👁👥🌟 سامرا از جاهایی است که ممکن است به زیارت امام زمانتان نایل شوید
مرحوم آیت الله تولایی خراسانی در سخنرانی های خود در مسجد صاحب الزّمانی بیرجند در سال 1394 قمری می فرمود:
ای شیعه! اگر- ان شاء الله تعالی- موفّق شدید و به عتبات عالیات رفتید، از من بشنوید، من بی خود این حرفها را نمی زنم، زیر این حرفهای من یک معالی هست. یقین بدانید. ساده حرف نمی زنم. سامرا بروید و در سامرا زیاد بمانید. معنی ندارد صبح می روند به سامرا و ظهر بر می گردند؟ آنجا دربار است. شیطان- آن حرام لقمه ، آن بی پدر و مادر، که خلقش ابداعی است و پدر و مادر ندارد- می فهمد سامرا کجاست، می فهمد دربار است. آدم وقتی به دربار رفت، زود نتیجه می گیرد. سرداب مطهّر، محل عبادت امام زمان علیه السلام بوده است، الان هم حضرت گاهگاهی آنجا تشریف می آورند. سامرا زیاد بمانید. سر قبر امام حسن عسکری و حضرت هادی سلام الله علیهما زیاد بروید. حضرت تشریف می آورند. من ساده می گویم که این بچه ها خوب بفهمند. چطور شد تو که اندک بوی مسلمانی در شامّه ات هست، دلت می خواهد اقلاً هفته ای یک نوبت شبهای جمعه سر قبر پدر و مادرت بروی و یک حمد و قل هو الله بخوانی، یک چیزی به فقرا صدقه دهی.
قبرستان که می روید، دست خالی نروید. در زیارت اموات یک چیزی هم ببرید و به فقرای آنجا بدهید، نانی گوشتی، یک قرآنی تا برای امواتتان قرآن بخوانند.
تو اندک بوی مسلمانی در شامه ات هست، شب های جمعه می خواهی بروی سر قبر پدر و مادرت فاتحه ای بخوانی، زیارتی بخوانی، امام زمان علیه السلام سر قبر پدر و مادرش نمی رود؟ تو می خواهی به این مستحب اسلامی عمل کنی، تو می خواهی احقاق حقّ پدر و مادرت کنی، شب به شب جمعه بروی یازده تا سوره توحید و هفت تا سوره قدر بخوانی، امام زمان علیه السلام نمی رود؟ امام زمان علیه السلام سر قبر پدرش، سر قبر جدّش، سر قبر مادرش، سر قبر عمه اش می رود. لذا سامره زیاد بمانید. سامرا که ماندید به حرم مطهر حضرت عسکریّین علیهماالسلام زیاد بروید، صبح بروید، ظهر بروید، شب بروید.
یک چشم زدن غافل از آن شاه نباشید شاید که نگاهی کند آگاه نباشید
سرداب زیاد بروید. حضرت گاهگاهی به سرداب تشریف می آورند. اینجا محل عبادتشان بوده است. از من بشنوید، بروید سامره و پنج روز ده روز بمانید. آنجا دربار است. عاقبت یک چیزی گیرتان می آید. به خدا بیخود نمی گویم. برادران بیرجندی! بیخود حرف نمی زنم، از روی کتاب حفظ نکرده ام. عباراتی که به شما می گویم معنا دارد. این حرفها اساس دارد. بروید پنج روز ده روز بمانید. یک وقت دیدید دری به تخته ای خورد، چشمتان به آن جمال نورانی افتاد، چه بشناسیدش و چه نشناسیدش. خود چشم به آن صورت بیافتد یک بهره ای می گیرد. خدایا! به اسم اعظمت در قرآن، چشم همه این جمع را به جمال نورانیش روشن فرما.
(سخنرانی های مسجد صاحب الزمانی بیرجند، شب بیست و پنجم ماه رمضان 1394 قمری)
خدا به حقّ قرآن همه شما را به سامرا مشرف بفرماید. سامرا از جاهایی است که ممکن است به زیارت امام زمانتان نایل شوید.
(سخنرانی های مسجد صاحب الزمانی بیرجند، شب بیست و سوم ماه رمضان 1394 قمری)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🌑🗣 صلوات بر حضرت عسکری علیه السلام به نقل از خود آن بزرگوار
ابومحمّد عبدالله بن محمّد نقل می کند که حضرت عسکری علیه السلام در سال 255 هجری در سامرا این صلوات را به من تعلیم دادند.
پس بر حسن بن علیّ العسکری این گونه صلوات فرست:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِ، الصَّادِقِ الْوَفِيَّ، النُّورِ الْمُضِيءِ، خَازِنِ عِلْمِكَ، وَ الْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ، وَ وَلِيِّ أَمْرِكَ، وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ، الْهُدَاةِ الرَّاشِدِينَ، وَ الْحُجَّةِ عَلَى أَهْلِ الدُّنْيَا. فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ وَ أَوْلَادِ رُسُلِكَ، يَا إِلَهَ الْعَالَمِين!» (مصباح المتهجد، ج1، ص405)
✅ شایسته است که به نیابت از مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام این صلوات را بر پدر گرامیش تقدیم کنیم.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🔅آیا می خواهید با حضرت عسکری علیه السلام محشور شوید؟
علىّ بن عاصم از حضرت جواد عليه السّلام و آن حضرت نيز به واسطه پدران بزرگوار خود علیهم السلام از حسين بن علی عليه السّلام نقل می کنند كه فرمود: روزى به خدمت جدّم رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله رسيدم. پس آن حضرت فرمود: ... خداوند تبارك و تعالى در صلب علیّ بن محمّد النّقی علیه السلام نطفه اى قرار می دهد و او را نزد خود حسن می نامد. وى را همچون نورى در شهرها قرار می دهد، در زمينش خليفه می گرداند و مايه عزّت امّت جدّش می کند و هادى و راهنماى شيعيانش نموده، نزد پروردگارش او را شفيع آنان خواهد کرد. خداوند او را مايه نقمت و عذاب مخالفين قرار داده، و براى دوستانش و كسانى كه او را امام خود بدانند، حجّت و برهان می گرداند.
پس پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود: حسن بن علیّ علیه السلام این چنین دعا می کند:
«يَا عَزِيزَ الْعِزِّ فِي عِزِّهِ! يَا عَزِيزُ! أَعِزَّنِي بِعِزَّتِكَ، وَ أَيِّدْنِي بِنَصْرِكَ، وَ أَبْعِدْ عَنِّي هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ، وَ ادْفَعْ عَنِّي بِدَفْعِكَ، وَ امْنَعْ مِنِّي بِمَنْعِكَ، وَ اجْعَلْنِي مِنْ خِيَارِ خَلْقِكَ، يَا وَاحِدُ! يَا أَحَدُ! يَا فَرْدُ! يَا صَمَدُ!»
(در نقل کفعمی، این عبارت نیز در انتهای دعا آمده است: «یَا مَن لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً أَحَدٌ!»(مصباح کفعمی،ص305))
سپس رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود:
مَنْ دَعَا بِهَذَا الدُّعَاءِ حَشَرَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَعَهُ، وَ نَجَّاهُ مِنَ النَّارِ وَ لَوْ وَجَبَتْ عَلَيْهِ.
هر كس خدا را با اين دعا بخواند، خداوند او را با حسن بن علی محشور مى نمايد و وی را از آتش نجات می دهد، هرچند آتش بر او واجب و لازم شده باشد. (کمال الدّین، ج1، ص267)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🔅🙏 «نماز هدیّه» به حضرت عسکری علیه السلام به نیابت از مولایمان حضرت صاحب الزّمان علیه السلام
مرحوم سیّد بن طاووس در کتاب «جمال الاسبوع» از یکی از معصومین علیهم السلام روایت می کند که فرمود:
کسی که ثواب نماز خود را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله، و امیرالمؤمنین علیه السلام و اوصیاء بعد از او علیهم السلام قرار دهد، خداوند ثواب نماز او را بسیار بسیار می گرداند تا نفسش قطع شود. در آن حال(یعنی قبل از جان دادن) به او می گویند: ای فلانی! الطاف تو و هدیه تو به ما، هم اکنون برای تو مفید خواهد بود. امروز، روز جبران کردن و پاداش دادن به توست. دلت خوش و چشمت روشن باد برای آنچه خداوند برای تو آماده نموده است، و گوارایت باد آنچه به آن رسیدی.
راوی سؤال می کند: انسان چگونه می تواند، نمازش را هدیه نماید؟ حضرت می فرمایند: نیّت کند که ثواب نمازش را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله قرار دهد، و اگر امکان داشت علاوه بر 50 رکعت نماز(یعنی نمازهای واجب و نافله آنها)، حتی اگر یک نماز دو رکعتی هم باشد، بخواند و هر روز به یکی از این بزرگواران هدیه نماید.
طریقه خواندن این نماز بدین گونه است:
دو رکعت نماز بخوان و هر دو رکعت را با یک یا سه یا هفت تکبیر شروع کن.
در همه رکوع ها و سجده ها، بعد از ذکر تسبیح، 3 بار بگو: «صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ»
و بعد از سلام نماز، جهت هدیه این نماز به حضرت عسکری علیه السلام چنین بگو:
«اللَّهُمَّ أَنْتَ السَّلَامُ، وَ مِنْكَ السَّلَامُ، يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ! صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ الْأَخْيَارِ، وَ أَبْلِغْهُمْ مِنِّي أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَامِ. اللَّهُمَّ إِنَّ هَاتَيْنِ الرَّكْعَتَيْنِ هَدِيَّةٌ مِنِّي إِلَى عَبْدِكَ وَ ابْنِ عَبْدِكَ، وَ وَلِيِّكَ وَ ابْنِ وَلِيِّكَ، سِبْطِ نَبِيِّكَ، الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ ابْنِ الْمَرْضِيِّينَ علیهم السلام. اللَّهُمَّ فَتَقَبَّلْهُمَا مِنِّي، وَ اَبْلِغْهُ إِيَّاهُمَا، وَ اَثِبْنِي عَلَيْهِمَا اَفْضَلَ اَمَلِي وَ رَجَائِي فِيكَ وَ فِي نَبِيِّكَ وَ وَلِيِّكَ وَ ابْنِ وَلِيِّكَ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ! يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ! يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِين!»
(جمال الأسبوع، ص15-16و 20)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
4_5809737750890416130.mp3
29.08M
سخنرانی حجةالاسلام هاشمی نژاد در شب شهادت حضرت عسکری علیه السلام
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
4_5809737750890416131.mp3
1.79M
چگونه حضرت عسکری علیه السلام مردم را از مسیحیت نجات دادند؟ - حجةالاسلام بندانی نیشابوری
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شبهه ایمان غاصبین خلافت و پاسخ امام زمان علیه السلام به این شبهه در محضر پدر گرامی خود- حجةالاسلام معاونیان
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
4_5809737750890416136.mp3
14.35M
سوگنامه حضرت عسکری علیه السلام - حاج محسن فرهمند
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🍂غریب #ڪرببلا لاأقل زهیرے داشٺ
🖤ڪنار #حضرٺ_آقا حبیب بوده و هسٺ
🍂همیشہ هر #شبجمعہ حرم پر از زائر
🖤ولے مزار #حسنها #غریب بوده و هسٺ
#شهادٺامامحسنعسڪرےع💔 #تسلیٺ_باد🏴
#روز_شمار_تشکیل_سقیفه_تا_شهادت_صدیقه کبری سلام الله علیها(9)
📢📢📢...در روز پنج شنبه ، ۸ ربیع الاول سال ۱۱ هجری قمری ، ۲۱ خرداد سال ۱۱ هجری شمسی ، ۷ ژوئن سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد⁉️
💔 #جسارتی_عظیم!!!!
➖➖➖➖🌑🔶🌑
🕕🕔🕓… دستگاه خلافت اینک از تثبیت نسبی برخوردار شده است ؛
سقیفه گران با مصادرهء میراث پیامبر صلی الله علیه و آله و سهم ذی القربا (خمس) پیروزی دیگری را تجربه کردهاند ؛
📣📣 اینک خبرها ، حکایت از تصمیم خلیفه برای مصادرهء دیگر اموال اهل بیت علیهم السلام میکند ؛
حاکمان سقیفه ، پس از مصادرهء ارث خاندان وحی و خمس متعلق به ایشان , چشم به فدک دوخته اند ؛
🏮فدکی که "هِبه و هديه" رسول خدا به صدیقه طاهره سلام الله علیهاست و حکم ارث و خمس بر آن جاری نمیشود
👈 این خبر به خانه وحی میرسد ……
▪️ آن بانوی الاهی مقنعه به سر میافکنند و خود را در چادری میپیچند و به همراه گروهی از زنان بنی هاشم به جانب مسجد رسولخدا گام مینهند …
◀️ #فدک ، بهانه ای می شود تا آن حضرت ، پیام غدیر را بازگو کنند ، تا کسی نگوید : در نبود پیامبر کسی ما را به صراط مستقیم که همانا امیرالمومنین علیه السلام است متذکر نکرد.
👈 ورود صدیقه کبری سلام الله علیها , هم زمان با حضور ابوبکر در مسجد است ؛
آن حضرت ، در پس پرده می نشینند و خطبه ای رسا ، علیه دستگاه حاکم ایراد می فرمایند , خطبه ای که بعدها به "خطبه فدکیه" شهرت مییابد .(۱)
🔅در این سخنرانی , صدیقه طاهره سلام الله علیها , پس از حمد و ثنای الاهی و معرفی پدر بزرگوارشان ،
از گسترش روند نامسلمانی و برخاستن پرچم نفاق , سخن راندند ؛
و در پی آن ، به استناد آیات قرآن کریم ، خود را میراث دار رسول خدا معرفی کرده و به شدت به مصادره ارث خویش توسط خلیفه ی وقت انتقاد میکنند.
……سخن حضرت زهرا سلام الله علیها در اوج خویش ، چندین بار زیرکانه توسط خلیفهء وقت , قطع می گردد تا از تأثیر آن کاسته گردد ؛
اما در نهایت ، آن چنان تاثیر می گذارد که در تاریخ نقل می کنند:
📜 " تا به آن روز دیده نشد که مردمان ، چنین ناله و گریه ای سر دهند " (۲)
🏮خطبهء فدکیه به پایان میرسد و مردمان که به خود آمده اند ، زبان به توجیه می گشایند:
⛔️ " ای دخت پیامبر ! اگر این سخنان را پیش از بیعت با ابوبکر گفته بودی ,
با علی بیعت میکردیم "‼️
آن حضرت در پاسخ قاطعانه فرمودند:
💠 وَ هَل تَرَكَ أبي يَوْمَ غَديرِ خُمٍ لِأحَدٍ عُذراً
💠 و آیا پدرم پس از غدیر خم ، برای اَحَدی از مردمان جای عذر (و بهانه تراشی) گذاشت ؟ (۳)
کار آنچنان سخت گردید که خلیفه که تا آن لحظه همواره به نرمی و محترمانه سخن میگفت و حتی گاهی با سر خم کردن و گریان شدن ، عواطف خویش را از جنایات اطرافیانش متأثر نشان می داد و خشونت های لفظی و عملی را بر عهدهء دیگران میگذاشت ،
این بار خطر را به روشنی دریافته و زبان خود را از بند سیاست بازی بیرون کشید و پرده از ذات پلید خویش برداشت!!
…وی با اشاره به امیرالمؤمنین علیه السلام که در مسجد حضور داشتند , برای سرکوب احساسات برانگیختهء مردم ، بر روی منبر رفت و گفت:
⛔️" این چه سر و صدایی است که راه انداخته اید ؟ همانا او روباهی است که شاهد او دُم اوست (‼️‼️) ؛ برپا کنندهء فتنه است ؛
کمک از ضعفا می خواهد و یاری از زنان می طلبد (او اینجا زنش را جلو انداخته است) ؛
او مانند اُمِّ طِحال است (زنی که در بدکارگی در جاهلیت شهره بود!! ) که عزیزترین کسان نزد وی افراد فاحشه بودند ."(‼️‼️‼️)
…… این حکایت به قدری تکان دهنده و توهین آمیز است و عنان سخن آنچنان سیاستمدارانه از دست خلیفه رها شده که "ابن ابی الحدید سنّی" نیز متعجبانه از استاد خویش ،
"ابویحیی , جعفر بن یحیی بن ابو زید بصری" میپرسد:
⚠️ ابوبکر , تمام این کلمات را به علی نسبت داده است؟؟!!
و استاد پاسخ میدهد:
⚠️ آری پسرم , مُلك و سلطنت است که کار را بدین جا میکشاند !!
❌سخنان خلیفه با تهدید شدید انصار به سرکوب توسط نظام خلافت , پایان میپذیرد…
و حضرت صدیقه طاهره و امیرمومنان علیهما السلام به منزل باز میگردند (۴)
…ابوبکر نیز از منبر پایین میآید …
《1》
حرم
#روز_شمار_تشکیل_سقیفه_تا_شهادت_صدیقه کبری سلام الله علیها(9) 📢📢📢...در روز پنج شنبه ، ۸ ربیع الاول س
◀️ سخنان صدیقهء کبری سلام الله علیها تأثیر شگرفی بر روند وقایع بعدی داشته است ؛
۱۲ نفر از مهاجر و انصار تصمیم میگیرند که به هر صورت ممکن ، ابوبکر را از منبر پایین کشیده و خلافت را به صاحب اصلی آن تحویل دهند؛
در این میان ، ترس از بی نتیجه ماندن این کار و خطر جانیِ چنین عملی , آنان را به مشورت با امیرالمؤمنین فرا میخواند.
🅾 امیرالمومنین علیه السلام چنین عملی را نامناسب می بینند و میفرمایند:
💠 "اگر بخواهید ابوبکر را از منبر پایین بکشید , شما را تار و مار می کنند و به جایی نخواهید رسید ، چرا که این امت , سخن پیامبر خویش را رها کرده اند ؛ اما به سراغ آن مرد بروید و آن چه را از پیامبر شنیده اید به او بگویید ؛
که این بهترین اتمام حجت برای اوست ؛ تا روز قیامت ، او را با دست خالی در برابر خداوند قرار دهند."
📌 این دوازده تن , هم پیمان میشوند که فردا , حجت را بر ابوبکر تمام کنند …
۶ نفر از مهاجرین : مقداد , سلمان , ابوذر , عمار , بُرَيده أسلَمی و خالد بن سعید .
۶ نفر از انصار:خُزيمه بن ثابت , سَهل بن حُنَيف و برادرش عثمان , اُبَيّ بن كَعب , ابو ایوب انصاری و ابو هَيثُم بن تَيَهان . (۵)
➖➖➖➖➖
1⃣ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ۲۶۳/۱۶
2⃣ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ۲۱۲/۱۶
3⃣ خصال ۱۷۳/۱ و بحارالانوار ۱۲۴/۳۰
4⃣ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ۲۱۵،۲۱۴/۱۶
5⃣ خصال ۴۶۱/۲ و بحارالانوار ۲۰۸،۲۰۹،۲۱۰/۲۸