✅ و باز هم نقش تاریخی خواص!
وقتی از گوشه و کنارمان #صدای_نارضایتی_مردم می آید و #مطالبات_حق هم دارند چه باید کرد؟ چه مسئولیتی بر عهده ماست؟
آیا در این شرایط درست است که همه به فعالیت خود مشغول شویم و کاری به فضای جامعه داشتیم؟ آیا درست است که از حلقوم روحانیون ما درد مردم شنیده نمی شود؟ آیا بی انصافی و بالاتر از بی انصافی، خودخواهی نیست که به فکر عبادت شخصی خودمان باشیم و اهتمامی به امور مسلمانان نداشته باشیم؟...
در شرایط فعلی باید #واسطه مردم و مسئولان شد. باید درد مردم به وسیله #خواص به مسئولان مربوطه برسد. مطالبات مردم باید توسط #نخبگان_جامعه دنبال شود. اگر این فعالیت را کلید زدیم به راحتی تهدید را به فرصت تبدیل کرده ایم.
اما اگر نخبگان جامعه اعم از قشر دانشجو، طلبه، فعالان فرهنگی و اجتماعی و... خواب باشند سنت خداوند است که جبهه حق آسیب جدی می بیند. باید بیدار شد و دیگران را نیز بیدار کرد و لشگر مطالبه گر به راه انداخت و مسئولان را پاسخگو کرد!
بله البته باید مردم را از نقشه شوم #دشمن_خارجی که ایجاد نارضایتی و القای #ناامیدی است آگاه کرد اما بصیرت بخشی در صورتی محقق می شود که مردم احساس کنند مطالبات به حق شان دنبال می شود.
بنابراین باز هم خواص اند که گرهگشا هستند. با کمکاری مان نگذاریم ضعف های دولت و مجلس و بعضی مدیران به پای #کل_نظام_اسلامی نوشته شود!
#مطالبه
#خواص
#درد_مردم
@hamedkamaliardakani
✅ این جبهه نیرو ندارد!
رهبر انقلاب، صبح دیروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه:
قوه قضاییه باید #مظهر_عدالت و #پناهگاه_ملت باشد...قاضی متخلف و خیانتکار را به مردم معرفی کنید!
🔻این مساله نشان می دهد حتی در مراکزی که ریاست آن مجموعه مستقیما با نظر رهبری تعیین می شود نیز #کم_کاری زیاد می شود، همه به وظایف خود عمل نمی کنند، #نیروی_انقلابی در آن مجموعه نیز کم است!
راستی چند درصد مردم اطلاع دارند که #مه_آفرید که 3هزار میلیارد #اختلاس کرد در بامداد سوم خرداد سال 1393 اعدام شده و 5هزار میلیارد به خزانه دولت برگشته است؟...
چرا اینقدر کم کاری وجود دارد که برای تزریق #امید به مردم جامعه حتی اطلاع رسانی ها نیز ضعیف است. دشمن هم دقیقا همین عدم تزریق امید را میخواهد. نکند #پروژه_نفوذ تا قوه قضاییه هم نفوذ پیدا کرده است؟!
🔸حقیقتا #جبهه_انقلاب_اسلامی_نیرو_ندارد... حتی در مجموعه هایی که ریاست آن مستقیما با نظر رهبری تعیین می شوند.
@hamedkamaliardakani
✅ حوزه های علمیه! بیدار شوید...
بدون شک یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد نهضت اسلامی و تشکیل حکومت دینی، ورود جدی #روحانیت در این عرصه بوده و اگر چنانچه انقلاب اسلامی بخواهد بقا داشته باشد باز هم حوزه های علمیه هستند که #مسئولیت بزرگی بر دوش دارند.
در طول تاریخ انقلاب اسلامی روحانیت نقش بسیار موثری در تقویت نظام اسلامی داشته اند و همچنان هم بسیاری از علما و روحانیت ما علی الخصوص طلاب نسل جوان، در پیشبرد آرمان های انقلاب اسلامی فعال اند.
با وجود جریان فعال و همراه انقلاب اسلامی در حوزه ها گاهی اوقات درگیر #حاشیه_ها شده و از مسائل #اصلی دور می شود.
به عنوان مثال: از شروع سال جدید تاکنون بیش از سه ماه می گذرد؛ حوزه های علمیه در جهت تحقق شعار سال(#حمایت_از_کالای_ایرانی) چه قدمی برداشته اند؟ آیا جلسه ای برای آن گذاشته اند؟ آیا نشست و همایش و جلسات تبیینی در موضوع #اقتصاد_مقاومتی برگزار کرده اند؟ اساسا نسبت طلاب با اولویت های امروز کشور چیست؟ طلبه چه نقشی دارد؟ ..
اینکه #دغدغه_اصلی امروز ولی جامعه، دغدغه اصلی طلاب و روحانیون ما -با توجه به ظرفیت عظیمی که دارند- نباشد حقیقتا جای نگرانی دارد.
امید است مدیران بزرگوار حوزه های علمیه (اعم از خواهران و برادران) بیش از پیش به مسائل جاری کشور توجه نموده و به #اولویت_ها بپردازند که منجر به مظلومیت ولی جامعه نگردد.
#خواص
#گفتمان_سازی
#اولویت
@hamedkamaliardakani
✅شیبِ خندوانه به کجا ختم می شود؟..
بر کسی پوشیده نیست که تغییرات فرهنگی چه در جهت مثبت و چه منفی بسیار آرام، نرم و تدریجی انجام می شود و متولیان فرهنگی باید به این #تدریج توجه ویژه داشته باشند.
معمولا با گذشت زمان وقتی نگاهی به عقب می اندازیم متوجه تغییر فرهنگ می شویم. #دشمن در موارد زیادی بسیار بسیار نرم کار کرده و توانسته است نگرش و عملکرد جامعه ما تحت تاثیر قرار دهد.
اگر گاهی به فیلم های قدیمی که #آی_فیلم پخش می کند نگاه کنید کاملا مشخص است که چطور بصورت نرم #حیا و عفت و #حریم ها کمرنگ شده است.
متولیان فرهنگی باید تیزبین بوده و تغییرات تدریجی فرهنگ را ملاحظه کنند و از همان ابتدا حساسیت داشته باشند و تا #عادی_سازی صورت نگرفته جلوگیری یا جهت دهی کنند.
سری جدید برنامه #خندوانه چه تفاوتی با قبل دارد؟ #اختلاط زن و مرد و عادی سازی روابطی که #اسلام_عزیز بنا به مصالح واقعی بسیار #حساسیت نشان داده است. چرا اعتراضی نمی شود؟ چون سری قبل، زن و مرد وجود داشت و از آنجا که توجه به این تدریج وجود ندارد اعتراضی هم نبود. اما این شیبِ عادی سازی و #حریم_شکنی تا کجا ادامه خواهد داشت...معلوم نیست!
حقیقت این است که ما به متولیانی در عرصه فرهنگ نیاز داریم که با #نگاه_کلان به مسائل و با #پویا انگاشتنِ پدیده های فرهنگی، قدرت تحلیل و پیش بینی داشته باشند قبل از آنکه کار از کار بگذرد نه آنکه با نگاه جزئی و #ایستا به فرهنگ، دائم دست به #توجیه_المسائل دینی بزنند و بدون آنکه خود بخواهند عامل تزریق فرهنگ بیگانه شوند.
#حریم
#نفوذ
#فرهنگ
@hamedkamaliardakani
✅در مساله موسیقی هم همین است...
در ادامه یادداشت قبل باید گفت فقط حریم زن و مرد نیست که از بین رفته است...در مساله #موسیقی هم همین است...اول انقلاب حضرت امام میفرمایند که بعضی به این بهانه که جوانان ما سراغ شبکه های خارجی نروند میخواهند رادیو و تلویزیون موسیقی پخش کنند، نخیر...اینها درست نیست...موسیقی مخدر جوانان است...بگذارید بروند..عجالتا شما آلوده نباشید! (نقل به مضمون از صحیفه امام، ج8، ص200)
یعنی سیاست و #افق نباید این می شد که متاسفانه شد. الان دیگر مگر میشود جمعش کرد؟!
کاملا عادی است...
ممکن است بگویید خب نمی شود حذف کرد که. پاسخ این است که بله کسی نمی گوید همان اول که انقلاب شد هرچه موسیقی است جمع شود. امام هم این را نمیخواهد بگوید چون نه شدنی است نه در عمل چنین چیزی را امام تایید کرده است..حرف این است که سیاستی که پیش میگیریم این باشد که بیشتر توجه ما به درون انسانها باشد و برای بهجت و انبساط خاطر روح و روان هم بر همین مبنا کار شود و کمتر برویم دنبال موسیقی زمینی که توجه انسان را به بیرون انسان سوق می دهد.. افق #بلندمدت مان این باشد...تا لااقل بعد از بیست سال..بیست و پنج سال دیگر موسیقی کم شود. یا لااقل موسیقی هایی متناسب با روح متعالی انسان ترویج یابد....در عمل می بینیم چنین نشده...لذا بعد از این همه سال تازه شبکه نسیم انگار دارد عقده گشایی می کند....این مسیر غلط بوده و هست.
قرآن کریم می فرماید "لاتتبعوا خطوات الشیطان.." #گامهای_شیطان را مواظب باشید. قدم های اول را تبعیت نکنید...وگرنه بعدش مبارزه سخت است...خب ببینید الان مگر می شود موسیقی را از تلویزیون و جوانان ما گرفت...حتی مداحی های ما هم همراه با موسیقی است......
#آسیب_شناسی
#موسیقی
#نفوذ
@hamedkamaliardakani
✅پیام فراموش شده ی امام!
گاهی اوقات #غفلت از سرمایه های فرهنگی باعث عقبگرد از مسیری است که دنبال آن بوده ایم. البته #دشمن_خارجی همیشه از این غفلت ها خوشحال می شود زیرا زنده بودن جامعه اسلامی همیشه به ضرر آنهاست...
پیام تاریخی حضرت امام بمناسبت #پذیرش_قطعنامه 598 از این قبیل است. پیامی که حقیقتا فراموش شده است. حال آنکه این پیام آنقدر حائز اهمیت که به فرموده مقام معظم رهبری باید ساعت ها در خصوص آن سخن گفت. قسمتی از پیام رهبر معظم انقلاب را در رابطه با این پیام ببینید:
"حقیقتاً این پیام یکی از آیات و #معجزات_بزرگ این انقلاب است...افسوس که وقت کم است و الا در ستایش این پیام، ساعتها باید سخن گفت و در تفسیر این پیام عمری را باید صرف کرد...
برادران ما در مجلس شورای اسلامی و بیرون آن مجلس گفتند که این پیام باید قانون بشود. این درست است اما بالاتر از آن، این پیام باید #فرهنگ جامعهی ما بشود...این پیام باید آنقدر #تکرار بشود، آنقدر بر سر #منابر و تریبونها گفته بشود و شرح و توضیح داده شود، آنقدر باید جزوه و کتابی که حاوی این پیام خواهد شد، در خانهها بوسیلهی پدران و مادران و جوانان بزرگ خانواده برای دیگران خوانده بشود، آنقدر باید این پیام در زبانها و دلها و #ذهنها بگردد تا رنگ ثابت ملت ما و فرهنگ ناستردنیِ انقلاب ما بشود."
(امام خامنه ای 31/4/67)
حقیقتا این پیام تاریخی حضرت روح الله فراموش شده است و متولیان فرهنگی در این خصوص مسئولیت زیادی دارند. باید دید چرا امثال این پیام ها که باید #اولویت_های_جامعه قرار گیرد به حاشیه کشیده می شوند؟!
#خواص
#فرهنگ
#آسیب_شناسی
@hamedkamaliardakani
✅ نقطه های امید!
یکی از بزرگترین #جلوه_های_رویش انقلاب اسلامی برگزاری دوره ها و اردوهای علمی، معرفتی، تمدنی و بصیرتی است که چندین سال است توسط #جوانان در کشور آغاز شده و روز به روز بر تعدادش افزوده می شود.
در این #دوره_های_معرفتی هویت فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی روشن می شود و آنگاه فرد خود را در شرایطی می بیند که باید #نقش_تاریخی خود را بیابد و #عبودیت خود را در این بستر محقق سازد.
در این دوره هاست که انقلاب اسلامی در فضایی دور از فرهنگ غالب جامعه، تلویزیون و رسانه ها، روزمرگی ها و... با ما سخن میگوید که می توان به #انسان جور دیگری نگاه کرد؛ می توان #عالم را متفاوت دید؛ می توان از افق دیگری به انسان و جامعه نگریست و از زاویه دیگری به حل مسائل و مشکلات فردی و اجتماعی بشر پرداخت. انقلاب اسلامی حاصل #نگاه_جدید به عالم و آدم است.
حقیقتا در همین دوره هاست که حرکت امام روح الله فهم می شود و نیروسازی صورت میگیرد و چقدر جای این مباحث تمدنی در حوزه ها و دانشگاههای ما خالی است. گویا ساختارهای رسمیِ موجود، اساسا تاب تحمل نگاه های تمدنی #ساختارشکن را ندارد.
در دورانی که سپری می کنیم تنها #نقطه_امیدبخش انقلاب اسلامی همین #جوانان_مؤمن اند که با حرکت های خودجوش برای نظام اسلامی #کادر_سازی می کنند وگرنه از این دولت و آن دولت حرکت یا تحولی بر نمی آید. حجم زیادی از جوانان مؤمن انقلابی در همین دوره ها هویت خود را پیدا می کنند و در #صراط_مستقیمِ انقلاب اسلامی قرار میگیرند.
انقلاب اسلامی صرفا یک شعار یا یک تئوری نیست...بلکه یک #تحول_تاریخی عظیم است که ریشه در نگاهی عمیق به انسان و جهان دارد. بدیهی است که نهضتی با این وصف، کادری از جنس خود می خواهد...گویا قرار است #یاران_آخرالزمانی_سیدالشهداء همین جوانان مومن امروز باشند که امام امت دیروز فرموده بود: "امید من به شما دبستانی هاست."
#رویش
#خواص
#تربیت_نیرو
@hamedkamaliardakani
✅ فتنه ها عذاب اند یا نعمت؟!
آخرالزمان است و #فتنه_ها در راه است...در روایتی از پیامبر اسلام (ص) نقل است که "اگر فتنه ها چون شب سیاه بر شما هجوم آوردند به #قرآن مراجعه کنید"...
مگر در قرآن چه شاخص هایی است که ائمه ما دستور مراجعه به قرآن داده اند؟...
قرآن کلمات خداوند است و پر از حکمت و درس برای انسان ها. قرآن کریم کتاب #انسان_شناسی است و تا عمیق ترین لایه های انسان را در قالب مثال و داستان بیان می کند. قرآن چگونه انسان ها را دسته بندی می کند؟ ملاک دسته بندی نه نژاد و رنگ و قوم و سن و... که ملاک #پذیرش_حقیقت است.
انسانی که حقیقت را نمی پذیرد کافر، انسانی که حقیقت را می پذیرد و به لوازم عملی آن پایبند است مؤمن و کسی که حقیقت را نمی پذیرد اما در عمل وانمود می کند که مؤمن است #منافق شمرده می شود.
مهمترین ویژگی مؤمن، #صدق است یعنی اعتقاد و عمل انسان یکی باشد. اما منافق صدق ندارد گرچه گاهی ممکن است رفتارهای صادقانه داشته باشد. (رفتار صادقانه غیر از خصلت صدق داشتن است.) منافق حقیقتا #کاذب است. (آیات 2، 3 و 11 سوره عنکبوت)
فتنه ها عامل شناسایی مؤمن از منافق است. یعنی #سنت_خداوند است که با ایجاد ابتلائاتی در جامعه ای که ادعای ایمان کرده اند مومنان را از منافق متمایز می کند و به اصطلاح #غربال صورت می گیرد. از این جهت فتنه ها برای جامعه ایمانی #نعمت اند....بلکه بزرگترین نعمت! چرا که اگر این #امتحان_الهی نبود جامعه دینی چگونه تصفیه می شد؟!
از این نکته قرآنی یک #شاخص استخراج می شود که اگر ادعای ایمان داریم اما به لوازم ایمانی خود در عمل پای بند نیستیم بترسیم از اینکه فتنه ها درون مان را آشکار کند...یکی از مهمترین لوازم عملیِ ایمان، #استقامت_در_مسیر_حق است. قرآن کریم صراحت دارد که اگر ایمان داشته باشید و استقامت بورزید هیچ حزن و خوفی بر شما نیست؛ یعنی در نهایت آرامش هستید. (30 فصلت)
در فتنه ها قرار است منافقان ریزش پیدا کنند و جامعه اسلامی تصفیه شود و تصفیه جامعه دینی یعنی یک قدم نزدیکی به #ظهور!
اگر حقیقتا مؤمن باشیم بیشترین #آرامش را در فتنه ها خواهیم داشت.
#ریزش
#فتنه
#قرآن
@hamedkamaliardakani
✅ پاسخ به یک شبهه مهم!
در این #اوضاع_اقتصادی بعضی میگویند شما هم اینقدر حساس نشید...افراط نکنید...آن اندازه هم که شما می گویید #مساله_حاد نیست!
میگوییم دلیلتان چیست؟ میگویند خب اگر فضا اینجور بود که شما میگویید پس چرا از بالا اقدامی صورت نمی گیرد؟ چرا ابلاغیه نمی آید که حوزه های علمیه چنان کنند؟ چرا سازمان تبلیغات ائمه جماعات را جمع نمی کند تا حساس بودن مساله را به روحانیت بگوید؟ چرا ائمه جمعه حرکتی نمی کنند؟ ووو...
چون ممکن است این #شبهه در اذهان وجود داشته باشد در حد خود به آن پاسخ می دهیم:
#اول اینکه اگر بین مردم باشیم براحتی فشارهای اقتصادی و آسیب های اجتماعی ناشی از آن دیده می شود. پس اینکه چنین حسی نداریم احتمالا تماس ما با #بدنه_مردم ضعیف است و این خود اشکال بزرگی است.
#دوم اینکه اگر با #بیانات_رهبری مأنوس باشیم چنین شبهه ای ایجاد نمی شود. خود حضرت آقا در دیدار دانشجویان فرمودند: "دستگاهها #مختل است...خودتان #آتش_به_اختیار عمل کنید!"
دستگاهها مختل اند یعنی چه؟ یعنی خیلی خوش بینانه نگاه کنیم درگیر #کارهای_مهم_اما_بدون-اولویت اند. خب وقتی دستگاههای رسمی اختلال دارند یعنی منتظر تشخیص و اقدام آنها نباشید. خودتان تصمیم بگیرید. خودتان تشخیص دهید و خودتان عمل کنید.
البته معنای آتش به اختیار هم این نیست که فضا مشوش شود...دقیقا خود حضرت آقا بعدا تبیین کردند که آتش به اختیار یعنی #کار_فرهنگی_تمیز.
بنابراین در این اوضاع هم اگر کسی #درد_مردم را بداند و از آن طرف با بیانات رهبری مأنوس باشد فضا را درک می کند و انتظار است #گروه_های_خودجوش_مردمی آتش به اختیار اقدام کنند و حتی با #مطالبه دستگاهها را از خواب بیدار کنند.
#آتش_به_اختیار
#روشنگری_مردمی
#خواص
@hamedkamaliardakani
✅ مطالعه تاریخ را جدی نمی گیریم!
میدانید چرا در میدان سیاست و اقتصاد از یک سوراخ چندبار گزیده می شویم؟ میدانید چرا بسیاری از #شبهات سیاسی و اجتماعی همیشه داغ است؟ میدانید چرا غالبا در #بحران های سیاسی و اجتماعی بسر می بریم؟ میدانید چرا با گذشت چند دهه از انقلاب، هنوز بعضی اشتباهات گذشتگان را تکرار می کنند؟ میدانید گاهی علت #سردرگمی جبهه انقلاب در مواجهه با دولت و نظام و مردم چیست؟ میدانید چرا در بسیاری از مسائلی که برای ما بحران و فتنه است قدرت تحلیل رهبری است که نمود پیدا می کند؟...
مهمترین علت آن این است که ما یک چیز را جدی نمی گیریم و آن #تاریخ است. تاریخ اسلام، تاریخ مشروطه و تاریخ انقلاب. تاریخ یعنی همان "ما" در زمان گذشته. کسی که به تاریخ مسلط باشد قدرت تحلیل پیدا می کند. چون عموم مشکلات و مسائلی که هم اکنون وجود دارد در گذشته هم به نوعی بوده است و کسی که به رفتارهای گذشتگان و آثار و نتایج کارشان تسلط داشته باشد هم #امروز را بهتر می فهمد هم دچار شبهه نمی شود.
به عنوان مثال، مساله برقراری رابطه با آمریکا مساله جدیدی نیست. از گذشته این مساله مطرح بوده و احزاب مختلف تحلیل ها و رفتارهای مختلفی داشته اند. اگر ما بتوانیم به آثار و نتایج آن عملکردها توجه کنیم و از آن #درس و #عبرت بگیریم بسیاری از اشتباهات را دوباره تکرار نمی کنیم. چقدر توجه به تاریخ مهم است...چقدر در بیانات رهبری تاکید و توصیه به مطالعه تاریخ وجود دارد...چقدر ما به آن بی توجهیم!
در اهمیت پرداختن به تاریخ همین بس که موضوع بسیاری از آیات #قرآن_کریم توجه به تاریخ امم گذشته است...همچنین امیرالمومنین علیه السلام در نامه 31 #نهج_البلاغه یکی از توصیه هایی که به فرزندشان امام حسن مجتبی ع دارند #مطالعه_تاریخ و تفکر در امور گذشتگان است.
یکی از موفقیت های #رهبر_معظم_انقلاب بدون شک تسلط ایشان بر تاریخ است. ایشان میفرمایند:
"من سطر، سطر ورق های تاریخ هفتاد، هشتادساله گذشته و قبل از آن را مکرر در مکرر خوانده ام." (65/10/27)
راه حل بسیاری از مسائل و مشکلات امروز در گذشته نهفته است...باید بیش از پیش به مطالعه تاریخ اهمیت دهیم.
#تحلیل
#خواص
#مطالعه
@hamedkamaliardakani
✅ تبیین جمله اخیر رهبر انقلاب در بیان حاج همت!
وقتی پاسخ مقام معظم رهبری نسبت به ابراز نگرانی یکی از فعالان فرهنگی خارج از کشور را دیدم که فرمودند:
"اصلا نگران نباشید...هیچ کس هیچ غلطی نمی تواند بکند.." به یاد یکی از سخنرانی های #حاج_همت در سخت ترین لحظات یکی از عملیات های لشگر محمدرسول الله افتادم که نیروها در اوج ناامیدی بودند و ایشان طی یک سخنرانی حماسی و انگیزشی فرمودند:
"امام که میفرماید ما تو دهن ابرقدرتها میزنیم چطوری این محقق می شود؟ با فعالیت شبانه روزی ما! مگر امام غیر از ما چه کسی را دارد؟! مگر #بازوی_امام کیست؟ ما هستیم. امام به پشتوانه ماست که چنین حرفی میزند. فکر نکنید از غیب قرار است نیروهایی فرودآیند و کار ولی خدا را پیش ببرند..نه! همین بسیجی ها هستند که بازوی اجرایی امام جامعه اند و وقتی امام میفرماید فلان کار انجام میگیرد یعنی فلان کار را باید انجام بدهید. بله؛ اگر ما پای کار بودیم اون موقع #نیروهای_غیبی هم به مدد ما خواهند آمد و دشمن هیچ غلطی نمی تواند بکند." (از کتاب همپای صاعقه)
در این مساله هم چنین است. اگر ما خوب سربازی کنیم ایشان حرفشان محقق خواهد شد و الا امام معصوم هم خانه نشین می شود. امام جامعه به پشتوانه #حضور_فعال_مردم و علی الخصوص #خواص است که می تواند حماسی در مقابل دشمن حرف بزند. وقتی میفرمایند "هیچ کس هیچ غلطی نمی تواند بکند" یعنی با فعالیت تان نگذارید هیچ کس هیچ غلطی بکند لذا این جمله در عین #امید_بخشی وظیفه ما را سنگین تر می کند.
بنابراین، #نقش_تاریخی خود را بدانیم و درک کنیم که اگر رهبری میفرماید هیچ کس هیچ غلطی نمی تواند بکند، علی الخصوص به پشتیبانی #حضور_خواص است. کسی که از این عبارت، نشستن و دست روی دست گذاشتن می فهمد و بدون عمل، #امید_باطل به نتیجه کار ببندد سخت در اشتباه است. پیروزی همیشه در گروی #نصرت_جبهه_حق است.
#جبهه_حق
#خواص
#وظیفه_ما
@hamedkamaliardakani
#نظام_فکری
✅در مورد یادداشت های استاد مطهری!
مجموعه آثار استاد مطهری مشتمل بر #آثار_قلمی و #سخنرانی های ایشان است. اما #یادداشت های استاد، چنان چه از عنوانش روشن است، یادداشت هایی است که استاد احیانا در موضوعات مختلف که مطالعه میکردند نوشته اند. و چه بسا همین یادداشت ها زمینه و پشتوانه محتوای سخنرانی را تشکیل میداده اند. یادداشت ها دو قسم اند. موضوعی و الفبایی.
البته به نظر حقیر چون یادداشت ها غالبا نوشته های استادند ک بعدا قرار بوده مورد تأمل قرار گیرند و تبدیل به #اثر_قلمی و #سخنرانی شود نظر نهایی نویسنده نیست. یعنی اگه مطلبی در یادداشت ها بود اما در سخنرانی یا نوشته ایشان نبود نمی توان قطعی به ایشان نسبت داد. چون یا در این زمینه در حال تحقیق بوده اند یا اینکه هنوز جای بررسی دارد. یادداشت نظر نهایی یک متفکر نیست.
دو مثال میزنم:
نمونه اول در مورد حضرت رقیه است. ایشان در یادداشت ها اشاره ای دارند که حضرت رقیه از تحریفات است اما در هیچ جای آثار قلمی و سخنرانی ایشان چنین چیزی دیده نمی شود. پس انکار حضرت رقیه نظر نهایی استاد نیست. صرف اینکه در یادداشت ها وجود دارد دلیل بر قبول آن نیست. شاید نوشته اند که مورد نقد و بررسی قرار دهند یا هزاران دلیل دیگر.
نمونه دوم اینکه یادداشت های اقتصادی استاد را بعد از انقلاب یکی از شاگردهای استاد با نام استاد به چاپ میرساند که بدستور امام این کتاب جمع می شود. خب چون یادداشت ها بوده خیلی از نظریات مارکسیسم هم ایشان نوشته بودند که مورد نقد قرار بدهند.
بعد از آن کتاب نظام اقتصادی اسلام را صدرا چاپ میکند که از سخنرانی های ایشان است و مورد تایید است.
بااین همه برای کسانی که آثار اصلی (سخنرانی ها و آثار قلمی) استاد را دقیق مطالعه کرده اند توصیه می کنم حتما یک دور یادداشت ها را مطالعه کنند. #پشتوانه_های_فکری_استاد در یادداشت ها مشهود است و به #تثبیت اندیشه های استاد بسیار کمک میکند.
#نظام_اندیشه_شهید_مطهری
#مطالعه
@hamedkamaliardakani
#نظام_فکری
✅ سیر مطالعاتی کتب امام خامنه ای!
بحمدلله از مقام معظم رهبری آثار زیادی به چاپ رسیده است و تمایل جوانان انقلابی به آن زیاد است.
اگر بخواهیم بصورت یک #سیر_منظم و منطقی آثار ایشان را مطالعه کنیم به نظر می رسد به این شکل خواهد بود:
1⃣ طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم
2⃣ انسان 250 ساله
3⃣ عهد مشترک
4⃣ دغدغه های فرهنگی و قرارگاههای فرهنگی
5⃣ بصیرت و استقامت
6⃣ دوران جدید عالم
البته کتاب زیاد از ایشان وجود دارد اما به نظر میرسد این کتابها #اصلی_ترین_مبانی_فکری ایشان را نشان می دهند. می توان گفت اگر کسی این سیر را به دقت و مستمر و با تأمل مطالعه و مباحثه کند حقیقتا به نظام فکری ایشان دست می یابد. از #زاویه_دید ایشان مسائل را می بیند، تحلیل می کند و راهکار می دهد.
نظام فکری ایشان مبتنی بر #قرآن_کریم و #سیره_اهل_بیت است و بنای ایشان بر مباحث اعتقادی صرف نیست بلکه اسلام را بصورت #منسجم و ناظر به #زندگی_اجتماعی ارائه می دهند و این خصوصیتی است در میان اندیشمندان اسلامی کمتر دیده می شود. مقام معظم رهبری خود فرموده اند که پایه های اصلی تفکرم را از #شهید_مطهری گرفته ام. لذا اگر کسی شهید مطهری را مطالعه کرده باشد مباحث رهبر معظم انقلاب را به مراتب بهتر و عمیق تر می فهمد.
🔻این منابع می تواند مطالعه را عمق ببخشد:
- امام بزرگوار ما (مجموعه سخنرانی های 14 خرداد)
- کتاب ولایت و حکومت
- سخنرانی های مهم ایشان مانند: دیدار با دانشجویان، دیدار مردم قم، نوروز هرسال در حرم امام رضا ع و...
#نظام_اندیشه_رهبری
#مطالعه
@hamedkamaliardakani
✅ کجایند حسن باقری های جنگ امروز؟!
تا به حال به این مسأله فکر کرده اید که در مواجهه با دشمن بیش از همه از کجا ضربه میخوریم؟ از تعداد کم؟ از امکانات ضعیف؟ از ضعف نیروها؟ از قوت و قدرت بیش از اندازه دشمن؟ یا...
ممکن است همه اینها مواردی باشد که عامل شکست ما در مقابل دشمن شود اما با #نگاه_دقیق_تر و #کلان_تر به فعالیت ها اشکال دیگری دیده می شود که حتی اگر همه نیروها قدرت هم داشته باشند و امکانات هم باشد باز هم ضربه میخوریم و نگارنده معتقد است امروز هرچه ضربه می خوریم از همین است. این اشکال به چشم همه نمی آید و لذا دشمن دقیقا از همین جاست که ورود می کند. آن اشکال اساسی چیست؟ بگذارید ابتدا مثالی بزنم:
تصور کنید چهار رزمنده خیلی قوی داریم که هر کدام در سنگری جدا در حال شلیک به سمت جبهه دشمن هستند. هر روز از سمت این چهار رزمنده تیرهای زیادی به سمت دشمن شلیک می شود اما مشخص نیست چرا دشمن نابود نمی شود...بلکه روز به روز بر قدرتش افزوده می شود. این چهار رزمنده در طول هفته تقریبا 50 ساعت مشغول جنگیدن اند، 30 ساعت هم استراحت می کنند. چرا این 50 ساعت در هفته دشمن را از پا نمی آورد؟ چرا دشمن از پا نمی افتد؟
چون وقتی کسی از بالا به این 4 نفر نگاه می کند می بیند اینها خیلی شلیک می کنند اما دست کم پنج اشکال اساسی وجود دارد: #اول اینکه هماهنگ نمی زنند، #دوم اینکه به نقاط اساسی جبهه دشمن نمی زنند، #سوم اینکه گاهی این چهارنفر در حال شلیک به همدیگرند. #چهارم اینکه این چهار نفر هدف های متفاومتی دارند. #پنجم اینکه هرکدام به تشخیص خود عمل میکنند؛ یک رهبر واحد ندارند.
نتیجه این عملیات خسته کننده و نفس گیر چیست؟ خستگی بسیار زیاد و نتیجه بسیار کم!
حقیقتا #صحنه_امروز_جنگ فرهنگی هم چنین است. ما در بسیاری از موارد نیروی کافی داریم. در بسیاری از موارد امکانات وجود دارد. در بسیاری از موارد نیروهای متخصص و قوی داریم...اما اولا نیروهای خوب ما رصد نمی شوند. تقویت و پشتیبانی نمی شوند. نیروها و تشکل ها #هم_افزایی ندارند. دست به دست هم نمی دهند. در یک #جهت_واحد حرکت نمی کنند. گاهی فعالیت های همدیگر را خنثی می کنند. گاهی #خودزنی می کنند و...
این اشکالات را این 4نفر در چه صورتی می توانستند متوجه شوند؟ در صورتی که در طول هفته #فقط_یک_ساعت از وقت استراحت خود را به #باهم_بودن می گذراندند. باهم بودن، باهم نشستن و باهم حرف زدن، #همدلی می آورد و همدلی #همفکری، نتیجه همفکری #وحدت است و وحدت #قدرت_آفرین است.
چقدر دین اسلام به #کسب_قدرت توصیه کرده است...چقدر قرآن کریم دعوت به #هم_افزایی می کند...چقدر دستورات قرآن، #اجتماعی است...چقدر خطابهای قرآن به کل جامعه و نه خصوص افراد است...چقدر روایات در باب اخوت و برادری و #ارتباط_مومنین وجود دارد و چقدر از اختلاف در جامعه ایمانی نهی شده است...راستی! چقدر نگاه دین اسلام #تشکیلاتی و #جبهه_ای است...تا حدی که چنگ زدن به ریسمان الهی را نیز به شکل جمعی امر می کند. "واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا.."
باید در مقابل جبهه دشمن #جبهه تشکیل داد. این بزرگترین ضعف فرهنگی امروز است. باور کنید بسیاری از فعالیت های فرهنگی ما شبیه همان 4 تیرانداز است که سخت مشغول فعالیت خودند و البته با #اخلاص؛ اما دقیقا دشمن از آن جا که نمی بینند استفاده می کند. درک ضرورت تشکیل جبهه #نگاه_کلان لازم دارد. اگر کسی این ضرورت را فهمید بیش از آنکه سعی می کند خود فعالیت کند سعی می کند نیروها و ظرفیت ها را #رصد و به هم #متصل کند. کاری که شهید حسن باقری انجام داد...#اولویت جنگ امروز این است.
اکنون باید سوال کرد کجایند شهید باقری های جنگ فرهنگی امروز؟!
#آسیب_شناسی_فرهنگی
#اولویت_امروز
#جبهه_سازی
@hamedkamaliardakani
✅ما تاریخ خود را فراموش کرده ایم!
...بدون مقدمه بخوانید:
"غربی ها علم را از ما یاد گرفتند. شما به کتاب تاریخ علومِ #پیر_روسو نگاه کنید آنجا می گوید: چهار پنج قرن قبل، تاجری در یکی از کشورهای اروپایی به استادی مراجعه می کند و می گوید می خواهم فرزندم درس بخواند، او را به کدام مدرسه بفرستم؟ استاد در جواب می گوید: اگر به همین چهار عمل اصلی- جمع و ضرب و تفریق و تقسیم- قانع هستی، می توانی او را در هر کدام از مدارس کشور ما یا دیگر #کشورهای_اروپایی بفرستی. اما اگر بالاتر از آن را لازم داری باید او را به کشور اندلس یا به #مناطق_مسلمان_نشین بفرستی. این را پیرروسو می نویسد، این حرف من نیست.
#جنگهای_صلیبی به آنها کمک کرد تا از ما بیاموزند. هجرت دانشمندان آنها به این مناطق کمک کرد تا از ما بیاموزند. هجرت دانشمندان ما به مناطق آنها و منتقل شدن کتاب های ما به آنها کمک کرد تا از ما بیاموزند. یک روز آنها از ما یاد گرفتند و شاگرد ما بودند بعد شدند استاد ما .الآن هم ما از آنها یاد می گیریم و شاگرد آنها می شویم وبعد می شویم استاد آنها. ما نسل دانش پژوه و محقق و پژوهنده کشور ما بداند امروز اگر #برتری_علمی با غربی هاست، در آینده نه چندان دوری با #همت و اراده شما می توان کاری کرد که فردا آنها از شما یاد بگیرند."
(مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید و دانشجویان دانشگاههای همدان 17/4/83)
💡پی نوشت:
چقدر جای این مباحث در دانشگاه های ما خالی است...
دانشگاهیان ما #خودباختگی دارند و لذا در صدد تولید برنمی آیند. گاهی متاسفانه این خودباختگی در اساتید دانشگاه بیش از دانشجویان است. #خودآگاهی_تاریخی لازم است تا ابتدا شخصیت خود را بیابند و سپس با شجاعت تمام، دست به تحول یا دست کم نقد بزنند. یکی از #مقدمات_روحیِ تولید علم، این است که فرد توانایی ها و ظرفیت های خود را درک کند. درک این ظرفیت های واقعی است که به انسان شهامتِ نقد و #جسارت_تحول می دهد. گذشته ی ایران و اسلام بهترین منبع مطالعاتی برای این هویت یابی است.
#تولید_علم
#تحول
#هویت
@hamedkamaliardakani
✅در تجمع مدرسه فیضیه چه گذشت؟!..
🔻اصل داستان که تبدیل به حاشیه شد:
چند روز پیش جمع کثیری از طلاب و مردم در مدرسه فیضیه قم تجمعی با موضوع "عدالت طلبی" شکل می دهند. سخنران این برنامه استاد حسن #رحیم_پور ازغدی هستند مطالب حقی را به تفصیل بیان می کنند. #مطالبه از مسئولان سه قوه، نقد #اشرافیت، وظایف خواص و طلاب، نقد فضای موجود حوزه و... مطالبی بود که ایشان در سخنرانی خود به آن پرداختند. این حرکت در حوزه علمیه هم بسیار #نیاز بود هم #دقیق بود و هم موقعیتی بود تا اینکه ارتباط وثیق تری بین حوزه و مردم ایجاد شود و بدنه حوزه با #سکولاریزم کمی فاصله بگیرند. این #اصل داستان است که به #حاشیه می رود...
🔻حاشیه داستان که تبدیل به اصل شد:
در حاشیه این برنامه مهم که می رفت تا صدای مردم از حنجره روحانیت بیرون آید #پلاکاردی با یک شعار خاص بلند می شود و ظاهرا پس از دقایقی جمع می شود. در همین فرصت کوتاه #جریان_رسانه_ای با تهیه عکس و مستندسازی و تهیه خبر و ... کار خود را شروع می کند. نمیدانم آگاهانه یا ناآگاهانه #علی_مطهری هم دست به قلم می شود و با برداشت هایی عجیب از متن این پلاکارد و پلیس بازی های عجیب و غریب، تلویحا نظام را متهم می کند و باعث #تشویش_اذهان_عمومی می شود. آنقدر این موج رسانه ای قدرت می گیرد که بعضی از #مراجع موضع میگیرند، حوزه رسما اعلام میکند مسئولیت برنامه فیضیه با ما نبوده و... . این قدرت رسانه ای به حدی غلبه یافت که جلسه ای امیدبخش را تبدیل به یک مانور سیاسی علیه حوزه و روحانیت کرد. این در حالی است که اصل داستان چیزی جز #مطالبه و #عدالت_خواهی و... نبوده است اما اینقدر موج رسانه ای زیاد است که فرصت تحلیل به کسی نمی دهد که اصل و حاشیه را جدا کند و لااقل در کنار نقد حواشی اصل مساله را تایید کند!
بله #دشمن است که میخواهد صدای عدالتخواهی از حوزه شنیده نشود...دشمن میخواهد روحانیت #درد_مردم را فریاد نکند...دشمن است که میخواهد حوزه های علمیه در سکولاریزم بمانند و حتی #رویش_های_جدید حوزه که بازوی انقلاب اسلامی و سرباز حقیقی حضرت روح الله هستند، #جریان_سازی نکنند.
برای من شکی نیست که این جریان رسانه ای توسط همان #مارهای_خوش_خط_و_خال حوزه که سال ها پیش #پیر_خمین در #منشور_روحانیت رسوایشان کرد حمایت و رهبری می شود. این ها نتیجه جدی نگرفتن پیام هایی چون منشور روحانیت است. امام فرمود دشمن در هر لباسی #نفوذی دارد و قصدش ضربه زدن به روحانیت مجاهد و انقلابی است. روحانیتی که بلندگوی درد مردم اند و همیشه آماج تیر دشمنان بوده اند.
وقتی رسانه با قدرت خود، خیال انسان را تحت تاثیر قرار داد درک جریان دشمن سخت است و این منجر به #بیانیه_ها یی می شود که در عین اخلاص گوینده و نویسنده چیزی تکمیل پازل دشمن نیست...
اما از مراجع که بگذریم آنچه به انسان #امید می دهد همین رویش های جوانی است که آگاه اند و فعال و بصیر و انقلابی و خوش فهم. #آینده_حوزه، حوزه حضرت روح الله است.
ان شاء الله
#حوزه_انقلابی
#نفوذی
#دشمن
@hamedkamaliardakani
#نظام_فکری
✅خطر تشتت در نهادهای فرهنگی جامعه!
یکی از مسائل مهم در تربیت افراد جامعه این است که نهادهای تعلیم و تربیت اجتماع از منبر و مدرسه تا صدا و سیما و وسائل تربیتی مدرن باید هماهنگ و یک آهنگ باشند تا احساس #تشتت_فکری به افراد دست ندهد.
وقتی تشتت فکری ایجاد شد خروجی نهادهای تعلیم و تربیت جامعه متفاوت می شود و این تفاوت و #پراکندگی جامعه، #قدرت را از جامعه می گیرد و جامعه ضعیف محکوم به فناست! از این روست که اینقدر در دین ما به #وحدت و همبستگی توصیه می شود و لذا برای متولیان فرهنگی کسب #نظام_فکری_واحد از ضروریات است. این تفاوت های فکری بیشتر در تشخیص اولویت ها، موضع گیری ها و تحلیل های سیاسی اجتماعی و اتفاقات مهم جامعه ظهور می یابد.
در همین خصوص قسمتی از یادداشت های متفکر #شهید_استاد_مطهری را ملاحظه کنید که ایشان از این تشتت و پراکندگی به عنوان مصیبتی سخت برای جامعه دینی یاد می کنند:
" ... جامعه ما از اين جهت به مصيبت سختى گرفتار است. در #حوادث_مهم، رهبران و #متولیان_دينى با تفاوت بسیار زیادی قضاوت مىكنند: يكى تشخيص سكوت مىدهد و يكى تشخيص اقدام و قيام، يكى معتقد است به تندروى و يكى به كندروى، يكى مىگويد بايد گفت، يكى مىگويد سكوت، يكى مىگويد بايد قيام كرد، يكى مىگويد بايد نشست، يكى مىگويد بايد خوابيد و چرت زد و ديگرى مىگويد بايد كله معلق زد! همه آنها هم نام #تكليف_شرعى دارد. يكى خود را مسئول مىداند و يكى خود را ربّ الابل مىداند و بس و يكى معتقد است براى اينكه ظهور حضرت نزديكتر شود بايد مانع نشد تا هر چه بيشتر اين مفاسد واقع شود. از اينجا مىتوان فهميد كه #هماهنگى_دستگاههاى_تربيتى، اعم از خانه و مدرسه و دانشگاه و منبر و كتب و مجلات و غيره، چقدر مهم است.
ما در تربيت دينى بسيار محتاجيم به اينكه بين #دستگاههاى_تربيتى و دينى، اعم از خطابه و منبر و از كتب و روزنامه ها و مجلات دينى، #هماهنگى باشد و مولّد ذوق و سليقه واحد- البته صحيح باشد، تا در حوادث و سوانحى كه براى جامعه پيش مىآيد جامعه يك جور عكس العمل نشان بدهد. نيرو را بالقوّه داريم ولى اين نيرو را جمع نمىكنيم.
آمار دقيق و صحيح نشان مىدهد كه جمعيت مسلمانان در حدود هفتصد ميليون نفر است. چطور مىتوان گفت هفتصد ميليون نفر نمىتوانند به صورت يك قدرت بزرگ در دنيا باشند؟! اگر چنين جمعيتى در فكر #تشكل باشد، در فكر اين باشد كه به دنبال هدفها و منويّات اسلامى برود، #همبستگى_اسلامى خودش را محكم كند، همدردى اسلامى خودش را تقويت كند، ارتباطات اسلامى خودش را برقرار كند، امكان ندارد كه دنيا بتواند او را به حساب نياورد، محال است كه امريكا روى چنين قدرتى حساب نكند و مرتب سرزمينهاى آنها را بمباران كند، محال است كه شوروى روى چنين قدرتى حساب نكند. اما به شرط آنكه اين قدرت به صورت يك #قدرت_متشكل دربيايد نه به صورت آحاد پراكنده، ملتهاى پراكنده، ملتهايى كه دائماً در ميان آنها موجبات تفرّق و اختلاف تبليغ مىشود، ملتهايى كه به چيزى كه نمىانديشند شخصيت واقعى و معنوى خودشان است.
كارنامه ما در زمينه #همبستگى، #همدردى و تعاون اسلامى، در زمينه تعارف (به تعبير قرآن) يعنى شناسايى اسلامى كه يكديگر را بشناسيم، به احوال يكديگر آگاه و به سرنوشتهاى يكديگر علاقه مند باشيم، كارنامه بسيار بسيار ضعيفى است، اگر نگويم تاريك و ننگين است.
امروز ما هفتصد ميليون مسلمان داريم، اما يك #جامعه_هزار_نفرى_مسلمان نداريم. جامعه آنوقت جامعه است كه افرادى يكدست داراى #تربيت_واحد_صحيح و تك شخصيتى داشته باشيم. آنوقت است كه افراد نيروى واحد به وجود مىآورند. "(يادداشتهاي شهيد مطهري، ج1، ص461)
#آسیب_شناسی
#جبهه_سازی
#نظام_فکری
#خواص
@hamedkamaliardakani
✅دولت روحانی را باید #حمایت کرد!
اواخر جنگ و زمان پذیرش قطعنامه بود که همه میگفتند جنگ چقدر خسارت بار بود...چقدر هزینه برد...چقدر سختی کشیدیم...چقدر نیروی انسانی از دست دادیم....
اما #امام_جامعه گفت:
"جنگ برای ما خیلی برکات داشت...ما در جنگ ابهت شرق و غرب را شکستیم...ما در جنگ پی بردیم که باید روی پای خود بایستیم...ما در جنگ انقلاب معنوی خود را به جهان صادر کردیم...ما در جنگ دوست و دشمن خود را شناختیم و..."
امروز هم باید از زاویه دیدِ #امام_جامعه به دولت نگاه کرد. رهبر معظم انقلاب بعد از انتخابات 92 فرمودند خداوند ان شاء الله به رأی مردم #برکت خواهد داد. از برکات دولت روحانی این بود که برای همیشه مساله رابطه با آمریکای جهانخوار حل شد...دیگر هیچ کاندیدای ریاست جمهوری نمی تواند حرف از مذاکره بزند....از برکات دولت روحانی این بود که #تفکر_پوسیده_غربگرایی بیش از پیش مفتضح شد و مردم فهمیدند که خودمان باید روی پای خود بایستیم....از برکات این دولت این بود که در عمل نشان داد نمی توان برای حل مسائل اقتصادی به #نقطه_های_خیالی در بیرون مرزها چشم دوخت...شاید این بزرگترین دستاورد این دولت بود. این ها را به چشم #فرصت هم می توان دید. همان طور که امام جنگ را فرصت می دید. چرا همیشه به چشم #تهدید می بینیم؟... چرا #رشد_عمومی جامعه را نمی بینیم؟..
از نگاه رهبر انقلاب دولت باید #حمایت شود تا کمکاری های خود را خودش #جبران کند. باید دولت را حمایت کرد تا کارآمد شود. باید دولت را کمک کرد و #اعتماد_عمومی را به آن برگرداند. وظیفه حزب الله این است و انصافا هم وظیفه سختی است. نه آنکه به استیضاح و برکناری و عزل فکر کنیم.
به نظر میرسد #راهبرد امام جامعه #حمایت_همه_جانبه از دولت برای حل مشکلات است به همراهِ نقد! طرح سوال از رییس جمهور و... هم اگر در همین راستا باشد مفید است وگرنه اگر در راستای تضعیف و برکناری و... باشد قطعا مضر و آب ریختن به آسیاب #دشمن است. #عقده_های_شخصی را باید کنار گذاشت...باید مجموعه مصالح کشور را در نظر گرفت. عزل و برکناری رییس جمهور چیزی است که دشمن میخواهد. البته به این معنا نیست که دولت نباید نقد شود...بله باید نقد و حتی سوال شود اما #نقد_ناصحانه و همراه با حمایت! نباید مردم سالاری دینی را ناکارآمد جلوه داد...این خواست دشمن است. باید از ظرفیت سوال از رییس جمهور و... هم در جهت حل مشکلات کشور و همبستگی و وحدت مسئولان و مردم استفاده کرد.
حزب الله کاری به شخص رییس جمهور ندارد؛ برای حزب الله جریان انقلاب اسلامی است که اهمیت دارد و این جریان فکری که در سطح سیاسی نمود بیشتری دارد را باید حمایت کرد تا دشمن بداند #نظام_امام_و_امت همیشه پیروز است. حزب الله همیشه با #زاویه_دید امام جامعه حرکت می کند...برای او نه حزب و جناح خاص که #انقلاب_اسلامی است که مهم است!
#راهبرد_سیاسی
#تحلیل
#خواص
@hamedkamaliardakani
✅ من کجای سپاهِ حسینم؟ (1)
#محرم نزدیک است و قافله حسین و یارانش از راه میرسد...
جا دارد از خود بپرسیم که نسبت من با آرمان و اهداف حسین چیست؟ من با حسین هستم و با همه مظلومان عالم و #عدالت_خواه و ضدظلم و طرفدار مستضعفان عالم؟ یا در مقابل حسین هستم و کاری با مظلومان و مستضعفان و محرومان ندارم و #بی_تفاوت ام؟...
سبک زندگی ما حسینی است یا یزیدی؟! #دغدغه های ما از جنس دغدغه های حسین است؟ اولویت های ما #اولویت های اصحاب عاشوراست؟...زندگی ما مانند اصحاب عاشورا سراسر #مبارزه علیه باطل و طاغوت است؟...
قافله دارد میرسد...
باید #تکلیف خود را روشن کرد...
هرکسی از خودش بپرسد در این زمان و زمانه #من_کجای_سپاه_حسینم ؟...
#کربلای_امروز
#محرم
#مبارزه
@hamedkamaliardakani
✅من کجای سپاه حسینم؟ (2)
یادداشت قبل مقدمه ای در خصوص نسبت ما با محرم و حرکت عظیم سیدالشهداء بود. اینکه باید تکلیف خود را روشن کنیم که دقیقا کجای سپاه حسین قرار داریم؟ این چیزی نیست که بشود از آن #غفلت کرد.
برای این هدف ابتدا لازم است #حرکت_امام را دقیقا #تحلیل کنیم تا جای خود را در سپاه او بیابیم. تحلیل کنیم یعنی چه؟ یعنی بدانیم اساسا چرا امام از مدینه حرکت کرد؟...چه عواملی موجب حرکت حضرت شد؟... مگر در مدینه قرآن نمی خواندند و تفسیر نمی گفتند؟...مگر عموم مردم نماز نمی خواندند؟ مگر ظواهر دینی رعایت نمی شد؟ مگر علما، #مراجع_دینی و متولیان دین خدا (حزب اللهی های مدینه) مشغول فعالیت نبودند؟ حضرت چه #انحراف_بزرگی در آن جامعه دید که #حرکت_اصلاحی خود را به سمت مکه آغاز کرد؟...
اگر با عینک امام حسین علیه السلام به شرایط و اوضاع مدینه نگاه نکنیم چه بسا متوجه نشویم چرا امام حرکت کرد. حرکتی که این همه #هزینه داشت. در نتیجه سوالات و ابهامات زیادی در ذهن مان ایجاد می شود و همین #ابهام_ها باعث می شود نتوانیم #نقش خود را پیدا کنیم و عملا در سپاه حسین نباشیم گرچه #خیال می کنیم با حسینیم و ندای یا لیتنا کنا معکم بر زبان داشته باشیم؛ اما این وهمی بیش نیست!
#بیانات حضرت و خطبه هایی که از ابتدای حرکت خوانده اند بهترین منبع برای شناخت هدف امام است و #زاویه_دید حضرت را مشخص می کند. باید بیش از پیش به بیانات حضرت و #شعارهای_عاشورا توجه کنیم تا از رهگذر شناخت هدف حضرت، #رسالت_تاریخی خود را درک کنیم و وظیفه امروز خود را بدانیم که کل یوم عاشوراء و کل ارض کربلا!
راستی مگر #حقیقت_عاشورا و #کربلا چیست که هر روزمان باید عاشورا باشد و هر زمین کربلا؟...
#کربلای_امروز
#محرم
#مبارزه
@hamedkamaliardakani
✅اثاث کشی...هجرت...کربلایی شدن!
امسال اول محرمم مصادف شده است با اثاث کشی. #هجرت از مکانی به مکان دیگر برای آسایش و آرامش بیشترِ خانواده. این منزل پنجم است که میرویم...
یکی از مفاهیم عالی اسلام هجرت است...هجرت یعنی حرکت کردن از محیط گناه به محیط سالم که #هجرت_بیرونی است و مهمتر از آن #هجرت_درونی است که هجرت از گناهان و عادات سخیف و روزمرگی ها و حیوانیت و خودخواهی ها به سمت معنویات و انسانیت و خداخواهی است که "المهاجر من هجر السیئآت"
شب اول محرم شب هجرت است...شبی است که باید از زندگی دل کند و خود را به قافله حسین رساند....هرکس ذره ای #دلبستگی داشته باشد نمی تواند در #معیت_حسین قرار بگیرد و همراه حسین شود...
من این هجرت مکانی و همزمانی آن با شروع محرم را نمی توانم تصادفی ببینم...امید است این هجرت مکانی برای آسایش خانواده مقدمه ای باشد برای هجرت های عظیم و بزرگتر. مقدمه ای باشد برای همراهی #حسین برای در #رکاب_مهدی(عج) بودن!
حقیقت این است که دلبستگی های ما عامل جدایی ما از #امام_زمان است و خداوند مهربان در همین مسائل ریز و درشت زندگی گاهی #نقطه_ضعف های ما را گوشزد می کند که اگر می بینی با امام نیستی چون دلبسته ای! هجرت کن تا مهاجر شوی...
سید شهیدان اهل قلم، #آوینی عزیز چه زیبا می گوید:
"شأن انسان در ايمان و هجرت و جهاد است و هجرت مقدمهي جهاد في سبيل الله است. هجرت، هجرت از سنگينيهاست و جاذبههايي كه تو را به خاك ميچسباند. چكمههايت را بپوش، رهتوشهات را بردار و هجرت كن. حضرت امام حسين (ع) در صحراي كربلا انتظار تو را ميكشد. چكمههايت را بپوش و رهتوشهات را بردار و هجرت كن كه پيامبران نيز همه آمدهاند تا تو را از سنگينيها رها كنند و زنجير جاذبهي خاك از دست و پاي ارادهات بگشايند."
#هجرت
#نکته
#محرم
@hamedkamaliardakani