#برونگرا و #درونگرا
#برونگرایی (Extroversion) اصطلاحی است برای کسی که تمایل دارند از تعامل اجتماعی و محیط اطراف انرژی و رضایت کسب کند. آنها در جمع احساس پرانرژی و راحتی میکنند، بنابراین میتوانند افکار و نظرات خود را به صورت رایگان به اشتراک بگذارند. تمایل آنها به معاشرت باعث میشود به راحتی با اکثر افراد کنار بیایند و در فعالیتهای اجتماعی بسیار فعال باشند. به طور خلاصه، ویژگی افراد برونگرا نشان میدهد که آنها به جای اینکه در خود فرو بروند، با محیط خو میگیرند و بسیار اجتماعی هستند.
تفاوت میان #برونگرا و #درونگرا
برونگراها و درونگراها عمدتاً در نحوه جذب انرژی و تعامل با محیط اطرافشان با هم تفاوت دارند. برون گراها معمولاً از تعاملات اجتماعی احساس انرژی میکنند و اغلب به دنبال فعالیتهای گروهی، محیطهای پر جنب و جوش و مکالمه هستند تا احساس سرزندگی کنند. برونگراها از بودن در جمع دیگران لذت میبرند.
در مقابل، #درونگراها در خلوت یا محیطهای ساکتتر احساس بهتری دارند. آنها تفکر عمیق را به جای بحث با دیگران ترجیح میدهند. در حالی که درونگراها اغلب محتاطتر عمل میکنند، به این معنی نیست که آنها از معاشرت بیزارند. درونگراها فقط ممکن است پس از حضور در محیطهای اجتماعی به زمان بیشتری برای تنهایی و شارژ مجدد خود نیاز داشته باشند.
آقایان بخوانند👇
📌نقش پـدر خانه
💠 زمانی که پدر نقش موثری در خانه ایفا نمیکند، تمام مسئولیتهای بچهها برعهده مادر میافتد و مادر همیشه احساس خستگی و عصبی بودن و حتی افسردگی دارد.
👈 این مساله باعث میشود مادر نتواند وظایف مادری و همسرداری خود را به خوبی انجام دهد و روابط گرم و موثری با بچهها و همسر نخواهد داشت!
👈 پدر باید ساعتی در روز کنار بچهها باشد تا مادر بتواند برای خودش وقت بگذارد و به کارهای مورد علاقهاش بپردازد.
👈در غیر این صورت مادر همیشه از نظر روانی و جسمی توان لازم را برای ایفای نقش مادری و همسرداری نخواهد داشت
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺به نظرم نکتهای که در این ۲۰ ثانیه آدام فیلیپس، روانکاو برجسته بریتانیایی، به آن اشاره میکند یکی از کلیدهای شفای روان، آرامش و امنیت انسان است. این دقیقا همان چیزی است دلها را به هم پیوند میزند و پیوندها را قوام و دوام میبخشد.
#هنر_گوش_دادن
#زوج_درمانی
#روانشناسی
فرایند جلب #اعتماد دوباره همسر
بازسازی احساس امنیتی که یک ازدواج برای بهبود و ادامه رشدش به آن نیاز دارد، زمان و تلاش زیادی میطلبد. بهبود آسیبی که به خاطر از بین رفتن اعتماد ایجاد شده است همان نقطهای است که بسیاری از زوجها در انجام آن به بنبست میرسند.
تحقیقات نشان داده است که برای گذر از دوران بیاعتمادی و جلب اعتماد دوباره همسر، زوجها باید از پنج چالش مهم عبور کنند:
دانستن جزئیات
رها کردن خشم
نشان دادن تعهد
بازسازی اعتماد
بازسازی رابطه
فارق از این که چه کسی عامل از بین رفتن اعتماد شده یا چه کسی به او خیانت شده است، برای جلب اعتماد دوباره همسر، هر دوی شما باید به یکدیگر و ازدواجتان از نو تعهد بدهید.
#زوج_درمانی
#درمان_خیانت
دانستن جزئیات
اولین چالش مهم در جلب اعتماد دوباره همسر مسئله آگاهی از اطلاعات است. حتی در مواردی که بهوضوح خیانت به نظر میرسند، همیشه میتوان ماجرا از دو زاویه متفاوت نگاه کرد. بهتر است شریک متخلف در دادن اطلاعات روراست و صادق باشد، و به همه سؤالهای همسرش پاسخهای روشنی بدهد. این که چه اتفاقی افتاده است، کی و کجا؟ چه احساسات یا مشکلاتی عامل ایجاد این وضعیت بود؟ یا چه عواملی زشتی این کار را در نظر فرد کمتر کرده بود؟ این کمک میکند که شریک آسیبدیده درک گستردهای از موقعیت موجود پیدا کند
#روانشناسی
#زوج_درمانی
#درمان_خیانت
رها کردن خشم
چالش دوم در جلب #اعتماد دوباره همسر رها کردن احساس خشم است. حتی آسیبهای کوچک به اعتماد میتواند به مشکلات ذهنی، عاطفی و جسمی منجر شود. ممکن است دو طرف دچار بیخوابی و بیاشتهایی شده، یا نسبت به مسائل کوچک آسیبپذیر بشوند.
شاید افراد وسوسه بشوند که تمام خشم و هیجانات خود را در خودشان بریزند، اما توصیه میشود که شریکهای آسیبدیده نسبت به همه احساساتشان هوشیار بوده و آنها را بپذیرند. به این توجه کنید که خیانت شریکتان چه تأثیری بر خودتان و دیگران گذاشته است. شما می توانید از مقاله #علل خیانت مردان متاهل نیز دیدن بفرمایید.
به این که چطور زندگیتان مختل شده، و به همه سؤالها و تردیدهایی که امروز با آن مواجه هستید، عمیقاً فکر کنید. شریک خود را از تمام این احساسات آگاه کنید. حتی شریک متخلف هم بهتر است هر نوع احساس نفرت یا خشم ناشی از آن اتفاق را بیان کند
#زوج_درمانی
#درمان_خیانت
#اعتمادسازی
نشان دادن #تعهد
چالش سوم در جلب اعتماد دوباره #همسر نشان دادن تعهد است. ممکن است هر دو طرف در مورد تعهد خود به رابطه تردید کرده و از خودشان بپرسند که آیا هنوز هم بودن در این رابطه درست است یا آیا میتوان این رابطه را نجات داد.
رفتارهای #همدلانه – به اشتراک گذاشتن درد، یأس و خشم؛ نشان دادن احساس گناه و پشیمانی؛ و فضا دادن به طرف مقابل برای تشخیص و پذیرش احساسات ناخوشایند – میتواند به بهبود هر دو طرف کمک کند.
افزون بر این، اگر دو طرف مشخص کنند که #از_ارتباط_چه_میخواهند، این به آنها کمک میکند که در ادامه نیازهای طرف مقابل را بهتر درک کنند. برای این که رابطه ادامه پیدا کند، آنها باید مشخص کنند که برای متعهد ماندن به چه چیزیهایی نیاز دارند.
هنگام رساندن این پیام، در توصیف چیزی که میبینید، انتظار دارید، یا از شریکتان میخواهید، از واژههای تنشزا (مانند #همیشه، #هرگز، یا #باید) استفاده نکنید. در عوض، عبارتهایی را انتخاب کنید که گفتگو را #راحتتر کرده، طرف مقابل را خطاب قرار نمیدهد، و سرزنش نمیکند.
🛑برای مثال، به جای آنکه بگویید «تو هرگز من را در اولویت قرار نمیدهی»، از این جمله استفاده کنید: «من میخواهم احساس کنم که اولویت زندگی تو هستم.»
#زوج_درمانی
#درمان_خیانت
بازسازی #اعتماد
چالش بعدی بازسازی اعتماد ازدسترفته است. برای آن که ازدواجتان به مسیر قبلی خود برگردد، شما باید هدفهایی مشخص و زمانبندیهایی واقعگرایانه تعیین کنید. آگاه باشید که بازسازی اعتماد کاری زمانبر بوده و به پیروی از موارد زیر نیاز دارد:
تصمیم بگیرید که یکدیگر را #ببخشید. از طریق رها کردن گذشته، تصمیم بگیرید که به یکدیگر #عشق بورزید. در حالی که دستیابی کامل به این هدف مدتی زمان میبرد، مهم این است که به آن تعهد داشته باشید.
از #رشد فردی و #پیشرفت استقبال کنید. شما نمیتوانید اعتماد ازدسترفته را فقط با قول و #عذرخواهی جبران کنید. برای آن که تنشها فروکش کند، لازم است که هر دوی شما دلایل اصلی #خیانت را مشخص کرده و به آنها رسیدگی کنید.
از درونیترین احساسات خود آگاه باشید و افکار خود را به اشتراک بگذارید. این که یک طرف رابطه در این وضعیت با احساسات و افکارش تنها بماند مشکلی را حل نخواهد کرد. بنابراین، مهم است که بیپرده در مورد جزئیات آن اتفاق و و خشم و ناراحتی خود با یکدیگر #صحبت_کنید.
🛑واقعاً خواستار #بهبود_رابطه خود باشید. در فرایند بازسازی اعتماد، هیچ جایی برای شیطنتها و دروغهای بیشتر وجود ندارد. در مورد خواستهها با خودتان صادق باشید.👌