چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
1️⃣ خونسردی
خونسردی به معنی صبوری منفعلانه و سکون و بی حرکتی نیست. خونسردی در مقابل رفتارهای تکانشی و انفجاری احساسی است. یعنی در مواردی که با پدیده منفی و یا بحرانی در زندگی روبرو شدیم ، ضرورت دارد قبل از هر چیزی خونسرد باشیم تا قدرت تعقل ما بتواند موضوع و راه حلها را بررسی کند. در ساحل امن خونسردی است که سایر مهارتها و آگاهی های ذیل فرصت عرض اندام پیدا می کنند.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
2️⃣ تجزیه و تحلیل موضوع مشکل ساز
شاید پس از خونسردی بتوان گفت یکی از مراحل مهمی است که در حوزه آگاهی فرد می گنجد.
مثلا :
– مردی که از همسرش و آریش او تعریف نمی کند.
– زنی که بدی مادر شوهرش را می گوید.
– آقایی که با یک دختر خانم SMS عاشقانه رد و بدل می کند.
– خانمی که خود را و احساسات خود را برای شوهرش عیان نمی کند
– مردی که به جای خانه ، محل کار خود را محور قرار داده و حتی روزهای تعطیل سرکار می رود.
– خانمی که نق نق می کند، یا در جمع با کنایه و با تحقیر با شوهرش صحبت می کند
– و …..
همه اینها شکل ظاهری و سطحی مشکلات را نشان می دهد. اگر بدون تجزیه و تحلیل این مشکلات دست به اقدام بزنیم ، علاوه بر اینکه مشکل حل نمی شود، مشکلات شدیدتری به خاطر عملکرد نامناسب زوجین پیش می آید.به نظرم تجزیه و تحلیل مشکلات زناشویی خیلی تخصصی هست. توصیه بنده به عنوان مشاور خانواده این است که حداکثر سعی خود را انجام دهید که در این مرحله از نظر تخصصی مشاوران خانواده بهره ببرید. یا اینکه قبل از هر اقدامی ، مدتی به مطالعه و بررسی مشکل خود همت کنید و اقدام را برای مرحله بعد بگذارید.نکته مهم اینست که در تجزیه و تحلیل مشکلات خانواده، حتی الامکان از نزدیکان صمیمی مثل خواهر ، برادر و والدین کمک نخواهید، چون این مشکلی در محور شماره بعد ایجاد می کند.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
#پرسش_و_پاسخ (شماره 2)
پرسش مراجع:
من با يك دختر خوب كه با خلقيات من سازگار بوده و يه جورايي من دنبال اين جور دختري بودم براي زندگي. حا لا ما تا موقعيت كاريم درست بشه ما يك پروژ ه 5 ساله براي شناخت بيشتر از هر نظر ريختيم به نظر شما مشاور محترم اين كار درسته كه براي آينده اينطور تصميم بگيري؟ .من خيلي راجب زندگي منطقي هستم . يك سوال ديگه من آدمي هستم كه به جزئيات حساسم بايد چه كنم تا اين اخلاقم را ترك كنم ؟ متشكرم از كمك شما
پاسخ:
دوست عزیز؛ همین طور که احتمالا خودت نیز فکر کرده ای؛ چنین زمان طولانی و از قبل مشخص شده ای بدون هیچ تعهدی به یک خانم، به هیچ وجه درست نیست. اگر ترس از شروع زندگی دارید و می خواهید همه چیز طبق خواستتان درست شود تا تشکیل زندگی بدهید باید بدانید چنین روزی هرگز نخواهد آمد. اگر از حداقل موقعیت های مناسب برای ازدواج برخوردارید ، باید با بررسی خود و همسر آینده اتان ، مراحل شناخت را شروع نمائید. و اگر به هیچ وجه تا 5 سال آینده ، شرایط ازدواج را ندارید ، بهتر است که بهانه شناخت برای ازدواج را کنار بگذارید و آن دختر را بدون اینکه تعهد قانونی نسبت به او داشته باشید ، اسیر نکنید.
منطقی بودن شما فاکتور بسیار مثبت و مهمی برای خوشبختی شماست و می توانید جوانب منفی چنین تصمیمی را بررسی کنید. اگر خدایی نکرده بعد از چند سال شناخت، متوجه ضعف عمده ای در این خانم شدید ، آیا باز هم به خاطر چند سالی که او منتظر شما مانده است ، با او ازدواج می کنید؟! آیا اگر طی این 5 سال با دختری بسیار بهتر از نظر شرایط ازدواج آشنا شدید ؛ او را رد می کنید؟! این دختر با موقعیت هایی که برای ازدواجش در خلال این سالها ، پیش می آید چه کند؟! آیا 5 سال خواستگاران خود را رد کند بدون این که تعهدی قانونی بین شما بر قرار شده باشد.
در مورد سئوال دوم،مقاله :« آیا شما هم فرد کمالگرایی هستید؟!» را مطالعه فرمائید. همچنین اگر مسئله شما شدیدتر از مباحث مطرح در این مقاله هست ، پس ممکن است اشاره به یکی از نشانه های وسواس داشته باشد. اگر بعضی دیگر از نشانه های وسواس فکری – عملی یا شخصیت وسواسی را داشته باشید باید به یک روانشناس بالینی مراجعه نمائید. چون با راهنمایی اینترنتی یا مشاوره اینترنتی قابل رفع نیست.
#مشاوره_ازدواج
#خواستگاری
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
3️⃣ رعایت حریم و مرزهای خانواده ( احترام به استقلال خانواده)
معمولا مشکل در این بند و طرح مسائل خانواده با اطرافیان دلسوز، موجب انتشار یک مشکل، بسان یک تومور به همه ارکان و تنه زندگی می شود.
مشکلی که در یک بخش زندگی شروع می شود، ناگاه در مدت کمی همه زندگی را گرفته و همگان نسبت به آن اظهار نظر می کنند.
نظرات غیر تخصصی که مبتنی بر تجارب فردی افراد است ، معمولا اگر هدایت شده نباشد ، می تواند مشکل را شدیدتر کند.
پس در این مرحله پس از اینکه خونسرد بودیم، تجزیه و تحلیل را به کمک مشورت با متخصص انجام دادیم از تسری آن به دیگران و و دلسوزان خود جلوگیری می کنیم. تا فرصت اقدام در مرحله بعدی را بیابیم.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
دیدی توی گروهها بعضیها تا یه چیزی بهشون میگی فوری لِفت میدن؟!
میخوای بدونی اینا چه جور آدمایی هستن؟
این موضوعات توی #روانشناسی ارتباط جواب داده میشه. ما توی کانالمون بهت شگردهای یه رابطهی بُرد بُرد رو یاد میدیم تا توی زندگی نه خودت زود زود لفت بدی نه باعث لفت دادن بقیه بشی!
⭕️ فقط کافیه خیلی نرم بزنی روی لینک زیر 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3218014258C1dd064dfed
https://eitaa.com/joinchat/3218014258C1dd064dfed
https://eitaa.com/joinchat/3218014258C1dd064dfed
یه جوونی میخواد #ازدواج کنه.
چه توصیهای بهش میکنید؟
گاهی تجربههای شما
میتونه زندگی یه
آدم رو زیر و رو
کنه. پس
توصیه خودتون رو
توی #لینک_ناشناس زیر
بگید تا توی کانال به اشتراک بذاریم.
💌 لینک پیام ناشناس
💚 @HAMDARDI_COM
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
6️⃣ آگاهی نسبت به ضرورت زمان.(تغییرات در بستر زمان به دست می آید)
اکثر زن و شوهرها تصور می کنند ، همین که همسرشان متوجه مشکل و راه حل آن بشود ، مسائل باید حل شود.
اما فراموش نکیند که طی زمان بسیار ضروری است.
این به مانند اینست که شما متوجه شوید دروغ بد است و راه حل آنهم راستگویی است و تصور کنید از فردا شما راستگوترین می شوید. اما واقعیت اینست که ترک و تغییر عادات بسیار وقت گیر، سخت و هزینه بر است و احتیاج به صبوری توام با تلاش فراوان و مستمری دارد.
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا به کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
7️⃣ متمرکز شدن روی نقاط مثبت به جای نقاط منفی
افراد به ویژه آنها که باهوشتر ، کمالگرا ، وسواسی تر، حساس تر، تیزبین تر، و دقیق تر هستند، اشتباهات بزرگتری در این موضوع مرتکب می شوند. آنها چون خیلی زیرکانه و بزودی متوجه کوچکترین تعارضات و مشکلات زناشویی می شوند، روی آنها تمرکز می کنند و برای عالی شدن زندگی اشان، سریعا واکنش نشان می دهند و برای رفع مشکلات آشفته می شوند. همین مسئله منجر به کاهش ارتباط حسنه بین زوجین می شود. ( چون در اکثر موارد آدمها نمی پسندند که روی ضعفهایشان انگشت گذاشته شود)
روش صحیح و حل مشکل همسران بیشتر مبتنی بر تمرکز بر نقاط مثبت همسران به صورت محوری و اساسی هست .
یعنی وقتی می خواهیم یک مشکلی را حل کنیم. نیاز به مصالح، هزینه و انرژی داریم و این همه از طریق نقاط مثبت همسرمان به دست می آید.
( اگر همسرمان باید نقاط ضعفش را حل کند، باید هزینه آن را از بخش مثبت شخصیتش تامین کند)
پس نباید از اول شروع کنیم به ویران کردن همه شخصیت و اعتماد به نفس همسرمان. در واقع تا همسری احساس می کند در خانواده مفید، موثر، کارآمد، مورد توجه و دوست داشتنی هست خود به خود به بسیاری از مشکلات تن نمی دهد.
در اینجا این مسئله در مورد آقایان مشکل دار، خود را بیشتر نشان می دهد.
یعنی اگر کسی متوجه مشکلات و ضعفهای شوهرش شد، توصیه اکید می کنم که از پرداختن صریح و موعظه وار، یا کنایه وار به مشکل همسرش اجتناب کند. و پس از کسب مهارتهای فوق الذکر؛ در این بند نیاز است که شروع به شناسایی نقاط مثبت همسرش ( هر چند کم) کند.
سوالات خواستگاری چجوری باشد؟
1 – سوالات خواستگاری منعطف و متناسب خودتون باشد
فکر نکنیم که سئوالات باید استاندارد شده و از پیش تعیین شده و با جوابهای مشخص باشد،نباید هنگام گفتگو مانند آدم آهنی خشک باشیم و سعی کنیم سئوالات را در همان جلسه نسبت به هرچیزی که مبهم هست، طرح کنیم.
۲ – سوالات کلی برای شروع خوبست ولی فایده های آن اندک هستند.
مثلا این سوالات کم فایده است :
نظر شما در مورد حجاب چیست؟
– شما چه توقعی از همسر آیند ه ات داری؟
– شما نظرت در مورد اخلاق و ایمان چیه؟
– میعارهای شما برای ازدواج چیست؟
– شما نظرتان در مورد مرد و زن چیست؟
چون سئوالات این چنین کلی، حتما جواب کلی دارد و جوابهای کلی چون مبهم و ناشفاف هستند ، طرفین همانطور که دوست دارند بر اساس ذهنیات خود تفسیر می کنند و این مفهوم شناخت از یکدیگر را، با تحریف روبرو می سازد.
۳- سوالات خواستگاری مصداقی و عینی باشد.
به جای سئوالات کلی، سعی کنید مفاهیم را به زودی به طرف مصداق ها و مثالهای عینی بکشانید، و با طرح مسئله فرد را در موقعیت قرار دهید. موقعیت هایی که هر روز در زندگی خانوادگی افراد پیش می آید و زوجین نسبت به آن واکنش احساس، فکری یا رفتاری نشان می دهند. یک مثال خوب:
لطفا شما اینجا را کلیک کنید و بعضی مشکلات در این مورد را مطالعه کنید، این یک موضوع کلی هست، نه تعریف درست و مشخصی از آن شده ، و نه مثالی و ….، صرفا افراد ذهنیات کلی خود را در آنجا مطرح می کنند، شما در این موضوع متوجه می شوید که گردآفرید و مثلا alireza نظرات متفاوت دارند، اما متوجه سایر تفاوت نظرات در بقیه افراد نمی شوید، چون مفهوم کلی هست.
شما به جای اینکه این سئوال کلی را بپرسید که: نظرتان در مورد حجاب چیست؟ می توانید سئوالات جزئی زیر را بپرسید؟
آیا آقایان هم باید حجاب داشته باشند؟ اگر بلی چند تا مثال بزنید؟
آیا شما خانواده ای را دیده اید که به خاطر رعایت نکردن حجاب از طرف مرد گسسته شده است؟
آیا به نظر شما برای حجاب خانم حتما چادر ضروریست؟
آیا مانتو و مقنعه را حجاب می دانید؟
آیا روسری و لباس پوشیده مثل بلوز و شلوار حجاب هست؟
#مشاوره_ازدواج
#خواستگاری
#معیارهای_انتخاب_همسر
💚 بیا تو کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
چگونه همسران مشکلات،اختلافات و درگیریهای بین خود را حل کنند؟
8️⃣ فراز و نشیب های تغییر در بستر زندگی طبیعی است
( نکته بسیار مهمی هست)
گاهی طی گذر از مسیر این تغییرات متوجه افت کار می شوید. یعنی می بینید بعد از چند روز که وضعیت بهتر شد، امروز همسرت از قبل هم بدتر شده است. این طبیعی است…. مواظب باشید فریب نخورید و نگران نشوید. این کاملا امری طبیعی است.
خونسردی خود را حفظ کنید، بعد از مدتی دوباره روند مثبت تغییرات خود را به شما نشان خواهد داد و ادامه خواهد یافت.
خیلی خانواده ها را دیده ام که در این مرحله یکباره مایوس شده و تصور می کردند همه چیز به جای اول برگشت یا بدتر شد….
این بدیهی هست اگر شما قبلا روش دیگر و منفی در قبال همسرتان داشته باشید. همسرتان با این تغییرات مثبت در شما به تعجب بیفتد، غالبا او برای اینکه ببیند این یک بازی جدید هست. یا واقعا شما تغییر اساسی کرده اید، ممکن است روشهای منفی خود را یه کمی شدیدتر بروز دهد، تا متوجه عکس العمل شما شود. اگر شما خود را ببازید و روش پیشین خود را انجام دهید حتما این جمله را از همسرتان خواهید شنید که : «می دونستم این عشق ورزی ها و محبت ها هم یک بازی جدیدیه. تو همش به فکر خودت هستی!!!»
#مشاوره_خانواده
#آموزش_خانواده
#اختلاف_زن_و_شوهر
💚 بیا به کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍
#15_باور_غلط_درباره_ازدواج
۱. باید با کسی ازدواج کنم که از همه نظر کامل باشد.
انسانها ترکیبی از ضعفها و قوتها هستند اگر چه در نوع و شدت نقاط قوت و ضعف تفاوت دارند. لیکن تصور یک انسان کامل و ایده آل که هیچ مشکلی نداشته باشد بیشتر در تصور یک فرد خیالاتی جا می گیرد تا در واقعیت.
هنگام ازدواج باید دقت کرد که به نقاط ضعف و قوت همسر آینده مان پی ببریم و ندیدن ضعف های ایشان, دلیل بر نبودن آن نیست، بلکه حاکی از عدم شناخت ماست.
❓چرا چنین نگاه ایده آل گرایانه به همسر آینده موجب شکست در ازدواج می شود؟
✅ جواب: اگر با عدم شناخت کافی تصور کنیم با فرد کاملی ازدواج کرده ایم ,پس از ازدواج بتدرج به ضعف های همسرمان پی برده و احساس شکست می کنیم.
#مشاوره_ازدواج
#معیارهای_انتخاب_همسر
💚 بیا به کانال «همدردی» و روانشناسی رو توی زندگیت پیاده کن🤍