🔸لزوم یادگیری معارف اهل بیت علیہم السلام🔸
🔸از امام صادق علیه السلام روایت است که فرمودند:
🔹لَا خَیْرَ فِیمَنْ لَا یَتَفَقَّهُ مِنْ أَصْحَابِنَا، یَا بَشِیرُ إِنَّ الرَّجُلَ مِنْکُمْ إِذَا لَمْ یَسْتَغْنِ بِفِقْهِهِ احْتَاجَ إِلَیْهِمْ، فَإِذَا احْتَاجَ إِلَیْهِمْ أَدْخَلُوهُ فِی بَابِ ضَلَالَتِهِمْ وَ هُوَ لَا یَعْلَمُ.
🔹در کسی از اصحاب من، که تفقه در دین نمےکند، خیری نیست. ای بشیر! اگر شما تفقه در دین نکنید، محتاج سنیان می شوید؛ پس زمانی که به سوی آنها محتاج شدید، آنان شما را در دروازه گمراهےشان وارد میکنند، در حالی که خودتان متوجه نمےشوید.
#حدیث_خوانی
https://eitaa.com/joinchat/527565363C3bc2965d6f
🟣نصیحت های خضر به حضرت موسی علیه السلام
🟠 از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند:
🟢 موسی با خضر ملاقات کرد و گفت: مرا نصیحت کن. خضر گفت: ای طالب علم! باید بدانی که گوینده کمتر از شنونده گرفتار ملالت و خستگی می شود. پس وقتی با همنشینان خود سخنی می گویی، آنان را خسته نکن.
🟢 ای موسی! بدان که قلب تو ظرفی است، بنگر آن را با چه پر می کنی! دنیا را بشناس و پشت سرت انداز، زیرا دنیا خانه پایداری برای تو نیست و صرفاً وسیله توشه برداشتن بندگان خدا، برای آخرت است.
🟢 ای موسی! خود را برای صبر و استقامت آماده ساز تا به مقام بردباری رسی؛ دلت را به پرهیزکاری بیدار کن تا به علم دست یابی؛ نفس خود را بر صبر تمرین ده تا از گناه رهایی یابی.
🟢 ای موسی! اگر خواهان دانش هستی، خود را از همه چیز فارغ گردان، زیرا دانش برای کسی حاصل می شود که خود را برای آن، از هر چیز فارغ سازد.
🟢 زیاده از حد سخن مگو، زیرا پرحرفی، دانشمندان را در نظر دیگران زشت جلوه می دهد و سبب می شود بدی های درونی جاهلان آشکار گردد. بر تو باد که جانب اعتدال را در سخن گفتن مراعات کنی، زیرا سخن گفتن، نمایان کننده موفقیت و درست اندیشی انسان است.
🟢 از نادان دوری کن و در مقابل سفیهان خویشتندار باش، زیرا آن، فضیلت خویشتنداران و زیور دانشمندان است.
🟢 وقتی نادانی تو را دشنام دهد، با آرامی در برابرش سکوت کن و با احتیاط از او جدا شو، زیرا نادانی او و دشنامش به تو بیشتر از آن است که به تو اظهار کرده است.
🟢 ای پسر عمران! کسی که دلبستگی و گرسنگی اش به دنیا حد و مرزی ندارد و رغبت او به دنیا پایان نمی گیرد، چگونه می تواند عابد خدا باشد؟ کسی که خود را حقیر می سازد و خدا را در سرنوشت خود متهم می کند، چگونه می تواند زاهد باشد؟
🟢 ای موسی! هر چه می آموزی برای عمل یاد بگیر. علم را برای سخن گفتن میاموز، زیرا تباهی آن برای تو و نور هدایتش برای دیگران است.
بحار الانوار، ج1، ص227
#حدیث_خوانی
https://eitaa.com/joinchat/527565363C3bc2965d6f
🔴 لزوم آموزش دین، در کودکے
🟣 امیر المومنین علیه السلام به امام مجتبے علیه السلام فرمودند:
🟣 إِنَّمَا قَلْبُ الْحَدَثِ کَالْأَرْضِ الْخَالِیَةِ، مَا أُلْقِیَ فِیهَا مِنْ شَیْ ءٍ قَبِلَتْهُ، فَبَادَرْتُکَ بِالْأَدَبِ قَبْلَ أَنْ یَقْسُوَ قَلْبُکَ وَ یَشْتَغِلَ لُبُّکَ.
🟣 قلب انسان، در سنین پایین، مانند زمین خالی است؛ هر بذری در آن ریخته شود، مےپذیرد. پس باید قبل از آنکه قلب فرزند، سخت شود و فکرش، به چیزهای مختلف، درگیر شود، او را تربیت کرد.
#حدیث_خوانی
https://eitaa.com/hadise_shia
💠 سوره احزاب آیه ۳۳
🌸 وَ قَرْنَ فِی بُیُوتِکُنَّ، وَ لَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِیَّةِ الْأُولَی، وَ أَقِمْنَ الصَّلَاةَ وَ آتِینَ الزَّکَاةَ، وَ أَطِعْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ، إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا.
🌸 (ای همسران پیامبر)، در خانه هایتان بمانید و مثل روزگار جاهلیت قدیم، زینتهای خود را آشکار نکنید و نماز برپا دارید و زکات بدهید و از خدا و فرستاده اش اطاعت کنید. خدا میخواهد آلودگی را از شما خاندان (پیامبر) بزداید و شما را پاک و پاکیزه گرداند.
#تفسیر_روایی
https://eitaa.com/hadise_shia
♦️از پیامبر صلی الله علیه و آله سؤال شد: ای رسول خدا! چه کسی شما را پس از وفاتتان، غسل میدهد؟
♦️پیامبر صلی الله علیه و آله پاسخ داد: هر پیامبری را وصی و جانشین او غسل میدهد.
♦️عرض کردم: ای رسول خدا! وصیّ شما کیست؟ حضرت پاسخ داد: علی بن ابی طالب علیه السلام.
♦️عرض کردم: ای رسول خدا! او چند سال پس از شما زندگی میکند؟ حضرت پاسخ داد: سی سال زندگی میکند، یوشع بن نون، جانشین موسی بود و پس از موسی سی سال زندگی کرد و صفراء دختر شعیب، زن موسی، علیه او قیام کرد و گفت:
♦️من شایسته تر از تو به جانشینی موسی هستم. پس یوشع با صفراء پیکار کرد و جنگجویان او را کشت و او را به اسارت درآورد و در دوره اسارت به نیکی با او رفتار کرد؛
♦️دختر ابو بکر نیز علیه علی، به همراه چندین و چند هزار تن از امت من قیام خواهد کرد و علی با او نبرد میکند و جنگجویان او را میکشد و او را به اسارت درمی آورد و در دوره اسارت، با او به نیکی رفتار میکند
♦️و خداوند در شأن او (عایشه) آیه «وَ قَرْنَ فِی بُیُوتِکُنَّ وَ لَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِیَّةِ الْأُولَی» را نازل کرد و منظور از جاهلیت اول، صفراء، دختر شعیب است.
#تفسیر_روایی
@hadise_shia
📚از امام صادق علیه السلام روایت است که پیرامون تفسیر آیه «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا» فرمودند:
📚منظور، ائمه علیهم السلام و ولایت آنان مےباشد و هر کس وارد ولایت شود، در بیت پیامبر صلی الله علیه و آله وارد شده است.
ترجمه تفسیر برهان، ج۷، ص٤۰۷
#تفسیر_روایی
@hadise_shia
🔸ابو بصیر، از امام صادق علیه السلام تفسیر آیه «أَطِیعُواْ اللّهَ وَ أَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَ أُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ» «خدا را اطاعت کنید و پیامبر و اولیای امر خود را (نیز) اطاعت کنید» را پرسید، حضرت پاسخ دادند:
🔸این آیه، در شأن علے بن ابےطالب و حسن و حسین علیہم السلام نازل شده است.
🔹ابو بصیر مےگوید: عرض کردم: مردم مےگویند: چرا نام علے علیه السلام و اهل بیتش در کتاب خداوند نیامده است؟
🔹امام علیه السلام پاسخ دادند: به آنہا بگویید:
🔺نماز در کتاب خداوند بر رسول خدا صلے الله علیه و آله نازل شد، ولے خداوند برای آنان ذکر نکرد که سه رکعت یا چہار رکعت خوانده شود، تا این که خود رسول خدا صلے الله علیه و آله تعداد رکعات آن را برای آنان تفسیر و تبیین نمود.
🔺همچنین زکات، در کتاب خداوند بر رسول خدا صلے الله علیه و آله نازل شد، اما خداوند برای آنان ذکر نکرد که باید از هر چہل درهم، یک درهم به عنوان زکات بدهند، تا این که رسول خدا صلے الله علیه و آله مقدار زکات را برای آنان تفسیر و تبیین نمود.
🔺همچنین حج، در کتاب خداوند بر رسول خدا صلے الله علیه و آله نازل شد؛ اما خداوند برای آنان ذکر نکرد که هفت بار باید طواف کنید، تا این که رسول خدا صلے الله علیه و آله، تعداد طواف را برای آنان تفسیر و تبیین کرد؛
🔺همین طور آیه «أَطِیعُواْ اللّهَ وَ أَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَ أُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ» نازل شد و شأن نزول آن علے، حسن و حسین علیہم السلام بود؛ پس رسول خدا صلے الله علیه و آله در حق علے علیه السلام فرمود: هر که من مولای اویم، علی مولای او است.
🔺همچنین رسول خدا صلے الله علیه و آله فرمود: شما را به کتاب خدا و اهل بیتم سفارش و وصیت میکنم؛ زیرا من از خدا خواستهام که میان آن دو جدایے نیندازد، تا آن که آن دو را در کنار حوض، نزد من بیاورد و خداوند این خواسته را اجابت نمود.
🔺همچنین رسول خدا صلے الله علیه و آله فرمود: به آنان (اهل بیت) چیزی نیاموزانید؛ زیرا آنان داناتر از شما هستند. رسول خدا صلے الله علیه و آله در جای دیگر فرمود: آنان (اهل بیت)، شما را از درب هدایت بیرون نمےبرند و در درب ضلالت و گمراهی وارد نمےسازند.
🔺پس اگر رسول خدا صلے الله علیه و آله خاموش مےماند و این که منظور از اهل بیت او چه کسانے هستند را تبیین نمےکرد، آل فلان و آل فلان ادعا مےکردند که آن آیه در شأن آنہا نازل شده و آنان اهل بیت پیامبرند؛ اما خداوند عزّ و جلّ در تصدیق و تأیید پیامبر خود، در کتابش این آیه را نازل کرد:
🔺«إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا» و ماجرا از این قرار بود که علے، حسن، حسین و فاطمه علیہم السلام به نزد پیامبر صلے الله علیه و آله آمدند و پیامبر صلے الله علیه و آله که در خانه اُمّ سلمه بود آنان را زیر عبا برد. سپس پیامبر صلے الله علیه و آله فرمود: خدایا! هر پیامبری، اهل بیت و چیز گرانبهایے دارد و اینان، اهل بیت و چیز گرانبهای من هستند. اُمّ سلمه عرض کرد: آیا من از اهل بیت شما نیستم؟ حضرت پاسخ داد: تو در مسیر خیر و نیکے هستے، اما اینان، اهل بیت و چیز گرانبهای من هستند.
🔺وقتے رسول خدا صلے الله علیه و آله وفات نمود، علے علیه السلام شایسته تر از مردم نسبت به خودشان بود؛ زیرا رسول خدا صلے الله علیه و آله در موارد بسیاری، امر امامت او را به مردم ابلاغ کرده بود و او را جانشین خود در میان مردم قرار داده و در روز غدیر خم، دست او را بالا برده بود.
ترجمه تفسیر برهان، ج۷، ص٤۰۷
#تفسیر_روایی
@hadise_shia
💐 از امیر المومنین علیه السلام روایت میکنند که فرمود: نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله که در خانه اُمّ سلمه بود، رفتم و آیه «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا» بر رسول خدا صلی الله علیه و آله نازل شده بود.
💐 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: ای علی! این آیه در شأن تو و دو فرزندت (حسن و حسین) و امامانی که از نسل تو هستند، نازل شده است.
💐 علی علیه السلام میفرماید: عرض کردم: ای رسول خدا! چند امام پس از شما میآیند؟ رسول خدا صلی الله علیه و آله پاسخ داد: اول آنها، تو (ای علی) هستی، سپس دو پسرت: حسن و حسین و پس از حسین، پسرش علی و پس از علی، پسرش محمد و پس از محمد، پسرش جعفر و پس از جعفر، پسرش موسی و پس از موسی، پسرش علی و پس از علی، پسرش محمد و پس از محمد، پسرش علی و پس از علی، پسرش حسن و پس از حسن، پسرش حجّت است که همگی از نسل حسین علیهم السلام هستند.
💐 نامهای آنان را بر روی ساق عرش دیدم که این گونه نوشته شده بود؛ پس از خداوند پرسیدم که اینان کیستند؟ خداوند پاسخ داد: ای محمد! اینان امامان پس از تو هستند که پاک و معصوم میباشند و دشمنان آنان، ملعون هستند.
ترجمه تفسیر برهان، ج۷، ص٤۱۱
#تفسیر_روایی
@hadise_shia
📖 امیر المؤمنین علیه السلام در شورای شش نفری عمر، مطالب زیادی فرمودند از جمله:
📖 شما را به خداوند سوگند مےدهم، آیا در میان شما کسے هست که آیه تطہیر که خداوند آن را بر رسول خود صلے الله علیه و آله نازل کرد: «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا» در شأن او باشد؟
📖 رسول خدا، عبای خود را گرفت و بر دوش خود انداخت و من، فاطمه، حسن و حسین را در آن جای داد و سپس فرمود: پروردگارا! اینان، اهل بیت من هستند، پلیدی و گناه را از آنان بزدای و آنان را مطهر ساز. اهل شورا در جواب گفتند: نه، این آیه در شأن ما نازل نشده است.
ترجمه تفسیر برهان، ج۷، ص٤۱۳
#تفسیر_روایی
@hadise_shia
📌حدیث شریف کساء، کہ توسط صدیقہ شهیده سلام الله علیہا، نقل شده است نیز به شأن نزول آیه تطہیر، اشاره مےکند. بخشهایے از این حدیث، کہ این مطلب را بیان مےکند، مےآوریم:
📌فلمّا اكتملنا جميعا تحت الكساء، أخذ أبي رسول اللّه بطرفي الكساء، و أومئ بيده اليمنى إلى السماء، و قال: اللهمّ إنّ هؤلاء أهل بيتي، و خاصّتي و حامّتي، لحمهم لحمي، و دمهم دمي، يؤلمني ما يؤلمهم، و يحزنني ما يحزنهم، أنا حرب لمن حاربهم، و سلم لمن سالمهم، و عدوّ لمن عاداهم، و محبّ لمن أحبّهم، إنّهم منّي و أنا منهم، فاجعل صلواتك و بركاتك و رحمتك و غفرانك و رضوانك عليّ و عليهم و اذهب عنهم الرجس و طهّرهم تطهيرا...
📌فدخل جبرائيل معنا تحت الكساء فقال لأبي: إنّ اللّه عزّ و جلّ قد أوحى إليكم يقول: إِنَّمٰا يُرِيدُ اَللّٰهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ اَلرِّجْسَ أَهْلَ اَلْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً.
ترجمه:
📌وقتی همہ زیر عبا قرار گرفتیم، پدرم رسول خدا، دو طرف عبا را گرفت و با دست راست، بہ سوی آسمان اشاره کرد و فرمود:
📌خدایا، اینان اهل بیت من و مخصوصان من هستند، گوشت آنہا، گوشت من است و خون آنہا، خون من؛ آنچہ آنہا را بہ درد آورد، مرا بہ درد مےآورد و آنچہ آنہا را محزون کند، مرا محزون مےکند. با کسے کہ با اینان، جنگ دارد، جنگ دارم و با کسے کہ با اینان، سازش دارد، سازش دارم. با دشمن اینان، دشمنم و با دوست اینان، دوستم. آنہا از من هستند و من از آنہا هستم. پس، صلوات و برکات و رحمت و غفران و رضوان خود را بر من و اینان، قرار بده و رجس را از اینان دور کن و پاکیزه قرار بده...
📌جبرئیل وارد کساء شد و به پدرم گفت: خداوند عز و جل، به سوی شما وحی کرده و فرموده است: خداوند اراده کرده است کہ رجس و پلیدی را از شما اهل بیت دور کند و شما را مطہر و پاک، قرار دهد.
@hadise_shia
🔶🔹حدیث عنوان بصری🔹🔶
🔸عنوان بصری که شخصی کهنسال و نود و چهار ساله بوده، نقل می کند: سال ها با مالک بن انس (رییس مذهب مالکی)، رفت و آمد داشتم. وقتی امام صادق علیه السّلام به مدینه آمد، نزد ایشان می رفتم و دوست داشتم همان گونه که از مالک دانش فرا می گرفتم، از ایشان نیز بیاموزم.
🔹فرمود: من در ساعاتی از شب و روز مشغول قرائت قرآن هستم. مرا مشغول مکن، برو و مانند قبل از همان مالک بیاموز!
🔸من غمگین گردیدم، از نزد ایشان خارج شدم و با خود گفتم اگر در من خیری می دید، مانع از رفت و آمدن من با خود نمی شد و از فیض خویش محرومم نمی ساخت.
🔸لذا داخل مسجد پیامبر شدم و به ایشان سلام کردم. فردا به مرقد پیامبر بازگشتم، دو رکعت نماز گزاردم و از خدا خواستم قلب آن حضرت را با من مهربان نماید و از علم آن حضرت که هدایتگر من به راه مستقیم بود، به من روزی فرماید.
🔸پس غمناک به خانه ام رفتم و دیگر نزد مالک نیز نمی رفتم، چون قلب من از محبت آن حضرت پر شده بود. از خانه ام فقط به خاطر نمازهای واجب بیرون می آمدم. تا اینکه صبرم اندک و سینه ام تنگ شد. پس نعلین و ردا پوشیدم و بعد از نماز عصر، به در خانه ایشان آمدم و اجازه خواستم. به خادم ایشان گفتم که می خواهم سلامی با حضرت داشته باشم. وی گفت: آن حضرت در جایگاه نماز خود مشغول نماز است. کمی در مقابل خانه ایشان نشستم. چیزی نگذشته بود که خادم ایشان گفت: داخل شو!
🔸وارد شدم و سلام دادم. حضرت جواب داد و فرمود: بنشین، خدا تو را بیامرزد! سپس حضرت مدتی سکوت کرد و سر مبارک را بلند کرد و فرمود: کنیه ات چیست؟ عرض کردم: ابو عبدالله است. فرمود: خداوند کنیه تو را ثابت و توفیق را رفیقت نماید. سؤالت چیست؟ در ذهن خود گفتم اگر از زیارت و سلام بر ایشان جز همین دعا نصیبم نشده بود، باز هم بسیار بود. با سؤال مجدد ایشان، جریان و دعایی را که در روضه پیامبر کرده بودم گزارش کردم.
🔹فرمود: علم، نوری است که خدا در قلب کسی که می خواهد او را هدایت کند، قرار می دهد. اگر دانش می خواهی، اول باید دنبال حقیقت بندگی باشی، علم را همراه با استفاده از آنجست و جو کن و از خداوند فهم را بخواه تا تو را بفهماند.
🔸عرض کردم: حقیقت عبودیت و بندگی چیست؟
🔹فرمود: سه چیز است.
🔺اول: اینکه ملک و مال را که خدا به او داده از خود نداند، چون بنده، مالک چیزی نیست، مال را مال خدا دانسته و به دستور او مصرف می کنند.
🔺دوم: اینکه تدبیر و اداره کردن را از خود نداند، (گرداننده اصلی امور خداوند است).
🔺سوم: اینکه اشتغالاتش مطابق امر و نهی خداوند باشد، زیرا با داشتن شرط اول (یعنی اموال، متعلق به خداست)، انفاق بر او آسان می گردد و با داشتن شرط دوم (یعنی امور به دست خداست)، مصیبت های دنیا بر او آسان می شود و با فراهم شدن شرط سوم، (یعنی اطاعت از امر و نهی خدا) ، دیگر فخر و مباهات و مجادله با مردم نمی کند.
🔺هرگاه خداوند با این سه ویژگی بنده را گرامی دارد، دنیا، ابلیس و مردم در نظر او اهمیتی ندارد و آسان جلوه می کند. او دنیا را به عنوان زیاده خواهی و فخرفروشی نمی خواهد، عزت و سربلندی از مردم نمی جوید و عمرش را به بیهودگی نمی گذراند و این اولین درجه تقوا است. چنان چه خداوند فرموده: «تِلْک الدَّارُ الْآخِرَهُ نَجْعَلُها لِلَّذِینَ لا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَهُ لِلْمُتَّقِینَ» - . قصص/ 83 - {آن سرای آخرت را برای کسانی قرار می دهیم که در زمین خواستار برتری و فساد نیستند و پایان [خوش] برای پرهیزگاران است.}
🔸از امام خواستم سفارشم نماید.
🔹فرمود: تو را به 9 چیز سفارش می کنم که برای جویندگان راه خدا چاره ساز است و از خدا می خواهم به آنها عمل کنی.
🔺سه تای آنها مربوط به تمرین و ریاضت نفس است که عبارتند از:
▪️بپرهیز از خوردن در صورتی که اشتها نداری که باعت حماقت و کودنی می شود.
▪️زمانی غذا بخور که گرسنه باشی.
▪️غذای حلال را بخور، نام خدا را ببر و این حدیث پیامبر را به خاطر داشته باش که فرمود: انسان ظرفی را پر نکرده که بدتر از شکم او باشد.
🔺سه تای دیگر مربوط به حلم و بردباری است:
▪️اگر کسی به تو گفت: اگر تو یکی بگویی ده برابر می شنوی، بگو: اگر ده تا بگویی، یکی هم نمی شنوی.
▪️هر کس به تو دشنام داد، به او بگو اگر در گفتارت راست می گویی، خداوند مرا بیامرزد و اگر دروغ می گویی، از خدا برایت آمرزش می خواهم.
▪️هر کس تو را فحش داد او را نصحیت و مراعات کن.
🔺اما آن سه تا که مربوط به علم است:
▪️آنچه نمی دانی از علماء بپرس، مبادا از آنان از روی امتحان کردنشان بپرسی.
▪️مبادا به رأی شخصی خود عمل کنی. باید همیشه احتیاط را پیشه خود بسازی.
▪️آن گونه که از شیر می گریزی، از فتوا دادن (جاهلانه) بگریز و گردن خود را پل دیگران مساز.
🔺حال از نزد من برخیز که تو را نصیحت کردم. مزاحم قرائت قرآن و دعای من مشو که من مردی به نفس خود بخیل هستم (یعنی عمر خود را بیهوده تلف نمی کنم). والسلام علی من اتبع الهدی.
بحار الانوار، ج 1، ص 226
#حدیث_خوانی
@hadise_shia
📚 ۲۲ جمادى الثانى
🌺 مرگ ابوبكر 🌺
🔺در شب سه شنبه ۲۲ جمادى الثانى در سال ۱۳ هجری، عبداللَّه بن عثمان، معروف به ابوبكر بن ابى قحافه در سن ۶۷ سالگى، از اين جهان به سوى سزاى اعمالش رخت بربست.
🔺او مدت دو سال و بيست و دو روز غاصب خلافت بود، و اولين كسى بود كه بعد از شهادت پيامبر با توطئه اعضاى سقيفه بنى ساعده، خليفه شد.
🔺انتخاب ابوبكر به گونه اى بى حساب بود كه عمر با آنكه خود گرداننده برنامه سقيفه بود مى گويد: «بيعت با ابوبكر امرى بدون تدبير و مشورت و دقت بود، مثل زمان جاهليّت، كه خداوند مسلمانان را از شر آن محفوظ داشت. هركس چنين كارى را تكرار كند او را بكشيد».
🔺اهل سنّت در علّت مرگ او نوشته اند: ابوبكر در روز دوشنبه ۷ جمادى الثانی غسل كرده بود، و آن روز هوا سرد بود. به اين دليل سرما خورد و تب كرد، و ۱۵ روز اين تب ادامه داشت، و به نماز نمى رفت، تا در شب سه شنبه ۲۲ جمادى الثانی بعد از آنكه خلافت را به عمر واگذار كرد، مرد.
🔺ابوبکر، قبل از مرگ، عثمان را براى نوشتن وصيت نامه اى درباره خلافت طلب كرد كه امر خلافت بعد از ابوبكر با عمر بن خطاّب باشد. او كلمه اى گفت و بيهوش شد، و بقيه را عثمان از پيش خود نوشت كه امر خلافت با عمر است. ابوبكر به هوش آمد و عثمان را دعا كرد كه آنچه او مى خواسته نوشته است.
🔺بايد پرسيد: چرا هنگامى كه پيامبر در روزهاى آخر عمر كاغذ و قلم خواست تا وصى بعد از خود را به امر خداوند معين كند نسبت هذيان به آن مقام معظم دادند؟
🔺ابوبكر هنگام مرگ كلماتى گفت، از جمله اينكه: «كاش درب خانه فاطمه را باز نمى كردم».
#تقویم_شیعه
@hadise_shia
📖 تفصیل قضیّه مرگ ابو بکر از کتاب اسرار آل محمد
▫️سلیم میگوید: با محمّد بن ابی بکر ملاقات کردم و گفتم: آیا در مرگ پدرت جز برادرت عبد الرحمن و عایشه و عمر، کسی حاضر بود؟ گفت: نه.
▫️گفتم: آیا آنچه تو شنیدی آنان هم شنیدند؟ گفت: مقداری را شنیدند و گریه کردند و گفتند: (هذیان میگوید) ولی همه آنچه من شنیدم آنان نشنیدند.
▫️گفتم: آنچه آنان هم از او شنیدند چه بود؟ گفت: وقتی صدای وای و ویل بلند کرد عمر به او گفت: (ای خلیفه پیامبر! چرا صدای وای و ویل بلند کرده ای؟ گفت: اینان محمّد و علی هستند که مرا به آتش بشارت میدهند، و در دست محمّد صحیفه ای است که در کعبه بر سر آن هم پیمان شدیم. او به من میگوید: به آن وفا کردی، و تو و اصحابت یک دیگر را بر علیه ولی خدا کمک کردید. بشارت باد بر تو به آتش در پائین ترین درجه جهنم).
▫️وقتی عمر این را شنید، بیرون رفت در حالی که میگفت: (او هذیان میگوید). ابو بکر گفت: نه بخدا قسم، هذیان نمی گویم. کجا میروی؟! عمر گفت: تو دومی آن دو نفر هستی هنگامی که در غار بودند .
▫️ابو بکر گفت: اکنون هم این سخن را میگویی؟! آیا من برایت نقل نکردم در حالی که با محمد در غار بودم به من گفت: (من کشتی جعفر بن ابی طالب و اصحابش را میبینم که در دریا سیر میکنند). گفتم: (به من هم نشان بده). او دست به صورت من کشید و من آن را دیدم و آنگاه یقین پیدا کردم که او ساحر است.
▫️وقتی این مطلب را در مدینه برای تو نقل کردم، نظر من و تو متّفق شد که او ساحر است!
▫️عمر گفت: ای حاضرین، پدرتان هذیان میگوید، این مطالب را مخفی کنید و آنچه از او میشنوید کتمان کنید که اهل بیت شما را شماتت نکنند.
▫️سپس عمر بیرون رفت و برادرم (عبد الرحمن) و عایشه نیز بیرون رفتند تا برای نماز وضو بگیرند. اینجا بود که از سخنانش مطالبی شنیدم که آنان نشنیدند.
▫️محمد بن ابی بکر میگوید: وقتی با او تنها ماندم به او گفتم: ای پدر، بگو: (لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ). گفت: (هرگز نمی گویم و نمی توانم بگویم تا وارد آتش شوم و داخل تابوت گردم)! وقتی نام (تابوت) را آورد گمان کردم هذیان میگوید. گفتم: کدام تابوت؟ گفت:
تابوتی از آتش که با قفلی از آتش بسته شده است. در آن دوازده نفرند، از جمله من و این رفیقم. گفتم: عمر؟ گفت: آری، پس مقصودم کیست؟ و نیز ده نفر دیگر که در چاهی در جهنم هستیم. بر در آن چاه صخره ای است که هر گاه خدا بخواهد جهنم را شعله ور کند آن صخره را بلند میکند.
▫️گفتم: هذیان میگویی؟ گفت: (نه بخدا قسم هذیان نمی گویم. خدا پسر صُهاک (عمر) را لعنت کند. او بود که مرا از یاد خدا بازداشت بعد از آنکه برایم آمده بود، و او بد رفیقی بود. خدا او را لعنت کند. صورت مرا به زمین بچسبان). من گونه او را به زمین چسباندم، و او همچنان وای و ویل سر داده بود تا آنکه چشمانش را بستم.
▫️سپس عمر داخل شد در حالی که چشمان پدرم را بسته بودم. گفت: آیا بعد از من چیزی گفت؟ من آنچه گفته بود برایش بیان کردم. عمر گفت: خدا خلیفه رسول اللَّه را رحمت کند، این مطلب را کتمان کن که هذیان است! و شما خاندانی هستید که به هذیان گفتن در حال مریضی معروف هستید.
▫️عایشه گفت: راست گفتی! بعد همگی به من گفتند: هیچ کسی نباید از این مطالب از تو چیزی بشنود که مبادا علی بن ابی طالب و اهل بیتش او را شماتت کنند.
#اسرار_آل_محمد، نشر الهادی، قم، ۱۳۷٥ش، ص ٥۰۱
#تقویم_شیعه
@hadise_shia
📚 ایتام آل محمد
🌸 الإحتجاج بِإِسْنَادِهِ إِلَی أَبِی مُحَمَّدٍ الْعَسْکَرِیِّ علیه السلام قَالَ حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ آبَائِهِ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَنَّهُ قَالَ:
🌸 أَشَدُّ مِنْ یُتْمِ الْیَتِیمِ الَّذِی انْقَطَعَ عَنْ أَبِیهِ، یُتْمُ یَتِیمٍ انْقَطَعَ عَنْ إِمَامِهِ، وَ لَا یَقْدِرُ عَلَی الْوُصُولِ إِلَیْهِ، وَ لَا یَدْرِی کَیْفَ حُکْمُهُ، فِیمَا یُبْتَلَی بِهِ، مِنْ شَرَائِعِ دِینِهِ، أَلَا فَمَنْ کَانَ مِنْ شِیعَتِنَا عَالِماً بِعُلُومِنَا، وَ هَذَا الْجَاهِلُ بِشَرِیعَتِنَا، الْمُنْقَطِعُ عَنْ مُشَاهَدَتِنَا، یَتِیمٌ فِی حِجْرِهِ، أَلَا فَمَنْ هَدَاهُ وَ أَرْشَدَهُ وَ عَلَّمَهُ شَرِیعَتَنَا، کَانَ مَعَنَا فِی الرَّفِیقِ الْأَعْلَی.
🌸 امام حسن عسکری علیه السلام از پدران گرامش از رسول خدا صلی الله علیه وآله روایت کرده که آن حضرت فرمودند:
🌸 «ناگوارتر از یتیمی فرد بی مادر و پدر، یتیمی آن کسی است که از امامش دور افتاده، و توان رسیدن به او را ندارد، و پاسخ مسائل مورد نیازش را نمی داند، پس بدانید هر شیعهی ما که دانای به علوم ما است، و افرادی که - به دلیل عدم دیدار - از علم ما بی خبر مانده اند، همچون یتیمی در کنف حمایت ایشانند.
🌸 بدانید، جایگاه کسی که هدایت و ارشاد نموده و دستورات و شرائع ما را تعلیم میکند، همراه ما در گروه انبیاء در اعلی علّیین خواهد بود.
#بحار_ج۲_ص۲
#حدیث_خوانی
@hadise_shia