هدایت شده از اخبار استراتژیک
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (3)
در مورد برنامه هستهای موضع اصلی آیتالله خامنهای، جدای از عقبنشینیهای مقطعی و تاکتیکی، عدم پذیرش محدودیتی فراتر از انپیتی بوده است که نه محدودیتی برای میزان غنیسازی قائل شده و نه محدودیتی برای تولید آب سنگین یا پلوتونیوم. در مقابل، گرایش غالب در جناح اصلاحطلب، آنطور که از نامه سرگشاده مشهور نمایندگان مجلس ششم برمیآید، جلب نظر قدرتهای غربی بوده است به هر قیمتی ولو پذیرش محدودیتهایی که هیچ کشور دیگری نپذیرفته است. ارزیابی این دو دیدگاه را میبایست با توجه به این دو واقعیت در نظر داشت که ایران کشوری است که از یکسو در همسایگی یک قدرت هستهای قرار دارد و از سوی دیگر حکومت ایران در تعارض با کانونهای قدرت موسس دولت اسرائیل شکل گرفته که تعداد کلاهکهای هستهای آن بین 75 تا 400 عدد برآورد میشود. در چنین وضعیتی توصیه خفتبار نمایندگان مجلس ششم در آن نامه معروف حداقل برآمده از جهل نسبت به بدیهیات است.
برتری رویکرد آیتالله خامنهای در مورد پرونده هستهای اما محدود به لحاظ کردن واقعیات فوق نیست بلکه از منظر پراگماتیک نیز برتری آن امروز ثابت شده است. نوبت اولی که رویکرد اصلاحطلبان مبنای عمل قرار گرفت نتیجه طوری بود که حتی اعتراض فردی چون میرحسین موسوی را در پی داشت که تعارض جناحی با دولت خاتمی و متولیان مذاکرات هستهای در آن مقطع نداشت. اگر همان تیم مذاکرهکننده و اصلاحطلبان حامی ایشان تصور یا ادعا کنند که کاری کردهاند قدرتهای غربی حق غنیسازی ایران را به رسمیت بشناسند به این خاطر بود که با هدایت آیتالله خامنهای برنامه هستهای ایران تا حدی پیش رفت که قدرتهای غربی ناگزیر بودند حدی از پیشرفت برنامه هستهای ایران را بپذیرند. پس از حصول توافق مورد نظر اصلاحطلبان و دولت مورد حمایت ایشان ثابت شد نظر رهبر جمهوریاسلامی درست بوده که میگفت برنامه هستهای برای غرب بهانه است و به محض جلب نظر غربیها در این موضوع خواستهای دیگری در رابطه با برنامه دفاعی ایران پیش خواهند کشید. ماجرا به همین جا هم ختم نشد و برخلاف پیشبینی و نظر دیپلماتهایی که به عنوان قهرمان مورد تشویق جناح اصلاحطلب بودند با تغییر دولت در آمریکا مهمترین عضو برجام از این معاهده خارج شد. 👇👇👇
هدایت شده از اخبار استراتژیک
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (4)
نامه معروف نمایندگان مجلس ششم از این جهت نیز حائز اهمیت است که درست پس از اشغال نظامی عراق توسط ارتش آمریکا نوشته و منتشر شد. یعنی درست زمانی که نیروهای نظامی غربی به رهبری آمریکا در مرزهای شرقی و غربی ایران بصورت گسترده روی زمین حضور یافتند نمایندگان مجلس از جناح اصلاحطلب از این میگفتند که راه مقابله با تهدیدات خارجی استفاده از نیروی نظامی نیست و «اگر جام زهری باید نوشید» زودتر نوشیده شود. آیتالله خامنهای و نیروهای وفادار به ایشان اما با اقداماتی نظامی، اطلاعاتی و سیاسی در بیرون از مرزهای ایران موجب شدند هزینههای آمریکا از جهات مختلف، و نه فقط مالی، افزایش یابد و نهایتاً کار به جایی برسد که تحت فشار کنگره روند خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق آغاز شده و به سرانجام برسد.
با پافشاری آیتالله خامنهای بر راهبردی که مورد انتقاد شدید اصلاحطلبان مجلس ششم بود هم توطئههای بزرگی یکی پس از دیگری خنثی شدند و هم پیروزیهای بزرگی رقم خوردند. در جنگ 33 روزه لبنان نیروی تحت حمایت ایران مانع از تحقق هدف نیروی مهاجم شد و اسطوره شکستناپذیری اسرائیل را از میان برد؛ امری که حتماً اسرائیل را برای هرگونه اقدام نظامی علیه ایران یا متحدان آن در منطقه بسیار محتاطتر از پیش کرده است. کانونهایی که آتش جنگ داخلی در سوریه را برافروختند نه به هدف سقوط متحد ایران دست یافتند و نه توانستند طرح تجزیه سوریه را محقق کنند. علم کردن لولوی داعش در عراق نه توانست به حضور تثبیتشده یک گروه تروریستی در نزدیکی مرزهای ایران منجر شود و نه طرح تجزیه عراق به سه کشور را محقق گرداند. پس از گذشت بیش از سه سال از آغاز حمله حکومت سعودی و متحدانش به یمن هنوز هدف اصلی یعنی ممانعت از حضور نیروهای مبارزِ متحد ایران در نزدیکی مرزهای سعودی محقق نشده و افقی نیز برای تحقق آن متصور نیست. طرح تجزیه عراق از طریق رفراندوم استقلال کردستان پیگیری شد ولی در نطفه خفه شد. و در همه این موارد نقش ایران و پافشاری آیتالله خامنهای بر مقاومت در مقابل حملات و توطئهها بیبدیل و بدون جایگزین بوده است. 👇👇👇
هدایت شده از اخبار استراتژیک
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (5)
به این نقطه که میرسیم یکی از اشتراکات جریانهای برانداز با برخی چهرههای شاخص جناح اصلاحطلب، بلکه گاهی با صدای غالبی که از این اردوگاه سیاسی شنیده میشود، عیان میگردد. ادعا میکنند راهبرد مورد پسند آیتالله خامنهای، فعالیتهای نظامی-مستشاری ایران در خارج از مرزهای خود و توسعه برنامه موشکی، راه دفع تهدیدات نیست بلکه عامل محرکی است که تهدیدات بسیاری را متوجه ایران کرده. این ادعا در تضاد است با تحولاتی که به فاصلهای بسیار اندک پس از پیروزی انقلاباسلامی روی دادند.
پنج ماه پس از پیروزی انقلاباسلامی، زمانی که هنوز نظام سیاسی جدید صرفاً درگیر مسائل داخلی است، عامل عالیرتبه سیا در عراق، صدام، با کودتا در این کشور به راس قدرت رسمی میرسد و 14 ماه پس از آن بخشهایی از خاک ایران را اشغال مینماید. نظام سیاسی برخاسته از انقلاب به مرور متوجه حمایتهای گسترده منطقهای و فرامنطقهای از صدام میشود. تمام اینها پیش از این است که ایران هرگونه فعالیت نظامی برونمرزی قابل توجهی داشته باشد. در ادامه برای تحمیل تصمیم به پایان جنگی که خود آغاز کرده بودند نیروی دریایی آمریکا مستقیماً هواپیمای مسافربری ایران را ساقط کرد. در واقع همین تجارب حاصل از جنگ تحمیلی بود که ایران را به فعالیت نظامی-مستشاری برونمرزی و تقویت بنیه تکنولوژیک با اهداف دفاعی مجاب و مصمم نمود.
همین ادعا را در مورد شکلگیری گروههای تروریستی نظیر طالبان، القاعده و داعش نیز تکرار میکنند و میگویند تشکیل این گروههای تروریستی واکنش طبیعی مسلمانان اهل سنت منطقه به تشکیل گروههای سیاسی-نظامی شیعی نظیر حزبالله لبنان با حمایت ایران است. این در حالی است که بنا بر آنچه رابرت گیتس و برژینسکی گفتهاند سرآغاز شکلگیری این گروههای «اسلامگرا» 4 ماه پس از پیروزی انقلاباسلامی با سازماندهی سیا در افغانستان و 6 ماه پیش از ورود ارتش شوروی به این کشور بوده است. گرچه برژینسکی این اقدام را به عنوان تلهای برای شوروی ذکر میکند اما همین الگو و چارچوب در تاسیس و سازماندهی گروههای مشابه دیگر نیز مشاهده میشود. ارتباط خانواده بنلادن با خاندان سلطنتی بریتانیا و جذب و پرورش ابوبکر البغدادی که در زندانهای آمریکایی بوکا و ابوغریب حضور داشته شواهدی هستند که نشان میدهند شکلگیری این نوع گروههای تروریستی «واکنش طبیعی مسلمانان اهل سنت منطقه» نبوده است. فاصله زمانی کوتاه اولین اقدام عملی آمریکا برای سازماندهی این نوع گروهها از پیروزی انقلاباسلامی نیز نشان میدهد واکنش نه به مشارکت در تاسیس و حمایت از حزبالله لبنان بلکه به خود انقلاباسلامی و پتانسیلی بوده است که این رویداد مهم توان آزاد کردن آن را داشته است.
اشتراکات ریشهای و بنیادین از جنس موارد فوق با جریانات طرفداری براندازی جمهوریاسلامی ایران مسبب اصلی بدبینی به جناح اصلاحطلب در نظام سیاسی حاکم بر ایران است. گرچه تناوب ابراز مواضع مشابه و شدت تاکید بر آن در مقاطع مختلف توسط اصلاحطلبان در نوسان بوده ولی هنوز نیز گاهی به یکباره افرادی از این اردوگاه سیاسی مواضع اینچنینی اتخاذ نموده و در افکار عمومی به موجآفرینی میپردازند. در چنین موقعیتی برخی افراد از جناح اصلاحطلب انتظار دارند بدبینی مذکور صرفاً با چند جمله که برخی چهرههای شاخص این جناح سیاسی علیه براندازی یا جریانات برانداز به زبان میآورند برطرف شود بدون اینکه اشتراکات ریشهای و بنیادینی که بالاتر ذکر شد از گفتار غالب این جناح سیاسی حذف شوند. وَيْلٌ لِّلْمُطَفِّفِينَ! 👇👇👇
هدایت شده از اخبار استراتژیک
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (6)
دامنه کمفروشی، گرانفروشی و پرتوقعی این جماعت حتی به اینجا نیز ختم نمیشود. نه تنها نشانهای در سطح کلان بروز ندادهاند که نشان دهد که غلط بودن رویکردشان در سیاستخارجی را پذیرفتهاند که هنوز مواضع مشابهی را تکرار میکنند. نه تنها حاضر نیستند بپذیرند که تبدیل اختلاف نظرشان با آیتالله خامنهای در سیاستخارجی و برنامه دفاعی به تقابل با ایشان و کشاندن این تقابل به افکار عمومی منشاء بسیاری تنشهای بزرگ در وضعیت سیاسی کشور بوده است که هرگاه مجال آن را مییابند چنین تقابلی را بصورت صریح یا ضمنی بروز میدهند و به افکار عمومی نیز میکشانند. با این حال مدام درخواست «آشتی ملی» دارند و از این عبارت گنگ و بیمعنی چیزی جز رفع حصر میرحسین موسوی و عادیسازی روابط سیدمحمد خاتمی با رهبر جمهوریاسلامی ایران را مراد نمیکنند.
مشخص است که اقداماتی نظیر رفع حصر میرحسین موسوی در موقعیت فعلی نتیجهای جز بهبود جایگاه حسن روحانی در میان افرادی نخواهد داشت که تحت هر شرایطی کورکورانه طرفداری جناح اصلاحطلب را میکنند. تضاد تام خط مشی مورد پسند حسن روحانی با رویکرد آیتالله خامنهای در سیاستخارجی روشن است و نمایشی بودن سخنان اخیر او را ثابت میکند که دوگانه «مقاومت یا تسلیم» درست کرد و خطاب به ترامپ گفت «با دم شیر بازی نکن». سخنان نمایشی اخیر روحانی و خطی است که بازوهای تبلیغاتی حامی او پی میگیرند یادآور سخنان ترامپ در زمان اعلام خروج آمریکا از برجام است مبنی بر اینکه «رهبران ایران» از مذاکره مجدد سر باز خواهند زد و سپس توافقی جدید را خواستار خواهند شد.
این تصور که روحانی با سخنان اخیر خود تصمیم گرفته است خط مشی خود در سیاستخارجی را تغییر دهد کودکانه است. آنچه او با این سخنان و استفاده از عبارت «مادر همه جنگها» کرد واقعی جلوه دادن خطر جنگ در افکار عمومی ایرانیان بود. بازوهای تبلیغاتی حامی او نیز بعضاً به همین گونه تصورات دامن میزنند. در صورتیکه بتوانند محتمل بودن جنگ را در اذهان جا اندازند بعید نیست روحانی همانطور که ترامپ در مورد تغییر رفتار «رهبران ایران» پیشگویی کرده است به توافقی نمایشی مشابه آنچه بین ترامپ و رهبر کرهشمالی صورت پذیرفت دست زند و بدعتی بزرگ در دورزدن رهبر جمهوریاسلامی ایران را رقم زند. به این شکل خواهند توانست روحانی را به عنوان منجی ایران در افکار عمومی جا زده و آیتالله خامنهای و نیروهای وفادار به ایشان را به حاشیه ببرند.
با این اوصاف، تلاش برای تقویت جایگاه روحانی در موقعیت فعلی توسط اصلاحطلبان، به هر بهانهای، جز ادامه همان خطی نیست که با نامه معروف و جنجالی نمایندگان مجلس ششم کلید خورد. اما این بار تفاوت بزرگی وجود دارد. آن زمان تهاجم آمریکا و متحدینش به منطقه غرب آسیا تازه آغاز شده بود و هنوز ایران به اقدام اثرگذاری دست نزده بود. به علاوه توافق با غرب در زمینه هستهای هنوز آزموده نشده بود. الان در نتیجه اقدامات ایران و متحدین آن آمریکا تا حد بسیار زیادی از منطقه خارج شده، جنگهای نیابتی و توطئههای آنها در سوریه و عراق مطلقاً به اهداف اصلی خود نرسیده و متحدین منطقهای آن نظیر حکومت سعودی نیز در یمن به اهداف اصلی خود نرسیدهاند. توافق با غرب در زمینه هستهای آزموده شده و این مهمترین عضو غربی برجام است که زیر توافق زده. آن زمان آیتالله خامنهای و نیروهای وفادار به ایشان زیر فشاری که نمایندگان مجلس ششم سعی کردند اعمال کنند کوتاه نیامدند. اکنون که این همه پیروزی برای ایشان حاصل شده و آمریکا در افکار عمومی ایران و جهان متهم است به خلف وعده چرا باید زیر فشارهای تبلیغاتی عقبنشینی کنند؟ 👇👇👇
هدایت شده از اخبار استراتژیک
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (7)
اصلیترین عاملی که برخی را ترغیب نموده تا فشار به رهبر جمهوریاسلامی برای عقبنشینی ایشان از مواضع خود در سیاستخارجی و برنامه دفاعی را دوباره آزمایش کنند همزمان ساختن بحران ارزی با جنجالهایی تبلیغاتی است که با خروج آمریکا از برجام، اعلام خواستهای دوازدهگانه پمپئو و سخن گفتن روحانی از «مادر همه جنگها» درست شدهاند. البته که این جنجالهای تبلیغاتی اثر روانی در جهت افزایش نرخ ارز داشتهاند ولی اساس و ریشه مشکل نه تحریم است و نه سایه جنگ. ریشه اصلی بحران بازار ارز در ایران رشد افسارگسیخته نقدینگی است که در پی تغییر الگوی مدیریت پول با راهاندازی بانکداری خصوصی در ابتدای دهه 1380 بوجود آمده. عوامل دیگری نظیر آسیبدیدن نقشه ارزی کشور در سالهای اخیر و تعلل سوالبرانگیز بانک مرکزی در ترمیم آن و همچنین اعلام نرخ ارز دولتی 4200 تومان و اصرار حسن روحانی بر این نرخ از عوامل تشدید بحران هستند. با همزمان نمودن بحران ارزی که ریشههای مستقل از راهبرد کلان سیاستخارجی جمهوریاسلامی ایران دارد با موجهای تبلیغاتی فوق امید دارند ریشه بحران ارزی را سیاستخارجی و برنامه دفاعی ایران جلوه دهند و افکار عمومی را با خود برای تغییر راهبرد کلان سیاستخارجی ایران همراه سازند.
حل بحران ارزی ایران خواهناخواه یک مرحله ضربتی در کوتاهمدت خواهد داشت و یک مرحله ریشهای که بیشتر زمانبر است. چنین کاری از یک سو نیازمند رصد و کنترل شدید بلکه فریز داراییهای افرادی است که بیشترین فعالیت را در بازار ارز دارند که قطعاً درصد بسیار کمی از جامعه را شامل میشود که نکته امیدوارکنندهای است.* از سوی دیگر این کار نیازمند تصفیهای نسبتاً گسترده در الیت مالی متنفذ در نظام بانکی ایران است که هر دو بخش دولتی و خصوصی را شامل میشود. لیکن چنین کاری بدون یک تصفیه گسترده سیاسی که کالتِ قدرتِ معینی درون نظام جمهوریاسلامی ایران را هدف بگیرد ممکن نیست؛ کالتی فراجناحی که در بسیاری نهادها، از همه مهمتر دستگاه اطلاعاتی و قضائی، به درجات مختلف نفوذ دارد، سنگ بنای آن پیش از پیروزی انقلاباسلامی گذاشته شده و در تمام سالهای پس از انقلاباسلامی در تعارض با این انقلاب و همسو با منافع شبکه زرسالاری جهانی درون نظام برخاسته از انقلاب فعال بوده و بر قدرت خود افزوده است. این کالت قدرت اصلیترین چتر حمایتی بر سر آن الیت مالی است که ریشه بحران ارزی به آن بازمیگردد. بنابراین بدون تصفیه نظام سیاسی از این کالت قدرت نمیتوان از بحران ارزی اخیر به سلامت عبور کرد.
تصفیه جمهوریاسلامی ایران از این کالت قدرت حداقل به دو طریق با سرنوشت جناح اصلاحطلب گره خورده است. اولاً این کالت قدرت در مقطع فعلی نیازمند بازوهای تبلیغاتی جناح اصلاحطلب است تا راهحل بحران ارزی و مالی فعلی را در افکار عمومی تابع خود تغییر راهبرد کلان سیاستخارجی و برنامه دفاعی کشور جا بزنند. در ثانی بلندپایهترین عضو این کالت قدرت با حمایت انتخاباتی جناح اصلاحطلب به راس قوه مجریه رسیده است و به تبع این موضوع حذف او عملاً در تعارض با فعالیتهای انتخاباتی و سرمایهگذاریهای نمادین این جناح سیاسی است. لیکن اگر جناح اصلاحطلب پذیرای تلخی دارویی که آن را «آشتی ملی» نام نهاده باشد میتواند مقطع فعلی را به چشم فرصتی برای خویش دیده و دوباره به عضوی ارگانیک و نرمال از نظام سیاسی حاکم بر ایران بدل گردد.
در واقع اگر این جناح سیاسی بخواهد و بتواند در ایجاد اجماعی سیاسی درون کشور نقشآفرینی نماید بر سر این موضوع که راه عبور از بحران ارزی/مالی فعلی نه تغییر راهبرد کلان سیاستخارجی ایران بلکه تصفیه نظام سیاسی از کالت قدرت مذکور است و نظام بانکی از الیت سیاسی تحت حمایت ایشان، بصورت عملی، و نه در قالب جملات صوری علیه براندازی، به دیگر ارکان جمهوریاسلامی نشان داده است که قصد ادامه روند مخربی را ندارد که با نامه جنجالی نمایندگان مجلس ششم آغاز نمود. سپس این جناح سیاسی میتواند انتظار داشته باشد بخشهایی از نسل جدید خود که خیلی خرج مقابله با راهبرد کلان سیاستخارجی ایران در دوران زعامت آیتالله خامنهای نشدهاند به اجزایی از نظام سیاسی نوسازیشده بدل گردند و به این طریق آنچه از «آشتی ملی» را مراد میکرده محقق نماید.
________________________
* به لطف بانکداری الکترونیکی این کار از چماقکشی در میدان فردوسی تهران هم سادهتر و هم موثرتر است.
🔻 عقبنشینی کاخ سفید از ژست ترامپ برای گفتوگوی «بدون پیششرط» با ایران
🔹 سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا : اگر حکومت ایران رفتارش را به نحوی که مشخص کردهایم! عوض کند، ایالات متحده آماده است برای برداشتن تحریمها، برقراری روابط کامل دیپلماتیک و تجاری، دادن مجوز فناوریهای پیشرفته به ایران و حمایت از پیوستن ایران به نظام اقتصاد بینالملل اقدام کند.
✅ @Rajanews_com
🔴 هشت مرتبهای که به آمریکا نزدیک شدیم و او هر هشت بار به ما نارو زد:
1️⃣ شکست مذاکره با آمریکا در دولت موقت
2️⃣ شکست مذاکره الجزایر
3️⃣ «تماس» پس از قطع رابطه
4️⃣ دخالت مستقیم در جنگ، جام زهر و پذیرش قطعنامه ۵۹۸
5️⃣ اعمال تحریم داماتو (مشهور به ایسا) در دولت سازندگی
6️⃣ از گفتگوی تمدنها تا محور شرارت
7️⃣ شکست مذاکرات سه جانبه در سعدآباد
8️⃣ شکست برجام
❇️ شرح کامل را از باشگاه استراتژیستهای جوان ببینید:
👉 contacts.ystc.ir
✍️ مؤمن از یک سوراخ، دوبار گزیده نمیشه. ولی جالبه هربار یک گروه خاص، وسوسه شده و برای مذاکره پا پیش میذاشتند؛ همونا که الانم فیلشون یاد هندستون کرده و هوس شکست نهم کردند...
#نتیجه_مذاکره
#سازش_هزینه_دارد
#هشت_ضلعی_مجارستانی
#اختصاصی
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
توییت روز: فقط یک لحظه تصور کنید سال نود و دو از موضع ضعیف و استیصال اقتصادی، تسلیم مذاکره نمیشدیم. یکسال مقاومت کافی بود. قدرت هستهای مان بیشتر میشد. شکست ناپذیری مان برای غرب محرز میشد. دندان طمع آمریکا برای نابودی ایران یکبار برای همیشه کشیده میشد. و امروز دیگر بیثبات نبودیم
در وضعیت استیصال فعلی هم تن به مذاکره دهیم دو سال دیگر حسرت امروز را میخوریم
-----------------------
درس ساده برجام. کانال تلگرام علی علیزاده @jedaal
🔸 گمان میکنند «مذاکره» تمام مسایلشان را حل میکند. نمیدانند مداکره از موضع ضعف خودکشی از ترس مرگ است.
🔹 میگویند بحران اقتصادی را نمیبینی. میگویند نمیبینی که هرروز، هر شهر و میدان تظاهرات و تجمع اعتراضی فقیرشدگان و ورشکستگان است. میگویم میبینم. خوب میبینم. هشت ماه است هرروز مینویسم و به عنوان یکی از صدها مرزبان و دیده بان ایران در خارج از کشور هشدار میدهم که جنگ روانی و جنگ اقتصادی و جنگ مالی جدی از سوی آمریکا و شرکایش در راه است.
🔸 اما این جنگ مالی و اقتصادی که فضای کشور را بحرانی و ملتهب کرده تصادفی نیست و بخشی از بستهی طراحی شدهی سیاست ترامپ مقابل ایران است. بستهی فشار از پایین برای چانه زنی از بالا. بستهی به استیصال رساندن برای گرفتن امتیاز از بالا.
🔹 و مساله این است که وقتی از بالا یک امتیاز بگیرد، آمریکا، این ضحاک دوره مدرن، آرام نمیشود و شش ماه بعدش برمیگردد تا امتیازی دیگر بگیرد. انهم وقتی که راه را پیدا کرده. وقتی فهمیده چطور میشود مردم را خشمگین و ملتهب کرد.
🔸 حرف من ایدئولوژیک نیست. براساس سیاست واقعی است. اگر سال نود و دو عقب نرفته بودیم سال نود و سه میتوانستیم از روی اقتدار امریکا را پای میز مذاکره «بکشانیم».
🔹 اما سال نود و دو ترسیدیم یا دقیقتر بگویم ما را ترساندند. به ویژه داخلیها.
🔸 گفتند شورش نان میشود. گفتند شورش دارو میشود. گفتند بحران سوریه که ان روزها در اوجش بود را به داخل ایران میکشانند.
🔹 برجام نوشدارو نبود. داروی عادی هم نبود. مسکنی بود که باعث شد یکی دو ساعت بیشتر در خواب رخوت باشیم. و حالا وضعمان به مراتب بدتر از قبل برجام است.
🔸 درس ساده این است: وقتی در موضع ضعف قرار داری هرگز مداکره نکن. هرگز!
https://www.instagram.com/p/Bl5ZPkeHXra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹✴️ آمریکاییها پیش از #مذاکره با ایران، باید خودشان مذاکره کنند که حرف متناقض نزنند❗️
#فواد_ایزدی تحلیلگر مسائل آمریکا:
🌀اتفاق دیشب در تاریخ آمریکا بیسابقه بود
t.me/joinchat/B_-LJDwum4mav7MVyqUE2w
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔰سردار عزیز جعفری، فرمانده کل سپاه خطاب به رئیس جمهور.
📸 yon.ir/MiGDe
🔷همگان منتظر #تصمیمات_انقلابی رئیس جمهور منتخب خود هستند، تا از این درگاه نور امیدی به دل های با ایمان آنان بتابد.
حمایت های بی نظیر و گسترده دلسوزان انقلاب در هفته اخیر از جنابعالی، نباید مانع اقدامات انقلابی شما در کنترل قیمت ها از جلوگیری از افزایش سرسام آور قیمت #ارز و #سکه، در شرایط #جنگ_اقتصادی با دشمنان بشود.
🔷چرا با آن قهر و غضبی که در شما سراغ داریم و در رقابت های انتخاباتی یا با مخالفین خود بعضاً به کار می بردید، با نارسایی و سوء مدیریت های بخش اقتصادی دولت برخورد نمی کنید؟!
🔷اتخاذ تصمیمات مهم در شرایط سخت امروز کشور برای مقابله با فشار های اقتصادی دشمنان نیاز به عزم و اراده ی انقلابی و قاطعیت در برخورد با کم تحرکی و ضعف برخی مدیران دارد، تا مردم به مدیریت همراه با تدبیر دولت شما امیدوار شوند.
🔷مطمئن باشید همه ی توان نیروهای انقلاب و دعای خیر مردم مومن و #انقلابی ایران اسلامی پشت سر شماست و بی صبرانه همگان، منتظر تصمیمات انقلابی رئیس جمهور ممتخبشان هستند تا از این درگاه نور امیدی به دل های با ایمانشان بتابد و قضاوت کلی آن ها، تلاش مجدانه و موثر دولت برای عبور از بحران اقتصادی همراه با دلسوزی برای اقشار آسیب پذیر جامعه باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🇮🇷 آرمان، منطق و پرچم انقلاب اسلامی توحید است.
امام خامنهای ۱۳۹۷/۱/۲۰
۹ مرداد سالروز اعلام طرح پرچم رسمی جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۹ بود.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
به این پرچم پر افتخار که نماد توحید است افتخار میکنیم.
@MarefatTowhidi_ir
هدایت شده از جنبش مردمی معرفت توحیدی
🇮🇷 آرمان منطق و پرچم انقلاب اسلامی توحید است
امام خامنه ای ۹۷/۱/۲۰
کسانی که در مقابل پیشرفت جمهوری اسلامی قرار می گیرند مشکل «توحید» دارند
✅ به جنبش مردمی معرفت توحیدی بپیوندید:
@MarefatTowhidi_ir
🔹شوک: تحمیل هزینههای شکست به مردم
🔸طی ماههای اخیر سه شوک قیمتی در مسکن، ارز، و سکه فضای اقتصادیسیاسی ایران را ملتهب کرده و این سه شوک با التهابآفرینی در عرصۀ بینالمللی هم تقویت شده است. اوضاع اقتصادی بهگونهای است که برخی بر این باورند که اوضاع از دست دولت خارج شده است، اما واقعیت این است که حتی به فرض صحت چنین گزارهای، باید پذیرفت که روند اوضاع اقتصادی همسو با خواست بسیاری از مدیران اقتصادی دولت است؛ مدیرانی که صدای بلندی دارند و اوضاع ملتهب فعلی را فرصتی میدانند برای پیشبرد سیاستهای راستگرایانۀ حداکثری و حتی مدام تأکید میکنند که در این راستا دولت نباید نسبت به ناآرامیهای احتمالی جامعه نگران باشد.
🔸برای مثال، توجه به برخی اظهارات طیفی از سیاستگذاران طی یک سال اخیر در بخش مسکن قابل تأمل است. کمتر از 10 ماه قبل بود که الویری (عضو شورای شهر تهران)، مرعشی (از گزینههای شهرداری تهران)، و هاشمی (استاندار تهران) بر ضرورت گرانشدن هزینۀ زندگی در تهران تأکید داشتند. هر سه نفر بر این موضوع تأکید کردهاند که باید با افزایش هزینههای سکونت در تهران از یکسو بخشی از جمعیت را به حومه سوق داد و از سوی دیگر از مهاجرت به تهران جلوگیری کرد.
🔸حال یکی از اعضای اتحادیۀ املاک کشور از پناهبردن برخی مستأجران تهرانی به شهرکها و شهرهای حاشیهای تهران خبر میدهد و معاون وزیر مسکن از رونقگرفتن فروش واحدهای مسکن مهر در شهرهای اقماری بهدلیل افزایش قیمت مسکن در تهران ابراز خشنودی میکند. وضعیت پیشآمده در حوزۀ مسکن یک برندۀ بزرگ دیگر دارد و آن نظام بانکی است. از یکسو بررسی سهامداران بانکهای خصوصی نشان میدهد که شرکتهای ساختمانی اصلیترین سهامداران نظام بانکی هستند و از سوی دیگر بخش قابلتوجهی از سرمایهگذاری بانکها در سالهای اخیر در حوزۀ مستغلات بوده است. درواقع، شوک قیمتی در حوزۀ مسکن میتواند بخش کوچکی از بحران نظام بانکی را فروبکاهد و تورمهای پیش رو تا پایان سال نیز میتواند بخش دیگری از بحران نظام بانکی را از جیب مردم بستاند.
🔸اصرار بر اینکه مسائل پیشآمده به رفتارهای هیجانی و ناعقلانی مردم مربوط است بیمعناست، چراکه اساساً کارکرد چنین شوکهایی ایجاد التهاب و تعلیق و عقلانیتزدایی از مردم است. بهعبارتی بناست گستره و عمق التهاب در حدی باشد که مردم گیج شوند و نفهمند که چه اتفاقی در حال رخدادن است. چنین شوکهایی حتی اگر نتیجۀ خارجشدن اوضاع از دست سیاستگذاران باشد، بهتعبیر نائومی کلاین برای پیشبردن سیاستها و تحمیل خسارتهای ناشی از شکست سیاستهای پیشین به دوش مردم کارآمد است!
@omidi_reza
هدایت شده از بیداری ملت
وقتی میگیم گرونی ارز وسکه کار خودشونه دقیقا منظورمون همینه . قیمتها رو کشوندن بالا که وقتی حرف از مذاکره دوباره برای برجام ۲ و ۳ شد ملت تحت فشار قبول کنند. برخی مدیران غربزده همینقدر خائن و کثیف هستند
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از جنگ فرهنگی
⭕️ به این گزارهها که #سناریویی_هماهنگ بین #بیگانگان و جریان #سازشکار_داخلی ست توجه کنید:
۱) هفته گذشته بیبیسی فارسی یک مستند جدید و البته تحریف شده با عنوان #جام_زهر پخش کرد و به علل پذیرش قطعنامه پرداخت.
۲) در هفته اخیر دلار به 12000 تومان و سکه به 4.5 میلیون تومان رسید.
۳) هیچ یک از مسئولان اقتصادی دولت اظهار نظری درباره اوضاع اقتصادی نمیکنند و #سکوت پیشه کردهاند.
۴) #ظریف گفت شکر نعمت #برجام نکردید و اینطور شد!
۵) دیشب #ترامپ اعلام کرد آمادگی دارد با #روحانی دیدار کند.
۶) روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد که گویی از قبل آماده بوده بلافاصله یک مصاحبه با #حسین_موسویان(جاسوس و عضو تیم مذاکره کننده روحانی در مذاکرات سعدآباد و ساکن امریکا) ترتیب داد و جزئیات درخواست دیدار روحانی و ترامپ را بررسی کرد!
۷) #محسن_هاشمی امروز با اشاره به موضوع #جام_زهر گفت: نجات ایران در گرو تصمیم امثال ماست!
تصمیم سختی که سی سال قبل توسط مسئولان کشور گرفته شد و صلحی پایدار را برای ایران و نظام به ارمغان آورد!
۸) بهدنبال صحبتهای دیشب ترامپ امروز #قیمت_دلار_کاهش_یافت!
۹) بلافاصله دعوتنامه ای برای #تجمع_مردم در تمام شهرها در فضای مجازی منتشر شد.
یعنی مردم را به میدان میکشانیم!
گویی جریان سازشکار بهدنبال #جام_زهر دیگریست!
فشار برای پذیرش #برجام۲
#هوشیار_باشیم
════🇮🇷════
@JANGEFARHANG
♦️پاسخ سردار جعفری به #ترامپ: در کاخ سیاهتان بنشینید و در توهم ملاقات با مقامات ایرانی بمانید
نامه فرمانده کل #سپاه درپاسخ به اظهارات اخیر ترامپ:
🔹مردم ایران با ملتهای سلطهپذیر تفاوتهای فراوانی دارند.
🔹مردم ایران هرگز به مسئولین خود اجازه #مذاکره و ملاقات با شیطان بزرگ را نمیدهند
🔹رؤسای جمهور سابق #آمریکا آموختند که ایران و ایرانی قابل تهدید نیست و در برابر هر نوع تهدید و فشار بیگانگان متحد و یکدل میشوند.
🔹این آرزو را به گور خواهید برد که مقامات جمهوری اسلامی ایران از شما درخواست ملاقات کنند
http://t.me/joinchat/B_-LJDwum4mav7MVyqUE2w
🔻 محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه در جمع دانشجویان:
🔹 در مورد پرونده برادر رئیس جمهور و برادر معاون اول، قوه قضاییه و قاضی ملاحظه نکرده که برادر رئیس جمهور است پرونده تشکیل داده و وقتی دیده اتهام متوجه اوست برای او قرار وثیقه صادر کرده و الان نیز ادامه میدهد.
🔹 اینکه این موضوع طول کشیده آن را قبول دارم، در بعضی پروندهها زمان بیشتر از زمان منطقی طول میکشد، در اینجا چند مانع داریم.
🔹 واقعا به میزان ماموریتی که داریم بودجه، کادر اداری و قضایی نداریم. خیلی وقتها کسانی که تشکیلاتی هستند، موقعیت دارند، کار را به گونهای انجام نمیدهند که قاضی بتواند فورا آن را اثبات کند.
🔹 مهدی هاشمی موقعیت و جایگاهی داشت، هر چیزی در بازرسی کشور و وزارت بود اطلاع پیدا میکرد.
🔹 افرادی هستند محاسبه زمانی که دستگیر میشوند را میکنند، اینها کار را به درازا میکشاند، قوه قضاییه نسبت به صاحب منصب کوتاه نیامده است.
🔹 بارها و بارها گفتهایم برای شفافیت، دادگاههای علنی که برگزار میشود منتشر شود، مجلس با قانونی که تصویب کرده جلو آن را گرفته است.
🔹 برای چندمین بار اصلاحیه به مجلس بردیم که استدعا میکنیم و اعتقادمان بر این است که دادگاهی که علنی برگزار میشود منتشر شود، تقصیر ما چیست؟
✅ @Rajanews_com
🔴 سقوط 20 پلهای رتبه بورس تهران در دنیا با گرانی دلار/ ضربه 55میلیارد دلاری ارز به بازار سهام
🔹تازهترین اطلاعات آماری نشان میدهد در یک سال و نیم گذشته بهدلیل کاهش شدید ارزش ریال در برابر دلار رتبه بورس تهران هم در میان سایر بورسهای جهان کاهش یافته و از 30 به رتبه 50 تنزل کرده است. با این مقدار نزول، بورسهای مصر، دوبی، ابوظبی و قطر که قبل از آن رتبه پایینتری از بورس تهران داشتند بالاتر از ایران قرار گرفتند.
🔹آمارها نشان میدهد با وجود اینکه ارزش کل بازار سهام از ابتدای فروردین96 تاکنون از نظر ریالی 133هزارو 700میلیارد تومان افزایش یافته است اما با درنظر گرفتن رشد شدید قیمت دلار ارزش کل بازار سهام (بورس تهران و فرابورس) 55میلیارد دلار افت کرده است. این محاسبات نشان میدهد ارزش کل بورس تهران که در فروردین پارسال 385هزار میلیارد تومان معادل 102میلیاردو 600میلیون دلار (با احتساب هر دلار 3749تومان) محاسبه میشد هماکنون به 518هزارو 700میلیارد تومان معادل 46میلیارد و 300میلیون دلار (با احتساب هر دلار 11200تومان) رسیده است که علت اصلی وقوع این رویداد افزایش نرخ برابری ریال در برابر دلار است که از 3749تومان به 11هزارو200تومان در مبادلات روز گذشته رسیده است.
🔹این ارقام بهمعنای آن است که چنانچه سطح عمومی قیمت سهام شرکتهای حاضر در بورس تهران و فرابورس به میزان 54درصد رشد کند، قیمتها (با احتساب قیمت دلار) به همان سطوحی خواهد رسید که در فروردین96 قرار داشت. همه این ارقام بهمعنای این است که افزایش نرخ برابری ریال در برابر دلار آمریکا دستکم 55میلیارد دلار به بازار سهام ایران ضربه زده است و ارزش کل شرکتهای بورس اکنون در سطح جهانی با ارزش بسیار کمتری نسبت به 1.5سال گذشته محاسبه و قیمتگذاری میشوند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ