ما از باندهای فساد و ضد مردم در ادارات خیلی خسته ایم!
نهاد دولت، دکان کسی نیست.
با سلام و احترام؛
شب گذشته یک نفر با پروفایل فیک در یک گروه مجازی که اغلب دوستان و عزیزان همکارم در آن عضو هستند، با اظهارات دروغین خود، دست به حواشی غیر اخلاقی زدند، که نشان می دهد عناصر الیگارشی و رانتخوران در همین بیخ گوش خودمان، نمایندگان و دست پرورده ها و گماشتگانی دارند که حاضرند علیه دولت و ملت دست به هر کثافتکاری بزنند. اقدام این فرد هتاک دو معنا دارد که معنای مثبتش می تواند تلاش های آخر تیم سفلگان رانتخوار در همین سطوح است که به زودی آبروی شان خواهد رفت، اما معنی منفی آن می تواند این باشد که تاریکخانه الیگارشی، در محل کارم نیروهای خودسر و عناصر سیاه دل خود را برای ترور شخصیتی اینجانب فعال کرده اند و برای ایجاد حواشی و آسیب های احتمالی اداری مانند پرونده سازی و ... مأموریت های جدیدی دریافت کرده اند.
به زودی یادداشت مفصلی تقدیم شما عزیزان همراه خواهد شد که در جریان کامل وقایعی باشید که چگونه خناسان در این سالها از طرق مختلف به اینجانب آسیب زده اند...
سازمان برنامه نقطه شروع تحولات اقتصادی-اجتماعی کشور محسوب میشود، اگر آنجا راه بیفتد چرخ کشور هم راه می افتد. باید با این نهاد بسیارپیچیده با حساسیت برخورد کرد و نباید اجازهٔ لابی و سهم خواهی در بدست آوردن مدیریت این نهاد که میتواند عقل و چشم اقتصادی نظام ج.ا.ایران باشد، داده شود.
بازارها علاوه بر درجه باز و بسته بودن (منتهی الیه #رقابت_کامل تا منتهی الیه #انحصار_کامل) به لحاظ جغرافیایی هم به شکل بین المللی، منطقه ای، ملی، محلی و حتی بازار شهری و روستایی طبقه بندی می شوند. بدلیل تبعات منفی نمی توان #قیمت_بازار_بینالمللی را به #بازار_ملی (داخلی) تحمیل کرد.
آقای رئیس جمهور، قیمت بنزین به کار کارشناسی بیشتری نیاز دارد!
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
بازارها علاوه بر درجه باز و بسته بودن (منتهی الیه #رقابت_کامل تا منتهی الیه #انحصار_کامل) به لحاظ جغ
ایهاالناس!
اینکه هر ایرانی حدود ۲۰٪ از هر چینی انرژی بیشتری مصرف می کند، اسمش هر چه باشد نمی تواند سیاه ترین کشور در مصرف تلقی شود، در عوض آمریکا و آلمان و کانادا و بسیاری از کشورهای جهان مصرف سرانه خیلی بیشتر از ایران دارد چرا در این کشور بابت تحلیل های دروغ کسی مواخذه نمی شود؟
لسترتارو استاددانشگاه هاروارد و ام.آی.تی و مشاوراقتصادی کلینتون:
تصور نظام اقتصادسرمایه داری از دولت،یک تصور عقب افتاده است.
هیچ گروه مهمی از انسانهاهیچگاه بدون دولت نزیسته است.دیدگاه بدون دولت،انسانها را درشرایط جامعه وحشیانه بی دولت قرارمیدهد.سابقه دولت،به اندازه سابقه بشر است!
اگر ما اینگونه مورد تجاوز قرار می گیریم، و میهمان عزیز ما را در وسط خانه ما به شهادت می رسانند، یکی از دلایلش #اقتصاد_ضعیف ما است، آمریکا خوراک سیاست خارجی اش #تحریم_اقتصاد_ضعیف است. نقطه عطف تحولات اقتصادی-سیاسی ایران همان #سال_سیاه_۱۳۸۶ است، سالی که #نخاع_اقتصاد_ایران قطع شد!
من چند بار از #انجمن_اقتصاددانان درخواست کرده ام که جلسه ای ترتیب دهند تا #موضوع_استثماری_یارانه_پنهان و راهکارهای برون رفت از این منجلاب را ارایه کنم که متأسفانه از این کار پرهیز کرده اند.
قرارمان، انحصار نبود!
اخیرا دون مایه ای می گفت:
برو ببین در انجمن پشت سرت چه می گویند!!😳
رئیسجمهور در احکامی جداگانه «محمدجواد ظریف» را به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور و «محمدجعفر قائم پناه» را به عنوان معاون امور اجرایی رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کردند.
ماجرا و ناگفته ها چیست؟
@hemmatgholizade
در سال ۱۳۸۶ که سهمیه بندی بنزین با سر و صدا و با دروغ مصرف بهینه و صرفه جویی و دفاع از حقوق کم درآمدها و ... انجام شد، من در یک بولتن اقتصادی به این مسأله نقد نوشتم، در آن زمان امکانات فضای مجازی در دسترس عموم نبود فلذا صدا و نقد صورت گرفته به جایی نرسید، منتهی برخی عوامل گوش های خود را تیز کردند، ماجرا وارد مسأله ی مسخ ملت از طریق توجیه جهانی سازی قیمت فرآوردههای نفتی اصلی رسید، درحالیکه همانطور که بارها نوشته و گفته ام ماجرای سهمیه بندی بنزین در سال ۱۳۸۶ با لعاب مصرف بهینه و جلوگیری از قاچاق و ... چیزی جز یک دروغ نبود و اصل کنترل اجتماعی به این بهانه مورد نقد اینجانب قرار گرفته بود، بلکه اصل ماجرا، یعنی جهانی سازی نفت ملی بود که هیچکس (حتی یک نفر) در بیرون از گود از آن ماجرا خبر نداشت که من از آن سال، بارها به عنوان سال سیاه اقتصاد ایران و نقطه ی به کما رفتن و یا سکته کردن اقتصاد ایران یاد کرده ام. ظاهرا علف به دهان بز خوش آمده بود، ماجرا با دو سال تبلیغ سنگین وارد سال ۱۳۸۹ شد و با اجرای قانون پرنقص و مبهم هدفمندسازی یارانه ها و انفجار هیدروژنی قیمت حاملهای انرژی به این بهانه دروغین و غیرعلمی که دولت حدود سه برابر بودجه کل کشور به مردم یارانه پنهان انرژی (جهش قیمت گاز مایع بیش از ۷ هزار درصد- این فرآورده صرفا توسط طبقه کم درآمد و روستاییان استفاده می شود) در حقیقت باعث شد اقتصاد ایران از آنزمان تاکنون از جایش تکان نخورد و با تصویب و اجرای قانون اشاره شده، مزیت خدادادی ملت ایران از دسترس تولید خارج و انواع شکست ها به اقتصاد خانوار و اقتصاد تولید تحمیل شد و با مالی شدن بخش اعظم اقتصاد، عملا کشور وارد دوره جدیدی از تورم نفتی-ارزی شد. این موضوع از همان زمان مورد تحلیل و انتقاد نگارنده قرار گرفت و اولین بار در مجله برنامه و بودجه (که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور منتشر می شد) مفهوم مهمل یارانه پنهان زیر ذره بین علمی قرارگرفت. اغلب خوانندگان از جزییات این موضوع بخصوص طی شش سال اخیر و انتشار وسیع رسانه ای و توسعه فضای مجازی اطلاع دارند. اینکه یارانه پنهان چیست و توسط چه کسانی و برای چه اهدافی (ضد ملی) طراحی شده، بارها مکتوب و تبیین شده است، اما در این یادداشت به عوارض و پیامدهایی که دامنگیر اینجانب شد، پرداخته می شود. وقتی یارانه انرژی (همان یارانه پنهان انرژی) از طریق جهانی سازی تحت لوای قانون هدفمندسازی یارانه ها اجرایی شد چندین گروه به این موضوع حساس شدند، گروه نخست که تکرارگونه از رسانه ها و البته با خواندن چند جلد کتاب اقتصادی و برخی مهندسان تغییر رشته داده به اقتصاد، مصر بوده و هستند که دولت ایران به مردم یارانه انرژی می دهد (عملا واژه پنهان هم کنار گذاشته شده است)، این گروه بارها و بارها از طرق مختلف، با من گفتگو و مناظره داشته اند ولی اینکه نگارنده (همت قلی زاده) از اساس منکر یارانه پنهان شده و برای این انکار، از ابعاد مختلف از مصادیق و منابع علمی و همچنین آمارهای متعدد (که اغلب آنها برای اولین بار در سطح جامعه -حتی دانشگاهی) استفاده می کرد غالبا از واژه ای عجیب که فلانی آدم ژورنالی است استفاده می کنند که بازخورد حایز اهمیتی نمی باشد.
گروه دوم، گروه خطرناکی بودند، گروهی که در نهادهای مختلف چیدمان شده بودند و به عنوان سپری محکم و یکدست بصورت پیش فرض، اعتقاد ایدیولوژیک به یارانه پنهان انرژی داشتند، و نزدیک شدن به این مفهوم را معادل شکستن حریم خصوصی خودشان تلقی می کردند، بیشترین آسیب های مادی را به اینجانب وارد ساختند. آنها گماشته هایی بودند که اجازه نمی دادند در آن نهادها، کسانی که حتی به این موضوع حیاتی تشکیک می کردند، رشد کنند، نه تنها اجازه رشد نمی دادند که از طریق پرونده سازی و بازی های بوروکراتیک زمینه سلب حقوق مادی و تنزل سِمت را فراهم می ساختند که خاطرات بسیار تلخی از آن دوران دارم. حبس اداری، حذف اضافه کار و سایر رفاهیات اداری، ممانعت از حضور در همایش ها و جلسات و ... به مدت هفت سال پیاپی و تنزل سِمت و انتصاب افراد ضعیف و مطیع و ... از برخی اقدامات سیاهی است که برای منصرف ساختن نگارنده از واکاوی عمیق مفهوم یارانه پنهان انرژی و انتساب جعل و دروغی بودن انجام شده است.( در این رابطه مستندات کافی تولید و در زمان مقرر منتشر خواهد شد).
عجیب و غیرقابل انتظار نبود که با دست گذاشتن بر شاهرگ و شاهراه فساد با چنین توحش های اداری مواجه نشوم، اما به امید خروج کشور از بن بست تورم های بالا و کمک به مردم مظلومی که هر روز سفره آنها آب می رفت، و والدین شرمنده و خجالت زده فرزندان خود می شدند، این توان تبیین را در من زنده نگه می داشت.
اما گروه سوم، ستاد فکری و مثلا علمی بودند (و هستند) که ترک های عمیق در باور آنها در حال مشاهده شدن است. این گروه سوم، گمارندگان گروه دوم در نهادهای مختلف به عنوان بازیکنان مدافع بودند، این دسته با منابع مالی سنگین و پشتیبانی سنگین رسانه ای و با برچسب زدن ها و تمسخرها و حتی کشیدن کاریکاتور و مثلا نادیده گرفتن ها و ... (هر تکنیک غیر اخلاقی که به ذهن شما می رسد) سعی می کردند که چالشهای فکری متعددی برای نگارنده ایجاد کنند.
گروه چهارم، اما فرصت طلبان سیاسی (در داخل و خارج از کشور) هستند، آنها خناسان و کینه ورزانی هستند که به خوبی می دانند با تداوم سیاست جهانی سازی و تکرار فاجعه ای مشابه آبان ۱۳۹۸ شاید به اهداف سیاسی شوم خود از طریق آسیب دیدن نظام سیاسی ایران و ... برسند که این خطرناکترین گروه حمله کنندگان به من هستند که باید در این زمینه حتما مراقبت های لازم به عمل بیاید.
به عنوان مثال، در آخرین مورد، می توان به حمله و توهین یک کاربر فیک در گروهی که اغلب آنها از پرسنل مهمترین نهاد برنامه ریزی کشور هستند، اشاره کرد. این کاربر فیک که با پیش شماره ای از آلمان موضوع یارانه پنهان انرژی و حرفهای تکراری مانند «قاچاق هنگفت سوخت» و «مصرف خیلی زیاد بنزین و اسراف سوخت و انرژی توسط مردم» و «علمی بودن جهش قیمت حاملهای انرژی به قیمت های جهانی» و سایر حرفهای رذیلانه تکراری که بارها در دانشگاه ها، رسانه ها و نشست ها با نمودارها و اعداد و اسناد پاسخ این ادعاهای واهی و دروغین علیه مردمِ از همه جا بیخبر را داده ام، و بکارگیری کلمات توهین آمیز و بخصوص با انتساب واژه ی «زرد» به کانال تلگرامی که از سال ۱۳۹۴ با نام و نام خانوادگی مشخص! تلاش نافرجامی در زمینه به حاشیه رفتن و بد نام کردن اینجانب و اعضای محترم این کانال انجام داد که با پاسخ محکمی مواجه شد. بررسی های بیشتر نشان داد که این کاربر فیک، هرگز در حوزه انرژی نه جایگاهی داشته و نه یک خط اظهار نظری از خودش داشته است. جالب تر اینکه در بخش هایی از مشاجره تصنعی، ادعا می کرد که نگارنده هیچ نوشته ای در حوزه انرژی نداشته ام، در حالیکه بلافاصله مقاله ای که در یکی از همایش های بین المللی با حضور نمایندگانی از سی کشور جهان حائز رتبه برتر شده بود را در برابر ادعای سخیف این کاربر ارایه کردم که دوباره با ادامه بی اخلاقی و ذکر این جمله که « تو نمی دانی در انجمن اقتصاددانان پشت سرت چه چیزهایی می گویند!» سعی در ادامه تشنج داشت که با پی بردن به هدف کثیف این فرد مرموز، از ادامه پاسخ دادن به کژگویی های او منصرف شدم.
هدف از درج این مطالب به این دلیل بود که گوشه ی خیلی کوچک از انواع مشکلاتی که طی ۲۰ سال مطالعه در حوزه اقتصاد انرژی برایم ایجاد کردند را بدانید و تصور نکنید نشان دادن ابعاد مختلف موضوع یارانه پنهان انرژی جعلی به همین سادگی بوده، بلکه تلاش های پیدا و پنهان متعددی برای ایجاد حواشی و وارد ساختن صدمات مادی و معنوی صورت گرفته است که امیدوارم نظام جمهوری اسلامی و دولت چهاردهم با درک شرایط اقتصاد کشور نسبت به اتخاذ موضع رسمی در برابر این مفهوم مجعول که آسیب های جدی به اقتصاد کشور، دولت و ملت وارد ساخته است، اقدامات لازم را انجام دهند.
در پایان از همه عزیزان همراه تقاضا می کنم در انتشار مطالب این کانال و بخصوص یادداشت پایانی نهایت تلاش خود را بکنند، امید که گوشه ای از مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود.
ارادتمندتان
همت قلی زاده
@hemmatgholizadeh
اگر خم می شدم از درهای بسیاری عبور می کردم،
ولی من راست ایستادن را انتخاب کردم!
اقتصاددانان بنزین شناس این روزها زیاد شده اند و شدیدا دورم را احاطه کرده اند! که به #یارانه_پنهان_انرژی_جعلی ایراد نگیرم، پیشنهادم به این دسته از عزیزان این است که اولا، به کارهای اصلی خودتان بپردازید که ایرادات زیادی دارند و اثرش کم از همان یارانه پنهان نیست و ثانیا، چطور وقتی #جدول_یارانه_پنهان در بودجه سال ۱۴۰۳ درج شده من آنرا نادیده بگیرم؟
وقتی گفته می شود فرمان اداره اقتصادایران در داخل کشور نیست به دلیل تأثیر مستقیم تغییر قیمتها درجدول بالا بر اقتصاد تولید و خانوار ایران است، اگر این قیمتها افزایش یابد، اقتصادایران غارت می شود، اگر هم کاهش می یابد صدای سهامداران شرکتها در می آید! (روابط مالی پالایشگاه ها بسیار پیچیده است و کمتر کسی از آن سر در می آورد)
به شما اطمینان می دهم اگر اختیار کنترل این فرمان در داخل کشور قرار نگیرد بخصوص در شرایط تحریمی و تداوم آن، تلی خاکستر از اقتصادایران باقی خواهدماند!
در واقع اقتصاد ایران را اعداد جدول بالا مدیریت می کند نه دولت ایران!
#تورم_نفتی_ارزی
#یارانه_پنهان_جعلی
@hemmatgholizadeh
وزیر نیرو می گوید میانگین نرخ رشد مصرف برق طی ده سال منتهی به سال ۱۴۰۲ در حدود ۴/۴٪ بوده ولی نرخ رشد نقطه ای مصرف برق امسال به ۸/۸٪ رسیده است. بنظر شما به جای درج هزینه سوخت نیروگاهی در قبوض مردم، نباید پاسخی برای علت خروج از میانگین رشد بلندمدت مصرف پیدا کنید:
علت مهاجران هستند!
این یک حرف بررسی نشده نیست، بسیاری از مدارس تک شیفت مرکز و شرق کشور به دلیل ورود مهاجران زیاد به دو شیفت تبدیل شده است، آیا این عامل، مصرف برق را افزایش نمی دهد؟ آیا اسکان مهاجران و اقامت آنها در کشور مصرف برق را متأثر نمی سازد؟ حرف من اینست مسأله را باید درست و حقیقی تبیین کرد.
چیزی که اقتصاددانان کهن سال ما نمی دانند مسأله یارانه پنهان انرژی جعلی است. آنها چون از قوانین اطلاعی ندارند و صرفا آکادمیک با موضوع برخورد می کنند و از ساز و کار قیمتهای مبتنی بر یارانه پنهان انرژی جعلی اطلاعی ندارند(البته کمتر کسی اطلاع دارد) تحلیل شان ابتر و بی تأثیر می ماند.
به عنوان کارشناس (از مشایخی و راغفر بپرسید حتما منو نمی شناسند) آنچه که می توانم بگویم مشایخی مطلبی برای تبیین مشکلات اقتصاد کشور ندارد، حرفهای تکراری که بارها همینجا شنیده ایم، راغفر حرفهایش بهتر از مشایخی و چندگام جلوتر است ولی از سازوکار جهانی سازی قیمت منابع ملی بی اطلاع است.
آقایان!
دلار از ۱۰۰۰ تومان به ۶۰.۰۰۰ تومان رسید صادرات جهش پیدا نکرد اما کمر ملت شکست و دولت هم مفلس شد و همه چی در هم ریخت.
با ما شوخی نکنید.
حتی علم دهه هفتاد خود را به روز نکرده اید، حتی دو تا آمار به روز همراه تان نیست، از چه دارید حرف می زنید؟ وقت بازنشسته شدنتان است.
ایرانی جماعت اصلا تصور نمی کند یک نفر حرف جدیدی بزند حتما باید xy ایی قبلا این حرف را زده باشد، یا در بهترین حالت این ایرانی، از خارج از مرزها یک حرفی زده باشد. ما بیماری خودکوچک بینی شدید داریم. وقتی در مناظرات و گفتگوها گیر می کنند می گویند آخه حرف شما را کسی نگفته!
#ته_استدلال
با پدیده عجیبی در اقتصادایران مواجه هستیم دولت سالی حدود ۸۰۰ میلیون بشکه نفتخام و میعانات گازی به پالایشگاه ها می فروشد و در نهایت بدهکار هم می شود!
اینکه مفهوم مهمل یارانه پنهان انرژی توأمان موجب غارت دولت و ملت شده و زنجیر به پای اقتصادتولید کشور بسته، شک نکنید.
#تورم_نفتی_ارزی