#مهدویت
💠 از مجموع روایاتے که در زمینه علایم ظهور، به دست ما رسیده است، مےتوان این طور نتیجه گرفت، که قیام خراسانے و سفیانے و یمانے، از علایم حتمی ظهور امام زمان #عَلَیہِالـــَّـــــلامُـ است و این سه قیام، هم زمان با هم، در ماه رجب، شروع مےشوند.
💠 سپاه خراسانے و یمانے، دعوت به حق، و سفیانے، دعوت به باطل مےکند.
💠 خراسانے، از خراسان خروج مےکند و یمانے، از یمن و سفیانے، از شام.
@hadise_shia
#تصوف
📚 شاخصه پنجم
🔺آقاى وكيلى در کتاب عرفان و حکمت، ص ۵۲، میگوید:
🔺عرفان مثبت تأويل گرايى افراطى ندارد و ضوابط تأويل را رعايت مى كند، مثلا ارتباط ظاهر با باطن قرآن را حفظ مى كند؛ در حالى كه در عرفان منفى، چنين نيست و تأويلات افراطى انجام مى دهد.
🔸اولا، از مطالبِ روشن، این است كه علم تأويل قرآن، به معناى بطن و بيان مراد از متشابهات، اختصاص به پيامبر و اهل بيت #عَلَیہِمُالـــَّـــــلامُـ دارد و از طريق آنان مى توانيم به تأويل قرآن، آگاهى پيدا كنيم و هر آنچه كه غير معصوم، از تأويل قرآن بيان كند فقط استحسان و ذوقيات و گمانه زنى است؛ خصوصاً اين كه ذهن، مى تواند ميان دو معناى كاملاً متضادّ و بى ربط، با ذوقيّات شاعرانه، ارتباط برقرار كند و با توجيهات مختلف معناى بى ربطى كه به نظرش رسيده را، مرتبط با ظاهر آيه جلوه دهد.
🔸ثانیا، چند نمونه از بزرگان عرفان و تصوّف ذكر مى كنيم كه تأويلاتى در ذيل آيات قرآن، بيان كردند، كه ظهور لفظ، با معناى مورد ادّعا هيچ ربطى ندارد.
🔺ابن عربى در ذيل آيه «وَ دَاوُودَ وَ سُلَيْمانَ إِذْ يَحْكُمَانِ فِى الْحَرْثِ» [انبیاء ۷۸] مى گويد:
🔺« و داوود العقل النظرى الذى هو فى مقام السّر، و سليمان العقل العملى الذى هو فى مقام الصّدر ... » [ تفسير ابن عربى، ج ۲، ص ۴۶ - ۴۷ ]
🔺منظور از داود، عقل نظری، و منظور از سلیمان، عقل عملی است.
🔹ملاّصدرا در تفسیر خود، ذيل آيه «مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِى وُعِدَ الْمُتَّقُونَ فِيهَا أَنْهَارٌ مِنْ مَاءٍ غَيْرِ آسِنٍ وَ أَنْهَارٌ مِنْ لَبَنٍ لَمْ يَتَغَيَّرْ طَعْمُهُ وَ أَنْهَارٌ مِنْ خَمْرٍ لَذَّةٍ لِلشَّارِبِينَ وَ أَنْهَارٌ مِنْ عَسَلٍ مُصَفّىً وَ لَهُمْ فِيهَا مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ» [محمد ۱۵] مى نويسد:
🔺منظور از ماء غیر آسن، منطقیات، و منظور از انهار من لبن، ریاضیات، و منظور از انهار من خمر، طبیعیات، و منظور از انهار من عسل، الهیات است.
🔸هم چنین، ذيل آيه نور مى نويسد: «منظور از مشکاة، عقل هيولانى، منظور از زجاجة، عقل بالملكة و منظور از شجرة زيتونة، قوّه فكريه است».
@hadise_shia
#حدیث_خوانی
📚 برای خودت، مبنا داشته باش
♦️معانی الأخبار أَبِی عَنْ سَعْدٍ عَنِ الْبَرْقِیِّ عَنْ أَبِیهِ بِإِسْنَادِهِ یَرْفَعُهُ إِلَی أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ لِرَجُلٍ مِنْ أَصْحَابِهِ لَا تَکُونُ إِمَّعَةً تَقُولُ أَنَا مَعَ النَّاسِ وَ أَنَا کَوَاحِدٍ مِنَ النَّاسِ.
♦️معانی الأخبار: احمد بن ابی عبدالله از پدرش به اسناد خود که تا امام صادق علیه السلام رسانده، نقل نموده که آن حضرت به یکی از صحابه خود فرمود:
🔹إمّعه گو (مخفف اَنَامَعَهُ، من با او هستم) نباش که میگوید: من با مردم هستم و من مانند یکی از مردم میباشم، هر طور که دیگران بشوند، من هم خواهم شد.
🔸میگویند: خواهی نشوی رسوا، هم رنگ جماعت باش. آیا اگر مردم، اهل دروغ و دزدی و ربا و ... باشند، من هم مثل آنها باشم؟
متاسفانه در جامعه فعلی، اغلب کارهای مردم، با دستورات دینی، زاویه دارد. شیعه واقعی کسی است که تمام کارهای او دارای مبنای شرعی و عقلی باشد نه اینکه صرفا شبیه بقیه باشد.
@hadise_shia
#حدیث_خوانی
📚 حجّت و غیر حجّت
🌸 مَاجِیلَوَیْهِ عَنْ عَمِّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ الْکُوفِیِّ عَنْ حُسَیْنِ بْنِ أَیُّوبَ بْنِ أَبِی غُفَیْلَةَ الصَّیْرَفِیِّ عَنْ کَرَّامٍ الْخَثْعَمِیِّ عَنِ الثُّمَالِیِّ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام:
🌸 إِیَّاکَ وَ الرِّئَاسَةَ، وَ إِیَّاکَ أَنْ تَطَأَ أَعْقَابَ الرِّجَالِ، فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ، أَمَّا الرِّئَاسَةُ فَقَدْ عَرَفْتُهَا، وَ أَمَّا أَنْ أَطَأَ أَعْقَابَ الرِّجَالِ فَمَا ثُلُثَا مَا فِی یَدِی إِلَّا مِمَّا وَطِئْتُ أَعْقَابَ الرِّجَالِ، فَقَالَ لَیْسَ حَیْثُ تَذْهَبُ، إِیَّاکَ أَنْ تَنْصِبَ رَجُلًا دُونَ الْحُجَّةِ، فَتُصَدِّقَهُ فِی کُلِّ مَا قَالَ.
🌸 ابوحمزه ثمالی گوید: حضرت صادق علیه السلام فرمود: به تو هشدار میدهم که بپرهیزی از آن که سودای ریاست را در سرت بپرورانی، و برحذر باش از این که دنباله رو مردم باشی. عرض کردم: قربانت گردم، ریاست را دانستم، و اما این که دنبال مردم نروم، در حالی که، من دو سوم از آنچه که دارم (روایات از شما) را به سبب دنبال روی به دست آورده ام! فرمود: چنان نیست که پنداشته ای، بلکه منظور این است که بپرهیزی از آنکه، غیر از حجت حق، شخصی دیگر را به رهبری انتخاب نمایی و هر چه گوید، تصدیقش کنی.
🌺 علامه مجلسے در توضیح روایت، مےگوید: پرسشگر فکر کرده، مراد امام #عَلَیہِالـــَّـــــلامُـ از دنبال روی مردان، هر گونه گرفتن علم از مردم است. امام #عَلَیہِالـــَّـــــلامُـ فرمود:
🌺 مراد این است که مردی را بدون دلیل، نصب العین خود قرار دهی و در هر چه از رأیش بدون استناد به معصوم گوید، او را تصدیق نمایی؛ اما کسی که از معصوم، روایت میکند یا چیزی را که از سخنان معصوم فهمیده، تفسیر میکند برای کسی که بدون تلقین از جانب دیگری، توانایی فهمیدن کلام معصومین را ندارد، پس اخذ احکام از چنان شخصی، مثل گرفتن احکام از معصوم است. و بر جاهلان، رجوع به سوی آن شخص واجب است، تا احکام خدا را بشناسند.
#بحار_ج۲_ص۸۳
@hadise_shia
#تفسیر_روایی
📚 سوره مبارکه احزاب
🌺 «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِکَ وَ بَنَاتِکَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ ذَلِکَ أَدْنَی أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا (۵۹) لَئِن لَّمْ یَنتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ وَ الْمُرْجِفُونَ فِی الْمَدِینَةِ لَنُغْرِیَنَّکَ بِهِمْ ثُمَّ لَا یُجَاوِرُونَکَ فِیهَا إِلَّا قَلِیلًا (۶۰)»
🌺 ای پیامبر! به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو: پوششهای خود را بر خود نزدیک تر گیرند. این برای آن که شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند (به احتیاط) نزدیک تر است و خدا آمرزنده مهربان است* اگر منافقان و کسانی که در دل هایشان مرضی هست و شایعه افکنان در مدینه، (از کارشان) دست نکشند، تو را سخت بر آنان مسلّط میکنیم تا جز (مدتی) اندک، در همسایگی تو دوام نیاورند.
💠 علی بن ابراهیم میگوید: شأن نزول آیه «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِکَ وَ بَنَاتِکَ وَ نِسَاء الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ» این بود که زنان، برای خواندن نماز، از خانه خارج شده و به مسجد میآمدند و پشت سر رسول خدا صلی الله علیه و آله نماز میخواندند و هنگام شب، چون برای خواندن نماز مغرب، عشا و نماز صبح از خانه بیرون میآمدند تا به مسجد بروند، جوانان بر سر راه آنان مینشستند و آنان را میآزرده و متعرضشان میشدند. این گونه بود که خداوند آیه «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِکَ وَ بَنَاتِکَ وَ نِسَاء الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ ذَلِکَ أَدْنَی أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا» را نازل فرمود. علی بن ابراهیم همچنین میگوید: آیه «لَئِن لَّمْ یَنتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ وَ الْمُرْجِفُونَ فِی الْمَدِینَةِ لَنُغْرِیَنَّکَ بِهِمْ ثُمَّ لَا یُجَاوِرُونَکَ فِیهَا إِلَّا قَلِیلًا» در شأن گروهی از منافقین نازل شد که وقتی رسول خدا #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ در برخی جنگ هایش، از مدینه بیرون میرفت، در مدینه شایعه پراکنی میکردند و میگفتند: رسول خدا #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ کشته شد یا این که اسیر شد؛ و بدین وسیله مسلمانان، اندوهگین میشدند و نزد رسول خدا #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ، شکوه میکردند.
این گونه بود که خداوند، این آیه را نازل فرمود: «لَئِن لَّمْ یَنتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ» یعنی شک «وَ الْمُرْجِفُونَ فِی الْمَدِینَةِ لَنُغْرِیَنَّکَ بِهِمْ ثُمَّ لَا یُجَاوِرُونَکَ فِیهَا» یعنی به تو فرمان میدهیم تا آنان را از مدینه بیرون کنی «إِلَّا قَلِیلًا».
#ترجمه_تفسیر_برهان_ج۷_ص۵۰۵
@hadise_shia
17.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نوحه
نَصــــــــرمــــــــناللّــــــــــــــــہ
محمـــــــدحــــــــــینحـــــــــــدادیان
@hadise_shia
#مهدویت
📚 یمانـــــــــــــــــے
🔸یکے از مطالبے که از روایات، درباره یمانے برداشت مےشود، این است که میان یمانی و سفیانی، جنگ و درگیری، اتفاق مےافتد.
🔹در کتاب الفتن آمده یمانے، استانبول و روم را فتح مےکند، با هند وارد جنگ مےشود، در زمان او، خروج دجال و نزول حضرت عیسے از آسمان، اتفاق مےافتد.
🔺صرف نظر از این که روایات یاد شده، از معصوم نیستند و نمی توان به آنها اعتماد کرد، به نظر میرسد این روایات، بر فرض صحت، گزارش کننده فعالیتهای یمانی، پس از ظهور امام زمان #عجلاللهفرجهالشریف هستند، زیرا علاوه بر این که، فتح مناطق یادشده، در روایات دیگر، به امام زمان #عجلاللهفرجهالشریف نسبت داده شده است، انجام این کار مهم، به نیرو و امکانات فراوانی نیاز دارد، و التزام به فراهم شدن چنین نیرو و امکاناتی، که بتوان به کمک آن چند کشور را فتح کرد، برای یک شخصیت اصلاح گر، در عصر فتنه و انحراف آخرالزمان، بسیار بعید است.
🔺البته، از مجموعه روایات مربوط به یمانی و به قرینۀ اهتمام و تأکید پیشوایان دینی، بر طرح این موضوع، میتوان این نکته را دریافت، که جنبش یمانی، جنبشی ضعیف و محدود نیست، بلکه بسیاری از مناطق را در برخواهد گرفت و در ایجاد فضای مناسبی برای ظهور و فعالیتهای آغازین امام زمان #عجلاللهفرجهالشریف نقش تعیین کننده ای خواهد داشت.
#تاملی_در_نشانههای_حتمی_ظهور_ص۱۰۳
@hadise_shia
38.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مولودی
ولادتــــــــــ حضرتـــــــــــ علــــــــے اکبر مبارکــــــــــ
@hadise_shia
#تصوف
📚 شاخصه ششم
🔺آقاى وكيلى میگوید:
عرفان مثبت، به عالمان دين و فقهايى كه اهل عرفان نيستند، بدبين نمى شود، امّا عرفان منفى، به علماء دينى بدبين مى شود و احياناً بى اعتنايى و كم اعتنايى مى كند، مرحوم شيخ محمّد بهارى (عارف بزرگ همدانى) در كتاب تذكرة المتّقين، به صراحت نوشته اند كه اوّلين مصيبتى كه دامن سالك را مى گيرد اين است كه به علماء و فقهاء بدبين شود، به عنوان مثال چون به كشف و شهودى رسيده، فقهاء، در نظرش خرد و كوچك جلوه مى كند. [۱]
🔸🔸امــــــــــــــــــــــــــا🔸🔸
🔸بدگويى و بدبينى از فقهاء، در آثار مشايخ تصوّف، به صراحت يافت مى شود.
🔺ملاّصدرا مى گويد:
«علمای راسخ، در ظاهر، از فقهای مجتهد، تبعیت می کنند اما در باطن، تبعیت، لازم نیست، چون فقهاء، به مفهوم اوّلی که از قرآن و حدیث، برداشت می کنند، حکم می کنند، اما علمای راسخ، مفاهیم دیگری نیز، برداشت می کنند، و عارف، از پایین تر از خود، تبعیت نمی کند، چون او، واقع را شهود کرده است». [۲]
🔺ابن عربى مى گويد:
«اطلاع از علوم پیچیده الهی، اختصاص به نبوت، ندارد، بلکه در ولیّ و تابع و متبوع نیز جاری است و در فقهاء و صاحبان فکر، که فرعون ها و دجال ها هستند، وجود ندارد». [۳]
🔺آقاى وكيلى مى نويسد:
وقتى اسم وحدت وجود را مى آوريم، افراد نگران مى شوند كه مبادا مطلب خطا و كفر آميزى به آنها القاء شود خصوصاً كه برخى از فقهاء، كه تخصّصى در معارف ندارند، با اين مسأله مخالفت نموده اند. البته كلام فقهاء در اين مسائل، حجيّت ندارد، زيرا اين مسائل، از قبيل تشخيص موضوع است و تشخيص موضوع بر عهده متخصّص موضوع شناس است، نه فقيه... [۴]
🔹از نظر صوفّيه، هر كسى كه اهل كشف و شهود نباشد، قابل اعتناء نيست؛ ملاّصدرا مى گويد:
«طالب حقیقت، اعتنا نمی کند به کلام کسی که کشف و شهود نمی کند و بصیرتی در ادراک حقایق ندارد، مانند عموم متکلمین». [۵]
🔸تجليل از سنّيان و اهانت به علماء شيعه
🔺آقاى وكيلى با اين تعابير از علماى سنّی ياد مى كند:
دانشمندان بزرگ حديث، در اهل سنّت، چون ذهبى و ابن كثير و ابن الجرزى و سيوطى و مناوى...
حديث شناس بزرگ اهل سنّت، حافظ شمس الدين ابو عبدللّه ذهبى...
و عالم بزرگ، ابن الجرزى مى گويد... [۶]
🔺در مورد ديگرى مى نويسد:
أُمّ المؤنين عايشه، كه در مكه بود و با على عليه السلام ميانهی خوبى نداشت. [۷]
🔹اين تعابير و توصيفات آقاى وكيلى از شخصيت هاى سنى است، ولى درباره علماء شيعه، مانند آية اللّه سيّدان حفظه اللّه تعالى، اين گونه تعبير مى كند:
🔺امروزه، برجسته ترين چهره نسل سوم جريان تفكيك، سيّد جعفر سيّدان است. [۸]
محمّدرضا حكيمى، ديگر چهره شاخص نسل سوم مكتب تفكيك (است)، محمّدرضا حكيمى متولد فروردين ۱۳۱۴ ش، در مشهد است. حكيمى در سال ۱۳۲۶ وارد حوزه علميه خراسان شد. [۹]
----------
[۱]: . عرفان و حكمت، ص ۵۲.
[۲]: . مفاتيح الغيب، ص ۴۸۶ - ۴۸۷.
[۳]: . فتوحات، ج ۱، ص ۲۰۰.
[۴]: . كتاب معلم خداشناسى، ص ۲۵۵ .
[۵]: . مفاتيح الغيب، ص ۹۹.
[۶]: . هفت روز در بهشت شيعه شناسى، ص ۹۲ - ۹۳.
[۷]: . شيعه شناسى، ص ۶۷.
[۸]: . تاريخ و نقد مكتب تفكيك، ص ۵۷ .
[۹]: . تاريخ و نقد مكتب تفكيك، ص ۵۸.
28.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نوحه
حال خوب
محمدحسین پویانفر
@hadise_shia
#حدیث_خوانی
📚 فریبـــــــــــــ نخوریــــــــــــــــد
🌸 إِذَا رَأَیْتُمُ الرَّجُلَ، قَدْ حَسُنَ سَمْتُهُ وَ هَدْیُهُ، وَ تَمَاوَتَ فِی مَنْطِقِهِ، وَ تَخَاضَعَ فِی حَرَکَاتِهِ، فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّنَّکُمْ فَمَا أَکْثَرَ مَنْ یُعْجِزُهُ تَنَاوُلُ الدُّنْیَا وَ رُکُوبُ الْحَرَامِ مِنْهَا لِضَعْفِ نِیَّتِهِ وَ مَهَانَتِهِ وَ جُبْنِ قَلْبِهِ فَنَصَبَ الدِّینَ فَخّاً لَهَا فَهُوَ لَا یَزَالُ یَخْتِلُ النَّاسَ بِظَاهِرِهِ فَإِنْ تَمَکَّنَ مِنْ حَرَامٍ اقْتَحَمَهُ
🌸 وَ إِذَا وَجَدْتُمُوهُ یَعِفُّ عَنِ الْمَالِ الْحَرَامِ فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّنَّکُمْ فَإِنَّ شَهَوَاتِ الْخَلْقِ مُخْتَلِفَةٌ فَمَا أَکْثَرَ مَنْ یَنْبُو عَنِ الْمَالِ الْحَرَامِ وَ إِنْ کَثُرَ وَ یَحْمِلُ نَفْسَهُ عَلَی شَوْهَاءَ قَبِیحَةٍ فَیَأْتِی مِنْهَا مُحَرَّماً
🌸 فَإِذَا وَجَدْتُمُوهُ یَعِفُّ عَنْ ذَلِکَ فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّکُمْ حَتَّی تَنْظُرُوا مَا عَقَدَهُ عَقْلُهُ فَمَا أَکْثَرَ مَنْ تَرَکَ ذَلِکَ أَجْمَعَ ثُمَّ لَا یَرْجِعُ إِلَی عَقْلٍ مَتِینٍ فَیَکُونُ مَا یُفْسِدُهُ بِجَهْلِهِ أَکْثَرَ مِمَّا یُصْلِحُهُ بِعَقْلِهِ
🌸 فَإِذَا وَجَدْتُمْ عَقْلَهُ مَتِیناً فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّکُمْ حَتَّی تَنْظُرُوا أَ مَعَ هَوَاهُ یَکُونُ عَلَی عَقْلِهِ أَوْ یَکُونُ مَعَ عَقْلِهِ عَلَی هَوَاهُ وَ کَیْفَ مَحَبَّتُهُ لِلرِّئَاسَاتِ الْبَاطِلَةِ وَ زُهْدُهُ فِیهَا فَإِنَّ فِی النَّاسِ مَنْ خَسِرَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةَ یَتْرُکُ الدُّنْیَا لِلدُّنْیَا وَ یَرَی أَنَّ لَذَّةَ الرِّئَاسَةِ الْبَاطِلَةِ أَفْضَلُ مِنْ لَذَّةِ الْأَمْوَالِ وَ النِّعَمِ الْمُبَاحَةِ الْمُحَلَّلَةِ فَیَتْرُکُ ذَلِکَ أَجْمَعَ طَلَباً لِلرِّئَاسَةِ حَتَّی إِذا قِیلَ لَهُ اتَّقِ اللَّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْإِثْمِ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ وَ لَبِئْسَ الْمِهادُ فَهُوَ یَخْبِطُ خَبْطَ عَشْوَاءَ یَقُودُهُ أَوَّلُ بَاطِلٍ إِلَی أَبْعَدِ غَایَاتِ الْخَسَارَةِ وَ یُمِدُّهُ رَبُّهُ بَعْدَ طَلَبِهِ لِمَا لَا یَقْدِرُ عَلَیْهِ فِی طُغْیَانِهِ فَهُوَ یُحِلُّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ وَ یُحَرِّمُ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَا یُبَالِی بِمَا فَاتَ مِنْ دِینِهِ إِذَا سَلِمَتْ لَهُ رِئَاسَتُهُ الَّتِی قَدْ یَتَّقِی مِنْ أَجْلِهَا فَأُولَئِکَ الَّذِینَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ وَ لَعَنَهُمْ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِیناً
🌸 وَ لَکِنَّ الرَّجُلَ کُلَّ الرَّجُلِ نِعْمَ الرَّجُلُ هُوَ الَّذِی جَعَلَ هَوَاهُ تَبَعاً لِأَمْرِ اللَّهِ وَ قُوَاهُ مَبْذُولَةً فِی رِضَی اللَّهِ یَرَی الذُّلَّ مَعَ الْحَقِّ أَقْرَبَ إِلَی عِزِّ الْأَبَدِ مِنَ الْعِزِّ فِی الْبَاطِلِ وَ یَعْلَمُ أَنَّ قَلِیلَ مَا یَحْتَمِلُهُ مِنْ ضَرَّائِهَا یُؤَدِّیهِ إِلَی دَوَامِ النَّعِیمِ فِی دَارٍ لَا تَبِیدُ وَ لَا تَنْفَدُ وَ أَنَّ کَثِیرَ مَا یَلْحَقُهُ مِنْ سَرَّائِهَا إِنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ یُؤَدِّیهِ إِلَی عَذَابٍ لَا انْقِطَاعَ لَهُ وَ لَا یَزُولُ فَذَلِکُمُ الرَّجُلُ نِعْمَ الرَّجُلُ فَبِهِ فَتَمَسَّکُوا وَ بِسُنَّتِهِ فَاقْتَدُوا وَ إِلَی رَبِّکُمْ بِهِ فَتَوَسَّلُوا فَإِنَّهُ لَا تُرَدُّ لَهُ دَعْوَةٌ وَ لَا تُخَیَّبُ لَهُ طَلِبَةٌ.
@hadise_shia
#حدیث_خوانی
📚 فریبــــــــــــ نخوریـــــــــــد
💠 ترجمه
🌺 امام رضا #عَلَیہِالـــَّـــــلامُـ از امام زین العابدین #عَلَیہِالـــَّـــــلامُـ روایت میکنند که فرمودند:
🌺 وقتی مردی را دیدید که قیافه و ظاهرش، مثل اهل خیر و نیکی است، و در گفتارش نرمی مینماید و در حرکاتش فروتن است، زود پیروی از او ننموده، تأمل کن و فریب نخور؛ زیرا چه بسیارند کسانی که از به دست آوردن دنیا و حرام آن عاجزند و این ناتوانی به علت ضعف نیّت، حقارت و ترس است، لذا دین را ابزار به دست آوردن دنیا قرار داده، دائما مردم را با ظاهر سازی فریب میدهند و اگر قدرت بر حرام داشته باشد وارد آن میشود.
🌺 اما اگر دیدید که او از مال حرام پرهیز میکند، بازهم درنگ نموده، فریب نخورید، چون شهوات مردم مختلف است، چه بسیارند کسانی که به مال حرام توجه ندارند - هر چند زیاد باشد - اما همین شخص با زن زشت صورت، زنا میکند.
🌺 اگر دیدید چنین کاری نمی کند، باز هم دقت نموده فریب نخورید، ببینید عقلش چگونه است، زیرا بسیار است، مواردی که کسی مال و شهوت را ترک میکند، اما عقل درستی ندارد. پس به جهت نادانی، فسادش از اصلاحش بیشتر است.
🌺 اگر دیدید عقل درستی دارد، باز فریب نخورید، ببینید که آیا عقلش بر هوای نفس پیروز است یا بالعکس، و نیز دقت کنید که علاقه به ریاستهای باطل دارد یا ندارد، زیرا بعضی انسانها در دنیا و آخرت خسارت زده اند، دنیا را برای دنیا ترک میکنند، و لذت ریاست باطل را بهتر از لذت اموال و نعمت های مباح میدانند و همه را به خاطر رسیدن به ریاست ترک میکنند و چون به او گفته شود: از خدا پروا کن، نخوت، وی را به گناه کشاند. پس جهنم برای او بس است، و چه بد بستری است. او بدون بصیرت و کورکورانه راه میپیماید، اولین گام او در راه باطل، او را به آخرین درجه خسارت میرساند. و چون درخواست چیزهایی را میکند که بر آن قدرت ندارد، مانند ادعای امامت و ریاست بر مردم و دادن فتوا، مستحق عدم لطف خداوند گردیده، در طغیان و سرکشی نیرومند گردیده، حلال را حرام و بالعکس میکند؛ از دست دادن دین برایش اهمیتی ندارد، آنچه مهم است این است که ریاست او باقی بماند. آنان، کسانی هستند که خدا بر ایشان خشم نموده و لعنتشان کرده و عذابی خوار کننده، برای آنان آماده کرده است.
🌺 مرد کامل و نیکو آن است، که هوای نفس خود را پیرو امر خداوند قرار داده و توان خویش را در راه رضایت خداوند به کار گیرد. خواری همراه با حق را از عزّت در راه باطل، به عزت ابدی نزدیک تر میداند و میداند تحمل ضرر اندک موجب دوام نعمت در جهان آخرت میشود که پایان ناپذیر است، و خوشحالی زیاد، همراه با پیروی از هوای نفس، منجر به عذابی میشود که از بین نرفتنی است. به آن مردی که کامل است اقتدا نموده، از روش او پیروی نمایید، به وسیله او، به خدا توسل جوئید، که دعای او متسجاب، و به درخواستش رسیده، نا امید نخواهد شد.
#بحار_ج۲_ص۸۴
@hadise_shia