همدلان قرآن🇵🇸
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺 ✅ توبه در قرآن (6⃣) ✅💐 حال تائب (فرد توبهکننده) ✅ حضرت یونس (ع) 💐✨ حضرت یونس (ع) بر اث
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ توبه در قرآن (7⃣)
✅💐 حال تائب (فرد توبهکننده)
✅ حضرت داوود (ع)
💐✨ افرادى به عنوان دادخواهى، از محراب داوود بالا رفتند و نزد او حاضر شدند، او نخست وحشت کرد، و بعد از آن به شکایت شاکى گوش فرا داد که یکى از آن دو 99 گوسفند ماده داشته و دیگرى فقط یک گوسفند، صاحب نود و نه گوسفند از برادرش تقاضا داشته که آن یکى را هم به او واگذار کند، داوود (ع) حق را به شاکى داد، و این تقاضا را ظلم و تعدى خواند.
💐✨ حضرت داوود (ع) بلافاصله بعد از آن احساس کرد که بر اثر عجله در قضاوت، ترک اولایی را مرتکب شده، لذا در مقام استغفار و توبه برآمد و با سوز و گداز و حال توبه به رکوع و سجود افتاد:
💐💫 قَالَ لَقَدْ ظَلَمَكَ بِسُؤَالِ نَعْجَتِكَ إِلَىٰ نِعَاجِهِ ۖ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ الْخُلَطَاءِ لَيَبْغِي بَعْضُهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَقَلِيلٌ مَا هُمْ ۗ وَظَنَّ دَاوُودُ أَنَّمَا فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَخَرَّ رَاكِعًا وَأَنَابَ (آیه 24 سوره ص)
(داوود) گفت: «مسلّماً او با درخواست یک میش تو برای افزودن آن به میش هایش، بر تو ستم نموده؛ و بسیاری از شریکان (و دوستان) به یکدیگر ستم میکنند، مگر کسانی که ایمان آورده و اعمال صالح انجام دادهاند؛ امّا عدّه آنان کم است!» داوود دانست که ما او را (با این ماجرا) آزمودهایم، از این رو از پروردگارش طلب آمرزش نمود و به سجده افتاد و توبه کرد.
#توبه
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
#قرآن
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ #آیهای منتخب از جزء 4⃣
✅💐 سنّت آزمایش
💐✨ وقتى مسلمانان از مكّه به مدينه مهاجرت كردند، مشركان به اموال آنان يورش برده و به هركس كه دست مىيافتند، او را مورد آزار قرار مىدادند. از طرف ديگر، در مدينه هم يهوديان به آنها زخم زبان مىزدند و حتّى برخى با كمال بىشرمى براى زنان و دختران مسلمان، غزل سرايى كرده و يا آنها را هَجو مىنمودند.
💐✨ سردمدارى اين جريان با شخصى به نام كعببن اشرف بود كه رسولخدا (ص) دستور قتل وى را داده بود. اين آيه ضمن تسلّى دادن به مسلمانان، از آنان مىخواهد در برابر آزار دشمنان صبر و تقوا پيشه كنند كه مايه استوارى آنان در ايمان مىگردد.
💐💫 لَتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا أَذًى كَثِيرًا ۚ وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ (آیه 186 سوره آل عمران)
به یقین (همه شما) در اموال و جانهای خود، آزمایش میشوید! و از کسانی که پیش از شما به آنها کتاب (آسمانی) داده شده [= یهود]، و (همچنین) از مشرکان، سخنان آزاردهنده فراوان خواهید شنید! و اگر استقامت کنید و تقوا پیشه سازید، (شایستهتر است؛ زیرا) این از کارهای مهم و قابل اطمینان است.
✅💐 براساس این آیه، آزمايش، يک سنّت حتمى الهى است، و باید خود را برای آن آماده كنيم و بيشترين ابزار آزمايش، مال و جان انسان است.
✅💐 «امتحان و ابتلا» در اصطلاح به معنی تحقیق و تفحص در مورد افراد است تا مؤمن واقعی از غیر واقعی معلوم شود، امتحان، آزمایش بندگان از طرف خداوند است تا شکرگذاری و عدم شکرگذاری آنها معلوم گردد.
✅💐 سنت ابتلا در مؤمنین نیز جریان دارد تا آنها هم به کمال خاص خود برسند و در نتیجه "مؤمن خالص" از "مؤمن غیر خالص" و "خبیث" از "طیب" تفکیک و شناخته شود «حَتَّی یمیزَ الْخَبیثَ مِنَ الطَّیبِ».
✅💐 علاوه بر پذيرش خطر جان و مال، بايد خود را براى شنيدن انواع نيشها و تحقيرها آماده كرد. تحقير و دشنام و هجو و آزار ديدن از دشمن، يكى از وسايل آزمايش اهل ايمان است.
✅💐 براى رسيدن به اهداف مقدّس، گاهى بايد همه گونه سختى را تحمّل كرد: ضربه به مال، جان، حيثيّت و آبرو.
✅💐 مخالفان اسلام در ضربه زدن به مسلمانها، وحدت در هدف و گاهى وحدت در شيوه دارند «لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ ... وَ مِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا».
#جزء_چهارم
#ماه_رمضان
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
#قرآن
#مهدویت_در_قرآن
🔴 برخی آیات مهدویت در جزء چهارم
1️⃣ آلعمران : 125 👈🏻 فرشتگان، بخشی از سپاهیان امام مهدی (عج)
2️⃣ آلعمران : 142 👈🏻 آزمون و ابتلاء در دوران غیبت
3️⃣ آلعمران : 200 👈🏻 مرزبانی از حق (امامت و مهدویت)
🌷نکات مهم جزء ۴🌷
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
1⃣بی تفاوت نبودن نسبت به ناهنجاری ها🌹
وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ
ﻭ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻛﻪﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺧﻴﺮﺩﻋﻮﺕ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ ، ﻭ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﻭﺍﺩﺍﺭﻧﺪ ، ﻭ ﺍﺯ ﻛﺎﺭ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﻭ ﺯﺷﺖ ﺑﺎﺯﺩﺍﺭﻧﺪ .(آل عمران ١٠٤)
2⃣امت ممتاز به دلیل ترویج امر به معروف🌹
كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ
ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺍﻣﺘﻲ ﻫﺴﺘﻴﺪ ﻛﻪ [ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﺻﻠﺎﺡ ﺟﻮﺍﻣﻊ ﺍﻧﺴﺎﻧﻲ ] ﭘﺪﻳﺪﺍﺭ ﺷﺪﻩ ﺍﻳﺪ ، ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺎﺭ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﻭ ﺯﺷﺖ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﺩﺍﺭﻳﺪ.(آل عمران ١١٠)
3⃣فاش نکردن اسرار نزد کافران🌹
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِّن دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺍﺯ ﻏﻴﺮ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺧﻮﺩ ﻣﺤﺮم ﺭﺍﺯ ﻧﮕﻴﺮﻳﺪ ; ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﻫﻴﭻ ﺗﻮﻃﺌﻪ ﻭ ﻓﺴﺎﺩﻱ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺷﻤﺎ ﻛﻮﺗﺎﻫﻲ ﻧﻤﻰ کنند.(آل عمران١١٨)
4⃣امداد های غیبی🌹
إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنِينَ أَلَن يَكْفِيَكُمْ أَن يُمِدَّكُمْ رَبُّكُم بِثَلَاثَةِ آلَافٍ مِّنَ الْمَلَائِكَةِ مُنزَلِينَ
ﺁﻥ ﻫﻨﮕﺎم ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﻣﻰ ﮔﻔﺘﻲ : ﺁﻳﺎ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﺲ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺗﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻪ ﻫﺰﺍﺭ ﻓﺮﺷﺘﻪ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻳﺎﺭﻱ ﺩﻫﺪ ؟(آل عمران١٢٤)
5⃣عدم پیروی ازرهبرجامعه مساوی با شکست⛔️
حَتَّىٰ إِذَا فَشِلْتُمْ وَتَنَازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَعَصَيْتُم مِّن بَعْدِ مَا أَرَاكُم مَّا تُحِبُّونَ مِنكُم مَّن يُرِيدُ الدُّنْيَا
ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﻛﻪ ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺍﻭ ﺗﺎ ﻣﺮﺯ ﺭﻳﺸﻪ ﻛﻦ ﺷﺪﻧﺸﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﺸﺘﻴﺪ ، ﺗﺎ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺳﺴﺖ ﺷﺪﻳﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻛﺎﺭ ﺑﻪ ﻧﺰﺍﻉ ﻭ ﺳﺘﻴﺰ ﺑﺮﺧﺎﺳﺘﻴﺪ ، ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ [ ﺩﺭ ﺷﺮﻭﻉ ﺟﻨﮓ ] ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﭘﻴﺮﻭﺯﻱ ﻭ ﻏﻨﻴﻤﺖ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻴﺪ ، ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ [ ﺍﺯ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺩﺭ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﺣﻔﻆ ﺳﻨﮕﺮ ]ﺳﺮ ﭘﻴﭽﻲ ﻛﺮﺩﻳﺪ.(١٥٢)
6⃣فریفته نشدن به ظواهرزندگی غربی🌹
لَا يَغُرَّنَّكَ تَقَلُّبُ الَّذِينَ كَفَرُوا فِي الْبِلَادِ
ﺭﻓﺖ ﻭ ﺁﻣﺪ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺷﻬﺮﻫﺎ [ ﺑﺎ ﻭﺳﺎﻳﻞ ﻭ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﻭ ﺷﻮﻛﺖ ﻇﺎﻫﺮﻱ ] ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻃﻤﻊ ﻧﻴﻨﺪﺍﺯﺩ.(آل عمران١٩٦)
7⃣رفاه کافران درظاهرنعمت امادرباطن عذاب ⛔️
وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ خَيْرٌ لِّأَنفُسِهِمْ إِنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدَادُوا إِثْمًا وَلَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ
ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻧﺪ ، ﮔﻤﺎﻥ ﻧﻜﻨﻨﺪ ﻣﻬﻠﺘﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ ﺑﻪ ﺳﻮﺩﺷﺎﻥ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ ، ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻣﻬﻠﺘﺸﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ ﺗﺎ ﺑﺮ ﮔﻨﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﺑﻴﻔﺰﺍﻳﻨﺪ .(آل عمران ١٧٨)
8⃣پیمان خدااز دانشمندان درباره جهاد تبیین🌹
وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ
ﻭ [ ﻳﺎﺩ ﻛﻨﻴﺪ ] ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺍﺯ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﺘﺎﺏ ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪ ، ﭘﻴﻤﺎﻥ ﮔﺮﻓﺖ ﻛﻪ ﺣﺘﻤﺎً ﺑﺎﻳﺪ [ ﺍﺣﻜﺎم ﻭ ﺣﻘﺎﻳﻖ ] ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩم ﺑﻴﺎﻥ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﭘﻨﻬﺎﻧﺶ ﻧﻨﻤﺎﻳﻴﺪ (آل عمران١٨٧)
9⃣مهریه حق مسلم زنان🌹
وَآتُوا النِّسَاءَ صَدُقَاتِهِنَّ نِحْلَةً فَإِن طِبْنَ لَكُمْ عَن شَيْءٍ مِّنْهُ نَفْسًا فَكُلُوهُ هَنِيئًا مَّرِيئًا
ﻭﻣﻬﺮﻳﻪ ﺯﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻫﺪﻳﻪ ﺍﻱ ﺍﻟﻬﻲ ﺑﺎ ﻣﻴﻞ ﻭ ﺭﻏﺒﺖ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺑﺪﻫﻴﺪ .(نساء ٤)
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
@hamdelanqoran
🌷 با سلام و تشکر از همه شما عزیزان
🔹اسامی #برندگان هفته ی گذشته ی همدلان قرآن به شرح ذیل می باشد
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
آقایان :
۱: سبد ابراهیم حسینی (فارس )
۲: مسلم ادیبی (اصفهان )
۳: ابوالقاسم حامی ( گیلان )
خواهران :
۴: رضوان اکبری ( فارس)
۵: شهناز محمودی ( تهران )
۶: مژگان نجفی( گیلان )
۷: زینب امیری دوماری ( کرمان )
۸: گل جان پذیره ( خراسان رضوی)
۹: فریبا دولتمندان یاوری( کرمانشاه )
۱۰: حبیبه خرقانی ( خراسان رضوی )
۱۱: معصومه صحافیان ( قزوین )
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
⬅️ضمن عرض تبریک،
تصویر شارژ هدیه ی برندگان بزرگوار تا آخر هفته ی جاری متناسب با نوع شماره ای که با آن ، پاسخ سوالات را ارسال مینمایند(همراه اول،ایرانسل و...) برای آنان ارسال خواهد شد
انشاالله
برندگان بزرگوار:
اگر شماره موبایل دیگری را جهت دریافت شارژ هدیه، مد نظر دارند، شماره مورد نظر را، به آیدیِ ارسال پاسخ خود اعلام و به آیدی مربوطه تاکید نمایند که شارژ هدیه شان متناسب با همین شماره ی اعلام شده برایشان ارسال گردد.
باتشکر 🌹🌹
همدلان قرآن🇵🇸
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺 ✅ توبه در قرآن (7⃣) ✅💐 حال تائب (فرد توبهکننده) ✅ حضرت داوود (ع) 💐✨ افرادى به عنوان دا
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ دنیا از منظر قرآن (1⃣)
✅💐 مقدمه
💐✨ در بسياری از آيات قرآن، دنيا مورد مدح و تمجيد و در برخی ديگر، مورد نكوهش قرار گرفته است و آنرا متاع فانی و مايه غرور و غفلت شمرده است. اين تعبيرات دوگانه ترسيم دنيا و تبيين آن در فرهنگ قرآنكريم را ضرورت میبخشد.
💐✨ واژه «دنيا» مؤنث «ادنی» است. اگر آن را از «دنی» و دنائت بگيريم به معنی پستتر است و اگر آن را از «دنوّ» به حساب آوريم به معنی نزديکتر است.
✅💐 زندگی دنيا را، دنيا میگوييم يا از اين جهت كه نسبت به زندگی آخرت پستتر و ناچيزتر است و يا از اين جهت كه اين زندگی از زندگی آخرت به ما نزديکتر است.
💐✨ چنانكه بيان شد كه دنيا در قرآن كريم از ابعاد مختلف مورد توجه قرار گرفته و متناسب هر بعد از ابعاد آن آياتی نازل شده است. و در مجموع تصوير روشن و كامل و جامعی از جايگاه دنيا در فرهنگ قرآنی ارائه گرديده است.
💐✨ از آنجا كه ترسيم چهره دنيا از نگاه قرآن كريم جز از طريق طرح آيات در ابعاد مختلف موضوع امكانپذير نيست لذا در مطالب پیش رو، به بیان آنها خواهیم پرداخت.
#دنیا
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺#قرآن
#مهدویت_در_قرآن
🔴 برخی آیات مهدویت در جزء پنجم
1️⃣ نساء : 47 👈🏻 فرو رفتن سپاهیان سفیانی در منطقه بیداء
2️⃣ نساء : 59 👈🏻 زمامداران معصوم در طول تاریخ
3️⃣ نساء : 69 👈🏻 همراهی با امام مهدی (عج)
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ #آیهای منتخب از جزء 5⃣
✅💐 گفتار و داوری منصفانه و عدالت محور
💐✨ مسلمانان به خاتميّت پيامبر اسلام واينكه بهترين امّتند افتخار مىكردند. و اهلكتاب نيز به سابقه خود مىباليدند و مىگفتند: جز ايّام معدودى در آتش نخواهيم بود. آيه 123 سوره نساء، در تصحيح پندار هر دو گروه، ملاک را «عمل» قرار داد.
💐✨ برخى مسلمانان انتظار داشتند كه پيامبر (ص) در مشاجره آنها با اهلكتاب، از مسلمانان جانبدارى كند، در حالى كه اصل بر عدالت است، نه حمايت:
💐💫 لَيْسَ بِأَمَانِيِّكُمْ وَلَا أَمَانِيِّ أَهْلِ الْكِتَابِ ۗ مَنْ يَعْمَلْ سُوءًا يُجْزَ بِهِ وَلَا يَجِدْ لَهُ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا (آیه 123 سوره نساء)
[کیفر و پاداش] نه بر وفق آرزوهایِ [واهیِ] برخی از شما [مسلمانان] است، و نه بر وفق آرزوهایِ [پوچِ] اهل کتاب. هر کس مرتکب کار زشتی شود، به آن کیفر داده می شود؛ و جز خدا سرپرست و یاوری برای خود نخواهد یافت.
✅💐 در آیه 120 سوره نساء، قرآن دلبستگى به آرزوها را افتادن در دام فريب شيطان معرفی میکند و در اين آيه آرزوهاى باطل را ردّ مىكند.
✅💐 در گفتار و داورى منصفانه عمل كنيد و اگر انتقاد مىكنيد از ضعف همه بگوييد «لَيْسَ بِأَمانِيِّكُمْ وَ لا أَمانِيِّ أَهْلِ الْكِتابِ».
✅💐 در انتقاد يا رفع عيب، از خودتان شروع كنيد. جمله «لَيْسَ بِأَمانِيِّكُمْ» قبل از جمله «أَمانِيِّ أَهْلِ الْكِتابِ» است.
✅💐 پيامبر اكرم (ص) در پاسخ كسى كه از جمله «من يعمل سوء يجز به» به وحشت افتاده بود، فرمود: امراض جسمى و گرفتارىها، نوعى كيفر اعمال انسان است.
#جزء_پنجم
#ماه_رمضان
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺#قرآن