تفاوت عشق و هوس در رابطه دختر و پسر 3️⃣
عشق محدود کننده و زندانی کننده معشوق نیست. عشق آزاد کننده است. اگر فردی را مجبور کنیم که همه علائق ، سلیقه ها و تفکراتش را فقط متوجه ما کند و فقط به ما بیندیشد، او را محدود به خودمان کرده ایم، نه اینکه عاشق خودکرده باشیم. در واقع این عشق نیست، این یک هوس است و ما را وابسته به شخص دیگری نموده است.
آنکه او بسته غم و خنده بود
او بدین دو عاریت زنده بود
باغ سبز عشق، کو بی منتهاست
جز غم و شادی درو بس میوه هاست
عاشقی زین هر دو حالت، برترست
بی بهار و بی خزان ، سبز و ترست
در نگنجد عشق در گفت و شنید
عشق، دریایی ست قعرش ناپدید.
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
تفاوت عشق و هوس در رابطه دختر و پسر 4️⃣
عاشق، خود را ملزم می داند که حریم عشق و معشوق را رعایت کند و هنجارها را به نفع لذت خود نمی شکند. عاشق در پی کام گرفتن از معشوق، پیش از آنکه این حریم کامل و رسمی شود، نیست. باید کانون خانواده شکل گیرد و انعقاد پیمان زناشویی انجام پذیرد و طرفین مسئولیت زندگی و تعهد کامل را نسبت به هم بپذیرند. هر گونه خلوت، لمس و ارتباطی که جنبه لذت جویی داشته باشد (قبل از تعهد کامل زناشویی و در چارچوب قانون)، صرفا آسیب پذیری عشق را به همراه دارد و این آزمایش کردن عشق نیست، بلکه سیراب کردن هوس و عطش شهوانی است.
عشق هایی کز پیِ رنگی بُوَد
عشق نَبوَد ، عاقبت ننگی بود
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
تفاوت عشق و هوس در رابطه دختر و پسر 5️⃣
عشق پیش نیاز لازم دارد.
یعنی فرد باید رشد کند و از مراحلی بگذرد تا نوبت به عاشق شدن برسد. کسی که هنور با والدینش درگیر است، سازگاری با همکاران ندارد، رابطه صمیمانه ای با دوستانش ندارد. افسرده و مضطراب است، تصمیم های مهمی در زندگی نگرفته یا به اجرا در نیاورده است، از این شاخه به آن شاخه می پرد، هدف زندگی خود را شفاف ترسیم نکرده است. و حتی در انتخاب هنجارها به انتخاب ثابتی برای وضع ظاهری ، پوشش و نحوه رفتارش نرسیده است و مردد بوده و روز به روز شکل به شکل می شود و هویت خود را نیافته است، مانند کودک پیش دبستانی است که برای اردو به دانشگاه رفته باشد، او هرگز نمی تواند در نقش دانشجو باشد. حتی اگر بر روی صندلی های دانشگاه بنشیند. لذا عشق پس از بلوغ عاطفی ، بلوغ اجتماعی، بلوغ فکری، بلوغ روانی و …، پیدا می شود، در غیر این صورت فقط هوس خامی بیش نیست.
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
تفاوت عشق و هوس در رابطه دختر و پسر 6️⃣
عشق باید یک وحدت و یکپارچگی بین شما ، افراد و همه هستی ایجاد کند. اگر رابطه دختر و پسری، با پنهان کاری، تعارض ، درگیری با دیگران، احساس گناه، اضطراب، تردید، و قطع روابط اجتماعی با دیگران، مشکل در شغل ، تحصیل ، روابط خانوادگی و …، همراه هست باید مطمئن شد که هوس، خود را به جای عشق به آنها معرفی کرده است. و چنین شروعی برای رابطه، پایان هایی به مراتب دردناکتر و فجیع تر به همراه دارد.
در نگنجد عشق در گفت و شنید
عشق، دریایی ست قعرش ناپدید
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چه کسی در اختلافات، مشاجرات و مشکلات مختلف درون خانواده مقصر است؟
غالبا در جلسات مشاوره خانواده با مراجعانی روبرو می شویم که پس از درگیریها و دعوا در خانواده، برای پیدا کردن مقصر، ( بهتر بگویم؛ برای تائید نظر خود مبتنی بر مقصر بودن همسرشان) مراجعه نموده اند. لذا آنها با آب و تاب نقاط ضعف همسرشان را با هیجان فراوان تعریف می کنند و بلافاصله نیز می گویند که من هم هر کاری را جهت اینکه او را متوجه اشتباهش بکنم، انجام داده ام.
گاهی هم ادبیات دیگری انتخاب می کنند و از مشاور می خواهند نقش قاضی را بازی کند و پس از شنیدن ما وقع درگیریهای زوجین، حکم کند که چه کسی گناهکار و مجرم است و چه کسی بی تقصیر؟!
اما به راستی کدامیک مقصرند؟! خانم؟! یا شوهر؟!
رویکردهای اخیر به خانواده درمانی حامی نظریه های سیستمیک خانواده است. در این نظریه کل خانواده به عنوان یک کل و یک سیستم شناخته می شود که تغییرات هر بخش از آن روی سایر بخشهای این سیستم خانواده تاثیر می گذارد. با این فرض ، به دنبال مقصر گشتن در سیستم خانواده یک خطا محسوب می شود. در واقع هر بخش سیستم به لحاظ ارتباطهایی که با سایر اجزاء دارد می تواند در هر مشکلی سهیم باشد.
👈 در تعارضها انگشت اتهام را از روی یکدیگر بردارید.
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
1️⃣ خونسردی
خونسردی به معنی صبوری منفعلانه و سکون و بی حرکتی نیست. خونسردی در مقابل رفتارهای تکانشی و انفجاری احساسی است. یعنی در مواردی که با پدیده منفی و یا بحرانی در زندگی روبرو شدیم ، ضرورت دارد قبل از هر چیزی خونسرد باشیم تا قدرت تعقل ما بتواند موضوع و راه حلها را بررسی کند. در ساحل امن خونسردی است که سایر مهارتها و آگاهی های ذیل فرصت عرض اندام پیدا می کنند.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
2️⃣ تجزیه و تحلیل موضوع مشکل ساز
شاید پس از خونسردی بتوان گفت یکی از مراحل مهمی است که در حوزه آگاهی فرد می گنجد.
مثلا :
– مردی که از همسرش و آریش او تعریف نمی کند.
– زنی که بدی مادر شوهرش را می گوید.
– آقایی که با یک دختر خانم SMS عاشقانه رد و بدل می کند.
– خانمی که خود را و احساسات خود را برای شوهرش عیان نمی کند
– مردی که به جای خانه ، محل کار خود را محور قرار داده و حتی روزهای تعطیل سرکار می رود.
– خانمی که نق نق می کند، یا در جمع با کنایه و با تحقیر با شوهرش صحبت می کند
– و …..
همه اینها شکل ظاهری و سطحی مشکلات را نشان می دهد. اگر بدون تجزیه و تحلیل این مشکلات دست به اقدام بزنیم ، علاوه بر اینکه مشکل حل نمی شود، مشکلات شدیدتری به خاطر عملکرد نامناسب زوجین پیش می آید.به نظرم تجزیه و تحلیل مشکلات زناشویی خیلی تخصصی هست. توصیه بنده به عنوان مشاور خانواده این است که حداکثر سعی خود را انجام دهید که در این مرحله از نظر تخصصی مشاوران خانواده بهره ببرید. یا اینکه قبل از هر اقدامی ، مدتی به مطالعه و بررسی مشکل خود همت کنید و اقدام را برای مرحله بعد بگذارید.نکته مهم اینست که در تجزیه و تحلیل مشکلات خانواده، حتی الامکان از نزدیکان صمیمی مثل خواهر ، برادر و والدین کمک نخواهید، چون این مشکلی در محور شماره بعد ایجاد می کند.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
#پرسش_و_پاسخ (شماره 2)
پرسش مراجع:
من با يك دختر خوب كه با خلقيات من سازگار بوده و يه جورايي من دنبال اين جور دختري بودم براي زندگي. حا لا ما تا موقعيت كاريم درست بشه ما يك پروژ ه 5 ساله براي شناخت بيشتر از هر نظر ريختيم به نظر شما مشاور محترم اين كار درسته كه براي آينده اينطور تصميم بگيري؟ .من خيلي راجب زندگي منطقي هستم . يك سوال ديگه من آدمي هستم كه به جزئيات حساسم بايد چه كنم تا اين اخلاقم را ترك كنم ؟ متشكرم از كمك شما
پاسخ:
دوست عزیز؛ همین طور که احتمالا خودت نیز فکر کرده ای؛ چنین زمان طولانی و از قبل مشخص شده ای بدون هیچ تعهدی به یک خانم، به هیچ وجه درست نیست. اگر ترس از شروع زندگی دارید و می خواهید همه چیز طبق خواستتان درست شود تا تشکیل زندگی بدهید باید بدانید چنین روزی هرگز نخواهد آمد. اگر از حداقل موقعیت های مناسب برای ازدواج برخوردارید ، باید با بررسی خود و همسر آینده اتان ، مراحل شناخت را شروع نمائید. و اگر به هیچ وجه تا 5 سال آینده ، شرایط ازدواج را ندارید ، بهتر است که بهانه شناخت برای ازدواج را کنار بگذارید و آن دختر را بدون اینکه تعهد قانونی نسبت به او داشته باشید ، اسیر نکنید.
منطقی بودن شما فاکتور بسیار مثبت و مهمی برای خوشبختی شماست و می توانید جوانب منفی چنین تصمیمی را بررسی کنید. اگر خدایی نکرده بعد از چند سال شناخت، متوجه ضعف عمده ای در این خانم شدید ، آیا باز هم به خاطر چند سالی که او منتظر شما مانده است ، با او ازدواج می کنید؟! آیا اگر طی این 5 سال با دختری بسیار بهتر از نظر شرایط ازدواج آشنا شدید ؛ او را رد می کنید؟! این دختر با موقعیت هایی که برای ازدواجش در خلال این سالها ، پیش می آید چه کند؟! آیا 5 سال خواستگاران خود را رد کند بدون این که تعهدی قانونی بین شما بر قرار شده باشد.
در مورد سئوال دوم،مقاله :« آیا شما هم فرد کمالگرایی هستید؟!» را مطالعه فرمائید. همچنین اگر مسئله شما شدیدتر از مباحث مطرح در این مقاله هست ، پس ممکن است اشاره به یکی از نشانه های وسواس داشته باشد. اگر بعضی دیگر از نشانه های وسواس فکری – عملی یا شخصیت وسواسی را داشته باشید باید به یک روانشناس بالینی مراجعه نمائید. چون با راهنمایی اینترنتی یا مشاوره اینترنتی قابل رفع نیست.
#مشاوره_ازدواج
#خواستگاری
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
3️⃣ رعایت حریم و مرزهای خانواده ( احترام به استقلال خانواده)
معمولا مشکل در این بند و طرح مسائل خانواده با اطرافیان دلسوز، موجب انتشار یک مشکل، بسان یک تومور به همه ارکان و تنه زندگی می شود.
مشکلی که در یک بخش زندگی شروع می شود، ناگاه در مدت کمی همه زندگی را گرفته و همگان نسبت به آن اظهار نظر می کنند.
نظرات غیر تخصصی که مبتنی بر تجارب فردی افراد است ، معمولا اگر هدایت شده نباشد ، می تواند مشکل را شدیدتر کند.
پس در این مرحله پس از اینکه خونسرد بودیم، تجزیه و تحلیل را به کمک مشورت با متخصص انجام دادیم از تسری آن به دیگران و و دلسوزان خود جلوگیری می کنیم. تا فرصت اقدام در مرحله بعدی را بیابیم.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
دیدی توی گروهها بعضیها تا یه چیزی بهشون میگی فوری لِفت میدن؟!
میخوای بدونی اینا چه جور آدمایی هستن؟
این موضوعات توی #روانشناسی ارتباط جواب داده میشه. ما توی کانالمون بهت شگردهای یه رابطهی بُرد بُرد رو یاد میدیم تا توی زندگی نه خودت زود زود لفت بدی نه باعث لفت دادن بقیه بشی!
⭕️ فقط کافیه خیلی نرم بزنی روی لینک زیر 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3218014258C1dd064dfed
https://eitaa.com/joinchat/3218014258C1dd064dfed
https://eitaa.com/joinchat/3218014258C1dd064dfed
یه جوونی میخواد #ازدواج کنه.
چه توصیهای بهش میکنید؟
گاهی تجربههای شما
میتونه زندگی یه
آدم رو زیر و رو
کنه. پس
توصیه خودتون رو
توی #لینک_ناشناس زیر
بگید تا توی کانال به اشتراک بذاریم.
💌 لینک پیام ناشناس
💚 @HAMDARDI_COM
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
6️⃣ آگاهی نسبت به ضرورت زمان.(تغییرات در بستر زمان به دست می آید)
اکثر زن و شوهرها تصور می کنند ، همین که همسرشان متوجه مشکل و راه حل آن بشود ، مسائل باید حل شود.
اما فراموش نکیند که طی زمان بسیار ضروری است.
این به مانند اینست که شما متوجه شوید دروغ بد است و راه حل آنهم راستگویی است و تصور کنید از فردا شما راستگوترین می شوید. اما واقعیت اینست که ترک و تغییر عادات بسیار وقت گیر، سخت و هزینه بر است و احتیاج به صبوری توام با تلاش فراوان و مستمری دارد.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا به کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍