم وظایف مختلف دولت بین صاحبان منافع خصوصی به ویژه وظایف امنیتی، بسیار متبحر بود. این سه تن پشت پرده تحولی بودند که یک دولت تو خالی را ایجاد کرد.
#دکترین_شوک ۱۳۰
@haad1442
دولت پیمانکاران
🔸وقتی واقعه ۱۱ سپتامبر رخ داد به ناگاه دولتی که ماموریت اصلیاش از میان برداشتنِ خود بود، ایده چندان جالبی به نظر نمیرسید. مردمِ وحشت زده توقع داشتند دولتی قوی و منسجم محافظت و ایمنی آنها را بر عهده گیرد و بنابراین حملات ۱۱ سپتامبر میتوانست خط بطلانی بر پروژه تهی کردن دولت بکشد که تازه داشت شروع میشد.
🔸طبیعتِ شکست امنیتیِ یازده سپتامبر آثار و نتایج بیش از بیست سال نابودی تدریجیِ بخش عمومی و خصوصیسازی کارهای دولتی را آشکار کرد. این اتفاق از چهره حکومتی پرده برداشت که اجازه داده بود در حد خطرناکی ضعیف و تهیاش کنند.
🔸 بیسیم پلیس نیویورک و ماموران آتشنشانی در حین عملیات نجات از کار افتاد، ماموران مراقبت ترافیک هوایی به موقع متوجه انحراف مسیر هواپیماهای ربوده شده نشدند و مهاجمان از ایستهای بازرسی و امنیتی فرودگاه عبور کردند. این ایستها را کارمندانی در استخدام یک پیمانکار اداره میکردند که درآمد بعضی از آنها از درآمد کارگران رستورانهای غذاهای فوری هم کمتر بود.
🔸کل سامانه تردد هوایی خصوصیسازی و مقرراتزدایی شده و با حذف بسیاری از کارمندان رسمی، کوچک شده بود. بیشتر کارهای ایمنی فرودگاه را پیمانکارانی انجام میدادند که کارکنانشان عضو هیچ اتحادیهای نبودند، حقوق کم دریافت میکردند و آموزش چندانی نمیدیدند.
🔸 در اکتبر همان سال پاکتهایی با گرد سفید به آدرس نمایندگان مجلس و روزنامهنگاران فرستاده میشد که ترس و وحشت از امکان شیوع بیماری سیاهزخم را دامن زد. بار دیگر خصوصیسازی دهه نود. چرا یک آزمایشگاه خصوصی باید از حق انحصاری تولید واکسن سیاهزخم برخوردار باشد؟ دولت فدرال مسئولیت حفظ و حراست مردم در برابر فوریتهای اساسیِ بهداشت عمومی را از گردن خود برداشته و با امضای پیمانی به دیگری تفویض کرده بود.
#دکترین_شوک ۱۳۱
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
26.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ارز، کالا نیست که متعلق به مالک آن باشد و او به هر قیمتی که دلش خواست، کالایش را بفروشد. قیمتی که فروشنده ارز روی ارز میگذارد، ارزش پول یک ملت را تعیین میکند.
سپردن تعیین نرخ ارز به بازار، یعنی سپردن تعیین ارزش پول مردم به توافق خریداران و فروشندگان ارز؛ یعنی قیمتگذاری روی ارزش پول ۸۶ میلیون ایرانی توسط چند هزار خریدار و فروشنده ارز.
@syjebraily
خصوصیسازی امنیت
🔸سه ماه بعد از یازده سپتامبر هلدینگ انرون اعلام ورشکستگی کرد. این امر باعث نابودی پساندازهای بازنشستگی هزاران کارمند این شرکت شد. در حالی که مدیران اجرایی هلدینگ با استفاده از اطلاعات درونی، پیش از اعلام ورشکستگی سهام خود را فروخته بودند. این بحران به کاهش اعتماد عمومی به خدمات اساسیِ بخش خصوصی افزود. به ویژه هنگامی که معلوم شد که دخل و تصرفهای انرون در قیمت انرژی باعث بروز خاموشیهای گسترده کالیفرنیا در ماههای پیش از آن بوده است.
🔸خصوصیسازی وظایف امنیتی باعث شده بود که تعداد زندانهای خصوصی فقط در تگزاس از بیست و شش زندان به چهل و دو افزایش پیدا کند و تگزاس در رسانهها به پایتختِ جهانیِ زندانهای خصوصی مشهور شود. نوار ویدئویی که در بازرسیها بیرون آمد نشان میداد که نگهبانان با لگد بین دو پای زندانیان بیپناه میکوبیدند، با گلولههای بیهوش کننده به آنها شلیک میکردند و با سگ به جانشان میافتادند. نگهبانان زندان یونیفرم شرکت خصوصی "کپیتال" را بر تن داشتند.
🔸شرکت هالیبرتون در سال ۱۹۹۵ دیکچنی را به سمت رئیس جدید شرکت استخدام کرد. نقش چنی برای هالیبرتون این بود که شرکت چنان توسعه یابد که طبیعتِ جنگ نوین را دگرگون کند. در قرارداد مبهمی که بین آنها امضا شد واژه "پشتیبانی تدارکات" کاشته شد که میتوانست تا مسئولیت ایجاد کل زیربنای یک عملیات نظامی ارتش آمریکا در خارج از کشور توسعه پیدا کند. دیکچنی دلیلی نمیدید که جنگ، بخشی پررونق از اقتصاد خدماتی سودآور آمریکا نباشد. تهاجمی همراه با لبخند یک فروشنده!
پایگاههای آمریکایی در دنیا در واقع حکم شهرکهای هالیبرتون بود که مثل قارچ همه جا میرویید.
#دکترین_شوک ۱۳۲
@haad1442
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
دکتر قالیباف جاده صاف کن اصلی افزایش نرخ ارز در دوره آقایان رئیسی و پزشکیان است.
نامبرده با چینش دوستان همفکر در مجلس، دولت و سایر مراجع تصمیم گیر، مقدمات این کار را فراهم کرد. به همین دلیل با رشد 50% نرخ #ارز، صدا از کسی در نیامد.
من مجلس و شخص رئیس آن را مسؤل #تورم میدانم.
@DrRezaGholami
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
هر چند سال، یک بار، این فیلم تکراری پخش میشود.
اگر مبنا، بازار است، جلسه با دارندگان ارز برای چیست؟
امروز برای همه روشن شده که هدف، افزایش قیمت ارز بود و #بازار تنها اسم رمزی برای فریب مدیران بیسواد و مردم بوده است.
این گرگ سالهاست که با گله آشناست..
@DrRezaGholami
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
حجت الاسلام مهدیزاده.برنامه جهت.mp3
14.85M
🎧 #صوت| ارائه حجت الاسلام حسین مهدیزاده در برنامه تلویزیونی جهت | شبکه افق
✅ موضوع: حاج قاسم سلیمانی؛ قهرمان سرزمین میانه / یک روایت ژئوپولتیک از حماسه محور مقاومت
📥 بسته محتوایی
🗓 یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
☑️ چندرسانه ای | Foeq_Media
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
ریاست محترم جمهور
صدای اعتراض بازاریان را شنیدید؟ هنوز متوجه نشدید سیاستهای ارزی که دولتتان دنبال میکند، غلط است؟
شما را ارجاع میدهیم به نامۀ نمایندگان محترم (شمارۀ ۳۰۷۳۸۸۱ مورخ ۲۴ مرداد) آن را مطالعه و اجرا کنید، پیش از آنکه اوضاع معیشتی مردم وخیمتر شود.
پیگیر مطالبات مردم در مجلس هستیم
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از حکمران
کورپوراتوکراسی corporatocracy یعنی حالتی که در آن، دولت توسط شرکتهای بزرگ کنترل میشه و شرکتهای بزرگ کنترل سیاستهای اقتصادی دولت و منابع ملی رو در دست خودشون دارن.
به نظر میرسه که در انتخابات اخیر، ایران تبدیل به یک کورپوراتوکراسی شده، به این صورت که شرکتهای فولاد و پتروشیمی انتخابات رو برنده شدند و حالا سیاستهای ارزی و پولی دولت رو تعیین میکنند.
ارز نیما رانت بزرگی بود که به نفع شرکتهای دارنده منابع ارزی مثل فولاد و پتروشیمی، با رانت بسیار عظیمی بنام ارز توافقی جایگزین شد.
از این به بعد اینها هستند که قیمت خرید منابع ملی مثل نفت و گاز و منابع معدنی رو به دولت دیکته میکنند و قیمت ارز رو تعیین خواهند کرد.
محمدرضا
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
بازاریان محترم و همشهریان عزیز تهرانی
صدای اعتراض شما بزرگواران را شنیدیم، می دانیم حق با شماست، همیشه حق با مردم است، سیاستهای ارزی که دولت های اخیر در این سالها دنبال کردند، از ریشه غلط بوده و باعث این مصیبت ها شده است.
🔹همه می دانیم با دلار رسمی ۶۴۸٠٠تومانی و دلار ۸٠هزار تومانی بازار آزاد که سفته بازی را تحریک و نا اطمینانی را افزایش می دهد، کسب و کار و زندگی بسیار مشکل است.
سالیان سال است که در ارتباط با معیشت شما مردم عزیز به دولتمردان هشدار می دهیم، اخیرا هم (مرداد ماه امسال) با امضای بیش از ۱٠٠نفر از نمایندگان شما مردم عزيز، نامه ای خدمت رئیس جمهور محترم ارسال و راهکار عملی نشان دادیم تا ارز را گران نکنند.
🔹به وزرای اقتصاد و رئیس بانک مرکزی هم هشدار دادیم و گفتیم که مردم نجیب ما در این سالها پیش از حد توانشان تحمل کرده اند، دوباره کاری نکنید که حوادث تلخ ۱۴٠۱تکرار شود، زخم ایجاد نکنید، چون به قول رهبری، مگس بر زخم می نشیند. دشمن منتظر فرصت برای سوار شدن بر موج اعتراضات و ایجاد شورش در جامعه است.
🔹مردم عزیز ایران، به ولله راهکار داخلی هست برا نجات اقتصاد کشور، هیچ نیازی هم به سر خم کردن جلوی آمریکای قلدر، سرکشیدن جام زهر، امضای برجام موشکی و به باد دادن فناوری ها و دستاوردهای ملی نیست.
ما راه نشان دادیم خدمت دولت محترم، و به شدت پیگیر مطالبات شما در خانهٔ ملت هستیم. ۱۴٠۳/۱٠/۱٠
حسین صمصامی
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
🔴 ایّام الله ۹ دی؛ #بصیرت_اقتصادی
✍️ ظرفِ تحقق #فتنه، ظرفی است غبارآلود، که امور در آن برای آحادِ جامعه مُشتَبَه می گردد. از اینروست که فرموده اند: در شرائط فتنه، به قرآن و مفسران حقیقی اش رجوع کنید، تا دچار انحراف و انحطاط نشوید. تا بتوانید؛ حق و باطل، درست و غلط، انحراف و التقاط را به خوبی از یکدیگر تمحیص و تشخیص دهید. بسترِ تحققِ فتنه، گاه یک امر سیاسی است، گاه امری فرهنگی و گاه #امری_اقتصادی. در باب فتنه ی سیاسی و فرهنگی شواهد و تجربیات عینی بسیار است و یکایکِ خوانندگان این نوشته، به آن واقفند. لکن راقمِ این سطور معتقد است؛ #فتنه_اقتصادی، امری است که همگان به راحتی آن را در نمی یابند. فتنه ی اقتصادی دو ویژگیِ اساسی دارد: #اولا: تدریجا تحقق می یابد، #ثانیا: رنگ و لعابِ علمی به خود می گیرد. تدریجی تحقق یافتنش اینگونه است که؛ اساسا اشخاص و جریاناتی که به دنبالِ تغییراتِ بنیادینِ سیاسی هستند، لاجرم بهترین و سریعترین گزینه برای تغییرات را، ایجاد مشکلاتِ اقتصادی می دانند. چرا که در اینصورت؛ فشار از پایین و چانه زنی از بالا با قوّت و سرعتِ بیشتری رخ می دهد. و رنگ و لعاب علمی داشتن هم بدین معناست؛ چون آشناییِ درستی با مفاهیم و نظامِ مسائلِ علم اقتصاد وجود ندارد، به راحتی می توان با آمار سازی، و بکار بردنِ چند اصطلاح و انجام مغالطاتی، لباسِ علم و علمی بودن را بر سَر و رویَش نشاند. الغرض؛ وجودِ قرائن و شواهدِ بسیاری امروز در کشور ما بیانگر آن است؛ برخی خنّاسانِ داخلی با همکاریِ بدخواهانِ خارجی، با اجرا کردنِ نسخه ها و تجویزهای اقتصادیِ غلط که برگرفته از سازمان های بین المللی نظیرِ بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و غیره است، به دنبال ایجادِ بستر فتنه ی اقتصادی هستند، تا هر چه سریعتر به مطلوب و مقصودِ خویش که ایجادِ تغییراتِ بنیادین در #ساختار_سیاسی است، برسند.
@taammolatenazari