عزیزم نمیدونی برو بپرس😊
✍آیتالله بهجت(ره) : اگر در امور دینی و یا عقیدتی اشکالی داری، برو از اهلش بپرس تا اشکالت بر طرف شود. انسان گاهی در امر دین اشکالی به نظرش میرسد و یا شبههای به او القا میشود، گمان میکند که آن اشکال لایَنحَل است و دیگر جوابی ندارد و پیشِ خود و بدون مراجعه به اهل آن قضاوت میکند و میگوید: پس دین باطل است و ایراد دارد. چگونه از اهل دین و اهل علم میترسی و نزد آنها نمیروی و از آنها سؤال نمیکنی، ولی از خود شبهه و اشکال نمیترسی که چهبسا موجب نابودی و هلاک دائمی تو گردد؟!
📚 در محضر بهجت، ج١
https://eitaa.com/harkatbejolo
شما چی خیال می کنی؟🤔
آدمي كه در دنيا گم شده است و نظرش به خودش و نفس امّاره اش معطوف است، گل را هم كه ببيند آن را نسبت با خود ارزيابي مي کند، لذا به جاي ديدن زيبايي گل، مي خواهد آن گل براي او باشد، به همين جهت هم هيچ وقت به معني واقعي، زيبايي گل را نمي بيند. نمي تواند طوري زندگي كند كه گل در طبيعت باشد و او بتواند به آن نگاه كند و با زيبايي آن ارتباط برقرار كند و آن را دريچه ي ورود به عالم حيات ببيند. او با صورت هاي زنده كه در دل طبيعت هست نمي تواند ارتباط برقرار كند، يا گل را از شاخه قطع مي کند و به خانه مي برد، يا يك تابلو مي خرد كه عكس گل بر آن کشيده اند، تا خودش در ميان باشد و بتواند آن گل را به خود نسبت دهد، چون خيال خود را درست تربيت نکرده نمي تواند با حقايق ارتباط برقرار کند، مسير صحيحِ جهت دادن به خيالش را گم كرده ، شخصيت او مرده گرا شده است. قرآن در اين رابطه مي فرمايد: «ألْهَكُمُ التَّكاثُر»؛ شما ها با كثرت ها بازي خورده ايد، «حَتّي زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ»؛ تا اين كه با قبرها روبه رو شديد و همه چيز را مرده مي بينيد. يعني كسي كه نمي تواند اين گُل را كه در دل طبيعت است زنده ببيند، براي او آن گُل با اين گُلي كه روي تابلو كشيده اند، فرقي نمي كند. قرآن مي فرمايد : مي داني تو چرا همه ي چيزها را مرده مي بيني؟ چون گرفتار كثرت ها شده اي: «ألْهَكُمُ التَّكاثُر * حَتّي زُرْتُمُ الْمَقابِرَ»؛ «مقابر» يعني مقبره ها. تو چون بازي خورده ي كثرت هايي و به حضور وحدت در هستي چشم نمي دوزي، همه چيز را مقبره مي بيني. «بازي خورده ي كثرت ها» کسي است که جزءجزءهاي متکثر برايش مهم است، امکان انتقال از کثرات به نور معنوي جاري در باطن عالم را از دست داده است. چطور شده كه به اين مشکل افتاده است؟! چون خيال خود را به کمک عقل و قلب تربيت نکرده است تا متوجه حقايقي شود که عقل مي فهمد و قلب احساس مي کند. خيالِ ادب شده مي تواند وحدت را در عالم كثرات به حضور آورد و يا بگو: حضورِ آن وحدت را در صورت اين كثرات بيابد. اما آدم كثرت زده، كثرتِ صرف را با وهميات خود تركيب مي كند و آن را به عالم خيال مي آورد.
خيلي فرق مي كند كه ايده آل شما در ذهن تان فرش باشد يا گستره ي عالم معنا. در حالت اول خيال انسان زباله دان كثرت ها شده و در حالت دوم انسان با خيالات ادب شده و از طريق همين کثرات، قلب او آماده مي شود تا با حق ارتباط برقرار كند.
#ما_انسانیم
#ادب_قوه_خیال
https://eitaa.com/harkatbejolo
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤بشنوید و کیف کنید و ...🌺
https://eitaa.com/harkatbejolo
💔واقعا ما کجا شهدا کجا😭
#اخلاقی
🔰 درسی از شهدا
🔸حسین خرازی نشست ترک موتورم بین راه، به یک نفر بر برخوردیم که در آتش میسوخت، فهمیدیم یک بسیجی داخل نفربر گرفتار شده و دارد زنده زنده میسوزد؛ من و حسین آقا هم برای نجات آن بندهخدا با بقیه همراه شدیم، گونی سنگرها را برمیداشتیم و از همان دو سه متری، میپاشیدیم روی آتش، جالب این بود که آن عزیزِ گرفتار شده، با این که داشت میسوخت، اصلاً ضجه و ناله نمیزد و همین موضوع پدر همهی ما را درآورده بود!»
🔸 بلند بلند فریاد میزد خدایا...الان پاهام داره میسوزه، میخوام اون ور ثابت قدمم کنی، خدایا! الان سینهام داره میسوزه، این سوزش به سوزش سینهی حضرت زهرا(س) نمیرسه... خدایا! الان دستهام سوخت، میخوام تو اون دنیا دستهام رو طرف تو دراز کنم... نمیخوام دستهام گناهکار باشه!
🔸 خدایا! صورتم داره میسوزه! این سوزش برای امام زمانه، برای ولایته، اولین بار حضرت زهرا(س)اینطوری برای ولایت سوخت! آتش که به سرش رسید،گفت: خدایا! دیگه طاقت ندارم، دیگه نمیتونم، دارم تموم میکنم، خدایا! خودت شاهدباش! خودت شهادت بده آخ نگفتم...
🔸 آن لحظه که جمجمهاش ترکید من دوست داشتم خاک گونیها را روی سرم بریزم! بقیه هم اوضاعشان به هم ریخت، حال حسین آقا از همه بدتر بود.دو زانویش را بغلکرده بود و های های گریه میکرد ومیگفت: ما جواب اینارا چه جوری بدیم، مافرمانده ایناییم؟ اینا کجا و ما کجا؟ اون دنیا خدا مارو نگه نمیداره، بگه جواب اینارو چی میدی؟ زیر بغلش را گرفتم و بلند کردم و هرطوری بود راه افتادیم، تمام مسیر پشت موتور، سرش را گذاشت روی شانه من و آنقدر گریه کرد که پیراهن و حتی زیرپوشم خیس شد.
👈 ما به کجا میرویم؟؟
#ما_انسانیم
https://eitaa.com/harkatbejolo
خیال پنجره ای به عالم غیب🤔
حتماً مستحضريد که در مقايسه با عالَم ماده، جنس خيال، به خدا بيشتر شبيه است و زمينه ي قرب بيشتري دارد چون تجرّدش بيشتر است، پس خيال به خودي خود به عالم غيب نزديك تر است. شما همين حالا مي توانيد در خيال تان دشتي را ببينيد كه پاييز و بهار و زمستان ندارد، همه زيبايي هاي آن فصول يک جا جمع باشد، ولي اگر با دشت هاي موجود در اين دنيا روبه ر و شويد، هرگز آنقدر که در خيالتان با صفا بودند، باصفا نيستند، چون آن دشت ها به جهت حالت تجردي که دارند ظرفيت کمالات بيشتري در آن ها هست، در حالي که دشت دنيايي ظرفيت مخصوص به خود را دارد، و لذا مي توان با روبرو شدن با دشت بيروني، در ذهن خود با دشتي روبه رو شد که بيشتر از دشت بيروني صفا و زيبايي دارد، و اين به جهت آن است که دشت موجود در خيال مي تواند با زيبايي هاي عالم مافوق خيال مرتبط باشد و شما با ديدن دشت بيروني به آن زيبايي ها منتقل شويد. به همين جهت مي توان گفت: اگر در عالم دنيا خيال انسان آنچنان زنده نباشد که بتواند با عوالم برتر مرتبط گردد، فقط به جسم عالم وصل است و با روح عالم مرتبط نيست. آن هايي که با عقل خود متوجه وجود حقايق عالم شده اند و با قلب خود يک نحوه اتصال با آن پيدا کرده اند، همين كه با دشت بيروني روبه رو مي شوند ، به دشت باطني که جنبه ي ملکوتي است بيروني است، منتقل مي گردند، و چون دشت بيروني از دشت باطني ريشه گرفته است، ديدن اين دشت هم براي آن ها نشاط آور است. مثل الفاظ يک انسان حکيم است؛ الفاظ او از روح او ريشه گرفته است، حال اگر كسي با روح او بيگانه باشد لفظ هاي او را فقط در حافظه اش قطار مي كند و فقط صدا مي شنود، بدون آن که به معاني مربوطه منتقل شود. اما اگر با معانيِ الفاظ او آشنا باشد، با شنيدن الفاظ به روح آن الفاظ منتقل مي شود.
#ما_انسانیم
#ادب_قوه_خیال
https://eitaa.com/harkatbejolo
😳واقعا خدا عقل بده😊
چنانچه ملاحظه فرموديد يکي از ابعاد وجود انسان جسم او است، و يكي ديگر از ابعاد او خيال است، و عرض شد که لازم است خيال مديريت شود. حال عنايت داشته باشيد که يکي ديگر از ابعاد وجودي انسان «عقل» است. عقل، همان استعداد و توانايي فهم حقايق از طريق استدلال است. عقل به کمک استدلال مي فهمد که حقايقي در اين عالم هست و قلب از طريق تزکيه مي تواند با «وجود» آن حقايق مرتبط شود، ولي عقل به «مفهوم» آن ها پي مي برد. ابن سينا قهرمان عقل است، اصلاً اين كه مي گويند «شيخ الرئيس»، به اين دليل است كه او شيخ و پيشرو همه ي فلاسفه است، حتي ملاصدرا هم قبول دارد كه شيخ الرئيس از نظر استدلال از خودش قوي تر است. يك جا گلايه مي کند که چرا شيخ با اين همه استعداد، عقل خود را در چيزهايي صرف كرده كه بقيه هم مي توانستند صرف بكنند؟! شيخ الرئيس آنچنان در تربيت عقلِ خود تلاش مي کند که مواظب است هر کاري که موجب شود عقل او از قوت و قدرت عدول کند، انجام ندهد. مي گويد: من عهد کرده ام قصه نخوانم، با اين که اهل شعر است ولي در نوشته هاي فلسفي اش سعي مي كند هيچ گونه سخني که روح استدلال را ضعيف مي کند مطرح نکند، چون مي داند آنجا كه جاي عقل است، نبايد خيال وارد بشود. با يك انضباط محكمِ عقلي جلو مي رود به همين جهت حالا هم بهترين كتاب فلسفي از نظر انسجام «الإشارات و التَنبيهات» شيخ الرئيس است و انصافاً به خواننده ي خود انضباط عقلي خوبي مي دهد.
حاصل سخن اين که انسان اگر خواست ناقص نماند و همه ي ابعاد خود را تربيت کند، بايد بداند يکي از ابعاد او عقل است و لازم است سعي کند در زندگي خود هرگز عقل را مغلوب احساسات و حرص و هوس خود ننمايد، انساني که به عقل خود پشت نکند گرفتار خرافات نمي شود، فرق انسان خرافاتي با انسان عاقل در آن است که انسان خرافاتي خيالات خود را در زير سايه ي عقل جلو نمي برد، و بدون دليل عقلي چيزهايي را باور مي کند و بر اساس آن ها عمل مي نمايد و يا به راحتي احساساتش او را تحريک مي نمايد.
#ما_انسانیم
#عقل
https://eitaa.com/harkatbejolo
حال قلبتون چطوره؟😉
علاوه بر سه بُعدي که عرض شد، انسان بُعد ديگر هم دارد که به آن «قلب» مي گوئيم. عرض شد که عقل مي تواند به وجود حقايق پي ببرد ولي آن بُعد از ابعاد وجودي انسان که مي تواند با حقايق ارتباط برقرار کند و با آن متحد شود و انسان را از نور آن ها بهره مند کند، قلب است. راهي که انبياء و اولياء طي مي کنند و عرفا نيز از آن ها پيروي مي نمايند به صحنهآوردن هرچه بيشتر قلب است.
انساني که توانسته باشد با عقل خود متوجه حقايق بشود و با قلب خود - از طريق تزکيه هاي شرعي- با آن حقايق متحد گردد و خيال خود را تحت تأثير عقل و قلب خود قرار دهد، در اوج عشق و محبتِ روحاني قرار مي گيرد، چنين انساني به واقع مي تواند با قرآن و روايات ائمه ي معصومين(ع) به بهترين نحو ارتباط برقرار کند.
آري اگر كسي خواست خيالش را درست بپروراند، بايد مثنوي جلال الدين محمد بلخي را بخواند، مثنوي قهرمان خيال صادق است. شما گاهي تعجب مي كنيد؛ اين همه مثال را مولوي چگونه در کلمات خود مي آورد و اين قدر منظم نتيجه مي گيرد! اشعار مثنويِ مولوي و ديوان حافظ و از آن مهم تر مثال هاي قرآني، بسترهاي مناسبِ تربيت خيال است.
اگر كسي بخواهد عقلش را رشد بدهد، راهش مطالعه ي كتاب هاي متفكراني است که بيشتر با استدلال با ما سخن مي گويند. اگر كسي بخواهد قلبش را رشد بدهد، در عين رشد عقلي و توجه به حقايق عالم، بايد وارد تزکيه هاي شرعيه شود، که البته اگر راه را درست بشناسد فرهنگ قرآن و اهل البيت(ع) بستر رشد هر سه بُعد از ابعاد انساني است.
قرآن جايگاه ايمان را قلب يا دل مي داند و مي فرمايد: «قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا قُل لَّمْ تُؤْمِنُوا وَلَكِن قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِي قُلُوبِكُمْ وَإِن تُطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَا يَلِتْكُم مِّنْ أَعْمَالِكُمْ شَيْئًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ»؛(11) اعراب گفتند ايمان آورديم، اي پيامبر بگو: هنوز ايمان نياورده ايد ولکن بگوييد تسليم دستورات الهي شده ايد ولي هنوز ايمان وارد قلب هاي شما نشده. چون وقتي ايمان وارد قلب ها شد، از آن جهت که حقيقت انسان همان قلب اوست، انسان با تمام حقيقتش با خدا مرتبط مي شود و به کمالات غير قابل توصيفي دست مي يابد. به گفته ي مولوي:
وصف بيداري دل اي معنوي
در نگنجد در هزاران مثنوي
#ما_انسانیم
#قلب
https://eitaa.com/harkatbejolo
از کجا بدونیم به خدا نزدیک شدیم یا نه؟
آیت الله شیخ محمد صالح کمیلی
https://eitaa.com/harkatbejolo
شما چی فکر میکنی؟🤔
📢نکته طلایی
انسان چه بخواد چه نخواد با اعتقادات و باورهاش زندگی میکنه
اگه کسی رفتار یا خلق و خوی غلطی داره بیش از اینکه به این رفتار و خلق و خو بپردازیم باید ببینیم چه باوری پشت این عمل و رفتار هست
که این شکلی شده و الا تغییرات مثبت بدون تغییر باور، یا رخ نمیده یا کامل رخ نمیده یا ثبات نخواهد داشت
آیا تا به حال باورهامون رو بررسی کردیم؟🤔
حداقل باورهای اصلی رو؟🤔
تا ببینیم درسته یا نه؟😢
یکی از مهمترین کارهایی که انسان عاقل باید انجام بده لیست کردن باورهاش و سنجش اونها با یک میزان صحیحه😊
و یکی از کارهاییه که شیطون اصلا نمیذاره انسان بهش فکر کنه چه برسه بخواد انجام بده😳😱
#ما_انسانیم
#باورشناسی
https://eitaa.com/harkatbejolo
استادمونمیگه:
📘 عالم همه مدرسه است...
#عرفان_اسلامی
#استاد_نخاولی
#ما_انسانیم
eitaa.com/Nakhavoli_ir
https://eitaa.com/harkatbejolo